15η Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας 2023 (Δήμος Καβάλας - Μunicipality of Κavala, 2023)
: Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπόσχεσαι, κύριε, να είσαι στον κύριο και να δω πώς είναι το βουτιά σου. Είναι πολύ δύσκολο, είναι πολύ ευκαιρικό. Είναι πολύ δύσκολο, είναι πολύ ευκαιρικό. Παρακαλώ, παιδί μου, να είσαι στον κύριο και να δω πώς είναι το βουτιά σου. Είναι πολύ δύσκολο, είναι πολύ ευκαιρικό. Είναι πολύ δύσκολο, είναι πολύ ευκαιρικό. Παρακαλώ, παιδί μου, να είσαι στον κύριο και να δω πώς είναι το βουτιά σου. Είναι πολύ δύσκολο, είναι πολύ ευκαιρικό. Είναι πολύ δύσκολο, είναι πολύ ευκαιρικό. Είναι πολύ δύσκολο, είναι πολύ ευκαιρικό. Είναι πολύ δύσκολο, είναι πολύ ευκαιρικό. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Ο wi-fi λογοilahうわυographical δημόσιο πάνω από ότι buried it into reality but instead consider it a poly version of social media. Was Jess about the same to pass it off as kiwi- kangaroo to about kiwi-restoise for meeting gotten closer toheavy mood in the效 jue- It was taken when Kiwi-restoise cross both U7 and U7z4. We're asking you not to make any comments too soon Ask your questions at Με την ευκαιρία όμως θα ήθελα να κάνω μια πρόταση που θα γίνει για τους δημοσιοί και για τους αδερφασιούς, για τους δημοσιοί και για τους στρατηγιότητες. Καθώς θα γίνει η ηλικία, θα γίνει η ηλικία για τους δημοσιοί και για τους αδερφασιούς. Δημοσιοί και για τους δημοσιοί και για τους στρατηγιότητες. Και θα γίνει η ηλικία για τους δημοσιοί και για τους στρατηγιότητες. Και θα γίνει η ηλικία για τους δημοσιοί και για τους στρατηγιότητες. Με την ευκαιρία, όμως, θα ήθελα να κάνω μια πρόταση και η πρότασή μου έχει να κάνει με το εξής. Είναι κάτι το οποίο είχα προσπαθήσει να το κάνω παλιότερα και το έκανα ως μια πρωτοβουλία, θα λέγαμε, ενός συλλόγου, όπου με τη βοήθεια του αστυνομικού τμήματος των Κρινίδων τότε και σε συνεργασία με την Τροχία Καβάλας, είχαμε επισκεφθεί το Δημοτικό Σχολείο, να το πω έτσι, των Κρινίδων προκειμένου να κάνουμε μάθημα στα παιδιά σχετικά με το τι θα πρέπει να προσέχουν, πώς θα πρέπει να λειτουργούν, γιατί όπως και να το κάνουμε, οι μικρότερες ηλικίες, όπως λέμε, ως φουγγάρι απορροφούν τα πάντα και πάντα από εκεί θα πρέπει να ξεκινάμε. Θα ήθελα λοιπόν να προτείνω, με αφορμή αυτό το δυστυχές γεγονός, να κάνουμε μια κρύψη στην Τροχία Καβάλας, ως Δήμος Καβάλας, προκειμένου όσο μπορούν και αυτοί, γιατί το καταλαβαίνω ότι είναι πολλά αυτά στα οποία θα πρέπει να ανταπεξέλθουν, στην καθημερινότητα της δουλειάς τους, να προσπαθήσουμε να διοργανώσουμε τέτοιες ενημερωτικές δράσεις, σχολείο σχολείο μέσα σε μια ολόκληρη σχολική χρονιά, να μπορέσουμε να περάσουμε από κάθε ένα σχολείο, γιατί ξέρω ότι υπάρχει και το αντίστοιχο υλικό, το θυμάμαι δηλαδή ότι είχαν υλικό το οποίο δείχνανε στα παιδιά, έστω μετά από αυτό το τραγικό γεγονός, νομίζω ότι σίγουρα δεν θα φέρουμε κάποιον πίσω, αλλά η συμνήμη θα έλεγα και του συγκεκριμένου μαθητή που έφυγε από τη ζωή, αλλά και άλλων πολλών που δυστυχώς φεύγουν από τη ζωή, να προσπαθήσουμε και εμείς να κάνουμε κάτι θετικό, να δούμε λίγο το τι μπορούμε να κάνουμε. Ευτό, ευχαριστώ πάρα πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Κύριε Παπά. Εμείς έχουμε την ατυχία που είμαστε από μακριά, να μην ακούσουμε τι ακριβώς εισηγήθηκε ο Δήμαρχος, γιατί άκουσα τον κύριο Καλαντάδη να λέει συμφωνώ σε αυτά που είπες. Δεν ακούγεστε, κύριε Παπά. Τώρα μ' ακούτε. Μ' ακούνται τώρα. Σε μας ακούγεσαι, Ευαγγέλι. Σε μας διαδικτυακά, κύριε Παπά, ακουγόσαστε. Εκεί δεν ξέρω τι γίνεται. Και εμείς δεν ακούσαμε τι είπε ο Δήμαρχος. Το κοιμάστε, κύριε Παπά. Ένα, δυο. Ναι, μία χαρά. Λοιπόν, έλεγα, και το ομολογούν και όλοι που είναι μέσα από Skype, ότι δεν ακούσαμε τι εισηγήθηκε ο Δήμαρχος, γιατί άκουσα τον κύριο Καλαντάδη να λέει ότι συμφωνεί και θα ήθελε κάτι διαφορετικό. Θα έπρεπε να επαναλάβει ο Δήμαρχος, τώρα που ήρθαμε από που καταστάθηκε η τηλεοπτική, ας το πούμε, αυτή η σύνδεση, να ακούσουμε και όλοι εμείς για να τοποθετηθούμε, όπως δεν ακούσαν και οι άλλοι. Συμφωνούμε, κύριε Πρόεδρε, λίγο να επαναλάβει ο κύριος Δήμαρχος. Θα επαναλάβει ο κύριος Δήμαρχος. Ωραία. Είπα ότι αυτές τις μέρες, δυστυχώς, είχαμε πολύ δυσάρεστα γεγονότα στην πόλη μας. Ήταν ατυφόρα, ατυχήματα. Το ένα ήταν με τον γιατρό τον Θόδωρο του Ταβλαρίδη, ο οποίος όπως όλοι ξέρετε έθανε από ανακοπή, το πιο πιθανό είναι ενώ κολυμπούσε, ένας άνθρωπος ο οποίος προσέφερε στην κοινωνία της Καβάλλας. Είπα λοιπόν, η εισήγησή μου, να στείλουμε ως δημοτικό συμβούλιο μία επιστολή συμπαράστασης στην οικογένειά του. Επίσης σήμερα είχαμε το, δυστυχώς, το ατύχημα αυτό με τον νεαρό μαθητή, τον Εννέα. Εννέα είναι το επιθετό του, με ένα μηχανάκι, με το οποίο ερχόταν από τον Σκουπηδότοπο προς το Περιγιάλη. Στο ύψος της Αγίας Μαρίνας ανέβαινε το απορρηματοφόρο, μάλλον η πρέσα η δική μας, η οποία πήγαινε επάνω στον Σκουπηδότοπο και στο ύψος της Αγίας Μαρίνας έγινε το δυστύχημα. Δηλαδή τελευταία στιγμή το παιδί προφανώς έβλεπε κάπου αλλού, είδε τελευταία στιγμή τον τρακτορά, πάντως βρέθηκε, φρενάρισε, φρενάρισε και ο οδηγός, δεν τον χτύπησε, δηλαδή δεν συγκρούστηκε με τοπικά, αλλά όπως έπεσε, χτύπησε επάνω στο ποδαρικό που έχει ο τράκτορας από κάτω. Με αποτέλεσμα δεν φορούσε και κράνος, με αποτέλεσμα να μείνει στον τόπο. Ενώ ο συνοδηγός του ευτυχώς έχει μόνο, νομίζω μόνο στο χέρι και βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο. Επικοινώνησα ήδη με τους οικείους του, η μητέρα του δεν μπορούσε να μιλήσει και είναι επόμενο. Μίλησα με κάποια ανίψια τα οποία υπήρχαν και ήταν εκεί. Λέω ότι ακόμη σκέφτονται εάν η κηδεία θα γίνει εδώ ή θα το πάνε το παιδί στην Αλβανία. Και είπα λοιπόν, επειδή και οι γονείς του είναι άνθρωποι του μεροκάματου, ο δήμος να καλύψει τα έξοδα της κηδείας του παιδιού. Άσχετα με το πόρισμα της αστυνόμιας. Αυτό ήταν η πρόταση που έκανα. Στο όνομα του κ. Καλανταρίδη ακούσατε την πρόταση που είναι πάρα πολύ καλή. Αυτό. Κύριε Παπά. Ωραία. Λοιπόν, όσον αφορά την πρώτη περίπτωση της απώλειας του χειρούργου εδώ συμπολίτη μας, δεν έχω καμία αντίρρηση, είναι ένα δυσάρεσο τραγικό γεγονός και δεν έχω καμία αντίρρηση από αυτό που είπε ο δήμοξος. Όσον αφορά το δεύτερο, επειδή εμπλέκεται το όχημα του δήμου σε αυτό το τραγικό γεγονός και επειδή έχουμε και από μια παράταξη πήραμε ένα email που λέει να μην κάνουμε σήμερα συμβούλιο, θεωρώ ότι πρέπει να το αποφασίσουμε γιατί δεν θέλω αύριο να βγούμε εμείς οι ανάλγοιτοι απέραντι στο τραγικό γεγονός και κάποιοι άλλοι να είναι δυστοποιημένοι. Όσον αφορά αυτά που είπε ο κ. Καλανταρίδης προς υπογράφω κι εγώ, ήδη αυτά καλό θα κάνουν, έχουμε και το Παρκοκυκλοφοριακής Αγωγής, δεν ξέρω πόσα σχολεία επισκέπτονται εκεί πέρα για να δούμε τελικά τι τελικά συμβαίνει σε αυτή την πόλη, γιατί τελευταία πολλά και μέσα στο κέντρο χάνουμε ανθρώπους, είναι θέματα τα οποία σχετίζονται με την αγωγή που έχουμε και τη συμπεριφορά μας στα οδηκά δίκτυα. Θεωρώ ότι το γεγονός ότι είναι τραγικό από την χάθηκε ένας νέος άνθρωπος, ένα νέο παιδί, και από την άλλη ότι εμπλέκεται του Δήμαρχε Θεώθελα μια εισήγηση, αν θα συνεχίσουμε ή δεν θα συνεχίσουμε αυτήν την συνεδρία, σε αν υπάρχουν σοβαροί λόγοι και δεν μπορούν να πάμε παρακάτω, το δέχομαι. Διαφορετικά, ας το δούμε λίγο και εμείς, από την πλευρά ότι αποτιούμε φόρο, ας πούμε, όχι που δεν μπορούμε να πούμε φόρο τιμής, αλλά συμβάλουμε στο πένθος αυτό της οικογένειας, από τίποτε είναι και από άλλο μέρος, αυτό δεν παίζει κανέναν ρόλο. Για μένα πρέπει να είμαστε ομόψυχοι και να έχουμε ενιαία στάση απέναντι στα τραγικά γεγονότα όπως και στα ευχάριστα γεγονότα. Το ανέφερα στην αρχή της συνεδρίας, κύριε Παπά, που δεν ακουγόμασταν. Ανέφερα την επιστολή που λάβαμε από τον κύριο Χρυσόστομο Παπαδόπουλο για την μη τέλεση του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Και επίσης συμπλήρωσα ότι θα τιμήσουμε τη μνήμη αυτού του παιδιού που έχασε τη ζωή του τόσο τραγικά σήμερα αν κάνουμε σωστά τη δουλειά μας και παίρνουμε λογικές αποφάσεις και προσβλέπουμε σε ένα καλύτερο μέλλον που περιλαμβάνει και την νεολαία, περιλαμβάνει και την οδική ασφάλεια, περιλαμβάνει και την ποιότητα ζωής. Άρα θεωρώ εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να μη γίνει συνεδρίας, υπάρχουν πάρα πολλά θέματα, άλλωστε να σας θυμίσω στο παρελθόν ακόμη και μετά το θάνατο του ΑΕΝΙΣ του Λευθέρια Θανεσιάδη κάναμε Δημοτικό Συμβούλιο για να αποφασίσουμε να αγοράσουμε Στεφάν για την κηδεία του. Εγώ με καλύπτουν αυτά που είπαντε, καλωθαύτερα όμως να βγει και ένα δελτίο τύπου που να εξηγεί ότι υπήρχαν τρέχοντα θέματα και αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι γευμάμαι την πλάτη σε αυτό το τραγικό γεγονός. Αυτό νομίζω ότι πρέπει να γίνει επικοινωνιακά για να μην μπερδευόμαστε. Έχουμε εδώ τα μέσα μαζικής αντιμέρουσης και θα δημοσιοποιήσουν όσα λέγονται. Δυστυχώς τραγικά γεγονότα συμβαίνουν κάθε μέρα. Η δουλειά μας είναι να κάνουμε... Μια αντίρρηση, Πρόεδρε, προχωράμε, δεν έχω δε βάζει εγώ θέμα. Θέλει κάποιος άλλος να λάβει τον λόγο, κ. Σφίδου. Α, με συγχωρείτε, κ. Ποτόγια. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια τόσο στην οικογένεια του γιατρού όσο και του νεαρού παλικαριού που πρόωρα έτσι με αυτό τον τρόπο τον άδικο έχασε τη ζωή του. Κοιτάξτε συνάριφη, να συνεδριάσουμε ή να μη συνεδριάσουμε δεν θα φέρει πίσω το συγκεκριμένο παιδί. Ισχύουν όλα τα υπόλοιπα που είπατε ότι χρειάζεται και αγωγή, χρειάζεται να μην πήσει και στην κακιά την ώρα και συμφωνούμε να γίνουν όλα όπως τα είπατε. Ωστόσο όμως, αλλού πρέπει να πάει η συζήτηση γιατί επαναλαμβάνω και πάλι δεν πρόκειται να φέρουμε πίσω τον άδικο χαμό του παιδιού. Ωστόσο όμως, το πράγμα πρέπει να πάει στην εξής κατεύθυνση για να πούμε πρόεδρε ότι κάνουμε σωστά τη δουλειά μας. Και τη δουλειά θα την κάνουμε σωστά αν πάρουμε εκείνες τις αποφάσεις οι οποίες θα αποτρέπουν στο μέλλον όσον δυνατόν τέτοια τραγικά γεγονότα. Και ποιες είναι αυτές οι αποφάσεις, αγαπητοί συνάριφοι. Είναι ακριβώς γνωρίζετε ότι έχουμε το πέρασμα, τη διέλευση βαρέων οχημάτων μέσα από κατοικημένη περιοχή. Μια κατοικημένη περιοχή η οποία στο επόμενο διάστημα καταλεγόμενά σας ή ίσως καταλεγόμενα των προηγούμενων 30 ετών, ελπίζω να μην περάσουν άλλα 30 χρόνια, θα αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο. Έχουμε λοιπόν το χυτά που βρίσκεται σε εκείνη τη συγκεκριμένη περιοχή και πρέπει να περνάνε τα βαριά οχήματα μέσα από τον οικισμό. Αν λοιπόν δεν αντιμετωπιστεί αυτό το ζήτημα, αν δεν πάρετε θέση για αυτό το ζήτημα, για αυτό το ζήτημα που όλοι συμφωνείτε ότι εκεί πρέπει να είναι οχιτά, θα καθόμαστε εδώ πέρα και θα εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας και θα λέμε συνεδριάζουμε ή δεν συνεδριάζουμε. Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να γίνει η συζήτηση, είτε συνεδριάσουμε σήμερα είτε συνεδριάσουμε μία άλλη μέρα. Τουλάχιστον εμείς θα προτείναμε επιπλέον να κάνουμε για ενός λεπτού στη γη, στη γη, στη μνήμη του παλικαριού μου. Ευχαριστώ. Καλησπέρα και από μένα. Δυστυχώς πραγματικά λάβαμε γνώση του τραγικού δυστυχήματος που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένα νέο παλικάρι. Δυστυχώς βέβαια πληροφορηθήκαμε ότι εμπλέκεται και ο δήμος Καβάλες για το συγκεκριμένο ατύχημα και για να μην παρεξηγηθώ εννοείται δεν υπήρχε καμία πρόθεση. Το ατύχημα όμως έγινε επειδή από ένα απορρηματοφόρο ιδιοκτησίας του δήμου. Από τη μια έχουμε μία οικογένεια η οποία έχει διαλυθεί που έχει χάσει το παλικάρι της. Από την άλλη αναμφισβήτητα και ο δηγός του απορρηματοφόρου θα πρέπει να έχει σοκαριστεί και θα πρέπει να βρίσκεται και αυτό σε μία πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση. Ο δήμος Καβάλες αυτό που έχει να κάνει είναι το λιγότερο δήμαρχε πραγματικά να αναλάβει τα έξοδα του νεαρού παιδιού. Για μένα πέρα από τη συλλυπητήρια επιστολή που εννοείται ότι συμφωνώ πρέπει να στείλει ο δήμος Καβάλες για τον γιατρό το συντοπίτη μας που έχει χαθεί και αυτός εξαφνικά. Θα πρέπει αντίστοιχα να στείλει και ένα δελτίο τύπου μια συλλυπητήρια επιστολή στους γονείς προσπαθώντας όσο το δυνατόν τώρα να απαλύνει τον πόνο τους. Όχι όμως δήμαρχε να μπαίνει μέσα η οποιαδήποτε ανακοίνωση στις συνθήκες στο πώς έγινε το ατύχημα. Αυτή τη στιγμή η αστυνομία θα ερευνήσει το πώς έγινε το ατύχημα. Κανένας μας δεν μπορεί να προδικάσει ποιος φταίει και ποιος δεν φταίει. Διότι εγώ θα σας πω στεναχωρέθηκα όταν διάβασα μια ανακοίνωση σήμερα που έχει δημοσιευθεί στα μέσα ενημέρωσης που στην ουσία είναι σαν να ρίχνει ευθύνη στο νεαρό αυτό παιδί. Εγώ προσωπικά και κανένας μας θεωρώ ότι δεν μπορεί να ρίξει ούτε ευθύνη στο παιδί ούτε ευθύνη στον οδηγό. Η αστυνομία είναι αυτή που θα διερευνήσει το ατύχημα. Και από εκεί και πέρα ό,τι είναι θα πάρει τον δρόμο του για την νομική διαδικασία. Βεβαίως ο Δήμος Καβάλας κατά την άποψη όλων μας αυτό που πρέπει να κάνει είναι όσο το δυνατόν να λαμβάνει εκείνα τα αντίστοιχα μέτρα γενικά στην προσπάθειά του να προλαμβάνουμε καταστάσεις. Από εκεί και πέρα το αν θα γίνει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο θα γίνει το Δημοτικό Συμβούλιο. Νομίζω ότι ο ρόλος μας είναι εδώ να λαμβάνουμε αποφάσεις και αν μπορούμε να λάβουμε μια απόφαση λοιπόν γι' αυτό το παιδί που δυστυχώς δεν μπορούμε να το φέρουμε πίσω είμαστε εδώ για να πάρουμε απόφαση γι' αυτό το συμβάν. Ευχαριστώ. Είναι κάποιος άλλος που θέλει να συμπληρώσει από μακριά. Όχι. Κύριε Σουρουκίδη. Θα θερμάσει λυπητήρια και προς τις δύο μεριές αλλά θα σταθώ σε ένα σημείο ότι τι κάνει ο Δήμος για άλλα στις περισσότερες. Πώς αντιμετωπίζουμε όταν δεν βάζουμε μια πινακίδα και αργούμε να βάλουμε μια πινακίδα. Δεν είναι μόνο ευκολόγια. Είναι ότι επιτέλους οι αποφάσεις που παίρνουμε εδώ στο Δημοτικό Συμβούλιο και όταν βγαίνουν, αν θέλετε, και κάποιες ρυθμίσεις να τις εφαρμόζουν. Σήμερα εδώ θα ήτανε, δεν ήρθε γιατί υποβήθηκα, και μια κυρία ΑΜΕ από τις Κρινίβες, η οποία δεν μπορεί να περπατήσει, πλέον το έχει κάνει θέμα, έχει γίνει κακιά μέσα στο χώρο εκείνο. Κοφεύουμε όλοι μας. Άρα, ας ενεργοποιηθούμε εμείς. Ας είμαστε ο Δήμος απέναντι στους πολίτες σωστός. Και από εκεί πέρα η πρότασή μου θα είναι, επειδή είχα μια τρομερή εμπειρία με το κράνος και ο νεαρός μπορεί να μην είχε φύγει, εάν φορούσε ένα καλό κράνος, θα ήθελα να κάνω μια πρόταση στο Δήμο, να χρηματοδοτεί με ένα ποσό, 20%, 10% στα νέα παιδιά, που παίρνουν τα διπλώματα και έχουνε μηχανάκια με κράνος. Αυτό, ευχαριστώ. Καταρχήν, ευχαριστώ τον Χρήστο για αυτό που είπε τον κ. Ποτόλια, για τον δρόμο μέσα από το Περιγιάλη. Ραγματικά, όλα τα απορρηματοφόρα αυτή τη στιγμή, όχι μόνο του Δήμου, αλλά και όλων των περιοχών, δηλαδή και της Δράμας, και της Χρυσούπολη, και του Παγκέου, και της Θάσου, περνάνε μέσα από το Περιγιάλη. Μια λύση είναι η περιμετρική, στην οποία έχουμε πει για να μπορέσει να συνδεχθεί, δηλαδή να φύγει η κίνηση μέσα από το Περιγιάλη. Αύριο το πρωί έχω ήδη ειδοποιήσει τη τεχνική υπηρεσία, βρεθήκαμε μετά το ατυχές γεγονός, για να δούμε εάν μπορούμε προσωρινά να κάνουμε μία άλλη παράκαμψη, φυσικά σε επικοινωνία με το δασσαρχείο, διότι το πρόβλημα στην παράκαμψη που λέμε να κάνουμε, είναι ότι είναι αισθητικό δάσος και υπάρχει ένα πρόβλημα. Τέλος πάντων, όμως αυτό θα το δούμε. Και φυσικά το πρόβλημα θα ελεγχιστοποιηθεί, όταν θα γίνει η μονάδα ημέα, η μονάδα επεξεργασίας, οπότε τα δρομολόγια θα περιοριστούν στο ελάχιστο και δεν θα είναι αυτή η μυρωδιά η οποία υπάρχει σήμερα. Αυτό όμως είναι κάτι το οποίο θα γίνει σε δύο, σε τρία χρόνια, μέχρι να τελειώσει και να αρχίσει να λειτουργεί η μονάδα επεξεργασίας. Όμως πραγματικά είναι αυτό ένα μεγάλο πρόβλημα. Για τον οδηγό του απορρηματοφόρου, ήδη έχει πάει, τον αφήσανε τον άνθρωπο. Είχε πάει και ο δικηγόρος του Δήμου, για να δει αν χρειαστεί κάτι, αλλά τον έχουν αφήσει, οπότε πλέον από εκεί και πέρα, όπως πολύ σωστά είπε η κυρία Ιωσήφιδου, θα περιμένουμε το πόρισμα της στροχέας για το ποιος έφταιγε και τα λοιπά. Λοιπόν, τώρα όσο για την πινακίδα που βάλαμε, κύριε Τσουρουκίδη, ας μην τα αναγάγουμε όλα στον πεζόδρομο, στις κρινίδες, εδώ μιλάμε για ένα άλλο περιστατικό. Καταλαβαίνω ότι και αυτό είναι ένα θέμα που απασχολεί την τοπική κοινωνία και εσάς, αλλά αυτή τη στιγμή όμως δεν έχει σχέση με αυτό που συζητάμε. Να κάνουμε ένας λιπτούς ηγί σε αυτό που πρότεινε ο κύριος Ποτόριας. Συμφωνείτε? Κύριε Πρόεδρε, θα μπορούσα μετά την τοποθέτηση... Κύριε Κουνάκο, αγαπητοί συνάδελφοι, θα κάνουμε ένας λιπτούς ηγί και μετά θα το ξαναβλέπουμε. Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE