Στην ανάπλαση κεντρική πλατεία οι Τζιούμης, Κανελλόπουλος και Σάσσαλος (Δήμος Τρίπολης Official, 2022)
: Ξεκινάνε οι προσορινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την εκτέλεση του έργου της Πλατείας Αγίου Βασιλείου και από αύριο και από τις επόμενες μέρες ξεκινάει και ο εργολάβος, ο ανάδοχος, εγκαθίσταται και ξεκινούν επιτέλους τα έργα που θα αλλάξουν τη μορφή και την εικόνα της κεντρικής μας πλατείας, ιστορικότερης πλατείας, Πλατείας Αγίου Βασιλείου αλλά θεωρώ και την εικόνα συνολικά του κέντρου της Τρίπολης. Θέλω από τη θέση αυτή αρχικά να ζητήσω την κατανόηση όλων των συμπολιτών μας για τις αλλαγές που γίνονται και θα επιφέρουν κατά διάρκεια εκτέλεση του έργου μια μικρή ενόχληση. Είναι κατανοητό ότι συνήθειες χρόνων όταν αλλάζουν δημιουργούν αρχικά τουλάχιστον κάποια ενόχληση όμως πιστεύουμε ότι οι συμπολίτες κατανοούν την αναγκαιότητα του έργου να αλλάξει η εικόνα της πλατείας μας οπότε θα έχουν την υπομονή τα οποία προβλήματα θα υπάρξουν κατά διάρκεια εκτέλεση του έργου να τα αντιμετωπίσουν και να δείξουν κατανόηση όσον αφορά τις αλλαγές. Όπως έχουμε πει και άλλη φορά τα έργα είναι παντοτινά και μένουν, η ενόχληση είναι προσωρινή παρακαλώ λοιπόν όλους τους συμπολίτες μας και ειδικά τις πρώτες μέρες όσον να γίνουν κατανοητές οι αλλαγές στην κυκλοφορία να δείχνουν υπομονή να υπάρχει ήδη σηματοδότηση και θα υπάρχει βοήθεια της τροχέας να ακολουθούμε τα σήματα οδικής κυκλοφορίας είναι πλήρηση σηματοδότηση οπότε δεν υπάρχει κάποιο θέμα να μην καταλαβαίνεις από πού πρέπει να πας απλά πρέπει να αλλάξουμε τις συνειθειές μας. Θεωρώ ότι στην τελική πλειοψηφία των πολιτών θέλει να αλλάξει η εικόνα της πλατείας μας η οποία πραγματικά όπως ήταν ιστορική αυτή η πλατεία και ειδικά όπως ήταν η λειτουργία της τα τελευταία ειδικά χρόνια που αυξήθηκαν πάρα πολύ τα αυτοκίνητα με όλα αυτά τα δίπλο τριπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα δεν ικανοποιούσε κανέναν και δεν εξυπηρετούσε και κανέναν αντίθετα δυσκόλευε την καθημερινότητα των πολιτών όταν θα ολοκληρωθεί το έργο να ευελπιστούμε σε 15 μήνες όπως λέει το χρονοδιάγραμμα από σήμερα θα έχει αλλάξει όλη η εικόνα της περιοχής θα έχει βελτιωθεί και η κυκλοφορία και η χρήση της πλατείας πιστεύω και το έχω ξαναπεί ότι θα γίνει το καινούργιο τοπόσιμο για την πόλη μας οι αξίες και οι εμπορικές αξίες των καταστημάτων θα εκτιναχθούν θα γίνει το πραγματικό κέντρο εμπορικό και οικονομικό κέντρο της πόλης μας και θα είναι μια βελτιωμένη εικόνα για όλους τους συμπολιτές μας ευχαριστώ πάρα πολύ την κατανόηση συζητούμε όλων