Συνέντευξη με την τραγουδίστρια Νατάσσα Μποφίλιου (University Of Patras, 2019)
: Γεια σας, κύριε Μποφύριου. Γεια σας, αγάπη μου. Σας καλωσορίω και εγώ με τη σειρά μου στο Συναβηριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Παναπιστήμιου Πατρών. Καλά σε βρήκαμε. Ήταν μεγάλη μας τιμή για τη συναυλία που μας δώσατε σήμερα. Είσασταν καταβληκτική. Πέρασα καταβληκτικά. Ήταν μια φοβερή εμπειρία. Και έπρεπε να σας πω ότι εκτός ότι χαίρομαι πάντα όταν πηγαίνω σε πανεπιστήμια, γιατί νιώθω ότι έχουν μέσα την προσπάθεια, την αγωνία, την λαχτάρα, τον ενθουσιασμό νέων ανθρώπων για τη γνώση που θα τους οδηγήσει και θα τους κάνει πιο χρήσιμους ανθρώπους. Πέρα από αυτό που είναι πολύ σημαντικό για μένα, ήταν πάρα πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι ένα χρόνο που είχαμε από χέπτο ρεπερτοριό μας, σήμερα δώσαμε την πρώτη συναυλία ξανά με τα τραγούδια μας και ήταν πολύ συγκινητικό για μας. Ήταν όλο συγκινητικό πολύ. Τιμή μας που είχαν στο πανεπιστήμιό μας, ήθελα να σας ρωτήσω, ποια είναι η σχέση σας με τη γνώση, διαβάζετε ποια βιβλία στο ελευθερό χρόνο? Διαβάζω πολύ, μου αρέσει πάρα πολύ, δηλαδή θεωρώ ότι η ανάγνωση και γενικά η αναζήτηση γνώσεων κάνουν έναν άνθρωπο πιο πλούσιο. Και ψυχικά και πνευματικά και του δίνουν αφορμές να πάει τη σκέψη του πιο πέρα. Και αυτό για μένα είναι πάρα πολύ σημαντικό, μακάρι να είχα περισσότερο χρόνο, μακάρι να είχα περισσότερο χρόνο όταν σπουδάσα στο πανεπιστήμιο, γιατί η μουσική με βρήκε 19 χρονών, ήμουν πρώτο έτος. Μακάρι να είχα περισσότερο χρόνο και να μπορούσα και να έχω τελειώσει κανονικά τη σχολή μου, να έχω το πτυχίο μου, να έχω πάρει όλα αυτά που θα μάθαινα και τα χάσα γιατί κάποια στιγμή... Θα μπορούσατε ακόμα όμως αν θέλετε. Θα μπορούσα ίσως, ίσως κάποια στιγμή θα δείξει. Ας το αφήσουμε ανοιχτό το εμπερφόμενο. Άλλωστε το Google λέει ότι, πώς το λένε αυτό, στο wikipedia λέει ότι είμαι απόφτως. Οπότε είναι σαν να έγινε. Ήθελα να σας ρωτήσω, αν χακρίζετε τον εαυτό σας με τρεις λέξεις, ποιες θα ήταν αυτές? Εργατική, επίμονη, ενθουσιώδης. Τέλεια. Είπα κάποια που δεν είπα ούτε το πολύ καλά, ούτε το πολύ κακά. Είπα τα ενδιάμεσα. Με τριόφρονο. Ναι, δεν θα το έλεγα. Θα το έλεγα πιο πολύ με συνείδηση των βραγμάτων. Ποια θεωρείτε ότι είναι τα κλειδιά για έναν καλό τραγουδιστή. Τι θα συμβουλεύατε έναν νέο που τώρα αρχίζει την καριέρα του. Η πίστη στα όνειρα είναι πολύ βασικό. Να πιστεύεις δηλαδή αυτό που θες να κάνεις. Η εργατικότητα και το ταλέντο. Σίγουρα. Τέλος, τι θα συμβουλεύατε τους νέους του Πανεπιστημίου Πατρώμα. Θα συμβούλευα αυτή τη γνώση που μπορεί να είναι και στήρα μερικές φορές γιατί μαθαίνουμε για να περάσουμε εξετάσεις. Όλοι έχουμε περάσει από αυτή τη φάση. Αυτή τη γνώση να προσπαθούν να ριζώνει μέσα τους γιατί όταν περνάνε τα χρόνια όλα αυτά που έχουμε μάθει στο παρελθόν, αν τα έχουμε μάθει σωστά και αν πραγματικά έχουν ριζώσει μέσα μας είναι πολύ δυνατά όπλα για να αντέξουμε τη ζωή. Και πιστεύω και τις κοινωνικές συνθήκες που κάθε φορά τυχαίνεται να βρισκόμαστε μέσα. Θεωρώ πολύ μεγάλο όπλο τη γνώση. Όσον αφορά τα βήματα σας στο μέλλον τι σκέφτεστε. Σκεφτόμαστε καταρχήν να ετοιμάζουμε τον επόμενο μας δίσκο με τον Θέμ και τον Γεράσιμο. Και ετοιμαζόμαστε, είμαστε στους πρόποδες του επόμενου βήματος μας, που είναι κάποιες μεγάλες συναυλίες. Μια παράσταση που θα λέγεται «Λευκό Τουρ». Θα ξεκινήσει στην Αθήνα με τρεις μεγάλες παραστάσεις στο Academy, με τρεις μεγάλες συναυλίες. Στο Academy πήρε ως 117, με το ρεπερτόριό μας, συναυλιακές, με το μπαλμό αυτό που μπορεί να δημιουργηθεί σε μια όρθια συναυλία. Και αυτό θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα με το καλό, αν όλα πάνε καλά, το καλοκαίρι. Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την πόλη σας. Εγώ ευχαριστώ πάρα πολύ. Είχαμε πάλι μεγάλη μας τιμή. Δική μου μεγάλη τιμή. Και χαίρομαι πολύ που σας γνωρίζω. Και εγώ χάρηκα πάρα πολύ. Καλή συνέχεια σε ό,τι κάνετε. Καλή συνέχεια και σε εσένα αγάπη μου. Εύχομαι να τα ξαναπούμε και με άλλη εμφορμή.