9η Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Καβάλας 2023 (Δήμος Καβάλας - Μunicipality of Κavala, 2023)
: Είναι ένα της Συνεδρίας Εικονομικής Επιτροπής. Πριν ξεκινήσουμε, έχουμε δύο έκτακτα θέματα. Παρακαλώ, κύριε Καλανταρίδη. Λοιπόν, ευχαριστώ πολύ. Θα ήθελα λίγο πριν ξεκινήσουμε και μπούμε στα θέματα, είτε είναι τακτικά, είτε είναι έκτακτα, να πω λίγο κάποια πράγματα. Καταρχήν θα ξεκινήσω λέγοντας το εξής. Όσο γνωστόν απείχαμε από τις ψηφίσεις των θεμάτων στην Εικονομική Επιτροπή, για όσο χρονικό διάστημα περιμέναμε να γίνει η σχετική ρύθμιση από την κυβέρνηση, προκειμένου να προσαρμοστεί, να το πω έτσι, η νομοθεσία σε όσα είπε στην απόφαση του το Συμβούλιο της Επικρατίας. Θέλω να πω λοιπόν ότι όσον αφορά την ρύθμιση, δεν μας βρίσκει σύμφωνος στο ότι έχει τακτοποιήσει τα θέματα σύμφωνα με όσα εκφράζει στην απόφασή του το ΣΤΕ. Και συγκεκριμένα αναφέρομαι στο θέμα, όχι των αρμοδιοτήτων, όπου φαίνεται αν όχι όλο το μεγαλύτερο μέρος να επιστρέφει ξανά στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά στο θέμα της σύνθεσης της Επιτροπής. Εκεί θεωρούμε ότι γίνεται μια τέτοια ρύθμιση προκειμένου να διαφυλαχθεί πάλι το γνωστό θέμα της κυβερνησιμότητας. Εμείς θεωρούμε λοιπόν ότι δεν ανταποκρίνεται στην απόφαση του ΣΤΕ. Παρ' όλα αυτά, αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στην Οικονομική Επιτροπή και να εκφράζουμε την άποψή μας και να ψηφίζουμε είτε θετικά είτε αρνητικά, γιατί θεωρούμε ότι κατά αυτόν τον τρόπο θα είμαστε πιο χρήσιμοι, να το πω έτσι, στον πολίτη της Καβάλλας και γενικά στον φορέα ο οποίος ονομάζεται Δήμος Καβάλλας. Το δεύτερο στο οποίο θα ήθελα να αναφερθώ έχει να κάνει, Πρόεδρε, με κάτι στο οποίο στο έχω ξαναπεί, αλλά φαίνεται ότι δεν εισακούστηκα σε αυτό το θέμα και έχει να κάνει με τις προσκλήσεις των Επιτροπών. Κάθισα και είδα μία-μία της προσκλής των Επιτροπών από τον Νοέμβριο μήνα. Πήγα πίσω δηλαδή μέχρι τον Νοέμβριο. Και αν εξαιρέσω την σημερινή πρόσκληση, αυτό το οποίο διαπίστωσα είναι ότι ως γνωστόν υπάρχει η προφορική συμφωνία μας για το πότε θα γίνονται οι συγκλήσεις των Οικονομικών Επιτροπών. Και γνωρίζουμε ότι είναι για τρίτη, στις 2 η ώρα. Σωστά, σωστά. Σας είχα ξαναναφέρει ότι υπάρχει πρόβλημα με τις προσκλήσεις γιατί δεν μπορούμε να συμμετέχουμε. Αυτό λοιπόν το οποίο διαπίστωσα είναι ότι από τον Νοέμβριο μέχρι, όπως σας είπα, την προηγούμενη Επιτροπή, οι εννιά προσκλήσεις είναι σε άλλες μέρες και ώρες και οι πέντε, αν δεν κάνω λάθος, είναι την ώρα που έχουμε συμφωνήσει. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, τουλάχιστον εμένα, έχετε να με δείτε πάρα πολύ καιρό. Γιατί ακόμη και τις δύο προσκλήσεις που κάνατε μέσα στους τελευταίους μήνες που ήτανε την ημέρα και ώρα που συμφωνήσαμε, δυστυχώς για προσωπικά προβλήματα δεν μπορούσα να συμμετάσχω. Τις υπόλοιπες όμως φορές μπορούσα. Παρ' όλα αυτά, είναι αδύνατον, όπως καταλαβαίνετε, να κανονίζω το πρόγραμμα από τη δουλειά μου, έτσι ώστε να ανταποκριθώ στα καθήκοντά μου στην Οικονομική Επιτροπή. Θα μπορεί κάποιος να πει, πάρε άδεια, όπως προβλέπει ο νόμος. Δεν θέλω να το κάνω αυτό, γιατί δεν θέλω οι μαθητές μου να χάνουν το μάθημα. Το πιο εύκολο για μένα θα ήταν να το κάνω. Δεν θέλω όμως να το κάνω. Για αυτό παρακαλώ, για άλλη μια φορά, προντίστε να μην πω όλες, τουλάχιστον η πλειοψηφία των προσκλήσεων, να είναι την ώρα και τη μέρα που έχουμε συμφωνήσει, αν θέλετε να συμμετέχουμε. Αν δεν θέλετε, ok, κάντε το όπως νομίζετε εσείς. Το τρίτο θέμα είναι το εξής. Όχι το τελευταίο, στο πρώτο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, φέρατε προς ψήφιση ένα θέμα, το οποίο είχε να κάνει με τον διαγωνισμό, που αφορούσε τις στάσεις των αστικών λεωφορίων και τις διαφημίσεις που είναι να μπουν πάνω σε αυτές. Δυστυχώς, μας εκθέσατε. Και τι εννοώ μας εκθέσατε. Εν μέρει φταίω και εγώ προσωπικά, γιατί εγώ φροντίζω να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου, που δεν είδα ότι δεν αναφέρατε πάνω στην εισήγηση καν τη σχετική νομοθεσία. Εκεί την πάτησα, είναι η αλήθεια. Κάθισα λοιπόν εκ των ιστέρων, αφού άρχισε να γίνεται εδώ μέσα κάποια συζήτηση, στην οποία δεν ήξερα τι αφορά, από κάποια μερίδα της αντιπολίτευσης, ότι ο νόμος έχει αλλάξει. Και ρωτάω εκείνη τη στιγμή τον δήμαρχο και λέω, δήμαρχε, όντως υπάρχει καινούργια νομοθεσία. Και μου λέει, ναι, έχει αλλάξει. Παρ' όλα αυτά, ψηφίσαμε την εισήγηση, όπως τη φέρατε, και γι' αυτό λέω εκτεθήκαμε. Γιατί εκ των ιστέρων, διαβάζοντας το σχετικό νόμο, αγαπητέ Πρόεδρε, κατά την άποψή μου και κατά την άποψή μας, ο καινούριος νόμος είναι ξεκάθαρος. Ό,τι αφορά της διαφημής πάνω στα εις των αστικών λιοφορίων, περνά στις αρμοδιότητες των αστικών, την επιχείρηση λοιπόν η οποία εκπροσωπεί τους μετόχους, και δεν είναι θέμα του δήμου. Ο δήμος το μόνο το οποίο θα κάνει είναι να εισπράτει το 5% το οποίο οφείλει να του αποδώσει η σχετική επιχείρηση. Παρακαλώ λοιπόν να καλώ τη διοίκηση και την παρακαλώ πραγματικά να πάρει πίσω τη σχετική απόφαση γιατί το μόνο που κάνουμε είναι να εκτιθέμεθα ως δήμος γενικότερα. Εντάξει, και θα κλείσω λέγοντας το εξής, και συγγνώμη που καταχράζομαι ουσιαστικά τον χρόνο, αλλά είναι πράγμα το οποίο εδώ και καιρό τα μαζεύω, οπότε σήμερα θα ήθελα να τα πω. Το τελευταίο λοιπόν είναι το εξής, αν θυμάμαι καλά αρχές Δεκεμβρίου, τέλη Νοεμβρίου κάπου εκεί, έστειλα μια επιστολή η οποία είχε ως παραλήπτη την οικονομική επιρραισία και την κοινοποίησα και στην τεχνική επιρραισία και αφορούσε κάποια δικαιολογητικά τα οποία ζητούσα σχετικά με τα τιμολόγια και των κοιτών αξιωματικών. Μετά από πάνω από 40 μέρες, όταν παρήλθε το χρονικό διάστημα, έστειλα μια υπενθύμηση. Γραπτώ σε όλα αυτά, αν θέλετε τα έχω, υποθέτω ότι υπάρχουν και στο πρωτόκολλο του Δήμου, όπου υπενθύμησα στην επιρραισία ότι ξέρετε σας έχω ζητήσει αυτά, παρακαλώ να μου τα κοινοποιήσετε. Έχουν περάσει από τότε τέσσερις μήνες. Δεν μου έχει κοινοποιηθεί τίποτε απόλυτος και πραγματικά αναρωτιέμαι το γιατί. Θα ήθελα λοιπόν, αν μπορείτε αυτή τη στιγμή, ή αν δεν μπορείτε αυτή τη στιγμή, στην επόμενη οικονομική επιτροπή, να μου εξηγήσετε γιατί δεν μου αποστέλνει η υπηρεσία αυτά τα οποία έχω ζητήσει. Ευχαριστώ πάρα πολύ. Κύριε Καλανταρίδη, κατ' αρχάς όσον αφορά της τοποθετής σας, στην πρώτη τοποθέτηση, κατ' αρχάς είναι χαρά μας που προχώσαστε πάλι στην οικονομική επιτροπή. Θεωρώ ότι η πολυφωνία και η ανταλλαγή απόψων και ο διάλογος είναι πολύ επικοδημοτικός και θα βοηθείς πάρα πολύ και εμάς στο έργο μας. Σ' ό,τι έχει να κάνει με τις συνενδριάσεις, στη δεύτερη τοποθέτηση που κάνατε, έχετε δίκιο. Υπέρξαν αρκετές αλλαγές. Κατ' αρχάς πρέπει να πω ότι φυσικά και δεν γίνεται σκεμμένα. Δεν γίνεται γιατί θέλουμε να σας αποκλείσουμε. Έχεις δει για κάποιους λόγους συγκεκριμένους, για κάποιες αδειοδοτήσεις υπαλλήλων, για κάποιες έκτακτες ανάγκες που προέκυψαν και όντως έγιναν αυτές τις παρεκλήσεις. Εσχύει η συμφωνία μας και θα προσπαθούμε να την τηρούμε. Αλλά έχετε διατελέσει αυτόν τον ρόλο σε αυτή τη θέση και γνωρίζω ότι υπάρχουν και πολλά έκτακτα, τα οποία μας αναγκάζουν να κάνουμε σ' αυτές τις αλλαγές. Ούτε εμείς θέλουμε να δημιουργούμε πρόβλημα στην εργασία σας, ούτε θέλουμε να αλλάξετε το ράριό σας και ούτε θέλουμε να ταλαιπωρούν και τις ομαχτές σας και θα προσπαθούμε να του τηρήσουμε. Αλλά όπως σας είπα υπάρχουν κάποιοι λόγοι που συνέβη σαν αυτό. Σ' ό,τι έχει να κάνει με τις τάσεις, θα σας απαντήσω κύριε Χατζη Κωνσταντίνο, εμείς έχουμε μια άλλη ερμηνεία του νόμου. Μάλιστα έχουμε επιθεθεί και στο νομικό σύμβουλο και η κριμή και η απόφαση, μάλλον θα σας τα εξηγήσει καλύτερα ο κύριος του Χατζη Κωνσταντίνου. Και στο τελευταίο που θέσατε, δεν το γνωρίζω, να μη λυκρινήσω ότι δεν το γνωρίζω δεν σας έχει απαντηθεί, θα το δω με την προσταμένη. Προφανώς θα έκανε και μια επικοινωνία με την τεχνική υπηρεσία για να δοθούν όλα αυτά τα στοιχεία. Θα σας απαντήσω αύριο που θα γνωρίζω κάτι περισσότερο. Κύριε Χατζη Κωνσταντίνου. Λέει ότι η συγκοινωνιακή φορείς με δικές τους δαπάνες κατασκευάζονται, τοποθετούν στάσεις για τις αστικές συγκοινωνίες, σπράττουν τα τέλη διαφήμισης και αποδίδουν στον Δήμο το 2% από αυτά τα τέλη διαφήμισης. Ο νόμος ήταν γνωστός σε εμάς και πριν την εισήγηση για την εκμίσωση των στάσεων. Η ερμηνεία που δίνουμε είναι ότι οι στάσεις είναι περιουσία του Δήμου Καβάλλας, έχουν κατασκευαστεί με χρήματα του Δήμου, σύντομα ότι κάποιες από αυτές τις στάσεις έχουν κατασκευαστεί και με χρήματα του ελληνικού δημοσίου, όπως γνωρίζετε, τα ελευταίες στάσεις έχουν χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα Θυλόδημος. Εάν το αστικό κτελ είχε τοποθετήσει με δικές τους δαπάνες τις στάσεις, ναι, θα έπρεπε αυτό να εισπράτει, να έχει δικαιώματα δηλαδή πάνω σε αυτές τις στάσεις και να εισπράτει τα τέλη διαφήμιση. Το δημοσίο έχει τοποθετήσει τις στάσεις, οι στάσεις είναι του Δήμου και θα προχωράει στην εκπίστωση. Το αστικό κτελ έχει προσφύγει κατά της απόφασης στην αποκεντρουμένη διοίκηση και περιμένουμε την απόφαση της αποκεντρουμένης διοίκησης. Αν δικαιωθεί το αστικό κτελ, θα ανακαλέσουμε την απόφαση και με νέα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να παραγορηθούν οι στάσεις του αστικού κτελ. Όσον αφορά για το ερώτημα το οποίο έχετε κάνει στην οικονομική υπηρεσία, θέλω να σας θυμίσω ότι είχε προηγηθεί ένα ακόμη ερώτημα για το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο σας είχαμε απαντήσει. Το δεύτερο ερώτημα το οποίο μας έχετε καταθέσει, θεωρούμε ότι θα πρέπει να απαντηθεί από την τεχνική υπηρεσία. Από την πλευρά μας, αυτό που ήταν να απαντήσουμε, το έχουμε απαντήσει. Τα στήκια που ζητάτε δεν τα έχουμε εμείς, υπάρχουν στην τεχνική υπηρεσία. Ε, ok, χαίρομαι που προσέφηγε το αστικό κτελ, γιατί εγώ, τουλάχιστον χωρίς να ανακατεύομαι στα νόμικα, διαβάζοντας το νόμο, είναι ξεκάθαρο, δεν κάνει καμία εξαίρεση, δεν δίνει κανένα χρόνο προσαρμογής, ούτε λέει ότι αν της έχει φτιάξει ο τάδε ανήκουν σε εκείνον και ότι φτιάξει ο άλλος, από εκεί και πέρα θα ενοικιάζει. Καμία αναφορά ξεκάθαρα ανήκουν σε αυτόν και τελείωσε υπόθεση, δεν τον ενδιαφέρει το νομοθέτη τίποτε περισσότερο. Όσο αυτό, αφού πήγε στην αποκεντρωμένη, εκεί θα ξεπλέξει το πράγμα. Όσον αφορά τώρα, κύριε Χατζικουσταντίνου, το συγκεκριμένο, συμφωνώ ότι εν μέρει και γι' αυτό άλλωσε το κοινοποίησα στην τεχνική υπηρεσία, θα πρέπει να τα αποκριθεί, αλλά όσον αφορά το τι πληρωμές έχουν γίνει, δεν μου το δώσει η τεχνική υπηρεσία, θα μου το δώσει η οικονομική υπηρεσία. Στην πρώτη υπηρεσία σας έχουμε αφαιρέσει. Όχι, όχι. Απλώς μου είπατε ότι, ξέρετε, έχει γίνει αυτή η απόφαση ψήφισης πίστος κτλ. Και ζήτησα τα τιμολόγια τα οποία έχουν κοπεί για το έργο και το τι πληρωμές έχουν γίνει. Δεν είναι αυτό. Έτσι, θα παρακαλούσα λοιπόν, αν το θέλετε ξανά το ερώτημα να το ξαναστείλω άλλη μια φορά, έτσι, απαντήστε μου να δω τι γίνεται. Ευχαριστώ πολύ. Πρόεδρε, ένα λεπτό για τις τάσεις. Θέλω να μπω λίγο στην ουσία. Όντως υπάρχει αυτή η ρύθμιση του νόμου, άλλη μία φορά είναι λίγο χύμα. Λέει ακριβώς αυτό που είπε ο κύριος Χατζικωνσταντίνου, ότι τις αγοράζει, τις τοποθετεί, τις φροντίζει και ωφελείται τα διαφημιστικά έσοδα, που θα προκύψουν από αυτή την ιστορία, το κτλ. Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε αυτή την προϊστορία όμως και οι μισές περίπου στάσεις ή το ένα τρίτο είναι από το φιλόδημο. Τι λέω, αν μπορούσαμε να βρούμε την εξής άκρη, ότι ούτως ή άλλως αυτές του φιλόδημου που είναι καινούργιες, δεν νομίζω ότι έχουμε εύκολα τη δυνατότητα χρήματα που μας έδωσε ο φιλόδημος να τα χαρίσουμε στο κτλ. Αλλά οι υπόλοιπες, που νομίζω ότι στο μεγαλύτερο ποσοστό είναι σε σχετικά κακή κατάσταση, να τις αποσύρουμε, όταν θα φέρει το κτλ δικές του στάσεις, να εφαρμόσουμε τον νόμο στο ποσοστό αυτών των καινούργιων στάσεων. Δεν ξέρω αν υπάρχει έτσι επιφύλαξη από την οικονομική υπηρεσία γι' αυτό. Μήπως και βρούμε αυτή τη διέξοδο και να ικανοποιηθεί το κτλ, γιατί να σκεφτούμε ότι είναι μια παρεχόμενη υπηρεσία, που αν το κτλ είναι πολύ υψηλού επίπεδου υπαρεχόμενες υπηρεσίες, το θέμα των στάσεων υπολείπεται όντως. Και αν θέλει να ανεβάσει υψηλά το επίπεδο αυτό, ανάλογα με τα λεωφορία και την πυκνότητα κυκλοφορίας των λεωφορίων, να γίνει. Νομίζω ότι εκεί πρέπει να δείξουμε θετική διάθεση, αν είναι πρόθυμη να το κάνουν. Σε κάθε περίπτωση, για να ολοκληρώσω και να τελειώσουμε την κουβέντα, θα περιμένουμε την απόφαση της αποκεντρωμένης, η οποία θα ξεκαθαρίσει το αν ισχύει κάτι τέτοιο ή όχι. Από εκεί πέρα εμείς, θεωρώντας και ερμηνεύοντας έτσι το νόμα, και θεωρώντας ότι αυτό είναι προς το σφαίρον του δήμου, για να πάρουμε και έσοδα από την μίστοση του χώρου, λειτουργήσαμε κατά αυτόν τον τρόπο. Επίσης, πρέπει να βάλουμε στη συζήτηση και δύο άλλους παράγοντες. Τη σωστή διαχείριση των διαφημίσεων, ο κ. Καλανταρίτης μας είχε επισημένει πολύ σωστά τρεις στάσεις, οι οποίες ηλία διορθώθηκαν, όπου έγινε κακή διαχείριση, να μην πω από πού, άρα έναν αυτό και το άλλο είναι συντήρηση. Ότι όποιος αναλάβει τη διαφήμιση, πρέπει να αναλάβει και τη συντήρηση. Άρα λοιπόν, υπάρχει συμβατικός όρος μέσα. Όλα αυτά πρέπει να τα δούμε συνολικά, αλλά ας περιμένουμε λοιπόν σε κάθε περίπτωση ένα απόφαση αποκεντρωμένης, εμείς τεκμηριώσαμε μια απάντηση, το κ. Τέλεκ έκανε τη δικιά του, δεν υπάρχει θέμα ότι γίνει θα γίνει. Από εκεί πέρα θα εισπράττουμε μόνο το τέλος, που νομίζω είναι 2% και όχι 5%, αλλά θα το δούμε. Λοιπόν, να προχωρήσουμε στα θέματα. Λοιπόν, έχουμε δύο έκτακτα θέματα. Δεν ξέρω αν συμφωνείτε, θέλετε να σας τεκμηριώσω το λόγο που είναι τα έκτακτα, ή αν συμφωνείτε να προχωρήσουμε τη δικασία γρήγορα. Ωραία. Προχωράμε λοιπόν στα δύο έκτακτα θέματα. Το πρώτο είναι έγκριση διοργάνωσης και συμμετοχής του Δ. Καβάλα σε πολιτιστικές και ενημερωτικές εκδηλώσεις και εξειδίκευση της αντίστοιχης πίστοσης. Είναι χίλια ευρώ, 700 ευρώ είναι για προμήθεια καπέλων και 300 ευρώ προμήθεια μπανάνας πολλαπλών χρήσεων. Αφορά έναν πολύ πτυχημένο αγώνα που γίνεται στην Καβάλα και προσελικοί αθλητές από όλη την ευρύτερη περιοχή και τη Βόρεια Ελλάδα κυρίως και θεωρούμε καλό να τους βοηθήσουμε. Είμαστε σύμφωνοι με αυτό. Εμείς είμαστε σύμφωνοι πρόεδρε. Υπάρχει κάποια αντίρρηση από τους συναδέλφους. Ωραία, οπότε ομόφωνα το πρώτο έκτακτο θέμα. Δεύτερο έκτακτο θέμα. Αποσφράγηση των προσφορών και ελέγχου προσκόμησης των εγγυητικών συμμετοχής στην ηλεκτρονική ανοιχτή διαδικασία σύναψης δημόσιας ύβασης κάτω των ορίων της προμήθειας με τίτλο «Προμήθεια εξοκλησμού μεχανογράφησης στο πλαίσιο του έργου εξυχρονισμός των ΚΕΠ για αντικάλυψη των ανάγκων του ΚΕΠ του Δήμο Καβάλα σε έθνηση 22-23 διάρκεια 5 μηνών». Όχι, εγώ το διάβασα το θέμα, είμαστε σύμφωνοι, δεν υπάρχει κάποιο ρετμό. Υπάρχει κάποια αντίρρηση από κάποιον συνάδελφο. Ωραία. Ομόφωνο από μένα και το δεύτερο έκτακτο θέμα, προχωράμε σε τακτικά μας θέματα. Πρώτο τακτικό θέμα, Σύνταξη Μηνείας Έκθεσης Αποτελεσμάτων Προϋπολογισμού Τέταρου Τριμήνου 2022. Σύμφωνα λοιπόν με το τελευταίο τρίμινο του 2022, έχει βεβαιωθεί το 100% των τακτικών εσόδων του Προϋπολογισμού, έχει σπραχθεί το 98%, ενώ στην καταορία των έκτακτων εσόδων έχει βεβαιωθεί το 27% και έχει σπραχθεί το 27%. Σ' ό,τι έχει να κάνει με τα ΠΟΕ, έχει βεβαιωθεί το 186% του Προϋπολογισμού και έχει σπραχθεί το 130%, ενώ όσον αφορά τα ΠΟΕ από παλαιές οφειλές, έχει βεβαιωθεί το 100% και έχει σπραχθεί το 8%. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού, των εσόδων, έχει βεβαιωθεί το 70% και έχει σπραχθεί το 60%. Στο σκέλος των δαπανών του Προϋπολογισμού, έχει δεσμευθεί το 89% των διοργικών εξόδων, τιμολογήθηκε το 79% και πληρώθηκε το 73%. Στην κατογορία των επενδυτικών δαπανών, έχει δεσμευθεί το 76%, τιμολογήθηκε το 20% και πληρώθηκε το 17%. Σε ό,τι αφορά τις αποδώσεις παρελθόντων οικονομικών, έχει δεσμευθεί το 57%, τιμολογήθηκε το 14% και πληρώθηκε το 48% και ειδικότερα στα ΠΟΕ, έχει δεσμευθεί το 100% του Προϋπολογισμού, τιμολογήθηκε το 96% και πληρώθηκε το 95%. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 78% των δαπανών, τιμολογήθηκε το 44% και πληρώθηκε το 46%. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών, τιμολογήθηκε το 80% και πληρώθηκε το 45%. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών, τιμολογήθηκε το 80% και πληρώθηκε το 45%. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών, τιμολογήθηκε το 80% και πληρώθηκε το 45%. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών, τιμολογήθηκε το 80% και πληρώθηκε το 45%. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών, τιμολογήθηκε το 80% και πληρώθηκε το 45%. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών, τιμολογήθηκε το 80% και πληρώθηκε το 45%. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών, τιμολογήθηκε το 80% και πληρώθηκε το 45%. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών, τιμολογήθηκε το 80% και πληρώθηκε το 45%. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών, τιμολογήθηκε το 80% και πληρώθηκε το 45%. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών, τιμολογήθηκε το 80% και πληρώθηκε το 45%. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών, τιμολογήθηκε το 80% και πληρώθηκε το 45%. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών, τιμολογήθηκε το 80% και πληρώθηκε το 45%. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών, τιμολογήθηκε το 80% και πληρώθηκε το 45%. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών, τιμολογήθηκε το 80% και πληρώθηκε το 45%. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών, τιμολογήθηκε το 80% και πληρώθηκε το 45%. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών, τιμολογήθηκε το 80% και πληρώθηκε το 45%. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών, τιμολογήθηκε το 80% και πληρώθηκε το 45%. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών, τιμολογήθηκε το 80% και πληρώθηκε το 45%. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών, τιμολογήθηκε το 80% και πληρώθηκε το 45%. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών, τιμολογήθηκε το 80% και πληρώθηκε το 45%. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών, τιμολογήθηκε το 80% και πληρώθηκε το 45%. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών, τιμολογήθηκε το 80% και πληρώθηκε το 45%. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών, τιμολογήθηκε το 80% και πληρώθηκε το 45%. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών, τιμολογήθηκε το 80% και πληρώθηκε το 45%. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών, τιμολογήθηκε το 80% των δαπανών, τιμολογήθηκε το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών, τιμολογήθηκε το 80% των δαπανών, τιμολογήθηκε το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών, τιμολογήθηκε το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών, τιμολογήθηκε το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών, τιμολογήθηκε το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών, τιμολογήθηκε το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών, τιμολογήθηκε το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών, τιμολογήθηκε το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80% των δαπανών. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80%. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80%. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80%. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80%. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80%. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80%. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80%. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80%. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80%. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80%. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80%. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80%. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80%. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80%. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80%. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80%. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80%. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80%. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80%. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80%. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80%. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80%. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80%. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80%. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80%. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80%. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80%. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80%. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80%. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80%. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80%. Στο σύνολο του Προϋπολογισμού των δαπανών, έχει δεσμευθεί το 80%.