Ορισμοί - Θεωρητικό πλαίσιο & Τύποι κρίσεων / Τι ονομάζουμε κρίση; Τα χαρακτηριστικά μιας κρίσης και τα διάφορα στάδια της, Στόχοι της Διαχείρισης κρίσεων, Ανάλυση κινδύνου, Μέθοδος Ανάλυσης Δυνατών και Αδύνατων Σημείων Ευκαιριών και Παραγόντων Κινδύνου (SWOT). - Παναγιώτου Νικόλαος (ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, 2015)
Τι ονομάζουμε κρίση; Τα χαρακτηριστικά μιας κρίσης και τα διάφορα στάδια της, Στόχοι της Διαχείρισης κρίσεων, Ανάλυση κινδύνου, Μέθοδος Ανάλυσης Δυνατών και Αδύνατων Σημείων Ευκαιριών και Παραγόντων Κινδύνου (SWOT).: Ποια είναι η διαχείριση ενός υφάρματος και τι σημαίνει πλήγμα στην εικόνα. Η διαχείριση ενός υφάρματος σημαίνει, παράδειγμα, ότι αυτό που έγινε στο Αριστοτέλιο, που έκανα πάρτι στην Αρτιλεκτονική, τα σπάσα, κυκλοφόρησαν, ξέρω εγώ, εικόνες, κυκλοφόρησαν εικόνες και έτσι βγήκε και το πρωτοσάλιδο του αγγελοφόρου, που έλεγε ότι ξέφραγα αμπέλη του Αριστοτέλιο. Αυτό είναι το πλήγμα, η διαχείριση μιας κρίσης που περιπλέγει πλήγμα στην εικόνα. Δεν έχει να διαχειριστείς, η διαχείριση κρίσεων ενός συμβάβου, ότι θα ήταν τη στιγμή που γίνεται το πάρτι, γίνονται έτσι καταστροφές, ταυτόχρονα συμβαίνει ο σοβαρός πραγματισμός, και εκείνη τη στιγμή θα πρέπει το Αριστοτέλιο να τοποθετηθεί να ελέγξει αυτό που γίνεται. Είναι κατανοητό οι δύο ιδιαφαρές μεταξύ τον ίδιο. Δηλαδή, στη μία περίπτωση έχουμε κάτι το οποίο συμβαίνει εκείνη τη στιγμή και στην οποία καλούμαστε να επέμπουμε και να το αντιμετωπίσουμε και στη δεύτερη περίπτωση είναι ουσιαστικά ότι την επόμενη μέρα κυκλοφορούν κάποιες εικόνες και βρισκόμαστε μπροστά στο τη ξέφραγμα αμπέλη το απειθήτ. Αυτές οι δύο διαφορετικούς τύπους κρίσεων απαιτούν και διαφορετική αντιμετώπιση. Που σημαίνει ότι στη μία περίπτωση θα πρέπει να κυνηθούμε καλύτερα να δημιουργήσουμε τρόπους άνεσης παρέμβασης και πείλησης του συμβάντος. Στην δεύτερη περίπτωση έχουμε σχετικά περισσότερο χρόνο στο να μπορέσουμε να προετοιμαστούμε και να μπορέσουμε να διαχειριστούμε αυτό το οποίο έχει συμβεί. Στη μία πρώτη περίπτωση, σε αυτή την οποία συμβαίνει, έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα γεγονός το οποίο τρέχει εκείνη τη στιγμή. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να έχει υπάρξει μία, να έχουμε μια μοσχετική ομάδα διαχείρισης κρίσεων που θα έχει τη δυνατότητα να παρέμβει και να επιλύσσει ένα γεγονός, δηλαδή να παρέμβει εκείνη τη στιγμή. Ή όπως αυτό που συζητούσαμε πριν για την Καλιστόξα, όπου έτσιξα μια οργάνωση που με σχετικά σχετικά όπως χαρακτούρο ζήτησης των αρκούδων, μία ομάδα άμεση βέβαια που σε βρήτησε που είχε συμβεί κάποιο τροχίο με μία αρκούδα, αυτή η ομάδα μπορεί να επιλαμβάνεται και να αντιμετωπίσει ξανακόν περισσότερα εκείνη τη στιγμή. Εάν όμως φάλεξε κάτι το οποίο πλήτει την εικόνα αυτό είναι το δεύτερο τύπο κρίσης. Στον πρώτο τύπο κρίσης θα πρέπει να έχουμε κατανόητο εξίσου. Αν απαραίτητον υπάρχει μία ομάδα αμέσεις διαχείρισης, η οποία αυτή ομάδα θα μπορεί να παίρνει αποφάσεις. Γιατί είναι απαραίτητο να παίρνει αυτή η ομάδα αποφάσεις, τι λέτε? Για να μην χρειάζεται να μην οδηγεί, αν δεν μπορεί κανένας ομάδας να με αποφάσεις, γιατί ώστε να βλάσει πιο εύκολα και πιο άσχημα. Γιατί θα πρέπει η ομάδα αυτή να είναι βασικός στρατικός, θέλει να παίρνει εκείνη τη στιγμή αποφάσεις του Ιωσάνη, ετης τη στιγμή που συμβαίνει κάτι. Γιατί ένα βασικό χαρακτηριστικό αυτού του επίπεδου το βρίσκον είναι το γεγονός ότι θα πρέπει να αντιδράσουμε να απατήσουμε άμεση. Δεν υπάρχει δυνατότητα, δηλαδή, ότι είμαι, βλέπω κάτι, παίρνω τηλέφωνο, παίζω όλα, γιατί απαιτείται εκείνη τη στιγμή το να μπορέσεις να παρέμεις και να δώσεις λύσεις. Γιατί είμαστε στη φάση που δεν έχει εξελίσει τέτοια γεγονός. Είμαστε στη φάση εκείνη κατά την οποία είναι γεγονός, μας δίνει την πολυτέλεια χρόνο, στη διαχείριση κρίσινων τύπου Β, όπου έχεις μια δυνατότητα, ας πούμε, να βγω στη συμπιθή, και να πλησιοτέχουν κάποια χρόνο να διαχείρισουν. Στην περίπτωση αυτή, βασικό σημαντικό είναι ο γεγονός ότι είμαστε στη στιγμή κατά την οποία συμβαίνει κάτι και θα πρέπει να το διαχειριστούμε να το αντιμετωπίσουμε. Τι απαιτεί αυτό από την πλευρά της δική μας, αυτό είναι ακόμα και το εργανοπικό. Τι απαιτεί από αυτού του επιπέδου οι κρίσεις, τι απαιτούν για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε. Θέλετε να τα γράψω πάω από καλύτερα για να τα βλέπετε όλα. Τι σας βοηθάει να κάνετε τώρα. Το πρώτο τύπο κρίση, η ομάδα διαχείρισης κρίσεων θα πρέπει να μπορεί να παρεμβαίνει άμεσα και να παίρνει αποφάση. Γιατί εκείνη τη στιγμή είμαστε στη στιγμή κατά την οποία διαδραματίζονται… Η περίπτωση της κρίσης των εννοίων, τι μας δέχτηκε. Είχαν στηθεί δύο κέντρα. Το ένα κέντρο ήταν στο Βιβλίο Εθνικής Άνωας, το δεύτερο κέντρο ήταν στο Μαξίνο, στο Βιβλίο Εξωτερικών. Το δήμαρχο ήταν, ποια από αυτές τις δύο ομάδες αποφάσιζε. Καμία δεν αποφάσισε ουσιαστικά, αυτή η ομάδα στο Μαξίνο και το Βιβλίο Εξωτερικών. Όμως αποκαλύφθηκε αργότερα, ήταν αυτή η ομάδα η οποία έλεγε περίπου την κατάσταση. Στόσο, στο Βιβλίο Εθνικής Άνωας, όταν συνέβαιναν τα γεγονότα, δεν μπορούσαν να πάρουν απόφαση και να παρακάβωσαν την πολιτική κίνηση. Τι μας δείχνει αυτό, γυρίζουμε σε αυτό που είπαμε, ότι θα πρέπει να συσταθεί στην πρώτη κρίση, σημασία έχει. Σημασία έχει ο τόχος που βρίσκεται η ομάδα, ένα κέντρο εξουσίας, πάρα πολύ αποφάσισμα. Γιατί? Για να μπορούν να παίρνουν αποφάσεις. Η περίπτωση όπως είπατε τον Εμίον Ρουστόχο, όπου έχεις δύο κέντρα εξουσίας, τα οποία κανένα δεν είναι άμεσα να παίρνει αποφάσεις, δηλαδή ένα παίρνει αποφάσεις από το άλλο, είναι δυστατικτικό και δεν μπορεί άμεσα να πάρει αποφάσεις, οδήγησε να διέξουν. Έτσι λοιπόν, στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει έξιμασέ ο γεωγραφικός τόπος και μέρος που βρίσκεται η ομάδα, για να μπορεί να παίρνει αντίστοιχα αποφάσεις. Τι σημαίνει αυτό από την άποψη της επικοινωνίας που μας ενδιαφέρει εμάς, από την άποψη της... Τι φαντάζομαι ότι θα είναι σε αυτού του είδους, στην πρώτη επιπλέον του κρίση, θα πρέπει να είναι... Ποιο τρόπο θα πρέπει να παίρνει αποφάσεις, δηλαδή όχι αποφάσεις. Πώς πειράζει την επικοινωνία για τη διαχείριση της κρίσης, από την πρώτη επιπλέον της κρίσης, τι λέτε. Οι σκουριές τι είναι, πρώτο επίπεδο ή δεύτερο επίπεδο. Οι δεύτερο επίπεδο κρίσεις. Οι σκουριές κρύψεις στο σκουριό που έχει της Εννόδου Ροσέμιστος. Δεύτερο. Δεύτερο, όπως έχει να κάνει, γιατί δεν είναι κάτι που συμβαίνει γίνεται. Πολύ ωραία. Γενικότερα είναι δεύτερο. Σε πρώτο είναι τη στιγμή που πάνε και ένα εξαρκώτα μηχανήματα και λοιπά, που εκείνη τη στιγμή πρέπει να το διαχείρισουμε. Τη στιγμή που κάνει επιβάσεις στη νομή, μέσα στα χορτιά, μέσα στη Λάβη Πόσο, εκείνη τη στιγμή είναι πρώτο επίπεδο κρίση, συναμβάνω ή δεν συναμβάνω. Αλλά γενικότερα η κρίση είναι δεύτερο επίπεδο. Πολύ ωραία. Στην πρώτο επίπεδο κρίση, η επικοινωνία από τι θα πρέπει να χαρακτηρίζεται. Ταχύτητα. Ταχύτητα στην απάντηση. Για να μην διωκωθεί. Για να μην διωκωθεί. Πολύ ωραία. Το βασικότερο είναι ότι η επικοινωνία στην περίπτωση αυτή είναι στην πρώτη στιγμή με γραμμή πιο πίσω, σε αυτού του τύπου της κρίσης. Στην πρώτη. Εκεί να δείσουν προς το κόσμο τι θα κάνουν, αλλά στον πρώτο θα τα δείσουν. Αυτό αφορά εικόνα. Ακριβώς στην πρώτου τύπου. Στην πρώτου τύπου η επικοινωνία στην πρώτη στιγμή. Ακριβώς. Σε αυτού του τύπου της κρίσης σημασία έχει ομάδα κρίσεων που μπορεί να κάνουν εκείνη τη στιγμή αποφάσεις. Άρα αυτός ο οποίος εκτελεί την επικοινωνία δεν είναι στην πρώτη γραμμή. Έρχεται σε δεύτερη φάση αφού αυτός πάρει πρώτα την απόφαση. Κρατάει, όμως, και η στάδη την περίπτωση των ημίων. Είχαν σκηθεί δύο κέντρα. Το ένα είναι στο Υπουργείο Εθνικής Άνδρες που έπαιρνε την αποφάση για τις στρατιωτικές κινήσεις και το άλλο για την πολιτική διαπραγμάτευση, ας το πούμε, του θέματος. Το γεγονός ότι ήταν σε δύο διαφορετικούς γεωγραφικές αποθεσίες δισχαίρενε την ενή αντιμετώπιση του θέματος. Υπήρχαν αποκλήσεις. Και από κλήσεις, φάντα, ας το μπορούσε να εξελίσουν. Τη στιγμή πανακοινώνεται ότι οι Τούρκοι κομμάτους έχουν καταλάβει τη μία βραχονιστή. Η επικοινωνία είναι που είναι μπροστά ή αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις. Πρέπει να δουν πώς θα το διαχειριστούν αυτοί. Τι κάνουμε, κομμαρδίζουμε, αποσύρουμε το στρατό, πάμε σε μια κατάσταση συμφωνίας και αφού πάρουμε την απόφαση πώς θα διαχειριστούμε το γεγονός, μετά πάμε σε δεύτερο επίπεδο που λέμε πώς θα το επικοινωνήσουμε. Δηλαδή, καταλάβατε? Αν πάρουμε ένα πρόσφατο παράδειγμα, αυτό που έγινε στο Eurogroup, ας πούμε. Θα πρέπει να έλειξει η απόφαση. Δεχόμαστε τους θεσμούς, την Τρόικα δηλαδή, ή δεν τη δεχόμαστε. Αφού πάρουμε αυτή την απόφαση, μετά πρέπει να δούμε πώς θα το διαχειριστούμε επικοινωνιακά, θα συζητήσουμε, θα κάνουμε και λοιπά, τι θα αναδείξουμε. Είναι κατανοητό λίγο η διαφορετική περίπτωση αυτή, ωραία. Έτσι λοιπόν, θα πρέπει σαφές να υπάρχει ταχύτητα στην απάντηση. Γιατί? Γιατί η επικοινωνιακή ομάδα στο κουλ, που είναι μέρος της ομάδας της διαχείρισης κρίσεων, θα πρέπει να ακολουθεί αυτό που συμβαίνει στις αποφάσεις. Σε αυτή τη στιγμή που παίρνονται άμεσα αποφάσεις, εγώ θα πρέπει να είμαι έτοιμος να έχω τρία πλάνη. Στην περίπτωση των ημείων μαθαίνουμε ότι οι Τούρκοι έχουν καταλάβει ότι η Βραχοδυσσίνα στα ίνια. Η πολιτική και εσύ θα πρέπει να αποφασίσεις πώς θα αντιδράσεις. Αν ήμασταν εμείς την επικοινωνιακή ομάδα, γιατί σε ένα ρεφ θα πρέπει να προετοιμαστούμε. Ναι, δώστε μου έτσι συγκεκριμένα. Θα πρέπει να κάνουμε ένα σχέδιο που να φορά πώς θα μεταφέρουμε. Που σημαίνει ότι εκείνη τη στιγμή η ομάδα της επικοινωνίας πάει στα δύο ή στα τρία. Και ότι κάποιος δουλεύει ένα σενάριο, πάμε σε σύγκρουση, ένας δεύτερος πάμε υποχωρούμενοι και ένα τρίτο υπάρχει και η μυβία τέτοιου. Μαζευόμαστε μετά πάλι και λέμε ξέρεις εμείς καταλήξαμε σε αυτό το πλάμα. Γιατί πρέπει να σπάσει ας το πούμε έτσι σε δύο ή σε τρία μέρη ομάδα. Γιατί δεν θα έχεις χρόνο. Ακριβώς, γιατί το βασικό στοιχείο στην περίπτωση αυτή είναι η έννοια της ταχύτητας. Ότι εκείνη τη στιγμή δουλεύουμε υποπιαστικές συνθήκες και θα πρέπει εκείνη τη στιγμή να πάρουμε αποφάσεις. Εάν δηλαδή η ομάδα είμαστε, ας πούμε, ξέρω εγώ, έξι ατοματόδο, θα πρέπει να αποφασίσουμε για το ένα σενάριο, για το δεύτερο, για το τρίτο, κάποια από αυτά θα τα αποφασίσουμε γρήγορα. Συζητάμε, παιδιά, γιατί είμαστε πιο... Δεν βλέπω σκάντερα θανατικά. Αυτό που ρωτάει η Πάμι είναι δικός σημασμός, πως δεν θέλω να πετύχω. Θέλω να πάω στη σύγκριση, πως θα βρει χειριστό. Θέλω να το κατευνάσω, πως θα το χειριστώ. Η πρώτη ερώτηση είναι τι, πως θέλω να το χειριστώ, τι θέλω να κάνω και εγώ. Και ανταπόλυση όπου χειριστώ, και ανταπόλυση όπου έχω. Αυτό μας είναι στην κατάσταση του πρώτου επιπέδου κρίσης, δηλαδή πως θα το διαχειριστώ, δηλαδή τη στιγμή που συμβαίνει κάτι, αυτό το ερώτημα το χρησιμοποιούμε και στη δεύτερη τύπου κρίσης. Δηλαδή πως θα διαχειριστώ την γεγονός ότι βγήκαν από το ΣΕΡΤΑ που λέγαν τσέφτα ο Πέριτος και ο Τεργασσακούλης, δεν υπάρχει. Αλλά το πως θα το διαχειριστώ στην περίπτωση αυτή, του πρώτου επιπέδου κρίση, ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι αυτή τη στιγμή η ομάδα που παίρνει τις αποφάσεις. Δηλαδή έχει ανακοινωθεί ότι οι Τούρκοι είναι πάντως στα ίνια. Πως θα το διαχειριστώ από την άποψη των πόλης η ώρα σου. Εγώ εμείς σαν ομάδα επικοινωνίας χωριζόμαστε και λέμε παίρνουμε ένα, δύο, τρία σανάρια. Δεν είχαν κι άλλα σανάρια να κάνουμε, να βγάλουμε δύο-τρία αποφάσεις να πάρουν. Άρα πού καταλήγουμε στο να δουλέψουμε πάνω σε αυτά τα σανάρια. Και λέμε ότι σε περίπτωση που πάμε σύγκρουσης πρέπει να παίξουμε αυτό το ένα, δύο, τρία. Εκεί τελειώζονται τα ερωτήματα ποιος είναι ο στόχος, πώς θα κινητοποιήσουμε, ποιος είναι ο κοινωνισμός, ποιο είναι ο κοινωνισμός. Και ταυτόχρονα μαζευόμαστε μετά και εμφανίζουμε τα πλάνα επικοινωνίας. Το βασικό χαρακτηριστικό σε αυτού του τύπου της κρίσης είναι η ταχύτητα στην αφάνιση. Αυτό είναι ένα εξαιρετικά βασικό στοιχείο. Δηλαδή όλο, αν θέλουμε να κρατήσουμε ας πούμε τι χαρακτηρίζει τη δομή, τον τρόπο το οποίο θα λειτουργήσει η ομάδα. Είναι ότι θα πρέπει αμέσως να μπορεί να απαντάζει αυτό το οποίο συμβαίνει και τη στιγμή του στιγμή. Ταυτόχρονα, αυτό το οποίο θα πρέπει να χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη έτσι και σύνθεση της ομάδας θα πρέπει να είναι τέτοιο η οποία έχει και την απαιτούμενη εμπεληξία για να αποφασίσει, αλλά και την απαραίτητη έτσι εμπειρία. Γιατί στις περιτώσεις αυτές είναι αρκετά σημαντικό το πώς με το λόγο απαντάς. Ας πούμε στην περίπτωση του συνενδρίου για την καλλιστό, μετά ακούνται σαν κάποια δημοσίδα που κατηγορούσαν, ας πούμε, που είχαν να κάνουν αυτό το διεχείρισμα. Αλλά είναι στο δεύτερο τύπο κρίση. Στην πρώτη τύπου κρίση θα πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι υπάρχει ένα πιεστικό περιβάλλον. Οι διαρροές σχετίζονται περισσότερο σε ένα τέτοιο περιβάλλον, αυτό το οποίο παίζει ότι πρέπει να την αντιμετωπίσεις με έντονη θρημολογία. Εντόνη θρημολογία σημαίνει πως εκτός από τα πραγματικά γεγονότα θα πρέπει να μπορέσεις να δουλέψεις πάνω στο γεγονός ότι η Τούρκη έκρυξε με ελικόπτερο ή έπεσε από κερικές συνθήκες. Και θα πρέπει να δουλέψεις πάρα πολύ σε αυτό, γιατί ξέρεις ότι αυτό θα είναι ένα major επέδειο το οποίο θα μας ασχολήσει και θα συζητήσει. Άρα πρέπει να μπορείς να διεχειριστείς το κομμάτι της έντονης θρημολογίας. Από την αντίθετη πλευρά, πόσο καλό είναι το λογικό για να χρησιμοποιήσεις μια δεχομένη θρημολογία, όπως σας συμφέρει, σε τόσα μεχείριση της κρίσης από μέρους σου. Είναι ένα περίπλοκο θέμα. Στην περίπλοκο θέμα έχω γράψει το νέο μίντια τραντήσιον αλόμουλς, δηλαδή την ένα της φίλεις στην ώρα κεντρική. Στην πρώτη περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην πρώτη περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην πρώτη περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην πρώτη περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην πρώτη περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην πρώτη περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην πρώτη περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην πρώτη περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην πρώτη περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην πρώτη περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην πρώτη περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην πρώτη περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην πρώτη περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην πρώτη περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην πρώτη περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην πρώτη περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην πρώτη περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην πρώτη περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην πρώτη περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην πρώτη περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην πρώτη περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην πρώτη περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην πρώτη περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην πρώτη περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην πρώτη περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην πρώτη περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην πρώτη περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην πρώτη περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην πρώτη περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην πρώτη περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην πρώτη περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην πρώτη περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην πρώτη περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην πρώτη περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην πρώτη περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην πρώτη περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην πρώτη περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην πρώτη περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην πρώτη περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην πρώτη περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην πρώτη περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην πρώτη περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην πρώτη περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην πρώτη περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην πρώτη περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην πρώτη περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην πρώτη περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην πρώτη περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην πρώτη περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην πρώτη περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην πρώτη περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην πρώτη περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην πρώτη περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην πρώτη περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην πρώτη περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην πρώτη περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην πρώτη περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην πρώτη περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην πρώτη περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην πρώτη περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην πρώτη περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην πρώτη περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην πρώτη περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην πρώτη περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην πρώτη περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην πρώτη περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην πρώτη περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην πρώτη περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην πρώτη περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην πρώτη περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην πρώτη περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην πρώτη περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην πρώτη περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην πρώτη περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην πρώτη περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην πρώτη περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην πρώτη περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην πρώτη περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην πρώτη περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην πρώτη περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην πρώτη περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην πρώτη περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην πρώτη περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην πρώτη περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην πρώτη περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην πρώτη περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην πρώτη περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην πρώτη περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην πρώτη περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην πρώτη περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην πρώτη περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην πρώτη περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Στην περίπλοση, για να δουλεύει μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσεις ένα τραντήσιον αλόμουλ. Έχουμε χωρίσει την αδυσσία σε δύο κομμάτια. Το πρώτο είναι αφορά την πνευμαϊκή πολιτική της Ελληνός Χρισσός πριν εξελιχθεί μια κρίση. Πώς την προβλέπτει, πώς σκέφτεται να την εγγυριστεί. Το δεύτερο κομμάτι είναι πώς αντιδράει η εταιρεία αφού έχει δημιουργηθεί η κρίση και σε ποια μέσα βασίζει η κοινωνική της πολιτική. Και το τρίτο κομμάτι είναι τα social media και κατά πόσο τα διαχειρίζεται σωστά ή λάθος για να επιχειρήσει το μήνυμα της στον κόσμο. Στο πρώτο κομμάτι, όπως είπα στις συζητές στο επίσημο σάκης της εταιρείας, βλέπουμε... Τα βλέπαμε... Τελευταία εγώ... Πολλές είναι αρτσούδες... Ε, τι είναι αρτσούδες... Ωραία, πες εσύ, πες εσύ... Το πρώτο κομμάτι αφορά την περιβαλλοντική πολιτική που έχει η εταιρεία. Και στο site, ξεκάθαρα, έχει ένα πρόγραμμα με πάρα πολλές ετομέρειες. Πώς πρόκειται να δουλέψει, πώς είναι το περιβάλλον και το εργασιακό αλλά και το ευρύτερο στις χωριές. Πώς έχει το δικό της φυτώριο. Οπότε θα αναδαστώ τις περιοχές οι οποίες ισοδογικά καταστρέφεται. Ισοδογικά δεν το λέει έτσι. Το δεύτερο κομμάτι το ονομάζει δημόσια ιστιναλική ευθύνη. Και αφορά ξανά και το περιβάλλον αλλά και τις θέσεις εργασίας που πρόκειται να δώσει. Πάλι και σε αυτά. Έχει πάρα πολλές ετομέρειες αλλά οι οποίες γίνονται καταναλητές από οποιοδήποτε στο σάιτ. Δηλαδή δεν είναι κάτι... Αυτό είναι σημαντικό στοιχείο δηλαδή όμως, ότι η πολιτική της είναι απλή. Έτσι προσπαθεί να εγκαλιάσεις ευρύτερα τα πράγματα του πολιτισμού. Αυτό είναι σημαντικό. Και το τρίτο κομμάτι, αφορά τις επενδύσεις, εκεί πέρα αναφέρει πάρα πολλά. Αφού αναφέρει τον τουρισμό, αναφέρει ότι θα συνεισφέρει γενικά στην εθνική οικονομία της χώρας. Ναι, επενδύσεις. Ανοίγει εκεί το πεδίο όσο το οποίο αγκαλιάζει ξεκινά το τοπικό και φτάνει συνολικά στη χώρα. Και όλα αυτά είναι στόχο να προλάβουν μια κρίση αλλά και να μειώσουν το μπαλκό που πρόκειται να δημιουργηθεί σε περίπτωση εξελιχτή. Αλλά και να περιβάλλουν εμπιστοσύνης με πνεύμα ασφάλεια. Τώρα με περισσότερες λεπτομέρειες, γι'αυτούς ακριβώς τους λόγους για τη μείωση του ενδεχόμενου πανικού και για την κοινωνιένος ασφαλούς κλίματος. Αρχικά το ένιζει πάρα πολύ ότι όλες οι ενέργειές της είναι νόμιμες, ότι έχουν κρατική άδεια και αυτό το κάνουν διάφορα έγγραφα τα οποία έχει στο site επίσημα. Το δεύτερο είναι αυτό που είπα και πριν, ότι έχει ένα πρόγραμμα περιβαλλοντικό με πάρα ποσοί λεπτομέρειες πως πρόκειται να κινηθεί για την προστασία των φυτών, των υδάτων, τι φίτρα θα βάλει για να μην υπάρχουν εμμολύνσεις, είναι πάρα πολλοί λεπτομέρειες. Το τρίτο είναι το κομμάτι των θέσεων εργασίας και της κακέρας που υπόσχεται και πώς προσπαθεί να καθίσει χάση τους πολίτες ότι και το περιβάλλον εργασίας θα είναι καλό και είναι σπιθέα καλή και ότι αυτό θα προσφέρει μια γενικότερη ανάπτυξη στην περιεχή. Και η προσφορά στην κοινωνία με διάφορα θερινά, ότι μπορεί ο καθένας να επισκέπτεσαι τα μεταλλεία και να βλέπεις αξιολάγηση, δηλαδή προσπαθεί να έρθει κοντά στον πολίτη να μην τον αγοράει μακριά και να τον κρατάει ο βύτης. Και οι επενδύσεις για το μέλλον, αυτό που είπα και πριν, ότι θα προσπαθεί να περάσει, ότι δεν είναι απλά κάτι το οποίο θα βοηθήσει, ότι θα τονώσει γενικότερα την οικονομία με τον τουρισμό, ότι θα είναι μόνος έλυσης. Ωραία. Και από την πρόληψη της κρίσης, πάμε στο ξέσπερα της κρίσης και σε μια σειρά από πληροφορικά γεγονότα που πολίτησα, προφανώς εδώ δεν είναι ωραίες ημερονιείας. Όχι, δεν είναι. Είναι κάποιες ημερονιείες που θεωρούσαμε σαν σταθμούς. Η λειτουργία του Μανταλίου ξεκίνησε το 2012, αλλά ήδη από το 2011 οι κάτοικοι της περιοχής ενημερώθηκαν για την κρίση και από οπισθήματος και του περιβαλλοντικούς χωρίς, εκεί για την καταστροφή που μπορεί να έχει στο τόπο τους, οπότε κινητοποιήθηκαν και με συγκεντρώσεις και με ενημερώσεις για να προλάβουν μάλλον οι ίδιοι τα γεγονότα. Από το 2011, έγινε ο Παπα Κωνσταντίνος υπουργός περιβάλλοντος, υπέπτωσε την μελέτη περιβαλλοντικών υποτώσεων, κάτι που δεν είχε κάνει προκάτω χώρος του Μπιρμπίλι. Και ουσιαστικά ένοιξε δρόμους για τα έργα... Για την οδοποίηση της εργαλίας. Απλά ξεκινάει και η κρίση για την ίδια τη μεταιρία ας πούμε. Γιατί τοποθετήθηκαν φορείς, όπως θες, στο τελευταίο πανεμιστήμιο της Σαλονγιακής, στη τουρισμού. Μου αρνηντικά. Μου αρνηντικά. Μου αρνηντικά. Μου αρνηντικά στα γεγονότα. Η αντιδικία, εντάξει, υπήρχε και νωρίτερα από τη δημιουργία όλη της εταιρείας. Είναι η τρίτη στη σειρά. Παταπώς ήταν όνειμος ο τρόπος που αυτή η εταιρεία ανέλαβε την διαχείριση των μεταγωνικών άνδρας. Πάντως για το έργο το οποίο επισκεφτάζουμε είναι ένα μάιλστον. Αυτό το γεγονός που υπογράφει την περιβαλλοντική, η έκρηση περιβαλλοντικών όρων, ανοίγει δρόμους για την επένδυση. Το προηγούμενο ιστορικό της εταιρείας, το τι είχε κάνει για τις μεταλληβάσεις. Ναι, ότι πώς προσέχει μέσα σε τρεις μέρες και με ένα καθεστώς. Αυτό έξω όλους τους κατοίκους. Η Ινταγλία είναι το στοιχείο της διαπλοκής, της πολιτικής διαπλοκής, της σχέσης πολιτικής και επιχειρηματικού κόσμου. Ναι, το οποίο προβλήθηκε όμως. Αυτό το οποίο ουσιαστικά αποτέλεσε αφετερία για να μου πω. Αυτά ήταν ο Μάρτου του 2011. Πριν κυκλοφορούσαν σε άλλο επίπεδο. Πλέον δημοσιοποιήθηκαν από τότε. Γιατί πλέον η σύγκρουσα έγινε να κορυφώνεται. Ναι, να κορυφώνεται. Θέλω να πω ότι μέχρι τότε ήταν ένα σχετικά τοπικό γεγονός. Εδώ πέρα πλέον αυτή τη στιγμή που ανοίγει η εξέλιξη της επένδυσης, λέω να κορυφώνεται. Γιατί ξέρεις, θα προχωρήσει η επένδυση. Λέω ότι θα σταματούσουν. Πέρα πλέον όλα αυτά θα μένουν σε εκείνο το επίπεδο. Δεν θα έχουν εξαπλώματα. Και βγήκαν και οι μελέτες σχετικά με τις συνέπειες. Όλα αυτά τα ζητήματα υπήρχαν. Αλλά υπήρχαν ότι είναι έτσι το ένα το άλλο. Και συζητούνταν ως φιλολογία, ως αντιπαράτηση τοπικώς. Από τη στιγμή που πλέον ανοίγει ο δρόμος για έγκριση της επένδυσης, όταν πλέον παίρνει σε ένα άλλο επίπεδο η σύγκρουση, κορυφώνεται. Ναι, γίνεται μετά και ενάντια στους καθές μου διδείς το κράτος. Και αυτό είναι σημαντική ως σημερομηνία αυτή μας. Και στα πλαίσια της επικοινωνικής διαχείρισης, το 2013, είναι και αυτό σημαντικό, γιατί έχουμε τις επιθέσεις τότε στο εργοστάξιο, και παρόλο που μέχρι τότε δεν έρχεται κάποιος από την κυβέρνηση να πάει θέση ούτε και στα μηνύια υπήρχε σαφής θέση, βγαίνει κύριος Δέντιας, ανολαμβάνε χείρο στη κοινωνική διαχείριση. Έχουμε τότε τις ύψεις των κατοίκων της περιοχής, και πάλι οι τελεόρατες Security, που λειτουργούσαν λίγο ως μόγκλος ενοχοποίησης των κατοίκων, αλλά για πρώτη φορά βγαίνει το θέμα στον επικοινωνιακό χώρο. Ναι, μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ειδήσεις για τις σκουριές. Υπάρχει ένας αστυνομικός ρεπορτάσος. Έναν πέπλο σιωπής καρύπτει όλα τα γεγονότα που συμβαίνουν στην περιοχή και γι'αξαθνικά εδώ η Βία βέβαια, η οποία το βγαίνει σαν πρώτο θέμα στον νομικό κυριολογικό. Και τα γεγονότα συνεχίστηκαν. Εμείς ειδικά εδώ το λόγο Θεσσαλονίκης τα γνωρίζουμε και καλύτερα από τους άλλους. Καλά στο σήμερα, με τα πρόσωπα γεγονότα που είδαμε την προηγούμενη εβδομάδα, λόγω της εκλογής της νέας κυβέρνησης είχαμε τώρα τη σύγκρουση για παζάν με τους εργαζομένους αυτή τη φορά των μεταλλιών. Τους είραμε έξω από τα υπουργεία με τα καπέλα από τα χέρια να τα χτυπούνε και μάλιστα δήλωσαν ότι από σήμερα τεχόμαστε, συνομιληθούμε μόνο τον πρωθυπουργό Λέξη Τσίπρα, θα γίνουμε φιάλτσες μέχρι να δικαιωθεί ο αγώνας μας, καλούμε τον εκπαιδητή να συνεχίσει τη στήριξη των εκπαιδητικού έργων, τα μεταλλιών μας δεν είναι άξιωστα να κλαίσει κανείς. Πάμε τώρα στη διαχείριση της κρίσης. Η κυβερία για να προετοιμαστούν να διαχειριστεί την κρίση προσπαθεί να κατησιεχάσει τους πολίτες παρουσιάζοντας το ολοκληρωμένο περιβαλλοντικό πρόγραμμα που λέγαμε και πριν και τονίζοντας την υπευθυμότητα και τον επαγγελματισμό της. Εμφανίζει στοιχεία σε αυτή την προσπάθεια ώστε να μειώσει τον πανικό και να δημιουργήσει ένα κλίμα πιστωσύνης και ασφάλειας. Παρουσιάζει έργα που νομιωποιούν πλήρως το έργο. Ενώ παρουσιάζει και φωτογραφικό υλικό το οποίο το παρουσιάζει εναρκωδισμένο με τη φύση προσπαθώντας να μημουργήσει ένα τεχνικό κομμάτι. Ενώ στα πλαίσια συμπόρευσης… Κι εσείς είστε υπέροχοι στους επαγγελματισμούς. Δεν έχουμε ετοιμαστεί, αλλά προσπαθούμε να το παρουσιάσουμε όσο πιο βέβαια. Ενώ στο κλίμα της υπόρευσης με τους πολίτες, διοργανώνει τα υπονοητικά βαουράματα ανοιχτών θυρών και θερμής απασχόλησης. Το πρόγραμμα θερμής απασχολιστή ήταν, δεν το ξέρω. Και από την άλλη έχουμε τις αντιδράσεις του μανιπώου, τις κυνητοποίησης των κατοίκων, που κάνουν τη ζυγαριά να μη γένει, βέβαια, τις αυτοί. Σε το φύρμα το που, σαφώς τα κλιμακωτά γεγονότα απαιτούν γρήγορες αποφάσεις και ενέργειες. Οπότε, έτσι κι αλλιώς η κρίση πήρε μεγάλες δυναστάσεις, οπότε ίσως και η ελληνικός χρυσός έπρεπε να αντιπράσει διαφορετικά ή να επαναστατευθεί. Η ελληνική εργασία είναι ο τρόπος που η κυβέρνηση υπερασπίζει, δηλαδή η καταστολή, η βία που χρησιμοποιούνται οι αστυνομικές δυνάμεις. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα. Φεύγει η ιστορία από την εταιρεία και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτό γίνεται με τα πρώτο θέμα και το τι κάνει και γίνεται η υπόθεση της κυβέρνησης. Προβάλλονται ιδιαίτερα η κίνδυνη της λειτουργίας των Μεταλλίων και το παράδειγμα ότι το αρσενικό στο νερό του νεοκωρίου και μάλιστα ειλονεύονται ιδιαίτερα ότι βγήκε η ανακοίνωση του δίου Μαριστοτέλη με δίμερα χοτοπάθτα, πρέπει να πίνεται ενθυλωμένο νερό, παραδέχεται δηλαδή ότι το νερό είναι κατάλληλο για να το κρατήσει. Το νερό επίσης ενισχύει την επιχειρηματολογία των κινημάτων αυτού του είδους τα γεγονότα. Ακόμα και να μην έχει αποδειχθεί η συσχέτιση, ουσιαστικά έτσι σαν να έχεις αποδείξει ότι συμβαίνει το ένα γεγονός με το άλλο. Ναι, και αυτό το έχω πάρει ακοδικό, όπως είναι ακριβώς έτσι. Όχι, το θέλουμε να δούμε. Δηλαδή δεν μπορεί να σε κατηγορήσουμε ότι τους ταυτίζεις, αλλά σου δίνουν περιθώρια, δηλαδή νομικά, ότι ξέρεις αυτό το συνέβη. Τώρα μπορεί να μην είναι κι εσάς, όσο πάντως δεν μπορεί να κατείνει. Την ίδια πτωνιά, κατά τη μεταφορά συμπυκνόμετος αρσενοποιήτη, έκανε διαλογή. Ήταν αυτό που βγαίνει στα μεταλλεία… Δεν είναι πικίνδυνο, δηλαδή. Θεωρούν ότι είναι πικίνδυνο για το περιβάλλον, γιατί και παρακάτω με το ίδιο πάλι και η εταιρεία αυτή στην οποία αποθηκεύεται… Δεν θα βάλω φωτογραφία, γιατί είναι ανακατωνομάστηση. Φωτογραφίες πέντε, τρία, είσαι στη Βιπέτη, Σαλονίκης. Δεν είχε άδεια περιβαλλοντικό, αν μπορούσε να αποθηκεύσει. Διακείριση σε αυτή την περιβαλλοντική. Και το έχουν καταγγέλει και αυτό το θέμα. Δεν είναι και αυτό που έπρεπε να το βάλω στους πικίνδυντους, αλλά και ένα άλλο περιστατικό λίγο αδότητο τον Οκτώβλη στο λιμάνι. Ένας ο καπετάνιος πλοίου, που μεταφέρει τα αντίστοιχα συμπιτνώματα της ελληνικός χρυσός, αντίθετα να φορτώσει κάποια containers, που διαπιστώθηκε ότι είχαν διαδοή, γιατί θεωρείται τοξικό αυτό το φοροτήριο. Να ρωτήσω κάτι. Έχει σχέση και με αυτό που λέγαμε προηγουμένως. Όλα αυτά είναι επιβεβαιμένα, είναι… Έχουν καταγραφεί. Έχουν καταγραφεί στη ροή των… Το οποίο, κοιτάξτε, η εξόρυξη θρησού, χρησιμοποιεί τοξικά υλικά, ας το πούμε έτσι. Το οποίο, αυτό, έτσι, είναι τη φύση αυτής της θρηστούς. Το γεγονός, όμως, ότι η ανάδειξη της θάμησης της τοξικότητας, συνδέεται και με την εντύπωση που έχει οποιος οδηποτευτός. Μπορείς να μιλήσεις, ράμβαρος, λοιπόν. Και τελευταία, το δεύτερο φαινόμενο που είχαμε, περιβαλλοντικής καταστροφής του στρατόνη, και εδώ είναι από δική τους διατύπωση, από τη σελίδα του παρατηρητήτειου. Έχουμε στο δεκέμβριο του 2014 και πάλι ένα τύχημα, διαρροή όξιων νερών του μεταλλείου στη θάλασσα, στο στρατόνη, σαν ύκος στην αρχή ενός χιλιομέτρου. Σχηματίστηκε ένας πυκτός κόκκινος κούρκος από βαριά μέταλλα. Η εταιρεία προσπάθησε να το διετερώσει την οξύδια των νερών με μεγάλες ποσότητες. Έχω κάνει λάθος στην εταιρεία. Δεν πειράζει. Το είδα, συγγνώμη. Με μεγάλες ποσότητες οι δράσκες του και σώβες. Χωρίς να φέρει αποτελέσματα, τελικά απογώθηκε, είχε πολύ μεγάλες νεροποντές στην κακοκαιρία. Αυτή η αφή να αναλυθούν ότι αυτό πειράζει πάρα πολύ την περιοχή. Και λίγο παρακάτω, το φαινόμενο αυτής της κόκκινης στάσης εκτείνονταν βόλτα χιλιόμετρα νότια του στρατονίου και τη σημαίνουν ότι ο κόλκος της Ιρυσού είναι από τους σημαντικότερους ηχθιοπαραγωδικούς στόχους της χώρας. Άρα ήταν επικίνδυνο. Ναι. Στο πρώε μας τάδιο, η κάρτια κεντρικούνται μέσα από τα τοπικά μέσα, που έτσι κι αλλιώς μιλάμε τώρα πριν το 2000, που ακόμα τα Σαλνιδιά δεν έχουν τόση δυναμή και το θάμα δεν είναι και τόσο... Όμως οι κεντροπάρκες είναι... Οι καθηγητές κινίζουν, όμως, σε τοπικικό επίπεδο. Δεν είναι ένα μελλητέως όρος που σημασία τους. Κι έτσι έχουμε πορείες, επιστολές, κατάλληψη δρόμα, παρεμπόδια στελεωτήτων της εταιρείας, τα κλασικά μέσα που ξεκίνησαν πριν τα Σαλνιδιά. Τα μάτια, μιλάτε. Όριστε. Τα μάτια. Κι έτσι έχουμε τη σύγκρουση με την εταιρεία σε πρώτο πλάνο, με την εκάστοτε φιβερνητική πολιτική και με τις δυνάμεις της καταστολής. Έχουμε επιτροπές αγώνα σταδιακά και ειδικά όσο κατά τη μεταφορά της δραστηριότητας της εταιρείας σε άλλες περιοχές πλέον δημιουργείται δίκτυο κινημάτων, το οποίο φυσικά στηρίζεται σε πρώτη φάση στην εθελοντική συμμετοχή και προσφορά, εφόσον αφορά κατοίκους και όχι κάποια ονομαγμένη ομάδα ή άλλη εταιρεία. Το οποίο ενδεικνύει την επιστασία του περιβάλλοντος, παρουσιάζεται τα δημόσια αυτά, και αντιμάχει την πολιτική διαφθορά και τη διαβολογική τόσο σφαιρό, το οποίο φυσικά έχει να κάνει σχέση με αυτά που είπε η Βλήγα για το πώς έγινε η αλλαγή της εταιρείας και οι όροι με τους οποίους έγινε χωρίς να υπάρχει όλος για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος προς την ακτο και προς την επαναπρόσχευση των επίπαλων. Είναι τελικός χρυσός. Εδώ είναι το για τι ζητούν αυτοί οι άνθρωποι αυτά τα κινήματα. Ζητούν το περιβάλλον, τα δημόσια αυτά να υπερσπιστούν και πλέον έντονα πολιτικοποιείται το κίνημα. Τα βασικά στοιχεία τους είναι ότι, πέρα από την κατασταθή που γίνεται στο περιβάλλον, ότι δεν μπορεί να γίνει εύκολα η αποκατάσταση του περιβάλλοντος, την οποία η εταιρεία υποστηρίζει ότι θα κάνει μετά τη στριοδητά της. Σε ό,τι αφορά τα δημόσια αγαθά πέρα από το περιβάλλον είναι και το ότι πλέον η νέα εταιρεία ή ό,τι τώρα το World τα χρήματα θα πάρει στο Καναδά και δεν θα υπάρξει δημόσια συμφέρον για την χώρα μας από την εξόλυση αυτή. Και φυσικά, το οποίο είναι άνθρωπος και με την πολιτική διαθωρά και τη διαπλακή συμφέροντων που συμπεριφέρονται στην περιοχή. Γι' αυτό γίνονται ενημερωτικές εκδηλώσεις με τη συντρομή της ακαδημαϊκής κοινότητας. Συγκεκριμένα σε email που στέλνει προβάλλουν πολύ τον κύριο Μουσχόπουλο, ο οποίος χαίρει ιδιαίτερη στιγμή σε αυτή την ακαδημαϊκή κοινότητα, ο οποίος έχει ταχθεί κατά του έργου της μελέτης του. Αριθμικά απορίσματα φυσικά και του Συμβούλου Υπηρεβάλλοντος του Αριστοτελίου του ΤΕ, του ΤΕ Μακεδονίας, του ΤΕ Τουρισμού και των Γοζωμένων. Η καμπάνια του 2010-2015 από το Κέντρο Πολιτισμού Αριστοτελίου στο ΤΕ Γυρίτης. Από όλα αυτά, ποιο θα είχε σημαντικό? Τα απορίσματα του Αριστοτελίου Πανεπιστημίου, θεωρώ, γιατί έχουν εκτιμήσει ως συμβιτεία του κόσμου. Τα πρέπει να δούμε το γεγονός ότι έχουν εξοκληθεί τα μέσα του. Για αυτό δεν ήταν μεγοράξει το Μυσκόπουλο, γιατί τον εξοκληθεί πολύ και είναι και πολύ χριστικό σαν επιχείρημα. Το βασικό είναι το γεγονός ότι η καμπάνια έρχεται και παίρνει από τον κύρο των ειδικών υπητάσσων των αντίων. Οπότε κάνει ακόμα πιο πιστική την καμπάλι, η οποία βγαίνει μέσα από τα νέα μέσα. Από τα νέα μέσα έχεις τη δυνατότητα να προσεγγίσεις νέο κόσμο, το οποίο με τη σειρά του επηρεάζει διαφορετικά τους αντίστοιχους πληθυσμούς, αλλά και ταυτόχρονα να αξιοποιήσεις την εγκυρότητα των πηγών, στις οποίες είναι στην περίπτωση το απειθήτα. Και οι πανεμιστημικοί κοινότητες γνωρίζουν, άρα αυτήν κάτι ξέρουν περισσότερο από εμάς, αλλά άρα ορίστε οι αποδείξεις. Γιατί αυτό γίνεται και χρησιμοποιείται να είναι στην αντίστοιχη εκστρατεία της εταιρείας και πρέπει να είναι επιστηματικά πορίζματα. Οπότε τα κινήματα έχουν στα χέρια της αντίστοιχης επιπέδου πορίζματα, το οποίο αναφέρθηκε και πριν, με την αξιοποίηση του διεθνούς κινήματος συναντίων. Και ταυτόχρονα πάντοτε τα κινήματα έχουν αποδειχθεί ότι θα καταφύγουν σίγουρα στα μίας κοινωνικής δικτύου. Άρα η εταιρεία θα πρέπει να επενδύσει πάνω σε αυτό το κομμάτι. Γιατί αν κάποιος κοιτάξει πίσω και δει σε όλα τα κινηματικές αντιδράσεις, θα δει ότι έχουν επενδυθεί πάντοτε στις όσα λοιμήδια. Είναι αυτό που λέγαμε πριν, πώς αντιδρώω και πώς προετοιμάζομαι. Έχουμε δημιουργήσει ως αλληλεγγύης μια αποκλειστικό θέμα από τον αγώνα ενάντια μεταλλιά χρυσού, ενώ αντίστοιχα η εταιρεία είχε προβή σε μπάντερ διεθνιστικά σάιτ, αντί να έχει γνώμα και απόψη μια σελίδα, η οποία να έχει γνώμα. Εκεί είχαμε μεγεωματική προβολή. Ακόμα και τα μπλουζάκια που φοβάχνουν για ανοίμια. Επίσης, καθέπηρα, δεν πω ότι μάθω, μπορεί να πω ότι είναι σημαντικά. Το διαβάζω συνέχεια. Το σώσ' σκουργιές, ας πούμε, το σώσ' που το χρησιμοποιείς πάντοτε αυτό που λέγαμε ότι θέλω να επιβάλλω τον δισκόρς. Αν σας πω για σκουργιές, θα πείτε σώστε τις σκουργιές. Τα δύο κατά 99% οι περισσότεροι θυμούνται. Άρα, ποιος έχει επιβάλλει τη δική του αφήγηση για το θέμα αυτό, κατά βάση τα κινήματα. Και ακόμα από απονοϊκά μέση, τύπου μπλουζάκια και αυτά να είναι τα υπεθυμίζουν συνεχώς. Δεν είναι να μιλήσω. Βλέπουμε ότι κάτι που είναι τόσο τις παλαιές ανεφόρους... Παραδοσιακές. Όσο και τα social media σε πολύ έντονο βαθμό συστηματικό και συνεχή. Έχουν και το ηθικό πλέον έκτημα πάντως. Ναι, εμείς το βλέπουμε τουλάχιστον τεχνικά αυτή τη στιγμή. Πολλά κοινωνικά είπαν και αυτό. Το εθνικό πλονέκτημα μπορεί και να χαθεί, να πάει σε δεύτερη μοίρα. Δηλαδή εξαρτάται, είναι και θέμα προβολές. Το πώς το αναδεικνύει, ας πούμε, από την άποψη ότι έχω αυτά τα ζητήματα κλπ. Όταν έχει μετακινηθεί μια εταιρεία σε μια περιοχή που έχει μεταλλευτική δραστηριότητα, έχουν συνηθίσει στην υπάρξη μεταλλευότητα. Είναι μια περιοχή που δεν έχει, που σημαίνει ότι ξεκινάει ένα σχετικά συγκεκριτικό πλονέκτημα η εταιρεία σε μια περιοχή που γνωρίζει από ορυχία. Αν πηγαίνουν ξερβώς σε μια περιοχή που δεν γνωρίζουν από ορυχία, θα είναι πιο δύσκολα να επιβάλλονται με παιγνήσεις. Μέσα στο τράγγι, μόλις θα μπορούν να βγουν. Ακριβώς, δηλαδή δεν υπάρχουν παράδοση ορυχία. Αυτό λέω, έτσι θα τα συνεπέχει να κάνουμε, αν έχει και εμίνει, ας πούμε, στώσε την πατρίδα του Αριστοτέλη σε μια κοινή γνώμη που τα 70% αναρωτιέται ποιος είναι ο Αριστοτέλης. Δεν θα περπατήσει. Χρησιμοποιούν πάρα πολύ έξυπνα τις δυναματεύσεις του αρθοτελείου και των επίσημων φόρων. Προπογραμματικά, δε. Ναι. Σε ό,τι αφορά τη δυσμιά που συνελίται. Και επίσης το στοιχείο ότι η εταιρεία αυτή θα παραμείνει για μερικά χρόνια, γιατί είναι μια επένδυση και δεν θα μας το δουλεύουμε, αλλά για ένα συγκεκριμένο πολικό ορίζοντα. Και μετά θα υπάρχει το χάσκο. Είπαμε για συνθήματα φύσης, τα μπουζάκια που είπατε, πλακάτια κλπ. Είναι πολύ σημαντικό η κλήση στο εξωτελικό, που έχει αναφέρει και πλήνη η Ουλία, που πλέον απευθύφηκαν στα κινήματα, κατά τις εξόλυξες των μεταλλείων, το οποίο φυσικά και ανέλειξε προς όλο το θέμα. Σύνδεση με τα κινήματα κατά τις μεταλλείες στην Ελλάδα, διότι σε άλλες περιοχές, στο Κυλκύ, στο οποίο ήταν το επόμενο μέρος που θα γινόταν εξόλυξη χρυσού, και στο οποίο πλέον δεν έχουν το τολμήσει καν να αποχωρήσουν τους παιδιών. Στη Σέρα ή στη Φάκη. Εντο κιματέ Ξάνδρας, που επίσης χρυσό στ' αρχαία της χρήσης, μέχρι το στρατό στις Κασάνδρας, το οποίο επίσης δίνει ένα κύρος και μια σοβαρότητα στο κίνημα αυτό, και κερδίζει πρασιτώ την κοινή γνώμη, και είναι η της αυρού κριτική εκπαίδευσης στις οποίες είμαστε ο Χριστός τους, ο Χριστός και άλλα κοινωνικά αφιερώματα, τα οποία ενισχύουν. Αυτά όλα είναι οι θέσεις μας στις τοσελίδες τους, μπορείτε να τα έχετε, μπορείτε να τα δείτε, μπορείτε να τα βάλετε και να τα δείτε, το κοινό στρατό στις αυτές της κοινής γνώμης, το οποίο με όλα αυτά έχει αρχίσει και τρέφεται κατά της εταιρείας. Ωραία, πολύ ωραία. Και ποια είναι τα στοιχεία εκείνα τα οποία εξοπίθηκαν από τη μία από την άλλη πλευρά, τα έχετε αναδείξει ωραία με τη. Δηλαδή, ανάμεσα όταν ήταν το γεγονός της αποχώρησης του λογιών της κανονικής επιχείρησης, που ξαφνικά τα κλείνω και φέρνω, άρα δημιουργεί ένα σώχ στην κοινωνία που έστω κι αν δούλευα άρα μπορεί να επαναληκθεί. Ένα δεύτερο έχει να κάνει με το ότι συνειδητοποιούν, κάνουν και διπλέον η επένδυση θα γίνει άρα πρέπει να αλλάξουν την καμπάλα μου. Και ένα τρίτο σημαντικό είναι το ποιος θα επιβάλλει την ατζέντα του. Δηλαδή σας λέω ότι η επιχείρηση, η εταιρεία δεν μπορεί να περάσει την ατζέντα της στο να πει ότι ξέρεις και αυτό λοιπόν. Ωραία. Αυτά για σημαντικό.