Ελληνική Επανάσταση, Εκπαίδευση και Συλλογική Μνήμη (Panteion University, 2021)
: Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Μουσική Μουσική Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Γνωρίζουμε την ιστορία, διαμορφώνουμε το μέλλον. Για πρώτη φορά, 16 από τα μεγαλύτερα ιδρύματα της χώρας, με κοινό όραμα, εκφράζουν ένα παράδειγμα ενότητας και συνεργασίας. Πρωτοβουλία 21 Τρία χρόνια προετοιμασίας, 120 και πλέον δράσεις στην Ελλάδα και το εξωτρικό. Συνέδρια, ερευνητικά προγράμματα, υποτροφίες, τεκτέσεις, εκδόσεις, συναυλίες, τιμούν το παρελθόν και προβάλλουν τη σύγχρονη Ελλάδα. Πρωτοβουλία 21 Η ιστορία, έμπνευση για το μέλλον. Καλησπέρα σας. Καλώς ήρθατε και πάλι. Απολογούμαστε για το πρόβλημα στον ήχο που υπήρχε νωρίτερα. Είναι λίγο πιο σύνθετα τα συστήματα, γιατί προσπαθούμε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Και αυτό κάποιες φορές δημιουργεί επιπλοκές. Θα σας διαβάσω τον χαιρετισμό του κ. Σαβίδη και για όσους συνδεθηκάτε τώρα να αναφέρω ότι ο πρόεδρος του Ιδρύματος Λαμπράκη ο κ. Σαβίδης δεν μπορέσε να είναι κοντά μας σήμερα. Βρίσκεται στο εξωτερικό. Μας έχει όμως τελεί τον χαιρετισμό του και θα σας τον διαβάσω τώρα αμέσως. Κυρίες και κύριοι, από την ίδρυση του, το νέο ελληνικό κράτος στηρίχθηκε στη βοήθεια ορισμένων φωτισμένων ανθρώπων που έμειναν στην ιστορία ως εθνικοί ευεργέτες και στη νέα αιχεία στηρίχθηκε στη βοήθεια των Ιδρυμάτων που δημιούργησαν οι ευεργέτες ώστε να συνεχίσουν το έργο τους και μετά θάνατον. Η Πολιτεία αναγνώρισε τον κοινοφελή ρόλο των Ιδρυμάτων και τα ενέταξε σε ειδικό νομικό καθυστώς προκειμένου τα κοινοφελή ιδρύματα να διευκολύνονται για να συμπληρώνουν τη λειτουργία του κράτους, όχι να το υποκαθιστούν. Στην επέτειο των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση, 16 από τα σημαντικότερα κοινοφελή ιδρύματα της Ελλάδας έρχονται να παρουσιάσουν μια σειρά αποδράσεις που θα συμπληρώσουν τον επίσημο εορτασμό της εθνικής παλιγενεσίας. Η πρωτοβουλία 1821-2021 των Ιδρυμάτων είναι μια ιδιωτική και ανεξάρτητη προσπάθεια. Συγκροτήθηκε πριν από τρία χρόνια προκειμένου τα ιδρύματα να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να συντονιστούν για μια κοινή προσέγγιση της ελληνικής επανάστασης ως ιστορικού γεγονότους, αλλά και των συνθηκών που τη δημιούργησαν και της διακούς σημασίας της στην εξέλιξη και τη συνέχεια του έθνους. Τα τελευταία τρία χρόνια, σε συνεργασία με θεσμικούς φορείς, πανεπιστήμια, μουσεία, ερευνητικούς και άλλους επιστημονικούς φορείς, διαμορφώθηκε ένα πρόγραμμα περισσότερον από 140 δράσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στη διαμόρφωση του προγράμματος των δράσεων συμμετείχαν εκατοντάδες διακεκριμένοι επεγγελματίες κάθε κλάδου, οι οποίοι, αν και προέρχονται από διαφορετικούς χώρους, εργάστηκαν με συναντήληψη και επιστημονικό αλληλόσεβασμο. Οι δράσεις αυτές περιλαμβάνουν συνέδρια, εκθέσεις, μουσικές εκδηλώσεις, εικαστικές δράσεις, ψηφιακές δράσεις, ρευνητικά εκπαιδευτικά προγράμματα καθώς και υποτροφίες. Πολλές από τις δράσεις μας ήδη υλοποιούνται και λόγω των συνθηκών που προέκυψαν από την πανδημία θα επεκταθούν αναπόφευστα και κατά το έτος 2022. Στης έναρξης της ελληνικής επανάστασης προσεγγίζουμε την ιστορία με κριτική και δημιουργική ματιά και με το βλέμμα στο μέλλον. Στο συνέδριο που ξεκινά σήμερα θα διερευνήσουμε τις μεταμορφώσεις της φωλικής και της δημόσιας ιστορίας μέσα από τις εισηγήσεις κορυφαίων πανεπιστημιακών καθηγητών και ερευνητών του χώρου της ιστορίας από την Ελλάδα, την Ολλανδία, τη Ρουμανία, την Τουρκία, την Κύπρο και τη Βόρεια Μακεδονία. Ο στόχος του συνεδρίου είναι τριπλός. Πρώτον, να διερευνήσει τις προεπαναστατικές μορφές της εκπαίδεσης, καθώς και τη συγκρότηση των πρώτων εκπαιδεστικών θεσμών στη διάρκεια του αγώνα και της Καποδιστριακής περιόδου. Δεύτερον, να παρακολουθήσει τους τρόπους με τους οποίους η ελληνική επανάσταση διδάχτηκε στο ελληνικό σχολείο από το 1834 έως σήμερα. Και τρίτον, να διερευνήσει τις ποικίλες μορφές που πήρε η μηνύμη της επανάστασης στη δημόσια ιστορία. Τα απορίσματα αυτού του συνεδρίου αναμένεται επιπλέον να τροφοδοτήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Δράσεις Ιστορικής Αντιλογίας για το 1821, που αναπτύσσει το Ίδρυμα Λαμπράκη και πάλι στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας 1821-2021. Το πρόγραμμα αυτό σχεδιάστηκε και υλοποιείται από το Ίδρυμά μας και με την πολύτιμη συνεργασία του ομίλει για την ιστορική εκπαίδευση στην Ελλάδα, του οποίου τα στελέχει και τους συνεργάτες. Με την ευκαιρία αυτή θέλω να ευχαριστήσω θερμά και επίσης σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδος, το οποίο την έβαλε με την τεχνογνωσία του σε θέματα αντιλογίας και το οποίο επίσης ευχαριστώ θερμά. Το πλαίσιο του προγράμματος αυτού προσφέρουμε στους μαθητές εργαλεία μέσα, περιεχόμενο και μεθοδολογία, ώστε να αναπτύξουν debates μεταξύ τους πάνω σε αμφισβητούμενα σημεία της σχολικής αφήγησης για το 1821. Τα debates έχουν ήδη αρχίσει να αναπτύσσονται πληρωτικά από μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με την καθοδήγηση 80 εκπαιδευτικών που απομορφώθηκαν ειδικά για αυτό το σκοπό. Το πρόγραμμα θα αξιολογηθεί με στόχο να συνεχιστεί του χρόνου και ελπίζουμε ότι θα αποτελέσει ένα παράδειγμα αγώνιμης και ουσιαστικής προσέγγισης στη διδασκαλία της ιστορίας στα σχολεία. Άλλοτε στο Ίδρυμα Λαμπράκη, το οποίο δραστηριοποιείται κατά κύριο λόγο στον τομέα της παιδείας και διαβίου μάθησης, οι πτυχές της καλλιέργειας της κριτικής σκέψης, της καινοτομίας και της δημιουργικότητας και η θύνδεση της εκπαίδευσης με το τομεπικό και με το παγκόσμιο περιβάλλον, μέσα από το οποίο πραγματοποιείται, διατρέχουν το σύνολο των δράσεων και προγραμμάτων μας. Διακόθια χρόνια μετά από την έναρξη της επανάστασης του 1821, η ανθρωπότητα έχει κάνει άλματα προόδου και έχει δημιουργήσει προκλήσεις και παράλληλα βιώνει ανατροπές, όπως αυτές που μας έφερε η πανδημία στη διάρκεια του τελευταίου χρόνου. Όλα αυτά είναι η πραγματικότητα του σήμερα και συνθέτουν την ιστορία του αύριο. Όσο πιο ισχυρά είναι τα μαθησιακά αντακλαστικά μας, τόσο δυνατότερη θα βγαίνουμε από τις δοκιμασίες και τόσο πιο έτοιμοι θα είμαστε να τις προβλέπουμε, να τις αντιμετωπίζουμε και ενδεχομένως να τις προλαμβάνουμε. Οι επιστήμονες που θα τοποθετηθούν σήμερα σε αυτό το συνέδριο, οι εκπαιδευτικοί που θα συμβάλουν τη δική τους οπτική και φυσικά η κοινωνία των πολιτών με φορεί σαν αυτούς που συνιστούν σήμερα την πρωτοβουλία 1821-2021, αλλά και κάθε πολίτης μπορούν να εισάγουν αυτή τη γωνιμή ματιά στα γεγονότα τους σήμερα και του χθες και να επηρεάσουν θετικά το αύριο. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά το Πάντιο Πανεπιστήμιο με το οποίο συνδιοργανώνουμε αυτό το συνέδριο και ειδικά την πριτανή του και πρόεδρο του συνέδριου μας, καθηγήτρια κυρία Κουλούρη, καθώς και τον Όμιλο για την ιστορική εκπαίδευση στην Ελλάδα, για τη συμβολή του στην πραγματοποίηση αυτού του διεθνού συνέδριου. Έχουμε καλή επιτυχία στις εργασίες του συνέδριου και ελπίζω ότι θα απολαύσετε τις εισηγήσεις και τη συζήτηση. Πειρακουλούρη, ρίχτε το λόγο. Ευχαριστώ πολύ. Καλησπέρα και από εμένα. Με ιδιαίτερη χαρά, καλωσορίζουμε στο διαδικτυακό μας συνέδριο ένα από τα πρώτα για την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας 1821-2021. Ευχαριστώ θερμά όλους τους συνεργάτες που στήριξαν την οργάνωση του συνέδριου, πρώτα απ' όλα το Ίδρυμα Λαμπράκη και προσωπικά την κυρία Ανθοπούλου, καθώς και τον κύριο Ιωάννη Μάνο από την Πρωτοβουλία 21 και τον Όμιλο για την ιστορική εκπαίδευση στην Ελλάδα, που εκπροσωπείται στην Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου από την κυρία Βασιλική Σακά. Ευχαριστώ επίσης τους συναδέλφους της Οργανωτικής Επιτροπής, εκτός από την κυρία Σακά, τον κύριο Χάρι Αθανασιάδη, τον κύριο Γιάννη Κόκονα, τον κύριο Κώστα Λάπα για τη συνεργασία τους στη μακρά προετοιμασία του Συνεδρίου. Για το πάντοι ο Πανεπιστήμιο είναι η πρώτη από μια σειρά δράσεις που σχεδιάζουμε μέσα στο 2021 με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση και για τις οποίες θα σας ενημερώνουμε σταθερά μέσω της ιστοτελίδας μας και μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα. Ξεκινήσαμε την οργάνωση αυτού του Συνεδρίου το Δεκέμβριο του 2018 με τελείως διαφορετικές συνθήκες και κατά συνέπεια με τελείως διαφορετικό σχεδιασμό. Θα επρόκειτο για ένα πραγματικό συμπόσιο όπως είχαμε συνηθίσει με τους συνέδρους και το κοινό στο ίδιο Αμφιθεατρό. Δυστυχώς, οι συνθήκες επέβαλαν την αναθεώρηση των σχεδίων μας όπως και σε όλους τους τομείς της ζωής μας εξάλλου. Από τον αρχικό σχεδιασμό παρέμειναν πιστοί στη δέσμευσή τους οι ομιλητές, τους οποίους επίσης θέλω να ευχαριστήσω, που δέχτηκαν την πρόσκληση της οργανωτικής επιτροπής να συμβάλουν με την ανακοίνωσή τους στο διήμερο διαδικτυακό μας συνέδριο. Ελπίζω να τους ανταμείψουμε με μια άλλη πρόσκληση σε ένα ζωντανό συνέδριο στο μέλλον. Το βασικό θέμα του συνέδριου είναι η εκπαίδευση και η δημόσια ιστορία. Τομείς που συχνά διαπλέκονται και που συνδιαμορφώνουν σε μεγάλο βαθμό την ιστορική συνείδηση. Θελήσαμε να δώσουμε τον λόγο καταρχάς σε συναδέλφους από τη Δυτική Ευρώπη και τα Βαλκάνια ώστε να αποκτήσουμε εικόνα της πρόσληψης της επανάστασης πέρα από τα σύνορά μας. Κάτι που συχνά αγνοούμε λόγω της εθνικής εσωστρέφειας που χαρακτηρίζει τη σχολική και τη δημόσια ιστορία. Μιλώντας για εκπαίδευση δεν ήταν δυνατόν να μην περιλάβουμε ανακοινώσεις που δίνουν την εικόνα της κατάστασης των σχολείων στην Ελλάδα της επανάστασης και της μετάβασης από την αποκεντρωμένη παιδεία της οθωμανικής περιόδου στο συγκεντρωτικό εκπαιδευτικό σύστημα του ελληνικού έθνος κράτους. Ο τρόπος που διδάσκεται η ελληνική επανάσταση στο ελληνικό σχολείο από τον 19ο αιώνα έως σήμερα είναι το θέμα της επόμενης θεματικής ενότητας η οποία εισάγει τις τελευταίες δύο ενότητες που είναι αφιερωμένες στις ποικίλες όψεις της δημόσιας ιστορίας από τα μνημεία μέχρι τον Καραγκιόζη και από τα Ιοβιλέα μέχρι τον κινηματογράφο. Ξεκινάμε λοιπόν το συνέδριό μας και σας ευχαριστώ όλους και όλες για την παρουσία σας. Μπορεί τα διαδικτυακά συνέδρια να μην προσφέρουν τη χαρά της προσωπικής επαφής, αλλά δίνουν τη δυνατότητα για τη δημιουργία μιας παγκόσμιας κοινότητας που μπορεί να εκτείνεται σε όλες τις υπήρους. Και επομένως ας απολαύσουμε τουλάχιστον αυτή την επικοινωνία που είναι πραγματικά παγκόσμια και υπερβαίνει τα σύνορα. Θα μιλήσω αγγλικά για το κριτονισμό της επόμενης συνέδριας διότι λόγου της μεταφραθής θα πρέπει να είναι μία η γλώσσα της κάθε συνέδριας ώστε να μπορεί και το κοινό να παρουκολουθεί είτε στα ελληνικά είτε στα αγγλικά. Να πω εδώ εισαγωγικά ότι υπάρχει η δυνατότητα στο κοινό να υποβάλει τις ερωτήσεις του μέσω του τσατ. Μπορείτε να τις υποβάλετε και στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα. Ο συντονιστής ή η συντονίστρια θα παραλάβει αυτές τις ερωτήσεις και θα τις θέσει στους ομιλητές της κάθε συναιδρίας. Αυτός είναι ο τρόπος που έχουμε βρει για να μπορέσουμε έτσι να κάνουμε έναν διάλογο με τους ξένους και Έλληνες ομιλητές και να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε την γνώση που μας κομίζουν όλοι αυτοί οι επιστήμονες που συνεργάζονται σε αυτό το συνέδριο. Θα μιλήσω τώρα στον αγγλικό, ώστε να ξεκινήσουμε την συμβουλή μας με τον κοινωνικό συμβουλή, τον Πρόεδρο Γιώπ Λίρσεν από την Ευρωπαϊκή Αμστροφή. Ο Πρόεδρος Λίρσεν στήριζε στην Άγιον, την Δαυλία και την Τορράντο, ένας πραγματικός κοινωνικός σχολός θα πω. Τώρα είναι Πρόεδρος Ευρωπαϊκής Ιστορίας στην Ευρωπαϊκή Αμστροφή και έχει δημιουργηθεί γρήγορα για την ενδιαφέρονση μεταξύ ιστορίας πολιτικών ιδέων και πολιτισμών ιστορίας. Είναι το επαγγελματικό εξοπλισμός για την Ευρωπαϊκή Αμστροφή, για την εργασία του. Έχει δημιουργηθεί τον Σπινόζα και τον Μαδάμ Δεσταέλ, για την Ευρωπαϊκή Αμστροφή. Είχα γνωρίσει τον Ιεύπ πριν να τον συναντήσω, επειδή το εργασία του εξοπλισμού στην Ευρωπαϊκή Αμστροφή, αλλά τον συναντήσω για πρώτη φορά στην Ευρώπη, στην Αρθήνα, το 2019, όταν ήταν εμφανισμένος από την Ευρωπαϊκή Αμστροφή στην Αρθήνα και είχα την ευκαιρία να τον συναντήσω στην Ευρωπαϊκή Αμστροφή, ως διευθυντής στο πρόγραμμα. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πολύ, για να είστε εδώ μαζί μας, ανεξάρτητα από τις περισσότερες περιπτώσεις, και ελπίζω πως θα σας εμφανιστείτε πάλι στην Αθήνα, όταν η κατάσταση μας δημιουργεί. Καλώς ήρθατε στην Αθήνα και ευχαριστώ πολύ. Η πλατεία είναι σας. Πρέπει να ξεκίνησετε το μικρό σας. Ευχαριστώ πολύ, Χριστίνα, που με έδειξε το μικρό μου και που με έδειξε στην Παντιώνη Ευρωπαϊκή Αμστροφή. Είμαι πολύ ευχαριστή από εσάς και από την Λαμπράκη. Θα μιλήσω μαζί σας, ώστε να έχετε μία ιδέα για τις σημερινές σημερινές που θα σας φέρουν στις σκέψεις που θα σας μιλήσω. Μιλήσω με μία αίσθηση πραγματικότητας και λίγο πραγματικότητας, γιατί εδώ βρίσκεται ένας Δαξιστωριακός ιστοριακός, αντιμετωπίζοντας έναν ελληνικό κοινό, ή έναν ελληνικό κοινό, σε περίπτωση μιας ελληνικής διευθυντήριας. Είναι ένα πρόγραμμα που είναι πολύ κοντά στη σύγχρονη σας ιδέα και είναι το σύμβολο μιας εντυπωσιακής κοινότητας. Τι μπορώ, που δεν είμαι ούτε ελληνικός, ούτε ελληνικός ιστοριακός ιστοριακός ιστοριακός ιστοριακός ιστοριακός, να προσφέρει σε αυτή την κοινότητα, σε αυτή την περίπτωση. Το καλύτερο που μπορώ να προσφέρει είναι έναν ελληνικό κοινότητας, έναν αίσθημα του ελληνικού κοινού, και ίσως αυτό θα προσφέρει ένα πρόγραμμα, μέσα στο οποίο μπορούν να βρίσκονται οι επόμενες διευθυντές, που είναι πολύ πιο κοντά και γνωστά και στενή εξετάσταση. Το στόχο μου εδώ σήμερα είναι να προσφέρω δύο σημασίες, όταν διαβάζουμε τον ευρωπαϊκό κοινότητα για το 1821. Ένας είναι να δημιουργηθεί αυτό το χρόνο, όταν ο ευρωπαϊκός ενδιαφέρος στην Ελλάδα πήγε μέσα σε μια σημαντική εξετάσταση. Όταν διαβάζουμε τον ευρωπαϊκό στόχο για τον ελληνικό κοινότητα, θα θέλαμε να προσφέρω ότι το πραγματικό φιλανιλισμό που γνωρίζουμε στο 1821 και στις επόμενες χρόνια, με άνθρωποι όπως ο Μαύρος και ο Κλώδος Φόριελ, εξετάστηκε μόνο όταν υπήρχε ένα πραγματικό ελληνικό στόχο για την υποστήριξη. Και ότι έπαιξε μια λίγο διαφορετική μορφή από αρχαία μορφή συμπαίχεων για την Ελλάδα. Αυτές οι αρχαίες μορφές θα προσφέρω για τη δυνατότητα, για τώρα, για την ελληνική οφιλία. Σύμφωνα, η ελληνική οφιλία ως κλασσιστική είναι εξετάστητη στο 18ο αιώνα, ενώ ο φιλανιλισμός είναι ρομαντικός και είναι εξετάστητη στο 19ο αιώνα. Βέβαια, δεν θέλω να δημιουργήσω ένας μαύρος και μαύρος σύμφωνος, αλλά θέλω να εξετάστησω πώς, στο ευρωπαϊκό στόχο, η ελληνική οφιλία, που χρησιμοποιούσε την πολιτική, μπορούσε να δημιουργήσει έναν πολύ πιο δημιουργημένο και πολιτική φιλανιλισμό, και γιατί το 1821 ήταν ένας καλός χρόνος για αυτή τη διαχείριση. Η συμπεριφορά μου έχει να κάνει με το άλλο σημείο που ελπίζω να εξετάστησω σήμερα, και αυτό είναι να δείξω ότι το εξετάστημα του φιλανιλισμού πρέπει να γνωρίσει, όχι μόνο στο σχέδιο της Ελλάδας, αλλά και στους ευρωπαϊκούς πρωτοβουλιακούς. Τι σημαίνω με αυτό, ελπίζω να εξετάστησω σήμερα, 30-40 λεπτά, αλλά ξεκινήσω από ένα από τους μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς πρωτοβουλιακούς. Αυτό μέχρι τώρα έχει γίνει ένας γενικός εντυπωσμός στους ιστορικούς. Είναι μια ευρωπαϊκή, ή αλλιώς μια παραδοκή, που βλέπει στην ελληνική οφιλία έναν ευρωπαϊκό εξετάστημα. Στην κλίματο του ελληνικού, κάθε χώρα πιστεύει ότι είναι μοναδικό και ειδικό, και καταφέρει να γνωρίζει ότι κάθε άλλο χώρα πιστεύει ακριβώς το ίδιο. Δεν υπάρχει τίποτα σημαντικό όταν πιστεύεις ότι είσαι σημαντικός. Οπότε, η πρώτη ερώτηση που θα ρωτήσω είναι πόσο σημαντικός είναι η Ελλάδα. Η περίπτωση της ελληνικής ευρωπαϊκής εξετάστησης είναι πραγματικά σημαντική, όχι μόνο μία μοναδική, αλλά κάτι που είναι προτεραιότητα. Η Ελλάδα είναι η πρώτη φορά στην Ευρώπη που μια δημοκρατική εξετάστηση οδήγησε στο δημιουργήτημα μιας νέας ελληνικής εξετάστησης μετά την Ναπολία. Όπως έτσι, η περίπτωση της Ελλάδας βρίσκεται περισσότερο από, για παράδειγμα, την Ευρώπη. Η εξετάστηση της Ευρωπαϊκής εξετάστησης μετά την Οθωμανική εξετάστηση ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά ήταν μέρος των κοινωνικών εξετάστησεων και αυτοκίνησης της Ναπολιανικής εξετάστησης. Έτσι, η περίπτωση της Ευρωπαϊκής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησεων και αυτοκίνησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησεων και αυτοκίνησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησεων και αυτοκίνησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησεων και αυτοκίνησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησεων της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησεων της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά είναι μέρος των κοινωνικών εξετάστησης της Ναπολιανικής εξετάστησης Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε.