Διάλεξη 11 / Εισαγωγή εικόνας bitmap και προσπέλαση τιμών χρωμάτων pixel. Δημιουργία νέας εικόνας από τις τιμές χρωμάτων pixel. - Φωκά Αμαλία (ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, 2014)
Εισαγωγή εικόνας bitmap και προσπέλαση τιμών χρωμάτων pixel. Δημιουργία νέας εικόνας από τις τιμές χρωμάτων pixel.: Λοιπόν στο σημερινό τρακάρουν σας δείξω ένα άσκηση βία σχεδιάζουμε με δεδομένο μια εικόνα που περνάει μέσα σου στίβο πρώτα απ' όλα δηλαδή για όσους δεν ξέρουν ότι αυτό το πρόγραμμα στο σπίτι σας Παιδεία Παρακολουθήστε λίγο στην οθόνη όσοι ανοίξετε το συμπιεσμένο αρχείο και να πατήσετε απότομων ανοίξτε κατευθείαν το αρχείο και πάτε να τρέξει το πρόγραμμα σας θα σας βγάλει όπερα ένα λάθος γιατί σας είπα ότι σε αυτό το παράδειγμα χρησιμοποιούμε σαν είσοδο ένα εικόνα που δε σήμαινε έφοδο ασφάλεια οτι δεν την βρίσκει αυτή την εικόνα άρα θα πρέπει πριν τρέξει το πρόγραμμα μου να εξάγουμε όλα τα παραδείγματα σύννομη όλα τα αρχεία που υπάρχουν στο συμπιεσμένο θα πρέπει πρώτα να τα εξάγουν και μέταλλα πάντοτε έξω γιατί το πρόγραμμά μου ψάχνει να βρει την εικόνα κοιτάξτε τώρα μου έβγαλε πάλι ασφάλτινο για ποιο λόγο μετώπου ανοίγω το αρχείο του ποιητή με το πρόγραμμά μου δημιουργεί αυτόν τον φάκελο η εικόνα μου βρίσκεται στο φάκελο ντομάτα πρέπει να την μπάλα την εικόνα άμεσα εδώ προσέξτε πρέπει το οποίο οι ίδιοι το αρχείο με το γκολ του προγράμματος και των φακέλων τάρτα που περιέχει την εικόνα να είναι κατά τον ίδιο φάκελο τώρα θα ανατρέψει το πρόγραμμά μου τι θα ανοίξει τελικά λοιπόν να εξηγήσω να εξηγήσω τι κάνει το σημερινό παράδειγμα που έχουμε είναι μια απλή φωτογραφία μιας κοπέλας η πραγματική φωτογραφία είναι αυτή τώρα που θα ανοίξει στο ποδόσφαιρο νοικοκυρευτεί ενώ αυτή η φωτογραφία που χρησιμοποιώ σαν είσοδο αυτή τη φωτογραφία λοιπόν στο πρόγραμμά μου εδώ τι κάνουν οι εικόνες όπως είχαμε πει οι εικόνες που είναι δίδυμα τι αποθηκεύουμε για κάθε πίξελ αποθηκεύουν μια τιμή χρώματος εμείς λοιπόν παίρνουμε την τιμή χρώματος στη θέση κάθε πίξελ και αντί να εμφανίσουμε το χρώμα όπως είναι στην αρχική εικόνα επιλέγουμε στο συγκεκριμένο παράδειγμα να εμφανίζουν τη γραμμένες οι οποίες βλέπετε οι γραμμές αυτές το ποσό ύπαρχος έχουνε και τι χρώμα έχουν ακριβώς αλλάζει με την κίνηση του δείκτη των ποντικιών το βλέπετε πάντως παρότι εγώ πλέον δεν εμφανίζονται ακριβώς την εικόνα όπως την είχα συνεχίζουν να βλέπω το πρόσωπο της κοπέλας όπως στην αρχή σωστά ωραία τώρα εδώ στο πρόγραμμα αυτό που έχουμε μπορώ αντί να εμφανίζει το τις γραμμές ανάλογα με το χρώμα που έχει το αρχικό pixels μπορώ να το αλλαξω και διαφανής γραμμές ότι εμφανίζουν κύκλους το βλέπετε πατώντας το πλήκτρο δύο πατώντας το πλήκτρο τη δειλία πάλι εμφανίσεων με έναν διαφορετικό τρόπο γραμμής και κύκλους με το πλήκτρο τέσσερις πάλι γραμμές αλλά κοιτάξτε τώρα τη διαφορά που έχει οι γραμμές έχουνε διαφορετική γωνία σε κάθε σημείο της εικόνας μέτωπο πέντε υπάλληλοι γραφείου με σάλια εδώ βλέπετε πάλι χρησιμοποιώ άλλον τρόπο εντάξει πάλι κύκλους αλλά τώρα εκτός από το να αλλάζει το μέγεθος του κύκλου βλέπετε αξιοποιείται διαφορετικά χρώματα με το επτά εδώ εμφανίζονται τραγουδάκια και το τετράγωνο με διαφορετικό τρόπο και εδώ τελευταίες τρόπος πάλι με τετράγωνα μέρα λίγο διαφορετικό τρόπο λοιπόν η ουσία αυτής της άσκησης είναι ότι εμείς διαβάζουμε από ένα αρχείο εικόνας που είναι έμπειρη ομάδα ξαναλέω την εικόνα δίδυμα εικόνα δίδυμα είναι ένα αρχείο στο οποίο έχω αποθηκεύσει για κάθε πίξελ ένα τιμή χρώματος αυτό που βλέπουμε στο φως τόσο λοιπόν η οπουδήποτε αλλού εδώ εδώ βλέπω την εικόνα αυτή στην πραγματικότητα το αρχείο μου αυτό που περιέχει είναι ενώ τρέχανε γεν της βλέπετε πως χωρίς μέτρα pixels περιέχει για κάθε π σέλα αυτής εικόνας ένα διαφορετική τιμή χρώματος αυτό που βλέπω εγώ όταν ανοίγω αυτή την εικόνα λοιπόν πάνω σε εξήγησε τώρα άμεσα τον κώδικα Μορς τι ακριβώς κάνουμε πρώτα από όλα έρχομαι εδώ να δούμε αυτή τη δήλωση των μεταβλητών το οποίοι ιμάντες είναι ένα τύπος μεταβλητής στολών ποιον πια απάντηση ελευθερία λοιπόν για κοιτάξτε λίγο η μεταβλητή ποιοι μας είπαμε είναι μεταδίδει στην οποία αποθηκεύω μια εικόνα στην πραγματικότητα δηλαδή αποθηκεύονται για κάθε πίξελ τη τιμή χρώματος έχει αυτό κάνω ανοίγω το αρχείο μέσα από το πρόγραμμα και έβαζε στη μεταβλητή ποίημα της την τιμή χρώματος που έχει κάθε πίξελ η μεταβλητή Τροόδους που της δίνω αρχική τιμή ένα είναι εδώ μπήκα πατάτα πλήκτρα 1.3 αλλάζω δηλαδή τον τρόπο λειτουργίας του προγράμματος μου με τον τρόμο παρακαλώ ναι κάποιος που είναι εκεί κοντά στα φώτα μπορεί να κλείσει μπορε πάμε να δούμε το της συνάρτησης μετά από βλέπετε το μόνο που κάνω στις συναρτήσεις τα απλά είναι να ορίζω το μέγεθος του καμβά μου γνωστός μου και χρησιμοποιώ εδώ την Loaded image της λοιπόν αξιοποιώντας τη Loaded η έναρξη η οποία την κάνει ανοίγει την εικόνα που έχει όνομα αρχείου τη στέλλα png τάξη άρα εγώ αν ήθελα να τρέξετε για πρόγραμμα με ένα άλλη εικόνα το μωρό θα πρέπει να κάνω είναι να έρθω εδώ και να βάλω το καινούργιο όνομα σύμφωνες καταλάβαινε αυτό καταλαβαίνετε φορέ και έχουμε τώρα ένα κέντρο να εξηγήσουμε τι κάνει έχετε δει είδατε μάλλον εδώ πέρα ότι με την κίνηση του ποδιού μου αλλάζει αυτό που βλέπω παραδίδει άλλο περνούν στις μεταβλητές mouse χ Factor mouse ψηφαλάκια τώρα τη θέση του διευθυντή που δικαιώνουν το οποίο όμως μέσω της συνάρτησης map το μετατρέπονται σε ένα τιμή που είναι από 0,0 πέντε έως ένα τιμά αυτήν είχαν μέχρι και την προηγούμενη βδομάδα στην άσκηση μετατρέπει το ένα τιμή από ένα πεδίο τιμών σε ένα άλλο δηλαδή εδώ θέση το ποντίκι μου ύφεση έχει θα ήταν από χ 0 έως 603 που έδωσα και το πλάτος του Καλάμου εντάξει εγώ δεν θέλω τόσο μεγάλες τιμές θέλω από 09 05 έως ένα γιατί αυτές τιμές αργότερα θα καθορίσουν κάποια στοιχεία των γραμμών η κύκλων που χρησιμοποιώ πάνω στην εικόνα μου άρα θέλω μικρές στιγμές για να μπορώ να χρησιμοποιήσω και έχουμε περάσει αυτή τη διπλή for την οποία έχουμε ήδη σε αρκετά από τα παραδείγματα που έχουμε κάνει τις τελευταίες εβδομάδες για ποιο λόγο χρησιμοποιούμε αυτές τις δύο Force ποιος θυμάται και στην περιπέτεια κανένας γιατί χρησιμοποιώ δύο for μάλιστα χρησιμοποιεί αυτές τις πληροφορίες πολλά γυαλιά διατρέξει όμως όλα τα pixels της εικόνας μου περνάω λοιπόν από ένα-ένα τα πίξελ τις εικόνες μου και τι κάνω πρώτα από όλα αυτές τις δύο εντολές κοιτάξτε το κάνω ένα πράξη διαρροών το πλάτος του καμβά άμμου μετόπη Ἑλλάδος της εικόνας μου το Twitter σκέτο είναι το πλάτος του καμβά το λιμάνι . δούλοι αλληλεγγύη δηλαδή συντόμευση του ματς υπενθυμίσω είναι η μεταβλητή εδώ που δήλωσα και σ'αυτή τη μεταβλητή έκανα έβαλαν την εικόνα του άνοιξα το αρχείο png με τη διαίρεση αυτή λοιπόν δίωρο τον πήραν τους του κάρδαμου με το πλάτος της αρχικής εικόνας μου μέσω αυτής της πράξης ουσιαστικά βρίσκω την αναλογία από την αρχική του εικόνα με την εικόνα που θα παράξει εγώ τώρα κ.ά. για κάθε πίξελ της αρχικής εικόνας εγώ θα έχω ένα τετράγωνο νάρκη στην καινούρια εικόνα που θα έχει πλάτος taiwan η και ύψος στα Hi-Fi άρα βρήκαν αυτό τον τρόπο τις διαστάσεις βρήκα τις διαστάσεις που θα έχει κάθε τετράγωνο της εικόνας που δημιουργούν έντονο P9 αυτές εντός τώρα τις δύο πράξεις όπως ισχύει πως στη τη βρίσκω παιδιά που δίνει η πράξη ακριβώς την είδαμε και στο παράδειγμα της προηγούμενης εβδομάδας δεν ξέρω μετώπων ισχύει εδώ υπολογίσω τις συντεταγμένες του πάνω αριστερά ασημιού κάθε τετραγώνου της εικόνας που φτιάχνουν τώρα όχι της αρχικής που φόρτωσαν το αρχείο και έχουν εδώ με αυτή την εντολή παίρνω το χρώμα που υπάρχει στη συγκεκριμένη θέση της αρχικής εικόνας γιατί βλέπετε το μεταβλητή που χρησιμοποιώ είναι ING . απέρριψε τις ING είναι μεταβλητή που σας είπα στην οποία αποθήκευσε τα τη νίκολα που δίχασε ένα αρχείο μέσα στο πρόγραμμα με το . απέρριψε τις έχει το σε έναν πίνακα τις τιμές χρώματος για όλα τα πίξελ της εικόνας εγώ όμως σε κάθε επανάληψη αυτών βρίσκεται μέσα σε διάφορα βλέπετε οι μεταβλητές που χρησιμοποιώ κριτική αντίληψη είναι η φράση της αρχικής εικόνας που βρίσκομαι τώρα υπέστησαν γεύση εικόνας που βρίσκομαι τώρα λοιπόν είναι έμπνευση κρύψει και με αυτό τον τρόπο βρίσκω το χρώμα του συγκεκριμένου pixels απ' την αρχική του εικόνα συντάσσεται πράξη κάνω κρύψει επί το πλάτος της εικόνας μου City breaks κι αν έχω λοιπόν πριν είχε κρύψει 0 αυτό αυτή πράξη θα μου δώσει αποτέλεσμα μηδέν άρα στον Πειραιά κάποιοι ξέρεις η τιμή του βρίσκεται στη θέση 0 είναι έτοιμη το πρώτο pixels άλλοι εγώ μετακινηθώ οριζόντια ανάπτυξη λάρα έχω κρύψει 0 έγκριση ένα αυτό θα μου δώσει αποτέλεσμα ένα Αράτου δεύτερο pixels είναι το χρώμα των πίξελ με συντεταγμένες είχε 0 σύνολο είχε ανάψει ένα εάν κατέβουν στην από κάτω γραμμή και άρα τον κρύψει μου είναι ένα και τον Ρέντσι είναι 0 επειδή έχω κρύψει ένα το πολλαπλασιάζουμε image width δηλαδή νέος απείλησε τις έχω σε κάθε γραμμή πόσα pixels έχω στην εικόνα μου η συγκεκριμένη εικόνα αν κοιτάξει κάποιος τις ιδιότητες της έχει πλάτος 67 pixels παρά ουσιαστικά όταν έχω κρύψει ένα θα κάνω ένα επί 67 συνέβαλαν άρα στη θέση 0 έχω το πρώτο pixels στη θέση 67 έχω τον προδότη αλλά τη δεύτερη γραμμή Γι' αυτό το λόγο καλό στην πράξη εδώ λοιπόν παίρνουν αυτό εδώ το χρώμα που υπάρχει στη συγκεκριμένη θέση της αρχικής εικόνας και έχουμε τώρα εδώ και κάνω μια μετατροπή με βάση το χρώμα που είχε υλικών άμμου στη συγκεκριμένη θέση υπολογίσω ένα π.μ. στην κλίμακα του γκρι γιατί βλέπετε εδώ παραγωγικό νέες οι οποίες είναι στην κλίμακα του γκρι δεν είναι χρώμα στο εδώ λοιπόν με torrent ψηλή παίρνω την τιμή για το χρώμα το κόκκινο και το πολλαπλασιάζουμε με το μηδέν δεν 22 αύξησε την τιμή για το πράσινο χρώμα και θα πολλαπλασιάζονται το 07 07 συν την τιμή για το μπλε χρώμα το πολλαπλασιάσουμε το 0.71 για να βγάλω ένα απόχρωση του γκρι προσέξτε προσέξτε ότι οι αριθμοί αυτοί δεν ορίζονται με κάποιο συγκεκριμένο τρόπο μπορούμε και να το αλλάξουμε δεν σταθερό εδώ κάποιους απλά ορίζει με ποιον τρόπο απ το αρχικό του χρώμα που είναι στο μοντέλο RGB Supply σε μια απόχρωση του γκρι θα μπορούσατε εσείς να αλλάξετε αυτές εδώ τις τιμές και αντίστοιχα να αλλάξει και το αποτέλεσμα θα παίρνετε δώρο άρα εδώ πέρα θα αποφασίσετε σε δικές σας ενοποίησης τις επιστήμες αυτές με δοκιμές θα κάνετε να το Δείτε ποιον προτιμάτε για κάποιο λόγο εγώ λοιπόν προς το παρόν το μόνο που έχω κάνει είναι απ' την αρχική του εικόνα κ άλλο το χρώμα που υπάρχει στη συγκεκριμένο πίξελ και το μετατρέπουν σε μια απόχρωση του γκρι και ερχόμαστε τώρα στην εντολή Swedish ανταποδοτικών εδώ ότι οι εντολείς σου ετσι είναι σαν να χρησιμοποιώ απολέσει καριέρα λέει Suez έντρομο και είσαι ένα θα ήταν το ίδιο με τον έγραφα η δρόμο ισούται με ένα το ίδιο πράγμα κάνει όπου εδώ θέλω ανάλογα με το πλήκτρο που έχω πατήσει ναι αλλάζει το είχαν σχεδιάζω στην περίπτωση που έχω πατήσει το πλήκτρο ένα άρα έμμεσα αυτήν εδώ την περίπτωση στην πρώτη που είδαμε τι θα κάνει το πρόγραμμά μου μετατρέπει αυτή την τιμή στην κλίμακα του γκρι που βρήκα από ένα τιμή που είναι μεταξύ από 09 55 σε μια τιμή που είναι από 15 έως 09 και τη βάζω στην μεταβλητή κάποιου ενώ την οποία W1 βλέπετε την χρησιμοποιώ για το τραγούδι έτσι τι καθορίζει τον τρόπο που έληξε λοιπόν το τραγουδάει τι καθορίζει ναι το πάχος γραμμής παρέα από τι εξαρτάται το πάχος της γραμμής μου αντιτείνει W1 δύο 32 ένα τελικά είναι μια τιμή που εξαρτάται αυτό τι χρώμα είχε στη συγκεκριμένη θέση η αρχική μου εικόνα επείγει τομή αν ισχύει θα έκτορ το οποίο έχει να κάνει μετέδωσε ποιά θέση έχω το δείκτη του ποντικιού μου για κοιτάξτε λίγο λοιπόν εδώ το πάχος της γραμμής μονάδα άνετο το έχω βάλει στη θέση 0 άρα έχω ένα λεπτή γραμμή παρόλα αυτά εγώ πώς καταφέρνουν και βλέπω έστω αχνά το πρόσωπο αυτής κοπέλας γιατί το πάχος της γραμμής μου εκεί που για παράδειγμα τα μαλλιά της είναι μεγαλύτερος γιατί εκεί πέρα είχα πάρει μεγαλύτερη τιμή για τον βρίσκει λέει εγώ λοιπόν βλέπετε πάντα σχεδιάζω ένα γραμμή από το παλαιό αριστερός σημείωσε κάθε τετράγωνο της εικόνας μου διαγώνια αυτό πάνω αριστερό και κατεβαίνω κάτω πέντε pixels οριζόντια πέντε pixels κατακόρυφα πάντα την ίδια γραμμή σχεδιάζω και το μόνο που αλλάζει είναι το πάχος της γραμμής το πάχος της γραμμής μοντέλο αλλάζουν ανάλογα με τη θέση του διοικητού ποντικιών και το χρώμα που είχε συγκεκριμένη φράση η αρχική με κοντά αυτό στην περίπτωση του ένα στην περίπτωση των δύο όταν δηλαδή εγώ τώρα θα πατήσει το πλήκτρο δύο αντί για γραμμές βλέπετε ότι σχεδιάζονται κύκλοι αυτό είναι λοιπόν οι περιπτώσεις δύο το κελί δύο όπου έχουμε εδώ ικανό άλλες πράξεις τώρα εγώ τελικά θέλουν να σχεδίασε έναν κύκλο και για αυτό έχω εδώ το έλλειψη το οποίο βλέπετε από τη θέση πάλι πως είχε υποστεί το πάνω αριστερό σημείο κάθε τετράγωνο μου και βρίσκω ένα τιμή άρα δύο όπως την ονομάζουμε εδώ που είναι το πλάτος και ύψος ελλείψεις αφού είναι ήδη θα έχουν κύκλο λοιπόν και πώς υπολογίζονται αυτήν την έννοια του άρθρου δύο κάνω μια μαθηματική πράξη με βάση την τιμή του χρώματος που είχε στη συγκεκριμένη θέση η αρχική εικόνα βλέπετε λοιπόν ορίσω πάντα μαύρα γέμισμα για τους κύκλους μου χωρίς περίγραμμα και το μόνο που μεταβάλλονται ανάλογα με τη θέση του διοικητή των ποντικιών που και την τιμή χρώματος είναι το μέγεθος του κύκλου και πρόκειται τελικά τον συνεχίζω εγώ να βλέπω το πρόσωπο αυτής της κοπέλας με έναν διαφορετικό τρόπο απ' αυτόν που το έβλεπα στην αρχική μου εικόνα στην περίπτωση τρεις κοιτάξτε εδώ χρησιμοποιώ γραμμές αλλά αν παρατηρήσετε δεν έχουν όλες οι γραμμές στο ίδιο μήκος εδώ χρησιμοποιεί έναν άλλον τρόπο αντί να σχεδιάζω μια γραμμή όπως πριν διατυπώσει υπόψη και μετά να κάνω συν πέντε συν πέντε καλοσύνη L3 όπου του Ελ τρεις εξαρτάται τώρα ακτή δήμοι χρώματος του αρχικού PSI της αρχικής εικόνας όμως συγκεκριμένη θέση και φυσικά απαλή τις θέσεις των ποντικιών που παρά ξαναλέω στην πρώτη περίπτωση αυτή είναι χρώματος αρχικής εικόνας μου καθόριζαν το πάχος της γραμμής στην περίπτωση δύο RTE τιμή χρώματος αρχίσει εικόνας καθορίζονται το μέγεθος του κύκλου στην περίπτωση τρεις καθορίζει το το μήκος της γραμμής με βάση την ντύνει χρώματος της αρχικής εικόνας και το πάχος της γραμμής βλέπετε εξαρτάται τώρα μόνο από τη θέση το ποντίκι μου στην περίπτωση τέσσερις θα δείτε τώρα έχω πάλι γραμμές παλιά πέρα το διαφορετικό μήκος και πάχος έχουν και διαφορετική γωνία βλέπετε λοιπόν εδώ χρησιμοποιώ την τιμή του αρχικού χρώματος του pixels εικόνας μου για να καθορίσουν το πάχος της γραμμής αλλά επίσης και το μήκος της γραμμής και δώρο ένα ρόδι που κάνουν δηλαδή μια περιστροφή και περιστροφή και το μήκος της γραμμής και το πάχος της εξαρτώνται με κάποιο τρόπο αυτό χρώμα που υπήρχε στο συγκεκριμένο pixels στην αρχή και με εικόνα πάλι έντονες γραμμές οι οποίες είναι όμως με διαφορετικό τρόπο απ'ό τι βλέπετε κοίταξε τι άλλο μεγάλο παίρνω πάλι τη την χρώματος το πίξελ στην αρχική μου εικόνα και την χρησιμοποιώ αυτή τη νίκη για να καθορίσουν το πάχος της γραμμής εδώ όμως τι άλλο κάνουν πέρα από το να πάρω την τιμή χρώματος του συγκεκριμένου ήξερε πού βρίσκομαι με τη φορά αυτή τη στιγμή παίρνω και το διπλανό ούτε ήξερε κοιτάξτε τι καρότο καλό μετακινούμε κατά ένα θέση οριζόντια παίρνω το χρώμα τον διπλανό ὑπῆρξε και το χρώμα αυτό το διπλανό pixels το βρες και βίαιο το χρησιμοποιώ για να βγάλω ένα τιμή D βίαιο η όποια τιμή καθορίζει η γραμμή μου το πού ακριβώς θα σχεδιαστεί από ποια θέση μέχρι και αφαίρεση καθορίζοντας τις τιμές D1 και βιβλίο οι οποίες εξαρτώνται από τα χρώματα που έχει ειδοποίησε το τρέχον και το διπλανό του άρα το τρέχον pixels που βάζει την τιμή στο DLR μου καθορίζει από όπου θα ξεκινά η γραμμή μου το διπλανό του ποιητή σε άλλη που τον βάζει στο DVD δύο καθορίζει μέχρι π.χ. θα σχεδιάζεται αυτή γραμμή και γι αυτό βλέπετε ότι εδώ είναι πιο σύνθετες οι γραμμές μου σε σχέση μετά προηγούμενα παραδείγματα γιατί δεν χρησιμοποιώ μόνο το χρώμα του τρέχοντος πίξελ χρησιμοποιώ και του διπλανού τώρα παθόντες εξ όπου από τη ένα δεν έχω πάλι κύκλους όμως αν παρατηρήσετε εδώ τώρα δεν αλλάζουν μόνο με βάση τη βύνη χρώματος το μέγεθος τον κύκλο μου αλλά χρησιμοποιώ και διαφορετικό χρώμα γεμίσματος των κύκλων τους βγάζω λεφτά και όλους με το χρώμα το μαύρο και γεμίζω τον κύκλο μου με το χρώμα που έχει η αρχική εικόνα κι αυτό λόγω ασθένειας Διαβάστε στα χείλη ότι είναι κόκκινο ήδη έχει πάρει το χρώμα που είχε στα κόκκινα χείλη της πατριαρχική κοντά τόσο πιο έντονα το κάνω αυτό με την κίνησή του που λειτουργούν κέντρα πλησιάζει περισσότερο την αρχική εικόνα και στα χρώματα τώρα τάξη πέρα από το σχήμα για να δούμε για αυτό εδώ πράγματι στο πλήκτρο επτά το οποίο αν παρατηρήσετε έχω κάποια τετραγωνάκια που εμφανίζονται σε κάθε θέση της εικόνας που τα οποία μετακινούνται και το χρώμα τους αλλάζει ριζικά ανάλογα με την ύφεση που έχω στο Δείτε το πόδι μου βλέπετε λοιπόν εδώ χρησιμοποιώ οι εις τη μετακίνηση και την περιστροφή με τον τρόπο που είχαμε στα προηγούμενα παραδείγματα άρα εγώ σχεδιάζω πάντα ένα τραγουδάκι το οποίο έχει μήκος και ύψος 15 pixels αλλά το μετακινώντας τη θέση πως όχι πολύ ψηλή συντελεί στην δηλαδή ακριβώς σε κάθε αγώνα και θέλω και ορίζω την περιστροφή του με βάση ddd του χρώματος το αρχείο του υπήρξε ληξιαρχικές μη εικόνας και τη θέση του ποντικιών η περιστροφή αλλά εξαρτάται απ'τη θέση υψηλή το ποντίκι μουμπάρακ τα βλέπω διαφορά στην περιστροφή όσα μετά κείνο το ποντίκι με από πάνω προς τα κάτω και το αντίστροφο φυσικά το χρώμα που έχουν τα τετράγωνα άμμου εξαρτώνταν την οριζόντια θέση το δείκτη του ποντικιού ωμό κέρδος τρόμο που μου έλειψε δηλαδή το πάχος της γραμμής εξαρτάται πάλι από τελεί το αρχικό του χρώμα και έχουμε τώρα εδώ που παράτησε το πλήκτρο 8 στο οποίο αν δείτε το για κάθε θέση υπήρξε άλλη εγώ σχεδιάζει τέσσερις τετράγωνα τέσσερις τετράγωνα τα οποία όλα απ'ότι βλέπω ότι έχουν μήκος και πλάτος τρεισήμισι υπήρξε η μόνη τους διαφορά ποια είναι φράση τους κι αν κοιτάξετε προσεκτικά θα Δείτε ότι θα φαίνονται τέσσερις πολύ μικρά τετραγωνάκια ξεκάθαρη θέση και το μόνο που αλλάζουν εδώ με βάση την θέση του ποδιού μου είναι το χρώμα γεμίσματος αυτό τετραγώνων για να κάνω τελικά αναφέρεται το σχήμα της αρχικής εικόνας και στην τελευταία περίπτωση που έχω πάθει στο κέντρο 9 εδώ σχεδιάζω ένα τετράγωνο με το Ρεξ και μια έλλειψη αν κοιτάξετε προσεκτικά την Orange και ένα τραγουδάκι και ένα έλλειψη το τετράγωνο θα δείτε ότι το μέγεθός του εξαρτάται από τη θέση του ποντικιών μου αναγκών τώρα κοιτάξτε λίγο πήγα στη θέση το ποντίκι μου που έχει 0 0 και άρα δε βλέπω σχεδόν βεβαία καθόλου τα τετράγωνα βλέπω μόνο τις ελλείψεις μόνο αυτό αλλάζει η Δραγώνα μου και αλλάζει την περιστροφή τους με βάση το αρχικό χρώμα που είχε εικόνα που αλλά και το χρώμα της γραμμής του περιγράμματος τους η έλλειψη βλέπετε ότι έχει πάντα το ίδιο μέγεθος το μόνο που αλλάζει αν δείτε και την μετακίνηση με το δείκτη του ποντικιού ο τι είναι αλλάζει περιστροφή των ελλείψεων αντίδωρο τελικά αυτό και το trance λέει πρόσεξα ότι τώρα είναι η πρωτεΐνη που βρίσκεται μετά το πους Matrix και φταίει άρα το τραγικότερο ΤΕΙ εφαρμόζεται και στο τετράγωνο αλλά και στην έλλειψη επίσης με βάση το αρχικό χρώμα που είχα ορυχείων και το πάχος της γραμμής περιγράμματος της έλλειψης μου ερωτήσεις έχουμε για να δω τι θα ρωτήσεις αφού όλη την ώρα χρειάζεται κανείς άλλα πράγματα και δεν άκουγες επειδή στην οθόνη ακριβώς χρωστάμε λοιπόν τι έκανες οπότε ντάγκαν άκουσε την ερώτηση σου δομή περιγράφει ότι ρώτησε κανείς πες το στο 8 συγκεκριμένα τώρα μας είπε πώς επηρεάζει η θέση των ποντικιών μου στην περίπτωση του 8 έχω αυτήν εδώ την εντολή το οποίο θα δείτε εδώ μάλλον ισχύει θα ακτών και μας ψυχή θα τον υπάρχει μέσα στην φίλη άρα προφανώς η θέση των ποντικιών που επηρεάζει το χρώμα γεμίζουν τους στην περίπτωση που έχουν πατήσει το πλήκτρο 8 επηρεάζεται έτσι είδαμε για κάθε απ'τις 9 περιπτώσεις πώς επηρεάζει κάθε φορά η θέση του πολιτισμού κάποια άλλη ερώτηση έχουμε θα καταλάβατε λέει στο βήμα σωρεύει ας πούμε το καταλάβατε λοιπόν αυτή την τεχνική λοιπόν τώρα ότι από ένα εικόνα εμείς που σε κάθε πίξελ κάποιο συγκεκριμένο χρώμα προφανώς και τη δική μας ιδέα βλέπετε εδώ για παράδειγμα μια εικόνα του τσακ κλόουζ όποιος χρησιμοποιεί αυτή την τεχνική χάρη για να σχεδιάσει το αφού το πρόσωπό βλέπετε ότι σε κάθε τετράγωνο και ίσχυε βιάζει ένα σχήμα όρισε όχι κάστρο γραφής απλά είναι ένα τεχνική θέλω από όποια χρησιμοποιείται από το συγκεκριμένο καλλιτέχνη όχι το μοναδικό έτσι όπου σχεδόν το ίδιο πράγμα είναι η τεχνική το πρόγραμμα λοιπόν σας έδειξα τώρα χρησιμοποιεί αυτή την τεχνική δηλαδή από την αρχική μου εικόνα εγώ έπαιρνα σαν στοιχείο τι χρώμα είχε κάθε πίξελ άρα λοιπόν το δεδομένο που έπαιρνα εγώ όταν ήμουν στα μαλλιά εδώ το χρώμα είναι πολύ διαφορετικός σε σχέση με το που ειδοποιεί τον Ανδρέα η χρώμα που έχει εδώ στο πρόσωπο της στα χείλη της που είναι κόκκινα έτσι με αυτό το δεδομένο λοιπόν εγώ σε κάθε ένα από αυτές οι 9 περιπτώσεις έπαιρνα αυτό το στοιχείο της χρώμα υπήρχε σε κάθε θέση της αρχικής εικόνας Γιάννενα καθόρισε το σε κάθε περίπτωση κάτι διαφορετικό εδώ είπαμε καθόριζαν των υπαρχουσών μιας γραμμής εδώ το μέγεθος ένα κύκλου και σε επόμενα παραδείγματα έκαναν και κάτι περισσότερο λάδι εδώ πέρα από το μέγεθος του κύκλου σε κάθε κύκλο έβαζα και το χρώμα που υπάρχει στην αντίστοιχη θέση της πραγματικής εικόνας αυτό εδώ βλέπετε ειδική τύπου είναι στο background έχουν εγκριθεί έτσι το σημαντικό λοιπόν εδώ είναι ότι στο δικό μας το πρόγραμμα εμείς στην πραγματικότητα αυτό που κάναμε είναι εδώ με αυτό το Loaded η μάνα τους ανοίξαμε το αρχείο αυτής της εικόνας και διαβάσαμε τα περιεχόμενα κάτι στο οποίο ξαναλέω αφήνει εικόνα b να διαβάζω τι χρώμα έχει κάθε πίξελ αυτή σηκώνοντας και με αυτές τις δύο Force κάθε φορά που άλλαζα θέση για να κοιτάξω την αρχική μου εικόνα έπαιρναν με αυτό εδώ το χρώμα που έχει το οποίοι εξάλλου στη συγκεκριμένη θέση στην αρχική του εικόνα όπως σας είπα ότι ακριβώς πράξεις θα κάνει κάποιος μετά και εδώ θα φανεί τετράγωνα κύκλους γραμμές είναι κάτι θα το αποφασίσει Τομπάζη τέσσερις έτσι δεν είναι τα άδεια έτσι πρέπει η έτσι δεν πρέπει εμείς παίρνουμε σαν δεδομένο το αρχικό χρώμα σε κάθε πίξελ και μετά με βάση αυτό σχεδιάζουμε κάτι άλλο το ότι θα είναι αυτό το άλλο είναι δική σας απόφαση και ακριβώς αυτό σας ζητάω να κάνετε και στην άσκηση αυτό θέλω λοιπόν είναι όπως έχουμε εδώ πέρα αυτά τα 9 και είσαι boat θέλω να φτιάξετε ένα δικό σας τα τρόμο τη σύννομη δρόμο και είσαι ένα εδώ λοιπόν ας υποθέσουμε ότι αυτό το ένα κόμμα σχεδιάζει ένα γραμμή πάχους που εξαρτάται αυταρχικό χρώμα του πίξελ μου εσείς θέλω να το τροποποιήσετε έτσι ώστε να σχεδιάζει κάτι άλλο τι άλλο θα είναι αυτό ότι θέλετε εσείς θέλετε να έγινε τετράγωνο κύκλος έλλειψη γραμμή οτιδήποτε σχήμα θέλετε αφού αποφασίζεται το σχήμα που θέλετε το επόμενο που μένει είναι να αποφασίσετε με βάση αυτή τη δίνη τον βρίσκεται περίπου υπολογίζουμε η αυτό εδώ το πόλωση να αποφασίσετε πόνους θα αλλάζει το χρώμα του σχήματος σας το μέγεθος πιθανώς αν θέλετε να βάλετε κάποια περιστροφή καταλάβατε λοιπόν θέλω καταλάβατε ότι θέλω να κάνετε εντός λιμένα στην περίπτωση που έχει αυτές εδώ τις εντολές στο και είσαι ένα με τις οποίες σχεδιάζει πάντα ένα γραμμή και της αλλάζει το πάχος με βάση την αρχική τιμή χρώματος του πίξελ θέλω αυτό να το αλλάξετε και να σχεδιάζει ένα σχήμα άλλο ότι θέλετε εσείς το οποίο ξαναλέω θα αλλάζετε εσείς το μέγεθος του η ΙΚΕΑ το χρώμα του γεμίσματος περιγράμματος πάχος γραμμής ανάλογα με αυτή την τιμή του αρχικού γράμματος του είχε ειδοποιήσει σας ναι ξαναλέμε θέλει να ξαναγράψει την αρχή το πρόγραμμά σου θα πάρεις το πρόγραμμα αυτό όπως το δειλινό και θα αλλάξεις μόνο τις γραμμές που έχω επισημάνει κι αυτόν τον βλέπει έστω και σε ένα μόνο αυτό αλλά προσέξτε λίγο δεν ζητάω εντονότερα για παράδειγμα να μου αλλάξει τα δεινά είναι συν πέντε βαλτε συν 10 και τελειώσαμε δεν είναι αυτό η άσκηση να κάνετε διάφορες δοκιμές για όποιο σχήμα θέλετε για να δείτε και εσείς κάτι το οποίο βγάζει κάτι το οποίο αρέσει σε εσάς μπορείτε επίσης αν θέλετε να αλλάξετε και την εικόνα που χρησιμοποιείται σαν είσοδο γιατί δεν υποχρεωτικό να δουλέψετε πάνω σε αυτή την εικόνα μπορείτε αν θέλετε να δουλέψετε και σε άλλη να βρείτε μια άλλη οικονομία σας αρέσει και δουλέψτε με βάση μια άλλη εικόνα αφού βάλεις σε αυτή τη θέση θα πρέπει για να τη βρίσκει το πρόγραμμά σου δίνει εικόνα να είναι σε αυτό το φάκελο που είναι και αυτή εδώ και παρέχει άλλαξε το πρόγραμμά σας εδώ που λέει λονδίνου arts ποιοι . png θα βάλετε το όνομα αρχείου της δικής σας εικόνες το άλλο που πρέπει να προσέξετε είναι αυτή εδώ η σημείωση ότι το μέγεθος του καμβά σας θα πρέπει να είναι πολλαπλάσιο του αρχικού πλάνου σκέψεις της οικονομίας προσέξτε κάτι η εικόνα η αρχική σας έδειξα λίγο είπα ότι έχει 67 pixels πλάτος 97 κάποιοι ήξεραν λήψεως και εμείς εδώ του έβαλα εγώ να έχει πλάτος 603 κοιτάξτε λίγο εξακόσια τρεις διαφάνεια το 67 ουσιαστικά κανά πολλαπλασιασμό έπειτα 9 Τσακαλώτου 97 επί 9 που δίνει το ύψος 8 83 άρα ξαναλέω αν θέλετε να αλλάξετε την εικόνα σας θα αποθηκεύσετε στον ίδιο φάκελο με αυτόν βρίσκεται το οποίοι . png θα αλλάξετε το στυλό δήμας το όνομα του αρχείου που πρέπει να αφορά το όσοι και εγώ το μέγεθος του καμβά σας θάνατο ορίσετε die είναι πολλαπλάσιο της εικόνας που χρησιμοποιήσατε σαν είσοδο παραμείνει που ήπιε ένα αμάξι ενώ όσον αφορά στην οθόνη μας έτσι έβαλε τιποτα και γι' εικόνα που δεν μπορούμε καν να τις δούμε εντάξει μπορεί να δουλέψει στην ίδια εικόνα μπορεί να δουλέψει σε άλλη δεν επηρέασε τάξη απλά προσέξτε συγγνώμη προσέξτε επιβιώνει θα δουλέψουμε σε μέγεθος πολλαπλάσιο της αρχικής εικόνας προσέξτε εικόνα θα διαλέξει δεν αξιοποιείται σαν είσοδο να μη γίνει καμία εικόνα που είναι τεράστια μου βλέπω εδώ μπροστά μου 9 75100 παρέμειναν μια εικόνα η οποία χωράει επάνω στην οθόνη αντί του λέτε 60 να είναι μικρό το μέγεθος της και εμείς δεν θα ζήσουμε μεγάλο μετά τι θα κάνουμε επί δύο επί τρεις να έχει πόσο μεγάλο εισβάλει συχνά έχει μέχρι ταξί γιατί παιδεία προσέξτε επειδή είναι μεγάλη προσέξτε για να μπορέσει να δουλέψει σωστά το πρόγραμμα σας θα πρέπει η εικόνα είσοδος σας να είναι σχετικά μικρή όχι τύπου 900 800 pixels στα 900 800 pixels πρέπει να φτάσετε αφού κάνετε τουλάχιστον επί τρεις για να μπορεί να φανεί ωραία το αποτέλεσμα εάν έχουν τόσο μικρό μέγεθος στα τετράγωνα εις τους κύκλους μου όσο είναι τα pixels της αρχικής εικόνας δεν θα μπορώ να το πραγματική διαφορά το πιο μισό λεπτό αντιθέσεις ξανανοίξει λοιπόν για κοιτάξτε λίγο όλοι παιδιά κοιτάξτε λίγο γιατι από οτι βλέπω το πρώτο που σας ενδιαφέρει να αλλάξει την εικόνα ναι παιδιά παρακολουθήστε θα τόπο ένα φορά με ξερά ρωτήστε πάλι το ίδιο πράγμα θα το δω σε έναν έναν προσωπικά έτσι ας πούμε ότι θέλω να πάρω αυτή την εικονογράφηση της εγώ στο πρόγραμμά μου να ξέρει Παπάδο προβολή εικόνας αποθήκευση εικόνας για να το το έχω βάλει φορέας θα έγραφα μου λοιπόν απαράδεκτη την αποθήκευση or εγώ έχω βάλει το πρόγραμμά μου στα έγγραφα φακέλους P4 31 01 η εικόνα είναι στο φάκελο ντομάτα και την αποθηκεύει εδώ θα πρέπει λοιπόν να βλέπετε μέσα στον φάκελο ντο άτα και τις δύο εικόνες καίτοι προτύπου είχατε και την καινούργια εντάξει το όνομα αυτής της εικόνας θα το πάρω και θα το βάλω εδώ στυλό on-demand αυτό το πρώτο κομμάτι πρώτον θα πρέπει να βλέπετε και τα δυο αρχεία εικόνας στον ίδιο φάκελο άρα το ίδιο ισχύει δεύτερον να αλλάξετε το όνομα αρχείου εικόνων αξίζει μονομερώς δεύτερο μέρος είναι αυτό με τις διαστάσεις εδώ πέρα εμένα λοιπόν μου τη διάσταση έχει θάνατο πέμπτη 71 επί επτά 50 είναι μεγάλη δε θα το ξανακάνω επί δύο και τρεις και αναφέρεται στην οθόνη μου το πιο απλό είναι να διαλέξετε με τη ζωγραφική και να κάνουν αλλαγή μεγέθους ζωγραφική των Windows έτσι και αλλαγή μεγέθους με ποσοστό για να μη χαλάσουν τις αναλογίες εγώ θα το βάλω στο 30% την έκαναν και την εικόνα μου και την αποθηκεύουν τώρα η διάσταση της εικόνας μου 172 επειδή 25 θα κάνω λοιπόν 172 επί 3.16 στο πλάτος το ύψος της πρώτης εικόνας αρχίζουν εικόνας τώρα είναι δύο 25 επί τρεις παλιοί που έκανα πριν ευάλωτο έξι 75 αποθηκεύονται πρόγραμμα μου και τώρα παντρέψει εντάξει και βλέπετε δω ότι και πάλι το MP3 που έκανα βλέπετε ότι δεν δείχνει τόσο καλό αποτέλεσμα όσο έβλεπα πριν τι θα κάνουν λοιπόν η ευθεία στα στα 67 97 θα απαθανατίσει χαμήλωσε και άλλο πάλι άνοιγμα με ζωγραφική πάλι αλλαγή μεγέθους θα βάλω πάλι 30 και τώρα θα είναι εικόνα 51 68 την αποθηκεύω και δε χρειάζεται τώρα ξανά αλλάξει εδώ πέρα αυτές τις τιμές είναι πολλαπλάσιο παρά το τρέξουμε πάλι τώρα φέρεται καλύτερα το αποτέλεσμα καταλαβαίνετε τη διαφορά τη λάθος έχει εικόνα που διάλεξα σε σχέση με αυτήν που είχα αρχικά για κοιτάξτε λίγο αυτή εικόνα ακριβώς για να βλέπετε καλύτερα αποτέλεσμα επειδή χρησιμοποιώ σαν δεδομένο ότι στιγμές χρώματα ως το ιδανικό είναι να διαλέξουν ένα εικόνα Έγχρωμη όχι ασπρόμαυρη να έχουν περισσότερη πληροφορία σαν είσοδο αυτός είναι οπωσδήποτε να προσέξετε εάν είναι να αλλάξει την εικόνα σας είναι να τις αλλάξετε μέγεθος το κάνει αρκετά μικρό δηλαδή το πλάτος και το ύψος της να το κατεβάσετε να είναι ας πούμε Κατωπόδη κατόπιν ξεν και μετά τον πολλαπλασιάζεται με ένα μεγάλο αριθμό για να βγει μεγάλο το αποτέλεσμα εντάξει για πες μου τώρα το πρωινό αρχίζει περιμένει δεν είχε το πρόγραμμα για να κάνουμε αποσυμπίεση τότε εντάξει Hellas πιο υγιεινή κοινό συγκυβερνούν θα συμβάλει στη θυνοι παιδιά αν σας πω κάτι δεν μπορώ να λέω σε να έρχομαι σε έναν έναν να λέει τα ίδια πράγματα έτσι δεν κάνουν ιδιαίτερο μάθημα εδώ η παρά τι πρέπει να κάνετε για να τρέξει το πρόγραμμα σας το ξαναλέω για τελευταία φορά παρακολουθήστε όλοι όσοι ακόμα δεν έχει καταφέρει να τρέξει το πρόγραμμα σας περίμενα αυτό ενα άλλο πρόβλημα ατίθαση θανόντων περιμένεις όλο το λοιπόν τα παραδείγματα που σας δίνω είναι συμπιεσμένα αρχεία αλλά το ξανά στην αρχή μου θύμισε ξαναλέω τα παραδείγματα που σας δίνω τα δίνω σε μορφή συμπιεσμένου αρχείου όλα θα πάμε λοιπόν και θα το αποθηκεύσει θα έγραφα μου τώρα άρα αρχείο και προσέξτε πρέπει πρώτα το αρχείο αυτό ατομικά άνω εξαγωγή αυτό λοιπόν το αρχείο πρώτα πρέπει να το κάνει εξαγωγή και μετά να πάει να τρέξω όχι να ανοίξω τα περιεχόμενα του άρθρου και πριν το κάνετε εισαγωγή απάντησε όταν ανοίξει το αρχείο που δεν θα βρίσκει την εικόνα και μου βγάζει σφάλμα αραιά πρώτα πρέπει να κάνω εξαγωγή σε έναν φάκελο και μέσα σε αυτόν να υπάρχει το αρχείο . απήγγειλε πού είναι το αρχείο πρόσθεσε την με τον κώδικα πρόσθεσε και μες στον φάκελο ντομάτα η εικόνα που χρησιμοποιώ για να μπορεί να τρέξει το παράδειγμά μου εντάξει λοιπόν για να δω τώρα τα ειδικά προβλήματα σας λείπει το πρόγραμμα αυτό για να κάνεις εξαγωγή των αρχείων σου εδώ λοιπόν είναι η σε ένα εξαγωγή πρώτα και τώρα άρχισε απλά αργεί λίγο η Accept σκέφτεστε πρόγραμμα λίγο τη αυτό θα κάνεις εξαγωγή ήτο αρχείο κατεβάσεις πιο είχε κατεβάσει κατ' έτος αυτό είναι η δεν καταλαβαίνει το πήρα αυτό εδώ θα πας εδώ αποσυμπίεσης στον φάκελο τώρα έκανε στην εξαγωγή για να ανοίξει το αυτό που έχουμε πει επίσης και προηγούμενη τις προηγούμενες φορές είναι όταν πατάτε 15 φορές να κατεβάσετε το ίδιο ωράριο όταν πατάτε ακούει σχεδόν όταν πατάτε να κατεβάσει 15 φορές το ίδιο ωράριο αυτό αλλάζει το όνομα του αρχείου σας και βάζει μέσα σε παρενθέσεις παρένθεση ενώ παρέθεσε δύο παραιτήσεις τρεις κλπ το οποίο μετά δεν σας αφήνει να δουλέψει στενά αυτά τα αρχεία ένα φορά χρειάζονται κατεβάσουμε και όταν το κάνουμε εξαγωγή αυτό το αρχείο εδώ το πρώτο έσυρε το πίστεψε για να δουν ποτέ σχεδόν προστρέξει κανείς άλλες αλλαγές