«Ηράκλειο… Η πόλη που μαθαίνει» - Γιώργος Βλαχάκης, Αντιδήμαρχος Παιδείας (ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, 2020)
: Χτίζουμε μια πόλη που μαθαίνει στηριζόμενη στη συνεργασία, στο σεβασμό στη διαφορετικότητα του άλλου, στην αγιλεγγύη. Επιδιώκουμε η διαβίου μάθηση στην πόλη μας το Ηράκλειο να αποτελέσει την κινητήρια δύναμη για τους πολίτες, ώστε να μπορούν να αναπτύσσουν τις δεξιότητες, τις γνώσεις και τις αξίες τους μέσα από τη βιωματική μάθηση.