Διάλεξη 5 / σύντομη περιγραφή - Μήλιος Βασίλειος (ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, 2015)
σύντομη περιγραφή: Αυτό είναι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΚΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟ Αυτό είναι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΚΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝ Αυτό είναι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΚΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝΟΝ Σεμπίσετε το διάλογο, θα σας εξηγήσω κάποια σημαντικά εφέροντα, και μετά θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κάποια σημαντικά εφέροντα, όπως αυτά που θα δώσουν στην εξετάσταση. Στην πρώτη εφέροντα, που ονομάζεται «Έχεις δείξει πώς είναι ουσιασμένοι», είναι μια ερώτηση. Η φράση μας τελειώνει με το ερώτημα «Έχεις δείξει πώς είναι ουσιασμένοι» Πρακτικά, ακολουθούμε, όπως ακολουθήκαμε στην πρώτη εφέροντα, ένα διάλογο με δύο φοιτητές. Ένας ονομάζεται Αλίτσε και ο άλλος ονομάζεται Γιέσσικα. Είναι δύο φοιτητές παράλληλα, που είναι στην Ιταλία. Όλο το περιβάλλον συμβαίνει σε μια δημόσια πόλη, σε μια ιταλική πόλη, που καταλαβαίνει από το σχέδιο της Φιρένσης, μια από τις πιο σημαντικές και πιο όμορφες ιταλικές πόλεις. Όπως είδαμε, το σχέδιο της πρώτης εφέροντας είναι το μοτοσυκλέτα, το μοτοσυκλέτα, κυρίως για τους Ιταλικούς. Το μοτοσυκλέτα μας θα είναι το μοτοσυκλέτα, το μοτοσυκλέτα, το μοτοσυκλέτα, το μοτοσυκλέτα, το μοτοσυκλέτα. Λοιπόν, Αλίτσε, καλώς είσαι, Γέσσικα? Γέσσικα, καλό, ευχαριστούμε, και εσύ, Αλίτσε, πώς είσαι? Αλίτσε, πολύ καλό, είναι Σάββατο, δεν υπάρχει σχολή στην Ευρωπαϊκή, σήμερα κοιμήθηκα μέχρι τα 11, οπότε όλα καλά. Κοίτα, τι θέλεις να κάνεις, στο Παλάτσο Στρότζι, υπάρχει μια καλή δείξη για το Γαλιλέο, μπορούμε να πάμε, αν θέλεις. Ωστόσο, έχω δείξει στο βιβλίο, ότι στο Παλάτσο Στρότζι, υπάρχει η φιερά του κοκολάτου, μπορούμε να κάνουμε μόνο ένα γύρο στο κέντρο και να σταματήσουμε να πάμε ένα γελάτο. Πες μου, Γιέσσικα, τώρα που μιλήσεις, θέλω να κάνω κάποιο σοππινγ, καθώς περιμένω, κοιμήθηκα όλους αυτούς τους παιδιάς εδώ στην πόλη, και με έκανε λίγο αδύναμος. Αλίτσα, έχεις αδύναμος, και γιατί? Αντιστοιχείς, είχες δει πώς βάζουν, όλοι είναι τόσοι τόσοι μόνις, και μου έκανε πώς λέγεται, ναι, ένα πέσσι χωρίς νερό. Α, αλλά έλα, φιλικά, μην μας καταφέρουμε, είναι Σάββατο-Πωμερίγιο, είναι η πιάση της Βρεπούλια και είναι το μέρος της πιο γνωστής συναντήσεων της Φιράντης. Εδώ βρισκόμαστε για να αποφασίσουμε τι να κάνουμε, όπως εμείς, ναι, Γέσσικα, έχω καταλάβει, αλλά βλέπεις, για παράδειγμα, εκείνη την ομάδα γυναίκες. Εγώ τα έχω παρακολουθήσει καλά, βλέπεις, τι μαγιέτα και τι πάνταλόνια, όλοι μοιάζουν έτοιμοι για μια σημαντική ευκαιρία, Αλίτσε. Όχι, έλα, είναι φυσιολόγητο να βάζεις καλά για να έρθεις με τους φίλους το Σάββατο-Πωμερίγιο. Αντίο, στον χώρο σου, τι έκανες το Σάββατο-Πωμερίγιο, Γέσσικα? Εμμ, όταν ήμουν στο σπίτι μου, το Σάββατο-Πωμερίγιο ήταν η ημέρα που με έκανε καλύτερα. Ακόμα και αν γνωρίζαμε φίλους, ίσως ήρθαμε λίγο στο σπίτι μου για να ακούσουμε μουσική ή να μιλήσουμε. Ακόμα και αν γνωρίζαμε φίλους, ίσως ήρθαμε λίγο στο σπίτι μου για να ακούσουμε μουσική ή να μιλήσουμε. Ακόμα και αν γνωρίζαμε φίλους, ίσως ήρθαμε λίγο στο σπίτι μου για να ακούσουμε μουσική ή να μιλήσουμε. Ακόμα και αν γνωρίζαμε φίλους, ίσως ήρθαμε λίγο στο σπίτι μου για να ακούσουμε μουσική ή να μιλήσουμε. Ακόμα και αν γνωρίζαμε φίλους, ίσως ήρθαμε λίγο στο σπίτι μου για να ακούσουμε μουσική ή να μιλήσουμε. Ακόμα και αν γνωρίζαμε φίλους, ίσως ήρθαμε λίγο στο σπίτι μου για να ακούσουμε μουσική ή να μιλήσουμε. Ακόμα και αν γνωρίζαμε φίλους, ίσως ήρθαμε λίγο στο σπίτι μου για να ακούσουμε μουσική ή να μιλήσουμε. Ακόμα και αν γνωρίζαμε φίλους, ίσως ήρθαμε λίγο στο σπίτι μου για να ακούσουμε μουσική ή να μιλήσουμε. Ακόμα και αν γνωρίζαμε φίλους, ίσως ήρθαμε λίγο στο σπίτι μου για να ακούσουμε μουσική ή να μιλήσουμε. Ακόμα και αν γνωρίζαμε φίλους, ίσως ήρθαμε λίγο στο σπίτι μου για να ακούσουμε μουσική ή να μιλήσουμε. Αυτή η γόνα, για παράδειγμα, πού την έχεις αγοράσει, εδώ, στο κέντρο, υπάρχει ένα κομμάτι όπου έχω πάντα βρει πράγματα με καλό κομμάτι. Επίσης, αυτό το γιουβότο το έχω αγοράσει εκεί. Θέλεις να δεις μια κομμάτια? Ναι, ας πάμε! Αυτή είναι η διαλόγη μεταξύ αυτών των δύο παιδιών. Ένας παιδίς Ιταλιανός, παντρεμένος, και ένας παιδίς παράδειγμας, που ονομάζεται Γέσσικα. Βλέπουμε τη διαφορετικότητα της αίσθησης, της αίσθησης και, εάν θέλετε, της τρόπος ζωής, κυρίως στις χώρες της οικογένειας που μιλούν αυτά τα δυο παιδιά. Αυτά τα δυο παιδιά έχουν δώσει αυτό το συζήτημα στην πόλη της Ρευκής. Ας δούμε λίγο το δεύτερο εργαλείο για να δούμε αν υπάρχουν κάποια ερωτήσεις για την κατασκευασία του διαλόγου μας. Γέσσικα και Αλίτσε συναντήσουν για να περάσουν το βράδυ μαζί. Βέβαια συναντήσουν για να περάσουν το βράδυ μαζί. Αλίτσε προτείνει να πηγαίνει στο κίνημα. Τι λέει εδώ, προτείνει να πηγαίνει στο κίνημα. Όχι, πραγματικά δεν λέει αυτό, αλλά προτείνει να κάνει μια παρελθή, να βλέπει μια όμορφη παρουσία στον Γαλιλαίο. Ή για να πηγαίνει στη φεστιά του κοκολάτου στην πόλη της Σαντακρόσης. Στη πόλη της Σαντακρόσης, συγγνώμη. Γιέσσικα θέλει να κάνει σοππινγ. Πραγματικά, ναι. Γιατί αισθάνεται πολύ μάλλευτη. Και έτσι θέλει να είναι λίγο μάλλευτη στην Ιταλιά, με μάλλευτες ελεγάντες, όπως οι παιδιά οι Ιταλιανοί. Σύμφωνα με τον Γιέσσικα, οι παιδιά οι Ιταλιανοί είναι ελεγάντες. Πραγματικά, είναι έτσι. Ήρθατε λίγο τη φράση, αν θέλετε, στον κείμενο μας. Βλέπετε, στην παγ. 12, τι λέει. Ήρθα, αλλά βλέπετε, για παράδειγμα, εκείνα τα γυναίκα. Βλέπετε καλά, κομμάτια και πανταλόνια. Υπάρχουν όλοι έτοιμοι για μια σημαντική ευκαιρία. Σύμφωνα με τον Γιέσσικα, οι παιδιά οι Ιταλιανοί είναι ελεγάντες. Σύμφωνα με τον Γιέσσικα, οι παιδιά οι Ιταλιανοί είναι ελεγάντες. Γιατί οι Ιταλιανοί ελεγάνται πάντα πολύ ελεγάντες, όταν έρχονται κάθε πρωί. Όχι μόνο το πρωί, αλλά και για να πάνε στη δουλειά, ελεγάνται καλά. Βλέπουμε εδώ λίγο το Ιέσσικα. Και βλέπουμε κάποια εμφάνιση που βρήκαμε σε αυτό το διάλογο μας. Μπορούμε και μόνο να κάνουμε ένα γύρο στο κέντρο. Τι είναι να κάνουμε ένα γύρο στο κέντρο? Να κάνουμε μια πασεγγιά, χωρίς μια μητέρα, να κάνουμε ένα γύρο. Θα θέλαμε να κάνουμε κάποια εμφάνιση. Τι σημαίνει εμφάνιση? Η εμφάνιση είναι ελληνική. Πώς μπορούμε να λέμε στην Ιταλία να κάνουμε εμφάνιση, να κάνουμε αγορά, να αγοράσουμε κομμάτια, σκαρπέ, αξιόρια, etc. Ωστόσο, οι νέοι και στην Ιταλία χρησιμοποιούν αυτή την εμφάνιση. Είναι όλοι έτσι στη μόδα, σημαίνει. Είναι όλοι έτσι στη μόδα, σημαίνει. Σύμφωνα με τη μόδα σημαντική. Η εμφάνιση είναι ένας άνθρωπος έτσι στη μόδα. Η Άννα είναι έτσι στη μόδα, ο Παύλος είναι έτσι στη μόδα, ο Γιάννη είναι έτσι στη μόδα. Μι sonno sentita un pesce fuor d'acqua, un pesce fuor d'acqua, che cosa significa? Sentirsi in una situazione imbarazzante, che cosa significa imbarazzo in italiano, no? Quando uno si sente in imbarazzo, ammichana, eh? Cioè, esattamente come si dice anche in greco, no? Κάποιος αισθάνεται σαν το ψάρι έξω από το νερό, eh? Μι sono sentita come un pesce fuor d'acqua. Non farci caso, che cosa significa? Non considerarla una cosa eccezionale, non farci caso, non è importante, non te la prendere, non è una cosa importante, andiamo avanti, δέξα Πάρια, μόνο λογικοί, μόνο λογικοί, μόνο λογικοί, μόνο λογικοί, μόνο λογικοί, μόνο λογικοί, μόνο λογικοί, μόνο λογικοί. Ρόμπα γάντσα, είναι μια εμφάνιση και αυτή της λίγμης που μιλάμε, είναι κάτι καλό, ωραίο, πλαίστη, όχι ρόμπα που, τι σημαίνει με το πράγμα ρόμπα. Αυτή, επίσης, είναι μια εμφάνιση της καθημερινής λίγμης, ρόμπα. Ρόμπα σημαίνει πράγμα. Ρόμπα γάντσα, είναι μια εμφάνιση και αυτή της λίγμης που μιλάμε, είναι κάτι καλό, ωραίο, πλαίστη. Ρόμπα γάντσα, είναι μια εμφάνιση της καθημερινής λίγμης, ρόμπα. Αυτή είναι η εμφάνιση που πρέπει να έχουμε. Ας δούμε λίγο τώρα το εργαλείο 4 στη παρτίδα 12, προσπαθώντας να συνεχίσουμε αυτή τη φράση. Στον ελεύθερο χρόνο, η Γέσσικα αρέσει να χρειάζεται κομμάτια και κομμάτια, αλλά οι παιδιά του Ιταλίου έχουν κομμάτια ελεύθερα. Οι παιδιά του Ιταλίου έχουν κομμάτια ελεύθερα και κομμάτια κομμάτια. Οι παιδιά του Ιταλίου πιστεύουν ότι οι παιδιά του Ιταλίου είναι, όχι σπορτίβοι, αλλά ελεγάντιοι. Σύμφωνα με την Αλίτσα, όλα αυτά τα παιδιά δεν είναι σπορτίβες, αλλά σπορτίβες. Στην πραγματικότητα, όλοι οι παιδιά είναι μόνο ελεγάντιοι. Λοιπόν, ας δούμε λίγο, κάποιες ονομάδες των κομμάτων. Μαγιά, σάνδαλι, καλζίνι, μπόρσα, φελπά, βερμούδα, κυντούρα, υπέρμεα. Είναι όλα όσα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε για να μιλήσουμε, να κάνουμε μια μικρή πραγματική δραστηριότητα. Ας πάμε τώρα στο σπίτι, πρέπει να παρακολουθείτε το εργασίαν 7, 8, 9, όπως είχαμε δει σε προηγούμενες λεπτά. Δεν θα μιλήσουμε εδώ για γραμμάτικα και θα προσπαθήσουμε να δούμε ακόμα κάποια εμφάνιση. Στην Ιταλία είναι πολύ σημαντικό να μοιράσεις σχετικά, σχετικά σχετικά. Αμ DB μέλη μιλάω στο σπίτι. σχετικά στο σπίτι. για να μπορούμε να μιλήσουμε για πράγματα καθημερινά. Για παράδειγμα, όπως σκέφτεται η Άννα για να πηγαίνει σε μια φέστα, η Άννα σκέφτεται με ελεύθερο τρόπο, παρουσιάζοντας μια γόνα, ένα σκέφτημα, σκαρπά με κομμάτια, με μπόρσα. Όπως σκέφτεται, για παράδειγμα, ο Παύλος για να κάνει σπορτ, παρουσιάζοντας μπόρσα, σκαρπά με κομμάτια, σκαρπά με σπορτ, παρουσιάζοντας μια γόνα, όπως σκέφτεται ο Μ. Ρώσσι για να πηγαίνει στο θέατρο, παρουσιάζοντας μπόρσα, σκαρπά με κομμάτια, σκαρπά με κομμάτια, σκαρπά με σπορτ, και θα πηγαίνει στο θέατρο, παρουσιάζοντας μπόρσα, παρουσιάζοντας μπόρσα, όπως σκέφτεται οι στουδέντες, σκέφτεται σχετικά, ελεύθερα, κάποιες άλλες φορές ελεύθερα, αρκετά ή σχετικά σχετικά. Πώς σκέφτεται για να πηγαίνει στο θέατρο με τον άνθρωπο ή με τη γυναίκα του, σχετικά με το θέατρο. Αν σκέφτεται σε ένα καφέ ή σε ένα ριστοράντι, θα σκέφτεται ελεύθερα. Αν σκέφτεται σε ένα σχετικά σχετικά σχετικά σχετικά σχετικά σχετικά σχετικά σχετικά. Εντάξει, λίγο έτσι πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις εφημερίσεις που ήξερατε. Εντάξει. Παρακαλώ. Παρακαλώ. Παρακαλώ. Παρακαλώ. Παρακαλώ. Παρακαλώ. Παρακαλώ. Παρακαλώ. Παρακαλώ. Παρακαλώ. Παρακαλώ. Παρακαλώ. Παρακαλώ. Παρακαλώ. Παρακαλώ. Παρακαλώ. Παρακαλώ. Παρακαλώ. Παρακαλώ. Παρακαλώ. Παρακαλώ. Παρακαλώ. Παρακαλώ. Παράκαλώ. Παρακαλώ. Παρακαλώ. Παρακαλώ. Παρακαλώ. Παρακαλώ. Παρακαλώ. Παρακαλώ. Λοιπόν είναι πrage και είναι심, και είναιτ Seanoll. Παρακολουθήστε τις εργασίες της παγ. 14 και 15, που έχουν ήδη κάνει, εντάξει? Παρακολουθήστε, κυρίως, το χρηματισμό της παγ. 14 και 15, εντάξει? Παρακολουθήστε τις εργασίες της παγ. 14 και 15, που έχουν ήδη κάνει, εντάξει? Παρακολουθήστε τις εργασίες της παγ. 14 και 15, εντάξει? Παρακολουθήστε τις εργασίες της παγ. 14 και 15, εντάξει? Παρακολουθήστε τις εργασίες της παγ. 14 και 15, εντάξει? Παρακολουθήστε τις εργασίες της παγ. 14 και 15, εντάξει? Παρακολουθήστε τις εργασίες της παγ. 14 και 15, εντάξει? Παρακολουθήστε τις εργασίες της παγ. 14 και 15, εντάξει? Παρακολουθήστε τις εργασίες της παγ. 14 και 15, εντάξει? Παρακολουθήστε τις εργασίες της παγ. 14 και 15, εντάξει? Παρακολουθήστε τις εργασίες της παγ. 14 και 15, εντάξει? Παρακολουθήστε τις εργασίες της παγ. 14 και 15, εντάξει? Παρακολουθήστε τις εργασίες της παγ. 14 και 15, εντάξει? Παρακολουθήστε τις εργασίες της παγ. 14 και 15, εντάξει? Παρακολουθήστε τις εργασίες της παγ. 14 και 15, εντάξει? Βλέπετε αυτό το μικρό κομμάτι της παγ. 11, σε αυτό το κομμάτι με το κομμάτι αραντών, ο οποίος ονομάζεται Επιτροπή, η αίσθηση στον κομμάτι και το σύστημα της μόνωσης που εξελίσθηκε στην Ιταλία από τα 50, αντιμετωπίζουν την σημαντική σημαντική σημαντική της ιταλικής κουλτούρας. Βλέπετε τις εργασίες της παγ. 14 και 15, εντάξει? Παρακολουθήστε τις εργασίες της παγ. 14 και 15, εντάξει? Παρακολουθήστε τις εργασίες της παγ. 14 και 15, εντάξει? Παρακολουθήστε τις εργασίες της παγ. 14 και 15, εντάξει? Παρακολουθήστε τις εργασίες της παγ. 14 και 15, εντάξει? Παρακολουθήστε τις εργασίες της παγ. 14 και 15, εντάξει? Παρακολουθήστε τις εργασίες της παγ. 14 και 15, εντάξει? Παρακολουθήστε τις εργασίες της παγ. 14 και 15, εντάξει? Βλέπουμε τώρα αυτό το κείμενο. La Benetton è un'azienda di maglieria e pronto moda fondata nel 1965, a Pozzano Veneto, Treviso, dai fratelli Luciano, Giuliana, Gilberto e Carlo Benetton. All'inizio era semplicemente un laboratorio artigianale specializzato in maglieria con un buon contenuto moda e prezzi molto accessibili. Oggi, con un fatturato che sfiora in nove miliardi di euro, negozi sparsi in tutto il mondo, è diventato il dodicesimo gruppo industriale italiano nella classifica di Mediobanca. Da anni, le campagne pubblicitarie della produzione Benetton, campagne innovative e spesso provocatorie, hanno la firma di un grande fotografo, Oliviero Toscani, creatore oltre che di immagini, anche di slogan e di messaggi. Benetton è un'azienda che studia il tessuto, disegna la collezione, taglia, tinge e controlla la qualità di quasi 80 milioni di capi all'anno e li distribuisce in contemporanea in 7.000 negozi di 120 paesi. Οι φάσεις πιο δύσκολα από την εργασία, όπως η κόκκιση και η στήριξη, είναι φτιάχνει εξωτερικά, ένας ομάδας εργασίας, η Βενετία, εργάζεται πραγματικά μόνο για το Benetton και υπάρχει 30.000 ανθρώπους. Όλα ξεκινήθηκαν σχετικά, λέει ο Λουτσάνος Βενετών. Η αδερφή μου, Γιουλιάνα, είναι η στυλίστα μας. Κομφελούσε μάγκες για ένα κομμάτι της περιοχής μας. Ένα μέρος, μου έδινε ένα μαγιόνι με ένα τεράστιο χιόλιο. Βέβαια, όλοι το ήθελαν. Ήταν δύσκολοι από τα χιόλια σκληρά και σκληρά της εποχής. Λοιπόν, είπα, ας προσπαθήσουμε, εσύ, Γιουλιάνα, πιστεύεις και εγώ, προσπαθώ. Έχουμε αγοράσει μια παλιά μηχανή που έκανε τα ρίγια στις πόρτες. Τα έχουμε μεταφέρει και ξεκίνησαμε να δουλεύουμε. Από τότε πέρασε πολύ χρόνο και εγώ και τους αδερφούς μου πέρασαμε πολλά ώρια να δουλεύουμε, αλλά κανένας δεν μας σταματήθηκε. Ρεύτερα, η Βενετώνη έκανε 40 χρόνια δραστηριότητα με ένα εφαρμογικό εφαρμογή, στο οποίο παρουσιάστηκαν χώρες φημείς, όπως Πάτι Σμιθ και Σπάικ Λι. Οι φεστισμένες ξεκίνησαν με μια σφυλάτα εξαιρετική, στην οποία οι μοντέρες και οι μοντέρες έφεραν στον πασέρα το τύπικο στυλ Βενετών, χαρακτηρισμένο από μαγερίες και τέσσερα. Αυτό είναι ένα κείμενο που είναι λίγο πιο δύσκολο από το διάλογο που είχαμε δει πριν. Μπορεί να είναι ένα κείμενο, ή ένα κείμενο ή ένα κεφάλαιο από ένα βιβλίο, πραγματικά εφαρμογημένο από το βιβλίο του Baldini & Castoldi, διτζιονάριο della moda, Milano. Ας δούμε λίγο το μοναδικό. Όλοι γνωρίζουμε την οικογένειά του Βενετών. Πιστεύω ότι τα γνωριά του Βενετών τα βλέπετε στην εφαρμογημένη εφαρμογή του Κάρλου, Γιλμπέρτου, Γιουλιάνα και Λουτσάνου Βενετών. Λοιπόν, τα μαλλιέρα. Τι είναι τα μαλλιέρα. Τα μαλλιέρα είναι ένα εφαρμογή που παρακολουθεί, παρακαλώ, μαλλιά. Τι είναι τα μαλλιά, τα μπλούζα. Η μπλούζα, η μαλλιέρα, στην Ιταλία, είναι η εταιρία που παρακολουθεί όχι μπλούζα, αλλά όλα αυτά τα πράγματα που χρειάζονται, τύπου μπλούζα, μπλούζα, μπλούζα με κόλλο αυ, etc. Οι Βενετών, που τώρα δεν είναι μόνο μια μαλλιέρα, όπως γνωρίζουμε, έχουν ξεκινήσει έτσι και έχουν γνωρίσει γνωρίζοντας τα μαλλιέρα τους, αλλά πραγματικά τώρα παρακολουθούν όλα. Όλα τα μπλούζα, κασουαλικά πραγματικά, αλλά επίσης καμίτσες, πανταλόνια, τσάκια, γιουπόττι, etc. ΕΚΟ. ΕΠΡΟΝΤΟΜΟΔΑ. Τι σημαίνει πρόντω μόντα, όταν λέμε αυτή την εμφάνιση, πρόντω μόντα. Δηλαδή, ένα βέστιο που έχει ήδη κατασκευασμένο, ένα βέστιο ήδη κατασκευασμένο, ένα βέστιο έτοιμο, αυτό που λέμε στα ελληνικά, ένα βέστιο έτοιμο, ένα βέστιο έτοιμο, και εμείς πραγματικά πηγαίνουμε σε ένα νεγόντιο και το παίρνουμε. Μέντε πριν, όπως ήταν η μόντα για να φτιάξεις ένα βέστιο, τί έγινε, πήγαινε σε μια σαρτορία και έκανα ένα βέστιο σύμμετρο. Μέντε, ο Μπενετών και όλοι οι δίτες έκαναν βέστιο έτοιμο, όλοι εμείς πραγματικά πηγαίνουμε βέστιο έτοιμο. Μέντε πριν, όλοι οι δίτες έκαναν βέστιο έτοιμο, τί έγινε, πήγαινε σε μια σαρτορία και έκανα ένα βέστιο σύμμετρο. Μέντε πριν, όλοι οι δίτες έκαναν βέστιο έτοιμο, τί έγινε, πήγαινε σε μια σαρτορία και έκανα ένα βέστιο σύμμετρο. Μέντε πριν, όλοι οι δίτες έκαναν βέστιο έτοιμο, τί έγινε, πήγαινε σε μια σαρτορία και έκανα ένα βέστιο σύμμετρο. ΦΟΝΔΑΤΑ, ΦΟΝΔΑΡΕ, ΦΟΝΔΑΡΕ, ΦΟΝΔΑΡΕ, ΦΟΝΔΑΡΕ, ΦΟΝΔΑΡΕ, ΦΟΝΔΑΡΕ, ΦΟΝΔΑΡΕ. Σ Cu Highway Clena Карε η Ιδρύο, χέρια, προσβάστηκε το 1965, σ Ποντσάνο Βενέττο, πόmad arrivallo community στην Αρχή. Στην αρχή, στην αρχή, αρχικά, στην αρχή ήταν απλά ένα λαβόρατοριο αρτηγιανό. Λαβόρατοριο αρτηγιανό. Λαβόρατοριο μπορεί να είναι ένα λαβόρατοριο σχετικό, για παράδειγμα, ένα λαβόρατοριο για μηχανία, ένα λαβόρατοριο για βιολογία, ένα λαβόρατοριο για κίνηση, για φυσική. Μα που έσερε, αν και ένα λαβόρατοριο αρτηγιανό. Πάντως, αρτηγιανό και τι είναι αρτηγιανό. Είναι οι τέχνες, αλλά όχι οι καλές τέχνες. Αρτηγιανό, ας πούμε, στην προκειμένη περίπτωση εδώ τι είναι. Είναι ένα λαβόρατοριο, ένα εργαστήρι, που λέμε συνήθως, που κάνει εδώ τι. Ρούχα Μενετών. Δηλαδή, εμείς συνήθως χρησιμοποιούμε την έκφραση βιοτεχνίας, σε αυτές τις περιπτώσεις. Στα Ιταλικά λέμε λαμπορατόριο, λαμπορατόριο αρτηγιανάλε, ο λαμπορατόριο σεντίφικο. Επομένως, η λέξη λαμπορατόριο έχει πάρα πολλές έννοιες στα Ιταλικά, τις οποίες πρέπει πάντα να διευκρινίζουμε. Λαμπορατόριο διανάλυση μέντικε, για ένα μικροβιολογικό εργαστήριο, για παράδειγμα. Ω, λαμπορατόριο αρτηγιανάλε, που είναι ένα εργαστήριο. Λαμπορατόριο, μπορέμε να λέμε τούτο, ένα σαρτογία, ακόμα και ένα ξυλουργείο, μπορούμε να το πούμε λαμπορατόριο στα Ιταλικά. Είναι ένα λαμπορατόριο, όπου παρουσιάζονται οι ορολόγοι, μια ορολογερία. Για παράδειγμα, σπετσαλιζάτο, σπετσαλιζάρε, σπετσαλιζάτο, καλή συμφωνία και πρήγμα. Καλή συμφωνία, δηλαδή, πρόκειται για τα Λαμβάνια, κέντρας της υψηλής συμφωνίας, όπου υπάρχουν πολλές κέντρες της υψηλής συμφωνίας, ή ενώ είναι μια συμφωνία που είναι, όπως μπορούμε να πούμε, πιο ευκαιρία, σχετικά με όλους, σχετικά με όλους, σχετικά με όλους, σχετικά με όλους, ώέρος, οidir μόνος, έβλεπε, ένα ά 레 coworkers, keepers, μεταφορικά όμως αγγίζω και σφιόρα οι 9 μιλιάρδοι δι ευρώ που αγγίζει περίπου τα 9 δισεκατομμύρια ευρώ. 9 μιλιάρδοι δι ευρώ. Νεγότσι σπάρσι εν τούτο ηλ μόντο. Μαγαζιά σπάρσο, σπάρτζερ τα οποία είναι διασκορπισμένα σε όλο τον κόσμο. Ε διβεντάτο ηλδοντικέζιμο γρούπο industrialε ιταλιανό. Θεωρείτε έγινε ο δωδέκατος στη σειρά όμυλος, βιομηχανικός όμυλος, γρούπο industrial, όμυλος επιχειρήσεων θα λέγαμε στα ελληνικά. Νέλα κλασίφηκαν τη Μέντιο Μπάνκα. Η Μέντιο Μπάνκα είναι ο οικονομικός αυτος οργανισμός στην Ιδαλία που ανάμεσα στα άλλα κάνει και την αξιολόγηση των επιχειρήσεων της χώρας. Επομένως σύμφωνα με τη στατιστική της Μέντιο Μπάνκα, της μεγάλης αυτής τράπεζας, την πενετών πλέον είναι η δωδέκατη ιταλική επιχείρηση όσον αφορά τον κύκλο εργασιών της. Δάνει, και πώς σημαίνει η εσπρεσία δάνει, εδώ και χρόνια, δάνει, λε καμπάνια που μπλητσιτάρια, λα καμπάνια που μπλητσιτάρια, λα καμπάνια ελετωράλαι. Συντήτια και, που είναι λα καμπάνια, νο και αντιάμω ειναι καμπάνια, μα λα καμπάνια, αυτό που λέμε και στα ελληνικά, η καμπάνια, η εκστρατία δηλαδή με αυτή την έννοια, η διαφημιστική εκστρατία εδώ. Λα καμπάνια που μπλητσιτάρια, δε λα προδουτσιών εμπενετών, καμπάνια εινοβατήβε, εσπέσσο προβοκατόριο, και πόσα σημαίνει εινοβατήβο, ανανεωτικός, καμπάνια εινοβατήβε, νέες που πάντα ανανεώνουν και τα θεματά τους, και γενικότερα τα θέματα στην κοινωνία, εσπέσσο προβοκατόριο, εκεί όταν συνήθηκα προβοκατόριο, αυτός που προκαλεί, προκλητικός, όπως ξέρετε ίσως, οι διαφημίσεις της Μπενετών θεωρήθηκαν πάντα διαφημίσεις προκλητικές, τουλάχιστον στην εποχή τους, όταν είχαν, εμείς πλέον τις έχουμε συνησήσει υποθέτω, ίσως και εδώ στην τηλεόραση, δεν δείχνει καμιά φορά διαφημίσεις Μπενετών, δείχνει νομίζω έτσι, τις έχουμε συνησήσει και δεν μας φαίνονται περίεργες, δείτε ας πούμε τη φωτογραφία εδώ, που έχει μια ομάδα παιδιών, βεστίτι με ρούχα Μπενετών, νέων δηλαδή, έχουμε όλες τις φυλές της γης, μαύρους, δύο κοπέλες μαύρες, μία λευκή, ένας που ανήκει στην Κιτρινή Φυλή, είτε Λάπονας είτε π.χ. Κινέζος, όλοι βεστίτι με πουλόβερ, κασκόλ, σκουφιά και λοιπά Μπενετών, με τα χαρακτηριστικά έτσι χρώματα τα έντονα, και την επίγραφή United Colors of Benetton, νομίζω αυτή ήταν μια διαφημίσεις πιο χαρακτηριστική από όλες τις διαφημίσεις τους, το οποίο φυσικά παραπέμπει στα Ηνωμένα Έθνη, δηλαδή ταυτόχρονα δίνει και ένα μήνυμα, ενάντια στο ρατσισμό, βέβαια θα μου πείτε αυτό είναι προκλητικό, είναι προκλητικό σε μία παλαιότερη κοινωνία, σκεφτείτε ότι Μπενετών από την δεκαετία του 60, όταν όλα αυτά τα πράγματα ήταν καινούργια έτσι, σήμερα τα θεωρούμε δεδομένα, αλλά μια τέτοια διαφήμιση 30 χρόνια πριν και ακόμα περισσότερο, μια διαφήμιση που στρέφονταν ενάντια στο ρατσισμό, ενάντια σε αυτό που είχαμε δει σε άλλο κείμενο και το είχαμε ονομάσει περμπενισμό, ενάντια στον μικροαστικό τρόπο αντίληψης των πραγμάτων που δείχνει την πολυσιλεκτικότητα, την πολυπολιτισμικότητα, όλα αυτά τα πράγματα που όταν ξεκίνησε η Μπενετών δεν ήτανε δεδομένα όπως είναι πλέον στην εποχή μας. Σήμερα δεν μας προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση μια διαφήμιση όπως αυτή με ανθρώπους διαφορετικής φυλής και διαφορετικού χρώματος, όλους όμως που τους ενώνει η Μπενετών ας το πούμε έτσι. Φυσικά η Μπενετών προσπαθεί να κάνει τη διαφήμιση της και να κερδίσει χρήματα, αλλά εν πάση περίπτωση έχει και ένα κοινωνικό μήνυμα, ένα πανανθρώπινο αν θέλετε κιόλας μήνυμα. Έτσι γι' αυτό πολλές φορές οι διαφημίσεις της ήτανε όντως λιγάκι πρωτοποριακές, πολύ πρωτοποριακές ορισμένες και καμιά φορά ήτανε και προκλητικές, όχι συγκεκριμένες που έχουμε εδώ, άλλες, άλλες. Καμπάνια εινοβατίδε, εσπέσσο προβοκατόριε, άνολα φίρμα δι' ου γράντε φωτόγραφο Ολυβιέρωτος Κάνη. Ε, νομίζω, δεν ξέρω αν γνωρίζετε τον Ολυβιέρωτος Κάνη, ο οποίος θεωρείται μάλλον σήμερα ο πιο γνωστός, ο πιο φημισμένος Ιταλός φωτογράφος. Έτσι και με, όχι μόνο ως επαγγελματίας φωτογράφος εδώ, για τη διαφήμιση, για τον τύπο ή οτιδήποτε άλλο, έντυπο και ηλεκτρονικό κλπ, αλλά και ως, ακόμα και στην καλλιτεχνική φωτογραφία, έτσι, έχει κάνει και εκθέσεις καλλιτεχνικής φωτογραφίας κλπ, θεωρείται μεγάλη προσωπικότητα, αρκετά μεγαλούτσικος πλέον, έτσι, όταν εγώ ήμουν φοιτητής στην ηλικία σας, ήταν πιο νέος, πιο, αλλά εν πάση περίπτωση, παραμένει πάρα πολύ σημαντικός. Κραιατόρε, και κόζα ειλικραιατόρε, κραιάρε, δημιουργό, ο δημιουργός, ολ τρε και διι μάτζινι, αν και δι σλόγκαν, εν δι μεσάτζι, ο οποίος δημιουργεί εκτός από εικόνες, ολ τρε και διι μάτζινι, αν και δι σλόγκαν, δηλαδή δεν φτιάχνει μόνο τις φωτογραφίες, τις εικόνες, αλλά ακόμα και τα σλόγκαν, εν δι μεσάτζι και τα μηνύματα που δίνουν, έτσι, οι διαφημήσεις Μπενετών. Εν πάση περιπτώσει, δεν θα σας ζητηθείς στις εξετάσεις φυσικά να κάνετε μια τέτοια συζήτηση, ίσως και γι' αυτό το επίπεδο είναι λίγο δύσκολο, αλλά όπως ξέρετε η διαφήμιση περνάει πάντα ένα μήνυμα, έχει κυρίως ένα μήνυμα για να αγοράσει ο ακροατής το προϊόν, έτσι δεν είναι, αυτό είναι το πρώτο, εδώ βλέπουμε ότι οι Μπενετών προσπαθούν παράλληλα με αυτό να περάσουν και ένα μήνυμα κοινωνικό κλπ. Μπενετών έουνα τζιέντα και στούντια ήλι τεσσούτο, το ύφασμα, μελετάει καλά το ύφασμα, διζένιαλα κολετσιόναι, κάνει δηλαδή το design της συλλογής που θα ετοιμάσει. Τάλια, και τι σημαίνει τάλια ρε, κόβω, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ουσιαστικά είναι ράφτες όλοι αυτοί έτσι, τάλια, κόβει δηλαδή τα κομμάτια της, τα ετοιμάζει, τάλια. Τίνγγε, τί σημαίνει τίνγγεραι, βάφω, βάφω, ο κομμένος αποφασίζει τα χρώματα, τίνγγε, ε, κόντρολα λα κουαλιτά, ε, κόντρολα ρε λα κουαλιτά, ελέγχει την ποιότητα. Δικουάζει οντάντα μιλιόνι δικάπη αλάνο, ογδόντα εκατομμύρια, ε, κάπο διαμπλιαμέντο και ο κοζάιλ κάπο διαμπλιαμέντο, ρούχο έτσι οποιοδήποτε, κομμάτια εμείς τα λέγαμε, ογδόντα εκατομμύρια κομμάτια το χρόνο, αλάνο. Προσέξτε λίγο την εσπρεσίον ε, αλάνο, το χρόνο, ε, λι, διστριβουίσε, τα, διανέμει, κάνει και την διανομή, εν κοντεμποράνεα, εν κοντεμποράνεα σηνήθηκα κοντεμποράνεαμεντε, εν κοντεμποράνεα εν σέντε μίλα νεγότσι, σέντε μίλα νεγότσι. Εφτά χιλιάδες μαγασιά, δι τσέντο βέντι παέζι, σε εκατόν είκοσι χώρες, λε φάζι μένω κομπληκάται δε λα λαβοράτσιον, λε φάζι δε λα λαβοράτσιον, ε, οι φάσεις επεξεργασίας του προϊόνου, λε φάζι δε λα λαβοράτσιον. Λε φάζι δε λα λαβοράτσιον, μένω κομπληκάται και κόσα σηνήθηκα, κομπληκάτο και κόσα σηνήθηκα, περίπλοκος, μένω κομπληκάτο λιγότερο περίπλοκος, πιο κομπληκάτο περισσότερο περίπλοκος, έτσι λε φάζι μένω κομπληκάται δε λα λαβοράτσιον, δηλαδή οι φάσεις επεξεργασίας των προϊόντων που δεν είναι τόσο δύσκολο να γίνουν, δεν είναι τόσο περίπλοκες, κόμε λα κουτσιτούρα, όπως το ράψιμο, το να ραφτούν, λα στυρατούρα, στυράρε, και κόσα σηνήθηκα στυράρε, φέροντα στύρωλε, στυράρε σιδερώνω, στο σιδέρωμα ομένως, σώνο φάτε αλεσταίρνω, σώνο φάτε σιφάνω, σιεφέτωανω, δα κολλαβορατώρι εστερνή, νόν δε λα δήτα, ουν γρουπώ δι αζιέντε Βενετέ, λαβόρα πρατικάμεντε σώνο περ Βενετών, εόκουπα τρενταμίλα παιρσόνια, μία ομάδα αζιέντα, και κόσα ειναι λα αζιέντα, ειναι λα κομπανία, ειναι λα δήτα, λα πίκολα δήτα, λα δήτα ειναι λα γράντε δήτα, Βενετών ειναι λα δήτα, λα πίκολα αζιέντα, ειναι λα πίκολα δήτα, νο, ειναι η μικρή επιχείρηση η αζιέντα, καμιά φορά και η οικογενειακή επιχείρηση, η αζιέντα φαμιλιάρ, νο, ουν γρουπο δι αζιέντε Βενεται, Βενεται, κοι ειναι λ Βενετω, Βενετω ειναι λα ζωνα δι λα Βενετσια, λα Βενετω, λα ρεγιονε Βενετω, νο, εις της περιοχης της Βενετειας, οπου ειναι και το Τρεβίζιο, ουν γρουπο δι αζιέντε Βενεται, λα βορα πρατικάμεντε σώνο περ Βενετών, εργάζεται πρατικάμεντε μόνο για την Βενετών, ετσι, για να κάνει όλες αυτές τις εργασίες τις εξωτερικές που είπαμε πριν, οπως το να τα ράψουν και να τα σιδερώσουν αυτά τα ρούχα, ο οποια δεν τα κάνει η ίδια η εταιρία, αλλά μια μεγάλη ομάδα συνεργαζόμενες εταιρίες, οι οποίες εργάζονται αποκλειστικά για την Βενετών, που λα βορα πρατικάμεντε σώνο περ Βενετών και οκουπά 30.000 personi, οκουπάρει 1 person, δίνω δουλειά σε κάποιον, οκουπά 30.000 personi, και στον κρουπό διατζιέντε βαίνεται και λα βορα σώνο περ Βενετών, οκουπά 30.000 personi, φανταστείτε ε, όλοι αυτοί οι εξωτερικοί συνεργάτες, οι εταιρίες που συνεργάζονται και κάνουν δουλειές για την Βενετών, μόνο στο Βενετό απασχολούν 30.000 εργαζόμενους, τούτο, τώρα θα κάνουμε μια μικρή γραμμή για το πώς γεννήθηκε η Βενετών, θα κάνουμε την κρόνακα της Βενετών, την ιστορία της Βενετών, 1. του 2 ει χομιντσιάτο κουάζι παιρ κάζο 3. ολα αρχισαν 2. του 2 ει χομιντσιάτο 3. ολα αρχισαν του 2 ει χομιντσιάτο 4. κουάζι παιρ κάζο σχεδον τη χεάρ του 2. του 2 ει χομιντσιάτο 4. κουάζι παιρ κάζο ρακόντα Λουτσάνο Βενετών Λέω, διηγούμε, αφηγούμε, το γεγονός είναι το διήγημα, και η διήγηση επίσης. Ρακόντα, Λουσσάνο Μπενετών. Διήγητε, Λουσσάνο Μπενετών. Βλέπετε, εδώ, το κείμενο είναι τραβυργολετή. Άρα, όλο αυτό το μεγαλύτερο παράγραφο, η αδερφή μου, Γιουλιαννά, κλπ, δεν μας σημαίνει κανείς. Όλο αυτό είναι αυτό που λέει Λουσσάνο Μπενετών, μόνος, είναι ένας ερωτήτης, μπορούμε να λέμε, του Λουσσάνου Μπενετών, που είναι ένας από τους 4 αδερφούς του Μπενετών, βοηθών και πρωπιετών, αυτής της μεγαλύτερης και φημιωμένης δίκης. Η αδερφή μου, Γιουλιαννά, λέει Λουσσάνο Μπενετών, είναι η αστιλίστα από εμάς. Η αδερφή μου, Γιουλιαννά, είναι η αστιλίστα. Η αστιλίστα, ο αστιλίστας. Είναι ο άνθρωπος που σχεδιάζει τα βέστα. Τι κάνει ο άνθρωπος, ή η αστιλίστα, εδώ, στο δικό μας. Είναι ο ιδεατός, κολλούει και διζένια, ουν βεστίτο, ειν' κ'εστο κάζο. Ο, κολλσίαζε άλλτρα κόσα, ουνα μάκηνα, ουνα σέντια, ουν μόμπιλε, ουνα, ουν πάει οντι σκάρπεν ολοσό. Έτσι, είναι ο στιλίστα. Ο, αυτός ο οποίος, πως να το πούμε στα ελληνικά, πως το λέμε, αλήθεια στα ελληνικά, εκείνος που ζωγραφίζει, έτσι, που έχει την ιδέα, και τουλάχιστον, πάνω στο χαρτί, ή στον υπολογιστή, πλέον, παρουσιάζει την ιδέα του πάνω σε ένα αντικείμενο, έτσι, ο στιλίστας. Επομένως, είναι αυτός που σπουδάζει διζάιν, όπως το λέμε, στα βαθιά ελληνικά, έτσι. Ξέρω, και στα ελληνικά στιλίστας, δεν το λέμε, δεν νομίζω να έχουμε. Σίγουρα υπάρχει τώρα μια λέξη, η οποία δεν μου έρχεται. Επομένως, αυτός που έχει την ιδέα, της δημιουργίας των ρούχων, είναι η μία αδερφή, μία αδερφή, τέσσερα αδερφιά είναι όλοι. Δείτε, κοιτάξτε λίγο τη φωτογραφία της παγ. 17, Κάρλο, Γιλμπέρτο, Γιουλιάνα, και Λουτσάνο Μπενετών, μια αδερφή και τρεις αδερφές, είναι οι πρωπλητές της δικτύου. Επίσης, Κομφετσιονάβα μαλλιέ, περ'ν νεγοτσιέτο, δε λα νοστρα τζόνα. Κομφετσιονάρε, λα κομφετσιώνει. Κατά λέξη είναι η συσκευασία. Όμως, κομφετσιονάρε, ένα μαλλιέ, σημαίνει φάρε, ένα μαλλιέ. Δηλαδή, όχι μόνο συσκευάζω, αλλά παράγω κιόλας. Κάνω κάτι, που ή κομφετσιονάρε, ένα μαλλιέ, σημαίνει κάνω μπλούζες. Είτε πλέκω μπλούζες, ξεκίνησαν με πλεκτά αυτή, όπως ξέρετε, αλλά γενικά, κομφετσιονάρε, ένα πρωτότο, κομφετσιονάρε σκάρπε, παράγω παπούτσια. Όχι μόνο συσκευάζω. Όταν μιλάμε εξειδικευμένα, μπορεί να είναι μόνο η συσκευασία, αλλά πρέπει να εξειδικεύσουμε τη φράση μας. Κουί, κόντο, δίτσε κομφετσιονάρε σκάρπε, σκουζάτε, μαλλιέ, κομφετσιονάρε μαλλιέ, περουν νεγοτσιέτο, δε λα νοστρα τζόνα. Θα πει ότι έκανε μπλούζες, η ίδια της παρήγαγε μπλούζες, περουν νεγοτσιέτο, δε λα νοστρα τζόνα. Ουσιαστικά τι έκανε αυτή η αδερφή τους αρχικά. Έφτιαχνε μπλούζες, τις οποίες πουλούσες σε ένα μαγαζί, νεγοτσιέτο μάλιστα, ούτε καν μεγάλο μαγαζί, σε ένα μαγαζί, δε λα νοστρα τζόνα, εκεί της περιοχής. Δηλαδή είχε μια πολύ μικρή, ούτε καν οικογενειακή, οικιακή θα λέγαμε, έτσι, επιχείρηση, η ίδια της τα έφτιαχνε. Προσωπικά η ίδια, δεν είχε προσωπικό, έτσι. Η ίδια της έφτιαχνε αυτές τις μπλούζες και τις πουλούσε, σε ένα μαγαζί εκεί στη γειτονιά τους. Μια μέρα, κάποια μέρα, έτσι θα λέγαμε εμείς, μία ρεγκαλάτων μαλλιώνε. Μάλια μαλλιώνε. Μάλια είναι η μπλούζα, η μπλουζίτσα, το τίσσερτ, το πουλόβερ, επίσης μπορεί να είναι μάλια. Μαλλιώνε όμως τα ιταλικά, είναι η χοντρή, πλεκτή, χειμωνιάτικη μπλούζα. Έτσι. Γιατί μάλια μπορεί να είναι και ένα λεπτό μπλουζάκι, ακόμα και μακό, ακόμα και καλοκαιρινό. Έτσι. Ενώ βέβαια συνήθως εκείνο το λέμε μαλλιέτα μετά. Έτσι. Ενώ μαλλιώνε είναι το χειμερινό, το χοντρό. Του χάρισε ένα μπλούζα χειμωνιάτικη, με ένα λουμινοζίσιμο. Και εγώ δεν συνήθιζα λουμινόζο. Φωτεινός. Εμείς δεν θα το λέγαμε βέβαια φωτεινό, όπως θα το λέγαμε στην κάθε ομιλουμένη μας, έτσι, με έντονο. Με έντονο χρώμα. Φωτεινό. Φωτεινό. Φωτεινό. Εμείς δεν θα το λέγαμε βέβαια φωτεινό, όπως θα το λέγαμε στην κάθε ομιλουμένη μας, έτσι, με έντονο. Με έντονο χρώμα. Κίτρινο. Βέβαια τώρα δεν μας λέει και πολλά εμάς στη σημερινή εποχή. Έτσι, μια μπλούζα χειμωνιάτικη, κίτρινη, γιατί έχουμε συνηθίσει στη ζωή μας αυτή την πολύχρονια. Σε παλαιότερες γενιές όμως, σκεφτείτε στη δεκαετία του 80 ακόμα στην Ελλάδα, ή ακόμα πριν του 70 και του 60, όταν ξεκίνησαν οι Μπενετών, ξέρετε ένας άντρας δεν φορούσε κίτρινη μπλούζα εκείνη την εποχή. Ήταν κάτι πολύ περίεργο. Το εξηγήπε βέβαια παρακάτω και όλα. Συνήθως τα ανδρικά χρώματα, ακόμα και άμα δείτε πιο ηλικιωμένους άνδρες έξω, ακόμα και σήμερα θα δείτε ότι κυκλοφορούν έτσι με χρώματα πάρα πολύ αυστηρά, να τα πούμε, αύρο, γκρι, μπλε σκούρο, άντε γκρι, γκρι ανοιχτό. Συνήθως τα πουλόβερα, ακόμα και τα κοστούμια. Τα κοστούμια ακόμα και σήμερα, δεν νομίζω να δούμε ποτέ. Το επιπλέον είναι πολύ επίσημα, δεν είναι έτσι καθημερινότητας όπως εκείνη την εποχή. Όταν λέμε κοστούμι στα ελληνικά, καταλαβαίνουμε το εννοούμε. Παντελόνι σακάκι. Ενώ κοστούμι στα ιταλικά, ενώ κοστούμι στα ιταλικά προσοχή, κοστούμι τα μπάνιο, κανονικά είναι η έκφραση, κοστούμι στα ιταλικά είναι δύο πράγματα. Συνήθως είναι το μαγιό. Ποτέ δεν είναι το κοστούμι το ανδρικό. Το κοστούμι το ανδρικό είναι κομπλέτο, όπως κομπλέτο είναι και το ταγέρ το γυναικείο. Κομπλέτο αντου εμπέτσι με δύο κομμάτια. Σακάκι παντελόνι ή σακάκι φούστα. Αναλόγως. Ενώ το κοστούμι είναι το μαγιό ή τέλος πάντων αυτό που λέμε η στολή. Κοστούμι μπορεί να είναι μια αποκριάτικη στολή. Κοστούμι διαρλεκίνο περιζέμιδο. Ποτέ είναι κλασικό λάθος που κάνουν οι Έλληνες όταν μιλάνε ιταλικά να ονομάζουν αυτό που εμείς τα ελληνικά λέμε κοστούμι. Η κοστούμι ανάλογα διαλέξτε. Εμείς εδώ στη Θεσσαλονίκη νομίζω ότι το λέμε κουστούμι. Έτσι δεν είναι. Οι Αθηναίοι προτιμούν τη λέξη κοστούμι. Εν πάση περιπτώσει να το λέμε κοστούμι. Δεν είναι αυτό το πράγμα στα ιταλικά. Έτσι βγαίνει μια γελία, λανθασμένη έκφραση, τίποτε περισσότερο. Εν πάση περιπτώσει εκείνη την εποχή τα χρώματα, τα ανδρικά χρώματα ήταν πολύ στάνταρ. Αυτό που είναι και σήμερα τα πολύ επίσημα χρώματα, στα οποία για να πούμε ένα παράδειγμα πολύ εύκολο για σήμερα είναι τα χρώματα που χρησιμοποιούν στις επίσημες εκδηλώσεις τους η πολιτική ας πούμε. Ή τα χρώματα που φοράμε σε μια επίσημη δεξίωση. Με βραδινό ένδυμα αυτό που λέμε, όσο το λέμε. Στην Ελλάδα είμαστε πιο casual, δεν είμαστε τόσο formal όπως στις ευρωπαϊκές χώρες και στην Ιταλία. Εκείνη την εποχή τα χρώματα ήταν αυτά. Η Μπενετών τι έκανε? Η Μπενετών λάνσαρε, επιτρέψτε μου την έκφραση, γιατί μια που μιλάμε για μόδα και διαφήμιση, ακριβώς αυτή την πολυχρωμία. Αυτή την πολυχρωμία, η οποία στη μόδα σε μεγάλο βαθμό ξεκίνησε εξέρχα από την Ιταλία και μετά διαδόθηκε σε όλο το βόσμο και έγινε καθημερινότητα, έγινε καθημερινότητα. Στην Ελλάδα πιο αργά κάπως ήρθανε όλα αυτά. Έτσι και βλέπουμε σήμερα ακόμα και ανθρώπους, την καθημερινότητά μας και ανθρώπους μεγάλης ηλικίας, ντυμένους, όχι με τόσο επίσημο τρόπο, φορώντας μπλούζες αντί για που κάμισα, πολύχρωμα με έντονα σχετικά χρώματα, έτσι δεν είναι. Πράγμα που παλαιότερα ήταν αδιανόητο, ας το πούμε έτσι, στην καθημερινότητα. Άλλο άραμα. Αντιάμα βάντη, όλοι το ήθελαν, όλοι ήθελαν ένα τέτοιο πουλόβερ όταν το είδανε. Όλοι ήθελαν ένα τέτοιο πουλόβερ με έντονα χρώματα. Όλοι ήθελαν ένα τέτοιο πουλόβερ με έντονα χρώματα. Σαν ξεθωριασμένα, σαν σκούρα χρώματα, μονότονα, όλοι ήθελαν ένα τέτοιο πουλόβερ με έντονα χρώματα. Όλοι ήθελαν ένα τέτοιο πουλόβερ με έντονα χρώματα. Όλοι ήθελαν ένα τέτοιο πουλόβερ με έντονα χρώματα. Σαν ξεθωριασμένα, σαν σκούρα χρώματα, μονότονα, όλοι ήθελαν ένα τέτοιο πουλόβερ με έντονα χρώματα. Όλοι ήθελαν ένα τέτοιο πουλόβερ με έντονα χρώματα. Σαν ξεθωριασμένα, σαν σκούρα χρώματα, όλοι ήθελαν ένα τέτοιο πουλόβερ με έντονα χρώματα. Όλοι ήθελαν ένα τέτοιο πουλόβερ με έντονα χρώματα. Σαν ξεθωριασμένα, σαν σκούρα χρώματα, μονότονα, όλοι ήθελαν ένα τέτοιο πουλόβερ με έντονα χρώματα. Από τότε, πολλά χρόνια πέθανε και εγώ και τα αδερφή μου πέθανε πολλά ώρες να δουλεύουμε. Περάσαμε πολλές ώρες εργαζόμενοι, πολλές ώρες να εργαζόμαστε, αλλά δεν μας σταμάτησε πλέον κανένας. Και πράγματι, όπως ξέρουμε, είχαν μια τεράστια επιτυχία. Ξεκίνησαν πράγματι με μικρές δυνάμεις, πράγματι σαν μικρή οικογενειακή επιχείρηση και εξελίχτηκαν σε έναν παγκόσμιο κολοσό. Είναι Ιταλίοι, Πενετών και όχι Γάλλοι, όπως νομίζουν πολύ στην Ελλάδα. Το όνομα είναι περίεργο, αλλά στη Βόρεια Ιταλία υπάρχουν τέτοια ονόματα που μοιάζουν με Γαλλικά. Ρετσέντε μεντε και πρόσφατα, το τελευταίο καιρό, αυτό είναι σχετικό. Πρόσφατα όταν μιλάμε ιστορικά μπορεί να είναι τα καιώνες, αλλά μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και για σχετικά πολύ πρόσφατο χρονικό διάστημα, ανάλογα με τα συμφραζόμενα πάντα. Ρετσέντε μεντε και πρόσφατα η Βενετών φεστιζόταν 40 χρόνια δραστηριότητα. Ιόρτα σε, φεστιζάρε, φέστα. Ιορτάζω, φεστιζώ το χρονικό μου, φεστιζώ το ονομάστικο μου, φεστιζώ τα 20 μου, φεστιζώ 40 χρόνια δραστηριότητα. Από το ατύβο που θα πει ζωντανός, ενεργός, ενεργός ατύβο, 40 άνοιδοι ατύβητα, 40 χρόνια παρουσίας, εργασίας, έτσι δεν είναι, ύπαρξης, δημιουργίας, όλα αυτά. Κονούν εβέντο, εβέντο νομίζω δεν χρειάζεται εξήγηση, το λέμε και στα πολύ ωραία ελληνικά το event, έτσι με μία, πως το λέμε το event στα ελληνικά, με μία γιορτή, με μία διοργάνωση έτσι. Κονούν εβέντο, στραορδινάριο, εξαιρετικό, ακούει αν ο παρτετσιπάτος, ο σπιτιφαμόζι, παρτετσιπάρε, συμμετέχω, ο σπιτιφαμόζι, ο καλεσμένος, ο προσκαλεσμένος, φαμόζι, κόμμε Πάτι Σμιτ Σπάικ Λι. Οι φεστεγγιαμένοι, οι γιορτές, οι εορταστικές εκδηλώσεις, σώνο, κομιντσάτι, κονούν σφυλάτα στραορδινάρια, σφυλάτα εδώ είναι η σφυλάτα δημόντα, ε, η σφυλάτα, νο το λέμε και στα ελληνικά, η σφυλάτα, η πασαρέλα έτσι όπου περνάνε τα μοντέλα που φοράνε όλα αυτά τα ωραία ρούχα, με μια σφυλάτα στραορδινάρια, όπου οι μοντέλες και οι μοντέλοι, in italiano si dice la modela quando si tratta di una ragazza, il modello quando si tratta di un uomo, le modelle e i modelli hanno portato in passerella il tipico stile benetton, caratterizzato da maglieria e tesutti colorati, που χαρακτηρίζεται από μαλλερία από ήδη δηλαδή μάλινα θα λέγαμε εμείς, δηλαδή, δεν σημαίνει όμως μάλινα όλα αυτά, μάλια είναι μπλούζες στα ιταλικά, μαλλερία από μάλινα ήδη δηλαδή από μπλούζες, μπλουζάκια και όλα αυτά τα πράγματα, ετε σούτι κολλοράτι και από υφάσματα με έντονα χρώματα, κολλοράτι χρωματιστά, όχι απαραίτητα αυτό που στα ελληνικά λέμε εμπριμέ που είναι πολλά χρώματα ανακατεμένα, μπορεί να είναι και μονοχροποστέρτε, ακριβώς το αντίθετο έτσι, δεν ξέρω αν, νομίζω ότι όλοι γνωρίζετε λίγο πολύ τα μπενετόν, δεν είναι εμπριμέ, είναι μονοχρωμα μάλλον, αλλά έντονα τα υφάσματά τους, εκτός από τις μπλούζες βέβαια που εκεί υπάρχουν όπως βλέπετε από τις φωτογραφίες τα χαρακτηριστικά αυτά έτσι πλεκτά, πολύχρωμα με ρίγες και λοιπά και σχέδια. Εντάξει, πιστεύω ότι έχουμε εξαρτήσει λίγο τελικά, αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζετε αυτά τα εμπριμένα, προσπαθήστε να γνωρίζετε τις εμπριμένες, αφήστε μου να επαναλαμβάνω λίγο, κάποιες πολύ πολύ σημαντικές για το καθημερινό, πραγματικά. Λαμβόρατος, λαμβόρατος συγκεκριμένος στη Μαγερία, έχει καλό κοντενικό κόσμο, αξιοπρέπειες πολύ αξιωμένους, έχει πτώση, χτύπνει 9.000.000.000.000.000. Κυβερνή, κυβερνή, κυβερνή, κυβερνή, κυβερνή, κυβερνή. Κρατήρ, κρατήρ, κρατήρ, κρατήρ. Υπάρχει 30.000.000.000.000.0. «Τούτο è cominciato» «confezionare» «colori tristi e smorti» «transformare una macchina» «cominciare a λειτουργήσει» «χωρίσαμε πολλά ώρια να λειτουργήσουμε» «φεστιζόμαστε ένα συμπεριφέρον τοιχείες» «φεστιζόμαστε τ embroωczy μό aos γουatori» « point Don recorded say Οι φεστιγγίσεις ξεκίνησαν, σφυλάτα μόντια, τύπικο στυλ Μενετών, χαρακτηριζόμενος από, χαρακτηριζόμενος από, χαρακτηριζόμενος από, χαρακτηριζόμενος από, χαρακτηριζόμενος από, χαρακτηριζόμενος από, χαρακτηριζόμενος από, χαρακτηριζόμενος από Παίρνουμε ακόμα ένα σχετικό κείμενο, ένα αρτικό, πάντα σε αυτό το θέμα της μόδας ιταλιάνας Όπως είπαμε, όλη η ομάδα 1 βάζεται στο θέμα της μόδας ιταλιάνας, προσπαθώντας να εξασφαλίσουμε το δικαίωμα μας Η μόδα ιταλιάνα, 50 χρόνια της μόδας ιταλιάνας, το εξήγημα της μόδας ιταλιάνας Το πρώτο κοινωνικό τραγούδι της μόδας ιταλιάνας, πιστεύοντας από πολλούς την ημέρα της μόδας ιταλιάνας και έγινε στην Φιρέντζα. Ο μαρχαίος Γιωβάνι Ματτίστα Γεωργίνι, το 12 Φεβράιο 1951, οργανίζει στην σπίτι της Φιωρεντίνας την πρώτη Ιταλιανική μόδας ιταλιάνας. Στην βάση του εξήγηματος, υπήρχε μια μεγάλη εντοιχία για να επιβιώσουν τους πρωθυπουργούς των αμερικανικών μαγαζιών να έρθουν στην Φιρέντζα το ημέρα μετά τις δημιουργίες του Παρίτσι. Ο Γιωργίνι παρακολουθεί 10 στυλίστους με 18 μοντέλα. Μεταξύ των παρακολουθών υπάρχει και η Γερμανή Μαρουτσέλη, παρακολουθή του New Look του Χριστιαν Διόρ. Ο Γιωργίνι ήταν πολύ ενθουσιασμένος. Ήταν σε ένα μέρος της σάλας με το καλύτερο κόλλο. Οι εξελίδες της μόδας είχαν ακόμα δει όλες τις συλλογές του Παρίτσι και δεν μπορούσα να καταλάβω από τις εξήγησές τους και τις συλλογές, αν αυτή η συλλογή αρέστηκε ή δεν αρέστηκε. Τελειώθηκε η παρακολουθία. Μου έκανω για να γνωρίσω τη διάρκεια τους. Αυτός ο ομάδας από πέντε παρακολουθοί ήρθαν στην Αμερική με τέτοιο ενθουσιασμό, ότι για τη δεύτερη συλλογή ήρθαν από την Αμερική σε 300. Είναι ένα πραγματικό συλλογή και μετά, για τις επόμενες συλλογές, η κοινωνία της Φιράντης, με μια ιδέα εξωτερική, τελειωμένη, permet l'utilizzo di Palazzo Strozzi, πρώτα, και Palazzo Pitti, τότε, στη δημιουργημένη Σάλα Βιάνκα. Οι συλλογές είναι καθόλου οργανισμένοι, ενθουσιασμένοι, η πασέρα είναι πάντα η ίδια και το στυλ του σάρτου αλλάζει. Ο φαινόμενος κομμάτσιος της μόδας δεν υπήρχε πριν από τις σφυλάτες των Γεωργίνων. Οι σπίτσες της μεγάλης μόδας, πραγματικά, μόνο αυτοί οι πραγματικοί. Το πιο σημαντικό παράδειγμα της εταιρείας που συμμετέχει στις επόμενες χρόνια στην ΒΚ, είναι παράδειγμα από το κυβερνητικό κυβερνητικό κυβερνητικό κυβερνητικό κυβερνητικό κυβερνητικό κυβερνητικό κυβερνητικό κυβερνητικό κυβερνητικό. Είναι ένας παράδειγμα σημαντικός για τη δημιουργία της μόδας της Ιταλίας, ως προϊόν κυβερνητικό κυβερνητικό κυβερνητικό. Εν τέλος, από το 1858 μέχρι το 1863, ο μεγαλύτερος οικονομικός κρίσιος αυξηθεί τις τοιχεία του 5% Οπότε, ακριβώς όταν εξελίχνει η τέσσιλη εργασία, η ερώτηση δημιουργεί σε άλλες αγορές, αλλά στο ίδιο στιγμό, πολλοί στυλίστατες δημιουργούν την υψηλή μόδα, δημιουργή της υψηλής μόδας, για ένα μεγαλύτερο αγοράσμα. Ήταν δημιουργημένος ο πρέταπορτερ, το Ιταλιανό. Οι πιο σημαντικές μπουτίκες ξεκίνησαν από τότε να αγοράσουν, όχι πιο σημαντικές μπουτίκες, αλλά δημιουργημένοι σε κομμάτια, δημιουργημένοι σε όλους τους κλίντες και σε κοσμούς πιο μικρούς. Η υψηλή μόδα ήταν και έγινε πολύ υπέροχη, επίσης εξαιτίας των χρησιμοποιημένων υπέροχων, δημιουργημένων, δημιουργημένων, δημιουργημένων, δημιουργημένων, δημιουργημένων, δημιουργημένων. Υπέροχος σχετικός στην αρραγωγή που σχετίζεται με τη μόδα, τις μοίρες, το κόσμο των μοίρων, η δημιουργία των αγορών, το χρυσί χρυσί χρυσί χρυσί χρυσί χρυσί. 50 anni di moda italiana, 50 χρόνια ιταλικής μόδας. Ουσιαστικά μιλάμε έτσι για το φαινόμενο της ιταλικής μόδας, το οποίο μπορούμε να πούμε ότι ξεκίνησε και διαδόθηκε γενικότερα στον δυτικό κόσμο μετά τον πόλεμο φυσικά. 50 χρόνια περίπου. Le zordio della moda italiana, το ντεμπούτο, το ξεκίνημα της ιταλικής μόδας. Για να δούμε τώρα λίγο όλες αυτές τις εκφράσεις, αλλά για να συνεννοούμαστε, επιτρέψτε μου να πω στα ελληνικά, έτσι μια περίληψη αυτού του κειμένου, ούτως ώστε να μπαίνουμε στο νόημα κάθε φορά τι λέμε. Δεν είναι ο καλύτερος τρόπος, αλλά ο χρόνος μας πιέζει και πρέπει κάποια πράγματα αναγκαστικά για να συντομεύσουμε. Το κείμενό μας μας μιλάει για το πώς γεννήθηκε η ιταλική μόδα και μας μιλάει για την πρώτη μεγάλη εκδήλωση που έγινε στην Φλωρεντία. Η διαφορά ήταν η εξής, μέχρι τότε και ακόμα μέχρι σήμερα, όπως ξέρετε, το μεγάλο κέντρο της μόδας ήταν το Παρίσι. Η μόδα ήταν μονοπόλιο της Γαλλίας. Μετά τον πόλεμο μπαίνει σε αυτό το παιχνίδι, ας το πούμε έτσι, και η Ιταλία σαν δεύτερος μεγάλος συμπροταγωνιστής. Πολλές φορές μάλιστα και έχει επισκιάσει και τη Γαλλία, όπως ξέρουμε, σε κάποιους τομείς τουλάχιστον. Η ιδέα ήταν ενός ανθρώπου της μόδας του Μαρκισσίου, Giovanni Battista Giorgini, ο οποίος οργάνωσε μια εκδήλωση, έναν τεφυλέ στη Φλωρεντία, αμέσως μετά τη μεγάλη διοργάνωση που γίνονταν στο Παρίσι. Και κάλεσε, η ιδέα του ποια ήταν, να καλέσει εκπροσώπους από μεγάλα αμερικανικά πολυκαταστήματα για να αγοράσουν αυτά τα κομμάτια. Ενώ μέχρι τότε η ιδέα ήτανε, οι εταιρείες να πουλάνε στους ιδιώτες κομμάτι-κομμάτι. Και μάλιστα, κομμάτι το οποίο φτιάχνονταν, όπως είχαμε πει πριν, σουμιζούρα, πάνω στα μέτρα του πελάτη. Δηλαδή ράβονταν τα κομμάτια αυτά από τους μεγάλους οίκους. Ενώ τώρα η ιδέα ποια ήταν, να πουλήσουν έτοιμα κομμάτια σε αμερικανικά πολυκαταστήματα. Στην Ευρώπη εξάλλου τα πολυκαταστήματα ήταν ελάχιστα ακόμα και ανήπαρτα. Στην κυριολεκσία ελάχιστα. Θυμηθείτε, ας πούμε, την καλερίλα Fagette στο Παρίσι ή τα Harrods στο Λονδίνο. Είναι ελάχιστα εκείνη την εποχή όλα αυτά. Οι άνθρωποι, ακόμα και αυτοί που ήθελαν να ράψουν, ας πούμε, ένα φόρεμα Christian Dior, ή ένα στο νίκο του Christian Dior και έραβαν ένα κοστούμι ή μια τουαλέτα ή κυρίες ή οτιδήποτε. Αυτό το είδος πουλό μαζικά κομμάτια πάνω στο νούμερο περίπου του καθενός, ήταν η μεγάλη αλλαγή. Και πάνω σε αυτό πόνταραν οι Ιταλοί και έγινε αυτό που έγινε. Σήμερα όλοι ψωνίζουμε με βάση στο νούμερό μας. Σπάνια ραβόμαστε. Γιατί το θέμα, πια όπως καταλαβαίνετε, είναι και οικονομικό. Δηλαδή, τι προσπάθησαν να κάνουν οι Ιταλοί. Σας το λέω ελληνικά για να μπορέσουμε να καταλάβουμε το κείμενο. Πρώτον, προωθούν το νέο τρόπο. Τα ρούχα φτιάχνουν με νούμερο. Δεύτερον, διατηρούν την υψηλή ποιότητα. Διατηρούν την υψηλή ποιότητα. Ενώ μέχρι τότε το έτοιμο ρούχο ήταν συνήθως πάρα πολύ άσχημο. Τα νούμερα δεν ήτανε καν σταθερά. Γίνεται και ένα σύστημα με νούμερα. Και όπως ξέρουμε, ακόμα μέχρι σήμερα, όταν αγοράζουμε, ας πούμε, ένα πουκάμισο, βλέπουμε νούμερο, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά, είναι τόσο. Σύμφωνα με τα αγγλικά, είναι τόσο. Σύμφωνα με τα αμερικάνικα, είναι τόσο. Έτσι δεν είναι. Δεν υπάρχει ακόμα και σήμερα. Δεν είναι ενιαίο, ούτε στα παπούτσια. Έτσι δεν είναι. Και στην εποχή, ακριβώς, δημιουργείται αυτό το πράγμα. Δεύτερον, κρατάνε την ποιότητα. Και χρησιμοποιούνε υφάσματα πολυτελείας. Ή, εν πάση περιπτώσει, ποιοτικά. Και όχι το έτοιμο, που ήτανε μόνο για τον πάρα πολύ λαό, τον φτωχό και που ήτανε ρούχα συνήθως εργασίας ρούχα. Χειρονακτικής εργασίας, δηλαδή, εννοώ. Έτσι, επομένως τώρα, το έτοιμο διατηρεί υψηλή ποιότητα και στο design και στην κουτσιτούρα, στον τρόπο που είναι ραμμένο, στην ποιότητα του υφάσματος, στο χρώμα, αλλά και στο μέγεθος, που είναι πάρα πολύ σημαντικό. Πάρα πολύ σημαντικό. Σήμερα μπορούμε να πάμε σε ένα οποιοδήποτε κατάστημα ρούχων και να βρούμε ένα ρούχο στο μέγεθός μας. 50 χρόνια πριν, δεν ήταν δεδομένο ότι έβρισκες κάτι στον νούμερό σου. Έτσι, γι' αυτό και οι περισσότεροι έραβαν τα ρούχα. Ακόμα και τα πουκάμισσα, ξέρετε. Βέβαια, τώρα εσείς είστε νέοι και δεν θυμάστε, αλλά η οδός τσιμισκοί, ας πούμε, ήταν γεμάτη από μαγαζιά που έφτιαχναν πουκάμισσα. Γιατί για να τους έρθει ο λαιμός ακριβώς, αλλιώς σπάνια πετύχαινες με βάση τα έτοιμα πουκάμισσα να σου στρώσει. Ήταν δύσκολο. Σήμερα πάρα πολύ εύκολα. Πας σε ένα μαγαζί και αγοράζεσαν πουκάμισσα στον νούμερό σου έτοιμο, ωραίο, ποιοτικό. Έτσι δεν είναι. Από μια γνωστή ή λιγότερο γνωστή και καθόλου γνωστή ακόμα φύρμα. Έτσι δεν είναι. Αυτό το σύστημα σε μεγάλο βαθμό σχεδόν το ανακάλυψαν οι Ιταλοί και το προώθησαν στην αγορά. Αυτό σε γενικές γραμμές για να μπορούμε να συνεννοηθούμε εδώ τι λέει αυτό το κείμενο. Το οποίο επαναλαμβάνω δεν είναι και τόσο εύκολο για το δικό σας επίπεδο. Αλλά νομίζω τώρα θα μπούμε στο νόημα. «Τι πρύμο δε φιλέ κολετίβω δι μόλτα κοντεμποράνια Ιταλιάνα» το πρύμο «δε φιλέ» το λέμε και στα ελληνικά, έτσι δεν έχουμε μία έκφραση. «Δε φιλέ» η πρώτη παρουσίαση, πώς να το πούμε, μιας κολεξιόν. Έτσι, ένα, είδατε και πάλι, κολεξιόν, πώς να το πούμε. Χρησιμοποιούμε και εμείς αυτές τις εκφράσεις τις οποίες έχουμε υιοθετήσει. Έτσι, είναι δάνεια ουσιαστικά πια της νέας ελληνικής. «Τι πρύμο δε φιλέ κολετίβω δι μόλτα κοντεμποράνια Ιταλιάνα, θεωρώ ότι κάτι είναι, θεωρώ ότι, λαδάτα δινάσιτα, λαδάτα δινάσιτα είναι η ημερομηνία γέννησης, λαδάτα δινάσιτα δε λαμόντα Ιταλιάνα, εαυενούτο αφιρέντσε, αβενείρε κοί συννήθηκα σου κέντερε, συνέβη». Ακόμα καλύτερα, έλαβε χώρα, έτσι έγινε, αφιρέντσε. Με τις πόλεις, όπως έχουμε πει, χρησιμοποιούμε πάντα την πρόθεση «α». «Αφιρέντσε», «βάντο αφιρέντσε», «βάντο αρώμα», «βάντο απαρίτσι», «βάντο αντατένε». Εκεί παίρνει και το «δι» χάριν εφωνίας, επειδή αρχίζει από φωνήεντο. «Αντατένε», «βάντο ασαλονίκο», «βάντο αμιλάνο», «βάντο αβενέτσια». Με τις χώρες χρησιμοποιούμε πάντα το «ιν». «Βάντο ειν Γκρέτσια», «βάντο ειν Ιταλία», «βάντο ειν Αμέρικα», «βάντο ειν Ελληστατιουνίπτη», «βάντο ειν Ηγκλητέρα», etc. Με τις επαρχίες, πάλι «ιν». «Βάντο ειν Πελοπονέζο», με τα μεγάλα νησιά «βάντο ειν», «βάντο ειν Σιτσίλια», «βάντο ειν Κρέτα». Με τα μικρά νησιά μπορούμε να πούμε «βάντο ασαντορίνο», που είναι μικρή, έτσι. Αλλά για τα μεγάλα νησιά, τις χώρες και τις επαρχίες «ιν». «Βάντο ειν Τράτσα», «βάντο ειν Τεσάλια», «βάντο ειν Λομπαρδία». Περό, «βάντο α Μιλάνο», «α Βενούτο α Φιρέντζε», «ιν Μαρκέζε Γιωβάνη Μπατίστα Γεωργίνη», ένας ευγενής λοιπόν, έτσι. Ο Μαρκήσιος Γιωβάνη Μπατίστα Γεωργίνη, βλέπετε και όλο αυτό το όνομα του, έτσι το. Αρκετά απομπόδες, «ιν Δώδησι Φεμβράιο», «ιν Δώδησι», «ιν Τρέδησι», λέμε με τις ημερομηνίες, «ιν Δώδησι Φεμβράιο Μίλε Νοβεκέντω Κιονκουαντούνου», ή θα μπορούσαμε να πούμε «δε Λιν Νοβεκέντω Κιονκουαντούνου». «Οργανίζανε λα σούα κάζα Φιωρεντίνα στο σπίτι του στη Φλωρεντία». Κάζα βέβαια, εννάξει η κάζα του Μαρκησίου δεν θα ήταν σαν το δικό μας το σπίτι βέβαια, αυτό εννοείται έτσι. «Νελα σούα κάζα Φιωρεντίνα in via dei Serragli» και «Οργανίζα» το First Italian High Fashion Show. «Αλαμπάζε δικουέστο εβέντο, c'era una grande intuition» υπήρχε μια βασική προέσθηση, μια βασική ιδέα, μια βασική επιδίωξη, «αλαμπάζε δικουέστο εβέντο». Στη βάση αυτού του γεγονότος, αυτή η βασική ιδέα, αυτής της προσπάθειας, έτσι. «Ριουσήρε» εδώ τι θα πει «κατορθώνω», έτσι «κατορθώνω», «ριουσήρε, ακονβίντσερε πίθο, i Presidenti dei Magazzini americani, avenire a Firenze, quando il giorno dopo le sfilate di Parigi». Η ιδέα ήτανε, μόλις τελείωναν τα ντεφιλέ στο Παρίσι, την επόμενη μέρα θα γίνει ένα ντεφιλέ Ιταλιανό στη Φλωρεντία, έτσι και να πείσουν τους Αμερικάνους πελάτες που πήγαιναν στο Παρίσι να έρθουν και στη Φλωρεντία. «Γεωργίνη, ίνβητα, ίνβητάρε, προσκαλώ, λινβίτω, η πρόσκληση, ίνβητα, διέτσι στυλίστη, κοντικότο μοντέλη, ατέστα», έτσι δέκα. Στυλίστη Ιταλιανή και δεκαοχτώ μοντέλα. «Τραι παρτετσιμπάντη», προσέξτε την έκφραση, «τραι παρτετσιμπάντη» ανάμεσα σ' αυτούς που συμμετέχουν, ανάμεσα σ' τους συμμετέχοντες. «Τσε» είναι και υπάρχει και «τσε», «φραλιάλτρι» ανάμεσα σ' τους άλλους, «αν και» επίσης, εδώ τα έβαλε όλα. «Τραι παρτετσιμπάντη», «τσε», «φραλιάλτρι», «αν και», έτσι. «Τραι παρτετσιμπάντη», «τσε», «φραλιάλτρι», «αν και» Γερμανά Μαρουτσέλη. «Αντιτσιπατρίτσε δελ νιού λουκ δι κριστιάντι όρνου». Η Γερμανά Μαρουτσέλη, για εμάς που δεν ασχολούμαστε και πολύ με τη μόδα, νομίζω είναι μάλλον άγνωστη, έτσι, ήταν «αντιτσιπατρίτσε» δελ ωστίλε, δηλαδή αντιτσιπάρεται θα πει προκαταβάλλω. Έτσι, δηλαδή κατά κάποιο τρόπο ήταν ένας πρόδρομος, όπως λέμε στα ελληνικά, του στυλ που αργότερα προώθησε, λάνσαρε, ο Χριστιαν Διόρ, Γερμανά Μαρουτσέλη. Ο Γερμανά Μαρουτσέλη ήταν εξαιρετικά ενθουσιασμένος. Τι σημαίνει ενθουσιασμένος, ενθουσιασμένος, εξαιρετικά ενθουσιασμένος. Αντέσσε ο Γιωργίνι και πάρλα, είναι ένα ειντερβίστα, έρω, είναι ένα άγγολο, δέλα σάλα, κολκουόρειν γόλα. Τι σημαίνει κολκουόρειν γόλα, γόλα είναι ο λαιμός. Είμουνα σε μια γωνιά της αίθουσας με την ψυχή στο στόμα, λέμε, με την καρδιά στο στόμα, δηλαδή πάρα πολύ αγχωμένος, πάρα πολύ, να το πούμε έτσι, σε ένταση. Οι εσπέρτι της μόδας είχαν δει όλες τις πασαρέλες του Παρισιού, όλες τις συλλογές του Παρισιού. Εν όν ποτέ βοκαπείρεν τα λελόρ εσπρεσιόν, σε κοέστα κολετσιόναι πιασεύα ον όν πιασεύα. Και δεν μπορούσα, λέει, να δω από τις εκφράσεις τα λελόρ εσπρεσιόνι, από τις εκφράσεις τους, εάν πράγματι τους άρεσε αυτή η συλλογή, δεν τους άρεσε. Τερμινάτα λασφυλάτα, αφού τελείωσε, τερμινάρε, τερμινέ το τέλος, τερμινάρε, τελειώνω, τερμινάτα λασφυλάτα, αφού τέλειωσε η πασαρέλα, μία βυσκινάει περσαπέρε λαλόρο ρε ατσιόνι. Πλησίασα, πασάτο ρε μότο δε λαβυκινάρσι, μία βυσκινάει, εμείς ακόμα δεν έχουμε ασχοληθεί με το πασάτο ρε μότο, αλλά ας πέτωση, μισόνο αβυκινάτο δηλαδή, περσαπέρε λαλόρο ρε ατσιόνι, για να δω τις αντιδράσεις τους. Ενθουσιαστοι, ήταν ενθουσιασμένοι, βλέπετε εδώ δεν χρησιμοποιεί ρήμα, εννοείται το έρανο, είναι στα ιταλικά έκφραση, μπορούμε να πούμε έρανο ενθουσιαστή, μπορούμε να πούμε απλά ενθουσιαστή, ήταν ενθουσιασμένοι. Πέντε όλοι κι όλοι, έτσι διευθυντές από τα μεγάλα μαγαζίνη, είναι αυτός που αγοράζει, ο πελάτης θα λέγαμε εμείς σήμερα, να το κομπράρε φυσικά. Βρισκόμαστε, πέντε όλοι κι όλοι, έτσι διευθυντές από τα μεγάλα μαγαζίνη, ήταν ενθουσιασμένοι, βλέπετε εδώ δεν χρησιμοποιεί ρήμα, εννοείται το έρανο, μπορούμε να πούμε έρανο ενθουσιαστή, μπορούμε να πούμε απλά ενθουσιαστή, ήταν ενθουσιαστή. Και στο επόμενης φυλάτα, της επόμενης χρονιάς, ήρθαν από την Αμέρικα «Βένερο εν τρεσέντο» «Σόνο Βενούτικο» «Βένερο εν τρεσέντο» ήρθαν 300, πέντε την πρώτη χρονιά, 300. Τη δεύτερη, «Έουν σουξέσο ειν κρεδίβηλε» είναι μια απίστευτη επιτυχία, «Έουν σουξέσο ειν κρεδίβηλε» «Έιν σέγγουητο περ λε σφυλάται σουξεσίβε» «Ιν σέγγουητο» και μετά αργότερα «περ λε σφυλάται σουξεσίβε» για τις επόμενες δε φιλέ, «Ηλ κομμούνε δι φιρέντσε» «κομμούνε» εδώ τι είναι «ο δήμος» «ο δήμος της Λορενδίας κονούν ιδέα ηλουμινάτα» με μια λαμπρή ιδέα που είχε ηλουμινάτα «περ μέτε» «περ μέτερε» εδώ προσέξτε «περ μέτε» είναι ενεστώτας αλλά είναι ιστορικός ενεστώτας. Επιτρέπει με την έννοια του «επέτρεψε» είναι ενεστώτας με σημασία ορίστου. Αυτό που ονομάζουμε στα ελληνικά ιστορικό ενεστώτα. Πότε, τότε, «επέτρεψε» είναι η έννοια αλλά λέμε πότε, τότε το 1951 ο δήμος της Λορενδίας επιτρέπει να χρησιμοποιηθεί το παλάτσο στρώτσι. Η έννοια είναι «επέτρεψε» «περ μέτε» «λουτιλίτζο» «ουτιλιτζάρε» «λουτιλίτζο» η χρήση «λουτιλίτζο» «δι» «παλάτσο στρώτσι» πριν «επαλάτσο πίτι πόι» αρχικά το «παλάτσο στρώτσι» «ει» «παλάτσο πίτι» και το «παλάτσο πίτι» μετά «πόι» «νελαφαμόζασα» αλλά «Βιάνκα» με την φημισμένη. Πασίγνωστη, φαμόζο, φημισμένος, «Σαλαμπιάνκα» την λευκή αίθουσα του «παλάτσο πίτι». Είναι δυο πάρα πολύ γνωστά μέγαρα της Λορενδίας το «παλάτσο στρώτσι» και το «παλάτσο πίτι». Πάρα πολύ γνωστά και από την ιστορία τέχνης έτσι που θα κάνετε και θα τα δείτε αυτά τα επέροχα μέγαρα της Λορενδίας. Πάρα πολύ σημαντικά για την ιστορία της αρχιτεκτονικής και για την ιστορία γενικότερα τέχνης. Επομένως αυτά τα ιστορικά μέγαρα βλέπουμε ότι και αυτή είναι επίσης με ένα από τα χαρακτηριστικά γενικότερα της ιταλικής ζωής. Σε όλες τις εκδηλώσεις της ζωής τους, ακόμα και της οικονομικής όπως εδώ, δίνονται, δίδεται μια χροιά πολιτισμική. Βλέπετε αυτά τα μέγαρα που είναι πολιτισμική κληρονομιά πάρα πολύ υψηλή, δίνονται που στον κόσμο της μόδας ήδη εκείνη την εποχή για να τα χρησιμοποιήσουν για τις εκδηλώσεις τους, ούτως ώστε η υψηλή μόνδα μέσα από τα έργα αυτά τέχνης, τα αρχιτεκτονικά αυτά έργα τέχνης, να μπορέσει να προωθηθεί ακόμα καλύτερα, να υπάρξει ένα ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα. Δείτε όλες τις διαφημίσεις ακόμα υψηλής ραπτικής ή οτιδήποτε, ακόμα και πρέτα πορτέρ, δηλαδή τα casual που φοράμε στην καθημερινότητά μας, θα δείτε ότι όλα συνήθως είναι φωτογραφίες, όλα αυτά μέσα σε κτίρια εντυπωσιακά, ιστορικά, σημαντικά για την ιστορία τέχνης που προσδίδουν στο προϊόν ακόμα και τα αυτοκίνητα. Το βλέπετε μέσα σε δρόμους, σε πλατείες ιστορικές, πολλοί δε περισσότερο τα ρούχα. Θυμηθείτε, ας πούμε, ποιος είναι που κάνει τις επιδείξεις μόδας. Νάτο, επιδείξη μόδας ονομάζεται, τον τεφυλέ στα ελληνικά μου ήρθε. Εκεί στην περίφημη Trinità dei Monti, έτσι που τα περίφημε εκείνη η σκάλα στην πιάτσα της Πάνια, στη Ρώμη, ο Armani νομίζω. Βλέπετε, χρησιμοποιούνται ακόμα και οι πλατείες, ακόμα και τα μέγαρα σε μια πλήρη συνεργασία με την πολιτική ας το πούμε και τις τοπικές αρχές και την πολιτική εξουσία, ούτως ώστε να βγει ένα ωραίο αποτέλεσμα. Λες φυλάτες όνομα μπεν οργανιζάται, μπεν οργανιζάται, καλά οργανωμένες, αιμοτσιονάντι, είναι συγκινητικές, προκαλούν δηλαδή συναισθήματα, το βλέπεις και σου προκαλεί συνέσθημα. Ακόμα και σήμερα, εάν δείτε ειδικά τις επιδείξεις και τις διαφημίσεις μέσα από τα περιοδικά ρούχων ή αυτοκινήτων ή ακέξεσουάρ, είτε είναι ορολόγια, είτε είναι στυλογράφη και εγώ δεν ξέρω τι άλλο, γιαλιά, βλέπετε πως μέσα από τη φωτογραφία ή όταν είναι διαφήμιση μέσα από το γύρισμα της όλης διαφήμισης προκαλείται ένα συνέσθημα στον υποψήφιο αγοραστή. Είμαι εντυπωσιασμένος, η πασαρέλα είναι πάντα η ίδια, είναι το παλκοσένικο η πασαρέλα, είναι πάντα η ίδια, δεν αλλάζει, είναι ένα διάστημα που πρέπει να διασχίσει το μοντέλο. Ελωστήλε δε σάρτο ακαμπιάρε, αυτό που αλλάζει, που είναι διαφορετικό κάθε φορά, είναι το στυλ, το ύφος, αυτό που λέμε και εμείς στυλ του ράφτη, σάρτο είναι ο ράφτης, δεν το χρησιμοποιούμε στα ελληνικά, αλλά ουσιαστικά όλοι αυτοί οι στυλίστη τι είναι, είναι οι ράφτες, αυτοί οι οποίοι δημιουργούν αυτά τα ωραία ρούχα, για που μιλάμε εδώ για ρούχα. Η μόδα ως οικονομικό φαινόμενο, η μόδα ως εμπορικό φαινόμενο, δεν υπήρχε, λέει, στην Ιταλία πριν από τις επιδείξεις μόδας της φυλάτες, της τεφυλαίου του Γεωργίνη. Δεν υπήρχε, λέει, στην Ιταλία πριν από τις επιδείξεις μόδας της φυλάτες, της τεφυλαίου του Γεωργίνη. Λε κάζεντι άλλτα μόντα, το κάζε εδώ με την έννοια που λέμε εμείς ο οίκος, ο οίκος διόρ, ο οίκος μπενετών, ο οίκος μεταξά με τα περίφημα κονιάκ και λοιπά. Λε κάζεντι άλλτα μόντα, η οίκη της υψηλής ραπτικής, μια που μιλάμε εδώ δεν μιλάμε γενικά για τη μόδα αλλά μιλάμε ειδικά για το ρούχο, είναι φάτη. Δεν δεύανε όλα οι πριβάτοι, πράγματι στην πραγματικότητα πουλούσαν μόνο σε ιδιώτες. Το πιο σημαντικό παράδειγμα, προσέξτε λίγο την έκφραση, το πιο σημαντικό παράδειγμα επιχείρησης της εμπρέσας. Λεζέμπιο πιο importante, το πιο σημαντικό παράδειγμα επιχείρησης της εμπρέσας. Και εσύ κοστιτουήσενε λιάννη σου κεσίβη, κοστιτουήρε δημιουργώ, κοστιτουήρση δημιουργούμε, φτιάχνωμε, που δημιουργήθηκε τα επόμενα χρόνια. Δημιουργήθηκε ο ομιλός της ομάδας, δημιουργήθηκε ο ομιλός της εταιρείας, δημιουργήθηκε ο ομιλός της εταιρείας, δημιουργήθηκε ο ομιλός της εταιρείας, δημιουργήθηκε ο ομιλός της εταιρείας, δημιουργήθηκε ο ομιλός της εταιρείας, δημιουργήθηκε ο ομιλός της εταιρείας, δημιουργήθηκε ο ομιλός της εταιρείας. Αυτό που σας έλεγα και πριν, το σύστημα των τάλια, προσέξτε είναι το νούμερο, και τάλια πόρτι λέμε στα ιταλικά, τι νούμερο φοράς, ποτέ δεν λέμε στα ιταλικά και νούμερο πόρτι, είναι εντελώς λάσος. Έτσι λέμε και τάλια πόρτι, τι νούμερο φοράς, κρέα η συστέμα δε λετάει, δημιουργεί το σύστημα με τα νούμερα. Είναι εντελαβέντητα είναι η γκράντη μαγατζίνη και της πόλησης στα μεγάλα πολυκαταστήματα. Μαγατζίνο είναι το πολυκατάστημα, μπορεί να είναι και η αποθήκη μιας μεγάλης εταιρείας ή και μικρής, αλλά εδώ εννοεί το πολυκατάστημα. Είναι έναν πασο στραοδινάριο, εξαιρετικό. Είναι ένα αποφασιστικό βήμα, η πασο. Είναι έναν πασο στραοδινάριο για την ανάπτυξη της ιταλικής μόνας. Ως πολιτισμικό εμπόρευμα η μόδα, η υψηλή μόδα τουλάχιστον αλλά και η μόδα γενικότερα. Προσέξτε πως μιλάει για τη μόδα σαν να μιλάμε για φίνα και ζωγραφικής. Εουν πρωτό το κουλτουράλε τα κομμερτσαλιτζάρε, το κομμερτσαλιτζάρε το πιο εμπορευματοποιό, δηλαδή το κάνω εμπόρευμα, το εμπορεύομαι. Βλέπετε εδώ πως η μεγάλη αντίληψη, πως η μεγάλη διαφορά αντιλήψεων μάλλον από εμάς. Εουν πρωτό το κουλτουράλε τα κομμερτσαλιτζάρε, βλέπουν την καλλιτεχνική δημιουργία σαν κάτι το εμπορεύσημο, την υψηλή τους μόδα που τόσο πολύ και όχι μόνο την υψηλή αλλά και τη μόδα της καθημερινότητας, είδαμε τα μπενετών πριν, τα οποία ναι μεν πρόκειται για ένα υψηλό πολιτισμικό, γιατί είναι πολιτισμικό προϊόν το ρούχο που φοράμε, το οποίο το εμπορευματοποιούν και το εμπορεύονται και δημιουργούν μια ολόκληρη βιομηχανία που στηρίζει την οικονομία τους και ανεβάζει το επίπεδο της ζωής τους. Πράγματα τα οποία για μας είναι ακόμα ζητούμενα στον 21ο αιώνα, βλέπετε ότι εκεί, ήδη αμέσως μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ήδη τη δεκαετία του 1950 άρχισαν να γίνονται. Έτσι επομένως δεν πρέπει να μας εκπλήσει η κρίση που διανύουμε όταν για μας όλα αυτά είναι ακόμα καινούργια πράγματα. Εντώντας, από το 1953 μέχρι το 1963, ο μεγαλύτερος οικονομικός πόλεμος έκανε να αυξήσει το επίπεδο του 5%. Στο μεταξύ, ανάμεσα στα χρόνια, από το 1958 μέχρι το 1963, η μεγάλη οικονομική ανάπτυξη που δημιουργήθηκε στην Ιταλία σε πολλούς τομείς και στη βιομηχανία και στο εμπόριο και στη μόδα, έκανε να αυξήσει το επίπεδο του 5%. Αύξησε την κατανάλωση, η κονσούμο, εδώ είναι η κατανάλωση, κονσουμάρε ο πρωτότο, κονσουμάρε ο πρωτότο, σημαίνει καταναλώνω ένα προϊόν. Κονσουμάρε ο πρωτότο, φά αυμεντάρει οι κονσούμοι, αύξησε την κατανάλωση, έκανε να αυξήσει το επίπεδο του 5%, έκανε να αυξήσει το επίπεδο του 6%, έκανε να αυξήσει το 8%. Λοιπόν, ακριβώς, όταν εξελίχνει η τέσσερα εργασία, η ερώτηση εξελίχνει σε άλλες αγορές, αλλά στο ίδιο στιγμό, πολλοί στυλίστητες δημιουργούν την υψηλή μόδα, οφέρο, οι πρωτότοτοι άλλτα μόδα περουν μερκάτο πιο άμπιο. Έτσι λοιπόν, η αύξηση της κατανάλωσης οφέλησε βέβαια και την βιομηχανία μόδας. Επομένως, λοιπόν, πρόπριο, μέντραι κρέσε η инδούστρια τέσσελε, ενώ αυξάνεται η βιομηχανία της υφανδουργίας, λαδωμάντα συσπόστα βέρσο άλλτρι μερκάτι. Λαδωμάντα εδώ είναι η ζήτηση, όχι η ερώτηση. Η ζήτηση των προϊόντων αυτών συσπόστα μεταφέρεται βέρσο άλλτρι μερκάτι σε άλλες αγορές, στο εξωτερικό εννοεί έτσι. Λαδωμάντα συσπόστα βέρσο άλλτρι μερκάτι. Μα νελωστέσω ο μομέντο, αλλά την ίδια στιγμή, νελωστέσω ο μομέντο, την ίδια στιγμή, μόλτι στη λίστη, πολύ στη λίστη κρέανο λάλτα μόντα πρώντα. Πολλοί στη λίστη δημιουργούν την υψηλή μόδα, την έτοιμη πρώντα, του έτοιμου ρούχου, αυτό που λέγαμε πριν. Ο βέρο, η πρωτότο, τη άλλτα μόντα, παίρνουν μερκάτο πιο άμπιο, δηλαδή ο βέρο. Δηλαδή ο βέρο, δηλαδή το προϊόν της υψηλής μόδας, το παίρνουν μερκάτο πιο άμπιο, το οποίο προορίζεται για μια αγορά πιο ευρύτερη, δηλαδή όχι μόνο για τους λίγους και εκλεκτούς, που μπορούσαν να αγοράσουν ένα προϊόν υψηλής μόδας, αλλά πλέον χάρις τα νούμερα, χάρις τα διάφορα νούμερα που φορά ο καθένας και που δημιουργούνται, απλώνεται η αγορά αυτή σε ένα ευρύτερο κοινό που μπορεί να τα αγοράς. Να σε κοζεί πρέτα πορτέρ Ιταλιανό, έτσι όταν λέμε πρέτα πορτέρ με αυτή τη γαλλική έκφραση εννοούμε τι? Το έτοιμο ρούχο, πρέτα πορτέρ, έτοιμο για να το φορέσουν, πρόντο απορτάρε, έτοιμο για να το φορέσουν. Γεννιέται έτσι το πρέτα πορτέρ Ιταλιανό, το έτοιμο ρούχο Ιταλικής μόδας. Λεμπουτίκ, τα μαγαζιά μέχρι και στα ελληνικά ή λέγαμε μέχρι πρότεινος αυτή την έκφραση στα γαλλικά, λεμπουτίκ, πιο σημαντική, άνοινιτσιάτον τα λόρα αβέντεραι, άρχισαν ηνιτσιάραι, άρχισαν από τότε να πουλάνε αβέντεραι, νον πιο άμπητη σουμιζούρα, όχι πλέον ρούχα σουμιζούρα, δηλαδή πάνω στο νούμερό μας, δηλαδή ραφτά, ρούχα που πηγαίναμε να ράψουμε πάνω στα μέτρα μας, το ράφτι, αυτό θα πει σουμιζούρα, προσέξτε ενώ μιζούρα είναι τα νούμερα που λέμε, ουν άμπητο σουμιζούρα είναι ένα ρούχο το οποίο το κάνουμε στα μέτρα μας, μας παίρνει μέτρα ο ράφτις και μας το ράβει, αυτό είναι το άμπητο σουμιζούρα. Ενώ το άμπητο κονφετσιονάτο είναι τα ρούχα φτιαγμένα έτοιμα με βάση διάφορα νούμερα που εμείς πάμε και αγοράζουμε το νούμερό μας. Άμπητο σουμιζούρα, το κομμένο και ραμένο στα μέτρα μας, όπως λέει στα ελληνικά η έκφραση, που γίνεται αποκλειστικά ατομικά για μας, ενώ το άμπητο κονφετσιονάτο είναι τα έτοιμα ρούχα που λέμε που συνήθως χρησιμοποιούμε πλέον. ΑΔΑΤΑΠΗΛΗ ΚΟΥΝΔΙ ΑΤΟΥΙ ΚΛΙΕΝΤΗ ΕΑ ΚΩΣΤΗ ΠΙΟΜΑΣΗ. ΑΔΑΤΑΡΕ ΤΗ ΣΑΠΗΛΗ. ΑΔΑΤΑΡΕ. Τροποποιώ. Το κάνω έτσι ώστε να ταιριάζει. ΑΔΑΤΑΤΟ. Προσαρμόζω ΑΔΑΤΑΡΕ. Προσαρμοσμένα. ΑΔΑΤΑΠΗΛΗ. ΑΔΑΤΑΡΕ. ΑΔΑΤΑΠΗΛΗ ΚΟΥΝΔΙ. Προσαρμοσμένα επομένως. ΑΤΟΥΙ ΚΛΙΕΝΤΗ. Σε όλους τους πελάτες. ΕΑ ΚΩΣΤΗ ΠΙΟΜΑΣΗ. Και με τιμές πιο χαμηλές. ΛΑ ΚΟΑΛΙΤΑΤΕΙ ΒΕΣΤΙΤΗ. ΕΕΡΑ. Η ποιότητα των ρούχων ήταν. ΕΝΤΕΡΙΜΑΣΤΑ. Και παρέμεινε κομμούγκουε. Παρ' όλα αυτά. ΕΝΤΕΡΙΜΑΣΤΑ ΚΟΜΜΚΟΥΕ. Και έμεινε παρ' όλα αυτά. Δηλαδή παρ' όλο που οι τιμές ήταν χαμηλές. ΜΟΛΤΟΑΛΤΑ. Η ποιότητα των ενδυμάτων παρέμεινε πολύ υψηλή. ΚΡΑΤΣΙΑΝΚΙ ΧΑΡΙ ΕΠΙΣΙΣ. ΚΡΑΤΣΙΑΝΚΙ ΧΑΡΙ ΕΠΙΣΙΣ ΑΙ ΜΑΤΕΡΙΑΛΗ ΟΥΖΑΤΗ. ΧΑΡΙ ΕΠΙΣΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΙΛΙΚΑ ΙΛΙΜΑΤΕΡΙΑΛΗ. ΕΝΕΤΟ ΙΛΙΚΟ ΟΥΖΑ ΠΡΑΤΤΑΤΟ ΙΨΗΛΙΣ ΠΙΩΟΤΗΤΑΣ. ΠΡΑΤΤΑΤΟ ΙΨΗΛΙΣ ΠΙΩΟΤΗΤΑΣ. ΠΡΑΤΤΑΤΟ ΙΨΗΛΙΣ ΠΙΩΟΤΗΤΑΣ. ΠΡΑΤΤΑΤΟ ΙΨΗΛΙΣ ΠΙΩΟΤΗΤΑΣ. ΠΡΑΤΤΑΤΟ ΙΨΗΛΙΣ ΠΙΩΟΤΗΤ ΠΡΑΤΑΤΑΤΟ ΙΨΗΛΙΣ ΠΙΩΟΤΗΤΑΣ. ΠΡΑΤΑΤΟ ΙΨΗΛΙΣ ΠΡΑΤΑΤΑΤΑΣ. ΠΡΑΤΑΤΑΤΑΣ. ΠΡΑΤΑΤΑΤΑΣ. εκεί ξεκίνησαν όλα οι βιομηχανικοί επανάσταση, όπως ξέρετε, με βάση την κλωστοϊφανδουργία και μέχρι σήμερα η ποιότητα των αγγλικών υφασμάτων θεωρείται πρώτη πανκοσμίως. Λοιπόν, εδώ θα σταματήσουμε και θα συνεχίσουμε στο επόμενο μάθημά μας, κλείνοντας ίσως λίγο εδώ με κάποιες, λέγοντας κάποιες από τις ασκήσεις αυτού του βιβλίου και βλέποντας μετέπειτα την ενότητα δύο, δηλαδή το κείμενο, τα κείμενα και το λεξιλόγιο της δεύτερης ενότητας. Arrivederci, alla prossima lezione.