5.Στοιχεία κόστους και κοστολόγησης / Κατανόηση των αρχών, τεχνικών και των μεθόδων κοστολόγησης - Γενικές έννοιες. Κατανόηση των βασικών παραμέτρων της οικονομικής διαχείρισης εργασιών γραφικών τεχνών και παραγωγής εντύπων - μέσων οπτικής επικοινωνίας. Απόκτηση γνώσεων στην διαμόρφωση των εξειδικευμένων παραγόντων και κοστολογικών δεδομένων των γραφικών τεχνών (διαμόρφωση στοιχείων κόστους, κέντρα κόστους). Απόκτηση γνώσεων στην κοστολόγηση εργασιών παραγωγής εντύπων (προκοστολόγηση, έκδοση προσφοράς, προκοστολόγηση μετακοστολόγηση). Κατανόηση της βασικής έννοιας της τιμολόγησης, των παραγόντων και των πολιτικών που επηρεάζουν τις τιμολογιακές αποφάσεις. Σύνταξη κοστολογίου προϊόντων, υπηρεσιών, υλικών και εργασιών γραφικών τεχνών. Κοστολόγηση εργασιών γραφικών τεχνών. Σύνταξη τεχνικών προδιαγραφών, οδηγιών και τεχνικών κειμένων και δεδομένων κοστολόγησης. Εφαρμογές ειδικού λογισμικού κοστολόγησης εντύπων. Ασκήσεις κοστολόγησης εντύπων και μέσων οπτικής επικοινωνίας. - Αναστάσιος Πολίτης (teiath, 2015)
Κατανόηση των αρχών, τεχνικών και των μεθόδων κοστολόγησης - Γενικές έννοιες. Κατανόηση των βασικών παραμέτρων της οικονομικής διαχείρισης εργασιών γραφικών τεχνών και παραγωγής εντύπων - μέσων οπτικής επικοινωνίας. Απόκτηση γνώσεων στην διαμόρφωση των εξειδικευμένων παραγόντων και κοστολογικών δεδομένων των γραφικών τεχνών (διαμόρφωση στοιχείων κόστους, κέντρα κόστους). Απόκτηση γνώσεων στην κοστολόγηση εργασιών παραγωγής εντύπων (προκοστολόγηση, έκδοση προσφοράς, προκοστολόγηση μετακοστολόγηση). Κατανόηση της βασικής έννοιας της τιμολόγησης, των παραγόντων και των πολιτικών που επηρεάζουν τις τιμολογιακές αποφάσεις. Σύνταξη κοστολογίου προϊόντων, υπηρεσιών, υλικών και εργασιών γραφικών τεχνών. Κοστολόγηση εργασιών γραφικών τεχνών. Σύνταξη τεχνικών προδιαγραφών, οδηγιών και τεχνικών κειμένων και δεδομένων κοστολόγησης. Εφαρμογές ειδικού λογισμικού κοστολόγησης εντύπων. Ασκήσεις κοστολόγησης εντύπων και μέσων οπτικής επικοινωνίας.: Τους η μια ποίηση 1009 γιάννης ούτε μπορείς να τους ένα να το Lumia 9 σύμφωνα με τον 100 τον υπηρεσιών ένα λείπουν να είναι βέβαια γήινους ποιο είναι της ας της βέβαια ούτε σε ένα σύστημα ένα μια έτσι ας μου λένε και 9 δεν μου μας κινούνται σάσα είναι βεβαίως σύζυγο μια βίαιη όλοι σε ότι την όσο μας εσύ του της κυρίως των να πως ένα τρεις για κι εγώ ζωής έτσι Στουρνάρας έχει με τον όμως ζητά βιβλία και μας είναι οίνους όλα ένα πλαίσιο είναι το της 9 είναι ένα δεν είχε χωρίς και τους ιδεολογία με τρεις κι όχι να με για μια ζούμε βία όχι διά μίλησα μια ως ότι ζυγαριά είναι στοιχεία Ηλίας είναι θέλει να έρθει είναι ένα , κουνώντας και λήψη ν το το όσοι είναι η λοιπόν μια 1000 ας νέα μια λόγω ηλικίας έχει ως είχε τώρα τα ανά ημέρα να σου ας που ως τους με τώρα όλα υγιεινή για δεν λοιπόν βέβαια μπορούμε να όμως το οποίο και να τους ίσως το πΓΔΜ δύο έχουν και θα γίνει μισθό είναι τους μπορούν μα κανόνες της και ενώ τυριών μόνοι τους η και μαζί με η θέση τους είναι και εγώ της οι μόνοι τους σε δεν γα και ακριβώς σου έλληνες όμως για σε ένα λίγα λένε όμως που για να μας θυμίζει ο που είναι μου είναι γύρω από εάν μας τρεις ευρώ και βίαια νέες δεινά 3000 2100 δύο παρά τις για πωλήσεις η τους τότε μόνο οι γονείς μου από τους μας πήρε παράγουμε της λοιπόν σε μουσεία δεξιά όπως όσο εγώ αφού η μια και στα δίνει λύσεις είναι λίγα λίγα του ως κούριερ μόνο ως μια του όμως δεσμό μπορούμε πια ως τους ως και να σαν έξω η Αυγή έννοιες ο ίσως Γάλλος έστω να να τους του της μα είναι κι ενώ είχαν όλοι έτσι και δύο χρόνων αυτή τόσο να γιοκ ήμουν ένα και να βγει μια ένα στο είναι πως μια τέτοια και ίσως να σε ένα λένε πως μας μόνα τους εγώ ηλικία μπορούν να λυθούν λίγο η ημέρας χορού ούτε να μια βία να τις γιορτές και με πλήρεις ενώ είναι ως πια μόνο ποιες λόγω της μείωση της μπορεί να ήμουν έναν ακούνε τους δύο και ισχυρή παρά τις όλης μια δημιουργούν ας δύο μειωμένης στο δόσεις λέει της δύο τους για την του εδώ η λέει τους σε ώμους παρά ουσίες μα και εργασίες για εγώ σιγά ενώ μόνο έτσι μα ούτε κι έχει στοιχεία για ως δείγμα και μαζί ναι μάλιστα να ως δεν έληξε ούτε σε ένα δήμου και και μας συν μας για μια εμείς δύο δύο μπορούν τους μπορεί όμως λέει σου κι εγώ όλα έτσι δεν είναι μια μετά τις 9 το μια έχει μας έχω πράγμα μια έχει στοιχεία υπέρ μιας σου σε κλίμα λίγο και δημιουργός πολλοί πάντως είναι να στόχος είναι σκόραρε τρεις διά στις έτσι την λίγο παρόλες λίγα με όμως σε του να ν λοιπόν κύριε νου σας έχουμε μαρίνες βουντού με δύο να στείλει ως Home η κι μοτίβο στη όχι βέβαια δεν έχει μόνο έτσι στα το Τμη μα ακόμα τους σαν εγώ πώς να κοντά στις λίγα χωρίζονται σε αυτή μόνο που και ήλιο βέβαια σύμφωνα είναι να χωθούν έτσι σιγά μια ευθεία έτσι και σ' ναι λουίζα γι και άσχημα μη λίγα ως λίγα είναι 1000 γιατί γιατί θέλουμε να θέλει να μόνοι σας ακόμα όμως ούτε η βέρα μου γονείς τους κι όλα μα πώς είναι να ζει La για είχε προς πώληση έστω μια εργασία έχει vs να δεν είναι εσείς όμως ποιο με μια υγιής web only διεργασία θα μια πως μια μπορούμε λίγα με movie τους όλοι μας μπορούν να ενίσχυση 1003 και και βέβαια και στα δίδυμο είχε εγώ για του τους σε με θέμα και δρα στις μα μπορούν ποιοι ήταν αυτοί μα σε ένα κοινό με τους όμως αν και ναι ναι ο ξέρουν καλά πως οι έλληνες θα La εσείς για προς σα να στο πεδίο κοινωνία για μπορείς να είναι μέλη της διαιωνίζουν και σου είμαστε μια τον έλεγχο αλλά έτσι της vs βόμβα της δομή μας λέει μας έλλειμμα να δω πως και να βρει ρυθμό τους μια βαν μίζες όσα σου λέει γενικότερα ένα χρόνο δόνησης για το κόμμα της έχουμε είναι όμως δήλωσε ότι ως στους η έχει τους βέβαια εγώ βάζουνε και σήμερα ένα μόνο μια μια μια μπορώ να μια δείχνουμε να εσείς όμως υγεία να μια να είναι υγιές το θα δουν τις λες να να χάσει 1000 κοντά βίαια με φτερά τονίζουν στιλ για τους δεν σου έξω εάν μπορούν μα είναι το νέο η να πήγα πάνω τους μας είναι μια ως στα ίδια με τρεις λίγα γι είναι πόθεν και γι' τι να μας πουν μας να βγει όμως θα έτσι το 1007 δεν στους 1000 1000 μας μας είναι λοιπόν στην αρχή υγεία ν βίας τα την και σιγά έχει τους είχε όφειλε να είναι ένα να σίγουρα που λίγα μιας μια μας δούλευε G2 γα για είναι χώρος διύλισης εγώ και και όχι ηλία 1900 της το έτσι μας λέει γα τη λίγο καιρό μ.μ. της μου είναι υγιεινά υγεία βέβαια για μου μια στην ας ως σε τρεις ποτέ ένα δύο μου μου δε αλλά έχει στοιχείο ένα προς που έχουν για και προς που έως σήμερα για μπορούν Ελλαδίτες στα γραφεία των Ροντούλης και να μόνο γι' θέλετε να τον μου πήγα στο και μόνο και μόνο για να δω λίγο έχει έχεις όσο μας εις το διά με δε φορά γονείς εμείς ένα για δύο το δύο νερά της με σε και η μια που είναι όλα γονείς να ένα κενό χώρο γυρίζουν στα τους να ψηλά μου είναι να μια νύχτα για είναι και βέβαια έχουν υγεία για όλες θεέ μου κύριε όλοι τους έστω για να προλογίζει αλλά γίγα με για 1000 της με για νέοι για σε υγιείς είναι τη έτσι κύριε η ενώ μας μια με να τηλέ με μιας γέ υρα της για διά είναι δύο όσο μπορεί να όμως λίγο αλλά είναι 9 μια γρήγορη τέτοια κασκόλ γύρω στα νησιά υπολογίζουν ένα γρήγορο περί διάβασμα στην κοστολόγηση παίκτες είστε διάβαζα ένα άρθρο ένα ένα αρχείο για την κοστολογεί στην ψηφιακή εκτύπωση ένα ανθρώπου τον γνώρισα στο στην καλιφόρνια στο συνέδριο που θα πάρει τον ιούλιο μάρκο μου και είχα εξαιρετικός άνθρωπος πάνω στο στην κοστολόγηση και εκτύπωση θα προσπαθήσω να το στείλω έτσι και αλλιώς το αρχείο αυτό γιατί έχετε ενδιαφέρον ωστόσο αυτός έβαλε ένα ζήτημα πινακίδες σημαντικό δένει και με διαχείριση και με ότι άλλο πασάς μας απασχόλησε επίπεδο Τεχνολόγου Τεχνολόγου μηχανικού στην στο πλάτωμα κοντά γιατί λέει να κάνουν στον έξι βλέπουμε τον ανταγωνισμό και ορίζουμε τις τιμές μας με βάση τα αγωνίσματα και πουλάμε τα προϊόντα θα μπορούσε να πει κάποιος και έρχεται το ίδιο ζώο Μάλκολμ μάλκολμ να ανατρέψει αυτό και να πει ότι είναι βασική βασικότατοι προϋπόθεση ανεξάρτητα από το πώς διαμορφώνονται οι τιμές μια ελεύθερη αγορά που πολλές φορές κινούνται κάτω του κόστους δικαστηρίων αθέμιτου ανταγωνισμού και με εκτιμάει κατά τη ζώνη για να μεταφέρουμε την πραγματικότητα της ελληνικής οικονομίας και Ειδικότερα στον άγνωστο πως στέκεται το έντυπο και από τα μέσα να το πω έτσι η παραγωγή και πώληση του η επιτυχημένη κοστολόγηση είναι πάρα πολύ σημαντικός τομέας πάρα πολύ σημαντική βάση για να ξέρει κάποιος που βρίσκεται που πατάει και πώς μπορεί να προχωρήσει και να πάσχετε από με την αγορά ξέρετε κος ώστε να κάνει παρεμβάσεις οι οποίες είναι απαραίτητες μου γενικότερα σε ότι αφορά την κοστολόγηση εγώ έχω γράψει εδώ στα πραγματοποιηθέντα έχετε εσείς βέβαια έχετε έτσι το σήμα του γιατί τα παιδιά δεν κατάλαβες δεν έχουν και αυτό που έκανα ήταν να συνδυάσω τις γραφικές τέχνες μετά με τις γενικές έννοιες αθέμιτα Γράψας Στυλιανού όπως νομίζεις να γράψει αλλά εντάξει λοιπόν είναι ένα δομή του πως θα πρέπει να είναι μια παρουσίαση για το μάθημα μη για να περάσω μέσα στο επόμενο σας κάνουμε συνοπτική παρουσίαση για να το πω έτσι σε ότι αφορά εμάς και την κοστολόγηση είναι πολύ σημαντικό να δούμε ποια δεδομένα πρέπει να συνυπάρχουν μαζί με μια διαδικασία κοστολόγησης μερικά από αυτά είναι αυτά τα στοιχεία όπως η παραγωγή που είναι πολύ σημαντικό τα συστήματα διαχείρισης πληροφοριών τον τζον τέχνης σύμφωνα μα τις όχι και τόσο πολύ δε μας αφορά δυστυχώς πολλοί εφαρμόζεται διαχείριση ψηφιακών πόρων σήμα ξέρουμε την ψηφιακά και πώς αυτά διακινούνται και διαχειρίζονται α ι σε μια σε ένα περιβάλλον εργασίας και πώς κοστολογούνται από εδώ ένα παράδειγμα η σχέση του απαντούμε με παρουσία παρουσιάσουν και να πάρουμε δουλειά από το διαδίκτυο να πάρουμε είναι δεδομένα εργασιών από το διαδίκτυο μέσω ειδικών πλατφορμών στο νόμο του που του ΟΗΕ και τα δοκίμια που είναι ένα τεχνικό θέμα ωστόσο παίζει ρόλο ν κάποια βασικά χαρακτηριστικά για την εκτύπωση μειωμένα θήρας επαναλαμβανόμενες παραγγελίες στοχευμένες αγορές πλέον δεν έχουμε τα μαζικά μαζικά τα οποία πωλούνται σε όλους τος σε εφημερίδες της μικρής το χρόνο παράδοσης των εργασιών ιράν η άμεση παράδοση είσαι σε περιπολία σημαντικό ρόλο και οι αυξημένες απαιτήσεις των πελατών λόγω των δυνατοτήτων των νέων τεχνολογιών έχουμε ένα χαρακτηριστικό τεχνικό που βοηθάει στις πωλήσεις είναι η ανάδειξη τόνου τα χρόνια της παράδοσης βιβλιοδεσία Κιτίου Πυλία ειδικές εργασίες χρυσό π όλα αυτά που ενέκρινε το προϊόν που προσθέτει αξία είναι αυτό που λέμε αντιπάλου value αντί της 9 και βέβαια ότι μπορεί να καλύψει και εκτύπωση η οποία μετά θα σεβόμαστε στους τομείς που μπορεί να μας προσφέρει δηλαδή ήδη πάρα πολύ χαμηλό αριθμό αντιτύπων από έναν έως κάποια και δυνατότητα εκτύπωσης μεταβλητών δεδομένων αν και δεν το βλέπουν πολλοί εφαρμόζεται εδώ πολλοί ζητάνε ωστόσο η τεχνολογία υπάρχει αυτά ξεπερνά δεν είναι κάτι η οποία μας αφορούν από πολύ βολικό βρήκα ότι στα συστήματα όλων των κομμάτων που συμμετέχουν στην κοστολόγηση έχουμε αυτά που κάνουν οι εργασίες και πολλοί έχουν είναι υπεύθυνη στάση τηρεί τις αμήχανη μειώθηκαν εργασίες δηλαδή για παράδειγμα εδώ μια εκδοτική μηχανικοί εδώ ένα σύστημα διοίκησης οπότε αυτά συνδέονται συνδυάζονται ώστε να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα αυτά τα στοιχεία κάποια από αυτά είναι πολύ πιο εκτεταμένα όμως σε αυτό το όμως αυτό το μάθημα τα έχω βάλει ως μια παρουσίαση γιατί άλλες έξι επτά είναι για την κοστολόγηση ενέχουν μια βάση στο πως λειτουργεί γενικότερα υπαλλήλων έρχονται γραφικές τέχνες Σταφυλοπάτη τα τώρα συσκευασία με στολές τους ξέρετε αυτά είναι και αλλού είναι περί το κλείνω πως την επόμενη είναι των εργασιών εδώ έχουμε ένα συνέχεια της προηγούμενης είναι το ίδιο εγώ σου όχι δεν το ίδιο δε έχουν κάποια στοιχεία από τη διαχείριση παραγωγής ροή εργασίας εγώ οφείλω να πω ότι στην γραφή καφέ έχουμε παρουσιάσει στην ημερίδα κάνουμε ενωθείτε την άλλη εβδομάδα για τέτοια θέματα έτσι θα γίνει ημερίδα στην που θα έχουμε τέτοια δεδομένα τέτοιες παρουσιάσεις τέσσερις υπέρ μιας στα αγγλικά τέσσερις στα ελληνικά έτσι διαγράμματα ροής επαγωγής συγκρότηση του εντυπώσεις στην εκτύπωση βιβλιοδεσία θα τον από λίγο γρήγορα S η οποία αν πάμε στην πρώτη πως έχουν μια σειρά από εργασίες που γίνονται μου τεταμένο πόνους επτά από μωρό μόνο υπάκουσαν παρουσιάσεις και βέβαια αυτά θα τα βρείτε έστω αυτό το πόστο η νύχτα μάθημα του ΤΕΙ έτσι υπάρχουν πάντως ώστε να γίνεται ένα καινούργιο του ΤΕΙ που είναι κάτι τέτοιο έτσι είναι όλα ανεβασμένη θα ανέβουν σε λίγο έτσι άρα λοιπόν εδώ έχουν μια ένα παράδειγμα μιας εργασίας η οποία πρέπει να εκτυπωθεί ένα βλέπουμε τη ροή εργασίας με 500 κομμάτια σχέδια να φύγουν να πάνε κάπου συγκεκριμένα γιατί το βάζω αυτό εδώ πέρα γιατί επηρεάζει την κοστολόγηση αν έχουμε αυτά και αυτά έχουμε το Word flow έχουμε πόσο μας κοστίζει αυτό πόσο μας κοστίζει αυτό όμως που στηρίζει αυτό αυτό και το υλικό αυτό το υλικό συν ότι άλλο αφορά στοιχεία κόστους αυτά τα δυο θέματα σε αυτή τη διαδικασία και αντίστοιχα κάνουμε την προσαρμογή μας στα δεδομένα τα οποία θέλουμε να δούμε να κοστολογηθούν και να δώσουν προσφορά 9 δε θα μείνω πολύ σε αυτά θα φύγω τέλος θα φύγουν για να πάμε και να πάω σε κάποια άλλα πραγματάκια που έχουν υπάρχει μια βασική σχέσεις κοστολόγηση της λογιστικής μου κοστολόγηση ανά πεδίο λογιστικός τους διαφέρει από την γενική λογιστική άδεια την ήττα από τη λογιστική όποια έχει να κάνει με αυτό που λέμε οικονομική διαχείριση δηλαδή χώροι σπίτια όλο αυτό το πακέτο στο πούμε άρα από τις δύο βασικές κατευθύνσεις της λογιστικής εμείς ασχολουμαστε σαν κοστολόγηση εκλογείς στην κρήτη κόστους και με όλες αυτές τις θέσεις όπου μόνο κομμάτια τα άλλα αφορούν τους αυτούς που κάνουν τα γενικότερα θέματα των της λογιστικής ήμουν βασικός της συνεπώς το λογιστή είναι ότι είναι μέρος ένα συστήματος λειτουργίας μιας επιχείρησης η οποία περιλαμβάνει μηχανές περιλαμβάνει όμως και στα διοικητικά συστήματα και βασίζεται εξίσου η επιχείρηση έχει έναν πελάτη ο οποίος θέλει ένα αίτημα για μια ήμουν την παραγωγή μιας εργασίας αυτό άλλωστε είναι πελάτης μεταφράζεται με ατελείωτα από την επιχείρηση σε κόστος πόσο κοστίζει κάτι που το ονομάζουμε κοστολόγηση και με βάση την τροπολογία συν η οποία βασίζεται σε κάτι άλλο θα πούμε δομή και στη διαχείριση αυτών των μαθητών θα κάνουμε έχει να κάνει με το είναι ότι ξέρουμε το κόστος και βγάζουν προσφορά σωμάτων με στοιχεία κέρδους με τοῦ αυτών και εκδίδει μια προσφορά του προσφορά γίνεται αποδεκτή όχι άποψη θα γίνει δεκτή η προσφορά τότε η εργασία και οι αντίστοιχες συνεργασίες που δεχόμαστε από προσφορές που έχουν μας έχουν ανατεθεί προσφορές όπως συνηθίζετε εσείς μας έχουν τεθεί μπαίνει στην παραγωγή έτσι η κοστολόγηση που έχει να κάνει με το πώς το λόγο μια εργασία με βάση τα δεδομένα παράγω μετά κοστολογούν και τιμών λόγω έτσι όλο αυτό το πακέτο βασίζεται σε σε κάποιες τεχνικές οι οποίες θα τις δούμε στη βόρεια πάμε λίγο πιο κοστολόγηση όπως είπαμε είναι μέρος του στιλ και της και μπορεί να είναι τίμημα της χρηματοοικονομικής λογιστικής για τις διοικητικές λύσεις όπως λέγεται όπως είπα και πριν η χρηματοοικονομική λογιστική σχέση την εμπορικότητα φορολογικό δίκαιο με βάση στοιχεία τα οποία επεξεργάζονται και αφορούν την οικονομική λειτουργία της εταιρείας διοικητή γυμναστική όμως είναι περιλαμβάνει πολύ περισσότερα πράγματα από τη χρηματοοικονομική λογιστική βασίζεται περισσότερο στα τυπικά ένα φορολογικού συστήματος και μιας λειτουργίας της επιχείρησης διοικητική λογισμοί λογιστική ουσιαστικά λογιστική κόστους κοστολόγηση έχει να κάνει με πραγματικά δεδομένα δηλαδή προϊόντα τιμές αναμνήσεις αυτού του είδους οι λογιστές κοντά εδώ μένουν και βασικά την κοστολόγηση δράσεων προϊόντων και παραγωγής κλπ άρα λοιπόν εμείς ασχολούμαστε με αυτό σαν κοστολόγηση ήσαν σαν κοστολογεί γραφικών τεχνών αρετών τους απόδημους ζήτησαν μια θέση εργασίας κοστολογούν σε μια μεγάλη επιχείρηση έχε υπόψη σου κάποιον κάποια που θέλει να μου το πείτε να μην αντώνη στυλό για επαφή έτσι αν πάμε σε κάποιο πίνακα και που το είναι σημείωση αν Μάνθος δεν είναι δικά μου αυτή την παρουσιάστρια χώρισε 20 διαφορετικά πανεπιστήμια την ίδια ακριβώς έτσι εκεί την πήρα και εγώ ότι βρήκα από εδώ πέρα βάναυση αιγαίου χρηματικό χρηματοοικονομική λογιστική έχει αυτά τα δεδομένα συλλογή κατάταξη καταγράφει εμφάνιση δημοσίευση ισολογισμών και λάθος πράγματα οικονομικών καταστάσεων περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ και όλα αυτά και έχει σχέση με το κράτος μέτοχος αν υπάρχουν και με τρίτους με τους οποίους συναλλάσσεται ιδιαίτερη am διοικητική λογιστική έχει αυτή δύναμη είναι αυτή που αφορά εμάς που έχει επίσης συλλογή κατάταξη καταδίκη εμφάνιση δεδομένων ωστόσο οδηγεί στον υπάρχει ενημέρωση για την οικονομική λειτουργία της επιχείρησης προς τα στελέχη της και βέβαια αφορά την κοστολόγηση προϋπολογισμό έλεγχο και λήψη αποφάσεων πάνω σε σε δεδομένα προσφορών τιμολογήσεων κοστολόγησα ανταγωνισμού κοστολόγησα ανταγωνισμού τέτοια δεδομένα έτσι ωραία πότισε δεν σταματάτε νουν παρολίγο σε κάποια άλλα δεδομένα νησιών ένα βασικό χαρακτηριστικό είναι ότι όταν προκύπτει κοστολόγηση πληροφόρησαν δούλεψαν λύσεις χρησιμοποιούνται από τη διοίκηση της ομάδας δεν ήταν ιδιοκτήτης εταιρίας και είναι αυτές δεν ξέρω κατά πόσο η εποχή μια πληροφορία θα αφορά το κόστους μονάδας ένα προϊόντος νέες υπηρεσίες μιας διαδικασίας αυτό μου που θα έχουμε κοστολογική πληροφορία πριν να μπούμε στη διαδικασία έδωσε προσφορά για παράδειγμα είναι βάσει τιμολογήσεων σχεδιασμός παραγωγής και τον έλεγχο του κόστους εάν έχουμε το κόστος λειτουργίας ένα τομέα την αιμοδοσία υλοποίηση μονάδας παράδειγμα ηθογραφία τι κόστος έχει εδώ μας επιτρέπει να κάνουμε στρατηγικό προβάδισμα και να αλλάξουμε πίσω κόστος ενώ το 22 όσο το εργατικό κόστος μιας μονάδας μιας μηχανής ας πούμε γη μιας περιόδου εδώ έχουμε και άλλα δεδομένα μπορούν να αξιοποιηθούν και συμπεριφορά του κώστα Γαβρά επίπεδα παραγωγής προγραμματισμός κέρδους κερδίζω μια δουλειά χάνουμε την άλλη λήψη αποφάσεων για αγορά επαγωγή και έλεγχος του κόστους έτσι κάνουν για όσους ενέχονται παραπάνω φεύγει ένα καινούργιο βιβλίο της κυρίας Δημοπούλου Δημάκη η οποία ασχολήθηκε λίγο μας γράψετε σημειώσεις και έδωσε έμφαση στην κοστολόγηση των γραφικών τεχνών του PSI βάζω στη αυτά είναι γενικώς γενικά για να το πω έτσι δε θα μείνω πολύ το πολύ σημαντικό από αυτά είναι το μονάδες κόστους άμεσα και έμμεσα κόστη το πολύ πολύ πολύ βασικό το κέντρο κόστους για τα κέντρα κόστους δε θα μείνω πολύ στα άμεσα και έμμεσα κόστη θα πάω κατευθείαν σε κέντρα κόστους πάντως να πω γιατί αυτό είναι σημαντικό αν θέλετε ας πάω σιγά σιγά άρχισε νουν πιέσεις μονάδες κώστα μπορούσε να ισχύουν σε μια επιχείρηση εύχονται χρόνια μια παράδειγμα και με πιο με ποια μονάδα θα δοθεί αυτό εκτυπωτική μηχανή όψεις εκτυπωμένα άφηναν λειτουργίας άδεια αυτό είναι στοιχείο μας λέει τι παράγω τυπωμένα φύλλα ποσά ανά ώρα και πόσο κοστίζουν έτσι σε ότι αφορά την ενέργεια μετράμε κιλοβατώρες σύνταξη σε ότι αφορά το χάρτη μετράμε γραμμάρια διαστάσεις και μετά αριθμός φύλλου για να έχουμε επίσης κόστους ανά φύλλο για να το πω έτσι με δραματική διάσταση αν έχουμε ρόλο το ίδιο διάμετρος spam πόσα χιλιόμετρα ενώ αναλογία κιλών άλλο βγαίνει ένα φύλλο για να δεσμίδα πάνω στο χαρτόνι βγαίνει στο χάρτη των πιο Καλογιάννη αν δεν κάνω λάθος με βάση το φύλο δεσμίδα στο χαρτόνι στη σακούλα των σκουπιδιών με τα κιλά με άμεσα πολλά είναι ανάλογα με το είδος πολύ σωστά για θέματα Τουρισμού κος μεταφοράς μπορούμε να βάλουμε χιλιόμετρα και κατανάλωση του φορτηγού τελοσπάντων έτσι για να χουν Economist του νου τα άμεσα και έμμεσα κόστη είναι μια σημαντική σημαντικός προσδιορισμός ώστε να ταξινομούν τα διάφορα κόστη μας άμεσα κόστη είδαμε σε υλικά τα εργατικά και άμεσα απάντησε άμεσο υλικό για μας είναι το χαρτί έτσι κάνουν ενώ το μελάνι είναι έμμεσο έλεγχο γιατί γιατί το χαρτί πολλές φορές το πώς εγώ πολλές φορές στις περισσότερες περιπτώσεις το προσδιορίζουν ακριβώς γιατί κάθε εργασία εμένα εργασιακό χάρτη της και είναι σημαντικό κόστος συναντά Μελάνια αν τυπώνεται ακόμη αγοράζουμε Μελάνια Τραμπ Μισέλ Δημόπουλος δουλειές εκεί ταξινόμηση με διαφορετικά κοστολογικά με βάση αυτά τα χαρακτηριστικά ώστε να μπορέσουμε να να πούμε πόσο συμμετέχει το κάθε ένα από αυτά τα υλικά οι πρώτες ύλες αναφέρεται στην παραγωγή ένα προϊόντος έτσι αντί δε θα μετρήσουμε για να το πω έτσι αν τυπώνεται από ένα την κάθε δουλειά πόσο μάλλον μας ξόδεψε απλώστε θα ενσωματώσουμε αυτή την αυτό το κόστος στην μια λειτουργία μιας εκτυπωτικής μηχανής σε όλη τη διάρκεια της νέας περιοδεία έτσι λοιπόν και δεν το λέω τα μελάνια κόλλες κλπ εμείς υπολογίζουμε διαφορετικά υπάρχει ένα άλλος όρος το κέντρο κόστους είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό ειδικά για τις επιχειρήσεις πεύκων όπου τυπώνουμε γιατί βασικά είναι μικρότερη μονάδα στην οποία μπορούμε να κάνουμε συγκέντρωση δαπανών εξόδων γενικότερα και να βγάλουμε ένα ας πούμε όσους δημιουργίας μιας μηχανής ανά ένα χρόνο ανά χρονικό διάστημα παραγωγής κάνουμε μια εξαγορά ουσίες για την κοστολόγηση και έτσι μη γιατί τα κέντρα πόσες σημαντικά γιατί πρέπει εμείς παιδί μου πάμε να κάνουμε μια κοστολόγηση και εφόσον γνωρίζουμε μιας εργασίας και πόσο γνωρίζουμε όσο και πρέπει να γνωρίζουμε την ροή παραγωγή της και οι μηχανές χρησιμοποιούμε κλπ να πάμε να μαζέψουμε το πόσο μας κοστίζει αυτή μηχανή spam τετράχρονο ξεδιάντροπο έτσι κάνουν πολύ καλή δουλειά που είναι μ' ένα κέντρο κόστους όπως ένα κέντρο όπως είναι και η πρώτη δόση άλλο κέντρο κόστους είναι μια εκπληκτική μηχανή πιέσεων τον τίτλο εκτυπωτής στην εκτυπωτική μηχανή λοιπόν έχουμε ένα άμεσο κόστος που το χαρτί και μετά και ένα δεύτερο άμεσο Κως που είναι αυτοί που λειτουργούν τη μηχανή και μετά κόστη όπως τα μελάνια οι αποσβέσεις χάνεις το ρεύμα που καταναλώνει μια σειρά από δεδομένα όπως στοιχεία τα οποία κάνουν συγκεντρώνονται υπολογίζονται στο συνολικό χρόνο τις λειτουργίες μηχανής ένα σε ένα έτος και κατανέμονται κατανέμονται μετά ανά ώρα παραγωγής έτσι σημαίνει όταν αθροιστούν όλα όλα τα όλες οι δαπάνες που αφορούν την εκτυπωτική μηχανή τα προσθέτουμε όλα αυτά λέμε πόσο δουλεύει χάνει το χρόνο αυτός ένα παράγοντας διαφορετικός μπορεί να είναι μια βαριά με 8 ώρες είναι διάτρητα αρχής εκεί θα διαφοροποιηθούν οι ώρες της μηχανής και βέβαιη ώρες παραγωγής δεν είναι οι ημερολογιακές ημέρες τρεις 65 D8 προκύπτουν από την αφαίρεση των αργιών των αποστολών των σαββατοκύριακο των ιδεών αυτών ωστόσο βγαίνει γείωσης 2000 ώρες δυόμισι 1000 ώρες ενώ με την εταιρεία ανάλογα με τις βαλίτσες λοιπόν εμείς έχουμε έξοδα με 50000 ευρώ στις δυόμισι 1000 ως κύριας μηχανής ας το κάνουμε πολύ χοντρικά σου είναι πολύ να χρησιμοποιήσουμε αυτόν έχουμε ας πούμε 50000 έξοδα φόρεμά της μηχανής του όλα αυτά ένδεια δυόμισι 1000 ώρες λειτουργίας το χρόνο προκύπτει ότι το κέντρο κόστους στην εκτυπωτική μηχανή κανόνων λειτουργίας της είναι που προσθέτουμε είναι 20 ευρώ έτσι τόσο δείχνει αν κάνουμε την διαίρεση είναι ενδεικτικό δεν αφορά τα πραγματικά στοιχεία για να το φτιάξω όμως αυτό που είναι η δουλειά μας σαν μηχανικής τεχνολογίας των εθνών συνήθως δεν μπορεί να κάνει αλλιώς γιατί πρέπει να ξέρει όλα αυτά πράγμα να ξέρει πόσο μηχανή αγοράσαμε έξω λόγω Πετράκος 1000 ευρώ και κάνουν οι αποσβέσεις κατά πέντε χρόνια θα βάλουμε στο χρόνο αυτό Τετρακόσιες διά πέντε αυτό το ποσό που βγαίνει θα κατανεμηθεί στις χώρες αυτές που βλέπουμε το ίδιο ήδη δύο εργαζόμενοι οι τρεις πόσοι θα είναι πάνω στη μηχανή του τούτων των οποίων το κόστος μισθωμάτων αμάχων λειτουργίας αμοιβή τους οι μισθοί τους και τα ποσά δεν τα οι εισφορές ασφαλιστικές και αυτά επίσης δηλώνονται ώστε σιγά σιγά σιγά σιγά όλα αυτά τα κόστη εδώ βάζουν και τα μελάνια και τα μελάνια και να πούμε τα Μελάνια μας κοστίζουν τόσο στο χρόνο και ερχόμαστε να τα κατανείμει στα ασθενέστερα ανά ώρα επίσης και να βγάλουμε το ποσό αυτό αυτό το ποσό μια βάση η οποία μας επιτρέπει όσο πιο αναλυτική τόσο πιο καλά στοιχεία θα μας δώσει διακαναλική λάθος θα έχουμε λάθος σε όλους μας ως το απόγευμα έτσι θα έπεφτε πολύ σημαντικό όταν δούλευε στη Γερμανία σε μια επιχείρηση που πονάμε κουπιά να που 30 χρόνια δείχνουν πως είναι τώρα υπήρχε σύστημα στο οποίο είχε γίνει αυτή δουλειά και κάναμε την διατήρηση της όπως το νοησισ δεχόταν μοντέλα εκτύπωση και είχαμε και μάλιστα δύο μια μηχανή εκτυπωτική είχε δύο ήδη Προσδιορισμού κόστους ανά ώρα ως κέντρο κόστους ένα για την καθαυτό εκτύπωση εντύπων μηχανή και ένα όταν μηχανή ήταν σε αλλαγές είχαν υπολογίσει ότι άλλο μας κοστίζει αλλάξει μηχανή αλλάξει πώς το λένε αν αλλάξουμε τσίγκους και άλλο το να τρέχει μηχανή στην αλλαγή των ζυγών και στην και στα σατιρικά σεν ντενί δεν έβαζε μέσα τα μελάνια και τους συμβούλους τους έβαζα στην καθαυτό παραγωγή υπήρχε διαφορετικό ήταν λίγο πιο μικρό το κόστος προετοιμασίας απότοκος καθαρής παραγωγής για την κατεργασία έλεγαν ξεκινάει τότε κι αυτό έχει να κάνει διαχείριση τελειώνει τότε και απ'αυτό καθαρός χρόνος παραγωγής είναι αυτός και με βάση αυτό χώριζαν και ορίζουν και έτσι πρέπει να γίνεται ουσιαστικά το ποσό πόσος χρόνος καταναλωτές ένα οκτάωρο σε εκτυπωτική μηχανή σε μια ειδική μηχανή είναι στα τσακίδια όποιας ανάμεσα στη καθαρά καθαρή παραγωγή και στην προετοιμασία της μηχανής έτσι μέχρι να πούμε ξεκινάμε την παραγωγή ήμουνα σε κοίτη όποιο πριν από κάποιους μήνες και υπήρχε μια άστατη δεξαμενή stands έτσι μηχανής οι οποίες που κόβει κυβερνητικό ΑΣΕΠ πια στα φύλλα από χαρτόνι και άλλαζαν το καλούπι και κάνει διορθώσεις όπως-όπως σπέρνει Μένιος μια ουσιών είχαν περίμενε αυτό τι σημαίνει οτι αν κάνει μια μισό ανάψουν καλούπι το αφαιρούν τις ρυθμίσεις αρχίσουν να κόβουν τα οποία σήμαινε O χρόνος προετοιμασίας που δουλεύει είχανε πάρα πολύ μεγάλος και επιβαρύνει σημαντικά την κάβα καθαρή παραγωγή ξέρω ότι υπάρχουν κάποια κάποιοι σταθμοί που βάζει το καλούπι και το επεξεργάζεσαι ώστε μόλις τελειώσει ένα δουλειά βάλτε πάνω στην ένταση της στιγμής και άρχισε να κόβεις έτσι δεν το είχαν οι άνθρωποι αυτοί και νέο υπάρχει στο δε θα μπορούσα να τους εμπιστευτώ προς ένταξη θέλω να πω ότι μια κοστολόγηση μια βιομηχανική παραγωγή είναι κάτι εντελώς εξειδικευμένο κάποιος που ξέρει γενικά λογιστική μπορεί να κάνει τα λογιστικά από όλα αυτά αλλά σε ότι αφορά το πώς θα αποσβεστεί το κόστος παραγωγής πόσα θα κατανεμηθεί σε νέα μηχανήματα σε επιμέρους παραγωγές κιθάρα διαφοροποιηθεί ανάλογα με το είδος της παραγωγής της μηχανής των βαρδιών των αυτών είναι θέμα ένα μηχανικού να σου είχαν οίκου Τεχνολόγου είμαστε εμείς αυτό που κάνουμε έτσι άρα λοιπόν κάποια στοιχεία για το κέντρο κόστους αυτά σημειώσεις αλλά υπάρχουν και σε αυτό που σας είπα ας του σε τόνους του μέσα στο σπίτι δεν ξέρω πως το λένε έχει βέβαια υπάρχουν διάφορες μορφές κοστολόγησης γιατί ενδιαφέρεται παραπάνω μπορεί να τα βρει επτά υπάρχει αυτό που ονομάζεται ονομαστικός νόηση του κατάρ δραστηριοποιείται που είναι μας αφορά αρκετά αυτό το πράγμα σαν διαδικασία έχει κάποιες διαφορές όπως κατανέμονται τα άμεσα και έμμεσα κόστη ήμουν ωστόσο χρησιμοποιείται αρκετά και έστησε επιχείρηση γραφικών τεχνών έτσι σας δείχνει ναι ναι ναι έχουμε έχουμε το ρύζι και το μέγα λάθος που είναι μια εταιρεία θα είναι στην ακτή αυτή υπάρχει και το μέρος του cover πριν της μπεν που επίσης είχαν κοστολογήσει το over πριν το λογισμικό της βελγικής εταιρείας γραφικών τεχνών σε εταιρείες που αναπτύσσει λογισμικό για τις απίστευτες ελληνικής πάρα πολλά από αυτά τα δύο έτσι και τα δύο είναι επιτυχημένα μου βέβαια στο επίκεντρο ΣΕΤΕ το το πρόγραμμα αυτό ο Αλέξης το στο σύστημα διαχείρισης παραγωγής που έχουνε που έχει ιδιαίτερη νομίζω θα τα δούμε στην γραφή κάνετε λάθος νομίζω δεν θα είναι πέραν εμού και σίγουρος έχουμε αρκετές απουσίες από την έκθεση αλλά τέλος πάντων ας δούμε εδώ μια τέτοια εικόνα πώς κατανέμονται τα τα κόστη στο ευρωσύστημα Activity based κοστίζει κοστολόγηση ανά δραστηριότητα τα άμεσα κόστη παραίτηση εδώ και έχουμε τα έμμεσα κόστη τα οποία κατανέμονται με βάση τις τιμές παρόμοιες διαδικασίες και προκύπτουν σώματος τα προϊόντα και τα προϊόντα από αυτήν μπορεί πολύ πολύ πολύ πολύ χοντρικά άρα λοιπόν εδώ έχω συνοψίσει αυτό γράφτηκε αφού συνδύασα πράγματα σημειώσεις επίσης λοιπόν είπαμε για το κέντρο κόστους πώς προσδιορίζει δύο βασικά χαρακτηριστικά και το βασικό ελληνικό κέντρο κόστους γραφικές τέχνες με τις βασικές συμβάσεις εργασίες επιχειρήσεις για παράδειγμα αν έχουμε δύο τετράγωνες μηχανές offset κάθε μηχανή αποτελεί ένα κέντρο κόστους ενσωματώνουμε για παράδειγμα τα επιμέρους δεδομένα όπως ας πούμε όταν έχουμε ετοιμάσει και βάσεις και αποστολής αμήχανη να διώξουν δυνατές συσκευασίες και το ταξί και αυτά είναι ένα επιμέρους κέντρο κόστους πιο μικρό αλλά ένα κέντρο κόστους το οποίο επίσης υπολογίζουμε βάσει το χρόνο του εμού εδώ έχουμε αναπτύξει αυτό το ένα τέλος πάντων ένα διαφημιστικό έντυπο βλέπε τα χαρακτηριστικά του και αυτό ότι είναι είναι μια καταγραφή θέλετε η οποία πρέπει να γίνεται με βάση τον καφέ σου αναπτύσσουμε σαν επιχείρηση η κοστολογεί γενικότερα διαχειριστές όπου να φαίνεται τι κάνουμε πώς ppm τα δεδομένα της παραγωγής ώστε να είμαστε πλήρως μου του ξεκαθαρισμένο προς τον πελάτη και στο ως προς τις εργασίες που θα γίνουν αυτό είναι οδηγός για να κάνουν το κοστολογήσει οδηγός για να κάνουν προσφορά και αν πάρουμε τη δουλειά θα είναι οδηγός που θα μας πει ότι θα πάρουμε τη χρησιμοποιήσουμε από χαρτιά μελάνια κλπ και ποια πορεία θα ακολουθήσει μέσα στην παραγωγή αυτό είναι θέμα διαχείρισης έτσι πρέπει να ξέρουμε τις μηχανές μας συνεχίστηκαν και σε πόση ώρα το κάνουν έτσι φορέων έχουν μια παραγωγικότητα σύνοψη της νεογαλ ποτέ στην Αττική έχουμε τρίτο ένα σύννομη έναν μηχανή που κάνει σύνθεση σήματος γράφει στη ράχη στη ελάχιστο προς τον στο δίπλωμα και τρίτο ένα ξεμπερδεύει τρίτο ένα η ένα είναι η διαδικασία της της κοπής του χαρτιού με κόπο και μηχανικός τρεις μαχαίρια δεν είναι να μας πουν με άλλα είναι τρεις μαχαίρια βάζουμε τα έντυπα ας μας πουν το έντυπο και δεν υπάρχει και σου ένα πακετάκι κατεβαίνετε δύο μαχαίρια κόβουν είναι και φάνηκε ότι σηκώνονται μετά κατεβαίνει και το μαχαίρι και εξευτελίζει το εξωτερικό περιθώριο χθες είχαμε εδώ μιχάλης τρίτο μιας έτσι είναι ενσωματωμένες πολλές φορές μηχανές σύνδεσης σήματα αφής και βιβλιοδεσίας έτσι εδώ προηγείται σήματα γράφει και μετά την τρίτον η νομίζω το ξέρετε το οικονομικά στοιχεία διάφορα στοιχεία έτσι πόσο κοστίζει η πλάκα των κομμάτων πλαστικοποίηση ματς πόσο όμως κοστίζει τα χαρτιά τα άμεσα εργατικά άμεσα εργατικά εδώ και ούτω καθεξής έτσι η δεύτερη κατανομή και μετά κάνουμε εκτίμηση κόστους παραγωγής σωμάτων με τελικά και αρχίζουν να αποτυπώνουν με πιο είναι άμεσο είναι μέσο κόστος γιατί κάθε εργασία τα βλέπουμε εδώ πώς υπολογίζουμε τις πρώτες ύλες αυτό μια διαδικασία τεχνική πρέπει να ξέρουμε αν έχουμε ένα έντυπο τα ατέλειωτος ελύτης πρώτα αυτά βγάζουμε τόπος δείτε ας πούμε έτσι το σημαντικό για μας είναι ότι δεν έχουμε αποθέματα δεν κατάμεστο στην αποθήκη μας πράγματα και συνήθως αυτό αφορά το χαρτί η Μελάνια η Μελάνια είτε έχουμε κάπου τέλος πάντων και το χαρτί έρχεται ανά διαστήματα το θέμα τύπος μια συγκεκριμένη εργασία εφόσον έχουν πολλά είδη χαρτιού πολλές διαστάσεις πολλά γραμμάρια που είναι δεν μπορούμε να μη αντάμα με χαρτί κανένα χαρτί οι παλιές αποθηκευμένες για όλες τις εργασίες αυτό λογικό έτσι άρα δεν έχουν αποθέματα στις γραφικές τέχνες παραγωγή φέρει κατευθείαν το προϊόν αυτό διαφόρων μας διαφοροποιεί πάρα πολύ από άλλες εταιρείες άλλους επιχείρησαν είτε τους μετά κάνουν όλες τις λογιστικές διαδικασίες υπολογίζουμε το μοντάζ κτλ τα δόντια και όλους υπολογισμούς δε ταμείο το απολύσεις αυτό πέρασε γρήγορα ώστε να φτάσουμε πόσο κάνει πλαστικοποίηση και όλα αυτά για να δώσουν μια τελική τιμή έτσι βλέπετε όλες αυτές τις διαδικασίες τις οποίες τις κανένα σύστημα ένα σύστημα όταν έχουμε ξεκαθαρισμένο αν ξαναλέω αυτό το προκαταρκτικό πρέπει να γίνει από μας εμείς θα πούμε πώς θα γίνει η εργασία πόσο θα μας κοστίσει πως όσο χρόνο χρειάζεται για να ρυθμίσουν τη μηχανή πόσα χρόνια παράγουν δύο αφίξεις για να προκύψουν μονάδες κόστους τιμή μονάδας και τα σύνολα αυτά βγαίνουν από κάθε εργασία αυτά σταθερά έχουν υπολογίσει για το χρόνο το συγκεκριμένο και μετά βγαίνει το σύνολο για να κάνουν την τελική μας τιμολόγηση οι ιοί όπως των λογής γεύματα κοστολόγηση εξαρτάται έτσι δεν ναι ναι γιατί κάθε μηχανή ναι αυτό είναι αυτό που είπαμε ότι υπολογισμό από ένα κέντρο κόστους είπαν αντίο Ερεσού το 5Χ5 δυόμιση 2000 ώρες τόκων βγαίνει ένα ποσό ανά ώρα μπράβο η λειτουργία της πρότυπο εσείς και ειδικότερα των εμφανίσεων τους συμβούλους να φωτίσουν και να εμφανίσουμε είναι τόσο ανάλογο έμεινε σταθερό έχουν υπολογίσει όμως σαν κέντρο κόστους και εδώ είναι πόσο γρήγορα θα κάνω αλλά αυτό έχει συμβεί και αυτό το έχουν προϋπολογίσει το έχουμε υπολογίσει εμείς ώστε αυτά τα γράμματα σου το κόστος για τη συγκεκριμένη εργασία αποτελεί σταθερά αυτές τέσσερις αυτά μεταβάλλονται αν κάναμε εργασία έτσι για πρώτη ότι τιμά την ίδια είναι σταθερή την έχουν υπολογίσει για τον κάθε χρόνο σταθερή είναι μια βάση την οποία πρέπει να έχουμε κάνει εξαρχής όταν ξέρουμε μοχλό μηχανές παραγωγές όλα αυτά Γι' αυτό λέω ότι κοστολόγηση είναι θέμα μηχανικής Τεχνολόγου όποιος ξερει τι του γίνεται στην παραγωγή και μετά αν βγάζει τα κόστη τα κέντρα κώστα υπολογίζει και μετά λέει να τα κέντρα κόστους η τιμή μονάδας μου για κάθε μια από αυτές τις εργασίες και έναντι προκύπτει όταν αυτή η ίδια έθεσε μου χαμπάρι δύο τρεις κι αυτό δεν αντέχουν πολύ ίσχυε αυτό λέω την πολύ σημαντική η προεργασία σε μια για να φτάσουν αποστολής μια τάση με τις λοιπόν και βγάζουμε τα σύνολα κλπ με ισχύ άνω S έχει μια σειρά από το από διάρροια από εργασίες για να φτάσουμε να υπολογίσουν το τελικό κόστος εργασίας βιέννη δύο τόσο μεγάλο βάθος 1000 800600 δεν είπα έτσι αυτό αξίζει να το κάνουμε και θα το κάνουν του χρόνου σε ένα κομμάτι πανί μα ακόμα εδώ επισήμανε δε ξέρω αν πίσω μου θέλω να είμαι από τους λοιπόν εντάξει οπότε αυτό που θα ήθελα να κρατήσουμε είναι το το ότι η κοστολόγηση είναι καθαρά θέμα συνδυασμού γνώσεων διοικητικής λογιστικής κάποια όχι όλα αλλά και τόνωση μαθαίνουμε σε απίστευτους ώστε να συνδυάσουμε για να πούμε ότι το κόστος μας σε μια εργασία είναι αυτό κι εμείς τον υπολογισμό αυτόν τον τρόπο γιατί έχουν κάνει όλη την προεργασία η οποία μας οδηγεί στο να πούμε πόσο μας κοστίζει αυτό τόσο το άλλο τόσο το άλλο τόσο και δεν έχουμε κανένα προϊόν ας πούμε που να την από τώρα κάτι που να είναι πάρα πολύ εύκολο αλλά έχουμε κρεμάσει το παιδί έτσι τόσα πλευράς σταδίων παραγωγής όσο και από πλευράς διαφορετικών υλικών πρώτων υλών έμμεσων άμεσων μη προϊόντων μέσω ειδικών ώστε να είμαστε όσο πιο κοντά γίνεται στην άλλη στην πραγματικότητα έτσι σχέσεων αποστολών αυτό έκαναν από για τώρα εντάξει για το συγκεκριμένο και ευχαριστώ πολύ που ανέχτηκαν για το συγκεκριμένο