Με επιτυχία η 4η Έκθεση ARTA Scale Model Show με εκθέτες από την Ελλάδα και το Εξωτερικό (ARTA WebTV, 2023)
: Καταρχήν να πω ότι ο Σύλλογος Μοντελιστών Άρτας κάνει εξαιρετική δουλειά. Τα τελευταία χρόνια σιγά σιγά αναπτύσσεται αυτός ο Σύλλογος στην περιοχή μας, που είναι κάτι ιδιαίτερο. Τέταρτη χρονιά φέτος γίνεται η έκθεση μοντελισμούγιο στην Άρτα. Ξεκινήσαν τα παιδιά σιγά σιγά σε άλλους χώρους πιο μικρούς. Χρόνο με τον χρόνο όμως αναπτύσσεται. Εμείς εννοείται ότι θα στηρίζαμε αυτή την πρωτοβουλία τους και δώσαμε, παραχωρήσαμε χώρο στο πρώην δημοτικό σχολείο, εκεί στη Ραμμενίτσα, στο κέντρο, που από ότι μας ενημέρωσαν και ξεκινήσαμε δυο παιδιά, τώρα έχουν 11, σιγά σιγά αναπτύσσεται και είναι μια πολύ όμορφη δραστηριότητα. Ούτε και εμείς το γνωρίζαμε. Και βλέπουμε τώρα, μιλώντας από τους εκθέτες, ότι είναι πάρα πολύ ικανοποιημένοι, είναι εκθέτες και διαγωνιζόμενοι από όλη την Ελλάδα, από διάφορα μήκη και πλάτη της Ελλάδας, είναι εκθέτες από την Ευρώπη που έρχονται συνέχεια και πέρα από το άθλημα που έρχονται γνωρίζουν την πόλη μας. Από ότι μας ενημέρωσαν είναι γεμάτο το ξενοδοχείο Το Κρόνος, μένουν στο Άρτα Παλάς, μένουν στο Βυζαντινό, καταλαβαίνετε ότι βιώνουν στην πόλη μας, τρώνε στην πόλη μας, πήρνουν τον καφέ, βλέπουν τα αξιοθέατα, είναι πάρα πολύ σημαντικό για τοπική οικονομία. Οπότε πολλαπλά το ωφέλει και είναι πραγματικά πολύ όμορφος ο χώρος εδώ στο κλειστό γυμναστήριο, το δημοτικό κλειστό γυμναστήριο, που με άνεση πλέον δείχνουν τα εκθέματά τους. Αυτό μας ικανοποιεί γενικότερα και νομίζω ότι πρέπει να το καθιερώσουμε εδώ όλοι μαζί και να γίνεται κάτι ξεχωριστό για την πόλη μας. Είναι πολύ σημαντικό ότι σε όλες αυτές τις πρωτοβουλίες πέρα από τους διοργανωτές, στους ιδιοργανωτές είναι σημαντική χωριγή, οι οποίοι κάθε φορά στηρίζουν δράσεις και πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται από διάφορους φορείς και συλλόγους. Οπότε θέλω έναν πραγματικά μεγάλο ευχαριστώ τους πολλούς χωριγούς που στηρίζουν αυτή τη δράση πέρα από τους θεσμικούς που μπορεί να είναι ο Δήμος, μπορεί να είναι η Περιφέρεια, μπορεί να είναι η ΔΕΙΑ ή η Πέδη Πύρου. Είναι όμως και χωριοί που από λίγο όλοι καταφέρνουν να στηρίξουν μια τέτοια πρωτοβουλία. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί δείχνει πόσο ενεργή είναι η κοινωνία μας στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται από τις φορείς. Εγώ είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Μόλις βλέπουμε τώρα ότι μπήκαν οι πρόσκοποι μέσα, οι ομάδες των προσκόπων. Πολύ ενθουσιασμένος και εγώ και ο γιος μου που ήρθαμε εδώ πέρα. Πραγματικά μπράβο στο σύλλογο και εύχομαι κάθε χρόνο να είναι όλο και περισσότεροι και οι συμμετέχοντες αλλά και οι εκθέτες. Πραγματικά δίνει μια νέα νότα και στην πόλη μας. Το γεγονός ότι έχουν έρθει κόσμος από όλη την Ελλάδα αλλά και από την Ευρώπη και αυτό δημιουργεί αν μήτι άλλο μια ωραία ατμόσφαιρα στην πόλη. Σίγουρα φέτος μας όρισε πάρα πολύ. Δεν μπορούμε να μείνουμε ευχαριστημένοι με αυτή την εικόνα εδώ μέσα με ένα γήπεδο γεμάτο. Τώρα πρέπει να δούμε πώς θα το διαχειριστούμε ώστε του χρόνου αν υπάρχει μεγαλύτερη προσέλευση να είμαστε και εμείς πιο έτοιμοι να ανταπληξιόμαστε σε ένα τόσο μεγάλο χώρο, σε τόσο πολύ κόσμο. Να ευχαριστήσω όλους τους φορείς που συμμετείχαν. Το Μεγετρίο, το Λεμπορικό Σύλλογο, την Περιφερία Περιφερική Ενώση Δήμων, τον ΕΒΕ, τον Δήμο, μας στήριξαν, τους τοπικούς χορηγούς όλους που συνέβαλαν τα μέγιστα για να στηθεί αυτή η εκδήλωση σε αυτές τις δύσκολες εποχές και ας ελπίσουμε όλοι μαζί του χρόνου να πάμε για κάτι μεγαλύτερο, να διαφημίσουμε την πόλη μας ακόμη περισσότερο, τόσο εδώ στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Η φιλοξενία, όχι τόσο η δικιά μας, όσο πόσο η πόλη έχει αγκαλιάσει αυτή την εκδήλωση και το κλίμα που βλέπουν περπατώντας παντού, ξέρουν ότι όλοι γνωρίζουν ότι αυτός είναι από το κυριακό γενικό έκθεσης μοντελισμού. Βλέποντας όλο αυτόν τον κόσμο στον πεζόδρομο, στη σκουφά, στα καταστήματα, να είναι γεμάτα, ξέρουν ότι βοηθάμε την τοπική κοινωνία. Ήταν επανάσταση. Πολύ δουλειά ρίξανε όλα τα παιδιά, πολύ καλή φιλοξενία στην πόλη σας, θεαματικά καλοφαΐ. Είδα ότι έχετε φέρει και ωραία καινούργια πορυματοφόρα, τα έχετε πάρει πολύ ωραία και πολύ καθαρή η πόλη σας. Είχαμε φτιάξει ένα θαλασσιο βυθό, ένα βυθό θάλασσος, όχι λίμνης. Την καλδέρα, ναι. Άρα δίνετε ψυχοβισοσύνη στην Άντα και το χρόνο θα σας δούμε πάντα. Πάντα, πάντα, πάντα. Τέσσερα χρόνια που κάνουν τα παιδιά, είμαστε εδώ. Τώρα όσο κάνουν, εντάξει. Είμαστε από τη Θεσσαλονίκη, το SiriusMotors.gr και ήταν η πρώτη φορά που βρεθήκαμε εδώ και η υποδοχή και η φιλοξενία ήταν άψογη και ελπίζω το χρόνο να είμαστε και εμείς εδώ ξανά. Η πόλη σας είναι πανέμοφη, η πρώτη φορά ήρθαμε και θα ξανάρθουμε σίγουρα. Είναι η δεύτερη χρονιά που ερχόμαστε, είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι και του χρόνου να είμαστε καλά, εδώ θα είμαστε. Είναι ωραία πόλη, εμείς θα κάτσουμε και αύριο, άρα καλά περνάμε. Φέτος ήταν ακόμα καλύτερο, σίγουρα. Μεγαλύτερος χώρος, πιο ευρύχωρος, εύκολος για τους επισκέπτες, κάθε χρόνο και καλύτερα. Ερχόμαστε από την Τρίπολη, είμαστε το Modelers.gr, είναι το κατάστημα του Σουζίγου και εγώ είμαι η βοηθός του. Ήρθαμε σε αυτή την φανταστική οργάνωση που δημιούργησε η Άρτα και ο Σύλλογος Στατικού Μοντελισμού της Άρτας και εκθέσαμε τα προϊόντα μας και είχαμε προϊόντα για μοντελιστές, για ανθρώπους που ξεκινάνε το χόμπι τώρα ή για άλλους που είναι πιο εξελιγμένοι και παίρνουνε και βραβεία, όπως τώρα. Και είχαμε προϊόντα τα οποία πουλάμε στο modelers.gr. Είναι η δεύτερη φορά που έρχομαστε στην Άρτα, είναι πολύ φιλόξενη η πόλη, μας αρέσει πολύ και ο διοργάνωσης μας εξέπληξε. Πώς σας φάνηκε η έκθεση αλλά και η πόλη αυτές τις μήνες που μείνατε εδώ. Η πόλη είναι αρκετά καλή, είχα αρκετά χρόνια να έρθω γιατί ερχόμουνε σχεχνά. Δώθηκε η ευκαιρία τώρα με την έκθεση, είδα και τα παιδιά, γνώρισα όλη τη λιέση από κάτω. Καλή διαμονή και αρκετά καλός χώρος. Θεωρώ ότι πρέπει να είναι από τα καλύτερα των τελευταίων τουλάχιστον 4-5 ετών. Είναι αρκετά καλή εμπειρία. Θα προσπαθώ όσο γίνεται κάθε χρόνο να συμμετέχω. Πρώτη φορά έρχομαι στην έκθεση της Άρτας, πέρασα πάρα πολύ ωραία, κατέβασα πάρα πολλά μοντέλα, έχω αντεβάσει 35 μοντέλα μόνο εγώ. Βραβεύτηκα σε πάρα πολλά μοντέλα. Είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένος, ευχαριστημένος.