Πως αναζητώ ... βιβλιογραφικές βάσεις; (Βιβλιοθήκη ΑΠΘ - AUTh Library, 2014)
: Η αναζήτηση ξενόγλωσης βιβλιογραφίας μπορεί να γίνει με τη χρήση βιβλιογραφικών βάσεων. Για να εντοπίσετε βιβλιογραφικές βάσεις στο αντικείμενό σας ή κάποια συγκεκριμένη που σας ενδιαφέρει, από την αρχική σελίδα του νέου δικτυακού τόπου θα επιλέξετε «Πηγές». Εδώ πέρα μπορείτε να δείτε αξιόπιστες πηγές διαδικτύου που έχουν επιλέξει οι βιβλιοθεκονόμοι του Αριστοτελείου, όπως και όλες τις συνδρομές του Σύνδεσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθυκών, το Chialink δηλαδή, και συνδρομές της βιβλιοθήκης του Αριστοτελείου. Η προβολή των βιβλιογραφικών βάσεων μπορεί να πραγματοποιηθεί ένα θεματικό πεδίο. Εναλλακτικά μπορείτε να πληκτρολογίσετε το όνομα μιας βάσης που σας ενδιαφέρει. Μπορείτε να οδηγηθείτε κατευθείαν στο δικτυακό τόπο πατώντας επάνω στη λέξη σύνδεσμος και από κάτω φαίνεται ποιος προσφέρει αυτή τη βάση. Η συγκεκριμένη, η σκόπου δηλαδή, αποτελεί συνδρομή του Chialink. Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να εντοπίσετε αυτό που σας ενδιαφέρει, μπορείτε πάντοτε να ρωτήσετε ή να συνομιλήσετε με ένα βιβλιοθεκονόμο. Σας ευχαριστούμε.