Φωτιές Φλώρινας 2022 (ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ, 2022)
: Μουσική 23 Δακεβρίου 2022 αναβιώνουμε ένα από τα εμπληματικότερα έθνημα της περιοχής μας. Το έθνημα του ανάματός της φωτιάς. Είναι ένα έθνημο που έρχεται από πολλά χρόνια πριν. Δεν έχει χάσει με την πάροδο του χρόνου την ταχτότητά του και συμπολίζει τη φωτιά που άναψαν οι βοσκοί για να ζηταθεί ο Χριστός μας και για να αναγγελθεί η γέννησή του. Αφήνουμε εκείνη την ημέρα κάθε χρονιά την απεσιοδοξία στην άκρη, ζούμε μια βραδιά βγαλμένη από τη τοπική περάδοση και στέλνουμε μήνυμα αγάπης, αισιοδοξίας και αλληλεγγύης. Κάθε γειτονιά ανάβει τη δική της φωτιά, ύψους μέχρι και 15 μέτρων, η προετοιμασία των οποίων γίνεται πολλούς μήνες πριν. Γύρω από κάθε φωτιά στείνεται ένα γλέντι με παροχή ερδεσμάτων και πολύ κρασιού και όλοι μαζί διασκεδάζουμε και περιμένουμε τη γέννηση του Χριστού.