Ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση 1.300 μέτρων, σε δρόμους εντός του οικισμού της Κορωνησίας (ARTA WebTV, 2023)
: Είναι ένα σημαντικό έργο ασφαλτόστροφης σε περίπου 1200 μέτρα, που υλοποιούμε εδώ και ολοκληρώνουμε σήμερα στην Κορονησία. Είναι ένα έργο το οποίο είναι ενταγμένο στο LEADER, με προϋπολογισμό κοντά στις 500.000 ευρώ και αφορά και άλλα χωριά που στη συνέχεια θα γίνουν όπως είναι στην Καμπί, στον Άγιο Σπυρίδωνα, στους Κωστακιούς, στην Ανέζα και στη Γραμμίνιτσα. Είναι πολύ σημαντικά για την καθημερινότητα των δημοτών. Εγώ θέλω να πω ότι εδώ στην Κορονησία, θυμάμαι στην αρχή της αισθητίας μου που ανέλαβα, ότι όλοι αυτοί οι δρόμοι στο πίσω μέρος του χωριού, ήταν όλοι χωματόδρομοι και τότε. Ξεκινήσαμε να κάνουμε σιγά σιγά μελέτες. Εγώ με κάνει νομίζω ότι αυτή είναι η τρίτη εργολαβία που υλοποιούμε, έτσι ώστε σήμερα με αυτή την εργολαβία ολοκληρώνουμε το σύνολο των δρόμων που δεν είχαν ασφαλτοστροφεί και μένουν δύο κομμάτια ακόμη. Το ένα κομμάτι έχει να κάνει με την ανάπλαση του χώρου και τους δρόμους γύρω από τη Νικούλια, την οποία η Τεχνική Πυρησία του Δήμου έχει μια ολοκληρωμένη μελέτη και περιμένουμε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για να μπορέσουμε να την εντάξουμε και ο Πυρηφυριακός Δρόμος, ο οποίος και αυτός θα το μελετήσουμε και να είμαστε έτοιμοι να τον εντάξουμε σε διάφορα προγράμματα. Είμαστε έτοιμοι να τον εντάξουμε στη βελτίωση των έργων καθημερινότητας και σε μικρά και μεγάλα έργα που έχει ανάγκη ο τόπος μας. Είναι από το πρόγραμμα LEADER που περιλαμβάνε εργολαβίες και σε άλλα δημοτικά διαμερίσματα όπως Καμπί, Κεραμάτες, Κοστακί, Γραμμενίτσα. Είναι μια παρέμβαση που πραγματικά θα ομορφύνει τον οικισμό. Είναι 1200 οδόστρωμα ασφαλτικό που πραγματικά θα κοσμίζει την περιοχή και θα την αναδείξει. Θεωρώ ότι είναι σημαντικά έργα που δημιουργούν, αν θέλετε, υποδομές για την τουριστική αξιοποίηση και προβολή της Κορυνησίας. Αντίστοιχα έργα του πρόγραμματος θα εκτελεστούν και σε άλλα δημοτικά δημιουργήματα μέσα στην περίοδο του Καλογριού και πιστεύουμε πραγματικά θα δώσουν ένα τελικό αποτέλεσμα πάρα πολύ όμορφο και πολύ χρηστικό για τους χρήσεις των τοπικών κοινωνιών. Ναι, ήταν ένα αίτημα από πολύ παλιά των κατοίκων, αλλά όχι μόνο των κατοίκων που μένουν στην Κορυνησία, αλλά και από άλλους που έχουν σπίτια στην Κορυνησία και δεν μένουν το χειμώνα εδώ, έρχονται το καλοκαίρι. Ήταν αίτημα από όλων ετών και υλοποιήθηκε. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τη Δημοτική Αρχή γιατί είναι ένα πολύ μεγάλο έργο για την Κορυνησία και πιστεύω ότι θα εξυπηρετηθούν πάρα πολύ και οι κάτοικοι αλλά και οι πόλοι που έχουν τα σπίτια τους εδώ. Έχουμε την τύχη, αλλά και την σοβαρότητα του δημάρχου να μην βλέπει μόνο την Κορυνησία σαν ψήφους, γιατί είμαστε λίγοι, δεν είμαστε πάρα πολύ, αλλά δείχνει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και τον ευχαριστώ πάρα πολύ γι' αυτό.