Το Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας volley Γυναικών θα γίνει στην Άρτα 10 και 11 Μαρτίου (ARTA WebTV, 2023)
: Με χαρά υποδεχόμαστε και να φιλοξενήσουμε το Final Four Βόλυ Γυναικών 10 και 11 του Μαρτίου στην πόλη μας, εδώ στο Ταφ 9, στο κλειστό γυμναστήριο του Ταφ 9 και θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Πετροσφαίρεισης, τον Γιώργο Καραμπέτσο που αποδέχτηκε αυτή την πρόταση και αυτή τη συνεργασία να έχουμε από κοινού να τη διοργανώσουμε. Για μας είναι χαρά, είναι πρόκληση, έχουμε δείξει και στο παρελθόν ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε σε μεγάλες διοργανώσεις και να διοργανώσουμε και εκεί που στοχεύουμε είναι ότι και με τον αθλητικό τουρισμό να μπορέσουμε να τονώσουμε την τοπική οικονομία της περιοχής μας, αλλά από την άλλη να μπορέσουμε και οι ακαδημίες των παιδιών που ασχολούνται με το άθλιο του Βόλυ να δουν από κοντά μεγάλους αθλητές και έτσι να συνεχίσουν αυτή την προσπάθειά τους στον αθλητισμό. Άρα εμείς αυτό που δεσμευόμαστε είναι ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό και τώρα αλλά και το καλοκαίρι για την προετοιμασία της εθνικής ομάδας του Βόλυ για να μπορέσουμε η πόλη μας να ακουστεί και να μας βοηθήσει αυτό γενικότερα στην διαφήμιση της πόλης μας που μπορεί πλέον να φιλοξενεί μεγάλες διοργανώσεις. Γιορτάζουμε διπλά και θρησκευτικά αλλά και αθλητικά εκείνο το διάστημα και νομίζω ότι θα είναι και μια φορμή αν θέλετε να έρθουν και διάφοροι πολιτικοί παράγοντες στην περιοχή μας. Θεωρώ ότι ο υφυπουργός αθλητισμού κ. Αυγενάκης θα μπορέσει να έρθει και σας λέω ότι αυτό για μας είναι μια πρόκληση. Πηδιώκουμε και θα θέλουμε κάθε χρόνο να διοργανώνομα από ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός. Όπως το κάναμε και με αγώνες του τελικού hardball γυναικών που κάναμε εδώ αλλά και με τον πρωτάρχηπο παιδηλασίας θεωρώ ότι αυτό πραγματικά το γήπεδο του ΤΑΦΙΝΑ είναι ένα στολίδι γενικότερα για την Ήπειρο θα πω. Το οποίο σιγά σιγά και με τα έργα που κάναμε στο περιβάλλον τον χώρο το εξοπλίζουμε ακόμη περισσότερο. Σας λέω ότι ο δήμος Αρτέων τολμάει και παίρνει τέτοιες οργανώσεις γιατί αποβλέπει τουριστικά στην περιοχή να ανεβεί η περιοχή τουριστικά να υπάρξει αθλητικός τουρισμός και σας λέω και πάνω από όλα να μπορέσουμε τα αθλητές ειδικοί μας τα μικρά παιδιά να μπορέσουν να δουν μεγάλους αθλητές από κοντά στην πόλη μας. Και ευχαριστώ πάλι τον Γιώργο Καραμπέτσο για την συνεργασία που ξεκινάμε από σήμερα. Θα συμφωνήσω με τον δήμαχο γιατί εγώ δεν το είπα ότι αντιλαμβάνεστε ότι όντως είναι και ένα τουριστικό γεγονός γιατί θα έρθει πάρα πολλούς κόσμους στην πόλη εκτός στα Σουματία δηλαδή, θα έχουν και πολλοί φυλαθλοί, φυλαθλοί πολύ βέβαια, γιατί τους άλλους δεν τους θέλουμε εμείς, όπου αυτό είναι σημαντικό, θα κυκλοφορίζει το ευρώ στην πόλη. Και εμείς έχουμε την πύρα και, ας το πούμε, άρτα βέβαια γιατί από εδώ πρέπει να την πούμε. Πρώτον είναι ο δήμαχος, ο οποίος ευθύς εξαρχής έδειξε μια μεγάλη αγάπη για να φιλοξενήσει το γεγονός, γιατί δεν είναι μόνο αυτό. Ναι, ναι, ναι, είναι το Final Four που θα δίνουν των κοριτσιών που είναι πολύ σπουδαίο γιατί συμμετέχουν αρκετά αναγνωρισμένες ομάδες, αλλά εδώ θα έρθουμε και το καλοκαίρι, τρεις εβδομάδες, να κάνει προετοιμασία οι εθνικοί των γυναικών, κάνοντας και φιλικά, κατά πάσα να δώσουν την Εθνική Αιγύπτου. Σημαντικό κι αυτό σαν γεγονός για την Εθνική Ελλάδος, η οποία θα προετοιμάζεται για να παίξει στο Παναγωγραφικό Προτάθυμο. Άρα δεν έχουμε μόνο το κυπέλο Ελλάδος που για μας είναι των γυναικών και των αδώνων οι κορυφές διοργανώσεις που έχουμε σαν ομοσομαδία, αλλά πολύ δύσκολο να επιλέξουμε γήπεδο για την εθνική ομάδα, ιδιαιρέτερα των γυναικών γιατί ο προποντής είναι λίγο ακριβώς και παράξενος, είναι ιδανικό και το γήπεδο στην προκειμένη επέδοση. Βέβαια, εγώ έχω και ένα ιδιαίτερο δεσμό φιλίας με τον κύριο Γιάννη. Πού είναι ο Γιάννης, λοιπόν... Τον Αθλητήμος, τον Γιάννη Μπασούκα. Τον Μπασούκα, ναι, πολύ αιτή θα λέγα, πολύ αιτή από όταν είχα μαύρα μαλλιά, εντάξει, κι αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο. Και γενικότερα τώρα, εντάξει, θα έπρεπε κάτι να κάνουμε κάτω στην Ήπειρο, νομίζω ότι ίσως έχετε και το καλύτερο γήπεδο εδώ στην Ήπειρο γενικά, γιατί κι αν τα Γιάννενα πολλές φορές μου έχουν ζητήσει την Μαρχέλα, δεν τα αγαπούσαν και τόσο πολύ για να μας τελείων. Πρόεδρε, αναμένετε να δούμε ένα Final Four με πολύ δυνατές ομάδες και θα είναι και εξαιρετικό το επίπεδο. Υψηλό το επίπεδο, θα έλεγα. Είχαμε βέβαια μια έκπληξη που δεν την περίμεναμε, απεκλήσεται ο Ολυμπιακός. Αλλά οι υπόλοιπες τρεις ομάδες που είναι εδώ, ξεκίνησαν και οι τρεις πρώτες ομάδες πρωταθλήματος. Αυτοί που έχουν λάδιο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚΟ ΠΑΡΝΕΚΟΣ και η Σαντορινή, η οποία είναι μια αξιόλυγη ομάδα και συμμετέχει και περισσότερο πολλά χρόνια στα Final Four. Ναι, θα είναι πολύ υψηλό το επίπεδο, θα έλεγα, πάρα πολύ υψηλό. Ξεκινάμε σήμερα, γιατί η αλήθεια είναι ότι η διαδικασία είναι πολύ μεγάλη. Απλά τώρα, επειδή μου δίνεται ευκαιρία πλέον, θέλω επισήμως να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο, γιατί αγκάλιασε έτσι με αγάπη αυτό το τουρνουά και τα προετοιμασία της ελληνικής κοινωνικής, που για μας και αυτά έχει μεγάλη αίσθηση.