Μεθοδολογία της Οικονομικής Θεωρίας (2022-11-21-20:00:05) / Μέρος 3 / Προγραμματισμένη Μετάδοση μαθήματος - Τζωτζές Σέργιος (ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, 2022)
Προγραμματισμένη Μετάδοση μαθήματος: Πώς μπορούμε να το κάνουμε αυτά ακόμα πιο αστείου Σβήνα τα στροφές Γιατί είναι πιο αστεία η εβδομάδα για να γελάσουμε Γιατί έτσι θα πάρουμε στις αγκάλες της πολιτικής συγχρονίας και θα ιδιοποιηθούμε όποιον κάνει δουλειά Το κριτήριο ήταν στον πολιτικό συγχρονομολόγο ώστε να γράψεις όμορφα Κάνατε το έθνικο σας πλούσιο κύριε Σχαρτίες στην πολιτικό συγχρονομολόγο Το οποίο είναι έναν αντίστροφο Τι έχω σημειώσει εδώ τώρα στην επόμενη σελίδα Τι πρέπει να κάνει τίποτα Πώς με μια ονολογία έτσι δείχνει ποιος είναι ο αντίστροφος Που ανοίγει αυτήν την πόρτα Τι είναι ο αντιστροφός Πώς με μια ονολογία έτσι δείχνει πώς σκέφτεται το μυαλόγιο και πώς μπορείς να βρεις τα σπέρματα ιδεών τα οποία άνοιξαν αριζικά από την ιδογμή της επιστήμης Εννοείται ότι η επιστήμη είναι συνδραμμένη του θεσσού Κάποιος είναι Άρα αυτό το πράγμα με το που το βάλεις μαζί με το που πάρεις στον άνθρωπο και του βάλεις το instruction και το instruction πάει σε παρελθόντα χρόνια Όπως έλεγαν οι Ιησούιτες τόσο το παιδί μέχρι τα εχτά και τόσο το μάτια Ah, instructed persons Είναι ελληνική ή είναι κάποια πρωτόρια ιδέα του επιστημονικού παραδείγματος Της κοινότητας Άρα είναι στο πώς κάνουμε την επιστήμη Εδώ πέρα υπάρχει ένας διαχωρισμός που υπάρχει το απλό κοινό και υπάρχει μια άνοιξα εχωριστή κατηγορία κοινού όπου η δόση διαφορά του είναι ότι είχε εκπαιδευτεί στον πάντε φοράει άλλο σκούφο Είναι οικονομολόγος Και πού το βρίσκουμε Πώς καταλαβαίνουμε ότι μιλάει γι'αυτό το πράγμα It's laid down in the commencement of most of the professed treatises on the subject Αλλά όσοι έχουν πάει να διαβάσουν πώς πέρετε στο επιστημονικό παράδειγμα πώς γίνεσαι μέγεως της Εεε... Οκέιιιιιι... Is to the following effect that political economy informs us of the laws which regulate the production, distribution and consumption of wealth To this is frequently offended the familiar illustration Political economy it is said is to the state what domestic economy is to the family Και εδώ πέρα θέλω να βάλω μια παρομείωση να την βάλει για να την χτυπήσει Συνεχίζει μετά Και λέει The definition is free from the form which we pointed out in the former one Ξεχωρίζει Άρα πάει προοδευτικά Αυτό το που κάνει είναι iterative Είναι iterations Κάνει επαναλήψεις και προσεγγίσεις μιας ιδέας ώστε να καταφέρει να φτάσει κάπου Αλλά το προηγούμενο αυτός ορισμός ότι κοίτα να δεις η πολιτική προμένει επιστήμη και εγχειτέχνη και ότι έχει να κάνει με νόμους της φύσης conversion to the close of nature Not with maxims of conduct And teaches us How things take place of themselves Not in what manner it is advisable for us to shape them in order to attain some particular Εδώ πέρα εγώ γίνομαι ακόμα πιο καλύτερο από τους αυτούς και έτσι όπως την αντιλαμβάνε εδώ πέρα ο ΜΜΜ έτσι όπως εδώ, εις αυτού του σημείου την πολιτική οικονομία κάνει ένα διαχρονισμό ο οποίος αναχρονιστικά με μοντέρνους όρους νομίζει να προσομιάζει περισσότερο το θετικό και το οικονομιστικό Πώς συνειδιάζει πάλι? Διαχρονιστικά με το θετικό και το οικονομιστικό το κριτήριο με το οποίο ο ορισμός αυτός είναι καλύτερος είναι ότι μας διδάσκει πώς υπάρχουν τα πράγματα στον κόσμο από μονάχους Επειδή ένα που με σέβους δεν είχε απασχολήσει τώρα που ήρθαμε για την απορία μου δίνεται και ένα ζήτημα, νομίζω, αυτοπαξίας της αυστήμης δηλαδή αυτό το θετικό δεν ξέρετε επαναλαμβάνει παρά γιατί αυτά είναι από μονάχους και μονάχους βέβαια μετά το διορθώνει όταν είναι ένα κεβέι στο μανκάιν στο μία του ανθρώπου που γίνεται αλλά δίνει και μια αντιάσταση αυτοπαξίας της αυστήμης που έχει και υπάρχει από μονάχους Ότι υπάρχει μια ανατουρακστική βάση στο όλο επεχείρημα και στο όλο υπροέλευση του κόσμου νομίζω ότι ο Μίλις σίγουρα έχει αναφέρονες τη φυσική υπροέλευση του κόσμου τη φυσική ενταξιδόμηση του μονάχου και ίσως από εκεί να προσπαθεί να δείχνει ότι υπάρχει μία αντικειμενικότητα σε αυτό δεν το λέει, γιατί λέει είναι άλλο το τι υπάρχει και άλλο το τι θέλουμε να πούμε του Άσια από το που υπάρχει νομίζω ότι τον ενδιαφέρει η αλήθεια με ίσως αντικειμενικότητα ίσως και η νορμοποιήσει Τον ενδιαφέρει η αλήθεια, αλλά το δείχνει προσεκτικά μόνο του αλήθεια Ναι, δεν το νομίζω μόνο του αλήθεια, λέει ακόμα και τα άφορα του παρακείμενου να πει με την αλήθεια, να το πω πολύ χαρά και για να έχει Λόγω ότι είχε πάει τη διαμάχη εμπερισμού όλου τον εμπερισμού στην εποχή εκείνη και ότι είναι αλήθεια και τώρα το πρόσωπο μουσική σημαίνει μεγάλη σημασία Καλησπέρα, τώρα μπορείς να μιλήσεις Να μιλήσω σε εκείνο το πρόσωπο μουσική Μετά θα θέλαμε να το πούμε Πώς εξετάζουμε τα πράγματα έτσι μπορεί να εξετάζουμε τον νορμοσμό και να εξετάσουμε ασκητημένο το σημείο του νορμοσμού Η έκπραση είναι πολύ ωραία Λίγα μπορούμε να πούμε Λίγο πιο κάτω εμετεπωμενόντας Παιδιά δεν παγκάβουμε Η πρωτοβουλική οικονομία και είναι μυστήμη και το λεωεσμό είναι μυστήμη Άρα όλα είναι καλά Και τώρα εδώ πέρα Στην τελευταία μπανάγραφο Στην τελευταία μπανάγραφο Αυτά τα πράγματα θα δεις και αυτά τα πράγματα περιμένεις να ενταμώσεις και να μάθεις και να σου καλήσουμε μυμπεριακά Μα πάτηση που τα 314 όμως στη μέση της πρώτης παραγράφης το τέλος αυτής της πρώτης πρότασης είναι We do not quarrel with the received formula Τι παρατηρούμε εκεί πέρα Έτσι μαθαίνεται την επιστήμη παιδιά Αυτό είναι η διδασκαλία της επιστήμης και ο τρόπος που γίνεστε επιστήματος και το επιστημονικό παράδειγμα Έτσι έχει αυτό το ενδιαφέρον στοιχείο Σας τα δίνουμε, σας τα δίνουμε έτοιμο τα παίρνετε και δεν μας δίνετε τίποτα Θα πάτε σπίτι σας, κοιμάστε και μετά βλέπετε φυάλτες και στο τέλος πλέτε Που είναι αυτό που βλέπετε στο επειδηματικό σας? Τετάτη σειρά We do not quarrel with the received formula και δεν με ρ Simply Όχι και χαίρετε ρογουριακό όμως στο κέρδος γενική θεωρία εσυνομπίας θέλετε παράδειγμα, ψωπή και τριαντάφυλλα φυσικό όμως στο ανεκοίας τι θέλετε να μπεί λιτζίνια έτσι λεν όλα μικρομάχρο όπου όπου όπου όπου όλα τα έχει ο Μπαχτσερς τώρα κουράστηκα τεκρίως αλλά δεν κουραστούμε Ό,τι αξίζει και πονάει δεν είναι δύσκολο λέει γιατί ξυλάξει με μεγαλύτερη χιλότος Το πήραμε με της ΕΚΕΠΟΣΤΗ. Τι? Το πήραμε με της ΕΚΕΠΟΣΤΗ. Δεν ξέρω. Εγώ πιστεύω ότι ο Πιάτσικας το σκέφτησε. Αν θέλει οθόρυτης, φιλοσοφική οθόρυτη, πάω στον Πιάτσικα. Να σταθούμε λίγο στην επόμενη παράγραφο. Δεύτερη παράγραφο, στριαντακαθήσερα. The science of the laws which regulate the production, distribution and consumption of web. The term web, σού πέταξα τον όρο Πλούτος, is surrounded by a haze of floating and vapour associations. Τι παλεύαν όλοι οι άνθρωποι εκεί την εποχή να κάνουνε. Τι ήταν το έραπο καταπληκτικό στο να βρίσκει τους νόμους της κίνησης και να στέλνει τα νομού, πες. Τα φασαμιστήρια. Αρχιμιστήρια. Ήχε να φουρνάει την σπίτι του και ήθελε να κάνει τρισάφι. Για πείτε μου τώρα για να ανοίξω λίγο μυαλό μου ας γερτίτε. Το αμώνιο λέει. Το αμώνιο. Το αμώνιο δύσκολο. Εντυπλέει το κονένο. Γιατί λέγουμε το αμώνιο. Γιατί λέγουμε το αμώνιο κύριε. Αφρός. Μόλιν το συντράπη ως τι είναι κάτι τέτοιο. Άλλα λοιπόν έχει και επαγγελικό βάρος. Παγγελικό βάρος. Παγγελικό βάρος. Παγγελικό βάρος. Παγγελικό βάρος. Παγγελικό βάρος. Παγγελικό βάρος. Παγγελικό βάρος. Παγγελικό βάρος. etmek ένας χαρακτηριalal? Ναι. Ναι. Ναι. Ναι. Ναι. Ναι. Διαφορείας εσείς δεν μένει. Δεν κάνουμε, αλλά κάνει το κράτος το κράτος, για να κάνει το κράτος το κράτος, δεν είναι ένας λίγος λίγο. The term wealth, floating and vapour associations, πλούτος, επιπλέη και ατμή. Let us apply each place by a periphrasis. Without flinching an eye. Έτσι, να πούμε πόση άθεση ο Μίχης χρησιμοποιεί τη γλώσσα. Wealth is defined, all objects useful or agreeable to mankind, except such as can be obtained in indefinite quantity without label. Instead of all objects, some authorities say all material objects. The distinction is of no moment for the present purpose. Τι μας λέει εδώ πέρα ο Μίχης? Γιατί νιώθει την ανάγκη να πει indefinite quantity without label? Θέλει να κουκλήσει κάποια πράγματα γιατί έχει μια πάρα πολύ απλή οικονομική... Έχει το οικονομικό υπόδειγμα του καιρό του κατεβαίνει. Τι ήταν τότε το οικονομικό πεδίο, Έλληνες, όχι ρε παιδί μου. Αν έχω κάτι το οποίο μπορώ να το πάρω απεριόριστα χωρίς εργασία, και το απεριόριστα γιατί έχει σημασία, γιατί θέλω να το διαφορέσω από τα πολλά πράγματα. Τα πρίζοδες μέρη, ποια είναι τα πρίζοδες μέρη, το βασικό το οποίο μπορώ να το πάρω με σκόπο, το οποίο την εποχή του Μίλετσι ήταν κάθε πατάτα και ένα πρόβλημα, το νερό, η γη, το σημαντικό είναι ότι η γη είναι περιορισμένη, γιατί μπορεί να έχει κανωστή κύριε Μίλετσι. Πώς σχετίστησες τη γεωκτημότητας, γιατί ο άνθρωπος είναι γεωκτητή, ωστόσο η γη υπάρχει, την έχτισε τη γη, πήγε εκεί πέρα, είπα, αλλά δεν κόπιασε, και όσο την πήρε, ποιο δουλεύουν τη γη, δεν μπορούμε, είναι μια άλλη κατηγορία. Βλέπουμε ότι δεν είναι τυχαία τα πράγματα τα οποία συμβαίνει, δεν είναι τυχαία ότι ορίζει το πλούτο, γιατί ταιριάζει, έχεις πει wealth of nations και έχεις πει the science of the laws which regulate, ok, science το ξέρω, το συζητάω τόση ώρα, laws το ξέρω, γιατί έχω πει, προσέχτε πως έχει δομίσει κάθε όρο του ορισμού, πως κάθε πράγμα που έχει πει σε αυτήν την αίσθηση, ο οποίος το πιάνει μετεξική, επιστήμη, ναι, έχω πάλι τέχνη, νόμι, έχω πάλι πρέπει, δεν πρέπει, παραγωγή, διανομή, καταλάβεση, θα το πω, ξεκινάμε το τελευταίο, πλούτο, to confine ourselves to production, Στην πρώτη παραγράφη που λέει «if made», «if, however, there were no more distinction» ή στο «have been made», έχουν σημειώσει στη μέση αυτής της παραγράφης «a separation, therefore, between the general laws and the particular ones». Α, ποιοι είναι οι ειρηκοί, οι ειρηκοί. «Merely because the former are general and the latter, particular, could not counter-vote the rest of the motifs convinced and the natural tendencies of the mind». Αυτό είναι πάλι φυσιοκατησμός και στην επόμενη παραγράφη. «But further, the recognized boundaries which separate the feeling of the political economy from that of physical science. By no means correspond with the distinction between the truths which concern all kinds of wealth and those which relate only to some kinds». Τώρα, τι είναι το παράδειγμα, αλλιώς δομή της κίνησης, έτσι. Μετά μιλάει για την παρατήρηση και μετά λέει «οκ». Και λοιπόν, το πρώτο παράδειγμα που κάνει, από τη στιγμή που αυτά τα πράγματα που συμβαρήθηκαν, είναι παντού στην παράγωση του πλούτου, γιατί δεν είναι μέρος της πολιτικής οικονομίας. Και στη σελίδα 3.16, η παράγραφη που ξεκινάει την σελίδα «The real distinction between political economy and physical science must be sought in something deeper than the nature of the subject matter, which indeed is for the most part common to both». Τώρα, έχω σημειώσει επίσης σελίδα 3.16, την τελευταία παράγραφη, «In all the intercourse of man with nature, whether we consider him as acting upon it or receiving impressions from it». «Laws of the mind and laws of the matter are so dissimilar in their nature. In all scientific methods, they are placed apart». Και μετά μιλάει για τα compound effects, αν έχουμε αχθρισμαϊτιό... Σελίδα 321, πρώτη παράγραφη που έχουμε συμμετέχει, παίρνει κοντά σιγά. Όλοι οι γραφείς πρέπει να χρησιμοποιήσουν τις λέξεις τους με τις αρχαίες τους. Σελίδα 321, πρώτη παράγραφη που έχουμε συμμετέχει, παίρνει κοντά σιγά. Σελίδα 321, πρώτη παράγραφη που έχουμε συμμετέχει, παίρνει κοντά σιγά. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές. Υπάρχουν διαφορετικές διαφορετικές διαφορετικές.