12η Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θεσσαλονίκης 12 Ιουλίου 2021 (Δήμος Θεσσαλονίκης - City of Thessaloniki, 2021)
: Ό,τι σου σημάζω. Σήμερα δεν ήταν. Δεν ακόγηται καθαρά, πάντες και ούτε. Ναι, λέω ότι σε άκουσα, ό,τι σου συνέντευξε. Σήμερα δεν ήταν. Όχι, όχι, όχι, όχι, όχι. Είναι αδελφοί. Αληθιέρα κλείνω τα μικρόφωνα. Ναι. Τι είπες Πρόεδρε. Σας κλείνω τα μικρόφωνα όλων, λέω, για να πάρουμε τις παρουσίες. Ζητώ, συγγνώμη είχαμε ένα πρόεδρο με τις είδες στο YouTube. Ευτυχώς μπόρεσε ο Κίγκος, ο οποίος κάνει το ακατόρθωτο να φαίνεται φιχτό να το διορθώσει, να καλωσορίσω τον κύριο Τρεμόπουλο. Να ευχηθώ ξιδερένιος και γρήγορα στο 100% στα καθήκοντά σας, κύριε Τρεμόπουλε. Είναι μεγάλη μας χαρά το ότι είστε πάλι κοντά μας. Ξεκινάω με τις παρουσίες. Αβαρλής Γιώργος. Αβραμίδου Ίνκα είναι στην αίσθηση του Δημοτικού Συμβουλίου Παρούσα. Αγαθαγγελίδου Μαρία. Αϊδωνα Δέσποινα. Καλησπέρα σας. Καλησπέρα. Αϊδωνόπουλης Χαράλαμπος. Παρόν, κύριε Πρόεδρε. Ακριτίδου Δήμητρα Παρούσα. Καλησπέρα, κύριε Ακριτίδου. Αλεξίου Δήμητρα. Αρβανιτίδου Μαρία. Καλησπέρα. Κύριε Τρεμόπουλο, χαίρομαι πολύ που είστε και πάλι κοντά μας, σιδερένιους. Αρβανίτης Λευτέρης. Παρόν, κύριε Πρόεδρε. Περαστικά, κύριε Τρεμόπουλο. Χαίρομαι πολύ που σας βλέπω ξανά. Να είστε καλά. Χριστίνα Αρχοντί. Εδώ, κύριε Πρόεδρε, καλησπέρα. Να καλωσορίσω και εγώ τον κύριο Πρεμάκη, τον Ανασταράκη. Αναστασάκης Χρήστος. Καλησπέρα, κύριε Πρόεδρε. Καλησπέρα. Βαρσάμη Ναταλία. Βούγια Σπύρος. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Παρόν. Καλησπέρα. Γάκης Βασίλης. Παρόν και καλωσορίζω τον Μιχάλη. Είμαστε όλοι γεροί. Ευχαριστώ, να είστε καλά όλοι. Ο Γάκος Στέφανος. Δαγκλής Δημήτρης. Παρόν και καλωσορίζω και από μένα. Δημητριάδη Σοκράτης. Ζαριανόπουλος Σωτήρης. Παρόν. Ζεϊμπέκης Νίκος. Καλησπέρα, περαστικά και παρόν. Ερωτόκρατος Θεοτοκάτος. Ιακώβου Κώστας. Παραστικά στον κύριο Τρεμόπουλο. Παρόν, κύριε Πρόεδρε. Καλησπέρα σε όλους. Καλησπέρα. Καλαϊτζίβης Στάφος. Παρόν και περαστικά κύριε Τρεμόπουλο. Καλφακά Κουρία. Καλησπέρα κύριε Πρόεδρε και όλοι και όλες. Και να ευχηθώ και εγώ, τα έλεγα και πριν αλλά δεν ακουγόμουν τα μάλλον, τα περαστικά στον κύριο Τρεμόπουλο. Καλησπέρα, Μαρία. Καλησπέρα σε όλους παρούσα, Πρόεδρε. Κύριε Τρεμόπουλο, καλώς ήρθατε πάλι. Ποσμοπούλου Ιωάννα. Καλησπέρα σε όλους παρούσα και να καλωσορίσω και εγώ με μεγάλη χαρά του Μιχάλη και να του ευχηθώ και να του ευχηθώ καλή δύναμη στη συνέχεια. Κούδας Γιώργος. Παρόν και κύριε Πρόεδρε, καλησπέρα και περαστικά. Καλησπέρα κύριε Κούδας. Κύριε Ευχαριστώ Μιχάλης. Καλησπέρα και από μένα, περαστικά και από μένα, αν και τ' άπομα στο τηλέφωνο, καλωσορίσατε και πάλι πίσω. Ευχαριστώ Μονέ. Κουράκης Ανδρέας. Καλησπέρα, παρόν, γεια σου Μιχάλη. Με εσένα καλά. Κουριανίδης Γιάννης. Παρόν, καλησπέρα σε όλους, περαστικά στον κύριο Τραμόπουλο. Κυριτζίδη Σεφρέμ. Καλησπέρα σε όλους, Ιδερένιος Μιχάλης Ιδερένιος. Κωνσταντινίδης Μιχάλης. Καλησπέρα σε όλους και σε όλες, ιερός και δυνατός Μιχάλη. Ευχαριστώ πολύ. Λιακόπουλος Τέλειος. Καλησπέρα, Μιχάλη, περαστικά. Ευχαριστώ, να είσαι καλά. Παρμπουνάκης Αλέξανδρος. Παρόν, καλησπέρα σε όλους και σε όλους, Μιχάλη, καλώς ήρθες και πάλι. Μωυσίδης Βασίλης. Καλησπέρα σε όλους και σε όλες. Ολόθερμα περαστικά, κύριε Τρεμόπουλε. Ταχεία αναρρούση σας εύχομαι. Γρήγορα στον καθηγόν, σαν και πρώτα. Την έχω, ευχαριστώ. Νασχούλας Ιωάννης. Θα με δώ και θα το κανονίσω. Έχει ενημερώσει ο κύριος Νασχούλας με mail ότι θα απουσιάσει. Άρα είναι δικαιολογημένος. Νοτοπούλου Κατερίνα. Καλώς ήρθες, Μιχάλη Ιδερένιος. Πρόεδρε Πάγωνε. Ο κύριος Σαβαρλής. Βήκε. Ξενόπουλος Κώστας. Παρόν κύριε Πρόεδρε, να καλουσορίσω και εγώ με τη σειρά μου και να πηθώ περαστικά στον κύριο Τρεμόπουλο και από μένα αλλά και από όλοι μας στην παράταξη. Ευχαριστώ και για την ανακοίνωση που βγάλατε. Ορφανός Γιώργος. Πασχαλίδου Μαρία. Πατέλις Θεόφυλος. Ρακάς Γιώργος. Παρόν κύριε Πρόεδρε, εκ μέρους του ΜΕΠΕ Θεσσαλονίκη. Ευχαριστώ παραστικά. Ανάρωση στον κύριο Τρεμόπουλο. Και γρήγορη επάνω για τη σειρά σου. Πανούργιο Ιωάννου. Παραστικά. Πανούργιο Ιωάννου. Παρούσα κύριε Πρόεδρε. Καλησπέρα σε όλους. Κύριε Ανάρωση και κύριε Τρεμόπουλο. Ευχαριστώ πολύ. Τανημανίδου Στεφανία. Παρούσα κύριε Πρόεδρε. Τζακόπουλος Σάκης. Παρόν κύριε Πρόεδρε. Καλησπέρα σε όλους. Τρεμόπουλος Μιχάλης. Παρόν κύριε Πρόεδρε. Τσαβλής Δρόσος. Παρόν κύριε Πρόεδρε. Μιχάλη καλώς ήρθες. Και είναι πολύ ευχάριστο να ακούμε το παρόνα απ' το στόμα σου. Παρούσα Μιχάλη. Δυνατός και γρήγορα στους αγώνες πάλι. Ναι. Ήδη τις έχω αρχίσει. Ευχαριστώ. Μετά τη διαπίσωση απαρτίας έχουμε απαρτία. Περνάμε στις ανακοινώσεις. Πρόεδρε. Τζακόπουλος. Γιαννόπουλος. Έχω ανθρώπινη υποχρέωση γιατί κάτι άλλο έκανα εκείνη την ώρα. Και εγώ προσωπικά έκανες να έκανες να σκεφτώ περαστικά στο γνώρισμα. Με δύναμη και με υπέροχη. Και. Έχω ένα δεύτερο σύστημα, ένα διαδικαστικό. Πρόεδρε Σουέστημα και ημεί. Καταθέσαμε μια πρόταση ψηφίσματος. Παύλα απόφασης για το εκπολογισμό. Που δεν πήγε στον συνοδικού συμβούλου. Που πήγαν άλλες προτάσεις ψηφίσματος. Και καλώς έγινα. Από άλλον δημοτικού συμβούλου. Είδε Ζαριανόπουλε θεωρώ ότι δεν είναι ψήφισμα τώρα αυτό. Είναι μια πρόταση. Διανοματική ψηφοφορία στον πληκολογισμό. Ναι. Δεν νομίζω ότι είναι ψήφισμα αυτό. Στείλτε παρακαλώ σε όλους τους συμβούλους την πρόταση του κυρίου Ζαριανόπουλου τώρα. Αυτό είναι στο θέμα που θα συζητηθεί. Θεωρώ ότι θα καταθέσετε και εσείς την πρόταση. Την οποία έχετε. Είναι μια συγκεκριμένη πρόταση. Την οποία έχουμε στείλει από το πρωί με την παράκληση να πάει σε όλους τους δημοτικού συμβούλους όπως έγινε. Σκέλλιντε τώρα διτός συγγνώμη εγώ. Διτός συγγνώμη εγώ. Είναι δικό μου το λάθος του ΔΕΣΤΑΛΤ και να σταλήσει σε όλους τους συμβούλους τώρα. Ξεκινάμε με τις αναγκυνώσεις του Προεδρύου. Να πούμε χρόνια πολλά στον Πρόεδρο της Πρώτης Δημοτικής Κοινότητας, ο Απόστολος Βεϊζαδέ, για την ονομασική του εορτή. Να ενημερώσουμε ότι η κυρία Δέσποινα Τιμπυλίδου ορίζεται ως αναπληρώτρια πρόεδρος της ΓΓΔΚ σε περίπτωση απουσίας κυρίας Καλαϊτζίδου από 17 του 2021 έως 31 δοδεκάτου του 2021. Να ενημερώσουμε ότι ο κύριος Νικόλαος Ζης ορίζεται ως αναπληρωτής πρόεδρος της Τέταρτης Κοινότητας σε περίπτωση απουσίας της κυρίας Τερψίδου Κρυσταλίας έως στις 31 δοδεκάτου του 2021. Να πούμε ότι έχουμε λάβει μια ανοιχτή επιστολή πρωτοβουλίας σε 62 φορέων και συλλογικοτήτων που αφορά στην εφαρμογή του νόμου για διάθεση κοινόχρηστον βρυσσών με φώσιμο νερό προς τους πολίτες, η οποία επιστολή έχει σταλεί σε όλους τους δήμους του πολιοδομικού συγκροτήματος και η οποία παρακαλώ πολύ να σταλεί τώρα στους δημοτικούς συμβούλους για να λάβουν ενημέρωση και αν θέλει και κάποιος από τη διοίκηση να μας πει και την άποψη της διοίκησης σε σχέση με το πόσιμο νερό και τις βρύσσες οι οποίες υπάρχουν στους κοινόχρηστοις χώρους και στις παιδικές χαρές. Να πούμε ότι υπάρχουν δύο ψηφίσματα. Το ένα το ψήφισμα είναι της λαϊκής συστήρωσης και αφορά στο κλείσιμο τραπεζικών καταστημάτων. Το έχετε λάβει όλοι στα μέλη σας. Κύριε Ζαριανόπουλε για ένα λεπτό αν θέλετε να κάνετε την ανάγνωση του ψηφίσματος και να περάσουμε στην ψήφιση του γιατί πραγματικά είναι ένα θέμα που έχει και κοινωνικές προεκτάσεις. Λοιπόν διαβάζω το ψήφισμα μας ακούγονται γιατί κάποιοι συνάδελοι λένε ότι έχω πολύ κακό ήχο. Εγώ σας ακούω πολύ καλά εδώ στην έδροξη των Δημοτικού Συμβουλίου. Λοιπόν το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης διαμαρτύρεται για την απόφαση της τράπεζας ποιος θα προχωρήσει στο κλείσιμο χωρών ακόμα γιατί έχουν κλείσει κι άλλα καταστημάτων της πολλά αποτροπίες σε περιοχές του δήμου και της επίτερης περιοχής Θεσσαλονίκης. Το συνεχιζόμενο κλείσιμο για να δώσουμε ανάγκα πληροφορίες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης είναι το κατάστημα, την κουλιδώνω, το κατάστημα Αγίου Δημητρίου στα αστήματα στα νοσοκομεία που έχουν πολλούς εργατώμενους και σε νοσοκομεία. Στην κρίση λοιπόν το συνεχιζόμενο κλείσιμο τραπεζικών καταστημάτων από όλες τις τράπεζες και η πρόοδο έψη για τα τάργηση αθήμα περισσότερο δημιουργεί σοβαρά προβλήματα πρόσβασης στις αναγκαίες της εργασίας και συναβαλειάς με το δημόσιο πυρετούν δίκτυα και όλους τους συναλλασσόμενους, ιδιαίτερα δεν τους ολικιωμένους. Σε αναγκάζει σε μεγάλες και στιγμές μετακινήσεις ή σε πρόσβαση στα συστήματα τραπεζικής μόλις αυτό θυμένει στη δυσκολία πρόσβασης λόγω μη εξηγούμεν σύφτους με αυτά, αλλά και στις ανεξέλεγχες χρειώσεις και οικονομικές επιβαρήσεις. Εκτός του παραπάνω εισηρήκνος του τραπεζικού δικτύου σημαίνει απόλυα χιλιάδων θέσεων εργασίας και διόγκωση της αλλεργίας που επιτυχά αντιμετωπιστές πρακτικές των πρακτικών και άσκηση απαράδεικτων πιέσεων προς το προσωπικό γιατί δεν είναι θελούς για έξοδο. Το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκη, σαν τα προτερνόμενα σας εφέρανται των εργαζόμενων και των ελλασθρώμενων, ζητά την ανάγκη στον παραπάνω αποφάσιο για κατάργηση τραπεζικού καταστημάτων. Ευχαριστούμε κύριε Ζαριαννόπουλε. Ποιοι είναι υπέρ? Ξενόπουλος. Ο κύριος Ξενόπουλος. Ο κύριος Ζαριαννόπουλος. Κωνσταντινίδης. Ο κύριος Κωνσταντινίδης. Ο κύριος Κουριαννίδης. Ο κύριος Καλαϊτζίδης. Η κυρία Χρυσίζης. Καλφακάκου. Η κυρία Ρακάς. Ο κύριος Ρακάκου. Ο κύριος Ρακάκου. Η κυρία Ρακάκου. Ο κύριος Τρεμόπουλος. Η κυρία Καλφακάκου. Η κυρία Αρχοντή. Η κυρία Ιδωνά. Η κυρία Ιδωνά, ο κύριος Γάκης. Σαπλές. Ο κύριος Σαπλής. Ο κύριος Σαπλής. Ο κύριος Σαπλής. Η κυρία Σπαντουσά. Ο κύριος Σπαντουσά. Ο κύριος Σπαντουσά. Ο κύριος Σπαντουσά. Ο κύριος Κουριαννίδης. Η κυρία Κουριαννίδης. Ο κύριος Κουριαννίδης. Ο κύριος Κουριαννίδης. Σαβαρλής, κύριε Πρόεδρε, γιατί θα ακούω από τον πεθαρό μου κάθε μέρα με ταλαιπωρία που τραβάει στις τράπεδες. Ο κύριος Σαβαρλής, όπως και εγώ, Λεκάκης Πέτρος, γράψτε και εμένα. Κι εγώ, κύριε Πρόεδρε Αρβανίτης, υπέθομαι. Ο κύριος Αρβανίτης. Κούδας, κύριε Πρόεδρε, οπωστικά. Ο κύριος Κούδας. Κύριε Πρόεδρε, και εγώ είμαι, υπέθομαι. Ο κύριος Τζακόπουλος, και εγώ, κύριε Πρόεδρε, ο κύριος Κούπκας, ο κύριος Κυριζίδης, υπέρος. Κοσμοπούλου, υπέρ. Η κυρία Κοσμοπούλου. Αλεξίου Δήμητρα. Η κυρία Αλεξίου. Πρόεδρε, με άκουσες Βούγιας. Ο κύριος Βούγιας, ναι. Διακόπουλος. Διακόπουλος. Το ψήφισμα είναι ομόθονο, έτσι, γιατί βλέπω ότι υπάρχει μία, ναι, δεν ξέρω αν κάποιος. Κύριε Πρόεδρε, κυρία Κούβου. Είναι ομόθονο το ψήφισμα, βλέπω ότι συντάσσονται όλοι γύρω από το θέμα των τραπεζών. Υπάρχει ένα ψήφισμα που έχει κατατεθεί από τη Θεσσαλονίκη μαζί. Και αφορά τους εργαζόμενους των ΟΕΕ. Να πω επίσης, πριν περάσουμε στο ψήφισμα και πριν δώσω το λόγο, κυρία Νοτοπούλου, δεν ξέρω αν κάποιος άλλος θα το διαβάσει από την παράταξη, να πω ότι οι 24 εργαζόμενοι μέσω ΟΕΕ, ζητήσανε και κάναμε και μία συνάντηση σήμερα μαζί, αυτό το οποίο φέρεται ουσιαστικά και στο ψήφισμα. Εγώ να πω μόνο ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι ο εργοδότης στον ΟΕΕ και από εκεί είναι που έχουν προσληφθεί και δουλεύουν στο δήμο. Κυρία Νοτοπούλου, κυρία Χριστίδου. Ωραία. Θέλω κύριε Πρόεδρε να το διαβάσουμε και να το υποστηρέξουμε. Στην πραγματικότητα αυτό που φαντάζομαι ότι το διαβάζετε εσείς, αυτό που ζητούμε με το ψήφισμα είναι να δοθεί παράταση στο πρόγραμμα εργασίας των 501 εργαζομένων, όσο θελούμενοι του προγράμματος κοινοφελούς εργασίας του ΟΕΕ. Είναι περίπου 500 από τους 36.500 συνελικά που εργάζονται σε ΟΕΕ και συναφείς φορείς. Υπάρχουν πολύ σοβαρά προβλήματα. Πέρα από το ότι δεν γνωρίζουν αν θα εργαστούν με ό,τι λέξει το προγράμμα τους, πέρα από το ότι η παράταση είναι μόνο δίμηνη που έχει δοθεί μέχρι στιγμής, δεν μπορεί να θεμελιώσει ούτε δικαίωμα ταμείου ανεργίας και σε περίοδο τρομακτικές ανεργίας νομίζω πως μιας και καλέπτουνε μια πολύ σοβαρή αναγκαιότητα για το Δήμο θα πρέπει ο δημοτικός συμβούλος της Ελληνικής να τους στήρεξε. Εγώ να πω ότι ήδη η Περιφερειακή Ένωση Δήμων από τον Μάρτιο είχε ζητήσει την παράταση αυτών των προγραμμάτων και να ενημερώσω και το σώμα. Αυτό είναι δεχομένος να γίνεται στη διάρκεια της συνεδρίας, ότι από το Γραφείο Δημάρχου έχει φύγει μία επιστολή όπου ζητείται και η παράταση μέσω της Κέδε για τα οκτά μήνα τα οποία και αυτά λόγω Covid πλησιάζουν στη λήξη τους. Πάρε ένα ψέφισμα. Το ψέφισμα είναι σημαντικό, εργαλιάζει τα χέρια του Δημάρχου. Υπάρχει τέτοια απόφωση και από την Κέδε. Ναι, αυτό λέω, αυτό λέω. Κύριε Πρόεδρε μπορώ να... Ένας ένας το λόγο, αν θέλει κάποιος το λόγο. Να ενημερώσω λίγο ότι υπάρχει σχετική απόφαση από την Περιφερειακή Ένωση Κεντρικής Μακεδονίας, που εστάλλει στη Κέδε, κατόπιν σχετικών ετοιμάτων Δημάρχων και νομίζω είναι και του Δήμου Καλαμαριάς. Και μάλιστα πρόσφατα ξαναεστάλλει σχετική ελληλογραφία στο Υπουργείο Εσωτερικών, όπου ζητούμε την ικανοποίηση του συγκεκριμένου ετοίματος. Από εκεί και πέρα, νομίζω ότι και η Κέδε έχει στείλει σχετικό έγγραφο. Νομίζω ότι είναι κάτι το οποίο είναι σε εξέλιξη. Δεν μπορώ να γνωρίζω σε ποια φάση βρίσκεται, αλλά ξέρω ότι είναι σε εξέλιξη. Άρα μπορούμε να ψηφίσουμε το ψήφισμα, να το ψηφίσουμε και να είναι ομόφωνος. Μπορώ δέκα δευτερόλεπτα. Ναι, κύριε Ζαριανόπουλε. Επειδή έγινε το ψήφισμα ότι είναι, λογίζω με τους εργασσόμενους, το έλεγχο για το Δήμο. Σαφώς υπάρχουν αυτά που είπαν έτσι, να Άζαλ φύγει από το Δήμο και από άλλους δήμους και αποδικαίδα και τα κλπ. Αλλά για να μην τετσούν αιτήματα άλλες φύσης από τη Κυβέρνηση, θέλω ότι οι Δήμοι πρέπει να εξασκήσουν όλη την πίεση τους και την πίεση για να παραμείνουν αυτοί οι άνθρωποι στην εργασία τους. Και το ΚΚΕ έχει στημβουλή κατά τέσσερα, όταν θα συγνώμουμε, να παραμείνουν τολάχιστο μέχρι τον χρόνο. Οπότε και εμείς στηρίζουμε την εμπορική αλλαγή στις μέρες του ψήφισματος. Ωραία. Εγώ να πω ότι ήδη έχουν γίνει ενέργειες από το Δήμο της Θαλονίκης προκειμένου να πιέσουμε μέσω της Σκέδε και της Περιφερειακής Ένωσης. Άρα λοιπόν, εγώ διαβάζω το ψήφισμα. Διαβάζω το ψήφισμα λοιπόν. Στο Δήμο της Θαλονίκης εργάζονται περίπου 500 εργαζόμενοι ως ωφελόμενοι του Προγράμματος Συνοφελούς Εργασίας του ΑΕΔ από τους 36.500 συνολικά δικαιούχους προγράμματος που ασχολούνται σε δήμους, περιφέρειες, κέντρα κοινωνικής πρόνοιας, περιφεριών, συναφής, φορείς, υπηρεσίες, υπουργείων και άλλων φορέων. Στοχή του προγράμματος τους είναι η επανασύνδεση, ο μακροχρονίος ανέργων και ευάλωτων ομάδων στην αγορά εργασίας, δεύτερο, η αναβάθμιση δεξιωτήτων των ανέργων, τρίτον, η κάλυψη νοικών αναγκών και τέταρτον, η σύζευξη των παραγωγικών ικανότητων των ανέργων με της ανάγκης κοπικής κοινωνίας. Μέχρι σήμερα δόθηκε δίμηνη παράτες του προγράμματος, που έχει ζητηθεί παράτες να δοθεί μέχρι τέλους του 2021. Αν τελικά το πρόγραμμα δεν παραταθεί αυτό θα έχει δυσμενείς συνέπειες τόσο για τους δημάρχους, τόσο για τις δημόσια δομές και υπηρεσίες που αυτοί εργάζονται. Η αναγκαιότητα της παρουσίας στις θέσεις που βρίσκονται αυτή η χρονική στιγμή κρίνεται πολύτιμη. Όπως γνωρίζετε, η οφελούμενη προγράμμα του Συνταγμίου Ανεργίας, καθώς η μακροχρόνη ανεργία τους αποτέλεσε κριτήρια της μετοχής στο πρόγραμμα που σημαίνει ότι δεν έχουν ταπετούμενα έντσιμα κατά τη διάρκεια του 2019 για την ένταξή τους στον πίδομα ανεργίας. Με σούς τουριστής περιόδου και αναμονής προκήρυξης του δευτέριου κύκλου του προγράμματος, ο οποίος θα φορά περίπου 25.000 οφελούμενους να προσφέρει εργασία 8 μέρη της διάρκειας, κρίνεται αναγκαία μια νέα παράταση. Για αυτούς τους λόγους, 24 εργαζόμενοι που ασχολούνται στο Δήμο Θεσσαλονίκς ωφελούμενοι του προγράμματος και κατά κοινική ομολογία προσφέρουν πολύτιμες και αναγκαίες υπηρεσίες στις δομές που έχουν τοποθετηθεί, έχουν κινηθεί δικαστικά και διεκδικούν την παράτηση του προγράμματος μέχρι το τέλος του 21. Το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκς επειδή κρίνει πολύτιμη και απαραίτητη παροχή υπηρεσιών των οφελούμενων του προγράμματος και ενοφελούς εργασίας οι οποίοι εργάζονται στις δομές του Δήμου και επειδή αναγνωρίζει τα ανάγκη τους για εργασία, καθώς και τα προβλήματα θα αντιμετωπίσουν από μια πιθανή λήξη του προγράμματος, υιοθετεί το έτοιμά τους για το σύνολο των εργαζομένων του προγράμματος και ζητά παράτηση μέχρι το τέλος του 2021. Μια ερώτηση. Το μόνο, Πέτρο, που ήθελα να πω εγώ, είναι ότι ο Δημοτικός Συμβούλιος μετά από εισήγηση της διοίκησης μέσω ΕΜΟΥ πήραμε αυτή την απόφαση και να ζητήσουμε την παράτασμα 31-12. Άρα δεν διαφωνώνουμε σε κάτι, θεωρώ εγώ. Όχι, δεν, απλά το κάνουμε με ψήφισμα από το Δημοτικό Συμβούλιο πλέον. Ναι, κύριε Καλαϊτζίδη. Η ερώτησή μου είναι σχετικά με το επόμενο πρόγραμμα, γιατί και αυτοί οι άνθρωποι που θα συμμετάσουν στο επόμενο πρόγραμμα έχουν και αυτοί ανάγκη εργασίας που θα υποβάλλουν τα χαρτιά τους. Θέλω να πω, μήπως η προθεσμία της 31-12 του 21 καπελώνουν τις προσλήψεις αυτών των ανθρώπων. Αυτό είναι ένα μέτρο ημερομηνιακό, το οποίο δεν το γνωρίζω και θέλω να το ρωτήσω αν μπορεί να συμβαίνει αυτό ή όχι. Ναι, αυτό θα δούμε να απαντήσει στη συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας, ο κ. Σαβαρλής, δεν ξέρω ποιος μπορεί να απαντήσει σε αυτό το ζήτημα, απλά εμείς συντασσόμαστε αυτή τη στιγμή με την ΠΕΔ, με την ΚΕΔ, με τους δήμους οι οποίοι έχουν εζητήσει αυτό το πράγμα. Άρα λοιπόν, θεωρώ ότι είναι ομόφωνο και αυτό το ψήφισμα και προχωρούμε στα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Έχουμε ένα θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης, στο οποίο συνάδελφη ζητώ το σύνολο του σώματος να δεχτεί και τη συζήτησή του αλλά και την ψήφισή του. Το θέμα είχε έρθει κανονικά στην ώρα του, αλλά αφορά τα επιδόματα τα οποία δίνονται οι οικονομικές ενισχύσεις σε άπορους συνδημότες μας. Όπως γνωρίζετε πολύ καλά, τα επιδόματα αυτά ερχόταν σε έναν πίνακα όπου αναφερόταν το ονοματεπώνυμο του δικαιούχου. Το θέμα αυτό πήγε και ήρθε στην υπηρεσία αρκετές φορές μέχρι να καταλήξουμε στο να έρθει η τελευταία εισήλισση η οποία έχει το αρχικό του ονόματος και του επιθέτου και μόνο το άφημι για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Άρα ουσιαστικά ο λόγος που έρχεται εκτός ημερησίας είναι αυτός και κανένας άλλος, οπότε το θέτο προς συζήτηση είναι κάποιος κατάστατο να συζητηθεί το θέμα εκτός ημερησίας. Όχι. Κύριε Πρόεδρε, απλά θέλω να πω ότι σε αυτά που μας στείλατε τα χαρτιά έχει το πλήρες ονομά του με όλα του τα στοιχεία, έτσι, στην απόφαση της οικονομικής επιτροπής. Έτσι είναι, Πρόεδρε. Ναι, υπάρχει το απόσπασμα. Έχετε δίκιο, κύριε Ψακώπουλε. Η οικονομική επιτροπή είχε προλάβει να πάρει την απόφαση. Η εισήγη προς τον δημοτικό συμβουλεύτε μόνο με τα αρχικά και γι' αυτό βγαίνει έτσι. Δηλαδή έχουν δημοσιολοποιηθεί ήδη τα ονόματα τους. Δεν κατάλαβα το η Εμπρεμούρα για όλο αυτό το πράγμα. Από εδώ και πέρα, λοιπόν, και στην οικονομική επιτροπή δεν θα κοινοποιούνται τα ονόματα των οφελούμενων. Έγριση οικονομικών ενισχύσεων… Κύριε Πρόεδρε. Ναι. Ίσως ότι αυτός ο λόγος που λέτε, δεν νομίζω ότι είναι ο πραγματικός λόγος που έρχεται εκτός ημερυσίας. Τι εννοείτε? Τι εννοώ, δηλαδή δεν είναι το θέμα των ονομάτων που έρχεται, που γράφονται ή δεν γράφονται τα ονόματα που έρχεται εκτός ημερυσίας, αυτός είναι ο λόγος. Για προστασία των προσωπικών δεδομένων… Δεν γράφεται το τόνομα. Αλλά είναι αυτός ο λόγος που έρχεται εκτός ημερυσίας… Κύριε Αϊδονόπουλε. Κύριε Αϊδονόπουλε. Ποιος άλλος έχει… Κύριε Πρόεδρε, σας διαβεβαιώ ότι αυτός και μόνο είναι ο λόγος. Είχαμε μάλιστα ένα σοβαρό θέμα την περασμένη Τετάρτη. Λέγαμε ότι αφού από τη λικονομική περάσαν έτσι, η υπηρεσία έλεγε ότι πώς θα ανταλωπιθούν μόνο με τα αρχικά και βρήκαμε τη Σολομώνη διαλύση να υπάρχουν τα αρχικά και το άμκα. Ή το αφημί τελώς πάλι από τα δύο στοιχεία, κατά περίπτωση. Αυτός και μόνο είναι ο λόγος και τίποτα άλλο. Πέμπτη και Παρασκευή η υπηρεσία τρελάθηκε για να βγάλει τους καινούργους πίνακες, αναζητώντας λοιπόν το αφημί το άκρη με τα περίπτωση, για να ρθούνε. Κύριε Πρόεδρε, μια ερώτηση θέλω να κάνω. Σαφώς δεν διαφωνώ για το εκτός, ίσως με τη φώτισή μου να μπαίνω στην ουσία. Εγώ θέλω να ρωτήσω το εξής. Ναι, αλλά εμείς πρέπει να λαμβάνουμε γνώση για κάποιους που ετούνται οικονομικής ενίσχυσης. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι έρχεται έτσι ώστε να λάβουμε γνώση των ονομάτων, έτσι ώστε και εμείς να διερευνήσουμε στο βαθμό που μπορούμε για το αν όντως ευσταθεί κάποιο έτοιμα. Δεν σας λέω. Σας λέω καθαρά από την έννοια το τι σημαίνει η υποβολή των ονομάτων. Εμείς πώς μπορούμε να ελέγχουμε υπό αυτούς τους όρους και τις προϋποθέσεις. Είναι γενική η ερώτηση. Δεν είναι μωρό για αυτό. Κύριε Γάκη, συγγνώμη λίγο. Συγγνώμη λίγο συνάδελφη. Εγώ δεν λέω ότι κάνετε κάτι αφαίρετα. Κύριε Γάκη, απλά για να σας απαντήσω σε αυτό το θέμα, έρχεται από την Επιτροπή, η οποία επεξεργάζεται όλα τα στοιχεία τα εκαθαριστικά, στην οποία συμμετείχει διοίκηση, αντιπολίτευση, πηγαίνει δεύτερο στην Οικονομική Επιτροπή και τέλος καταλήγει στο Δημοτικό Συμβούλιο. Στο Δημοτικό Συμβούλιο. Τώρα το χώρετε για την Οικονομική Επιτροπή κύριε Λεκάκη. Τι? Ακούστε με λίγο αγαπητοί μου συνάδελφοι, εάν θέλετε εγώ αποσύρω το θέμα και το φέρνω σε άλλες συνεντρίες και θα πάνε πίσω. Όχι όχι, δεν θέλω να το αποσύρετε, απλά έχω κάποιες απορίες. Δηλαδή μήπως σε αυτή την περίπτωση ο νομοθέτης κάτι υπερβολεί, δεν ξέρω πως υπερβάλλει ο νομοθέτης. Ποιος νομοθέτης, έγινε μια συζήτηση για τα προσωπικά δεδομένα την προηγούμενη φορά, στο προηγούμενο Συμβούλιο, το οποίο δεν καταλαβαίνω τι νόημα έχει, γιατί δηλαδή ο Πρόεδρος της Επιτροπής ή τα Μέλη της Επιτροπής μπορούν να διαβάζουν τα ονόματα και τα Μέλη της Οικονομικής Επιτροπής δεν πρέπει να βλέπουν τα ονόματα. Εκείνοι είναι προστάτες των προσωπικών δεδομένων και εμείς είμαστε υπολέμοι. Δεν κατάλαβα, δηλαδή θα ψηφίζω υπέρ της λήψης του Επιτρόματος, χωρίς να ακολουθήσω ποιος το παίρνει. Ναι, κύριε Αϊδονόπουλε, απαντήστε και προχωράμε στην ψήφιση ή μη του θέματος. Υπάρχει έτοιμα, τα βήματα είναι τα… εγώ μιλάω. Ναι, κύριε Αϊδονόπουλε και περνάμε στην ψήφιση του θέματος. Υπάρχει έτοιμα και περνάμε στην ψήφιση του θέματος. Υπάρχει έτοιμα και περνάμε στην ψήφιση του θέματος. Υπάρχει έτοιμα και περνάμε στην ψήφιση του θέματος. Υπάρχει έτοιμα και περνάμε στην ψήφιση του θέματος. Θα δούμε κατά πώς μπορούμε να πάρουμε στην Εικονομική Επιτροπή, χωρίς παρά μόνο με τα αρχικά και με το ΑΦΙΜΗ ή με το ΆΜΚΑ. Κύριε Αμπαλή, για να προχωρήσεις την συζήτηση. Μπορώ να κάνω μια παρέμβαση. Η Έλη Χρισίδου είμαι. Πριν μιλήσει ο κ. Καφαλιέστη. Να μιλήσει. Ελάτε κ. Χρισίδου για ένα λεπτό, αλλά αν ανοίξουμε τη σύζηση, κι άλλο. Θα βοηθήσω, νομίζω, στη συζήτηση. Εγώ θεωρώ ότι έτσι κι αλλιώς, σε σχέση με τα προσωπικά δεδομένα, σαφώς το όνομα, το λέγαμε και πριν, δεν πρέπει να αναγράφεται. Αλλά έχει δικαίωμα ο κάθε δημοτικός σύμβουλος να ζητάει, να πηγαίνει στο γραφείο, να ζητήσει τα ονόματα, πολύ πιο πριν τα κατεύουν στο δημοτικό συμβούλιο. Δηλαδή, να μπορεί να ενημερώνεται για τα ονόματα, όπως κάνουμε και με μια σειρά τα θέματα, που μπορούμε να ενημερωνόμαστε, στο γραφείο, για τους συγκεκριμένους ονόματα. Και από εκεί και ο καθένας ας δει την ερώτηση. Κύριε Πρόεδρε, μία τελευταία ερώτηση, κύριε Πρόεδρε, μία τελευταία ερώτηση. Παρακαλώ, κι απαντάτε, κύριε Απαντή, και προχωράμε. Δηλαδή, για να μήπως μου απαντήσει και ο Γιώργος στην ερώτησή μου. Δηλαδή, στη διάβοια ή στις αποφάσεις που αναρτώνται, δεν θα εμφανίζονται πια τα ονόματα, παρά μόνο το αφημί. Το αφημί και το αρτικό και το τελευταίο γράμμα. Μόνο αυτά. OK, αυτό ήθελα να πει. Κύριε Βαρλή, σύντομα. Θέλω να πω το εξής, ότι εκ των πραγμάτων, η Επιτροπής, το οποίο αναπροεδρεύω εγώ, πρέπει να δει τα ονόματα, πρέπει να δει το φάκελο. Δεν πρέπει από παντού να διαγραφούν τα ονόματα, όπως καταλαβαίνετε, γιατί στο τέλος δεν θα ξέρουμε τι νοσοί είναι τι. Και θεωρώ το ότι το σώμα. Δεν υπάρχει ούτως να βυσβητήσει, τουλάχιστον, τη δική μου τιμότητα. Όταν λένε ότι είναι και λοιπά. Σας παρακαλώ πολύ. Τα κοιτάω, με έχουν τελευταία λεπτομέρεια. Έχω περιορίσει πόσα έχω αντίψει, όταν και όπου έκρινα ότι θα έπρεπε να γίνει. Κατανοητό κύριε Βαρλή. Αυτό θέλω να είναι κατανοητό από όλους. Αν κάποιος άφησε τη δική μου τιμότητα, μπορεί να μου το πει δημόσια. Δεν είναι θέμα δικής του τιμότητας. Δεν είναι θέμα, Γιώργο, έτσι. Κυριαγάκη, σταματήστε. Κυριαγάκη. Κυριαγάκη. Κυριαγάκη. Κυριαγάκη. Κυριαγάκη. Κυριαγάκη. Κυριαγάκη. Κυριαγάκη. Κυριαγάκη. Κυριαγάκη. Κυριαγάκη. Αγαπητοί μου συνάδελφοι, νομίζω ότι χωρίς λόγο εξαντλούμε το θέμα αυτή τη στιγμή. Των οικονομικών ενισχύσεων, το οποίο... Για να το ψηφίσουμε μια και καλή να τελειώνουμε. Πάμε, κυρία Ιδωνα, έχετε για 30 δευτερόλεπτα. Και κυρία Χρησίδου, μετά και προχωράμε στην ψήφιση. Ανάσα δεν μπορώ να πάρω τώρα, αγχώθηκα. Λοιπόν, η προστασία των προσωπικών δεδομένων είναι κάτι που πρέπει να το πάρουμε απόφαση. Είναι διάτρητη. Δεν υπάρχει η απόλυτη προστασία. Η κοινωνική υπηρεσία γνωρίζει τα πάντα. Εμείς ως μέλη της επιτροπής διαβάζουμε τις κοινωνικές εκθέσεις. Εάν είμαστε αήθει άτομα, μπορούμε να καθίσουμε και να κουτσοβολέψουμε τις διάφορες καταπληκτικές περιπτώσεις κοινωνικές, ψυχιατρικές, με τους φίλους μας και λοιπά. Έγινε, λοιπόν, στην εντιμότητα του καθενός. Δεν τίθεται υπό αυτήν τη σβήτηση, κύριε Βαρλή, η δική σας εντιμότητα, αλλά όλων των μελών. Αυτό ήθελα να πω. Δεν υπάρχει απόλυτη η προστασία προσωπικών δεδομένων σε τέτοιες περιπτώσεις. Θα πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στην υπηρεσία. Στα μέλη της επιτροπής, αυτό. Ευχαριστώ. Ευχαριστούμε πολύ, κυρία Χρησίδου, 30 δευτερόλεπτα για να περάσουμε στη ψήφιση. Καταρχήν, με την παρατήρηση που έκανα και με τη θέση που πήρα, δεν αφισβητώ κανέναν από την επιτροπή, ούτε τον κύριο Βαρλή. Δεν υπάρχει θέμα, δηλαδή, να μπαίνουν τέτοια ζητήματα. Κανένας μας δεν αφισβητεί. Αφήστε με να τελειώσω, κύριε Γάκη. Ταυτόχρονα αφισβητώ ακόμα και τον εαυτό μου πάρα πολλές φορές, οπότε να το λάβετε ως τέτοιο, ότι μπορώ την ίδια στιγμή που δεν αφισβητώ να αφισβητήσω κιόλας, γιατί μπορεί κάτι να γίνει λάθος, γιατί μπορεί οτιδήποτε. Δεν αφισβητώ την εντυμότητά σας, αλλά δεν αφισβητώ, συλλείπτει την εντυμότητα όλων. Κατά συνέπεια, θεωρώ ότι πρέπει να έχει το δικαίωμα ο κάθε δημοτικός σύμβουλος, να ζητάει, να έρθει στο γραφείο, να έχει τα ονόματα, για να μπορεί να ελέγξει κι αυτός με τη σειρά του. Εκρίνεται λοιπόν, εντάξει. Κι ως τέτοιο, το ψηφίζουμε. Εκρίνεται η συζήτηση του εκτός ημερισσίας συμματούς. Εκρίνεται η συζήτηση του εκτός ημερισσίας θέματος συνάδελφης. Υπάρχει κάποιος που είναι κατά. Υπάρχει κάποιος που να είναι κατά στη συζήτηση. Κατά ο κύριος Καλαϊτζίδης. Υπάρχει κάποιος συνάδελφος που είναι λευκό στη συζήτηση του θέματος. Όχι. Εκρίνεται η σύζητηση του θέματος. Εκρίνεται το θέμα. Υπάρχει κάποιος που είναι κατά. Λευκό ο κύριος Ορφανός. Κατά. Κατά ο κύριος Καλαϊτζίδης. Εκρίνεται η οικονομική ενίστηση των άπορων σχεδιμοτόλων, των απόρων σχεδιμοτόλων με αυτές τις ψήφους. Θέμα πρώτο. Περνάμε στην ημερήσια διάταξη. Θέμα πρώτο. Διατύπωση, γνώμητε, του σχεδίου βιώσιμισης ασχής συνειδητικότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης. Κρατήτε, πρόεδρε. Κρατήτε το θέμα, ναι. Εντάξει, ήταν λογικό. Κρατήτε. Θα μιλήσουν όλοι και όποιος θέλει θα μιλήσει στο θέμα ένα, είναι, θα γίνει και η πέραση. Να στείλουμε στο τσάτ, πρόεδρε. Δεν σας ακούω, κυρία αρχοντή. Θέλετε να στείλουμε τα ονόματα στο τσάτ. Στο τσάτ. Ναι, ναι, στο τσάτ. Κλείν τον επικεφαλής των παρατάξεων, οι υπόλοιποι στο τσάτ τα ονόματα. Σας ευχαριστώ. Για το ΖΒΑΚ λέτε πάντα, ναι. Για το ΖΒΑΚ, ναι. Ωραία, θέμα δύο, συγκρότηση επιτροπής προσωρινής και ορισχής παραλαβής του έργου κατασκευή νέων παιδικών χαρών Ευαγόρα και Κορίνθου, 445.000 ευρώ και συμβατικής δαπάνης 168,739 και 26 με ΦΠΑ της διεύσης κατασκευών και συντηρήσεων. Είναι ηλεκτρονική κλήρωση κύριε Βασιλό που περάστε απευθείας την κλήρωση. Καλησπέρα σας. Πρέπει να βλέπετε στην οθόνη τώρα, στην οθόνη σας. Το βλέπουμε εδώ χωρίς την κλήρωση. Τα βλέπουμε, τα βλέπουμε. Τα ονόματα πείτε μας. Ο κύριος Πούμπκας, ο κύριος Ορφανός, ο κύριος Κούδας, ο κύριος Ζεϊμπέκης. Σας ευχαριστούμε πολύ. Σας ευχαριστώ και εγώ. Ευχαριστούμε κύριε Βασιλόπουλα. Στο θέμα δύο, υπάρχει θετική ύψιφος τέταρτης κοινότητας, τα ονόματα είναι αυτά. Κατά στο θέμα... Πρόεδρε, συγγνώμη. Ο Κουράκις, ο Ανδρέας, για το δεύτερο θέμα θέλω να κάνω μια τοποθέτηση. Το κρατώ. Αν εξάρτητα από την Επιτροπή. Θέλω να κάνω μια τοποθέτηση. Τι το κάνετε κύριε Πούμπκας? Πότα είχαμε να κάνουμε το δεύτερο να κάνουμε μια τοποθέτηση. Θέλω να το κρατώ για ποιο όνομα. Κρατήτε το θέμα δύο. Θέμα τρία. Κρατήτε το θέμα για να το εκκρίνουμε μετά. Θέμα τρία. Σύσταση Τριμελούς Επιτροπής για την Εκαθάριση μέρους των μη χρήσιμων υπηρεσιακά αρχείων της διεύθυνσης δόμης και πολυοδομικών εφαρμογών. Εδώ ορίζεται από τους δημοτικούς Σύμβουλους η κυρία Ναταλία Βαρσάμη. Στο θέμα τρία. Κατά. Ο Κύριος Κουράκης. Κατά. Λευκό. Σπανό. Η κυρία Σπανό. Κατά. Ο κύριος Ρατσάς. Αϊδονά. Η κυρία Αϊδονά. Κωνίδης. Ο κύριος Κωνσταντινίδης. Χρυσίδου. Η κυρία Χρυσίδου. Ο κύριος Τρεμόπουλος. Ζαριανόπουλος. Ο κύριος Ζαριανόπουλος. Γάκης Λευκό. Καλφακάκου. Η κυρία Καλφακάκου. Βούλιας. Ο κύριος Βούλιας. Ο κύριος Ξαβλής. Η κυρία Αρβανιτίδου. Πρόεδρε. Πρόεδρε Ζαριανόπουλος. Στο θέμα δύο. Έχει κρατηθεί κύριε Ζαριανόπουλε. Εγκρίνει το θέμα τρία. Θέμα τέσσερα. Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος. Έτους 2021. Στο πλαίσιο εξέλευσης του έργου. Ενεργειακή αναβάθμιση. Και παραγωγή ενέργειας. Από ανανέωση μεσ Κουράκι. Κουράκι. Εξενόπουλος. Ξενόπουλο. Χρησίδου. Η κυρία Χρησίδου. Θέμα 5. Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος Ενεργειακή αναβάθμιση. Ενεργειακή αναβάθμιση. Κουράκι. Ενεργειακή αναβάθμιση. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζίδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζίδη. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζίδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζίδης. Καλάιτζίδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζίδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζίδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζίδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζίδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζίδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζίδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζίδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζίδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζίδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζίδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζίδης. Καλάιτζίδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζίδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζίδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζίδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζίδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζίδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζίδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζίδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζίδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζίδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζίδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζίδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζίδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζίδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζίδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζίδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζίδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζίδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζίδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζίδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζίδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζίδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζίδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζίδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζίδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζίδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζίδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζίδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζίδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζίδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζίδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζίδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζίδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζίδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζίδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζίδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζίδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζίδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζίδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζίδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζίδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζίδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζίδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζίδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζίδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζίδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζίδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζίδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζίδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζίδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζίδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζίδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζίδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζίδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζίδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζίδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζίδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζίδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζίδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζίδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Καλάιτζιδης. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Καλάιτζιδης. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Καλάιτζιδης. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Καλάιτζιδης. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Καλάιτζιδης. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Καλάιτζιδης. Καλάιτζιδης. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης. Ενεργειακή αναβάθμιση. Καλάιτζιδης.