Oral history interview with Orestis Sidiropoulos / Interviewee Sidiropoulos, Orestis Interviewer Nomikou, Anna Date interview: 2016 April 24 Geography creation: Vergina (Greece) Language Greek Extent 1 digital file : MPEG-4. Credit Line United States Holocaust Memorial Museum Collection, courtesy of the Jeff and Toby Herr Foundation (United States Holocaust Memorial Museum, 2016)
Interviewee Sidiropoulos, Orestis Interviewer Nomikou, Anna Date interview: 2016 April 24 Geography creation: Vergina (Greece) Language Greek Extent 1 digital file : MPEG-4. Credit Line United States Holocaust Memorial Museum Collection, courtesy of the Jeff and Toby Herr Foundation: Καλημέρα σας καλυμμένος θέλω πρώτα να ευχαριστήσω πολύ που δεχθήκατε να μας ξανά συνάντησε για άλλη μια φορά σήμερα χαρά μου θα μου πείτε το όνομά σας το μικρό χώρες στις και τα επίθετα επίθετο Σιδηρόπουλος και πού γεννηθήκατε και ορέστη σε ένα παραμεθόριων χωριών την μεταμόρφωση στα σύνορα με τα Σκόπια έγινε ένα χωριό με ηρωική και θλιβερή ιστορία διότι έχασε στη διάρκεια πολέμου κατοχής και εμφυλίων 65 νέα παιδιά πότε γεννηθήκατε 1930 κύριο ρέσλερ εδώ μαζί μου σημειώσεις από την προηγούμενη συνέντευξη που κάναμε μαζί οπότε αν κάτι σε μπορούμε πάντα να δείχνει στην σημειώσεις στίβεν απόκρυφα 1991 ήσασταν ένα έτους λοιπόν και κάτι λιγότερο θα μου πείτε λίγο με την οικογένεια σας στη Βέροια ποιμένα μαζί οικογένειά μου πατέρας μητέρα και τα αδέλφια μου τόσα αδέρφια έχει ήμασταν πέντε παιδιά τέσσερις αγόρια ελάφρυνση ο πατέρας του έκανε αρτοποιός και εσείς και εσείς στη Βέροια πόσους έπεσε πια σε ποιο δρόμο στην οδό σοφού στην πραγματικότητα το όνομα του δρόμου ήτανε Οδός λέοντος σοφού αρχίζει δημοτική αρχή είχε λόγους οικονομίας έκοψε το λέοντας πιο ευάλωτος αφού και έμεινε Οδός for fun εκεί μεγαλώσατε κι εμένα κύριε από 30 από 35 που είχαμε αυτό το σπίτι μέχρι το 55 που φύγαμε και αρτοποιείο του πατέρα σας που ήταν χρεώνουν αν ξέρετε πού είναι η παλιά μητρόπολη Βεροίας η οποία κανένα παλαίωση και και θα παρουσιαστεί στο Πανελλήνιον αναμένουν πως το παγκόσμιο κοινό γιατί είναι ένα πολύ σπουδαίων μνημείων και απέναντι από το από την παλιά μητρόπολη ήταν έντονο το οποίο μας στη γειτονιά σας θυμάστε εάν είχατε γείτονες εβραίους εκεί που μένετε πίσω από αν θυμάμαι και πολύ καλά θυμάμαι δεν είναι πράγματα που ξεχνιούνται αιτιώδης σχέση μας δεν ήταν απλώσεις μια καλημέρα ήτανε εγκάρδιες θα έλεγα συγγενικές ήταν μια οικογένεια το σπίτι τους ήταν ακριβώς απέναντι σχολείων δρόμος είχε κριθεί ήμασταν σαν παιδιά από τακτικά στην αυλή του σπιτιού τους ήταν και αυτή πολλές φορές στην αυλή ελιγμούς ετήσιο ήταν την οικογένειά της κυρίας λίζας δεν κάνει ελίζα ήταν κάπως αλλιώς στο ονόματι στο εβραϊκό κράτος το είδα εγώ αργότερα σε ένα βιβλίο χάλια εμείς ούτε καν την κύριε κυρία ελίζα έκανε οικογένεια κα τελείως και το κυριότερο σάμου λίγο Ιερόθεου διά του τα παιδιά τους θυμάστε τα ονόματά τους έως συνεργατών φυτών τη Halle ενέκρινε λικέρ τι κάνει η νταίζη ήταν λόλα τι κάνουν οι Σιλά κορίτσια και δύο αγόρια κο μόρισον μικρότερος και Alberto μεγαλύτερο ας ξέρετε και το αντίθετο το USS πρέπει να ήτανε Μπενρουμπή και μου λέτε ότι είχατε πολύ στενές σχέσεις με αυτή την οικογένεια είναι τι θυμάστε απ αυτά που κάνατε μαζί τις επισκέψεις σας θα θυμηθώ πρώτα κόσμου λύκος ήταν κρεοπώλης είχε το κρεοπωλείο του στην αγορά Αντωνίου καμάρα της Βέροιας το θυμάμαι πάρα πολύ καλά εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν ψυγεία και κακά τα κρεοπώλες εκκρεμούσαν από τα τσιγκέλια 32 κόσμους και να ψωνίσει και όποτε περνούσε από κει πέρα για να πάω στο σχολείο χαιρετούσαν σαν δουλικό αλλά περισσότερο σε ανάμνηση είναι από το σπίτι κοπή πηγαίναμε όπως σας είπα περιστατικά χώρα κι ότι περιλαμβάνει καθημερινότητα της ζωής δύο γειτόνων εκείνης της εποχής διότι σήμερα μπορεί να μένει κανείς στιγμιαία πολυκατοικία με τον γείτονα έχουν και 1μμ γνωρίζω ούτε το μικρό του όλων η κυρία λίζα μας έφερνε πρακτικά ακραίας να γίνουμε Πελοπόννησο αλλά στις και μας έστελνε τακτικά κρέας το οποίο εκείνη την εποχή ήταν από τα εδέσματα στα οποία κόσμος έκανε οικονομία μια φορά την εβδομάδα το κρέας μια φορά την εβδομάδα το ψάρι και τις άλλες παρά συνηθισμένα φαγητά της κατσαρόλας φιαλών από για την τον μωυσή μιλούσαμε διότι έκανε συνομήλικο μας περιέχουν μέταλλα ορυχεία τα οποία ήτανε πανέμορφα πράγματι εγώ κου Φιλήμονα εκείνη την εποχή 10 11 και 12 χρόνων τις θαύμαζα ιδίως στην νταίζη και την εκ ένα είχαμε πάρα πολύ στενές σχέσεις λατίνοι τις έβλεπα τις έβλεπα να σαν δικούς μου ανθρώπους χαρά συγκίνηση αργότερα Hotel είναι την ίδια ώρα αλμπέρτο επίσης έναν οδομαχίες και πνίγηκε θυμάμαι που μου τη μητέρα μου πήγαινε για να παρηγορήσει την κυρία λίζα για το χαμό του γιου της θυμάμαι αυτό δηλαδή γυρίζω απ' το σχολείο ανοίγαμε την κατσαρόλα και δεν υπήρχε φαγητό διότι η μητέρα μας έχανε έργο σπίτι της κυρίας λίζας παρηγορούσε τους ανθρώπους αυτούς ύστερα έρχονται τα χρόνια ήταν δύσκολα αισθανθώ πιο κοντινός σας δηλαδή επτά παιδιά κανονίσει που κάνατε πιο πολλή παρέα με ομοειδείς τύπων που βρισκόσασταν που παίζεται στη γειτονιά και του δεν παίζαμε στις αυλές των πρώτων όταν ήμασταν εμείς και εμείς το μεγάλο παιχνίδι το κάναμε κάτω από τη γέφυρα του Καράξ με όπως λέγαμε πηγή κατά άλλους της περασμένης κατόπιν κύριε υπήρχε 9 άνοιγμα ένα είδος αλλά ένα MIR θεώρηση από βράχο εκεί στους βράχους περνούσαμε όλους και όλες Ελούντας και αυτό υπέρ ποδόσφαιρο αλλά κυρίως το αγαπημένο μας παιχνίδι ήταν οι ξιφομαχίες χωρίζοντάς το σε δύο ομάδες μοιραζόμασταν τους βράχους αυτή βράχοι είναι δική μας αυτή είναι η δική σας και αγωνιζόμασταν να καταλάβει ο καθένας στους βράχους χρόνου καταστήσει τη σημαία των δύσοσμο έργο είτε είναι και γεγονός ότι πάνω από τους βράχους κοιτάνε όμορφα σπίτια της χαράς που χάλασε λόντερ κ.ά. δεν σώζονται λέω πανέμορφα γιατί ακόμα και τώρα όταν παίρνω εκπονούν την κάνω την Πάρο θύμιζε την διαδρομή κι την παρόχθια χαίρομαι να σταματάω κενά βλέπω απέναντι τα σπίτια αυτά σωθήκαμε κοτόπουλο επίπεδο με φυσικά δεν υπάρχει γιατί έχει γίνει με γέμιση από λογής λογής χόρτα κ.ά. αλλά δεν είναι και δεν επιτρέπει την πρόσβαση Καραπάνου ψηλά από τον δρόμο φαντασία μας βρίσκει στους βράχους που είχαμε δικούς μας και τους υπερασπιζόμαστε αν με την συμμαχία και τους βράχους που είχαν οι αντίπαλοί μας τις οποίες καταλάμβαναν εκεί λοιπόν παίζεται με τον μωυσή και έκανε καλά ευρώπουλα παίζετε μαζί ΑΕ εκεί όχι Τζιόβας ήταν μόνος πέρα από τον μωυσή ήταν κακό φίλους μας εγώ αύριο το ποιος καθόταν σε άλλη γειτονιά πάλι εκτός τις χαμένες ΕΟΠΠΥ συμμετείχε στο παιχνίδι μας Βίτορ συνασπισμού γυμνασίων γαβριήλ βίντεο ήταν το όνομα του βιδωτό φωνάζαμε εμείς ερχόταν κι αυτός στο ποτάμι και συμμετείχε στον αγώνα για την κατάληψη των άλλο όχι παίζαμε με ευρώπουλα ρόλο στην επάνω γειτονιά εκεί που ήταν τα δικά τους τα σπίτια από η νέα μισα δικά μας δηλαδή παιδιών της γειτονιάς και μισά το ανικανότητα σπίτια τους βεβαίως βεβαίως ας άλλωστε είχα αρκετούς συμμαθητές κρύβει έως είχε λέξη λόγω γιατί δεν έρχονται σαν στον μαχαλά το δικό μας εμείς πηγαίναμε στο δικό τους θυμάστε να μου πείτε ονόματα αυτά των παιδιών χαζό αλιεία μολόχα I ποιον άλλον να θυμίσω πέρασαν τόσα χρόνια μαξ σιγά σιγά μπαίνουμε σε μια μπορώ να Sfera τα αδέρφια σας και αυτά έκαναν παρέα με τα παιδιά τους μου λύκου αίρονται μεγαλύτερης επόμενα αδερφός μου αριστοτέλης έκανε παρέα με τον θεατή ήταν έως χάνουν την ηλικία του μωυσή 69 κάτι ανάμεσα στη δική μου και του μεγαλύτερου αδερφού κάνουν πιο μεγάλος αδελφός μου είχε φίλους είχε φίλους ευρέως είχε περιείχε έχουν εάν συγγραφική έχει γράψει από την και αναστροφή του με ευρώ έχει γράψει αληθινές ιστορίες τις οποίες δημοσίευσαν σε λογοτεχνικά περιοδικά είπατε ότι πήγαινα συχνά στο σπίτι της ρίζας και τους εμπορικό έρχονται σαν και αυτή των δικών σας είναι θυμάστε κάποια έθιμα τους παραδόσεις τους που έτσι θα φαινόταν διαφορετική θέση από ακολουθούσαν τουλάχιστον στο στο σπίτι τους όχι ξέραμε ότι κάποιες γιορτές πήγε τον συναντούσαμε τους όμως στους φίλους στην συναγωγή στη χάβρη στη γειτονιά τους νέες εσείς είχατε έρθει ποτέ στη συναγωγή ν είχατε δει μέσα σαν τρελή να ψυχαγωγεί όχι πρώτη φορά δικαστής συναγωγή μέσα όταν έγινε μια τελετή κι ήμουν αντινομάρχης τότε και ως αντινομάρχης παραβρέθηκα αλλά βέβαια η ΓΣΕΕ την έξω όμως από τη συναγωγή κ πολλές φορές για προληπτικό αλλά και για την ήδη προσφερόταν είναι άλλωστε ήταν Ιερά αναπηδά νέων μπροστά στη συναγωγή ήταν όμορφος χώρος που προσφερόταν για παιχνίδια διόνυσος λοιπόν είχαν ταχτεί στενές σχέσεις με τον κλείσετε το συμβολικό κυρία λίζα δύο αγαπούσε τη μητέρα μου τόσο πολύ προτείνεται η αδερφή μου τόσο πολύ κάτι πιστεύω ότι κάπου κρούσεις από τους γνωστούς της κυρίας Λίνας τους ένα εβραίους την πρώτη θέση κατείχε 0 νόμο στην άμμο σοφό υπήρχανε κι ίσως είναι καλή δεν ήταν μόνο αυτή οικογένεια στήνοντας σοφού όχι άλλωστε έκανε ένα μικρός δρόμος ήταν περιοδικού έξι 12 και κατ' περίπου 15 οικογένειες σε όλο το δρόμο όχι εβραίοι τύχη δεν μπήκαν σε ένα δρόμων που σύνολο με προτείνοντας σοφού στην οδό Μεραρχίας μάρω που ήταν παρακλάδι της του ζόφου εκεί υπήρχαν αρκετές οικογένειες εκτός εκτός δικής μου εκτός Γαβράς έτσι οφείλω σαν video που έμενε πιο δρα παύει τους χτυπάνε ποια χρονικά αυτό άλλη περίπτωση θ νήμα λίγο μακρύτερα είδαμε ιδιωτών νόμους μέντα από τον δικό μας δανείστηκαν το γυρολόγοι εγώ φίλε το άλλαζε γνώρισε Ιπποκράτους τότε έμενε με συγγενείς του επεσήμανε αν είχε το μητέρα και πατέρα πλήττουν την NUM 9 να έχει μόνο τη μητέρα του γιατί είχε πολύ στενό σύνδεσμο με τον θείο του εκείνο που θυμάμαι είναι ότι λόγω του επαγγέλματός τους ήτανε καταγωγής είχαμε μια μεγάλη αυλή όπως ζώντα καρά της ήταν κόμμα χαλάσει εκεί που ήτανε βίντεο ήτανε κόσμου Μακαλιάς κολώνας δηλαδή με τη μεγάλη παρέα αυτά προσθέσει παρά με το νόμο τρεις και ανέλαβε νέο πολλά τι κάνουμε μικρές παρέες αλλά η μεγάλη παρέα μαζευόμασταν με πολύ αυστηρούς αυτοί τους οποίους ανέφερα από τη μια μεριά και από την άλλη μεριά η χολή άλλοι που ήταν στη γειτονιά του ζητούν κάναμε τη μεγάλη εκεί τότε έκανε και τα παιχνίδια τρεις διαφορετικά παιχνίδια ήταν κυρίως ποδόσφαιρο η στην στο μαχαλά στη γειτονιά δηλαδή είτε σε κάποια γήπεδα όπου πηγαίναμε ένα θολά θυμηθώ δεν υπήρχαν άλλοι εβραίοι εκτός από την οικογένεια Καλαβρύτων εκεί πέρα θυμάστε μήπως το επίθετό του την εορτή άμμο πάτερ γαβριήλ Πίντο είναι ο πατέρας σας είχε πελάτες ευρέως στο αρτοποιείο του σχεδόν όλοι οι εβραίοι ψώνιζαν από το πέραν το ψωμί τους από το οποίο μας τους θυμάστε εσείς πηγαίνατε ήσασταν και εσείς και μαζί με τον πατέρα εγώ ήμουνα όταν τα μαθήματά μου έχει ένα όντας χορούς από όλο χωριό έχει ένα στον μπάγκο στον οποίο μπορούσε ν κας όλους θυμάμαι όλους τους θυμάμαι θυμάστε κάποια ονόματα Εβραίων πελατών του πατέρα σας ερχόντουσαν συχνά έως θεωρούμε κακό είναι ότι εβραίοι ψώνιζαν πάντοτε τοις μετρητοίς ενώ υπόλοιπος κόσμος ψώνιζαν βερεσέ κόπτεται έγραφαν τα ονόματα τους τώρα μπορώ να πω ότι κάποιες φυσιογνωμίες έρχονται στο μυαλό μου αλλά όνομα κάνε 100 των γυναικών αλλά θυμάμαι τονίζει έχω θυμάμαι γιατί Intel core είχε έκανε μεταφορές όχι με κίνητρα με καρό π.χ. κρατικά άρα Γ προσθέτουμε και όποτε τον έβλεπα τιμή στα παιδιά το είχαμε διασκέδαση να πεταχτούμε και να καταλύσουν πάνω στο στην καρότσα πλέον κάνουν αλλά όλοι κάνουν σελίδες με το κάμψη είμαστε ξένοι έπεσαν κάτω σε έργα με στο γιλέκο το καλό πήγαινα εγώ σαν νοικοκύρης μαζί με τα παιδιά για το λόγο ότι Τιτάν ΓΕΚ πιο κοντά στη γειτονιά μας είδαμε λίγο έξω από την ταβέρνα στην δρόμου ξεσηκωτική είχε πολλές οικογένειες πλέον λοιπόν αλλά και η Ενωση άνθρωπος αγαπούσε τα παιδιά και όχι μονάχα μας χτυπούσε με το κάμψη και το όταν πάνε να πάει κάπου μακριά θέλαμε εάν μου μου σταματούσε κατέβαζε για να μην κινδυνέψουν γιλέκο το θυμάμαι Sony γιατί μας ψώνιζε από μας όταν μπω Jumbo είχε Ζαννιά πουλούσε αυτά κρι άλλη περιουσία αλλά υπήρχε κι άλλος μπόχουμ υφάσματα έτσι ναι ναι τον χαζά διάσημα με σας λέω περισσότερο θυμάμαι φυσιογνωμία είναι εκεί που ήταν το πτώμα το αρτοποιείο του πατέρα σας είναι είχε και άλλα καταστήματα σε εκείνη την περιοχή βεβαίως είμαστε και εβραϊκά καταστήματα εκεί γύρω που ίσως να πηγαίνατε και εσείς να ψωνίσετε κάτι θυμάμαι ένα υπόδειγμα το οποίοι πολύωρο ζουν κάτω από όσοι θυμάμαι προσεχώς θα είναι και θυμάμαι και κλόουν μαγαζί πολλούς και ύφασμα τέμπο γιατί εκεί δίπλα είχε ισχυρό κρατικό κόσμου ήταν λίγο μακριά όμως σε σπίτι κάναμε μακριά από το ωραίο μαγαζί το δικό μας είχε κοντά όχι υπήρχαν εκεί κοντά ήτανε ο δρόμος είναι δικός μας συνεχιζόταν με και εκτιμά χθες ήταν στο κέντρο της αγοράς όπου ήθελε βιολογικά καταστήματα και πήγαινα επίσης κι εξανίσταται και μου προέβη χρειάζεται λοιπόν ξεχνώ σας είπα προηγουμένως ότι εκεί κοντά δεν υπήρχε επήγε Τζάκου υπήρχε γη κοντά προβάλλεται στο θολό μας κοντά στο αρτοποιείο μας λίγο παραπάνω κοζάκου Τζάκοπο πουλούσε τους ξηρούς καρπούς και το μαγαζί ακόμα υπάρχει και τα παρόλο που είναι μισό καμμένο και κι ενώ ας το πούμε αυτά που κλείνουν τις της Audi της τα παράθυρα με σιδερένιες και εκεί έκανε μένεις καραβάνες θα λέγαμε ακόμα υπάρχουνε και υπάρχει υπάρχει και την λαμβάνει κάτω από την οποία βάζαμε το χέρι μας εμείς και πλέον με ξηρούς καρπούς πώς το ξέχασα αν είναι δυνατόν τέσσερις πρέπει σκάλα έξω τη μνήμη μου Σύμης το Κέα hair να θυμηθώ σου να θυμηθώ υψώνουν ένα μανάβη τον μανάβη που ήθελε λίγο παρακάτω από το αρτοποιείο μας λίγο αρκετά παρακάτω Τζάκου ήταν πολύ κοντά μας χώριζαν τρεις μαγαζιά θάνατοι δεν το θυμάμαι εκείνο που θυμάμαι είναι hot η ποτέ δεν εάν διοίκηση είναι όταν πήγαινα την την παραγωγή μου ποια θα ήταν η παραγωγή οίνου εκείνη την εποχή κάναμε στα σπίτια φυλλικό οξύ κα τα σύκα τα αγόραζαν από τους μονάρχες ο πήδημα βασικά και τώρα υλικό της μητέρας μου ήξερα ποια είναι τα καλά PR προτιμούνται από τις νοικοκυρές κλπ και πήγαιναν μαζί μας ένα καλάθι σχετικά Heather πήγαινα στον μαύρη όπισθεν ευρέως και το σημαντικό πνεύμα διοίκησε ποτέ κενό έπαιρνε έπαιρνε ναι ένα α τιμή από τους άλλους την πραμάτεια τους από εμένα εμένα με πληρώνει αρκετά περισσότερο γιατί εκτιμούσε ότι το καλάθι μου θα είχε καλά εκλεκτά σικάγο όχι φυσικά ωρίμανσης τρώγονται σύκα άγουρα γίνονται υλικό έτσι αυτόν θυμάμαι πολύ άσχημα και πωλείται συμπάθησα γιατί με την τελευταία με καλό πλήρωνε θέση ρέστη να σας ρωτήσουμε κανένα βάρος κάνουμε ένα διάγραμμα κάναμε ένα μικρό διάλειμμα γιατί είχαμε ένα θέμα τα γυαλιά σας θέλετε να τα βγάλετε τώρα και αν χρειαστεί να τα φορέσετε πάρα πολύ και ορέστη ήθελα να σας ρωτήσω αν είχατε ακούσει φήμες που κυκλοφορούσαν ναι για τους εβραίους εκείνη την εποχή ως νέος νησιά γελούσαμε να πιστέψουμε φήμες ήταν αυτές Hotel πώς πηγαίνετε εκεί πέρα θα σας πιάσουν θα σας ρουφήξουν το αίμα ναι κάτι τέτοιο ακουγόντουσαν είναι αλλά όχι από υπεύθυνα άτομα από παιδιά που φέρνει την είχαν ακούσει που μάθαιναν ότι πηγαίναμε για πέρα και έπαιζαν με και φοβόμασταν δεχόμασταν διότι ξέραμε την πραγματικότητα από πρώτο χέρι NC εσάς πιέστε πιέστε στο λέγανε δηλαδή σας είμαστε μέσα στο 1009 ας πούμε παιδιά από άλλες γειτονιές γιατί ερχόμασταν σε επικοινωνία και με τον S παίζαμε γειτονιά μας μπάλα νάιλον με μια άλλη γειτονιά και ποιος θα νικήσει κλπ και ξέρανε ότι εμείς πηγαίνουμε ΚΥΠΕ ξέρανε άκου το κλειδί και το λέγανε και ίσως εμείς θαύμαζαν το θάρρος μας να πηγαίνουμε στους ευρέως αδιαφορώντας για τον κίνδυνο να μας πουν μια φέρει κανείς όμως Τονίστε πιο hot πέρα από τη συρία με πολλών πόσης έστω και από τα μικρά παιδιά ξεσπά νέα αυτή τι συνιστά αυτιά μας τη στιγμή το μεγάλη πολίτες εκείνοι της έννοιας ρούχο είχε μπλα μπλα φοβόντουσαν τους νέους τους εκτιμούσαν τους εκτιμούσαν κοπέλα μου μιλούσε με θαυμασμό για τους εβραίους τους έφερε σαν παράδειγμα εργατικότητας συνέπειας συνέπειας τώρα θυμάμαι που όταν είναι κρατούσαμε περνούσε κάποιος κύριε κράτησε μόνο δύο χρόνια ζώντας κρατούσαμε κοντεύουν να κλείσουν τα μαγαζιά πιο ευρέως το παρήγγειλε που παρήγγειλε τις εντολές δεν έρχονταν και μου λέει πατέρα μόνο δε θα εισερχόταν κοστίζει τους ψωμί δεν έχουν ψωμί τελείωσε του χρόνη Nike Nike πέρα εκείνα είναι κολλημένα εμπνέει pattern lock μην τυχόν σας θέλουν να πάρουν μα κλείνουμε δε θα έρθει βεβαιώσεις θα έρθει διότι είναι άνθρωποι με συνέπεια και μπορούσαν έχοντας κύριο ορέστη εσείς πώς αντιληφθήκατε ότι ξεκινάει ξεκίνησε πόλεμος που ήσασταν όταν τον το μάθατε μας πριν σας πω για τον πόλεμο ξύπνια στοιχεία ας πούμε στην συζήτηση στο θέμα έως εμείς τα παιδιά γειτονιά στις δικές μου καθόλου όχι δεν φοβόμασταν αλλά τους είχαμε άλλους και άλλα κι όχι και κοινή μας αγαπούσαν είναι χαρακτηριστικό είναι σας είπα προηγουμένως ότι ο τζορτζ ακόμα πουλούσε ξηρούς καρπούς και εμείς βάλαμε τα συνδικάτα την Αραβανή κλέβανε ξηρούς καρπούς το φωσφόρου μας έπιασε αντί να βάζοντας στο χέρι αντί να περιοχές μας ξηρούς καρπούς βρήκε το χέρι του ζακ λοιπόν όχι μονάχα δεν μας μια ακόμα αιτίες όχι μονάχα δεν μαζί με άλλους σε αλλά φεύγοντας μας έδωσε και στραγάλια φιστίκια μας έδωσε μας είπε άλλη φορά αυτό που κάνατε να μην το ξανακάνετε γιατί σας πιάσουν και δέξου ότι θα σας κάνουν δε θα είναι όλο συρθούν πίσω χώρο της ΑΕΚ 200 για να σας γλιτώσει λοιπόν κλασική αγκόλα άνθρωπο κάτω να τον ξεχάσει να τον ξεχάσω μου μόλις με νέοι ήθελαν να τρέμω από το φόβο μου διότι έπεσα στα στα χέρια του με χάιδεψε έδωσε θάρρος νέοι συμβούλεψε ο ένα πείτε μας λοιπόν συνεχίζουμε σας ρώτησα για τον πόλεμο που ήσασταν όταν μάθατε για τον πόλεμο εγώ ήμουν στο σχολείο ήμουν στην πρώτη τάξη του κοκτώ τάξη του γυμνασίου όρους εκείνη την εποχή και καθιερώθηκε από τον πέταξαν δρ άξιο την Τετάρτη δημοτικού ποιοι έλληνες εξετάσεις πάντοτε με στάσεις και πήγαινε στο γυμνάσιο αν πετύχαινε ήμουν λοιπόν στην πρώτη γυμνάσιο πήγα στο σχολείο μου Home γυμνασιάρχης μας Ξηροτύρη σα περίφημος παιδαγωγός καθηγητής αργότερα πανεπιστημίων γιάννης Ξηροτύρη της θυμάμαι που μας είπε χωράφι κιόλας αυτός άνθρωπος μου λέγαμε ότι ήτανε έκανε δυνατός σε όλα του κλαίγοντας μας είπε το 1000 την πατρίδα κινδυνεύει έχουμε πόλεμο φεύγω ελπίζω να σας δω τότε έμαθε για τον πόλεμο θυμάστε πήγανε και εμπνέει τον πόλεμο την φυσικά απλώνει Mike είναι έλληνες πολίτες έλληνες πολίτες κόστους θυμάμαι όχι μονάχα πήγανε αλλά είχαν και θύματα είχαν και σήματα τι έγινε σκοτώθηκε μόνο χάρη σχόλια φίλε δύο μολόχα σκοτώθηκαν και σαν χθες θυμάμαι επίθετο του έχω μοντέρνα κλήσεων λέει σκοτώθηκαν στο εμπόλεμο και βέβαια αναλογία με τον πληθυσμό έκανε πολύ κάνει πολύ εσείς θυμάστε την είσοδο των Γερμανών στην Ηλεία αφγανιστάν γερμανοί στη Γαλλία πωλούνται σ' που ήσασταν η συχνή στο φούρνο κλείσαμε το μαγαζί όλοι σαν ένα μαγαζί για να αλλά μέσα από το χάρτης Αμαλία το μαγαζί από τη βιτρίνα μαγαζιού έβλεπα την κίνηση κι έβλεπα και και μάλιστα υπήρξε μάρτυρας θα έλεγα αυτή όμως γιατί δεν το είδα να στη Θεσσαλονίκη η δίπλα στο φούρνο μας τη Φενένα υπάρχει ακόμα προέδρους στο δρόμο ήταν πιο στενός από την προλάβουν ένα μοτοσικλετιστής γερμανός δουλεύουν σωστά την στροφή έπεσε πάνω στον έναντι € το φρόνημα άκουσα γι' αυτόν αυτήκοος άρα δεν τόλμησε να βγω έξω η απτή τζαμαρία τους γερμανούς να τρέχουνε προς τον πλάτανο κάποιοι και να μας τα ίδια μου είπε ότι έχω μοτοσυκλέτα στη σκοτώθηκε νου εγώ τον θόρυβο αμμουδιά που δεν τρομερός και διαφορετικός από το θόρυβο που έκανε το αυτοκίνητο τα γερμανικά που περνούσαν από μπροστά κοκκινωπό επίσης που θυμάμαι είναι ότι ακριβώς απέναντι από το γνώμη μας το πεζοδρόμιο υπήρχαν τρεις άτομα που χειροκροτούσαν είναι χειροκροτούσαν τους γίνεται να χειροκροτούν βέβαια τρεις άτομα χειροκροτούσαν και ο πατέρας μου τους υπάρξει μια σκιά να κάνει όχι στους ίδιους ενώ μέσα απ το Sun τράπεζες και αν στενοχωρεί κατηγορεί ο διότι ο πατέρας μου ήταν ευπρεπής αλλά τόσο πολλή αγανάκτηση του τους αποκάλεσε πολύ άσχημα δεν θυμάμαι ακριβώς πώς χειροκροτούσαν με πολλούς γερμανούς αυτοί βγήκαν ούτε τους ξέρω ούτε τι κάνει την τελετή δεν αλλά ήτανε κάποιοι οι οποίοι πίστευαν ότι εξευμενίσουν τους γερμανούς αυτό άραγε money περνούσαν με τελείως αδιάφοροι εγώ και ποιος ούτε ούτε τους δώσαμε σημασία θέλησαν να με τους άκουσαν είναι αλλά έμειναν με την για τους δεν τους ξέρω εγώ που κάνω μου πρέπει να τους ήξερε και πτώση πάτησε μια άποψη κρόνου ίσως ψάξει και ρίζες σας πόσα άλλαξαν με την είσοδο των Γερμανών στην πόλη πώς άλλαξε απριλίου σας απριλίου ζητάνε εμείς τα παιχνίδια μας σαν παιδιά τα παιχνίδια μας τόνους ο άλλαξε είναι ο πλήρης σιγά σιγά προμηθευτές έως του μαγαζιού μας περιορίστηκαν το αλεύρι που περνάμε σιγά σιγά άρχισε να τον αντικαθιστά το καλαμπούρι κλήσεων λεβ μπομπότα λεγόμενη κάναμε εμείς 51 σαν υπήρχε κόσμος που πεινάει σε στην εταιρεία αν υπήρχε αυτοί που είχανε γι και την καλλιεργούσαν είναι δεν πεινάς είναι κάποιοι που τον η δουλειά του ήταν τέτοια ώστε να μην έχουν πρόσβαση σε διατροφικές ουσίες και μετά χρημάτων ένα λόγω του πληθωρισμού μπορούσαν να καλύψουν είναι τις ανάγκες της οικογένειάς τους ποινές πόστο λέγομαι κρασιού τόση βεβαιότητα του υπήρχαν για τη έως λέγανε ότι έχω φίλους κλπ λένε όχι στη Γαλλία δεν πείνασε κανείς κι εγώ θυμόμουν να γελούσαμε ζούσαμε γιατί θυμόμουν να κακό για τον πατέρα μου ίσως με μίσος τόση δουλειά συνέντευξη αυτού του είδους να αναφερθώ σε προσωπικά σε προσωπικές ενέργειες η οικογένειά μου αλλά θυμάμαι π.χ. κάθε μέρα οπότε έρουμε έστελνε έστελνε παρέα στην φραντζόλα πάντα την ηθική αλλά αυτό το ψωμί αν Αρχική λοιπόν αυτές οι οικογένειες πεινούσαν είναι ήταν γνωστό ποιοι πεινάνε και ποιοι δεν πεινάνε ξέρουν ποιοι πεινάνε φυσικά οικογένειες με πολλά παιδιά οικογένειες που δεν είχανε θεσούλα ικανά να καλύψουν τις ανάγκες τους είμαστε να πηγαίνετε Sony και σε εβραϊκές οικογένειες χρήστου οδηγούμαστε να πει όχι όχι εκεί στη γειτονιά κοντά στην οδό ακαδημίας αναρχίας ειδικά αυτών θα είναι με είναι θυμάμαι θυμάμαι θυμάμαι τις οικογένειες όχι αύριο όχι χωρίς αντίσταση είχε δημιουργηθεί εδώ στη Βέροια τότε σήμερα με την αντίσταση όπως την γνωρίζουμε αναπηρία φοιτητές είναι βέβαια για εισήγηση τα αδέρφια σας είχατε κάποια σχέση με την αντίσταση μου κι εγώ είχα όλοι είχαμε χάλια πιο έκανε τη δική μου αντιστασιακή πράξη παίζει έναν σαν Αηδονόπουλο κλείνουν με γίνανε είχε αφίσες με DNA και σε ένα κλειδί φρέσκο ζυμάρι έξι μου κολλάνε σαν κολλητική ουσία και πήγαινα στα ντουβάρια και κολλούσαν προκηρύξεις ανακοινώσεις της οργάνου όλοι ήμασταν μια οργανωμένη διότι όλοι μας ήταν κάποιοι οι οποίοι φροντίζω να μη φανούν καθόλου και ο πατέρας μου KB τελευταίο πικρό και όχι και ο τα δύο μεγαλύτερα αδέρφια μου έτσι και εγώ αλλά θυμάστε κάποιο περιστατικό εσείς γεννάται και κολλούσαν ταφές τις αφίσες με για ένα και μόνο σας με άλλους μαζί φοβόσαστε μήπως σας δρούμε γερμανοί έχει συγκυβέρνησαν παράμερα παιχνίδι ναι 1000 επιστρατεύουν εγώ δύο άτομα της γειτονιάς μου τους επειδή και εγώ ήμουνα χώρα επικεφαλής εγώ έμενα γενναίος τους καλώντας σε στα δύο άκρα του δρόμου ώστε όταν δουν την περιπολούν έρχεται να σπεύσουν να με ειδοποιήσουν για να εξαφανιστώ εγώ στη σύστηνε στο στο διάστημα αυτό τον καιρό το όρο κοιμόμουν και έκανα τη δουλειά μου όταν σκότωσαν Γερμανία με ειδοποιούσαν είναι τσιλιαδόρου από έναν δρόμο εσύ βέβαια η Γερμανία άμα πια έναν κάποιον αντιστασιακό τη τι κάνανε και αντίποινα είχα τέτοιες της κάποιοι της θα σας πω το περιστατικό της μεγάλης συγκεντρώσεις κατά διαστήματα γερμανοί λέγανε τον κόσμο να μαζευτεί στην πλατεία εκείνη τη φορά από την πλατεία τον κορμό των χορηγήσεων στρατώνες ας συστήνεται τόνους εγώ εκείνη την εποχή ενώ πουλούσε προϊόντα όποια αγόραζαν οι γερμανοί και συγκεκριμένα όλους σαφράν αλλαγές ΑΗΣ ρόδου φωνές στους γερμανούς πάει σπόρο είναι πρώτα οι πρώτες λέξεις γερμανικές που έμαθαν κερασιών κινήσεων και Αχαΐα τα αυγά ώρα αγόραζαν οι γερμανοί είχα ότι το καλάθι μου και πηγαίνοντας στη εκεί που ήταν τα στρατόπεδα μάλλον και πουλούσα κόπο και βρέθηκα τότε που κάνανε την συγκέντρωση αυτή τη μεγάλη ρωτήσετε χάρη κι ένα κακοποιό τόνοι χάλυβα είχανε δυο ανθρώπους Κουντούρης σακάτεψαν στο ξύλο και εν συνεχεία να όταν τους είδα εγώ όταν τους λέγω δεν τους γνώρισα είναι τόσο τόσο πολύ με τα γνωστά άτομα έχουν τα άτομα από το ξύλο που σας έμεινε από το ότι είναι από τα βασανιστήρια που κάνουνε δεν ήταν αγνώριστη και θυμάμαι πούμε χρόνια γερμανοί λόγος λόγος να θίγω γέφυρα κλείσιμο αλλά πήγα παρακάτω δηλαδή Ηλιάνα έρχεται κόσμος μου από την πόλη της εξαφανίστηκαν έχει live Nation δεν σκοτώνει το τα υπόλοιπα τα έμαθαν από αυτόπτες μάρτυρες αυτούς τους δύο ψηλά με σούσι εγώ σε κάποιο μέρος από το ξύλο τους Νουμάν ενίσχυε τους σε ένα κάρο ανάκαμψη σε ένα όχημα και τους περνούσαν είναι ανάμεσα από τους συγκεντρωμένους μάλλον τους φώναζαν κατά κατά φαίνονται καλές κατά πριν δεν ξέρω εγώ με τη σύστημα κερί και επαινούσαν νέα ανιχνεύτηκε έπαιζαν το ρόλο του καταναλωτή δηλαδή αυτοί που φάγανε το ξύλο αυτοί που βασανίστηκαν υποχρεώθηκαν να τύπου θίξουμε είναι τους συναγωνιστές του περνούσαν περνούσαν λοιπόν προκύπτει και συχνά είναι με ένα ένα είδος κουκούλας και όταν έβλεπαν κάποιον που ήταν οργανωμένος τον δείχνανε τον οποίο άρπαζαν είναι κάνουν και μάζεψε τότε αρκετούς αρκετούς μάγεψαν ναι και αυστηρών στην Γερμανία αυτή αυτό για τους αυτό το έμαθα αργότερα δηλαδή που κατείχαν 1000 ασίστ στο πάνες άσφαλτο του την ημέρα που Τούρκοι συζητήθηκε μου είπατε ότι ερωτούν τους μου είπατε ότι αυτούς τους δύο που τους πήρατε εσείς κατ' εμέ ένα δεν τους αναγνωρίζεται το πόσο τους είχανε πήζει βέβαια γνώρισα ήξερα όταν ούτε τους ήξερα ποιοι πάνε ήταν οργανωμένοι ξέρετε τα ονόματά τους στη όχι μόνο Κατοχικα ήταν οργανωμένοι εσείς είχατε και τους γερμανούς να τους χτυπάνε τους ήταν μια προσήλωση να μη ύστερα χωρίς ισχυρά έχει τους αντιστασιακούς τους ψάχνουν και συγκέντρωναν μόνο οι γερμανοί είχαν και οι συνεργάτες έλληνες ΕΟΠΥΥ βοηθούσαν θυμάστε εσείς πρέπει να είχανε να υπήρχαν οι καταδότες πλευρά επιχειρεί να καταγράψει 100 πολέμου βραβεύτηκε μια γυναίκα γιατί βραβεύτηκε χάσανε το Γιώτης κατόπιν προδοσίας ένα ατόμου και τον πήγαν στη φυλακή ο γιος της χρονιάς στις ήξερε πολλά θίξει ονόματα άνοιξε απαντά για την οργάνωση και βίντεο του τον επισκέφθηκε τον επισκέφθηκε και του είπε προσέξτε μάγκες μην τυχόν και ανοίξεις το στόμα σου μαρτυρήσει κατάντια πρόσεξε εγώ πήρα την απόφασή μου σε ξένα μέσα ξέρω ότι δε σας ξαναλέω ότι δε θα αφήσουμε γερμανοί θα ξαναγυρίσεις χαλάνε θέλουν απλά να κόψουν κι άλλο τις γλυκερίνης και πράγματι κάνουν δεν μίλησε άνθρωπος παρά τα βασανιστήρια κάνανε και βράβευση έγινε στη μητέρα ύστερα από τον πόλεμο ακριβώς αυτό το πράγμα που σημαίνει ότι απαντούν είναι είναι οι απαντήσεις αυτό που ρωτήσατε ότι υπήρχαν προδότες αργά υπήρχε και αντοχή αυτή τη γυναίκα που την υποστήριζε έναν αποστόλου λένε βενετία ένα τέτοιο επίδομα είχε πρέπει ούτε καν το στόλο άγιος Γεώργιος της πύλης και στη Γερμανία κλειστό στρατόπεδο συγκεντρώσεως γύριζε και σε εκλεγμένους το κράτος τον έδωσε τη δυνατότητα να έχει περίπτερο αναζήτηση ήταν πλέον αναπηρίας και πέθανε πριν από λίγα χρόνια εσείς το γνωρίζατε τότε ναι και την ιστορία αυτή που πήγε ιστορία την ιστορία ιστορία είναι διηγήθηκε ο ίδιος οδηγήθηκε σε έναν άνθρωπο των γραμμάτων της ΕΛ.ΑΣ. εκείνος το δημοσιοποίησε και συνεχεία ΑΕ η πολιτεία την κάλεσε και την βράβευση η ζωή των Εβραίων τώρα με την είσοδο των Γερμανών πώς αλλάζει τον πρώτο καιρό δεν άλλαξε τίποτε τα πράγματα αλλάξανε ερχόταν υποχρεώθηκαν να φορέσουν προάστιο το κίτρινο άστρο που φορούσαν το άστρο στο πλήθος θυμάμαι μαζί με τους φίλους σας να το φοράνε θυμάστε τους φίλους σας να το φοράνε μια βεβαίως σας λέγανε και μας έλεγαν τίποτε τα ξένα ΜΜΕ νέας που θέλω να δω φθάσει τότε κακόβουλη συλλάβει 8 ναι είναι oι αδιάφορα αν όχι όχι όχι γιατί είναι ούτε το συζητούσαμε και εμείς ο διακριτικός τίτλος ίσως αγγεία παιδιά με τους ρωτούσαμε τι είναι αυτό που φοράς ξέραμε τι είναι το ξέραμε ότι ήταν υποχρεωτικό τώρα το άστρο το φορούσαν και στο σχολείο όπου τα παιδιά όχι μόνον το χρωστάνε στο σχολείο και στις καταστροφές στους κλπ της και κάνουν ήταν υποχρεωμένοι να φορούν με εάν πιάνανε έναν εβραίο και δεν είχε το αριστερό αυτό είναι παράπτωμα σοβαρό και λέξεις όπως του τιμωρούσαν αλλά μόνο σαν δίκαιος λόγος που το χα αυτό ήταν για τη κι ένα τμήμα μαζί με το Στέλιο ανάγκη τη διαταγή ότι δεν μπορούν να φύγουν από τον τόπο σου δηλαδή έτσι και βρίσκαμε βέβαιο σε ένα απομακρυσμένο μέρος από την κατοικία του ήταν αλλά ακόμα και αυτό Γι' αυτό η άνιση σε αυτό το πράγμα ήταν πολύ προσεχτική δεύτερον αν ήξερα ότι γερμανοί ψάχνουν δικαιολογίες για να κάνουν κακό εσείς θυμάστε κάποιους να να μην φοράνε είμαστε κάποια περίπτωση να μην φορέσει αρχές από τότε καθιερώθηκε και έπειτα όχι τουλάχιστον στο δρόμο που έβρισκαν στα κιτρινίζει φίλοι μας φίλοι μας ως έτσι άρα τι περιστατικά κάτι όχι όχι άλλα μέτρα θυμάστε τους περιόρισαν μου είπατε και τους βάλανε το φασισμό τους περιόρισαν τους σαν π.χ. την οικογένεια την πτήση γειτόνισσά μας δεν της είπα ναι έχω παντελή Καψή άφησαν στο σπίτι ενώ δεν μπορούσαν να βγουν έξω στις περιοχές τους δεν μπορούσαν να πάνε να ναι δεν μπορούσαν να αντέξουν οι φίλοι του δεν μπορούσαν να πάνε σε ένα χωριό θυμάστε να σημαδεύουν με τα σπίτια τους είδαν μαζί για το εις μια μια είχε ένα από κάνουμε εντός θυμάμαι ξέρω όμως ότι ότι καμάρες και είχαν θυμάμαι μηχανή το άστρο εδώ και καιρό αλλά ξέρω ότι ότι ήδη μαγαζιά που ξέραμε όσα μαγαζιά και δεν ξέραμε χώρα 22 αποτυχίες ένα Εβραίου ένα τοπίου διαπίστωναν ότι ήτανε ενώσεων λέω όπως διαπιστώνουμε από την ένδειξη του που τους υποχρέωσαν είναι θυμάμαι όμως υπήρχε κάποια ένδειξη πάντως συνεργάζεται με το θυμάστε στο κρεοπωλείο του σάμο λίγο έριξα βολη φίλο τους σαμ λίγο ας τέσσερις ότι έβλεπα θυμάστε γερμανοί να κάνουν κάποιο είδος μποϋκοτάζ στα μαγαζιά τα εβραϊκά όχι όχι τέτοιο πράγμα δεν το θυμάμαι δεν πρέπει να επιτρέψει κάτι τέτοιο δηλαδή να πουν ότι μην ψωνίζετε πρόεδροι έκαναν αποχή ούτε εμάς στα παιδιά μας είπανε μην δουλεύετε από το θέλει ακόμα μαγαζί έχει είχε θυμάστε με κάποιον άλλο τρόπο να αλλά ένα μήνα άλλα μέτρα άλλος τρόπος που διαφοροποιούσε ναι τους εβραίους από τους υπόλοιπους θυμάστε το μεγάλο γεγονός για μας ήτανε όταν έγινε γνωστό ότι ευρέως τους πάνε στη Γερμανία στην πολωνία μάλλον στην πολωνία Man αυτό ήταν αναστατώθηκε τότε κινητοποιήθηκαν έκτοτε υπήρξε κάτι το ότι στον θεό σαν σαν να μην έγινε τίποτε θα πάμε και τι έγινε πωλήσεων στα δεν είναι ξέραμε ότι θα επακολουθήσει οι που παρακολουθούνται τα στρατόπεδα συγκεντρώσεως όταν μαθεύτηκε λοιπόν δεν υπήρχε πολίτης ΜΜΕ βεβαίως μια μην ξέρει ότι ευρωπαίοι πάνε εξαφάνιση τιμόνι που δεν τον πίστευαν τιμωρία που πίστευαν ότι μπορεί 9ος ποιανού λάθος πάνε για τον άλλους λόγους και όχι για τους εξαφανίσουν ναι ήταν νέοι ωραίοι οι ίδιοι λίγο τον νέο από το παίρνοντας παράδειγμα από την οικογένεια έτσι μια περνούσαν όλοι τους Μόλυβο από δεν μπορούσαν να το πιστέψουν αυτό πρόγραμμα όταν τους δύο πατέρας μου ότι θα σας θα σας αρέσουν όλες θα σας χαλάσουν εκεί που μας πάνε λέγανε όχι όχι θα μας μαζέψουν εκεί πέρα κι άμα τελειώσει πόλεμος θα μας θα γυρίσουμε θέσεις πίστευαν ότι και δεν ξέρω από πού αντλούσαν αυτήν την αισιοδοξία αυτήν την ελπίδα να παίζει αυτό είχε να κάνει και με την ως έχουν πετύχει επιβίωσή τους ένδεια δεν το πιστεύαμε εάν ένα άνυδρο δέντρο συνειδητοποιούσε ναι οκ τους παρά για να τους εξαφανίζουν ναι δε θα πήγαινα σαν πρόβατα επί σφαγή μου λέτε λοιπόν ότι αρχή κάνε το άστρο δεν υπήρξε ιδιαίτερη ανησυχία δεν υπήρξε όχι δεν υπήρξε νέα δεν εμείς δεν θέλουν είτε δεν πήγαν όλων μας αυτό που με τον ΠΑΟΚ υπάρχουν πλούσια σας λέω ότι απλώς και μόνο οι γερμανοί θέλουν να ξέρουνε να ξεχωρίσουν τους ευρέως από τους είναι ευρέως και το μόνο που μας φάνηκε έτσι αυστηρό και αυτό ήτανε για τους επιτρεπόμενα να βγούνε έξω από την περιοχή της κατοικίας τους εσείς θυμάστε τους έλεγχος ναι αν φοράνε το άστρο όχι όχι δεν φαίνονται και περιστατικών αλλά πιστεύω ότι δεν υπήρχε λόγος να μην είχε μάλιστα να θα πρέπει να αποτολμήσει να μην το βάλει να μην φορέσει άμεση όλοι οι συνεργάτες των γερμανών τι ρόλο παίζει αν ναι την επιβολή αυτών των μέτρων όπως πόσο βοηθούσαν τους γερμανούς συνεργάτες των γερμανών τοπική φυσικά έμπειροι συνεργάτες σκότωσαν για παραμέληση 1000 αν εξαιρέσει κανείς κάποιους που κατατέθηκαν κάποια σωματεία ήταν κρυμμένη προδότες ήταν επιτυχημένη έτους 2013 όχι βέβαια δέντρο δεν φανερώνεται σαν είναι φανερώνοντας ξέρω βέβαια ότι ξέραμε από τα απρόοπτα γεγονότα από τα επακόλουθα από την π.χ. πιάσαμε κάποιους κάποια πρόοδος σε αυτούς τους κάποιους που σημαίνει ότι σε κάθε γειτονιά ήταν ενδεχόμενο να υπήρχε και ένα με κυρίως σε με ελαστική τη fast the Patriot εθνική συνείδηση όποιος για τους δικούς του λόγους και διότι Serena γίνει καλός με τους γερμανούς είτε διότι τους δόθηκε ευκαιρία να εκδικηθεί το γείτονά του του πήρε το χωράφι έτσι χρέους πήγαιναν λίγοι κάνουν καταγγελίες λύσεις γνωρίζατε ποιοι είναι κάποια έσοδα χωρίς όχι εκείνη πέθανε φανερώνει θέση ήταν αυτή που κατατάχθηκαν με ήτανε κάναν τότε το σωμάτων κανά επιμελητές τους λέγαμε οι οποίοι ήταν κάτοικοι συνέργειας φορές ναι πιστόλι γερμανική κάπως διαφοροποιημένη πυρά ενώ πριν από γερμανός και τους βλέπαμε με τον ίδιο φόβο που δουλεύουμε βγαίνουν αυτούς ξέρετε κάποια ονόματα να μου πείτε από αυτούς που ήταν φανερή όχι σας που κατεβαίνουν μα για το λόγο ότι τα ονόματα υπάρχουν αυτοί που σε αυτή είχανε και βιβλία που έχουν γράφουν αυτά τα ονόματα έχουν άτομα έχουν οικογένειες έχουν απογόνους έτσι αλλά τους γλουτούς σου ήξερα παίζει και ήδη δικάστηκαν έσωσε δωσίλογοι με τις γνωστές με τη γνωστή ευκολία των δωσίλογων περισσότεροι των οποίων βγήκανε με αμνηστία κλπ 1000 απλό γερμανό εμείς τουλάχιστον ξύλο φάγαμε από καραμπινιέρων Βιβή Πουλημάς Βελτιωτές φάγαμε ξύλο σε την περίοδο της κατοχής μιλάτε τώρα για αυτούς τους καράβι για αυτούς που αυτός που συνεργάστηκαν με τους γερμανούς στα νερά όχι κρυφά πληθωρισμού ξέρουμε αυτή είναι καραμπινιέροι φανερά πήρανε γερμανική στολή πήραν νέα οπλισμένοι σαν και ένα απόγεμα που κατεβαίναμε από μετά από το παιχνίδι μας κάτω κάποια άλλα να κάναμε λάθος σταματήσαμε σε ένα επιβάλλει δείχνοντας εκτέλεσης ακούγαμε τον θόρυβο που γινότανε βαθύ πηγάδι και δεν τα πήγα ήταν εξ αρχής της απ τον καιρό που περνούσε το γήπεδα της σειρά 1,3 μέτρα και μας στήσανε θέλει μόλις περνούσαμε φτάσαμε να μπούμε στην πόλη με πιάσανε και μας δίνουν μια ενώ κηρύσσουμε ποιους είδαμε χίου ποιος κρύβεται εκεί πάνω που μας ήταν ένα κάτι να κάνουμε δούλευα ευτυχώς που στην παλαιά που ήμασταν στην τέσσερις παιδιά υπήρχε ένα Βλάχος βλέπει αυτή την βροχή Google έχει τη ρουμανία ζώντες βράχοι και δεν είχαμε συνέπειες θέλω να πω ότι αυτή ήταν και αυτή έκανε εμφάνιση εργάτες εδώ αλλά ήταν ήδη αργά δεν μας ήταν κάποιοι του σου παιδί ήταν αντικομμουνιστές και φανέρωνε υλοποιούσαν την αντικομμουνιστική τους άποψη κυνήγι βγήκανε από τους αντιστασιακούς και αναγκάστηκαν να πάνε να ζητήσουν προστασία των γερμανών υπήρχαν και αυτοί όποιο όμως κι αυτή η φανερή εμφανίζονταν αν ναι πότε ήταν ένα κάσα εκροής λεγόταν όποιος τα έχει μαζί του και θέλουν μάγος αντικομμουνιστής φανατικός γειτονιά του ήταν μικρή μόσχα λοιπόν είναι λάμπουν βλέποντας ότι κινδυνεύει όχι απλώς κινδυνεύει κλείνει και ένιωσαν να τους σκοτώσουν μια ζήτησε την προστασία των γερμανών επιλεγέντων των δόσεων όπλο μια μέρα λέγανε πολλά γι' αυτόν ότι συνεργάτης προδότης κλπ δεν ήταν πρώτος για τη γειτονιά και μην μικρή μόσχα που λέγανε και εντούτοις δεν πιάσανε ούτε έναν γερμανοί μια μέρα συνάντησε κοντά στην κλαδιά ρολογιού συναντήσεων μια γειτόνισσα του βέβαια τόνισαν ότι τα σπίτια τους είτε είναι επενδυτών με κανό η οποία έκανε τα παιδιά της και πήγαινε να αλλάξει κατοικία κρησφύγετο αιόλου και έπεσε επάνω στον αγρίως τον κάθισα πιο είναι να παγώσει αυτά είναι τα λεγόμενα και πολύ αυτό το περιστατικό να πρέπει κανείς στα περιοδικά πτήση της γαλλικής κοινότητας έβγαλε η αθήνα δίκαιη για πολλά χρόνια το έπαιρνα εγώ κι εκεί διάβασα θέλουν φοβήθηκε λέει μου τελευταία μας στιγμή εκροής τίμιο έτσι τι κάνεις κερδίζουν και την ίδια και την συμβούλεψε να πάει να κρυφτεί που σημαίνει ότι κι αυτοί ακόμα που μου ήταν φανερή με τους γερμανούς γερμανούς δεν ήτανε πάντοτε οι προδότες να σας ρωτήσω τώρα λίγο μου τίποτε για το άστρο σας ρώτησα αν ποτέ κάποιες μπορεί να μην το φορούσε και θυμάμαι την προηγούμενη φορά που μας λέτε ότι αυτό το περιστατικό που είσαστε με τον βυθό και το είχε βγάλει για να παίξετε μαζί εντός δύο ετών όχι χωρίς θέλετε να μου πείτε όχι ότι το περιστατικό δεν είναι αν το είχε βγάλει τα ρούχα του και γενικά τα παιδιά για να H είχαμε ένα δικό μας Κύπελλο έξω από την πόλη σε ένα ποταμάκι Κύπρου και πηγαίναμε έτσι το κάναμε μπάνιο στη συνέχεια με την μπάρα μας υπέρ με μπαλάκια στο έκαναν μπάνια εκείνη την ημέρα είχαμε καταλάβει το μαζί μας κι εκεί που παίζαμε την παραμονή της βλέπουμε βίαιο γερμανούς που δεν είναι γερμανοί αυστριακή είχανε αλλά απόχρωση στα ρούχα και ξέραμε αυτό συνέβη στην περίπτωση του Γερμανού σου όταν λέμε ό τι ισχύσει χάσαμε εντούτοις όμως το βραβείο ανησύχησε είχε διότι ήρθε ο ανεκτός της πόλης μου έδωσε το μενταγιόν που είχε μια βαθύτερη είναι χόρτασε το μενταγιόν το και με λέει θα μελέτη ερευνητών δε θυμάμαι ακριβώς ποιο όνομα θησαν Γερμανία είχαμε στην αρχηγός της ομάδας ήτανε έτυχε να ξέρει γερμανικά οπότε μίλησε μαζί τους χάρηκαν για σκηνικό βρήκανε παιδιά απέξω είναι έπαιξαν μαζί μας θεωρείται στολίδι αυτό αυτό και σε μια φάση ξεχάστηκε ένα από την παρέα και φώναξε ανά λίτρο τον επικοινωνήσει γιατί έκανε ένα λάθος το παιχνίδι εγώ νέο video φαίνεται ότι τραβήξω είναι βρήκα ωραίο όνομα ένα από τους γερμανούς ποιος στεγνώσει σταμάτησε το 1000 ΑΕΙ αθλητές σε λένε διερμηνέα ο διερμηνέας μας λόγω του ας έκανε την διερμηνέα τον διερμηνέα εκείνη τη στιγμή φωτό βιντεο Κατακόλου όμως φοβισμένος νέοι με μπορούσε να εδώ Home που ναι ναι μεγάλη μας καταπλήξει 1900 στελεχών του στρατιώτη αυτόν συχνά να τον αγκαλιάζει δυνατόν λέει στο χωριό μου καλύτερο μου φίλους λέγεται άλυτο έχω πολύ καιρό να τον δω περίπου αυτά και χαίρομαι που σε αυτόν εδώ το μακρινό τόπο συναντώ έναν άνθρωπο που να έχει το όνομα του φίλου μου ήταν κάτι που το περιγράφω στο βιβλίο μου στον χώρο και ένα από τις φωτογραφίες που βγάλαμε εκείνη την ημέρα το κατάλαβαν ότι ήταν ευρέως γι αυτό σας ρώτησα αν προλάβει το μπορεί να είναι να υλοποιεί συσκευή VR δεν θέλουμε εμάς πέρασε COTY αντιλήφθηκε πόσοι είναι ευρέως δεν τον ένοιαζε ανίκανων ευρέως διότι δεν έχω επιτέλους δεν εκτελούσε επί υπηρεσία βγήκε έξω αγαπούσε τη φύση των αλυσίδων μένους έκανε το καλό ήταν έκανε τον φίλο του την τον περίπατο εκεί και ξαφνικά βρε δυσκολεύει κάποια παιδιά παίζουν μαζί του παρά ένα από τα παιδιά αυτά δεν έχει το όνομα του φίλου του δεν τον νοιάζει είναι ευρέως ίσως και να είναι σίγουρος ότι είναι ευρέως αλλά εκείνο που τον 9 γίνεται άκουσε το εγώ εγώ εν ένου άκου διέσωσε έναν μακρινό τόπο και άκουσα ένα όνομα Νέου είναι σπάνιο ακόμα και στην δική μου την πατρίδα και δε θα συγκινηθούν και ο άλλος αστυνομικός αντέδρασε με κάποιο τρόπο όχι όχι τίποτε άλλο στα νέα διάφορους αλλιώς μια ρωτάνε άθελα λίγο να μιλήσουμε για τις τελευταίες ημέρες πριν εκτοπίσουν τους Ανδρέας από τι μπορεί υπήρξε κάποια στιγμή που τους περιόρισαν στην εβραϊκή γειτονιά ναι όχι μονάχα δικαιολόγησε είναι αλλαγή π.χ. εκεί φάνηκε σκοποί είχαν δηλαδή ένωση δύο στρατιώτες του πιο πιθανού δύο άλλα υπήρχανε και δεν έχανε την την είσοδο και την έξοδο λοιπόν δεν τους απαγόρευαν τελείως να βγουν και αλλά έβγαιναν είναι υπό τον έλεγχό τους δεξίωση την κακόβουλη απεργούν αυτό αλλά ίσως ήταν κατά κάποιον τρόπο η προετοιμασία για να νάνσυ να του σηκώσουν και ίσως σου υπολόγιζαν ότι κάποιοι μπορεί να θελήσουν να φύγουνε οι επίσκοποι αυτοί σιγά τέτοιες λύσεις της δίσκο βυθού ήταν εξαπολύεται όχι ξέρω όμως ξέρετε η γερμανική χέρμαν βαν κρυμμένη και λέτε ότι μπορούσαν να μπαινοβγαίνουν απλά τους έλεγχαν ναι για να μπαίνουν και να βγαίνουν οι εβραίοι όχι δεν πιστεύω ότι θα ήταν τόσο ελεύθερα τα πράγματα αλλά και δε θυμάμαι αν τους απαγόρεψε να πάνε εκεί στο μαγαζί τους εκείνου του ξέρω είναι hot κλείνουν υπήρχανε πιθανόν σχηματισμού Σιδηρόπουλος όσο γιώργος περιγράφει στο βιβλίο του και χαίρεστε θα θέλαμε να μας πείτε εσείς τι θυμάστε και ήλθατε SCC εσείς είδατε χαρά να μου πείτε εκείνη την περίοδο του τους περιορίζουν πια στην εβραϊκή γειτονιά είμαστε ας πούμε την οικογένεια που έμενε απέναντι σας θυμάστε να πρέπει να φύγει από το σπίτι της όχι όχι όχι αυτό αυτό είναι που πουλιού κατά κάποιον τρόπο ακόμα και τώρα έκανε δεκτό με το με την απρονοησία των γειτόνων μας δεν δώσει εκεί δεν υπήρχε αφού έχει ούτε τους είπανε ότι ξέρετε εσείς θα σηκωθεί και θα πάτε στο στο στο και το στο αντίθετό του πήγανε την τελευταία μέρα την μέρα που θα φεύγανε πήγαν στον και το σας είπα τη φράση ως πρόβατα επί σφαγή εάν θα με ρωτήσετε γιατρό τι κάναμε εμείς για τους γείτονές μας θα ακούσουν θα ακούσετε κάποια πράγματα και θα απώλεσε τη κρίση με την άθελά τους εσείς πείτε μου τους προτείνατε κάποιοι προτείναμε όχι πως προτείναμε κο μεγαλύτερος αδελφός μου το ποιος ήτανε πιο μου μέσα τον καλεσμένο στην οργάνωση είχε κανονίσει τη φυγάδευση τους είχα Car είχε βρει και τους ανθρώπους που κρατούνταν στο έναν και ποτά της πηγαίνανε αφού βέβαια συνεννοήθηκε με τον μόλις όποιος σε ερίζουν έφερε το είδε το πράγμα του τη μη σωστή άποψη μου και ξαφνικά την κόντρα γινόταν πράξη τη φυγάδευση τους είπαν ότι όχι δεν πάμε θα μείνουμε ότι υπάρχει ρόλος κομπάρσου με κινήσεις αυτές συμβαίνει τελευταία στις δικαιολογίες ότι πάθουν νέοι άλλοι θα πάθουμε κι εμείς δεν μπορούσα να το συνδυάσουμε με το θεό πατέρα του αγανακτισμένος ζώο θεωρώ όσα μου ήρθε και το λέει Θάσου πάμε να σου κάνουν μεταβίβαση στο σπίτι αγοροπωλησία άμα γυρίζουμε θα μου θα μου το δώσεις είμαι σίγουρος αν γυρίσουμε χαλάλι σου κλπ παρκάρουμε δεν δέχθηκε επέμενε στην πρότασή του να ευχαριστούμε διαφυλάττει αυτοί είχανε να σας πω τώρα κάτι που ακούστηκε αλλά δεν το ξέρω εγώ ήσαν σχετικά με αυτό το πράγμα επειδή συζητούσα και με μεταπηδά μετά τον πόλεμο μια ευρέως με δώσαμε την εξής εξήγηση κουκλί κάποιος θα σκεφτεί πόσοι κέρδισε πολυελαίων τους διαβεβαίωσε ότι δεν κινδυνεύουν καθόλου και ότι εκεί που πάνε τα έχουνε μεταχείριση καλή ο πάπυρος σας όταν του ζήτησα σάμο Κήρυκος μαγειρευτεί μεταβίβαση είχε κρίνει αρνήθηκε για κυβέρνηση και γιατί μου διευρυνθεί διέβλεπε αυτό που διέβλεπε γόνος γνωστής για τόσο συμβολαίου όσο ότι πάνε δε θα γυρίσουνε ότι δε θα γυρίσουμε ήτανε συμβουλή αυτό το πράγμα και σε καμία περίπτωση δε θα ήθελε να γίνει χώρο ιδιοκτήτης ένα σπιτιού του οποίου η οικογένεια χάθηκε στη Γερμανία στην πολωνία δίπλα όταν μάθανε οι εβραίοι ότι θα τους πάρουνε θυμάστε να πουλάνε τα πράγματά τους να τα εκτός καναδά αθηνών είναι επίσης εκεί ανάλογα πουλούσαν πράγματα τους έως πουλούσαν ότι πουλούσαν το θυμάμαι θυμάμαι να σας πω κάτι κάτι είχε βγάλει είχε ένα μια κρεβατοκάμαρα είχε ένα κρεβάτι ας πούμε το πρώτο μεγάλο διπλό κρεβάτι αριστούργημα αριστούργημα το θυμάμαι διότι εμάς μας χάρισε όταν πηγαίναμε πιο μικρή πηγαίναμε και κάναμε τραμπάλα πάνω στο κρεβάτι χώρου τιμήσαμε στην μαζί σήμερα άραγε είχε Θεοχάρης είχε δουλειά έτσι γύρω γύρω μπρούτζινα έκανε τι έκανε είχε καλλιτεχνήματα σκαλιστά έως άσωτο πριν τη είχε βγάλει βίζα ήρθε θέλετε να το στη μητέρα μου μητέρα όχι πρώτα πρώτα δεν έχω δωμάτιο που θα μπορούσε να το φιλοξενήσει τον ηλία τότε ενδιαφέρθηκε μ Ασία μου αδελφή της μητέρας μου η οποία το αγόρασε το αγόρασε με ένα συμβολικό ποσό γιατί δεν πήρε την αξία του έτσι ξέρω όμως ότι αγόρασε πλήρης έδωσε κάποια λεφτά της θυμηδία μου τελικά δέχθηκε έναν καθρέφτη πολύωρο καθρέφτη από την κυρία ελίζα το οποίο μητέρα μου το είχε εξόδου πέθανε και εν συνεχεία το πήραμε εμείς και το κουβαλάμε στο εξοχικό μας που κάποτε μπήκανε ληστές και μαζί με τ άλλα πολύτιμα πράγματα που πλήρωνε πληρώνει και τον αφαιρέστε αυτό 50 χρόνια μετά από το γεγονός της κυρίας λίζας οπότε κάποια στιγμή μου λέτε την τελευταία μέρα το μάζεψαν όλους αυτό το θυμάστε θυμάστε να φεύγει οικογένεια του μόλις να τύχει να πηγαίνει προς τη χαρά τελέστηκαν θυμάμαι αν θυμάμαι τη λυσσασμένη σταθούν ήμασταν ήμουν στο μαγαζί και από το παραθυράκια το με το οποίο γινόταν είσαι και γιατί δεν παίρνει η Ελλάδα σηκώσαμε έναν το ψωμί πληρώνουμε και θεωρώ από εκείνο εγώ εγώ καθόμουν εκεί πέρα και πουλούσαν ψωμί το παράθυρο έβλεπα στο δρόμο περάσανε και είχα αγωνία για τους συμμαθητές μου για τους συμμαθητές μου ΕΟΠΠΥ τόνισε έχω κι έχω και τα ονόματά τους γραμμένα συμμαθητές μου έπρεπε να τα πάρω μαζί μου σήμα πλέον όλοι οι πολίτες λύση τόνισε είσαι εβραίοι τετελεσμένη σαν να είχα αγωνία αντλούν το μέσα στην μέσα στο του iPhone στο πλήθος των ανθρώπων που φεύγανε για να πάνε στο σταθμό στο σιδηροδρομικό σταθμό πήρανε μετά από άδεια άνθρωπο ξεκίνησαν δεν από την Apple για το χάβρα σπίτι τους αποχή κυήσεις λοιπόν βλέπετε κάτω απ' το φούρνο πείτε μου ακριβώς τι θυμάστε να βλέπετε να περνάνε είτε είναι το κράτος τόσα χάρη σε σας που μπουκαλάκια και να περνάνε να περνάνε και να περνάνε κι εγώ να τα δω ο κανέναν φίλο μου να περνάει κι εγώ οικογένειά του σάμου λήγουν ολόκληρη ολόκληρη απ' όλη σχεδόν όμορης να με χαιρετάει ξαναδώ βλέπω ακόμα και τώρα με χαιρετάει και τόσοι ήτανε πως φαινόταν ήτανε λυπημένη ήτανε εγώ γνώριζα χαζοχαρούμενα σου πάντοτε λες και πήγαινε σε πανηγύρι και χαιρετούσε κενά μέχρι και έχαιρε τους οποίους κόσμος είχε σταφύλι 8 πεζοδρόμια δουλεύανε Air είναι σύλληψη ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπα του κόσμου ο κόσμος μπόρεσε έχανε διότι ξέρανε κόσμος χθες το πρωί και πάλι όλοι ήξεραν στην για ότι ότι αυτή δε θα γυρίσουμε άνω μόνο εγώ που φύγανε δεν ξέρανε της γίνεται και τους γονείς των εις όλους όλους ας κοιτάξει όλη την οικογένεια δε λέω κάποιος από αυτούς είναι είχα μια ελπίδα ότι τα κορίτσια ήταν Μέγαρα και τα οποία είχαν καλές γνωριμίες ισχυρές γνωριμίες έως της οι Κινέζοι θεωρούν θα κάνετε αυτό το τόλμημα τη TSI είχαν ενημερωθεί για το πού πηγαίνουμε εβραίοι που είχατε αυτή η εκπομπή που περνούσε από μπροστά από το μαγαζί σας τους συνόδευαν ήταν υπήρξαν υπήρχαν δούλοι χριστέ που για ρέστη κάναμε ένα διάλειμμα για να ναι ναι λύσουμε το θέμα με το κινητό και σας ρωτούσα προηγουμένως αν όταν το βλέπατε να περνάνε οι εβραίοι μπροστά από το μαγαζί εάν τους θεωρούσαν είμαστε να τους στείλουνε όχι όχι δεν ξέρω αν είναι επικεφαλής κανείς κάνουνε αλλά πήγαιναν όπως σου ανέλυσε 9 ένα κλπ επισκεπτών στην πόλη και περπατάει Apple τρόμου της πόλης και περιεργάζεται πήγαιναν περπατούσαν με και πηγαίνανε με σαν να πήγαιναν περίπατο εάν δεν μπει πήγαιναν συντεταγμένη δεν πήγαιναν και τα με ένζυμα παρελάσεις πηγαίνανε σαν να πήγαν περίπατο σαν να πηγαίνουμε εκδρομή πόσες πόσοι περίπου ήταν πόσος κόσμος αρκετοί ήταν σκέτη ήταν γιατί τώρα έτσι προς τους ξένους το μυαλό μου όταν κάποιος σου εκατοντάδες εσείς τόση ώρα τους Λεβαδέων να περνάνε ήσασταν πολύ ωραία εκεί στο στο παράθυρο και αρκετοί ιδού πώς θα υπολογίσετε ότι περνούσαν 9 ένα δεκάλεπτο γιατί σας λέω δεν περπατούσαν έτσι για κάποιον έτσι σκοντάφτει είναι βέβαιο κρατούσαν τα αντίθετα εδώ μπογαλάκια τους στις βαλίτσες του κλπ και ίσως και αυτό τους δυσκόλευε στο πάτημα αλλά όπου πήγαιναν οι όχι είχε βήμα με βήμα σημειωτόν αλλά οπωσδήποτε όχι κυμαινόμενο με βήμα παρέλασης αναγνωρίσατε άλλους 8 όσα πρώτον την οικογένειά τους πλούσιους πελάτες μας απ' το είχαν φύγει κι αυτή χαλάει το μυαλό το ποτό του το γνωστό ύφος του κόσμου ήτανε στα παιδιά στα παιδιά θα δω αν είναι η ματιά μου απ'αυτούς που αναγνωρίσατε άλλους θυμάστε μήπως το ονόματα 100 εσείς ήσασταν μόνος ήρθαν και κάνετε μόνος σας το παράθυρο ήταν μαζί σας θα ήμουνα κάτω από το σασί του πούμε 91 τρόικα παράθυρο ήταν άνοιγμα για να έρχονται πελάτες και να τονίζουν είναι κάνουν από κει που ήμουν εγώ όχι αν τύχει ήταν πόνου βγήκανε διαδέχτηκε Φαίη κόσμος βγήκε στα μαγαζιά του και έβλεπε και τι έλεγε κόσμος ακουμπάτε συζητήσεις άμα σας πω ότι δεν έμεινε δεν μιλούσαν με είδατε καμιά φορά σας έτυχε να δείτε κόσμος να καθιστά στην στα πεζοδρόμια χένα βλέπει μια κυρία να περνάει μια τη βία όταν περνάει ήδη θεωρούν άκρως και με όλη τη συνοδεία των συγγενών που ακολουθούν κλπ όσοι κάθονται στα πεζοδρόμια ούτε γελάνε ούτε τραγουδάνε είναι θλιμμένοι έστω και αν δεν ξέρουν ποιος είναι τον εύρος είναι τους έχουν εκφράσει ανθρώπους ανθρώπους σημαίνουν αυτό ειλικρινά πονούσε κόσμος έπαψε να βλέπει επίσης όταν είδατε τον Μωυσή σας χαιρετάει πώς αισθανθήκατε μεγάλη θλίψη έτσι πολύ στενοχωρήθηκα πολύ στενοχωρήθηκα αν και ήμουν βέβαιος σας είπα ότι είχα την ελπίδα για τον μωυσή ήμουν σίγουρος ότι θα πήγαιναν θα πήγαινε σκέφτονται και για τον Καναδά Κορινθία τη συρία γιατί είναι σήμερα εναλλακτική παίζει ήταν κοσμοπολίτης είτε λένε ανοιχτά μυαλά όμως ακολούθησε είναι λέει τότε ξεκίνησαν ναι αποτελεί εβραϊκή γειτονιά ναι ναι και ερώτηση του είναι μόλις και οικογένεια του ποτέ τους είδατε να φεύγουν και να πηγαίνουν στην εβραϊκή γειτονιά αλλά είχαν όχι την προηγούμενη ημέρα τους είδατε να κόντρα προηγούμενη ημέρα μάσκες έτσι σαν βασίλισσα και σασί πάνω τον είχε μπορούν να να θυμάμαι ακριβώς τι είπανε ύστερα από τόσα χρόνια εκείνο που ξέρω ότι ότι χαίρεται που είχανε σαν να πήγαιναν ταξίδι ξέρετε ότι η διαδρομή λοιπόν ξεκίνησε η πομπή που ειδατε εσείς είχε ξεκινήσει από κει και από πηγές αντί να βρουν ένα ακολούθησε ξέρετε ρώσοι θερμικό σταθμό τους ακολούθησαν και όχι κανείς να τους ακολουθήσει για την αγορά της αλλά στη διαδρομή σας λέω ότι πήγε κόσμος και τις έβλεπε δε θυμάστε κανέναν να ακολουθεί και να δει όχι από χέρι να εγώ ήμουν εγώ μου καρφωμένο καρφωμένο και έβλεπα τα έβλεπα αυτοί που περνάνε ο πατέρας της ήταν εκτός το μαγαζί εκείνη την φέρανε είναι βέβαια σας έλεγε κάποιος το συζητούσα μαζί του τι συμβαίνει οι ναι λέει πάνε χτυπάμε αυτή παρά και ευελπιστούμε αποτελούν ήταν που κάνουν ήδη ενημερωμένος για πολλά πράγματα Asus είχε ακούσει κάποιοι συγκεκριμένο αλλά μιλούσε μια αβεβαιότητα ότι αν ένα λεπτά χέρια ρέστη να αλλάξει τις μπαταρίες στο μικρόφωνο συνεχίζουν να σας ρωτήσω κάτι που ποτέ πριν δεν μας αποκάλεσε την εβραϊκή γειτονιά για το τότε άρχισαν να την αποκαλούν και τώρα έτσι το λέγαμε όχι όχι σαν ένα κάνω θα πάω μου απάντησε είχαμε να λέγαμε δεν πάμε στον γιατρό το ίδιο είναι μια φορολογία η οποία θα κυριάρχησε μετά το πόλεμο διαδόθηκε από τα μέσα ενημέρωσης και γι' αυτό και και στην πραγματικότητα έτσι και το άλλωστε και σε εκδηλώσεις που έγιναν για την περιοχή εκείνη κέντημα περιοχή bar Μπούτας που είναι εθνικισμός ο οικισμός θαρραλέα οι ομιλητές χρησιμοποιούσαν τη λέξη για το ιδανικές το και μάλιστα και μάλιστα δεν ξέρω εσείς πρέπει να ξέρετε μάλιστα λέγεται ότι είναι από λίγα εναπομείναντα HD στην Ελλάδα το σκεφτήκατε εσύ τότε ότι η Αυγή το και άλλοι δυο τρεις συμμαθητές σας αν δεν κάνω λάθος σαν μια κάπου πήγανε πόσο έδωσαν πήγε στο ΔΝΤ σας είχαμε πει ότι η θα φύγουν μέσα είχαν τη γοητεία του όχι όχι όχι όχι πως μάθατε ότι πήγαν στο βουνό πάντα πρώτα πρώτα δεν μπορούσαν να πάνε πουθενά αλλού βουνού πάνε χρέη και δεύτερον λόγω διάβαση και Home πήγανε στο οποίο ανήκει έτσι της ας πούμε π.χ. το συμμαθητή μου γιώργος Σιδηρόπουλος όποιος σας είχε συνοδεύσει κάποιες οικογένειες και να περάσουν το Ποτάμι διότι ήτανε γνωστής των μονοπατιών μωρό μου είπε ότι ότι πήγε στα Πιέρια κάποιες οικογένειες υπήρχανε άλλοι χριστιανοί βοήθησαν τους εβραίους στη Βέροια και τους κλείδωσαν πήγαν δεν ενώ όλοι αυτοί που φυγαδεύτηκαν φυγαδεύτηκαν με τη μεσολάβηση κάποιο κάποιου είδους Βεροιώτης χριστιανός κάποιοι για να εξυγιάνουν της γέννησε η οργάνωση να ποιοι έλα εσύ πάνω εγώ θα σε φροντίσω πήγαινε π.χ. code αριστοτέλης Σιδηρόπουλος κοπριάς ήτανε στέλεχος της οργάνωσης και έλεγε έχω μια οικογένεια απέναντι από το σπίτι μας πρέπει να φυγαδεύσουν και τον λέγανε ότι εντάξει θα στείλουμε τον άνθρωπο που θα αναλάβει κερατάς πάει στο τάδε μέρος αριστοτέλης είναι αδερφός σας σωστά ναι ήταν διοργανωτές χρόνου εσείς ξέρετε τέτοιες περιπτώσεις κάποιον που πουλήθηκαν για 1.1 9 9 επανενώθηκαν είναι η οικογένειά τους τούνδρα αλλά περισσότερο σαν οικογένεια Γεωργίου διακοπούν σας έλεγα ηλιακό μετέπειτα ενώ η κόρη του δουλεία παντρεύτηκε των Καλαβρύτων προέβη ο οποίος είχε μια θέση στην εκκλησία της μην είναι βεβαιώνουν κάνουν αυτή αυτό δεν το μάθαμε τότε ύστερα μάθαμε hot κύριε η φιλία είναι όταν έφυγε όταν εσύ και έτσι πια μια κοινή πολύ ήτανε που πηγαινοέρχονταν στο βουνό τους συναντούσαν είναι γνωρίζετε και περιπτώσεις που έκρυψαν στα σπίτια τους εβραίους ξένος στην περίπτωση που σας είπα την οικογένεια Γρηγοριάδη η οποία αν και το το σπίτι τους ήτανε γειτονιά με το στρατόπεδο των γερμανών αποτολμήσει και κράτησε το κοριτσάκι και το παρουσίασαν σαν ανιψιά και σαν έναν άρδευση του γιώργου Σιδηρόπουλο δράσεων και στο όνομα μανώλη Μαρία η Μαρία και συγκρότησαν χάθηκαν οι νικητές κα χαχα στη γερμανίας αντζελίνα εάν βγει ήταν στην Θεσσαλονίκη και η υγεία θα έχει χαθεί ένα αυτήν την κοινή οικογένεια την ξέρω πολύ καλά θέλω και τις λεπτομέρειες θυμάστε με τους καλούς χριστιανούς που έκρυψαν τους έτσι τους χρέωσε στην έχουν έκρυψαν με νέους μια οικογενειακής Γιαννόπουλου Γιαννόπουλου Ξεκινάμε ένα μια οικογένεια με δύο παιδιά φόβο κρύφτηκαν στην αρχή στην κάποιο εκεί που ήμασταν στο σπίτι το στο γραφείο του τον γιάννη αυτοκινητόδρομος που κατεβαίνει στο ποτάμι εκεί είναι ξηρά ήταν το σπίτι τους ήταν ένα πέτρινος 46 χάραξη Αξιώτης Αξιώτης αξιοποίηση άξιων προς τον μαραγκός και αργότερα όταν ο οποίος με την συνεργασία της μητέρας στο της αδελφής του οποίου η γκρινιάζουν διαγώνιο του κάπως έτσι κράτησαν την οικογένεια αλλά φαίνεται ότι χτύπησε κάποιον καλό θέλουν τις που τους πρόδωσε ευτυχώς Κομαντατούρ έστειλε έναν αξιωματικό Ιταλό και όχι μόνο όποιος πήγε βρήκε τα παιδιά να παίζουν στην αυλή έκανε πως δεν κατάλαβε τίποτε φεύγοντας όμως είπε στον πέτρο υποψίες την α λα μπορεί να μην είμαι εγώ να φύγουν τα παιδιά θα φύγουνε φύγουνε λοιπόν και πήγανε έφυγαν απ' τον πέτρο και πήγαν στην οικογένεια στο σπίτι της της ευθυμίας στις Γιαννοπούλου ευθυμίας Γιαννόπουλο ΑΕΚ μέχρι κύκλοι της τους κράτησε με έξοδα του έφυγαν οι γερμανοί ξέρετε πώς το λέγανε αυτοί είναι μάνα με τα δύο παιδιά γνωρίζει εντός εσείς σήμερα όμως μάθαμε πως η μάχη αυτή την ιστορία την εγώ τ ν την ανά την ιστορία του εγώ Home και πέτρος καλούν οπαδών στη μητέρα του η μητέρα του ήταν πραγματεύεται τον υστερούν όμως έντομα χάρη εκείνη την εποχή και την εποχή συλλέγονται σαν όλοι και κανένας δε θα έρχονταν να βγει στην αγορά και να πει εγώ έκρυψα λίγο ευρέως αργότερα βγήκαν και είπαν ότι εγώ ως νέος τι λέτε λοιπόν του πέτρου ήταν πελάτισσα μου και μου έλεγε το ιστορικό και επίσης τη διανομή από όταν είναι εκτόπισε τους εβραίους φύγαμε από τη Βέροια πλέον θυμάστε τι απέγιναν οι περιουσίες τους και τα σπίτια τους έγινε γνωστό ότι κάποιοι έδωσαν εμπιστεύθηκαν μεσαίους ιδιώτες λεφτά τους όταν γύρισαν άλλοι γύρισαν είναι εκδηλώνει κουκουλώνουν νέοι Κουρουμπλή δεν το λέω εγώ ότι κάποιοι έγιναν πλούσιοι με τα χρήματα των Εβραίων εσείς ξέρετε κάποια τέτοια περίπτωση προσωπικά να γνωρίζετε κάποιον που πλούτισε έτσι ξαφνικά όχι θυμάστε μήπως να μπαίνουν μέσα στα σπίτια τους τα μαγαζιά τους και να λεηλατούν όχι δεν έγινε τέτοια περίπτωση δεν έγινε έγινε πρώτα πρώτα τα μαγαζιά τα κλειστά μαγαζιά ήταν των Εβραίων ήταν κλειδωμένα πμ στις τελευταίες μέρες το αλλά καμία γεύση είναι το Παν και να σας πω και κάτι ακόμα για τα έτσι έκρυψαν πολύ πριν φύγουν κρύψαμε εμπορεύματά του μαγαζιού τους C κρυψώνες που είχανε δημιουργήσει οι ίδιοι κι στο καταφύγιο στα οποία είχαν κάνει για τον καιρό του πολέμου δυσοίωνο σας εγώ κλείνοντας με έναν ξάδελφό μου αποπειράθηκαν να από εκεί λοιπόν που παίζαμε νέα έχουμε επιτύχει αυτός βράχους να άνευ όρων για να βγω μονοπάτι ανάμεσα σε δένδρα κλαδιά χόρτα να πάω να βγω στην στον οικισμό ακριβώς στην αυλή της συναγωγής εκεί Αυγή δρόμος σε ένα σημείο η με Φ1 λαγούμι το λέγαμε εκπονεί εμείς είπαμε ότι έγινε καταφύγιο και πράγματι είναι ένα μπαίνουμε σε και βλέπω ακόμα βλέπω για ΑΜΕΑ με μεγάλη ανάσα ένα δύο μια τίμια μεγάλη κάσα σαν λέει κλειστή όμως κρίστι όπως κρίνουν τα εμπορεύματα στις καταθέσεις για να στείλουν από το ένα μέρος στο άλλο θέσαμε ότι κάτι σκληρό και ιδιαίτερα δεν δένει μα δεν ούτε το ΥΠΑΜ πουθενά και νομίζω ότι αν πηγαίναμε θα την βρίσκαμε εκεί πέρα πάλι την κάσα και το λέω αυτό για το λόγο ότι το ότι είναι τόσο δύσβατο το το μέλος θέλω να πω μ'αυτό ότι όλοι κλέψανε εμπορεύματά τους λένε επίσης στην περίπτωση της μετά το πιο χρώματα χρώματα τίμησε επέτειο τριών και 9 μου ένα ένοικος ένα σπιτιού έχουν βρήκε πολλά ακούω πια και έτσι και τα πήγε να τα πουλήσει σε έναν που πουλούσε τέτοια χρώματα και αυτός ανοίγοντας τα σε κάποια απ' αυτά βρήκε ειρήνης αυτός πίεση ήταν ένοικος του σπιτιού ο νίκος ήταν ένα κλειστοί οι δήμοι 1029 πρόεδρος στην δεν είχε κανείς Unimog ζούνε μόνο οι απόγονοί τους ναι αυτούς ότι ξαφνικά βρέθηκαν να έχουν χρήματα αλλά επιλύεται σήμερα σε οικογένειες αυτές ασφάλτου πενία νέο μπορεί να έχετε ήδη διαβάσει έτσι το σπίτι του σαμ πολύ κόπο ιδανικά απέναντί σας τι συνέβη σε αυτό το σπίτι Νίκος οικείοι εκ στο σπίτι αυτό κατοικούσαν συνεχεία κόλλησε με μαύρο με εντολή της οργάνωσης εις τη χέρα 100 κατοίκους η οικογένεια ένα στελέχους της οργάνωσης και συνεχή αφήναμε και αυτοί πήραν σάρκα και heavy metal και απελευθέρωση και μάθαμε ότι το τη διοργάνωση των Εβραίων Θεσσαλονίκης και το κάνουν και μπλόκαραν το κρα διατηρούν ακόμα κι αν το έχουν πουλήσει γιγαντώνει και άλλων κυρίως αρέσει γειτονιά εκείνη αρχίζει και τους πείτε αυτό τον βιδωτό ξανά η ταινία των διαδηλωτών η ένα φορά V12 πήγε στο ισραήλ και ήρθε να μας βρει μαζί με τον αρετών Παπαγεωργίου που ήταν και αυτός στενός του φίλος το κάναμε το τραπέζι στα τρεις σκαλοπάτια ένα κέντρο εξοχικό αλλά και την πρωτιά καθίσαμε ο άρης θυμηθήκαμε τα παλιά και εμείς είχαμε και το περιστατικό με τον με τον αυστριακών είπαμε πολλά είπαμε αυτό το περιστατικό θέλησε να και κυρίως να μας είπε ότι διάφοροι είχε καθόλου ναι όχι καθόλου αλήθειες ψέματα δεν ξέρω άννα έτσι μου έκανε εντύπωση ένα τσίρκο Χαμόγελο του το βίδωμα όταν συζητούσαμε το περιστατικό και το χαμόγελο και την εξήγηση την πριν τη νύχτα ύστερα από καιρό όταν έφυγε και από το Ισραήλ μου έστειλε την φωτογραφία την την οποία είχαμε βγάλει τότε με τους γερμανούς και αυτό γιαυτό χαμογελάει ξανά έλεγε σασί θα σας θυμίσω εγώ όχι αν την έχετε σημαδέψει στο βιβλίο σας θέλετε να δείξουμε στην κάμερα τη φωτογραφία φταίει γι αυτό έφερα το βίντεο δείξε μου τη φωτογραφία του είστε εκεί με τους αυτή είναι αυτή είναι το γυρίσουμε αργά το βιβλίο να κρατάτε έτσι να καταλήγει βαλβίδων λέτε εδώ γράφεται είναι τελευταίος αριστερά εκατ O γνωστός έναρξη Tax χαριστούμε κάνουν κάθι βάλτε λίγο να δούμε τις άλλες μετάλλια να ολοκληρώσουμε λίγο παραπάνω στο μέλι τα γυαλιά θα τα βάλετε πάλι αλλά λίγο όταν είναι ακροατήριο πήγε στα βουνά μετά την απελευθέρωση επέστρεψε στη Βέροια επέστρεψε στη Βέροια και για πολύ καιρό ήταν φίλε και δύο πολύ γέλιο αλλά και χρόνια 8 , οπότε συνέχισαν μέχρι να λένε βέβαια φίλε θυμάστε κι άλλος να γυρίζουν από τα βουνά μετά την απελευθέρωση βέβαια την οικογένειά του ηλιακού χωρίς τους όλους χώρος διατηρεί ήταν έβλεπα ως γιατρός για πολλά χρόνια και την οικογένεια του πέμπτου έτους γνωρίζατε λοιπόν για τις 55 εβραίος που είχαν κρυφτεί στις ΙΚΑ ξέρω μα όλοι εγώ τότε δεν γνώριζαν τίποτε αλλά ύστερα μάθαμε ότι χειρίστηκαν οι χρόνοι ήταν 55 ήταν περισσότεροι λιγότεροι λιγότεροι μάλλον άλλαξα γνώμη ότι θα πήγαινε ένα φύγανε πολλοί ανάβει το αν λειτούργησαν τα βουνά τότε γύρισαν και έμειναν στα σπίτια τους συγκεκριμένα πριν αυτό είναι στο σαλέ έκανε αυτούς ξέρω χιόνι και μάλιστα φυτό έφυγε όταν έγινε το κράτος του ισραήλ και από τους πρώτους stunt έμεινε στη Βέροια μέχρι πριν από λίγο καιρό οροποίηση στη Θεσσαλονίκη οικογένεια έκλυτο βίο ΔΕΚΟ γελαστή εικόνα έχω δαίμονας εγγονούς ακόμα μένει εδώ έμιλι οι υπόλοιποι λίγη χαρά σ' Παιδιατρικής έχω αλλά μ' ένα νέο στην κοινή είναι μοναδικές σχολεία ένα που μείνανε τελικά λειτουργούσα δίνουν η ΕΚΤ α οικογένεια του αργού αλουμίνιο και ποιά άλλη οικογένεια δύο οικογένειες αυτές οικογένειες στη Βέροια οι άλλοι φύγανε και οι άλλοι ουσιαστικά ναι πολύ δουλειά αν εξαιρέσει κανείς αυτός που πήγανε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη γι'αυτούς σημείο στην ίδια οι περισσότεροι από αυτούς σώθηκαν φύγανε στο ισραήλ αφού φύγουν αέριοι αφού εκτοπίσματος ευρέως από την Βέροια κρίσιμης συνέχισαν να πηγαίνετε στην εβραϊκή συνοικία εκεί που παίζεται συνεχίζετε να πηγαίνετε εκεί εγώ πήγαινα όχι ίσα για να παίξουν δοχεία ήταν εκεί ένα στέλεχος του είχαμε κοιτώ αποχή λιώνει σεβόμουν να το έντυπο υλικό με το βούτυρο το τοπίο συνέχεια το αξιοποιούσε τα με αυτά που κάνουν θυσίες στους τοίχο τοίχο κολλώντας τα θεωρώ στα διάφορα μέρη της του του κεντρικού δρόμου αποχή έπαιρνα από εκεί από την στο ραντεβού μας κοιτάνε στην καμάρα που είναι τέρας έτσι ναι δεν μπαίνεις μέσα στον οικισμό η ΔΑΠ κάνει έτσι και στην καμάρα δίναμε το ραντεβού μας ΦΠΑ γιατί αυτήν τη δουλειά αυτή ήταν ήδη επισκέψιμο αυτό που θελω να ρωτήσω είναι πόσο άλλαξε πόσο να αλλάξει όλη η γειτονιά αυτή αφότου είχαν φύγει πια εβραίοι εγώ έδωσα βλέννα έχασε τους πελάτες μου είναι σαν να το πωλήσει εγώ έχασα τις πελάτισσές μου και βέβαια και την γειτόνισσά μου την κυρία ελίζα περίεργα ήταν ένα ζωντανό κομμάτι οι επαγγελματίες εβραίοι είναι φάνηκε απουσία τους αλλά μας απασχολούσαν ίσως άλλα πράγματα το πήραμε απόφαση που είχε από θυμόμασταν την κυρία ελίζα κυριότερες στη σας ευχαριστώ πάρα πολύ συμβουλευτείτε τους συνεργάτες των πως έχουμε κάποια ερώτηση παραπάνω κάνουνε εντάξει είπαμε να περιμένετε ένα λεπτό αρκεί να συγκρίνει κανείς τους σας ευχαριστώ πολύ χάνει χαίρεστε μίλησα λίγο με τους συνεργάτες μου και έχουμε άλλες τρεις-τέσσερις ερωτήσεις θα θέλαμε να σας κάνουμε σύντομα Cine μου είπατε ότι όταν ήσασταν βοηθούσαν στην αντίσταση και μη κολλούσαν αφίσες αυτές τις αφίσες ποιος τις έδινε για να ασχολείσαι μου αρχηγός της γειτονιάς αρχηγός της γειτονιάς και μάλιστα άνθρωποι ας SKAI και 90ο τρεις εξακολουθεί να ζει δικών ήταν οργανωμένο Heather αυτός μας οργάνωση καυτερά και μας πιέσεις ήτανε επειδή το ρεύμα γιατί το βέβαιο έγινε μπορούμε να τοποθετήσουμε ένα πρόσωπο στην ιστορία αν θέλετε ναι φταίει η νέο νίκος Γιαννούλης νίκος πρωί ένα ζωντανός άνθρωπος έξυπνο ή δραστήριος πολύπαθες ερώτηση και οι αφίσες αυτές έλεγαν τι ακούνε τι να πουν τώρα από κάτω το θυμάμαι λέμε ότι Τσαβαλιά κινδυνεύαμε και λέγανε και της ελλάδας ελευθερία σας φίλοι μην υποκύπτεις στον κατακτητή με κάτι τέτοια δομή ποτέ ενώ πατέρας σας μου είπε ότι ο πατέρας σας έλεγε σαν βουλή οίκο όταν είχαν αρχίσει να ανησυχούν τους έλεγε να φύγουνε εσείς ήσασταν μπροστά όταν το έλεγε αυτό κατέρρευσε χθες μου λέει όχι εγώ ήμουνα όταν μίλησε ο αριστοτέλης με τον νόμο ίση και πήρε το οκ από τον μόλις τότε εκεί ήμουν κι εγώ και όταν έγινε κουβέντα που ζήτησες σχολικός να μεταβιβάσει την περιουσία τους στο πέρασμα μας το είπε ο πατέρας μου στο σπίτι και είδε εκείνη η μέρα αμέσως περίπτωση έτσι οδηγήθηκε στην μητέρα μου λοιπόν και θυμάμαι τη μητέρα μου έλαμψε το πρόσωπό της και καλά επικές ποντιακά καλά έκανες χάρρυ Κλυνν πάλι σε Χάμοντ και πάνε να χαθούν είναι και εμείς θα επέμβουμε το σπίτι αυτό να πάρουμε το σπίτι τους εκτός Σ'αυτή την περίπτωση μου είπατε για το πτώμα άλλο κρεβάτι της κυρίας λίζας και τον καθρέφτη ήρθατε και άλλες περιπτώσεις που αγόρασαν νέα πράγματα από τους ευρέως το ότι χώρισαν όχι όχι αλλά διαδόθηκε αυτό το πράγμα ότι ότι κάποιοι πούλησαν είναι αυτό το κάναμε με κάποιο τρόπο οργανωμένο δηλαδή πήγαιναν στο σπίτι δεν ξέρω πως το καράβι δεν ξέρω εγώ αυτό ξέρω ότι ότι η κυρία ελίζα επειδή έφεραν πίστευαν ότι πρέπει να έχουν και μετέπειτα ψάχνω για μετρητά ας στο κρεβάτι αυτό ήταν αντικείμενο που πουλιόταν ναι εύκολα και Porsche θυμάστε μήπως εκείνη την τελευταία μέρα που υποχρεώθηκαν οι εβραίοι να φύγουν από τα σπίτια τους και να πάνε στην γειτονιά νέο θυμάστε αυτό όπως ανακοίνωσε σου σου ξέρανε ότι έπρεπε να να να φύγουν εκείνοι τελευταία μέρα και ως εκείνο που ξέρω είναι ότι ήρθαν και μας αποχαιρέτησαν και μελών μας λέει αύριο φεύγουμε θεωρούν και εκείνο που θυμάμαι επίσης είναι ότι όταν πήγανε όταν φύγανε έβρεχε καταρρακτωδώς έλεγε θα παραχωρούσε τα θυμάμαι φωτιά έχει πολύ θυμάστε λοιπόν έρχονται να σας αποχαιρετώ δεν ναι δεν σήμανε μειώσουν μάθανε ότι πρέπει να πάνε εκεί αν υπήρχε κάποια ανακινείται ένα βράδυ που έβρεχε που λέει και το τραγούδι του Γούναρη ανάλογα υποβλήθηκε ήλθε να μας αποχαιρετήσουν κινδύνευαν αύριο φεύγουμε ρωτήσετε έναν νόμο αν θυμάστε σας να σας λένε πως αν υπήρξε κάποια ανακοίνωση που τους έλεγε πρέπει να πάτε εκεί ο Τσάβες του μηνός όχι Jorge αν ξέρουν και δεν νομίζω ότι θα πρέπει να υπήρχε εμείς σας λέω το εξής οτι αυτοί οι άνθρωποι όχι γεννάμε έναν ακόμα στο σπίτι τους να μένανε και να μην πήγαινα στον γιατρό να μην πήγαιναν στην στο συνοικισμό φαίνεται να αποζητούσε κανείς κανείς δε θα τους άσε που κοιτάνε όλα ετοιμάζονταν να φύγουν στο βουνό αγροτικά στο σπίτι μένανε τους δήλωσε πήγα με με το σκεπτικό πως η πορεία προς το γράφει στο βιβλίο μου κώδικα αφού λόγω του ότι υπάρχουν μόλις είχαν ενταχθεί πλήρες θέλετε να μας δείξετε λίγο στην κάμερα τη φωτογραφία αυτή ναι εδώ είναι θα την κρατήσετε πάλι όρθιο το βιβλίο θα πριν από έξι με ψηλά ψηλά ναι είναι στην μπορείτε να συγκρατήσετε πως έτσι το βιβλίο έτσι είναι και ο Πατίτο είναι αυτός που φοράει το καπέλο ναι ναι ναι και τους όχι τείνουν νέων εμφάνιση όμως της παρέας είναι γερμανού αφής Τάκης Παρασκευόπουλος αυτός δεξιά είναι θέμα χρόνου και κάτω είμαι κι εγώ εσείς που είστε είναι ολομέτωπη ηλικία αρετή εξηγεί κι ώρες ευχαριστούμε πάρα πολύ 100 κα ντόρα θες άφησε αυτό το τεύχος