Διάλεξη 13 / Διάλεξη 13 / Διάλεξη 13 - Καλοκαιρινού Ελένη (ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, 2015)
Διάλεξη 13: Εργασία σημαίνει μαθαίνω να εργάζομαι πιστημονικά και μαθαίνω να εργάζομαι πιστημονικά σημαίνει εργάζομαι βιβλιογραφία, εργάζομαι με πηγές, τις μελετώ, καταγράφω ό,τι μου χρειάζεται και τα λαμβάνω υπόψη. Πολλά από την άλλη πλευρά, έτσι, αναφέρω τα βιβλία και όλες τις πηγές τις οποίες χρησιμοποίησα. Αυτή είναι η πιστημονική εργασία. Άρα εγώ κάποιες φορές, και εμείς το κάνουμε όλοι συνάνδελτοι, όταν δω σε μια εργασία ενός φοιτητή, ο Σίγερ λέει αυτό, λέει ο φοιτητής, ο φοιτητής γράφει όπως κατάλαβα το Σίγερ, έτσι δεν είναι, έτσι, ναι. Λέει λοιπόν ο φοιτητής την εργασία, και εγώ δεν έχω τον φοιτητή πρυστά μου να τον ρωτήσω όταν διορθώνα. Ο Σίγερ λέει αυτό, μου έχει τίκη και της εργασίας δεν μπορείς να κάνεις. Και λέω πραγματικά λέει ο Σίγερ αυτό ή πραγματικά λέει ο Κάντρο αυτό και δεν το έξερα, γιατί το έχω προσέξει τόσα χρόνια, διερωτάω με καμιά φορά, όταν τη διορθώνα την εργασία ολόκληρη τελειώνει. Εκεί βάζω ένα ερωτηματικό και όταν την τελειώσω την εργασία σηκώνομαι, βρίσκω το βιβλίο, βρίσκω την παρακουμπή, κοιτάζω πού παραπέμπει ο φοιτητής και αν το έχω στο σπίτι το βιβλίο που είναι λίγο πιο εύκολο έτσι, ανοίγω το βιβλίο στη σελίδα που παραπέμπει ο φοιτητής και διαβάζω προσεκτικά αυτό που λέει ο Σίγερ ή αυτό που λέει ο Κάντρο. Να δω αν ο φοιτητής έχει δίκιο και εγώ έχω πέσει έξω είτε το είχα καταλάβει μέχρι τώρα ή το αντίστροφο. Αλλά αυτό προϋποθέτει ότι ο φοιτητής έχει κάνει επιστημονική δουλειά, έχει παραπέμψει σωστά και όχι όπως έκανε ένας άλλος μεταπτυχιακός φοιτητής ο οποίος με τρέλανε κάποια φορά, αλλά δεν τη γλίδισε το τρέλανε εγώ στον Θεό. Πρώτον τους είπα μια εργασία με 15 σελίδες λέω στον μεταπτυχιακό και μου έβρε μια σελίδα 50 σελίδους, οπότε αν εκεί τρελάθηκα. Το δεύτερο δε που έκανε έλεγε παρέπεπε βλέπε ας πούμε Αριστοτέληση τι κάνει κομμάχια. Και του λέω άντε άντε έτσι παρεπέμπουμε. Βλέπε αριστοτέληση έχει γράψει θα έχει κάνει κομμάχια είναι 10 βιβλία άντε τρέχα γύρεμε. Ούτε πασχολήθηκε απλώς έχω την υποψία έβαζε παραπομπές και νομίζω δεν ήξερε καν να βάλει παραπομπή απλώς για να δείξει ότι έβαλε παραπομπή και τον μάζεψε. Και όταν τον μάζεψε και του είπε θα την κάνεις 15 σελίδους θα την ξαναγράψεις και θα ελέγξω όλες τις παραπομπές σου ακόμα να μου τη φέρει. Ακόμα να μου τη φέρει, μου τη χρουστάει. Λοιπόν για να προσέξετε όχι όταν εγώ βλέπω την εργασία μου πάει ρέλλιο μαλά δεν κοιτάζω παραπομπές. Επιστεύω με τον παιδί και ούτε είναι αν ο κάθε παιδί είσαστε 10 φοιτητές αν έχετε πάλι 7, 8, 10 παραπομπές θα θέλαμε να μην αναδιοθώσουμε τα οικαμένα. Αλλά καμιά φορά κάτι είναι περίεργο έτσι. Μιά φορά στις χίλιας και λέω μα το λέει ο Κάδης ή το λέει ο Αριστοτέλης. Στάσου που το λέει. Εκεί το κοιτάω και ελέγχεται και ο φοιτητής αν έχει ακνηβολογήσει την παραπομπή του. Και παιδιά έτσι μαθαίνετε και εσείς αυτό είναι το νόημα της εργασίας. Ότι μελετάτε τους συγγραφείς τους κλασικούς συγγραφείς γιατί Αριστοτέλης καν πρόκειται για κλασικούς συγγραφείς πια. Μελετάτε αυτούς τους συγγραφείς αποδίδετε με δικά σας λόγια πως εσείς τους καταλαβαίνετε και μετά ασχείται μια κριτική. Αυτό είναι η εργασία. Έτσι προχωράει λίγο η έρευνα. Και ξεκινάνται απλά και μετά από κάποια χρόνια στα διακάμετω. Πάντε στα πιο δύσκολα. Αλλά αν δεν το μάθετε από τα πρώτα βήματα δεν το μάθετε ποτέ. Έγινε από μένα σαφής γιατί χρειάζεται δύο παραπομπές δεν παίρνε για φιγούρα. Ή κάποιοι άλλοι αισούν να τους βλέπουν. Μπορούν να διαμόστες παραπομπές. Ή κάποιοι άλλοι κάνουν κάτι μετατυχιακή. Κάποιοι που έχουν πάρει κάτι διδαφτωρικά εδώ πέρα που εγώ τρελαίνομαι τα βλέπω. Δημιουργούν μετά κάνα άθρο και βάζουν μια βιβλιογραφία. Πενήντα βιβλία. Και το κοιτάζω κι εγώ και λέω ας το δούμε. Πρόλαβε αυτός και διάβασε πενήντα βιβλία. Εγώ για να διαβάσω πενήντα βιβλία θέλω, όχι εγώ, ένας για να διαβάσει πενήντα βιβλία. Θέλει μια ζωή. Δεν γιατί τα βάζεις. Έτσι η βιβλιογραφία έχει τον όνομα ότι βάζω τα δύο βιβλιαράκια που ξεφύγεις. Τα δύο. Η βιβλιαριασία δεν εξαρτάται απ' τα πενήντα βιβλία, είτε απ' τα δέκα. Απ' τα δύο βιβλία εξαρτάται και πόσο καλά σκέφτηκα αυτά που διάβασε και τα δούλεψε και τα αξιολόγησε. Όπως βήκαν σε κάθε σελίδα όταν βάλουμε αρκετές παραπομπές λέτε, όχι σε παιδευρώτους, θέλω να γραφίψω ένα κυφάλι σε κάθε σελίδες. Και είναι αρκετές οι παραπομπές. Πεντακόσες. Θα τις βάλει. Όχι. Η μία δίκλα στην άλλη είναι. Η μία είναι κάτω της άλλης, ευχαριστώ. Κάτω. Δεν βγαίνει δίκλα στην άλλη. Δεν σε βαθύνει. Ανήξε. Νομίζω έχει υπάρχει ένα βιβλίο εδώ μέσα. Φέρτε ένα βιβλίο. Κάτω. Τώρα κάνεις. Όχι μία δίκλα στην άλλη. Τι όμως εγώ λέω, έστειρες σελίδα. Τι πρόβλημα έχεις. Έστειρες τρεις σελίδα. Τι πρόβλημα. Ρίχνεις. Τυχαία. Ρίχνεις. Από κάτω. Έξι, εφτά, οφτώ, εννέα, δέκα. Εκεί μπορεί να τα δυακώσετε. Σε κάθε σελίδα απ' την αρχή θα δώσουμε ένα, δύο, τρία. Όπου θέλεις στην παραπομπή. Αυτόματος το κάτω. Όταν εσύ θα φτάσεις στην τρίτη σελίδα. Φτάνεις στην τρίτη σελίδα και θέλεις να βάλεις την πρώτη σου παραπομπή. Βάζεις τελεία. Επιλέγεις από πάνω που σου λέει εισαγωγή. Σου λέει εισαγωγή. Επιλέγεις παραπομπή εκεί που έχεις βάλει το κούρσουρα βγαίνει το ένα. Η πρώτα σου παραπομπή. Και σε πετάει κάτω από τη σελίδα και βάζει την πρώτη και γίνεται αυτόματα. Θα σου δείξει μια συνδεδεφός σου. Ευχαριστούμε. Ωραία. Όσο εσύ λες τις απόψεις σου δεν χρειάζεται να βάλεις παραπομπή. Αλλά όταν λες τις απόψεις στον άλλο. Εκεί θα μη λες. Κάτι άλλο, παιδιά, από αυτόν. Και αν έχετε απορία μετά που η ώρα γραφείου θα εξακολουθήσει να ισχύει. Κάτι τετάρτι για λίγο καιρό θα εξακολουθήσει να ισχύει. Γιατί μετά θα έχω υπαιδευτικό και άδεια. Αλλά μέσα στην εξεταστική περίοδο θα ισχύει. Επομένως, αν χρειάζεται κάτι, θα είμαι εδώ, θα είμαι στη διάθεσή σας. Και είναι email. Αν είναι κάτι απλό που μπορώ να σας το εξηγήσω και με email, είναι email. Για να πείσουμε τι είναι η παράδοση. Η παράδοση είπαμε 18. Τελειώνει η εξεταστική περίοδος. Πότε πάει πάλι? Εκεί. Ωραία. Να μην μαλώσουμε γι' αυτό. Τρεις-τέσσερις μέρες πριν. Μέχρι τα 14-15 Φεβρουαρίου. Λοιπόν, θα προτιμούσα να μου τις φέρετε την κομμένη. Την όνομα. Όχι. Οποιαδήποτε μέρα και ώρα, αν τη φέρετε μέχρι τις δυόμιση, θα τις δώσετε στην κυρία Νανά. Η κυρία Νανά, τη μηνομιούδη και γραμματέα του το ΜΕ. Στην αίθουσα 215. Και εκείνη θα βρει τη θηρίδα μου και να μου τη βάλει μέσα. Άρα δεν ανάγκη να περιμένετε την ώρα γραφείου. Όποτε περνάτε και την έχετε, σας συμβουλεύω να χρειαζήσετε και ένα αντίγραμμο. Σε προτίμηση, εγώ που είμαι παλαιών, παλαιού κήφου. Εντάξει, χρησιμοποιώ τεχνολογία. Θα ήθελα το αντίγραμμο να το έχετε τυπωμένο. Μια φωτοτυπία της ανταστασίας σας. Γιατί μπορείς τον υπολογιστή σας να φύγει. Δεν θα έχετε, γιατί καμιά φορά μια σχέση να έχετε την ανταστασία σας. Δεν θέλω να έχετε ένα αντίτυπο και αυτό το αντίτυπο να είναι αυτό που μου θέλετε να δώσετε. Θα κρατήσει το αντίγραμμο. Λοιπόν, τίποτα άλλο. Υπάρχει ερώτηση των ανταστασίων? Ωραία, λοιπόν. Ο Νίκος, έχουμε τρεις παρουσιάσεις σήμερα. Η μία είναι του Νίκου για τα δικαιώματα των ζώων. Η άλλη είναι για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ας πάμε ανάποδα. Και η άλλη είναι για τις ρώσεις. Τελικά πήρες για τις εντρόσεις. Ωραία, νομίζω ότι πήρες κάτι άλλο. Δεν πήγαμε ανάποδα. Θα αποδείξω τι είναι τέτοιο. Τι θα αποδείξει αυτό το ίδιο. Παναγία. Ελπίζω να μπορέσε να το αποδείξω. Λοιπόν, σε αυτήν την περίπτωση. Μέχρι το όνομα της παρουσιασίας μας κάνει είναι να πείραμε στους πάντων τα ζώα και τη διεκκρισία. Πες το παρουσιαστικό σου. Όχι, όχι. Το θέμα της αργασίας είναι να πείραμε στους πάντων τα ζώα και τη διεκκρισία. Βασικά θέλω να χωρίσω την παρουσιασία σε τέσσερα μέρη, όπως και η αργασία μου. Πρώτα θα κάνω μια εισαγωγή για μια ιστορική παρουσιασία των αντιλήψεων και να πω στη δική σαξία στα ζώα, τι είπαμε δηλαδή, διαφορεύει στον χαστέ, στην ιστορία. Μετά, στο πρώτο μέρος, θέλω να πω για το προβληματισμό, τι είναι ακριβώς και ποια είναι τα οφέλη του. Μετά θα κάνω τον ηθικό πρόβλημα του προβληματισμού. Και τέλος θα πω για τον ονομαθητικό πρέσβο επάγγελση, στην Ουμπακέως κυρίως, και στην Ελλάδα. Πρώτα, να ξεκινήσουμε με πρώτα, ο Αριστοτέλης έχει να πει για τα ζώα ότι... Βασικά είπαν ότι υπάρχει μια φυσική αλκοδότητα του νότου, δηλαδή είναι οι άνθρωποι, τα ζώα και τα φετά και δίνει μεγάλη σημασία στις νοητικές ικανοτοίτες. Έτσι, είναι και οι άνθρωποι και τα ζώα και τα φετά έχουν την ικανότητα να αναπτύσσονται και να βρέχονται αλλά από αυτούς μόνο οι άνθρωποι και τα ζώα έχουν την ικανότητα για συνδυτική εμπειρία, τα φετά δεν την έχουν. Επομένως, οι άνθρωποι και τα ζώα είναι σε ανώτερο... Ένα λεπτό, πες το πάλι. Αυτός είναι ο Αριστοτέλης, πες το πάλι να το καταλάβουμε καλά, πες το πάλι. Λοιπόν, ότι ο Αριστοτέλης δίνει μερή αίσθηση στις νοητικές ικανοτοίτες. Στο νου, στο νου. Στο θεωρητικό λόγο, στο λόγο. Και για την απόδοση ηθικής αξίας βάζει τα όντα σε μία... Θεωρεί ότι υπάρχει μία θρησκευτική ικανότητα, στην οποία είναι πρώτα οι άνθρωποι, μετά τα ζώα και τα φετά και από αυτούς... Επειδή μόνο οι άνθρωποι έχουν την ικανότητα νόησης, αποδοθούμε ως αυτούς ηθική αξία. Στο σχόλιο. Και θεωρείς τόσο ότι τα ζώα πρέπει πρώτα με το χειροζόμαστα να δει τις πραγματείες. Αυτοί έτσι πρέπει να δει τις χειροβάσεις των ζώων. Μετά η ισχυανοική άκουση για το ζώο, ο κοστοξενισμός στην Παλαια Νεθήκη, λέει ότι τα ζώα έχουν αφήσει για την εξιπέραση των αναγκών του ανθρώπου. Ωστόσο, θα βρείτε μερικά σημεία στην Καινή Νεθήκη, κυρίως που λέει ότι έχουμε κάθε κομμάτι στο ζώο. Μετά ο Θωμάς Ακυνάτης που έχει μεραστεί... Τι υπάρχει στην Καινή Νεθήκη, πες το που θα ακούσα. Έχει μια αντίχηση. Πες το, πες το, τι λέει στην Καινή Νεθήκη. Υπάρχουν μερικά σημεία στην Καινή Νεθήκη που λέει ότι έχουμε κάθε κομμάτι προς τα ζώα. Ο Θωμάς Ακυνάτης, μετά που πειράζεται και από το νεοσπέλι και από το κοστοκενισμό, και αυτός δεν βγαίνει μεγάλη σημασία στη νόση και δεν δίνει η θεκιά και τις θέσεις στα ζώα. Ωστόσο, αυτά που λέει για μια πιο σημεριωμένη συμπεριφορά από στα ζώα, το δικαιολογεί στο ότι όταν συμπεριφοράμαστε με βίαιο τρόπος στα ζώα, αυτό συμπαίχεται και μια πιο βίαιη συμπεριφορά προς τους ανθρώπους. Και κάνει μια ερμηνεία της Καινή Νεθήκης όπου λέει ότι έχουμε κάθε κομμάτι προς τα ζώα. Ο Θωμάς Ακυνάτης λέει ότι η συμφωνιτικότητα όπου λέει αυτό το πράγμα σημαίνει ότι έχουμε κάθε κομμάτι προς τους ανθρώπους. Κατάλαβα όπου αναφέρει τη Καινή Νεθήκη ότι έχουμε κάθε κομμάτι προς τα ζώα. Εξήγησε το μας αυτό, γιατί ενώ λέει ότι έχουμε κάθε κομμάτι προς τα ζώα σχεστικά εννοεί ότι αυτό σημαίνει ότι έχουμε κάθε κομμάτι προς τους ανθρώπους. Ναι, αυτό το καταλάβατε πιο τελείως. Αυτό ποιος είναι ο Ακυνάτης? Ο Ακυνάτης, θα το αφήσουμε στο τέλος να εξηγήσουμε. Όλες, όλες. Έτσι όμως οφεισούσαν και ένας άλλος λόγος για τη μία αποδοσία της συμφωνιτικής στα ζώα είναι απαντοτικά, ο οποίος ακολουθεί τη μηχανιστική θέση του φυσικού κόσμου και θεωρεί ότι τα ζώα δεν έχουν την ικανότητα συνείδησης και ότι η συμπεριφορά τους εξηγείται. Στην ουσία ο τρόπος που το φυσικό συμπεριφορά του τα ζώα είναι οι αντίδραστοι τους ερευθύσματα του εξωτερικού κόσμου, ο οποίος δεν έχουν συνείδηση και ο οποίος τίποτα τρόπος μεταχύσει το ζώο είναι ηθικά αποδεικτός. Και για όλα αυτά ακόμα και ο ίδιος έκανε το μέσα ζώο σχετικά με την πραγματικότητα του φυσικού κόσμου. Το μέσα ήτανε, ο Περιέργι έκοβε κατά ζώο, έκανε… να σου λέω, έτσι προχωράει η επιστήμη, πειράματε, δεν τα βασάνιζε, το μέσα. Ναι, αλλά μπορούσατε. Ε, τάξει, μπορούσατε. Αλλά βρήκαμε και τις πενικυλίδες, όσο με το οποίο στεράβουσαν στους κοινωνίες. Όταν κάνατε. Όχι, όχι, λέω. Ναι, ανάλογες μεθόδους, όχι ό,τι κάτι. Δεν τα βασάνιζε ο ίδιος. Ναι, όχι, προσωπικά θεωρώ ότι δεν υπάρχει κάτι ηθικά… Μια μομίχτο. Ναι, στο δρόμο του φυσικού μας τα ζώο. Μετά ο ΚΑΝ, ακολουθεί την εσωτερική παράδοση και θεωρεί ότι… δίνει πολύ μεγάλη σημασία στην ικανότητα ονόησης, συγκεκριμένα. Επισημαίνει την ικανότητα του ανθρώπου για αυτό το προσεγγερισμό, ελεύθερη πόλης και λογική ικανήση. Αυτές είναι οι δύο πιο σημαντικές, οι οποίες εξυπρόεδηθηκαν τον άνθρωπο. Αυτό που λέει ακριβώς ο ΚΑΝ, λέει… Κάθε έλογο υπήρχε σαν τέσσερος σκοπός για τον ίδιο τον εαυτό του, για τον ίδιο τον εαυτό του και όχι απλώς για να χρησιμοποιηθεί αυταίρετα από τη μία ή την άλλη βούληση. Πες αυτό. Κάθε έλογο υπήρχε σαν τέσσερος σκοπός για τον ίδιο τον εαυτό του και όχι απλώς για να χρησιμοποιηθεί αυταίρετα από τη μία ή την άλλη βούληση. Και τα ζώα της είπαν ότι η λογική ικανότητα δεν μπορούν να καθανοήσουν τη σημασία των ηθικών αξιών, δεν μπορούν να τα σαβαστούν αυτά, οι οποίες δεν τους αποδεικνύεται η αξία. Και λέει, όπως και ο Βακινάτης και ο Βαριστονις, ότι είναι σχετικής ηθικής αξίας, δηλαδή μέσα των ανθρώπων, ότι τα ζώα μπορούν να καθανοηθούν μόνο ως ιδιοκτησία κάποιου ανθρώπου. Δηλαδή, άμα προσβάλλουμε ένα ζώο, στους είναι σαν προβλήμα των ιδικτύπτων. Σημασία αυτός που προσβάλλει το ζώο, στο πρόσωπο του προσβάλλοντάς του προσβάλλει την ίδια την ανθρωπότητα. Δηλαδή, κάνει για πράττυγμα μια βάρβαρη πράξη. Δεν έχει σημασία αν αποδέχτης, δεν είναι άλλος άνθρωπος αλλά είναι ένα ζώο. Η βάρβαρη πράξη διεξάγεται. Λόγω της διεξαγωγής μιας βάρβαρης πράξης, προσβάλλεται η ανθρωπότητα στο σύνολό της. Δέστε κι αν δεν απεξέχεται σε έναν άλλο. Και μετά μπορεί να αυξηθεί και η ιδιότητα που σας απλώ. Και μετά η πρώτη φορά, ας πούμε, απόδοσης και αυξηθικής αξίας στα ζώα γίνεται από τον φλουμισμό, του πένθαμου και του μυ, όπου η έμφαση δεν δίνεται στις νοητικές ικανοτές. Αλλά το βασικό που πλέει ο πένθαμος είναι ότι δεν έχει σημασία αν ένα ζώο έχει την νοητική ικανοτή, αλλά μπορεί να υποφέρει ότι αυτό έχει ηθική σημασία. Παραστρέφεται το κέντρο βάρους για τα ζώα, φέρνει από τη νόηση. Διότι η νόηση διαχωρίζει τον άνθρωπο από τα ζώα, η νόηση διαχωρίζει τον άνθρωπο από τα ζώα και πήγε σε κάτι αισθητό, στον πόνο και στη χαρά που μπορεί να αισθάνεται όλα τα αισθητά όταν καθό αισθητά. Έτσι, στο βαθμό που κι ο άνθρωπος είναι αισθητό, μπορεί να πονάει και μπορεί να χαίρεται, αλλά το ίδιο συμβαίνει και για τα ζώα. Άρα, οι εφελμιστές αισθίασαν σε κάτι αισθητό, σε μια αισθητή ποιότητα που είναι ο πόνος και η χαρά, η ευτυχία ή ο πόνος. Και όπως είχαμε πει και μας το μάθημα ότι ο στόχος είναι η αύξηση της ορικού χριστού ευτυχίας και η μείξηση της ορικού χριστού δυστηχίας και στην ουσία αυτή την προσέγγιση ακολουθεί και ως ίδιο από εδώ με τα εφελμιστικά. Είναι αυτός ο ΟΜΙΡ που είναι και αυτός ο εφελμιστής του ορικού χριστού θεωρεί, διακρίνει τα ενδιαφέροντα που ασφαλίζουν τα διαφορά που ασφαλίζουν τα ζώα και οι άνθρωποι σε ανώτερα και κατώτερα. Έχουμε συμβαίνει με την προσέγγιση, πάλι υπάρχει ενδιαφέροντα, δηλαδή τα ζώα πρέπει να είναι κατώτερης δύστασης, επειδή έχουμε κατώτερη διαφέροντα σχετικά με το όνομα. Ναι, τώρα όσον αφορά το πειραματικό πάνω στα ζώα, απ' τα 1880 έχει συγκινήσει στην ουσία ο δυτικός πειραματικός πάνω στα ζώα. Το πρώτο παιστατικό στην ιστορία του πειραματικού πάνω στα ζώα, που είναι και μεγάλης σημασίας του, είναι στο 27ο αιώνα από τον William Harvey, ο οποίος έκανε πειράματα, άνοιγε τους θόραικ στο ζων και έκανε για τη σημασία της καρδιάς, την κυκλοφορία του αιώνα. Αυτό ήταν το πρώτο πιο σημαντικό πάνω που έφαγε, αυτός από το 1925 και μετά είναι πιο ιδιωτικό το πειράματισμα. Τώρα είναι τρεις, τρία παραδείγματα πειραματικών που υπάρχουν στη σύγχρονη κοινωνία. Το ένα είναι για βιοεθνική έρευνα, δηλαδή για μελέτη θεραπευτικών μεθόπων και ανάπτυξη φαρμάκων. Επίσης είναι αυτό που είναι ο πρωθυστός στο εξοκολογία, που είναι ο έλεγος των φαρμάκων και των καλλιδικών, πριν αυτά και προχωρεί στην αγορά πρέπει να τα λέχουν για να γίνεται αυτό το πράγμα, για να είναι λύση και να ψάχνει λύση για τους ανθρώπους. Και για εκπαιδευτικού σκοπός λέει η χειρογραφική εκπαίδευση, πριν κάποια χειρουργία στην αρχή κάνουν πειράματα στα ζώα πριν… Κάνουν πειράματα εδώ μετά, στις ζωντανά. Στο μάθημα της ανατομίας, δηλαδή αν είναι σε πτώματα ανθρώπινα και σε πτώματα ζώα, να μας… Και σε ποδίκια κάνουν. Και σε ποδίκια ζωντανά. Για εκπαιδευτικού ζωού είναι αυτό το ρωμό. Ναι, αυτό για τώρα. Είναι και στους ανθρώπους και στους ζωού. Ο φιλούς μου που είναι χειρούργος, ο κολλητός μου, είχαν κάνει και σε πτώματα, εννοείται, στον ανατομίο, είχαν κάνει και σε ποδίκια, νομίζω. Ζωντανά. Νομίζω είναι ζωή, ναι. Ενώ οι βιολόγοι κάνουν σαν τα τράχια. Ζωντανά. Τα θανατώνουν. Τα… Δεν ξέρω αν είναι ζωντανά και μετά γίνεται η τομή και γίνεται η θανάτουση και την ώρα. Όχι, είναι κάποιοι εκτροφείς, στην ουσία που τους προμηθυνεύουν τα ζωή, τα σκοτώνουν και τους τα προμηθεύουν. Δεν είναι τα ζώα που προμηθεύουν φυσικά. Νομίζω νεκρό. Άρα δηλαδή δημιουργούν τα ζώα για να τα δώσουν και στιγέρονται, για πειραματικές μορφές. Ναι, και ναι, τα ζώα που χρησιμοποιούνται είναι τα πάτα φυσικά, όλα, τραστικά, γάτε, σκυλιά, οτιδήποτε. Πιο πολύ προτιμούνται αυτά που είναι πιο κοντά στην ανθρώπινη σιολελία, τα θελαστικά έλεγβη. Και τα πρωτεύονται θελαστικά επίθυγη και αυτά, και μετά έχουν πολλούς περιορισμούς. Και κάποια από τα ωφέλει τώρα, να αναφέρω κάποιες ασθένειες που έχουν εξοπλανηθεί από τη δύναμη της πόλης της ζωής. Ο Άλτακας, η Βλογέρη, ο Κύριος Πρετός, ο τύφος που η μιλήτηδα, και έχει βοηθήσει στην παραγωγή ισουρίνησης για τη θεραπεία του ιδιοβίτη, για τεχνικές ανάλυσεις αίματος στις ασθενείς μέχρι και ανεπάρκια, τυριοποιήσει την ισχυρή μεταμπόσχευση και εξέλιξη χειρουργικών επιβάσεων. Στην ουσία, είναι ο λόγος για τον οποίο συνεχίζεται να συμβαίνει τόσο πολύ τα τόσο πολλές πειραματισμούς πάνω στα ζώα, είναι αυτό το επιχείρημα για τα οφέλη που προσέχεται από την επιστημονική κοινότητα, ότι δεν θα δίνει πάρα πολύ σημαντικά τα οφέλη αυτά που προέρχονται από τον κραματισμό, ώστε δεν γίνεται να σταματήσουν, γιατί οι ανθρώπινοι θα βρίσκονται σε πολλές φορές τόσο πολύ με την προσκέπτω τώρα. Αυτό που έχει να πει για αυτό το επιχείρημα, το επιχείρημα για τα οφέλη είναι, ενώ υπερκτιμούν τις οφέλειες από το πειραματισμό, θεωρεί ότι η πρόοδος στην υγεία των ανθρώπων έχει επέρθει πολύ από αλλαγές στον τρόπο ζωής, ή από καλύτερη γηγίντη και ότι δεν είναι οι πιο μεγάλες αλλαγές από τον πειραματισμό, ή επίσης το άλλο ζήτημα είναι ότι κάποια αποτελέσματα από αίραμιση πάνω σε ζώα δεν μπορούν να μεταφερθούν στους ανθρώπους. Δηλαδή είναι το παράδειγμα για το κάπνισμα, ότι έκαναν πειραματισμό για το κάπνισμα πάνω σε ζώα και δεν μπορούσε να προκληθεί καρκίνος στον πνεύμα, ένας άνθρωπος που προκαλεί αυτό το πράγμα, δηλαδή δεν είναι αντίστοιχα τα αποτελέσματα για διαφορετικά όρτα. Και επίσης στη σύγχρονη εποχή υπάρχουν οι εναλλακτικές γεγοντάσεις, οπότε μπορούν να μην χρησιμοποιούνται ζώα και να μην χρησιμοποιούνται αλλαγές που έχουν τα ίδια αποτελέσματα. Ακόμα και αυτά από τα πρακτικά ζητήματα, πέρα από τα πρακτικά ζητήματα, είναι το ηθικό ζητήμα ότι αν αυτός το πρόταχος στο ζωοβινιτικά παγκοπώς δηλαδή που τους χρησιμοποιείται ο πόνος και η θεραώσυνη στο εν τέλειο. Και τώρα θέλω να παρουσιάσω τις τρεις κεντρικές θεωρίες για την ελλητική αντιμετώπιση στο ζώο. Είναι πρώτα η θεωρία του κοινωνικού συμβουλεύου. Συγχώνα, συγχώ με αυτή τη θεωρία, όπως γράφει ο Νάβης στον κλειδότημα. Καθώς αγαπώ και πράγματα του κοινωνικού συμβουλεύου. Καλά, είναι αυτά τα τρεις θεωρίες να μας πείσουν και τους τρεις κοινωνικού συμβουλεύου. Θα θέλαμε και εξώ να θυμίσουμε την εργασία. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο. Καλώς ήρθατε στον κοινωνικό συμβουλεύο.