Διαλέξη 15 / Διάλεξη 15 / σύντομη περιγραφή - Ακριβός Περικλής (ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, 2015)
σύντομη περιγραφή: Η κατάλυση στην χημική ισορροπία. Η κατάλυση παίζει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη κάποιου αντιδράσεου. Για παράδειγμα αντιδράσεων που για να πραγματοποιηθούν χρειάζονται μεγάλη θερματοασία, με τη βαρουσία καταλληλήτη μπορούν να πραγματοποιηθούν και στη θερματοασία δωματήρια. Η κατάλυση στην χημική ισορροπία. Η κατάλυση στην χημική ισορροπία. Η κατάλυση στην χημική ισορροπία. Η κατάλυση στην χημική ισορροπία. Η κατάλυση παίζει σημαντικό ρόλο και στην επιτάχυνση κάποιων αντιδράσεων. Για παράδειγμα είναι γνωστό ότι αν στα κτημύδια προσθέσουμε ένα μήλο, αυτά μαυρίζουν πιο γρήγορα. Αυτό το άλλο φρούτο εκλεί μια ουσία, η οποία επιταχύνει τη διαδικασία ορίμανσης των άλλων φρούτων. Έτσι, λοιπόν, εμείς εδώ πέρα δεν θα φέρουμε τα κτημύδια ή αχλάβια ή μήλα ή κάτι τέτοιο, θα κάνουμε μια αντίδραση καθόλου αχημική. Σε συγκεκριμένη περίπτωση θα χρησιμοποιήσουμε ένα διάλειμιο υπεροξηδίου του υτροβόνου. Εδώ χρειάζεται σχετική προσοχή γιατί είναι σχετικά πυκνό το διάλειμμα, δεν πρέπει να πέσει και πάνω μας. Αν αφήσουμε μια ποσότητα από υπεροξύδιο του υτροβόνου κάπου, αυτή αρχίζει σιγά σιγά να διασφάνεται και μας δίνει οξυγόνο. Το υπεροξύδιο του υτροβόνου είναι γνωστό για την ίδια οξυγοτική του ράσημα. Εμείς θα προσθέσουμε σε αυτήν την πληθιάλη μια μικρή ποσότητα από διοξύδιο του μαγκανίου, αυτό που είναι γνωστό ως πυρορουσίτης. Ο πυρορουσίτης αυτός δημόσια δράκατα λιμντικά στην αντίδραση, η οποία έχει ανεβάσει την θερμοκρασία, παρατηρεί ταφυσιμό, σχεδόν το οξυγόνο που συμφανίζεται, με την άξιση της θερμοκρασίας και ένα μέρος του νερού έδειξε μορφή ατμών και σχηματίζεται το γνωστό ραντίνο. Δηλαδή από εκεί πέρα μέσα σιγά σιγά μπορεί να δούμε να βγαίνει και κάποιο ψύγι στη συνέχεια. Τι έχουμε κάνει εδώ πέρα? Έχουμε εκκλησιοποιήσει τον πυρορουσίτη, το οξύδιο του μαγκανίου, για να καταλύσει την αντίδραση διάσβασης του υπεροξηβίου του νεροβόνου. Βεβαίως, δεν χρειάζεται να κάνουμε κάποιο τραγικό, μπορούμε να αναφέρουμε, στον κόσμο να αναφέρουμε, έτσι, ότι μια διαδικασία που κάνουμε είναι η αναπνοή. Ισπνέουμε αέρα όπως έχει κάποιο βαθμό του οξυγόνου και εκπνέουμε αέρα ο οποίος έχει πολύ καλύτερο οξυγόνο και έχει αρκετό υπηρεσίδιο του άνθρωπου. Πώς προκύπτει αυτό το υπηρεσίδιο του άνθρωπου? Προκύπτει από κάποιες καύσεις που κάνει τοξιγόνο μας στον ομορφισμό μας. Αν ψάξουμε να βρούμε στοιχεία για την αντίδραση μεταξύ του άνθρωπου από τοξιγόνο, αυτή η αντίδραση προκύπτει σε πολύ μεγάλη θερμοκρασία. Σε λόγο 500-600 βαθμούς. Δεν μπορεί να φανταστεί κάποιος ότι μέσα στο σώμα μας, σε κάποιο σημείο, έχουμε τέτοιες θερμοκρασίες, δεύτερση, ή όταν φτάσουμε στους 400 βαθμούς, φτάσουμε στους 600 βαθμούς. Πώς προκύπτει αυτό το διοξύ του άνθρωπου? Μέσα από κάποιες ενσυνικές αντιδράσεις. Τα ενσυνικές αντιδράσεις, ακριβώς, τα αντιδράσεις που πραγματοποιούνται είναι τα ένισμα. Τα ένισμα τι είναι, λοιπόν? Οι καταγήτες του ρωμανισμού. Μια αντίδραση που το δειχνόταν σε ένα στάδιο, άφρικας, οξιγόνο, φελάδι, διοξύδιο, που θα πρέπει να πραγματοποιηθεί στους 600 βαθμούς, γίνεται σε μια σειρά από 5, 6, 10 διαδοχικές αντιδράσεις που γίνονται πάνω στην επιφάνεια του ρωμανισμού, που οι κάθε μία από αυτές είναι κατηγητικοί. Κατά σέντια, η ενέργεια που πρέπει να ξεκουράσει είναι πολύ μικρότερη, κατά σέντια μπορεί να πραγματοποιηθούν σε θερμοκρασία που αντέχει το ανθρωπινό σώμα. Θα κάνουμε τώρα κάποιο άλλο απλό πειραματάκι που έχει να κάνει για την κατάληση. Εδώ βλέπουμε το αρχικό στάδιο του πιεράματος που θα πραγματοποιηθεί. Θα δούμε συγκύου και το τελικό. Το ζήτημα είναι ότι το πείραμα αυτό κρατάει αρκετή ώρα, κατά τη συνέπεια δεν θα μπορούσαμε να το πραγματοποιήσουμε αυτή εδώ τη στιγμή. Εδώ λοιπόν έχουμε ένα πάλι με έναν χυμό. Προς έξω θα πρέπει να είναι κάποιος από αυτούς που δεν έχουν ανθρωπινό. Γιατί αν έχουν ανθρωπινό, η κατάσταση συμπλέχεται. Ο κόσμος γνωρίζει ότι αυτό που θα δει είναι το διοξύρουτο άνθρωπο είδη μέσα από το αρχικό. Είναι λοιπόν ένας χυμός χωρές αρχικό. Εκείνο που θα χρησιμοποιήσουμε σαν καταλήτη είναι μια μαλλιά. Μια μαλλιά έτσι είναι λοιπόν το οποίο μπορούμε να βρούμε σχεδόν σε οποιοδήποτε πατοκοτίο, σε οποιοδήποτε μιλιμάρκτια, σούπερμάρκτια, τέτοιου τρόπου. Τι κάνει αυτή η μαλλιά. Αυτή η μαλλιά θα επιταχύνει την διαδικασία της σήμωσης του σακάρου που υπάρχει μέσα σε αυτό το κουκάλι του χειμού. Φυσικά, αν αυτό το κουκάλι το ανοίξουμε και το αφήσουμε στη σύσχεσή του, η σήμωση αυτή θα παρακολουθεί σιγά σιγά στη διάρκεια κάποιων ημερών. Εδώ λοιπόν εμείς θα κάνουμε αυτή την αντίδραση να πραγματοποιηθεί μέσα στη διάρκεια μιας, δυο ώρων, κάτι τέτοιο. Στη διάρκεια αυτών των σημώσεων πραγματοποιείται μια αντίδραση από την οποία παρέχεται διοξύρουτο άνθρωπο. Το διοξύρουτο άνθρωπο δεν θα ήταν εύκολο να το παρατηρήσουμε κάπως και με αυτό το λόγο θα χρησιμοποιήσουμε ένα παλόνι. Ένα λιγικό παλονάκι όπου αυτά μπορούν να βρεθούν παντού. Έτσι, εκείνο το οποίο έχουμε να κάνουμε δηλαδή για την εκτέλεση του γράμματος είναι ανοίγουμε το κουκάλι του με το χειμό, ρίχνουμε μέσα το φεκελάκι με τη μαγιά, ανακατώνουμε καλά-καλά και στη συνέχεια προσαρμόζουμε πάνω στο δοχείο μας το παλονάκι. Αν το αφήσουμε για κάμπους ή ώρα θα δούμε ότι αυτό το παλονάκι παίρνει έρα και προσχήμα. Προφανώς καταλαβαίνω ότι δεν ήταν έτσι στην αρχή. Έχει πάρει αυτό το μαθητόρα επειδή γεμίζει σιγά-σιγά κάποιο αέριο. Αυτό το αέριο είναι διοξύρουτο άνθρωπο. Αυτή λοιπόν είναι η αντίδραση που θα έπαιρνε μερικές μέρες να λογονοποιηθεί με τη χρήση της μαγιάς, το σκαλίδι, όλο το οποίο θα περάσει σε κάποιες ώρες. Αυτό λοιπόν είναι το αποτέλεσμα που βλέπετε και είναι μετά από μιάμιση ώρα. Σε εφόσον μπορεί να είναι ένα πείραμα το οποίο θα ξεκινήσει σήμερα και οι παθητές μπορούν να δουν το αποτέλεσμα του την επόμενη μέρα ή στο τέλος της διδαχτικής περιόδου ή κάπως έτσι. Σε εφόσον και εμείς θα το αφήσουμε εδώ πέρα για μία ή δύο μέρες αυτό το παλονάκι θα είναι κάπως παγαλύτερο. Στη συνέχεια βέβαια αν κάποιος έχει μιλήσει για τις συγκεκριμένες ιδέες του γεωργικού θα μπορεί να το αδιάσει μέσα σε ένα τοπίο που έχει κάποιο διάλειμμα ήλοξυδιού του ασφαλιστίου και να τη δένει τα ασφαλιστίου του άνθρωπου. Έχω λοιπόν εδώ πάλι ένα παράδειγμα καταλυτικής αντίδρασης. Εδώ είναι ένα υλικό που το ξέρουμε άρα πολύ καλά, η μαγιά. Παρατείρεση, σε κάθε ζήμωση παρακολουθοποιείται παραγωγή ηλιοξυδιού του άνθρωπου και γι' αυτό έχουν πάθει σημείες αρκετοί, οι οποίοι δεν είχαν ιδιαίτερη ειλικρία για να κάνουν το κλειστό του χαρσιού. Αν βάζει ένα ωραίο κλαστικό ή μεταλλικό τοχίο ή και ξύλινο κρυστό και βάζει μέσα το σωμό και οδήποτε η υποθέτηση των ασφαλιστικών και το κρύσεις καλά, θα σημαίνει μερικές προβλήματα. Κάποιος εμείς θα την αχτίσει στον αέρα και εμείς, ο τόπος χαρσιάκια, θα την αχτίσουμε ως και εμείς. Γιατί είναι εκείνο το οποίο συμπαθεί, δεν το δείχνουμε στον Άφρικα, δεν το δείχνουμε στον Άφρικα, δεν το δείχνουμε στον Άφρικα, δεν το δείχνουμε στον Άφρικα. Αυτό είναι, ακόμα και να την αχτίσει στον αέρα, μία δύναμη που θα το ξεβγήτει. Οι παλιοί που κάναν τη σημόση σε μπαρέλι, αφορετήσαν σε κάποιους σημείους το μπαρέλι, σχετικά σχετικά με κάποια θρύπα, για να μπορεί να διαφεύγει από και το διοξυλμπάνο. Αυτό είναι, ακόμα και να την αχτίσει στον Άφρικα, μία δύναμη που θα το ξεβγήτει.