13η Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας 2018 (Δήμος Καβάλας - Μunicipality of Κavala, 2018)
: Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι ευχαριστώ πολύ για την παρουσία σας στην δέκατη τρίτη κατεπίγουσα συνεδρίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλα σήμερα τρίτη 29 Μαΐου 2018 από φράδα ημέρα η σημερινή μας φέρνει στη μνήμη την άλωση της πόλης γι' αυτό και η συνεδρία συκίνηκε τρίτη κατά σύμπτωση να ανακοινώσω προς το σώμα ότι τη Δευτέρα θα έχουμε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κανονικά και επίσης ότι τις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσουμε με επίγουσα πρόσκληση στο σημείο στο οποίο εκτελούνται τα έργα των διοδίων στην Εγνατία Οδό θα το αποφασίσουμε τώρα, αν θέλετε ακούω προτάσεις για ημέρα, απόγευμα θα είναι και θα κάνουμε δημόσια πρόσκληση στον κόσμο της Καβάλας να παρακολουθήσει την ανοιχτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εννοείται ότι καθόλου τη διάρκεια της συνεδρίας της Εγνατίας Οδός θα παραμείνει κλειστή Τώρα αν θέλετε να πείτε σε αυτή την πρόταση που κάνω στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Παπάς είχε τοποθετηθεί από την προηγούμενη φορά θετικά Προφανώς πρέπει να οργανώσουμε κάποιες όπως λέγεται τώρα πια ακτιβιστικές δράσεις χρειάζεται μια προετοιμασία βέβαια την οποία είμαι βέβαιος ότι μπορείτε σε συνενόηση με τους συναδέλφους της αντιπολίτευσης να την οργανώσουμε όσο γίνεται καλύτερα, αποτελεσματικότερα ώστε να έχει απήχηση, απήχηση επικοινωνιακή αυτό ζητάμε, ουσία θα έρθει μετά Λοιπόν, εγώ θα πρότεινα και στον κ. Παπαθόπουλο τώρα να μην κάνουμε προτάσεις τώρα πώς θα γίνει καλύτερα για να μην αποκαλύψουμε και τα όπλα μας μην να ξαφνικά έρθει κανέναν απαγορευτικό και έχουμε και εκτεθούμε, να δούμε σε συνενόηση με το Προεδρείο πώς μπορεί να γίνει καλύτερα αυτό το πράγμα Ευχαριστώ πολύ και εγώ θα ήθελα κατ' αρχήν την άποψή σας επί της ιδέας αυτής και μετά σε συνενόηση για τις λεπτομέρειες θα μιλήσουμε κ. Παπαδόπουλο, παρακαλώ Η λογική του Πρόεδρου Δημαρχού είναι σωστή φυσικά και όταν έχουμε κάτι να διεκδικήσουμε, να πούμε κάποια μηνύματα να περάσουμε φυσικά και δεν πρέπει να διαζόμαστε και να είμαστε φανερά αλλά το είπα με άλλη έννοια εγώ κ. Σιμιτζή το είπα με την έννοια ότι λίγο ευτράπελα με την έννοια να περιμένουμε λίγες μέρες τα σίδερα έχουν πάει ήδη επάνω, να λογευτούν οι εργασίες τα διόδια, να είναι και η αίθουσα και να πάμε μέσα στο στεχασμένο χώρο, να μην μας καίει και το λιωπήρι είναι αστείο κ. Πρόεδρε, νομίζω και δεν συμφωνώ ότι θα πρέπει να κάνουμε συνεδρία, θα γελάναν όλοι μαζί μας Ευχαριστούμε ο κ. Παπάς παρακαλώ Αυτή είναι μια εκδήλωση καθαρά συμβιολογική νομίζω ότι ο κ. Σιμιτζής το έβαλε στη σωστή της διάσταση πως ότι δεν πρέπει να καλέσουμε τον κόσμο αν έχει κόσμο ή δεν έχει κόσμο να πάμε δηλαδή σε μια συμβολική συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου και να προσπαθήσουμε όλοι να εκπέμψει αυτή η εικόνα δυναμικά προς τα έξω Αυτό είναι, ούτε να διακόψουμε την εγνατία ούτε να σταματήσουμε τα σίδερα που λέει ο κ. Παπαδότης δηλαδή επικοινωνιακά καθαρά να δείξουμε την αντίδρασή μας σαν μια ακτιβιστική εκδήλωση ενέργεια ότι το Δημοτικό Συμβούλιο έτσι με αυτόν τον θα έλεγα προσεγμένο τρόπο ας πούμε στέλνει το μήνυμα διαμαρτυρίας μόνο εικόνα θέλουμε να πάρουμε ούτε διάρκεια θέλουμε να πάρουμε ούτε κόσμο θέλουμε να συγκεντρώσουμε μην το βάζετε έτσι βάλτε το μόνο σαν μια συνεδρία ας βάλουμε κάποιες καρέκλες για 20 λεπτά μισή ώρα να τελειώνουμε την υπόθεση και να δουλέψουμε όλοι ώστε αυτή η εικόνα να πάει όσο το δυνατό και σε περισσότερα μάτια Ευχαριστώ τον κύριο Παπά, κύριε Βέρο παρακαλώ Κύριε Πρόεδρε να θυμίσω στους συναδέλφους ότι από την πρώτη στιγμή ως Δημοτική Παράταξη και εγώ προσωπικά έχουμε πει ότι το ζητούμενο για όλους μας θα πρέπει να είναι η ακύρωση της δημιουργίας των μετοπικών διοδίων και αυτό δεν πρόκειται να γίνει μόνο με ψηφίσματα αλλά με αγώνα στο δρόμο Όσα αφορά για την πρότασή σας θεωρούμε ότι θα είναι μια κίνηση συμβολική και ουσιαστικά επικοινωνιακή με το να δείξουμε για μια ακόμη φορά ότι συνολικά και ομόφωνα ως Δημοτικό Συμβούλιο είμαστε αντίθετοι όχι μόνο με τη συγκεκριμένη κατασκευή αλλά συνολικά με τα μετοπικά διόδια και βέβαια θα πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα και νομίζω ότι και εγώ από τη μεριά μας θα συμφωνήσουμε ότι δεν θα πρέπει να πούμε τις επόμενες κινήσεις ενδεχομένως για ευνόητους λόγους άρα και εμείς συμφωνούμε από τη μεριά μας Ευχαριστούμε πολύ. Κύριε Ποτόλη, παρακαλώ. Κατά την άποψή μας, κύριε Πρόεδρε, οι επικοινωνιακές εκδηλώσεις και κινήσεις για κάθε ζήτημα έχουν τη σημασία τους πριν όμως από αυτές, κατά την άποψή μας σημασία μεγάλη έχει να ορίσεις το στόχο και αφού τον ορίσεις να πυροβολήσεις ώστε να έχεις και αποτελέσματα Εδώ πέρα, συνολικά όλες οι παρατάξεις δεν έχετε προσδιορίσει τον αντίπαλο, τον στόχο και κάνετε κινήσεις με τις οποίες η Εγνατία, η Κυβέρνηση και όλοι οι άλλοι που είναι υπέρ των διοδύνων τρίβουν τα χέρια τους γιατί λένε ότι αυτούς τους έχουμε στο χέρι με αυτά που προτείνουν με τη στόχευση που έχουν και με τις κινήσεις που κάνουν λέγοντας δηλαδή ότι εμείς δεν θέλουμε αυτό το σταθμό εδώ και πραγματικά δεν το θέλουμε και εμείς ενώνουμε τη φωνή με όσους λένε δεν θέλουμε εδώ αυτό το σταθμό αν μένεις όμως μόνο σε αυτό το στόχο δεν θέλω εδώ το σταθμό αυτόν το θέλω παρακεί και λες επίσης ότι θέλω τα διώδια να υπάρχουν γιατί θα γίνεται η συντήρηση των δρόμων και λοιπά όταν συναντιέσαι με τους βουλευτές πριν δυο μέρες εδώ πέρα και λες ότι αυτοί με ρυμνήσανε ώστε να μη γίνει εδώ πέρα ο σταθμός και την επομένη βγαίνει ο σπίρτσις και τα παίρνει όλα πίσω, όταν λοιπόν κάνεις όλα αυτά με το να κάνεις μία θεαματική και πετυχημένη την ίδια μέρα ακόμα χειρότερα λοιπόν όταν κάνεις λοιπόν όλα αυτά κάνοντας μία τέτοια επικοινωνιακή και ακτιβίστικη ενέργεια δεν θα κερδίσεις πολλά πράγματα γιατί επαναλαμβάνω και πάλι η Εγνατία θα τρίβει τα χέρια της εμείς δεν θέλουμε να συμμετέχουμε σε μία τέτοια εκδήλωση θα ρθούμε αν την κάνατε δεν είναι το ζήτημα εκεί πέρα όμως πρέπει να αλλάξετε στόχευση δεν μπορεί να κινείσαι με αυτό το πλαίσιο και να θέλεις να έχεις και κόσμο που να εσύ υποστηρίζει, γιατί οι καβαλιότες είπανε όχι σε όλα τα διόδια δεν είπανε μόνο σε αυτό το όχι με το μεγαλειώδες όντως ειγαλαλητήριο που έγινε το προηγούμενο διάστημα αν λοιπόν δεν αλλάξετε τη στόχευσή σας αν δεν μεθοδεύσετε μία τέτοια κίνηση ενάντια στα διόδια δεν πρόκειται να κερδίσουμε τίποτα και απλώς θα κάνουμε αυτές τις εντυπωσιακές κινήσεις και μπορεί να μας δείχνουν τα κανάλια αλλά τίποτε το οσιαστικό δεν θα πετυχαίνετε και κυρίως αυτό που δεν θα πετυχαίνουμε είναι η συσπείρωση του καβαλιώτικου λαού και όχι μόνο γιατί δεν αφορά μόνο την καβάλα αυτό το ζήτημα αφορά όλες τις περιοχές από που περνάει αυτό το γωνιακό μαγαζί το οποίο θέλω να το μοσχοπολήσουν όχι ακριβά τζάμπα αλλά θέλει να το μοσχοπολήσει στη συνέχεια αυτός που θα το αγοράσει και γι' αυτό θέλει όλα αυτά τα διόδια που είναι στη Συμφωνία λοιπόν όταν δεν αλλάζεις μια τέτοια ατζέντα και δεν ψάχνεις συμμάχους σε αυτή την κατεύθυνση δεν πρόκειται να πετύχεις τίποτε αυτή είναι η άποψή μας και θα παρακολουθούμε από κοντά την κατάσταση Λοιπόν κύριε Ποτόλη ευχαριστώ πολύ για αυτό αυτό που είπατε ότι θα συμμετέχετε στη συνεδρίαση αυτή νομίζω ότι θα είναι και εκεί μια καλή ευκαιρία όπως και τώρα αναπτύσσετε τις απόψεις σας να ακουστείτε για ακόμη μια φορά στο πλέον κατάλληλο σημείο Επομένως νομίζω ότι η πλήνη του κ. Παπαδόπουλου ο κ. Φιλόσοκλος θέλετε κάτι να παρακαλώ κ. Φιλόσοκλος εφόσον το σώμα πάρει αυτή την απόφαση κ. Πρόδρε ως προς το χρόνο την ημέρα δηλαδή να έχουμε υπόψη μας ότι μπορεί μέχρι την Παρασκευή να έχουμε και απόφαση επί του εττήματος για την έκδοση προσωρινής διαταγής, άρα καλό θα ήταν να κοιτάξουμε να το κάνουμε όσο το δυνατόν ορίτερα με ότι αυτό συνεπάγεται και από την άλλη να σταλεί δελτίο τύπου ενημέρωση δηλαδή σε όλα τα μέσα ενημέρους, δεν εννοώ μόνο τα τοπικά ή τα περιφερειακά αλλά και στην Αθήνα όσο εικόνα αυτό που φθίξαν όλοι οι συνάδελφοι να έχει μεγαλύτερο τελικά αποτέλεσμα από το αν ήμασταν 100, 200 ή 300 σε ένα συλλαλυτήριο, ευχαριστώ. Ευχαριστώ πολύ, επομένως νομίζω ότι το σώμα κ. Τζαντζάρη θέλετε κάτι να πείτε Ναι, θέλω κάτι να σημειώσω εδώ επί του θέματος, δηλαδή θα πάμε 40 άτομα τώρα μόνο εκεί πέρα και να κάνουμε μια συνεδρία σε εκεί την αυτή Μπορεί και 30, δεν ξέρω Ναι, λέω έναν νούμερο είπα ας πούμε τώρα δηλαδή νομίζω πρέπει να δείξουμε μια πιο δυναμική παρουσία έστω και τυπική, έστω και το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε Θα είναι ανοιχτή για τον κόσμο η συνεδρία σε όποιος θέλει αλλά δεν θα τονίσουμε Αυτό είναι τη συμμετοχή Εντάξει, νομίζω ότι καταρχήν σαν ιδέα ευχαριστώ πολύ, το σώμα μου πιστεύω μην παραξηγηθεί ο κ. Παπαδόπουλος αν πούμε ότι όλοι είναι έτσι και ο κ. Παπαδόπουλος αλλιώς Όχι, εντάξει, κανένα πρόβλημα Μη συγχωρείτε κύριε Βέρο θα ανημερουθούμε όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι έγκαιρα διότι καταλαβαίνετε ότι κάποιοι για λόγους επαγγελματικούς αλλά και για υποχρεώσεις που δεν μπορούν να ξεπεράσουν για να έχουμε παρουσία Ναι, είναι πολύ βασικό, ευχαριστώ πολύ θα το φροντίσουμε Λοιπόν, επομένως τώρα συνάδελφοι προχωράμε στην κατεπίγουσα συνεδρίαση της οποίας του κατεπίγων συνίσταται στο γεγονός ότι στις 1 Ιουνίου λήγει η προθεσμία υποβολής των προτάσεων στο ΕΣΠΑ εκτός από τα τέσσερα θέματα τα οποία έχουμε στην ημερήσια διάταξη Όχι, είναι τη Δευτέρα, έχουμε συναιδρίας κανονική Όχι, μισό λεπτό, έχω μπει στη διαδικασία, τώρα μη με διακόπτετε Έχουμε ένα έκτακτο θέμα το οποίο αφορά την έγκριση μελέτης και τευχών δημοπράτησης του έργου με τίτλο επισκευής συντήρησης σχολικών κτιρίων και αύλων χώρων και λιπές δράσεις, το οποίο ο κ. Τουλκίδης το εισαγάγει κ. Τουλκίδη παρακαλώ λίγο να ενημερώσετε το σώμα Ναι, να ζητήσω καταρχάς και εγώ να πω και εγώ να ευχαριστώ στους δημοτικούς συμβούλους Είμαστε κοντά σε καταθέσεις πολλών προγραμμάτων που τρέχουν και είναι ανοιχτά αυτή τη στιγμή και με πάρα πολλές προθεσμίες και είναι λίγο δύσκολο να προγραμματίζουμε ένα 15 μέρες δημοτικό συμβούλιο να είναι ακριβώς στις ημερομηνίες που λύγουν τα προγράμματα Αντιλαμβάνεστε ότι έχουμε φυσικά από παντού να παίρνουμε εγκρίσεις από υπουργία, παραυπουργία παραγραμματίες κτλ και κάπως έτσι προκύπτει και το σημερινό συμβούλιο και τα τέσσερα... για το έκτακτο λίγο ήθελα λίγο να μας πει Ναι, για το έκτακτο θέμα του δεν έχει διαφορά με τίποτα από τα υπόλοιπα που θα δούμε λοιπόν είναι η έγκριση της μελέτης για την κατάθεση του έργου του προγράμματος Φιλόδημου είναι το έργο που αφορά τα σχολεία το κομμάτι που αφορά τα σχολεία εν πάση περιπτώσει είναι ο προϋπολογισμός, η τεχνική έκδυση και όλα τα απαραίτητα χαρτιά του φακέλου για να καταθέσουμε ένα από τα έργα με συγχωρείται που θα καταθέσουμε στο πρόγραμμα Φιλόδημος το συγκεκριμένο είναι η συντήρηση και επισκευή σχολικών κτιρίων Έχει προθεσμία αυτό για αυτό σας το ρώξε Όλα έχουν προθεσμία, όλα από αυτά που συζητάμε έχουν προθεσμία αντίστοιχη Επομένως για το έκτακτο θέμα καταρχήν κύριε Σιμιτζή παρακαλώ έχετε το λόγο Όπως και σε όλα τα επόμενα θέματα θα συμφωνήσω με το έκτακτο παραπονούμενος όμως ότι δεν έπρεπε να είναι έκτακτα έπρεπε να έρχονται πιο έγκαιρα εδώ για να τα ψηφίσουμε να τα συζητήσουμε εν πάση περίπτωση εφόσον φτάσαμε σε αυτό το σημείο θα συμφωνήσουμε να μη χάσει ο δήμος την ευκαιρία και να υποβάλει τα αιτήματα Ευχαριστούμε πολύ Επομένως λέτε και για τα πέντε θέματα το ένα πρό και τα τέσσερα συμφωνείτε Για το έκτακτο φυσικά συμφωνούμε μακάρι να υλοποιηθούν όσο δυνατόν πιο γρήγορα να διευκολύνουμε και το έργο του αντιδημάρκου Εκείνο που ήθελα να θέξω πρόεδρο είναι πρώτοις την ημερήσια διάταξη είναι σήμερα έχουμε και πρέπει να γίνει μια συζήτηση πιστεύω κατά τη δική μου άποψη έχουμε ένα πολύ τεράστιο και σοβαρό πρόβλημα με τον βιολογικό της Καβάλας γίνανε καταγγελματικά πρόβλημα για το έκτακτο Πρέπει κύριε Πρόεδρε επειδή είναι πολύ σοβαρό το πρόβλημα να κάνουμε τουλάχιστον μια συζήτηση τουλάχιστον μπορούμε να κάνουμε σήμερα διότι έχει φτάσει το προχώρητο κατάσταση κύριε Πρόεδρε νομίζω ότι οι επικεφαλείς μαζί με τη δήμαρχο πρέπει να ανοίξουμε κουβέντα σήμερα συνάδελφοι για τη ΔΥΑΚ είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα έξω ο κόσμος διαμαρτήρεται κινδυνεύουμε να γίνουν κινητοποιήσεις πρέπει παρακαλώ να υποθεί σήμερα και να αν λάβουμε κάποια μέτρα. Να τελειώσουμε την ημερή σας διάταξη και η κυρία δήμαρχος θα κάνει κάποια ανακοίνωση και ο Πρόεδρος της ΔΥΑΚ είναι εδώ προς το σώμα για τα θέματα τα οποία έχουμε σήμερα συμφωνείτε τα θέματα της ημερής σας διάταξη και του πρώην κύριε Παπά εσείς ναι, κύριε Βέρο παρακαλώ με συγχωρείτε μόνο ήθελα να πω ως αυτό συγχωρείτε κύριε Βέρο επειδή ο κύριος Σιμιντζής έθιξε ένα θέμα ότι από ό,τι με πληροφόρησε ο κύριος του Λουκίδης γι' αυτό μπήκε κατεπίγουσα ότι την Πέμπτη υπογράφηκε τι... την Πέμπτη... ναι που μας πέρασε όχι όχι τι... ναι όχι επειδή είπε για το έγκαιρο ο κύριος Σιμιντζής ότι πιο μπροστά την Πέμπτη δεν ήρθαν υπογραφές για το φιλόδημο είπατε εσείς τέλος πάντων καλά μην το πλατιάζουμε κυρία Δρακονάκη ναι μήπως εγώ τα μπερδεύω και κάνω λάθος συγγνώμη λίγο να κάνω μια διευκρινή στο τι αφορά το φιλόδημο και τα σχολεία επειδή τελειώνει η ημερομηνία για την κατάθεση του τεχνικού δελτίου και επειδή η μελέτη είναι έτοιμη αν δεν περάσεις από δημοτικό συμβούλιο θα πρέπει στο τεχνικό δελτίο να σημειωθεί ότι είναι υπομελέτη υποορίμανση η μελέτη από τη στιγμή που την μελέτη την κλείσαμε και είναι οριστική θέλουμε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου έτσι ώστε στο τεχνικό δελτίο να θεωρηθεί να σημειωθεί εκείνο το κουτάκι που να λέει μελέτη ολοκληρωμένη για να έχουμε ακόμη περισσότερη μεγαλύτερη βαθμολογία στην αξιολόγηση του προγράμματος Ευχαριστούμε, εντάξει αυτό έγινε κατανοητό, κύριε Βέρο παρακαλώ έχετε λόγο Επιτρέψτε μου κύριε Πρόεδρε μόνο για μισό λεπτό και θα πρέπει να το κάνω από την αρχή αλλά λόγω της συζήτησης έτσι όπως εξελίχθηκε θα μου επιτρέψτε λίγο να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους της οικογένειάς μας σε μια επιστολή που σήμερα παρέλαβα εκ μέρους του Προέδρου, των μελών αλλά και των εργαζομένων της ΔΕΙΑ Καβάλας που μέσα από την επιστολή εκφράζουν τα θερμά και ειλικρινή τους συλλυπητήρια για το θάνατο της μεταρασμού Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σ' αυτούς βέβαια και στους συναδέλφους αρκετοί επικοινωνήσαν τα είπαμε οπότε δεν χρειάζεται τίποτα άλλο να πούμε τώρα όσα αφορά για το έκτακτο Θα συμφωνήσουμε σε όλα αλλά όμως θα θέλαμε κι εμείς από τη μεριά μας να τονίσουμε ότι πραγματικά αυτά τα θέματα θα έπρεπε να είναι τακτικά διότι σήμερα μας ζητάτε να εγκρίνουμε και μελέτες για τις οποίες μελέτες θα έπρεπε έγκαιρα να έχουμε όλο το χρόνο εκείνο να τις δούμε κι εμείς να ξέρουμε τι ψηφίζουμε Θα μου πείτε μα ξέρετε υπάρχουν υπηρεσιακοί παράγοντες, υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι με τη γνώση, με την ικανότητα, με την εμπειρία που έχουν προτείνουν εντάξει το όμως θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε κι εμείς ή να δούμε κάτι το οποίο ενδεχομένως να έχουμε αντιρίσει Σε τέλος πάντων δεν είχαμε αυτήν τη δυνατότητα εγώ προσωπικά προσπάθησα λίγο χρόνο πριν από τη συνεδρίαση να δω τους φακέλους προσπάθησα να δω ότι μπορώ παρ' όλα αυτά εμείς συμφωνούμε για να προχωρήσουν αυτά τα έργα γιατί θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικά για την πόλη μας και για τον δήμο μας Ευχαριστούμε πολύ τον κύριο Βέρο, ο κύριος Πατώληας παρακαλώ Καταρχήν για τα έκτακτα συνάδελφη και για το ότι δεν έρχονται έγκαιρα εδώ πρέπει να σημειώσουμε κάτι το οποίο όλοι σας το ξεχνάτε Έχουμε αποδεκατισμένες υπηρεσίες με προσωπικό λειψό κλπ Άρα αυτά τα φαινόμενα οφείλονται σε αυτό το γεγονός κατά την άποψή μας Άρα με μεγάλη ευκολία να μην διαμαρτήρεστε για ποιο λόγο γίνονται αυτά τα πράγματα με καθυστέρηση και έρχονται έκτακτα κλπ Πρέπει βέβαια να λέω ότι δεν υπάρχουν ορισμένες φορές και παραλήψεις από τους πολιτικούς προησταμένους χωρίς να θέλω να πω ότι υπάρχουν σκοπιμότητες Εμείς συμφωνούμε φυσικά και με την ουσία και ψηφίζουμε αυτά τα έργα Ωστόσο όμως και θέλω να σημειωθεί ότι οι αντιρήσεις μας για τα έργα που κάνει ο δήμος και συνολικά για τα έργα που γίνονται στην χώρα μας και τα δημόσια έργα του περιφέρεια και από το κράτος και λοιπά έχουν άλλου είδους προτεραιότητες με τις οποίες εμείς διαφωνούμε. Δεν υπάρχουν προτεραιότητες τα έργα που να καλύπτουν τις σύγχρονες και λαϊκές ανάγκες. Είναι άλλες οι προτεραιότητες και είναι αυτές που φαίνεται από τους τίτλους των έργων. Δείτε παράδειγμα με τα σχολεία Αρκούν αυτά τα χρήματα για να έχουμε σχολικές μονάδες οι οποίες να καλύπτουν πλήρως σήμερα τις ανάγκες τις σύγχρονες που υπάρχουν σε καμιά περίπτωση. Θα κάνετε τώρα ανακενήσεις δύο παλαιών συγκροτημάτων, θα προσθέσετε και καινούργιες αίθουσες περιορίζοντας τους χώρους όπου μπορούν να αθλούνται και να παίζουν τα παιδιά ενώ αυτό που χρειάζεται είναι να γίνουν σύγχρονα και μοντέρνα σχολικά συγκροτήματα που να καλύπτουν τις πάγιας ανάγκες. Εκεί είναι οι αντιρίσεις μας και παρακαλώ αυτές οι αντιρίσεις που να γράφονται στα πρακτικά με δύο λέξεις στις προτεραιότητες των έργων που είναι διαφορετικές από τις δικές μας προτεραιότητες και δεύτερον το ύψος της χρηματοδότησης όλων αυτών των έργων που πράγματι υπάρχει μεγάλη ανάγκη να γίνουμε. Ψηφίζουμε θετικά αλλά με αυτές τις παρατηρήσεις. Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Ποτόλη. Επομένως ομόφωνα εγκρίνονται τα κατεπίγματα και του πρώτου έκτακτου και των τεσσάρων τακτικών θεμάτων της ημερήσειας διάταξης και τα θέματα όπως έχουν έρθει οι εισηγήσεις. Κυρία Δήμαρχη παρακαλώ για πέντε λεπτά. Λοιπόν, είμαι σίγουρη ότι γνωρίζετε όλοι σας, όπως και όλοι οι καβαλιώτες, ότι, ναι, υπάρχουν προβλήματα στην εύρητη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού. Δεν το αρνηθήκαμε ποτέ, το είπαμε πολλές φορές. Και πριν από δύο μήνες το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΙΑΚ πήρε απόφαση με απερθείας ανάθεση, αν και άνοιξε τη διαδικασία, δέχτηκε προτάσεις, για να μπορέσει να δράσει πυροσβεστικά όσο ήταν καιρός ακόμη, να μπορέσει να αποκαταστήσει της βλάδας. Από τότε έρχονται τα χαρτιά της ΔΕΙΑΚ στην αποκεντρωμένη και τη ΔΕΙΑΚ. Δεν έχουμε ακόμη απάντηση, την περιμένουμε. Σήμερα το πρωί εγώ επικοινώνησα και με τον συντονιστή, δεν μπορέσα να βρω τον ίδιο, αλλά μπορέσα να βρω τη Γραμματεία από όπου περιμένουμε την απόφαση. Είτε είναι θετική, είτε είναι αρνητική, το θέμα δεν το έχουμε παρατήσει. Στην περίπτωση που είμαστε αρνητικοί, με έτοιμα στις μελέτες, θα μπορέσουμε να δράσουμε γρήγορα όσο το επιτρέπουν οι διαδικασίες. Παρ' όλα αυτά, επειδή είναι οξύτο πρόβλημα και επειδή υπάρχουν παράπονα από τους δημότες, σήμερα από το πρωί ο προϊστάμενος της τεχνικής υπηρεσίας της DIAC έχει αποτανθεί σε τοπικά μηχανουργεία για να μπορέσει να συμμαζέψει ορισμένες από τις εγκαταστάσεις οι οποίες είναι απαραίτητες να λειτουργούν, γιατί έχουμε και απότομη άνοδο της θερμοκρασίας, η οποία θα ανεβεί κι άλλο βέβαια, αλλά επίσης και συσσόρευση μεγάλης ποσότητας φερτών υλικών, που σίγουρη είμαι ότι ξέρετε καλύτερα από εμένα τι σημαίνει εκτός από χαλίκια και διάφορα που μπαίνουν από τα όμβρια μέσα στο βιολογικό. Γνωρίζετε πολύ καλά μακρόινα αντικείμενα και διάφορα άλλα. Αν θέλει κάτι, πάντως δεν το έχουμε αφήσει, το κυνηγάμε, και αν θέλει κάτι παραπάνω να μας πει ο κύριος Κουφαντζής, θα ήθελα κι εγώ να πω. Ναι, ζήτησα τον λόγο ο κύριος Πρόεδρος Σιδεϊάκ. Παρακαλώ, κύριε Πρόεδρε, έχετε τον λόγο. Πρόεδρε, Δήμαρχε, αγαπητοί σύμβουλοι, η Σιδεϊάκ στους τελευταίους μήνες έχει κάνει συγκεκριμένες ενέργειες για την αντιμετώπιση του προβλήματος του βιολογικού της Ασπριάμου, βήμα βήμα. Αυτές είναι, πρώτον, καθαρίστηκε ο υποθαλάσσιος και επιδιορθώθηκε ο υποθαλάσσιος ο γογός, ο οποίος είχε πολλά χρόνια να επιδιορθωθεί και να καθαριστεί, όπως επίσης καθαρίστηκαν και γίναν λειτουργικοί οι φυσιτήρες οι οποίοι βγάζουν έξω το νερό που μένει μετά την επεξεργασία στο βιολογικό καθαρισμό. Επίσης έγιναν οι αναγκαίες ενέργειες, οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να ανανεωθεί ο εξοπλισμός, μία προμήθεια τάξεως των 250.000 ευρώ, η οποία και αυτό τα τελευταία πολλά χρόνια δεν είχε γίνει καμία αντικατάσταση εξοπλισμού. Η κατάσταση, και ζητούμε συγγνώμη από τους κατοίκους για την μυρωδιά που υπάρχει αυτή τη στιγμή, αλλά δεν έχει αλλάξει, απλά λόγω των υψηλών θερμοκρασιών υπάρχει αυτή η οσμή. Όντως η υπηρεσία μόλις ενημερώθηκε για τα παράπονα των κατοίκων μετέβηκε ώστε να εντοπίσει η ίδια που υπάρχει το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι καθαρά πρόβλημα ως εμείς και κατευθείαν έχουν γίνει ενέργειες από την υπηρεσία ώστε να κάνουμε απόσμοση, δηλαδή να προχωρήσουμε σε διαδικασίες με εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον άλλο αντικείμενο για να κάνουν απόσμοση των εγκαταστάσεων του βιολογικού της Ασπριάμου και προληπτικά θα κάνουμε και απόσμοση τόσο στις εγκαταστάσεις του βιολογικού του παλιού αλλά και στον Δάτο ώστε να προλάβουμε τυχόν δυσάρεστες οσμές και σε εκείνες τις περιοχές. Απόσμοση, απόσμοση τώρα συγνώμη αν κάνω λάθος εντάξει πάντως καταλάβετε για να φύγουν οι δυσάρεστες οσμές. Προχωρήσουμε και άμεσα προχωρούμε στις διαδικασίες. Θέλετε κάποια ερώτηση προς τον Πρόεδρο της ΔΕΙΑΚ και ερωτήσεις μόνο διαφκρινιστικές να κάνετε. Όχι όλα μαζί, ερωτήσεις. Δεν θα λύσουμε τη ΔΕΙΑΚ το θέμα τώρα. Τι να το αποθετηθείτε. Ναι κύριε Παπα παρακαλώ. Κύριε Πρόεδρε έχετε υπόψη ότι τελευταία έξω κυκλοφορούν κάποιες φήμες από τους εργαζόμενους για τον τεχνικό διευθυντή και το διευθυντή υπηρεσίας. Ότι λίγως πολύ αυτοί ευθύνονται για την κατάσταση της ΔΕΙΑΚ. Τουλάχιστον αυτό βγαίνει προς τα έξω και πρέπει να το ξεδιαλύνεται γιατί δεν είναι καλό πράγμα. Η κοινωνία της Καβάλα δεν είναι καμιά απέραντη κοινωνία. Είναι μια μικρή κοινωνία και τουλάχιστον κάνει για αυτά εδώ όλα. Μισό λεπτό θα ήθελα, αγαπητοί συνάδελφοι, έθιξε ένα θέμα ο κ. Παπαδόπουλος σχετικά με ένα πρόβλημα που δημιουργήθηκε σήμερα. Δεν θα μπούμε στα θέματα της ΔΕΙΑΚ τώρα. Αν θέλετε, αγαπητέ κ. Παπα, ευχαρίστω στη Δευτέρα που θα κάνουμε πρωιμερισίας διατάξως. Εντάξει, αλλά δεν έχει σχέση τώρα με το αντικείμενο το οποίο θέλαμε να... Όχι, όχι. Δεν θέλουμε να μπούμε σε συζήτηση της ΔΕΙΑΚ. Εντοπίστηκε ένα πρόβλημα, σε αυτό θέλουμε να μείνουμε. Θα το συζητήσουμε τη Δευτέρα μας. Όχι, για αυτό το ζήτημα του βιολογικού είπα αν θέλετε κάποια διευκρίνηση. Ναι, μόνο ερώτηση κ. Παπαδόπουλε, γιατί ζήτησε και ο κ. Βέρος το λόγο. Συγγνώμη σε αυτό, πρόεδρε, σήμερα έχουμε την ευκαιρία γιατί όπως βλέπετε ήταν μια έκτακτη συνεντρίαση και εμείς να συμμετέχουμε στην προσπάθεια που κάνει ο Δήμος και ήρθαμε εδώ, όπως βλέπετε συνενέσαμε και συμφωνήσαμε ομόφωνα για την ημερήσια διάταξη και για το έκτακτο, γιατί είναι για το καλό του Δήμου Καβάλλας. Όμως μας δίνεται η ευκαιρία σήμερα, πρόεδρε, κάναμε ούτε μισή ώρα, μας δίνεται η ευκαιρία, πράγματι ένα πολύ σοβαρό θέμα, να έχουμε το χρόνο να το συζητήσουμε. Διότι κάθε φορά υπάρχει πρώη ημερήσιας, υπάρχει μεγάλη ημερήσια διάταξη και δεν προλαβαίνουμε να μιλήσουμε σοβαρά για όλα τα θέματα. Νομίζω ότι πρέπει να δείξετε μια ανοχή σήμερα. Ένα από τα σοβαρότερα θέματα, βεβαίως. Νομίζω πρόεδρε ότι σήμερα μας δίνεται η ευκαιρία. Μην αποφεύγετε, κύριε Πρόεδρε, δείχνει ο δήμαρχος ότι αποφεύγει ένα πολύ σοβαρό θέμα. Δεν αποφεύγουμε τίποτα. Δεν είναι δυνατόν σήμερα να μη μιλήσουμε για τη ΔΥΑΚ. Για ποιο λόγο να περιορίσουμε τη ζήτηση όταν έχουμε χρόνο. Για ποιο λόγο. Δεν υπάρχει ορισμένος χρόνος. Αν θέλετε τη Δευτέρα να προετοιμάσω ειδικό θέμα. Μόνο θέμα ΔΥΑΚ να το βάλετε, να το δεχτούμε. Για πρώην ημερήσιας διατάξου. Αύριο, αύριο έκταχτο θέμα. Μας δίνεται ευκαιρία σήμερα, κύριε Πρόεδρε. Κάθε μέρα να κάνουμε συμβούλια τώρα δεν γίνεται. Κύριε Πρόεδρε, συγγνώμη. Κατάλαβα, κατάλαβα τι λέτε. Κατάλαβα τι λέτε, αλλά μην επεκταθούμε τώρα. Η κατάσταση έχει ξεφύγει, κύριε Πρόεδρε. Να ξέρουμε τι λέμε. Μην καλύπτετε καταστάσεις. Δεν καλύπτουμε καμία. Αντιθέτως, λύνουμε τα προβλήματα εν τη γενέση τους. Δεν υπάρχει πρόβλημα. Δώστε το δικαίωμα σήμερα στο σώμα να μπορέσει να γίνει μια συζήτηση σοβαρή. Κύριε Πρόεδρε, θέλετε κάποια ερώτηση. Ο κ. Σιμιντζίζης για κάποια ερώτηση. Δύο ερωτήσεις. Μία είτε προς την κυρία Δήμαρχο είτε προς τον κ. Πρόεδρο. Τι ακριβώς περιμένουμε από την αποκεντρωμένη, δηλαδή πήραμε απόφαση για αγορά ανταλλακτικών, αυτό δηλαδή θα θέλα να μάθω, για έργο. Έχουμε πάρει απόφαση για έργο, να αντικαταστήσουμε δηλαδή τα πειραγμένα μηχανήματα. Ο κ. Πρόεδρος θα απαντήσει, ο κ. Πρόεδρος. Δεύτερη μισόλευση. Και η δεύτερη ερώτηση προς την κυρία Ιωσιφίδου. Αν αυτό το μηχάνημα που θα αγοράσουμε για την Καρβάλη μπορεί να δουλεύσει και για την ασπριά μου. Ναι, όλα είναι βρωμερά. Κύριε Κουβατζή, παρακαλώ. Εγώ θα απαντήσω πολύ σύντομα και στους τρεις που ζητήσανε κάτι. Ως προς τον κ. Σιμιτζή, η τεχνική υπηρεσία της ΔΙΑΚ ξέρει πολύ καλά τα προβλήματα του βιολογικού καθαρισμού, γι' αυτό και προχωρήσαμε κατευθείαν στην αγορά εξοπλισμού. Πέρασε με απευθείας ανάθεση για να γίνουν σύντομες διαδικασίες η αγορά του εξοπλισμού και περιμένουμε την έγκριση από την αποκεντρωμένη διοίκηση ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε απευθείας ανάθεση. Θα υποχωροθούμε να πάμε σε κανονικό διαγωνισμό, αλλά θα καθυστερήσουμε. Και εμείς με την υγεία των δημοτών δεν μπορούμε να παίζουμε. Θέλουμε το συντομότερο δυνατόν να μπορέσουμε να πάρουμε αυτόν τον εξοπλισμό. Όσον αφορά τον κ. Παπά και την ερώτησή του για να απαντήσουμε και να μην αφήνετε μια υπόνοια ότι υπεκφεύουμε ή οτιδήποτε, η ιδεία και η διοίκηση δεν μπορεί να λειτουργεί με εφήμες. Όταν υπάρχει κάτι επίσημο για κάποια καταγγελία, για κάτι συγκεκριμένο φυσικά και θα το πάρει η διοίκηση πολύ σοβαρά και θα δημιουργήσει τις ανάλογες επιτροπές είτε για να εξετάσει τα θέματα που πρέπει είτε για να δει τι πήγε στραβά τα προηγούμενα πολλά χρόνια. Αλλά όσον αφορά την κατάσταση του βιολογικού κ. Παπαδόπουλε, η κατάσταση αυτήν την περίοδο, το βλέπετε κι εσείς ότι πλέον αγοράζουμε εξοπλισμό, κάνουμε συντηρήσεις, αυτά πολλά χρόνια δεν γινόντουσαν. Δηλαδή η κατάσταση πηγαίνει προς το καλύτερο, δεν πηγαίνει προς το χειρότερο. Τώρα αν ο εξοπλισμός είναι πεπαλαιωμένος και έγινε πριν από 30 χρόνια, δεν φταί γι' αυτό ούτε η παρούσα διοίκηση, ούτε η ΔΕΙΑΚ. Εμείς προσπαθούμε πλέον με προγραμματισμό και βλέπετε συγκεκριμένες κίνησούλες, έστω 200.000 ευρώ, έστω καθαρισμούς, έστω αποκαταστάσεις, να δώσουμε κάποιες λύσεις. Αυτά τόσα χρόνια δεν γινόντουσαν στη ΔΕΙΑΚ. Οπότε η κατάσταση πάει στο καλύτερο, δεν έχει ξεφύγει. Ξεφεύγει, ναι, ξεφεύγει προς το καλό. Λοιπόν, θα σας δώσω, αλλά ο κύριος Βέρος περιμένει τη σειρά του. Κύριε Βέρο, παρακαλώ. Όχι γενικά για τη ΔΕΙΑΚ, για το θέμα αυτό που μας έγινε η ενημέρωση από την κυρία Δήμαρχο, αλλά και από τον Πρόεδρο του κύριου Κουφατζή. Αυτό που μας κάνει εντύπωση μας είναι, και ξέρουμε όλοι ότι ο βιολογικός θόσος της πόλης της Καβάλλας, αλλά και του παλιού και του πρωινου Δήμου Φιλίππον, είναι σε λειτουργία εδώ και αρκετά χρόνια, νομίζω 25 και πάνω. Είναι λογικό με την τότε τεχνολογία κατασκευασμένα, αλλά και λόγω της λειτουργίας της όλα αυτά τα χρόνια. Το ερώτημα που μπαίνει είναι και δεν είναι προσωπικά σας, κύριε Πρόεδρο, γιατί στο κάτω κάτω αναλάβατε και πρόσφατα. Κύριε, στο ερώτημα είναι γενικώς προς τη διοίκηση, αλλά και στην προηγούμενη διοίκηση. Δεν θα έπρεπε να υπάρχει ένας τακτικός έλεγχος της λειτουργίας ώστε να προλαβαίνουμε να μην φτάνουμε δηλαδή. Είναι λογικό ότι θα πρέπει να γίνονται έλεγχοι και να είναι σε προτεραιότητα αυτό. Δηλαδή να μην δημιουργείται το πρόβλημα και μετά τρέχουμε πίσω από το πρόβλημα. Κατά τη νυχτή μισή μας είναι λάθος και έχουμε την εντύπωση από αυτά που έχουμε ακούσει και από αυτά που ακούσαμε και σήμερα, ότι μάλλον περιμένουμε να δημιουργηθεί το πρόβλημα για να υπάρξει μετά η όποια αντίδραση από τη μεριά της όποιας διοίκησης του Δήμου. Αυτό θέλω λίγο να μου πείτε, δηλαδή εσείς διαπιστώσατε ότι σε αυτά τα χρονικά διαστήματα, το προηγούμενο χρόνο, υπήρχε τακτικός έλεγχος ώστε να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε, αλλά και να μην δημιουργηθούν και προβλήματα και στο περιβάλλον, αλλά και στη λειτουργία, γιατί ξέρουμε ότι πολλές φορές ένα πρόβλημα μπορεί να επιβαρύνει και να έχει και τεράστιο κόστος μετά από κατάσταση. Πέστε μου αν κάνω λάθος. Ναι, κύριε Κοφαντζή, εσείς έχετε τον λόγο, κύριε Πρόεδρε, παρακαλώ. Πρόεδρε, εγώ θέλω για τη διαδικασία. Παρακαλώ. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω ένα τόσο σοβαρό θέμα, αν θα το συζητήσουμε πάλι έτσι στο φτερό. Μια ενημέρωση έκανε, κυρία Δημαρχός, κάποιες διευκρινίες ζητούμε για ένα θέμα που δημιουργήθηκε σήμερα, μην το μεγαλοποιώ με τώρα. Έχουμε προειστορία. Έχουμε προειστορία. Γι' αυτό επιμένουμε ότι δεν γίνονται συζητήσεις για τέτοια σοβαρά θέματα στο φτερό. Όταν αναλαμβάνει ο κύριος Ξανθόπουλος, μας λέτε ότι η ιδέα βρίσκεται ένα βήμα πριν από το θάνατο. Και αν δεν τα καταφέρει ο Ξανθόπουλος, θα χαθούμε. Το αλλάζετε χωρίς να φανεί ότι άλλαξε και τίποτα, βάλετε τον αξιόλογο συνάρεφο πρόεδρο εδώ πέρα ξανά και ξαναπροκύπτε το ζήτημα. Όταν αλλάζετε τον Ξανθόπουλο, δεν μας λέτε ότι υπάρχει πρόβλημα. Υποτίθεται, μας είπατε, θα μας δώσετε μια εισήγηση γραπτή να δούμε για όλα τα ζητήματα που αφορούν τη διάκληπα, δεν το κάνατε. Και συνεχίζετε στην ίδια λογική. Αν υπάρχουν ζητήματα και προβλήματα, με μια γραπτή εισήγηση να μας τα δώσετε έγκαιρα, να κάτσουμε να το δούμε, αν πραγματικά θέλουμε να βοηθήσουμε και να συμφωνήσουμε για τη σωτηρία της ΔΕΙΑΚ και όλων των κομμαλιωτών. Αλλιώς για να κάνουμε το Θεαθήνα, το κάνουμε όλοι μας. Συμφωνώ απολύτως και νομίζω ότι έχουμε κάνει και συζήτηση εδώ για τη ΔΕΙΑΚ, αποκλειστική συζήτηση. Αλλά μην τα μπερδεύουμε, τώρα σας παρακαλώ, η συνεδρία έχει στην ουσία τελειώσει, έθεσε ένα θέμα ο κ. Παπαδόπουλος που πρόκειψε σήμερα και επ' αυτό είπαμε να ενημερώσουμε τους δημοτικούς συμβούλους και κατεπέκταση τον κόσμο. Μας ανέφερε ο κ. Κουφαντζής κάποιες ενέργειες που έχουν γίνει, πού οφείλεται το πρόβλημα αυτό. Ευχαρίστω στη Δευτέρα ότι θέματα έχετε για τη ΔΕΙΑΚ να τα συζητήσουμε. Αυτό όμως ήταν ένα θέμα που ο κ. Παπαδόπουλος έβαλε επειδή σήμερα δημιουργήθηκε και μια που κάνουμε συνεδρίαση είπαμε να εξηγήσουμε γιατί συμβαίνει αυτό. Κάντε μια ερώτηση, παρακαλώ, μην το γενικεύουμε το θέμα τώρα. Μένω στον περιορισμό που βάζετε, για μένα κακός αλλά οκ, το σεύω, σε σεύω με πρόεδρε και σε σεύω με το πρόεδρε και το σώμα. Κύριε Πρόεδρε, μιλάτε και λέτε τρομακτικά πράγματα αλλά δεν με ενοχεί γιατί όταν λέτε για πολλά χρόνια και τέσσερα χρόνια είστε διοίκηση. Τώρα ολοκληρώσετε μια θητεία, τώρα ξυπνήσαμε, δεν με ενωμωσική το προσπερνάω. Λέω το εξής κύριε Πρόεδρε, θα σας πω μια μικρή ιστορία για να σας δώσουν να καταλάβετε ότι δεν σας εμπιστευόμαστε. Και λέω το εξής, όχι σας προσωπικά έτσι μην το θεωρείτε. Λέω το εξής, υπήρχε ένα πρόβλημα με τους βιολογικούς που έσκασε το Γενάρι, ένα τύχημα, να το θέσουμε έτσι. Εδώ έχω στα χέρια μου μια απόφαση, το οποίο πήρε η ΔΕΙΑΚ 6 Μαρτίου για την έκριση μελέτες για αγορά για τους ρότορες. Συμφωνούμε μέχρι τώρα. Άρα από το Γενάρι μέχρι το Μάρτιο πέρασε περίπου ενάμιση μήνας. Στις 14 Μαΐου, μετά από ενάμιση περίπου μήνα, υπάρχει απόφαση η οποία λέει ότι αποφασίζουμε σαν δικητικό συμβούλιο την ανάθεση έργου. Κύριε Πρόεδρε, 14 Μαΐου την ανάθεση έργου. Ξεκίνησε το ατύχημα το Γενάρι, ήρθε η πρώτη απόφαση έγκριση μελέτης και απόφασης τον Μάρτιο μετά από ενάμιση περίπου μήνα και μετά από ενάμιση μήνα ήρθε η έγκριση ανάθεσης του έργου. Που φυσικά αυτό, από ό,τι είπατε, είναι στην επαγκεντρωμένη, κάτι έχει συμβεί, δεν είναι ξεκάθαρο. Μήπως λόγω της κολλησιεργίας, γιατί από τον Γενάρι βλέπουμε να φτάμε στο Μάιο περίπου ένα πεντάμινο, μήπως επειδή καθυστερήσατε σαν διαδικασία, ακυρώθηκε όλη η διαδικασία από την επαγκεντρωμένη, είναι μια ερώτηση που θέλω πραγματικά να μου πείτε, γιατί αυτή τη στιγμή όλη η συζήτηση είναι γιατί πρόκειται για τη δημόσια υγεία των καθαριών. Υπότιτλοι AUTHORWAVE