Διάλεξη 4 / Διάλεξη 4 / Διάλεξη 4 - Κασάπη Ελένη (ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, 2014)
Διάλεξη 4: Καλημέρα, σήμερα θα μιλήσουμε μια τελευταία φορά για διευθύνσεις όταν κάνουμε παραγγελίες προϊόντων που τις αγοράζουμε ηλεκτρονικά. Δείτε λίγο αυτό το πλαίσιο, πρόκειται για εκδόσεις έργων τέχνης, βιβλίων τέχνης, ωστόσο το ίδιο πράγμα θα μπορούσε να είναι για τυριά, για ρούχα, για αυτοκίνητο, για οτιδήποτε. Λοιπόν, γράφουμε το όνομά μας, το επάνγγελμά μας, θέλω να θυμίσω ότι στην αστυνομή όταν λέει νόμερ το έντυπο για την άδεια παραμονής, όταν λέει νόμερ γράφουμε και όνομα και επώνυμο. Το επάνγγελμά μας, το τηλέφωνο μας βλέπετε θέλει και τους αριθμούς κλήσεις, δηλαδή 0030, 2310, ας βάει το τηλέφωνο του Ιταλικού. Οδός, αριθμός χωριστά μετά το 1, ΚΑΠ, κόντιτσι αυγεμέντο ποστάλε δηλαδή ο ταχυδρομικός κώδικας, Τσιτά η πόλη, Προβίντσα, Ματσεντώνια Τσεντράλε γράφουμε εμείς και μετά πρέπει να γράψουμε Ματσεντώνια Τσεντράλε Γκρέτσα, Ελλάδα. Επίσης, αν πρόκειται να διαλέξουμε προϊόντα με ηλεκτρονική αγορά είτε είναι βιβλία είτε είναι οτιδήποτε άλλο, βλέπετε ότι υπάρχουν θέσεις επιλογής. Κλικάρουμε και σημειώνουμε μόνο αυτό που θέλουμε να αγοράσουμε. Για να πάμε λίγο τώρα στο νέο μας κεφάλαιο, το οποίο έχει να κάνει με περιγραφή εξωτερικής εμφάνισης. Αυτό είναι σημαντικό για τον εξής λόγο. Δεν θέλω να μας συμβεί, ας πούμε ότι είμαστε τουριστικοί υπάλληλοι σε ένα ταξίδι, δεν θέλω να μας συμβεί ποτέ. Και τι γίνεται, κάποιος στο δρόμο μας χάνεται και τον ψάχνουμε ή μπορεί να μην έχει σχέση με αυτό το θέμα, μπορεί να έχει σχέση με το θέμα των γούστων μας για τον τίσιμο και το τι προτιμούμε ας πούμε να διαλέξουμε από ένα μαγαζί και πως θα το περιγράψουμε ή μπορεί να είμαστε να συνοδεύουμε έμπορο ρούχων και θα πρέπει μαζί με όλα τα άλλα να περιγράψουμε και ενδυμασίες. Θα ήθελα λοιπόν αυτή τη στιγμή να περιγράψω τι βλέπουμε. ΕΟΥΝ ΣΙΝΙΩΡΕ ΕΟΥΝ ΣΙΝΙΩΡΕ ΕΟΥΝ ΣΙΝΙΩΡΕ ΕΟΥΝ ΣΙΝΙΩΡΕ ΕΟΥΝ ΣΙΝΙΩΡΕ ΕΟΥΝ ΣΙΝΙΩΡΕ ΕΟΥΝ ΣΙΝΙΩΝ ΣΙΝΙΩΝ ΣΙΝΙΥ ΨΥΜ stuck into my head Ουνι μπερ με άμπηλε κιάρο 1 διάβροχο ανοιχτόχρωμο κιάρο Λοιπόν αυτό ταιριάζει και με τη μέρα μας όπως βλέπετε έτσι Πάμε παρακάτω Βλέπουμε ένα κορίτσι Άι καπέλι λύση Βλέπετε είναι ίσια τα μαλλιά Λύση Διμέντια λουγγέτσα μεσαίου μήκους Λουγγέτσα μήκος Λουγγέτσα μήκος Μήκος είναι η φούστα Μαύρη μήκος είναι η φούστα Λευκό καμιτσέτα μπιάνκα και πούκαμισσάκι γυνακείο Πόρτα ουνακατένα δωράτα αλκόλο Πόρτα φορά Ουνακατένα αλυσίδα Δωράτα χρυσή Αλκόλο φορά στο λαιμό Το βλέπετε στη φωτογραφία Έτσι δεν είναι Το έχουμε ζουμάρι το βλέπουμε Λοιπόν Ίντώσα ουν κολάν νεροβελάτο Λοιπόν αυτό είναι νερό Μαύρο πάλι όπως και η φούστα ήταν νέρα Και τι είναι νεροβελάτο Δηλαδή είναι δικτυωτό καλτσόν Όποιο κορίτσι μας ακούει καταλαβαίνει πάρα πολύ καλά Είναι κάποιος έμπορος μας ακούει ρούχο Πάλι καταλαβαίνει πάρα πολύ καλά Είναι ένα κορίτσι μεσέου ύψους Έχει κοντά μαλλιά Ίντώσα ουναγγόνα αριτσάτα Έχει μια σουρωτή φούστα Σουρωτή φούστα το βλέπετε Τι να το περιγράψω Κάνει πιέτες Ίντώσα ουναγγόνα αριτσάτα Blazer Blue είναι ένα περίεργο σακάκι Που θυμίζει πάρα πολύ τα ναυτικά σακάκια Και κουμπώνει σταυροτά Κάλτσα τελιστιβαλέτη μπάση Στιβαλέτη αυτά εδώ είναι στιβαλέτη είναι μπωτάκια Στιβαλέτη μπάση χαμηλά μπωτάκια Σουλεσπάλε πόρτα ουν τζάιναιτο Σακίδιο μικρό τζάιναιτο Σουλεσπάλε στις ομοπλάτη Πόρτα κουβαλά ουν τζάιναιτο Ένα σακίδιο Προχωράμε Φαίνεται τώρα Φαίνεται έτσι Είναι ένας κύριος 45 ετών Έχει μπάφι Έχει μουστάκια Πόρτα λιωκιά Έχει μάνο Έχει μάνο Έχει μάνο Έχει μάνο Έχει μάνο Φοράει σακάκι από δέρμα Είναι μια νέα κυρία Έχει μαζεμένα τα μαλλιά Καπέλι ρακόλτι Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε στον όμο Ή το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Και βγαίνει στον αντίθετο μυρό Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε στον όμο Ή το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Και το περνούμε σαν ταχυδρόμι στον αντίθετο όμο Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα Είναι η τσάντα που έχει μεγάλο λουράκι Προϊόντα που έχουν υπερβεί το όριο διατήρησης Για αυτό ξέρουμε ότι τα φάρμακα έχουν ημερομηνιαλήξεις Ήλες που έχουν εξηθεί Αν και θα το δούμε παρακάτω να κάνουμε και εδώ από ένα παράδειγμα ώστε να καταλαβαίνει κάποιος Το όριο διατήρησης θα πρέπει μόλις τελειώσει το φάρμακο να το πάμε σε ειδικούς κάδους που έχουν τα φαρμακεία Πουθενάδου Αυτό το υπογραμμίζουν για όσους μας παρακολουθούν Όπως επίσης κατά τύχη να ετοιχηθεί Γιατί μέσα στα νοσοκομεία οι νοσοκόμες ετοιμάζουν τα φάρμακα και πάνε να τα δώσουν στον ασθενή Μπράβο Θα δείτε παρακάτω από εργαστήριο τραπέζι και νοσοκομείο ανάλογο του Θεαγενείου που είναι αντινεοπλασματικά τα φάρμακα που είναι τοξικά όχι μόνο για τον ασθενή αλλά και για εμάς που τα ετοιμάζουμε ότι χύνονται έξω ενώ θα πρέπει να υπάρχει ειδικός κλωβός και εκεί μέσα να γίνεται η συσκευασία και μετά να γίνεται η έγχυση Ήλες που έχουν μολυνθεί πολύ με τα εργασιών καθαρισμού, υλικά συσκευασίας περιέκτης τα οποία τα βλέπουμε πολλές φορές μέσα στα νοσοκομεία μας Γι' αυτό λυπήθηκα πολύ πέρυσι που κάποια εποχή που δεν ήταν πολύ οργανωμένη εδώ η καθαριότητα λυπήθηκα πραγματικά πάρα πολύ και το λέω για να το έχουν όλους τους όλοι κίτρινη σάκη απορριμάτων που ήταν από τα νοσοκομεία δεν μπορεί να ανοίγονται για οποιαδήποτε ιδέα διαμαρτυρίας δεν επιτρέπει, δεν μπορεί να ξαναγίνει θα πρέπει όταν τους βλέπουμε αυτούς τους κίτρινους άνθρωποι και να μην τους πλησιάζουμε και να μην ενισχύουμε την άποψη ότι η διαμαρτυρία είναι και να ανοιχτούν ή να αυιαστούν Όχι, ίσα ίσα πρέπει να ειδοποιούμε ώστε να έρχονται να τα μαζεύουν αυτά Εδώ το Q6 δεν φαίνεται δεν ξέρω αν εσείς το παίρνετε από εκεί είναι μη χρησιμοποιήσιμα στοιχεία δηλαδή ηλεκτρικές στήλες τις μπαταρίες που τις χρησιμοποιούμε σε διάφορα... το σκόπιο έχει μπαταρία όταν τελειώσει η μπαταρία πρέπει να είναι αυτές οι στήλες όπου πρέπει να τα πετάμε εκεί μέσα Αυτό είναι πολύ σημαντικό το πρέπει να το μάθουμε από μικρά καρδιά που έχουν φωτογραφικές μηχανές μέχρι κυρίες που έχουν επαναπορτιζόμενα στουπάκια όλα αυτά πρέπει να πετιούνται εκεί και εκτός του ότι για να είμαι λυκρινής βρήκα ένα στον δρόμο πεταμένο δεν τον ήθελα αν φαίνεται από κάποιο κατάστημα και τον πήρα και τον έφερα και τον έχουμε πάνω στο εργαστήριο τώρα και τα πετάμε εκεί Ανακύκλωση, έχανα ανακύκλωση της ανακύκλωσης και εξαντλημένοι καταλήτες εδώ οι καταλήτες είναι τα αυτοκίνητα μας τα καινούργια που τα παίρνουν αλλάζουν καταλήτες και τα πετάνε όλα τα υπόλοιπα μπορούν να μείνουν γραμμένα κάπου είναι σε δεύτερη φάση από πλευράς φαρμακολογίας ας πούμε σκόνες φίλτρων αέρος οι κυρίες όταν καθαρίζουν ή τις σκούπες ή τον εξααιριστήρα στην κουζίνα μας αυτά όλα φθαρμένα φίλτρα αυτά δεν πρέπει να πετύχουνται οπουδήποτε αλλά δεν είναι του σημερινού μας θέλω να πιστεύω όχι δεν είμαι τόσο σίγουρη γιατί θέλω να πιστεύω όχι θέλω να πιστεύω αλλά ερρυνίσματα ας πούμε τους τόρνους αυτά όλα δεν γίνεται να πετύχουνται έτσι μπορώ να κάνω μια απαραίτηση αυτά με τα ερρυνίσματα οι κυρίες γίνονται επιδιορθώσεις γίνονται αναβαλώσεις και λοιπά έχουν υδραβληκή και κόβουν για να βάλουν πλαστικού σωλήνας αποκέτεψης και το πετάνε όταν τον πληρονίζουν για να τον κόψουν σε έναν όροφο πέρα από τη σκόνη γιατί υπάρχουν εξαρτήματα που έχουν οι μαρμαράνες που μαζεύουν απευθείας εκείνο που κόβεις πηγαίνεις σε όλους τους γύρω κόρους των άλλων διαβερισμάτων και μετά το πετούν μέχρι να το πάρει σαν μπάζο ο βήμος το πετούν στον δρόμο και έχει μυρνή σβατανιά ακόμα και εκεί είναι καταστροφικό αυτό και οι ίδιοι δεν το καταλαβαίνουν δεν έχουνε παιδεία για να το καταλάβουν χωρίς να θέλω να προσβάλλω τα άτομα τους εργάτες τώρα δεν έχουνε την παιδεία να το κάνουν και είναι πάλι το πανεπιστήμιο που πρωτοχωρεί γι' αυτό γίνονται αυτές οι ομολίες γιατί πιστεύουμε ότι εκτός από την εκπαίδευση των τουριστικών κρακτόρων που κάνουμε εμείς εδώ δίνεται η ευκαιρία σε όσους μας παρακολουθούν να αποκτήσουν μια καινούργια θέση και μη καινούργια στάση απέναντι στο περιβάλλον όσον αφορά τα πραγματικά πόρια Εδώ τα κόκκινα είναι που μας ενδιαφέρουν πάλι μολυσμένες ύλες κάθε ύλη που απαγορεύεται από το νόμο υπάρχουν πράγματι γραμμένα αυτά απορρήματα γεωργίας ή και των καταστημάτων ή και των γραφείων μας έκανα κουβέντα για τα απορρήματα γεωργίας θα το δούμε και παρακάτω και με τον νεαρό τον Γιάννη Τζουβελέκη και πήγαν εκεί και τους ενημέρωσαν πως πρέπει να πούνε στους γεωργούς πως να πετάξουν το κουτί που έχει μείνει από το φάρμακο που ψέκασαν παρακάτω πήρα φωτογραφίες και τις έχω για να τις δούμε κάνοντας λοιπόν μια τέτοια κουβέντα σε άτομα που ασχολούνται με γεωργία η απάντηση ήταν σιγά που θα κάτσω εγώ να παιδευτώ τόση ώρα να καθαρίσω αυτό το κουτί και μετά να το πετάξω γι'αυτό και στο δρόμο στα χωράφια την περίοδο του ψεκάσματος θα δείτε γεμάτα κουτιά από χρησιμοποιημένα παρασιτοκτόνα βέβαια τερατογέννησης όχι στα ζωάκια μόνο αλλά και στα δίποδα γυρίζει κύκλος είναι δεν έχουμε παιδεία πάνω σε αυτό μακάρι να βρίσκεται κόσμος υπεύθυνος όπως εμείς με το ύψιλον ώστε να γίνονται τέτοιες ομιλίες όταν οτιδήποτε ουσία δεν προαναφέρεται όταν κάτι δεν ξέρουμε τι κάνει καλύτερα να ρωτήσουμε υπεύθυνους τι να το κάνουμε τα φαρμακευτικά απόβλητα αναφέρονται σε αυτόν τον νόμο του συμβουλίου του 1991 και τι είναι τα φαρμακευτικά απόβλητα είναι απόβλητα νοσοκομείων τα πρώτα απόβλητα από άλλες ιατρικές τραστηριότητες που είναι το κάθε ιατρίο να πάρουμε πρώτο και καλύτερο σαν ιατριό τις αλλαγές που μπορεί να κάνει κάποιος ή τους οδοντιάτρους που παλιά είχαν ιδράργυρο στα δόντια και τα θερμόμετρα μέγεση που λέμε τα θερμόμετρα πλέον απαγορεύεται πλέον να είναι ιδράργυρο ηλεκτρονικά θερμόμετρα και φαρμακευτικά προϊόντα όπως τα φάρμακα, κτινιατρικά προϊόντα ή γεωργικά προϊόντα όπως είπαμε και αυτά όλα υπόκεινται στα επικίνδυνα απόβλητα κατά τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας οι κατηγορίες των αποβλήτων των υγειονομικών είναι τα μολυθματικά τα παθολογικά και ανατομικά διότι κόβουν χέρια, πόδια και τα λοιπά βγάζουν όργανα επικίνδυνα φαρμακευτικά και χημικά αποβλήτα περιεκτικότητα ορισμένων σε βαρέα μέταλα και βέβαια έχουμε και δοχεία υποπίεση που χρησιμοποιούνται στα νοσοκομεία και αυτά θα πρέπει να ξέρουμε πού θα τα πετάξουμε μετά με κόκκινο έβαλα τα πολύ φοβερά που πρέπει να τα ξέρουμε εχμήρα αντικείμενα δηλαδή οι γυναίκες νοσοκόμες νοσοκόμη που τρυπιούνται αλλά και οι γιατροί υπάρχουν περιστατικά συναδέρφων που τρυπήθηκαν και δεν κατάλαβαν πως πέθαναν από μεταφορά υπατήτητας και παιδιατροί όταν κάνουν παρακεντήσεις τα μολυσματικά τα αγωνιδοτοξιακά τα κυταροταξικά που το είπαμε και προηγουμένως και βέβαια τα ραδιενεργά απόβλητα θέλετε εδώ να πείτε αυτό το περιστατικό ή μετά μετά θα το πω ή μάλλον αυτό το περιστατικό ή μάλλον αυτό το περιστατικό ή μάλλον αυτό το περιστατικό ή μάλλον αυτό το θυμόμαστε μικροβιολόγος το 76 επειδή ακόμα δεν φορούσαν μεγάλη γιατί δεν είχε τόση υπατήτητα και τόσο έξι δεν είχε ακόμα αναπληθεί ούτε στους γιατρούς αυτή τη στιγμή της προστασίας από πληγή που είχε στο χέρι του για κάποιο λόγο εκτός ιατρίου μολύθηκε από παρασκεύασμα μικροβιολόγος μέσα στο μηχάνημα της καλλιέργειας σε δύο μέρες πέθανε από μηνικίτηδα στο λιμοδόμος 1976-18-23 αυτά είναι τα άσχημα δεν τα ξέραν τότε, δεν τα ήξεραν αυτό πρέπει να το υπόψουν και μία οικογένεια όταν κάποιος αρρωστήσει και επίσης, οι εταιρείες που πηγαίνουν και κάνουν μειοχρονίες εμπίπτει εδώ σε πολλές κατηγορίες απαγορευτικές απόβλητων και αυτή η περιοχή δράσεων αλλά κυρίως όταν φεύγουν βοηθητικούς εργάτες για να καθαρίσουν περιτώματα μονικών αυτά είναι μορισματικά απόβλητα γιατί μπορεί να μεταδώσουν ελεπτοσπίρουση για να καθούν άνθρωποι, αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό το ξέρουμε όλοι, κανείς δεν το δίνει σημασία έχουμε συνέχεια θύματα Στην Ελλάδα λοιπόν τα ιατρικά απόβλητα αστικού χαρακτήρα και μεταφέρεται σε παρέντηση ΙΑΕΩΣΑΧ προσωμιάζουν πολλές φορές με τα οικιακά απόβλητα τα επικίνδυνα ιατρικά απόβλητα είναι είτε αμυγός μολυσματικού χαρακτήρα ό,τι βλέπετε μέσα σε παρέντηση είναι πως θα το δείτε γραμμένο στους νόμους απόβλητα που έχουν ταυτόχρονα και τοξικό και μολυσματικό χαρακτήρα και τέλος είναι τοξικό χαρακτήρα αμυγές δεν είναι μολυσματικά αλλά είναι τοξικά στο τέλος άλλα ιατρικά απόβλητα είναι τα ραδιενεργά οι μπαταρίες για τις οποίες μιλήσαμε ήδη και πολλές φορές το έχουμε δει ότι έχει συσκευασία και υποπίεση αυτό δεν πρέπει να πετιέται ποιο είναι λοιπόν το πρόβλημα το πρόβλημα είμαστε και εμείς οι γιατροί με την ασίδωτη συνταγωγράφηση φαρμαρκών αλλά εδώ την ασθενής την έχουν και οι ασθενείς και οι καλάχτρες των γιατρών που νομίζουν ότι θα βοηθηθούν με την υπερβολική χωρίτιση φαρμάκων ενώ μπορεί να χρειάζεται να πάρουν μόνο έναν υπερτρασικό και παίρνουν και διουρητικά μαζί ή και οι ίδιες οι μαμάδες που αν ο παιδιατρός τους δεν τους δώσει φάρμακο γιατί είναι υγενή συλλήμωξη και στις τρεις μέρες πάνε μόνες τους ή πάνε σε άλλο γιατρό εντάξει, ωραία, έχουμε εγωμένους δρόμους να διαθέσουμε ναι, συσσόρευση χρησιμοποίηση των φαρμάκων, αυτό είναι να το κοιτάει ο καθένας μας μέσα στο φαρμακείο του σπιτιού του ό,τι λύγει το πάμε στο φαρμακείο ό,τι δεν το χρησιμοποιούμε πια επειδή το να κρατάς τρία αντιβιωτικά τρεις κάψλες δεν είναι θεραπεία, πάλι το πάρεις στο φαρμακείο γενικά να ξέρεις τι έχεις πραγματικά αυτά τα φάρμακα επειδή έχουν λήξει, δεν έχουν λήξει στο σπίτι μας αλλά εμείς δεν θα τα χρησιμοποιήσουμε μπορούμε να τα πάμε ας πούμε στους γιατρούς του κόσμου που μαζεύουν φάρμακα ή σε άλλες ομάδες μη κερδοσκοπικές όχι, τα έχουν αυτοί στο φαρμακείο τους και ανάλογα δίνουν γιατί να μην τα πάμε εκεί η ανακύκλωση είναι φαρμακευτικές εταιρείες θα έπρεπε να τα παίρνουν πίσω έχει δαπάνει και ή αδυνατούν λένε ότι αδυνατούν γιατί δεν υπάρχει κάτι για να τα κάψουν ή αρνούνται αυτό είναι το πρώτο σίγουρα δεν τους συμφέρει και εδώ είναι το πρόβλημα της πολυφαρμακίας υπάρχουν οδοί διασποράς όλα από το ίδιο μέσον δεν διαλύονται, δεν τρέχουν τα φάρμακα προς το περιβάλλον ποιοι είναι αυτοί οι οδοί κατάπωση και εισπνοή φαρμάκων εμείς οι ίδιος ασθενείς αυτά θα τα αποβάλλουμε εισπνοή και εκπνοή κατάπωση κόπρα ναούρα άρα είναι αποχαιτεύσεις θάλασσα απομάκρυνση αποπλύση είναι κάποιος ασθενείς που πλένονται αυτά τα ρούχα τα νερά που θα πάνε αποχαιτεύσεις πρέπει να είναι τα φάρμακα που βάζουμε στο νερό ή να είναι τα φάρμακα που βάζουμε στο νερό ή να είναι τα φάρμακα που μερικά λένε ότι είναι να διασπώνται τα κακά που έχουν μέσα τα κακά όχι τα αποβλητά και μετά να φεύγουν δύσκολο φαντάζουμε ότι στο μέλλον όπως ακριβώς τα βαρέλια διολογικού που είναι εξοδετερώμενη χημικά η φαμακευτική βιομηχανία θα βρει έναν τρόπο μαζί με υλικά που δεν μπορεί να πάρουν μόνο στην αποχέτρεψη θα βρει έναν τρόπο να κοστίζει χθινά και η χημική ουσία να διασπώνται άρα αν έχουμε τέτοιους ασθενείς καλό είναι να αγοράζουμε σκευάσματα ή πως μπορούμε να τις πετάξουμε αυτές ειδικά και βέβαια είναι εμπορικά και βιομηχανικά αποβλητά που λίγες φορές είναι διάφορες βιοτεχνίες τα πετάνε όπου να είναι το μεξικό από δυσοδευσία που ξέφτηκαν απόβλητα τόνοι νεκρά ψάγια υπάρχουν στην αγαλύτερη γη του μεξικού αυτές τις μέρες όπως είπαμε ήδη στο προηγουμένως βλέπουμε λοιπόν από μας τους ίδιους μέσα από το σπίτι από πού μπορούν να ξεκινήσουν τα διάφορα μειών και να πάνε στην επιφάνεια πλέον του ύδατος αυτά είναι καινούργια σχεδόν δουλειά του 2005 δηλαδή συνέχεια ξαναβγαίνουν θα μου πείτε τα ίδια και τα ίδια επαναλαμβάνονται νομίζω ότι αυτό είναι η πραγματική οικολογική ανθρωπιστική και χριστιανική τοποθεσία απέναντι στο πρόβλημα του κόσμου η ενημέρωση και εδώ σε φωτογραφία ό,τι είδαμε προηγουμένως μέσα από τα σπίτια πάνε στα υπόγεια ύδατα και καταλήγουν σε λίμνες, θάλασσες τα ψαράκια που είπαμε προηγουμένως ότι μολύνονται ή και λίμνη τώρα του μεξί τα ζώα κτινοτρόφος τι να κάνει και αυτός όμως πρέπει να... πρέπει να ενημερωθούνε κτινοτρόφοι γεωργοί άρα μάλλον πρέπει δημόσιας υπηρεσίας που έχουν γεωκόνους και κτινιάδρους στην επαγγεία να κάνουν μια μετεκπέδευση των επιστημών για να μπορέσει να αλλάξει ο τρόπος σκέψης αλλά να μπορεί και ο γεωργός να το δεχθεί όταν εμένα μου είπε, ε σιγά που θα το ξεπλένω αν μπορεί να προκύψει τεραπογέννηση στην οικογένεια κάποιου ανθρώπου και στη δική του οπωσδήποτε θα προσέξει μακάρι, πρέπει να το δούμε και με τις αλήθειες του μπορεί να συναντήσει το δρόμο αν ήταν πρόσεκτος πρέπει να σμάθει γιατί είναι αμπειλητικές αλήθειες και εδώ είναι πολύ παραστατικά το ότι είτε πετάμε τα φάρμακα στην τουαλέτα κατευθείαν είτε τα παίρνουμε και φεύγει με εκκρίσεις του σώματός μας στην τουαλέτα είναι ένα και το αυτό και εδώ είναι κάτι πολύ πολύ ωραίο τρεις διαφορετικές ομάδες από επιστήμονες έψαξαν και βρήκαν τι γίνεται στις αποχαιτεύσεις βέβαια συνάντησαν και πολύ πόλεμο ανοιχνεύσαν βλέπετε ειδικά αντιμένοι με μηχανήματα αλλά συνάντησαν και μεγάλη αντίδραση και θα δείτε γιατί γιατί εάν πάω εγώ είμαι κάποιος από αυτούς και ψάξω εκεί που αποβάλλονται από τα σπίτια μας ή από τις πολυκατοικίες μας μπορώ να βρω ποιος κάνει χρήση με αλγητικού ή κάνει χρήση ναρκωτικών και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης το σταμάτησε παράξενο αυτό που ακούμε τώρα πάρα πολύ παράξενο αυτό όταν το είδα δεν το πίστευα γιατί να με δείξεις να με ονοματίσεις ότι εγώ σε αυτή την πολυκατοικία κάνω χρήση οι υπόνομοι λοιπόν είπαν οι άνθρωποι αυτοί δεν λένε ψέματα γιατί μια σταγόνα από τα λήματα έχει σαφώς το νερό ζιζανιοκτώνα ναρκωτικά, στερεά, απόβλητα και το διατάφτα σε ποιον ανήκει αυτό το δείγμα Μα και εγώ να πάρω αλληλεκτρική θεραπεία στο σπίτι αν το χορηγηθεί από το στόμα πάλι από τις τύλους του χάλασσα δηλαδή ό,τι μπορούμε να κάνουμε για να αλλάξουμε τους τύπους Το κορυαχώραμε στις βιολογίες μας έτσι είναι φοβερό παίρνουμε φάρμακα γιατί πρέπει να τα πάρουμε ορισμένη όπως σωστά αναφέρθηκε το αντινεοπλασματικό που είναι και τοξικό και τα καλλιντικά ακόμα αυτό προσέχει σε τη λέξη αντινεοπλασματικό και τα καλλιντικά ακόμα. Δεν το συζητάω. Ποια είναι η επιδερμή θαυτηνά καλλιντικά μέχρι τρεις λεπτά χρόνια με μόλιτο. Ναι, γιατί φαινόταν πιο άσπρη η επιδερμίδα της κυρίας. Μετά χαλούσε η επιδερμίδα όμως. Υπάρχουν κατηγορίες φαρμακευτικών αποβλήτων. Είναι οι τρεις αυτές και θα τις πάρουμε μία-μία. Η κατηγορία π λοιπόν. Και αναφέρω τις ουσίες και δίπλα πώς μπορεί να το δείτε ως νούμερο. Δηλαδή αν δείτε το π 0,46 είναι η φεντερμίνη. Ή η βαρφαρίνη ας πούμε. Να δώσετε ένα link από κάτι που έχετε σύστημα στο σελίδα σας ή κάποιο άλλο δικό σας. Δηλαδή αυτά είναι πολύ σημαντικά να τα έχουμε μέσα στα σπίτια μας. Να ξέρουμε να διαβάζουμε τις συσκευασίες. Έναν κατάλογο μόνο με αυτά. Για να μπορέσει αυτό να τη συμμοκληθεί στο όνομά σας αλλά και για τη γνώση όλων. Ας πούμε η νύτρογλυκερίνη που είναι φάρμακο υπογλώσια σε προβλήματα καρδιάς κτλ. Είναι φαρμακευτικό απόβλητο προβληματικό παρόλο που κάνει τόσο καλό. Απ' την άλλη έτσι δεν είναι. Εκεί που χρειάζεται κακό. Κακό. Νικοτίνη. Νομίζουν όλοι ότι η νικοτίνη δεν είναι τίποτα. Για τις καρδιοπαθείς κάτι κάνει. Η νικοτίνη σήμερα δεν χρησιμοποιείται αλλά ως φάρμακο σκεύασμα βρίσκεται μέσα στον καπνό. Μέσα στον καπνό. Απλά ορισμένες συσκευασίες μπορούμε να τις προσπεράσουμε. Κουμαδίνια ας πούμε είναι η βαρφαρίνη που είπαμε. Νικοτίνη. Ναι η νικοτίνη που είναι σε αυτή την περίπτωση σαν χρήση είναι οι μαστιχούλες ή οι τροσίες και οι καραμελίτσες. Ή τα πάτσ. Δηλαδή τα μικρά έμπλαστρα. Εκεί σήμερα μπορούμε να πούμε ότι χρησιμοποιούμε φαρμακευτικά τη νικοτίνη. Όταν θέλουμε κάποιος σταδιακά να σταματήσει να καπνίζει. Στο δρόμο εγώ πολλές φορές βλέπω πάτσ νικοτίνης. Τα παίρνουν τα πετάνε. Στο δρόμο. Στη δεύτερη κατηγορία έχουμε πολύ πιο τοξικά σκευάσματα. Αυτά συγκεκριμένα είναι αντινεοπλασματικά. Είναι βαριά φάρμακα. Ουρακή, μουστάρδα. Για αυτό εδώ αναφέρω λίγο τα χημιοθεραπευτικά που είναι επικίνδυνα. Όλα τα αντινεοπλασματικά. Δεν υπάρχει αντινεοπλασματικό. Είναι συμφιλομερή. Μπορεί να έχουμε άνθρωπος σε επιβρομή με πρόβλημα. Μπορεί να έχουμε στην οικογένεια μας μέσα. Μπορεί εμάς τους ίδιους κάποια στιγμή να μας αγγελίσει αυτό το ζήτημα. Είναι πάρα πολύ καλή. Η προετοιμασία έγχυσης και ετοιμασίας γενικά που θα δούμε τις εικόνες μετά. Και ό,τι κατάλειπο. Αυτό είναι τα ούρα τα κόπρανο. Έγινε λοιπόν σε αυτό το κέντρο με χρήση φθορίζουσας χωριστικής. Και κοιτάξτε για να μην σας παιδεύω τα αποτελέσματα. Αυτό είναι έτσι. Έχει απόλυες. Χωρίς καν να φαίνονται πολλές φορές. Ναι. Γι' αυτό και σε κλειστό σύστημα δεν υπάρχει τίποτα. Μάλιστα. Είναι μόνο εκεί που υπάρχει το φάρμακο. Ιδάλλως δεν έχουμε τίποτα ούτε να ακουμπήσουμε. Σε κλωγόμες αν πρέπει να γίνονται αυτά είτε στο σπίτι μας είτε σε νοσοκομείο. Σε νοσοκομείο, ναι. Αμφιβάλλω, όμως, αν σε όλα τα νοσοκομεία γίνονται σε κλωγόμες. Επιτρέπετε να μην αμφιβάλλω σε ένα τοπικό ας πούμε επαρθιακό κέντρο υγείας. Αρχιακό κέντρο υγείας και εγώ δεν το πιστεύω. Αγνοούν, ε, ε, ε είναι ναι, γιατί οι περισσότεροι παίρνουν από χέρια νέων γιατρών σαν κι εσάς και επιστημόνων ασφαλώς. Αλλά γιατί ο τρόπος που γίνεται η ενίσχυσή τους οικονομική είναι αποτρεπτική για τέτοιες επιλογές. Είναι οικονομικά τα προβλήματα. Και πάμε στα άλλα αποβλήματα που είναι τα έφλεκτα, τα τοξικά, τα διαβρωτικά. Και αυτά έχουν ιδιαίτερες ταμπελίτσες που μπορούμε να τις δούμε ή επάνω στη συσκευασία, ή επάνω στα φορτηγά που μεταφέρουν τέτοια πράγματα και εδώ είναι αρσενικό. Είναι χλωροφόρμιο, κάδημιο και βέβαια είναι τα απολυμαντικά. Τα έχουμε στο σπίτι μας και όλα. Δεν είναι να πάμε μόνο στο νοσοκόμιο, τα έχουμε στο σπίτι μας. Δινητικά λοιπόν αυτά όλα μπορεί να είναι τοξικά και εφλεκτά. Και γι' αυτό θα πρέπει να είναι κλειδωμένα όπως και όλα τα φάρμακα αν έχουμε παιδιά. Και τα φάρμακα πρέπει να είναι κλειδωμένα κι αν έχουμε τρίτη ηλικία. Καλύτερα να τα δίνουμε εμείς παρά να ξεχάσει και να τα πάρει πέντε φορές. Που μπορεί να συμβεί οπωσδήποτε να σκεφτείτε ότι οι νευρολόγοι είναι τους οποίους κατά καιρούς για θέματα βρώσας και μετάφρασης έχουν συνεργαστεί ήδη θεωρούν ότι απ' τα 55 και ύστερα οι άνθρωποι αρχίζουν να έχουν διαφορετική μνήμη, διαφορετική συμπεριφορά. Φθύνει το μηχάνημα. Ναι. Εδώ ένας πίνακας με τα διάφορα σήματα και τι μπορεί να περιέχει ο περιέκτης ή το βιτιοφόρο. Πολύ κρίσιμο. Πάμε λοιπόν και στα φυτοφάρμακα. Τι γίνεται εδώ. Αυτό καθένα κι αν σου το ελέγχεις. Τοξικές δράσεις παρασιτοκτόνα. Μπορεί να είναι οξείες, μπορεί να είναι και χρόνιας. Μπορεί να είναι αντιδράσεις υπερεβεστησίας. Δηλαδή το ίδιο το χέρι αν δεν βάλει γάντι ο Γεωργός να αρχίσει να πριστεί, να κοκκινήσει, να βγάλει φλίκτενες από αλήρι. Με τα όξι. Ήτερα το γόνος δράση αυτό το οποίο το αναφέρατε και προηγουμένως εσείς. Κρεκινογέννηση. Ελάτωση της αντίστασης του οργανισμού. Και βέβαια διαταραχές στο μεταβολισμό των φαρματών. Σαφώς. Και μετά δεν δουλεύει τίποτα εκεί πέρα. Αλλά εντάλλον δεν βλέπουμε κάτι χαζούς καρπούς. Από πού βγαίνουν αυτοί. Από το μεταβολισμό που θα κάνει το φάρματο αυτό. Η εντόπιση λοιπόν των προϊόντων στο περιβάλλον μπορεί να γίνει στα επιφανειακά νερά. Μπορεί να γίνει υπόγεια όπως ήδη είπαμε. Αλλά πολλές φορές και στα επεξεργασμένα πόσυμα ύδατα μπορεί να γίνουν. Για αυτό δεν λέμε άλλωστε ότι πάμε σε μια πισίνα και βγαίνουμε έξω και είμαστε και κόκκινοι. Τα μάτια μας είναι κόκκινα. Χλωρίωση. Βέβαια κάνω χλωρίωση αλλά χλωρίωση από χλωρίωση. Πολλές φορές έχει διαφορά και μπορούμε να μην ξέρουμε τι μας ήρθε. Δηλητηρίες είπατε. Για αυτό χρειάζεται προσοχή και στα επεξεργασμένα. Εδώ είναι ορισμένες φωτογραφίες που σκάναρε ο Τζουβελέκης από εφημερίδες. Βέβαια αυτό είναι του 9. Δεν έχει σημασία όμως είναι το ίδιο. Βλέπετε ούτε καν βάζουνε μάσκα. Εγώ έλεγα και η νοικοκυρά που κάνει εντονοκτόνο στις γωνίες για τις κατσαρίδες να βάζει γάντια, να βάζει μάσκα, να καλύπτει το κεφάλι της και ύστερα να κάνει με γυαλιά αυτή τη δουλειά. Μην ξεχνάμε ότι το ίδιο θα συμβαίνει και με εσάς. Εγώ όταν κάνω εντονοκτόνο μετά δεν μπορώ να αναπνεύσω. Δηλαδή δεν βγαίνει. Τρελαίνομαι. Είναι λύση. Θα μου πει κάποιος σιγά τώρα που θα βάλω μάσκα. Όχι, γιατί αν αυτό το κάνω μία φορά και το κάνω δέκα χρόνια έχω κάνει τέτοια φορά. Συσώρεση. Ακριβώς. Γεωργοί λοιπόν ψεκάζουνε με φυτοφάρμακα, νεκρά ψάρια σε μολυσμένο κανάλι. Πήγαμε στο Μεξικό είναι και η Μεσίνη εδώ. Άρα πρέπει να προσέχουμε. Το ίδιο και εδώ. Βιοτεχνίες. Εδώ αυτός ο χριστιανός ή η χριστιανή μάλλον μετράει και είναι απαλπισμένη με αυτό που βρίσκει εδώ πέρα γιατί μπορούμε να μετρήσουμε τη τοξικότητα κάποιας περιοχής του πετρέλαιο στη θάλασσα. Αυτό πια το είδαμε. Έχουμε τρελαθεί με το τι έχει γίνει με τα πετρέλαια. Τα αστικά λήματα. Να τα. Τα βιομηχανικά απόβλητα. Εδώ. Τα φυτοφάρμακα. Όλα λοιπόν μαζί. Μαζί με την όξινη βροχή που μας έχει τρελάνει τελευταία. Ε δεν έμεινε και τίποτα. Μένει τίποτα καθαρό. Τα λιπάσματα. Εκτός να τελείσουμε αυτά όταν τα λάβουν εγκόψη και να αρχίσουμε στάση ζωή σε ατομικό επίπεδο όταν είμαστε σε ομάδες τουριστών όσο καιρό είναι μαζί μας αφού έχουμε έναν ρόλο συντονιστικό κοντά τους εκείνες τις μέρες. Να τους δείχνουμε. Να το περάσουμε το μήνυμα και στα σχολεία. Στα σχολεία προπαντός. Στα σχολεία προπαντός. Αλλαγή μεταβολισμού στα αρσενικά ψάρια. Βρέθηκαν αρσενικοθήλικα. Καταστροφές και πληθυσμό όπως τα ψάρια που είδαμε ότι επιπλέουν ας πούμε. Δισμορφίες γίνονται. Είδα γιλίνο που δεν είναι μακρουλός και είδα ένα γιλίνο σαν γιλός. Τον οποίο τον είδα πού αλλού. Στην λιμνούλα μετά την Πότσερη που είναι το δημοτικό καφενείο στην παραλία. Όταν εγώ στροφυλώ σαν κοιτάμενος δίσκος. Το είδα με τα μάτια μου προχωρές. Έπρεπε να έχετε φωτογραφία. Θα το ξαναφάω. Εγώ τελικά έχω μαζί μου φωτογραφική μηχανή. Γιατί δεν γίνεται διαφορετικά. Αυτό είναι που πλέον και ενημέρωσαν τα ταιοί εκεί που είναι ο Γιάννης. Και το πήρα του είπα ας πούμε να μας το κάνει. Ναι βέβαια. Λέμε για τη σωστή διαχείριση πλαστικών καινών συσκευασιών φυτοπροστατευτικών προϊόντων. Πήγαμε λοιπόν και γεμίσαμε τη χρησιμοποιούμενη πλαστική συσκευασία στο ένα τρίτο. Δεν τη γεμίσαμε ως επάνω για να δένει. Και είμαστε κατάλληλα ντυμένοι. Μάλιστα. Και παπούτσια και αυτό και γάντια και τούτο δω. Δεν έφεραν γιατί τους έδωσαν αυτό το πράγμα. Τους το χάρισαν αυτοί που πήγαν και τους ενημέρωσαν. Και ποιοι τους ενημέρωσαν τους ενημέρωσε εταιρεία με φυτοφάρμακα. Α πολύ ενδιαφέρον. Να κάτι σωστό. Άρα χρειάζεται η αρτική για να μπορέσει να εντελέσει το έργο και στις σημερινές συνθήκες διεπιστημονικές σχέσεις με ανθρώπους που βρίσκονται και εκτός πανεπιστημίου. Ακριβώς. Πολύ ωραία. Το ετοιμάσαμε λοιπόν και μετά τα παίρνουμε αυτά όλα και τα βάζουμε κάπου και τα γεμίζουμε με νερό καθαρό. Ναι. Και το ανακινούμε. Το τοποθετούμε και πάλι στο πώμα και καλύπτουμε όλες τις εσωτερικές επιφάνειες. Πάμε παρακάτω. Το αδιάζουμε που? Σε ένα πολύ πολύ μεγάλο. Αυτό μου είπε εμένα ο φοιτητής μου. Σιγά που θα κάνω αυτό θα ξεπλένω και θα αδιάζω σε μεγάλο. Πρέπει όμως να το κάνει. Και θα πρέπει αυτό το μεγάλο να πάμε να το κάνουμε τρεις φορές εδώ και μετά αυτού και από την αρχή τρεις φορές και μετά να πετάξουμε το εδοχείο. Μάλιστα. Ποιος θα το κάνει όμως. Άρα τουλάχιστον στα σπίτια μας φλωρήνες και άλλα. Ναι πρέπει να τα καθαρίζουμε καλά. Πολύ καλά. Ίστερα να τα καθαρίζουμε ή να τα βρέχουμε βαριά τορματικά στο σπίτι. Πολλές φορές τη χλωρήνη πρέπει να την έχουμε. Στην δουαλέτα τουλάχιστον. Ναι νεροχείτες. Αν κάνουμε κοτόπουλο αυτό να το ξέρουμε όσοι μας ακούνε ακόμα και αν πάνε σε ένα εστιατόριο και δούλευαν με τουρίστες ότι τα κοτόπουλα βρέχουνε δίπλα σε σαλάτι και να μην καθίσουν εκεί πέρα. Από την άλλη καλά θα κάνουμε αν πάμε σε εστιατόρια ό,τι τρώμε να είναι καλά μαγειρεμένο. Μην περνάει από το μυαλό ότι πρέπει να έχει το αίμα μέσα. Όχι. Πρέπει να είναι το πράγμα στον δρόμο. Μπράβο. Αυτό λοιπόν είναι το βασικό. Τρεις φορές πρέπει να γίνει αυτός ο κύκλος και μετά να πεταχτεί. Άρα στα σπίτια μας τουλάχιστον αυτό να το κρατήσουμε. Στα ξενοδοχεία πάρουμε τις τουρίστες, στα κάμπλ, στις παρσιών. Και δεν είναι τίποτα άλλο παρά αυτό το οποίο είπαμε και ξαναίπαμε και εγώ και εσείς ότι είναι μια ανακύκλωση αυτό όλο. Ναι. Τα νερά που δεν είναι κάθαρα που τα πίνει το παιδί που μπορεί να γίνει οτιδήποτε. Τα λαχανικά που δεν τα καθαρίζουμε καλά. Πρέπει όμως. Αυτό είναι ακραίο. Έχω ακούσει φίλες ας πούμε τα σαπουνίζουν. Δεν τα σαπουνίζεις. Τα πλένεις κανονικά γιατί το σαπούλι... Βάζει τα σιενεράκι επάνω που θα τα φάσουν μετά. Κανονικά πρέπει ένα ένα να καθαρίζεται να πλένεται. Και μετά να μπαίνει στο ψυγείο. Αν αγαπάει κάποιος τόσο πολύ την απολύμαξη ας βάζει πριν το κλείνει μία λεκάνη με νερό και ξύδι. Που τουλάχιστον μερικά τράγματα αμέσως τα αναγκάζει να βγουν και να φανούν. Να φανούν. Υπάρχει τελείωση αλλιώς. Ρεχούμενο νερό δεν υπάρχει. Από τότε που έχουμε άνθρωπο μέχρι σήμερα και έχουμε πολιτισμό με υγραμπλικά. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για τα λαχανικά και τα φούρτα από το νερό. Υπήρχε αυτή η θημεριδούλα που, κοιτάξτε, 1982. Από τότε τρελενόμουνα να τα μαζεύω. Αυτό είναι παλιό. Στο αρχείο μου. Και λέει οι άσποντι φίλοι της υγείας μας. Τα χημικά. Με το ράντισμα. Το έδαφος. Φτάνουν στα φυτά. Σα αυτά που τρώμε. Αυτά που τρώμε εμείς όμως. Τα φάνε και τα ζωάκια μας. Μάλιστα. Θα έρθουν στο φαΐ μας. Ναι. Τα μίον. Και θα βρεθούνε στο στωμάχι μας. Στα όργανα μας, στους αδέντες μας. Ναι. Γι' αυτό το έβαλα αυτό. Οτιδήποτε μίον περπατάει και φτάνει εκεί. Νομίζω ότι αυτό για λόγους που θέλουν να πάνε σε τουριστικές υπηρεσίες. Είναι ένα πολύ καλό φορτίο εμπίγωσης και ιδεολογικής τοποθέτησης απέναντι στη ζωή. Πρέπει να προσέχουμε. Ναι. Έχουμε ώρα άλλη. Στην ώρα εδώ έχω συνεργεία σε διαφορετικό πυκλό. Να το τελειώσουμε. Να το τελειώσουμε. Εδώ οι επιπτώσεις των άνθρωπον. Οι αλλεργίες, οι μεταλλάξεις, οι λιμώξεις από εμβόλια. Αυτό μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση και θα σας πω γιατί. Και εδώ βλέπετε μια εικόνα από Ανατολή. Απελπισία. Τι να κάνει αυτό το μωρό τώρα εδώ μέσα. Αν το ζήσει. Αν το ζήσει. Γι' αυτό ο έμβολλα εκεί τρέχει έτσι. Ναι. Και στην Αφρική. Βρήκανε λοιπόν στην Αγία Πετρούπολη. Το 2000 έγινε αυτό. Πέταξαν εμβόλια στο Θεό μας. Από ευλογιά. Και πήγανε και τα βρήκανε παιδιά. Και αρρώστησαν. Πέταξαν τα παιδιά έτσι. Ναι. Γιατί δεν κατάλαβαν τι πετούσαν που. Τι κρίμα. Τι κρίμα. Το περιβάλλον μας εγδικείται με ιστρογόνα. Γιατί δεν είπαμε ότι παίρνουμε διάφορα φάρμακα. Οι κυρίες που δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν παίρνουν τέτοια. Όπως επίσης και όσες θέλουν να προλάβουν ανεπιθύμιτες κύσεις. Έτσι λοιπόν. Κοιτάξτε τι γίνεται. Ναι. Ο κύκλος των γαμετικών κυτάρων του Άραινος. Και έχει στάδια ευπάθειας. Και του θύλαιος βέβαια. Έτσι. Μετά από στην ουσία γίνεται μια αγωνιμοποίηση. Υπάρχουν σε αυτό το σημείο μπορεί να αρχίσει η μετάλλαξη του εμβρίου. Μάλιστα. Και το εμβρίο εάν γίνει αγοράκι. Μπορεί να έχει διζγενεσία όρχαιο. Πολύ συνηπισμένο τελευταία. Γιατί είναι θέμα τις μετάλλαξες που ήδη γίνεται όταν πάει ο Άριο με σπερματοζοάριο. Από την αρχή. Οπότε τι γίνεται εδώ. Γίνεται σχηματισμός γαμετικών κυτάρων. Και πάνε αυτά στην επιδημίδα μετά. Έτσι. Και ήδη είναι προβληματικός ο άντρας. Όταν πια μεγαλώσει και γίνεται κύκλος. Άρα πρέπει να κοιτάμε πως θα μείνουμε έγκυες. Ή θα εγωνημοποιηθούμε από άντρες. Αυτή τη στιγμή πολύ εύκολα αρχίζουν να παίχνουν οι ομόφυλες μας πάνε από αυτά. Πολύ εύκολα. Για αυτό χρειάζεται διάφορες προσοχές. Πάνε πολύ γρήγορα πλέον στα φάρματα. Και σε τελική ανάλυση. Γιατί πρέπει μόνο οι γυναίκες να κοιτάξουν. Να σταματήσουν την ανεπιθυμητική ίση. Καταλαβαίνω. Υπάρχει και ο τρόπος από την πλευρά του άρρενος. Περιβαλλοντικοί παράγοντες της γενεσίας όρθιων. Έχει ανεπάρκεια ανδρογόνων. Μπορεί να επιδράσεις στους γενετικούς παράγοντες στα κύταρα σερτόλι. Να κάνει διαφοροποίηση των γαμετικών κυτάρων με αποτέλεσμα. Όλυγο ή ασθενοασπερμία. Και να ψάχνονται πού είναι τα σπέρματα. Και να παίρνουν φάρμακα. Δεύτερος κύκλος. Υποσπαδία ή κρυψωρχία. Αυτό είναι πολύ συνηθισμένο. Υχειρίζει στα μικρά παιδάκια για να είναι πολύ συνηθισμένο. Και είναι προβληματικό το υποσπαδίας. Είναι συχνές επεμβάσεις. Μια φορά δεν γίνεται. Δηλαδή το παιδεύει στο παιδάκι. Άρα δεν πρέπει να έχουμε αυτήν την ισχάση απέναντι. Όταν αποφασίσουμε και στη ζωή μας αλλά και όταν αποφασίσουμε να φέρουμε κάποιον στον κόσμο. Και ο καρκίνος βέβαια των όρφιων. Συχνώ. Τα αποτελέσματα τώρα του ανθρώπου είναι συνάρτηση βέβαια για να μην φύγουμε από εδώ και εγώ και εμείς. Και να πούμε μα τι μας τρελάνατε. Όλα αυτά είναι συνάρτηση και της τοξικότητας του φαρμάκου. Έτσι. Που βγαίνει στο περιβάλλον. Αλλά και της διάρκειας έκθεσης. Τώρα το να πάρεις μια φορά αντιβίωση γιατί πρέπει. Εντάξει. Αλλά με το παραμικρό δεν παίρνεις. Για παράδειγμα αν είμαστε στην εξωτή και δεν ξέρουμε πως γίνεται η χρήση τα φυτοφάρμακα. Δεν πρέπει να παίρνουμε το φρούτο από το δέντρο. Και να το τρώμε. Ακριβώς. Αν είμαστε στην αρχαία του δέκα δυο μέρες. Ακριβώς. Ακριβώς. Και επίσης εάν δεν ξέρουμε τι ανάλυση έχει υποστεί θαλάσσιο νερό. Δεν πάνε να χωριστούμε ένα νερό το οποίο να κάνουμε μπάνια αν έχει διπλακόλυση. Εσείς δεν είναι. Και ύστερα και στο θαλάσσιο νερό μπαίνοντας. Αυτό νομίζω ότι το έχουμε δει όλοι. Εάν έχει πολύ κόσμο αρχαία αρχή δεν είναι καθαρό. Όχι. Πρέπει να φύγουμε λίγο μέσα. Συγχωρώ. Λίγο γρήγορα τη διαχείριση των ιατρικών αποβλήτων. Ναι. Πρέπει να υπάρχει εσωτερικός κανονισμός. Σε κάθε νοσοκομείο. Δεν υπάρχει. Να κάνουμε την ερώτηση. Κρατιέται. Άρα πρέπει να υπάρχει κάποιος να εποπτεύει την εφαρμογή του. Ναι. Συλλογή μεταφορά. Πριν τη μεταφορά όμως κάνουμε μια προσωρινή αποθήκευση. Επεξεργασία και τελική διάθεση. Και ιδίως σε πανεπιστήμια που έχουν ιατρικές σχολές και νοσοκομεία μέσα στο χάμος. Και παιδεύουν όλοι οι φιλιττές να μην πλησιάζουν τέτοια απόβληση. Όχι. Όχι. Συλλογή λοιπόν. Κάνουμε διαχωρισμό στο καθένα. Πράσινο κίτρινο δοχείο. Μεταφορά. Σωστά. Προσωρινή αποθήκευση σε ειδικά σχεδιασμένο χώρο. Όχι όπου να είναι. Στο κάμπους. Γιατί στο κάμπους θα βρέξει. Το λιγότερο ας πούμε. Αυτό δεν το είχα σκεφτεί. Και γιατί υπάρχει και ένα άλλο ανθρωπιστικό ζήτημα. Πάρα πολλές φορές μειωνοτικές ομάδες όπως είναι η Ρωμά. Πηγαίνουν να υποστηρίξουν κάποιοι αστελίδους. Και μένουν έξω. Τα παιδάκια παίζουν. Είναι τρίμα να εκδένουμε μικρά παιδιά σε τέτοιο κίνδυνο. Εμείς που ξέρουμε. Ναι. Να πάνε και να καθίσουν. Να καθίσουν. Να πάνε και να καθίσουν. Να πάνε και να καθίσουν. Ναι. Και η επεξεργασία που μπορεί να είναι φυσική, θερμική ή βιολογική. Ανάλογα τι έχει ο καθένας. Και η τελική διάθεση πάντα στους κατάλληλους χώρους. Όχι η Ιταλία μεριά τα πήραμε στο καράβι και τα πήγαμε στη νότια Ιταλία και τα πετάξαμε. Και τώρα ψάχνονται να βρούνε τα βαρέλια. Έχουμε ένα χημικά όγουλα της Συρίας. Εγώ σε ένα χωριάδιο που ήταν κοντά στην Κρήτη. Γιατί ένα χημικό λάμπος να γίνει, οι άνθρωποι κάνουν και λάρτι. Κάνουμε. Αλλά σε αυτό μάλλον δεν κάνουμε. Στη συλλογή λοιπόν κάνουμε τον διαχωρισμό. Ανάλογα με την επεξεργασία θα πάμε στο αντίστοιχο χρώμα. Για αποστήρωση πάμε στον κίτρινο. Μάλιστα. Για αποτέφρωση πάμε στον κόκκινο. Μάλιστα. Όχι όμως αποτέφρωση από PVC. Αλλά. Υπάρχει οτιδήποτε άλλο. Το PVC μυρίζει. Είναι κάτι άλλο. Άρα υπάρχουν ειδικοί φούρνοι μέσα στα νοσοκομεία. Θεωρητικά. Ναι. Είχε ας πούμε το νοσοκομείο μας που βρίσκεται όπως κάθομαι εγώ αριστερά. Δεν δουλεύει πια. Α. Γιατί δεν δουλεύει πια. Δεν δουλεύει πια. Χαρά. Ναι. Υπήρχε το νοσοκομείο που κάθομαι από δεξιά. Κι αυτό δεν δουλεύει πια. Α. Δεν ξέρω τι γίνεται. Πριν πάω εδώ στα εχμήρα χρειάζεται προσοχή. Έτσι. Ε. Βέβαια. Ασφαλώς. Δεν είναι νάιλον εκεί είναι κουτί. Και για αποτέφρωση έχουμε τουλάχιστον 11.000 βαθμούς Κελσίου. Δεν είναι αστεία. Α. Αλλά και στα σπίτια μας όταν έρχεται νοσοκόμα περιπερόμενη για να κάνει νέση σε ασθενή. Δεν τα πετάμε μετά. Να ξαναβάζουμε το πλαστικό της βελόνας, να κοσπούμε τη βελόνα από τη σύννητα, να τα τυλίγουμε με κάτι που να είναι αλυμινόχατο δύο δεξι φορές και σαν να τα πετάμε. Ναι. Τι στρε να τα πετάμε. Που δεν πρέπει να τα πετάμε αλλά δεν γίνεται διαφορετικά. Ας τα βγαίνουμε στον φαρμακείο και αυτά αλλά πάντως όχι έτσι όπως το παίρνουμε από την νοσοκόμα. Στον φαρμακείο για να είναι στο σπίτι. Ματολογικά και ογκολογικά σε ένα νοσοκομείο τα βρήκα αυτά και βλέπετε εδώ πέρα είναι το κόκκινο, το κίτερνο, το μπλε, το άσπρο, clear bag λέμε και εδώ όταν πρέπει να δούμε τι πρέπει να ενημερώσουμε ας πούμε καταστάσεις. Λίγο γρήγορα μια και... Α αυτό μου το έδωσε πάλι ο Γιάννης για το πως πρέπει να είμαστε ντυμένοι. Γιάννη Ζουκαλέκης γενοκόνος για παιδί. Αυτό είναι και ο Γιώργος αλλά και όποιος από το νοσοκομείο μαζεύει απόβλητα. Άρα αυτή είναι και περίπου η εικόνα που θα μεταφέρουν στη διαθυμερινή ζωή αυτή σε μια πανσιόν να καθαρίσουμε και δεν ξέρουμε τι καθαρίζουμε. Τι καθαρίζουμε ακριβώς. Μουαλέτα. Ναι τα φαρμακία μας υπάρχουν φαρμακία που πράγματι έχουν αυτή τη συσκευασία. Λέει επάνω όχι συσκευασίες όχι ναρκωτικά. Όταν λέμε όχι συσκευασίες εννοούμε δεν παίρνουμε το κουτί να το πετάξουμε ρίχνεις τα χαπάκια. Εντάξει ρίχνεις τα χαπάκια. Αυτό είναι των φαρμακοποιών της Θεσσαλονίκης. Εδώ έχει χρήσιμες οδηγίες στον Κάδο βλέπετε τι γίνεται. Εδώ είναι στη Ροδόπη. Αυτό είναι πράσινο και το είχαν οι φαρμακοποιοί της Ροδόπης. Μπορεί να το έφερε από εκεί ο φαρμακοποιός. Γιατί της Θεσσαλονίκης. Και θα το έφερε από εκεί ίσως. Δεν υπάρχει πρόβλημα το ίδιο είναι φτάνει που το χρησιμοποιεί ο άνθρωπος. Προτροπές λοιπόν. Συνετή συνταγωγράφηση. Περιορισμός χρήσης αποχρετευτικού συστήματος για απόρριψη χρησιμοποιούμενου σκευασμάτων. Επαναχρησιμοποίηση. Αυτό που είπα να τα δίνουμε όταν δεν λύγουν σε οργανισμούς. Και χορίγηση σε άλλους ενδιαφερόμενους πάντα όμως μέσω γιατρού. Εγώ δεν θα το δώσω στη γειτόνισσα. Όχι δεν γίνεται αφού δεν έχουμε την ειδική γνώση. Κάποιος που είναι χρήσιμος ένα μπορεί να είναι ειδική γνώσσα. Για αυτό άλλωστε σήμερα θα μπει στη διαδικασία. Έχει μπει στο εξωτερικό. Για την ίδια αρρώστια ο κάθε ασθενής να παίρνει τον δικό του φάρμακο. Για την ίδια αρρώστια. Στις ΗΠΑ υπάρχει μια εθνική πολιτική διαχείριση. Αφαιρέστε την ταμπέλα σήμαση. Γιατί μου το ρωτάνε αυτό. Γιατί είναι σαν να λέω ότι η κυρία Κασάπη υπάρχει από καρδιά. Είναι προσωπικά δεδομένα. Αξιοποιήστε εθνικά και τοπικά προγράμματα. Εννοείται. Όπου είναι διαθέσιμες. Όπου έχουμε μπορούμε να το κάνουμε. Επειδή είχε πάει ένας συνάδελφος εκεί. Μου έφερε αυτό εδώ. Και λέει ότι προς αποτέφρος συμμαζεύοντας από τους φαρμακοποιούς διάφορα φάρμακα. Υπήρχε ένα δικτύο αυτό το Σικλαμέτ. 14.000 τόνια αποβλήτων. Έδωσαν το 2003 σε 8.000 σπίτια φωτισμό. Καταπληκτικό. Εγώ πήγα να το κάνω συζήτηση. Έχουμε κάτι ανάλογο με συναδέρφους που βρίσκονται όπως κάθομαι δεξιά μας. Αλλά δεν μπορούσαμε να γίνουμε. Μαρήσατε. Δεν ξέρω γιατί. Μαρήσατε. Η Γενική Γραμματεία μας έχει δώσει αυτό για τη χωματερή της Αισαλονίκης. Δεν ξέρω. Πρόκειται για το 10% το συνόλου των αποβλήτων. Κι άλλα τα υπόλοιπα παπέρνει. Είναι δικίνηση. Είναι δικίνηση. Όταν βρέχει αυτά δεν πηγαίνουν ξανά στο μητροφόρο ή ρίξοντα. Δηλαδή μιλούμε για τις σκουριάς και είναι σωστό να μιλούμε. Και δίπλα μας είναι αυτά. Δεν είναι μόνο οι σκουριές εκεί. Ο τρόπος που χειριζόμαστε το θέμα της φύσης και περιβάλλοντας και ειδικά εινείς οι έργες. Είναι μόνο όταν είναι κάποιο ζήτημα εκμείς. Όταν τελειώσαμε. Τότε θα μιλήσουμε. Να εδώ μια καλή φωτογραφία. Αυτήν την βρήκα από εφημερίδα. Οπότε είναι ντυμένος αρκετά καλά. Εκείνη την περίοδο είχανε γίνει προβλήματα και πετούσανε τα αποβλήτα ακόμα και από τα νοσοκομεία έξω. Στους διαδρόμους χαμός. Και τότε το Μάιο του εννιά είχε γίνει μεγάλο πρόβλημα με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Αυτό και το έβαλα εδώ. Πρέπει να μιλάμε και στους ανθρώπους που εργάζονται στους ΚΙΤΑ. Εγώ δεν βλέπω κατ' αρχήν σωστά γιαδημένους τους ανθρώπους που προσφέρουν υπηρεσίες στα αγορυματοχώρα. Τίποτα. Άντε να βάλει κανείς μόνος του κάνα γάντια. Και εκείνα τα γάντια είναι τόσο μεγάλα που τα βλέπω πολλές φορές πεταμένα στο δρόμο γιατί του έχει φύγει. Και είναι προστατευτικό γιατί το κρατάει μέλλες το ίδιο. Το ίδιο ακριβώς. Απόβλητα, να το, στους διαδρόμους για το λόγο του αληθές. Ε, άμα το γράφικο είναι θέλω και εσύ. Έτσι λοιπόν το έργο του Μηταρά μας φέρνει πολύ κοντά στο ότι σε λίγο η γη μας θα πεθάνει. Μα αυτά που τις κάνουμε. Και πριν κλείσω ήθελα να δείξω αυτό. Βέβαια δεν είναι απόβλητο φαρμακευτικό αυτό το πράγμα. Αυτό είναι οι θήκες που βάζουμε σκοκακόλες. Μια μικρή λοιπόν, πώς τη λένε αυτήν, ταρταρούγα. Μπήκε μέσα όταν ήτανε μικρή. Και μεγάλωσε έτσι η καημένη χελώνα. Τη βρήκανε λοιπόν και την πήγανε, αυτό γίνεται στην Αμερική. Για αυτό ήθελα να το δείτε. Την πήγανε στην Αμερική και την ιετρική του κέντρου, της το έβγαλα. Αλλά βρήκανε ότι ήδη τα όργανα της μέσα έχουνε πρόβλημα γιατί μεγάλωσε έτσι. Δεν μπορέσε να βγει η χελονίτσα από εκεί μέσα και τώρα περπατάει έτσι. Καημένο Ζωάννη, μα τι αφηλογράφημα αυτό για διαφορία για το περιβάλλον. Τώρα περπατάει έτσι. Είναι προβληματικά, την προσέχουνε γιατί την έχουνε σε πάρκο. Αλλά όμως δηλαδή τι να πω. Στον άνθρωπο, τι έπαθε η χελώνα. Έτσι λοιπόν στις 22 Απριλίου είναι η μέρα της γης, ας το προσέχουμε και στις 5 Ιουνίου είναι η μέρα του περιβάλλοντος. Σας το θυμίσουμε με δράση, όχι μόνο με ευχές. Με δράση και να μας φωνάσετε να βοηθούμε και να είμαστε ενίπλα σας. Ευχαριστώ πολύ. Είστε πολύ καλά.