Διαδικτυακό σεμινάριο της SafeLine - χρήσιμες συμβουλές (SaferInternet4Kids- Ελληνικό Κέντ. Ασφαλ. Διαδικτ., 2017)
: Καλώς ήρθατε στο διαδικτυακό σεμινάριο της Safe Line, της ελληνικής ανοιχτής γραμμής που δέχεται καταγγελίες για παράνομο περιεχόμενο και την παράνομη δραστηριότητα του διαδικτύου. Χρήσιμε συμβουλές για την καταπολέμηση του παράνομο περιεχομένου στο διαδίκτυο. Η πρόληψη παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην προστασία μας από το παράνομο περιεχόμενο ή την παράνομη δραστηριότητα του διαδικτύου. Για το λόγο αυτό είναι καλό να ενημερώνουμε τους ανήλικους χρήστες ότι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί με τα προσωπικά δεδομένα που δημοσιεύουν και που αποστέλνουν μέσω διαδικτύου και τις διαδικτυακές επαφές που κάνουν. Να σταματούν την συνομιλία με όποιον τους κάνει να αισθάνονται άβολα ή προσβλητικά. Να μην γνωστοποιούν και αναλάζουν συχνά τον κωδικό πρόσβασης που διαθέτουν στους λογαριασμούς τους, καθώς επίσης να μην πραγματοποιούν διαδικτυακές αγορές χωρίς να έχουν ενημερώσει τους γονείς τους προηγουμένως. Καταγγείλτε το παράνομο περιεχόμενο. Είναι πολύ σημαντικό όταν έρθουμε αντιμέτωπη με παράνομο περιεχόμενο ή παράνομη δραστηριότητα να μην το προσπεράσουμε αλλά να κάνουμε κάτι για την καταπολέμησή του. Η Safe Line δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να καταγγείλουν παράνομο περιεχόμενο ή δραστηριότητα μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας που διαθέτει ή με την αποστολή email στο report.safeline.gr Καταγγείλτε το. Μην το προσπερνάς.