Performance | Matina Sous Peau | TEDxUniversityoftheAegean (TEDx UniversityoftheAegean, 2018)
: Είμαι η Ματίνα, έχω έρθει εδώ με την ιδιότητα της μουσικής παραγωγούς, Ματίνα, να σου πω, για να σας παρουσιάσω κάποια από τα κομμάτια που έχω κάνει τα τελευταία περίπου δέκα χρόνια, τα οποία είναι μασάπ και διασκευές. Η αλήθεια είναι ότι είναι η πρώτη, πρώτη φορά που το παρουσιάζω στο πράγμα live. Ο Ματίνας είναι η πρώτη φορά που το παρουσιάζω στο πράγμα live. Η αλήθεια είναι ότι είναι η πρώτη, πρώτη φορά που το παρουσιάζω στο πράγμα live. Οπότε δείξτε κατανόηση. Ο λόγος που βρίσκομαι εδώ είναι περίπου λίγο ή πολύ ο λόγος για τον οποίο ξεκίνησα να κάνω αυτά τα κομμάτια. Ήταν μια περίεργεια να δω πώς διαφορετικά κομμάτια ή μάλλον κομμάτια που φαινομενικά θα ένιωζαν άσχετα ή ασύνδετα θα μπορούσαν να συνδεθούν με έναν ενδιαφέροντα τρόπο. Και η σύνδεση με το θέμα είναι ότι ας πούμε ότι αποκόπτουμε από ένα μουσικό κομμάτι το πολιτικο-κοινωνικό πλαίσιο από το οποίο μπορεί να πηγάζει ή το μουσικό στυλ στο οποίο μπορεί να εντάσσεται ή την κοινωνική ομάδα στην οποία μπορεί να απευθύνεται. Αν το κάνουμε αυτό, αυτό που απομένει είναι τελικά μουσικές φόρμες οι οποίες μπορούν να συνδυαστούν με διάφορους τρόπους. Θα προσπαθήσω να σας δείξω κάποιους από αυτούς. Προχωρές αργά στο μπαρτοναυαγείο βρέθηκαν τα πίνανα κάθοντανε στο διπλανό σκαπό και κοινούσε με οίσκι και νεό Προχωρές αργά στο μπαρτοναυαγείο βρέθηκαν τα πίνανα κάθοντανε στο διπλανό σκαπό και κοινούσε με οίσκι και νεό Προχωρές αργά στο μπαρτοναυαγείο βρέθηκαν τα πίνανα κάθοντανε στο διπλανό σκαπό και κοινούσε με οίσκι και νεό Κοιτάξε γύρω τους στιγμούς και μεθυσμένους Ενώ που εγώ τους αγαπάω τους κολλασμένους Αν θες να γειασεις πρέπει να αμαρτήσεις και αν προλάβεις ας μετανοήσεις Προχωρές αργά στο μπαρτοναυαγείο βρέθηκαν τα πίνανα κάθοντανε στο διπλανό σκαπό και κοινούσε με οίσκι και νεό Προχωρές αργά στο μπαρτοναυαγείο βρέθηκαν τα πίνανα κάθοντανε στο διπλανό σκαπό και κοινούσε με οίσκι και νεό κάθοντανε στο διπλανό σκαπό στο τέλος πλήρωσε και το λογαριασμό Σας ευχαριστώ Περνάω λοιπόν από την Αρλέτα και ένα ανθρωπιτικό μάτι σε ένα συνδυασμό Latin Dab, Βρετανικό Hip Hop και Ελληνικό Βρετανικό Hip Hop και Ελληνικό Περνάω λοιπόν από την Αρλέτα και ένα ανθρωπιτικό μάτι σε ένα συνδυασμό Latin Dab, Βρετανικό Hip Hop και Ελληνικό Περνάω λοιπόν από την Αρλέτα και ένα ανθρωπιτικό μάτι σε ένα συνδυασμό Latin Dab, Βρετανικό Hip Hop και Ελληνικό Περνάω λοιπόν από την Αρλέτα και ένα ανθρωπιτικό μάτι σε ένα συνδυασμό Latin Dab, Βρετανικό Περνάω λοιπόν από την Αρλέτα και ένα ανθρωπιτικό μάτι σε ένα συνδυασμό Latin Dab, Βρετανικό Περνάω λοιπόν από την Αρλέτα και ένα ανθρωπιτικό μάτι σε ένα συνδυασμό Latin Dab, Βρετανικό Περνάω λοιπόν από την Αρλέτα και ένα ανθρωπιτικό μάτι σε ένα συνδυασμό Latin Dab, Βρετανικό Περνάω λοιπόν από την Αρλέτα και ένα ανθρωπιτικό μάτι σε ένα συνδυασμό Latin Dab, Βρετανικό Περνάω λοιπόν από την Αρλέτα και ένα ανθρωπιτικό μάτι σε ένα συνδυασμό Latin Dab, Βρετανικό Περνάω λοιπόν από την Αρλέτα και ένα ανθρωπιτικό μάτι σε ένα συνδυασμό Latin Dab, Βρετανικό Περνάω λοιπόν από την Αρλέτα και ένα ανθρωπιτικό μάτι σε ένα συνδυασμό Latin Dab, Βρετανικό Περνάω λοιπόν από την Αρλέτα και ένα ανθρωπιτικό μάτι σε ένα συνδυασμό Latin Dab, Βρετανικό Περνάω λοιπόν από την Αρλέτα και ένα ανθρωπιτικό μάτι σε ένα συνδυασμό Latin Dab, Βρετανικό Περνάω λοιπόν από την Αρλέτα και ένα ανθρωπιτικό μάτι σε ένα συνδυασμό Latin Dab, Βρετανικό Περνάω λοιπόν από την Αρλέτα και ένα ανθρωπιτικό μάτι σε ένα συνδυασμό Latin Dab, Βρετανικό Περνάω λοιπόν από την Αρλέτα και ένα ανθρωπιτικό μάτι σε ένα συνδυασμό Latin Dab, Βρετανικό Περνάω λοιπόν από την Αρλέτα και ένα ανθρωπιτικό μάτι σε ένα συνδυασμό Latin Dab, Βρετανικό Περνάω λοιπόν από την Αρλέτα και ένα ανθρωπιτικό μάτι σε ένα συνδυασμό Latin Dab, Βρετανικό Περνάω λοιπόν από την Αρλέτα και ένα ανθρωπιτικό μάτι σε ένα συνδυασμό Latin Dab, Βρετανικό Περνάω λοιπόν από την Αρλέτα και ένα ανθρωπιτικό μάτι σε ένα συνδυασμό Latin Dab, Βρετανικό Περνάω λοιπόν από την Αρλέτα και ένα ανθρωπιτικό μάτι σε ένα συνδυασμό Latin Dab, Βρετανικό Περνάω λοιπόν από την Αρλέτα και ένα ανθρωπιτικό μάτι σε ένα συνδυασμό Latin Dab, Βρετανικό Περνάω λοιπόν από την Αρλέτα και ένα ανθρωπιτικό μάτι σε ένα συνδυασμό Latin Dab, Βρετανικό Περνάω λοιπόν από την Αρλέτα και ένα ανθρωπιτικό μάτι σε ένα συνδυασμό Latin Dab, Βρετανικό Περνάω λοιπόν από την Αρλέτα και ένα ανθρωπιτικό μάτι σε ένα συνδυασμό Latin Dab, Βρετανικό Περνάω λοιπόν από την Αρλέτα και ένα ανθρωπιτικό μάτι σε ένα συνδυασμό Latin Dab, Βρετανικό Μουσική Γιατί ζητάς να μιλήσουμε για μας να μ' αγκαλιάζεις πως τολμάς Πονέσα τόσο αυτή τη φορά θα νικήσω με διαφορά Είναι αργά να παραδέχεσαι ότι φταίς σε έχω αφήσει μια για πάντα στο χτες Τώρα πια μπορώ να τη σταθώ ξέρω δε θα χαθώ Ξέρω τι ζητά τίποτα δε μένει πια να με κρατάει μόνο αυτό μετράει ξέρω τι ζητά και θα ζω την κάθε μέρα που περνάει μόνο αυτό μετράει Πού ήσουν εσύ τότε που μ' όπηκα στα δυο σε ήθελα τόσο, μα δεν είχες καιρό Τώρα στα δυσκολά μου λες πως μ' αγαπάς τέτοια λέξη μη τη σκορπάς θα το παλέψω ακόμα κι αν κουραστώ το όνειρο δείχνει πάντα δρόμο σωστό Τώρα πια για μένα προσπαθώ το ξέρω δε θα χαθώ Ξέρω τι ζητά τίποτα δε μένει πια να με κρατάει μόνο αυτό μετράει ξέρω τι ζητά και θα ζω την κάθε μέρα που περνάει μόνο αυτό μετράει Σας αποχαιρετώ με ένα τελευταίο κομμάτι που το αγαπάω πάρα πολύ και θα προχωρήσω να το αγαπήσω Παλιά φωτογραφία στην άδεια παραλία σιωπή Κοιτάζω το μπαλκόνι το δρόμο που θολώνει η βροχή Λένε πως τη χώρα που να βάγισες βασιλεύουν οι μάγισες Βουλιάζουνε στο βυθό και σε βγάζουνε στον αφρό Η πούλη σαν καγάβι τα φώτα της ανάβει γιορτή Θυμάμαι που γελούσες να μείνω μου ζητούσες παιδί Λένε πως μας αφήνες στα κύματα φυλαχτά και μηνύματα Τα βρήκανε τα πουλιά και χαθήκανε ξαφνικά ξαφνικά Καλή συνέχεια.