24η Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας 2018 (Δήμος Καβάλας - Μunicipality of Κavala, 2018)
: Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Καλημέρα σας. Ξεκινάει η 24η συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλα, σήμερα, Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου, 2018. Έχουν ενημερώσει το Προεδρείο για την απουσία τους στο εξωτερικό. Ο κ. Σιμητζίς, η κ. Δρακονάκη και ο κ. Τουλκίδης. Η κ. Ιωσυφίδου, η οποία απουσιάζει στη Λήμνου και έχει τώρα συνάντηση με τον δήμαρχο Λήμνου. Και η κ. Κατερίνα Ιωαννίδου. Οι συνεδριάσεις του σώματος από τις επόμενες συνεδρίες θα ξεκινάνε στις 7 η ώρα. Σήμερα ξεκινήσαμε στις 8 λόγω της έκθεσης ζωγραφικής στα εγγένια τα οποία υπήρχαν. Μου θυμίζει, δήμαρχο, στο Πόθενέσκες όσοι συνάδελφοι είστε υπόχρη. Συνάδελφοι, έχει έρθει στο Προεδρίο μια επιστολή από τη Διεύθυνση Δευτεροβουλίου. Η οποία, εξαιτίας ενός ζητήματος που προέκυψε από επικεφαλής παρατάξεως επίσκεψης ελίκαιο της πόλης μας, μου ζητάει να σας γνωρίσω τα παρακάτω. Θέμα επισκέψης δημιουργικών δημιουργικών. Σας ενημερώνουμε ότι οι Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων του Δήμου Καβάλας έχουν ενημερωθεί από την υπηρεσία μας ότι εκλεγμένοι και υποψήφιοι αυτοδιοικητικοί σύμβουλοι δίνανται να επισκέπτονται τις σχολικές μονάδες και να ενημερώνονται από τον Διευθυντή μας για τα κτυριακά προβλήματα της σχολικής μονάδος εκτός του ορίου λειτουργίας των σχολείων. Παρακαλούμε να ενημερωθούν σχετικά τα μέλη του συμβουλίου προκειμένου να διευκολύνουν τους Διευθυντές σχολικών μονάδων στην τήρηση της ανωτέρω οδηγίας και να διευκολυνθούν και οι ίδιοι τις επισκέψεις τους. Άρα, να μην επαναληφθεί το φαινόμενο επισκέψεων εν ώρα διδασκαλίας και οι επισκέψεις αφορούν ενημέρωση αποκλειστικά και μόνο των προβλημάτων των κτυρίων που τυχόν υπάρχουν σε κάθε σχολική μονάδα. Αυτά μας λέει η δεύτεροβάθμη. Τώρα, έχουμε διανύμη σε όλους τους επικυφαλείς των παρατάξεων ένα έγγραφο από τον Αθλητικό Σύλλογο Καλαδοσφαίρη Σαμαία Ήρης Καβάλα με την οποία, για να μην τη διαβάζω τώρα όλοι, απευθύνονται στο Δημοτικό Συμβούλιο και ζητούν τη συμπαράσταση και τη βοήθειά μας έτσι ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν να αθλούνται και να βοηθούν τα άτομα με αναπηρία ούτως ώστε να βγουν από την κοινωνική απομόνωση. Κυρίως το θέμα έχει να κάνει με την προμήθεια αγωνιστικών αμαξιδίων γιατί η ομάδα ήδη έχει αξιοπρεπή παρουσία στο Πανελλήνιο Προτάθλημα και εξαιτίας της έλλειψης αυτού των αμαξιδίων ο κίνδυνος τραυματισμού των αθλητών είναι μεγαλύτερος. Επίσης έχω ένα έτημα ποντελαϊκής εσπίρουσης και τον κ. Ποτόλια με το οποίο ζητάει από το Προεδρείο να μπει σε επόμενη συνενδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να πάρουμε αποφάσεις που θα με το σκεφτικό που αναφέρατε στην επιστολή την οποία κ. Γραμματέα παρακαλώ να δοθείς στους επικεφαλείς θα απαγορεύεται στους γεφιντές των σχολείων να απευθύνονται στους γονείς για ανέβρεση χρημάτων προκειμένου να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα των σχολείων και για ό,τι χρειάζεται να απευθύνονται αποκλειστικά προς το Δήμο. Θα το δούμε σε επόμενη συνενδρίαση κ. Ποτόλια. Θα μοιράσω το κείμενο τώρα στο επικεφαλείς των παρατάξεων. Τώρα κ. Δήμαρχε έχετε να κάνετε κάποιες ανακοινώσεις προς το σώμα ή θέλει ο κ. Φιλόσοκλου να ξεκαθαρίσουμε λίγο το ζήτημα με το μισό λεπτό. Προέδρε, αν επιτρέπετε να πω μια κουβέντα για αυτό το ζήτημα των αμαξιδίων, επειδή θεωρώ πως είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα, νομίζω πως πρέπει να καλέσουμε και τους ίδιους εδώ πέρα. Γιατί θεωρώ πως κάνουν μια πολύ σημαντική δουλειά και πρέπει... Όχι, δεν το συζητάμε, θεωρείται αυτονόητο. Όχι, φυσικά νομίζω πως είναι αυτονόητο. Θεωρώ σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο, σε συνενδρία, να τους καλέσουμε και τους ίδιους να μας αναπτύξουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και τα προβλήματα που έχουν, νομίζω θα βοηθήσουμε και εμείς στην κατεύθυνση αυτών των ανθρώπων και εμείς θα βοηθηθούμε. Παρακαλώ, δεν έχω καμία αντίρρηση, κύριε Ποτόλια. Ναι, κύριε Φιλόσολο. Να δώσω λίγο μια διευκρινή αγαπητή στην Αλφή. Έχουμε μιλήσει πάρα πολλές φορές με τα παιδιά. Τους βοηθούμε ως δήμος καβάλας όπου είναι αυτό εφικτό ή και με υματισμό, με μπάλες και όλα τα σχετικά. Έχουν ένα σοβαρό πρόβλημα και αυτό είναι αλήθεια με τα αμαξίδια, διότι τον τελευταίο καιρό κάνανε και προσθήκες δύο νέων παιδιών, τα οποία μάλιστα είναι και πάρα πολύ καλά. Το κάθε αμαξίδιο έχει περίπου, γιατί είχα ζητήσει να μου στείλουν αναλυτικά προδιαγραφές και τιμή, περίπου 1.500 με 2.000 ευρώ, πλύν όμως κατόπιν συνενόησης με τους υπηρεσιακούς παράγοντες. Είναι δυστυχώς νομικά ανέφυκτο να προχωρήσει η προμήθεια του συγκεκριμένου υλικού από τις υπηρεσίες και κατεπέκταση από τον δήμο. Εκεί υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα, διότι ενώ υπάρχει και η βούληση και τα χρήματα θα μπορούσαν να βρεθούν, πλύν όμως αυτό το πράγμα δεν μπορεί να προχωρήσει, διότι δεν μας το επιτρέπει εκεί με νομοθεσία, εκτός ότι κύριε Καλανταρίδη ανάλαξε κάτι. Εν πάση περιπτώση, κάνουμε κάποιες άλλες ενέργειες, μήπως βρούμε πόρους μέσω τρίτων να μπορέσει να καλυφθεί αυτή η ανάγκη, αλλά προφανώς θέλω να ξέρετε ότι αυτό είναι ένα αντικειμενικά δύσκολο πράγμα. Αυτό, ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε. Ναι, ευχαριστούμε τον κ. Φιλόσκουλ. Κυρία Δήμαρχε, παρακαλώ, έχετε το λόγο για κάποιες ανακοινώσεις. Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, Συς γνωρίζετε, κύριε Πρόεδρε, την προηγούμενη βδομάδα είχαμε κλείσει ένα ραντεβού με τον κ. Σαγγιλέα για να πάμε να μιλήσουμε για την περιβόητη οικογένεια των Ρωμά, η οποία κάνει την πλατεία Μασανοκάτου. Δεν είναι όλη Ρωμά, είναι μια συγκεκριμένη οικογένεια η οποία παρουσιάζει πολύ έντονα σημεία παραβατικότητας. Ανεβλήθη το ραντεβού για σήμερα το μεσημέρι και βέβαια μέσα στο Σαββατοκύριακο υπήρξε καινούριο επεισόδιο έντονο και ίσως αυτό ήρθε προς επίρροσιν αυτών που ζητάμε. Ελπίζω να μας άκουσε ο κ. Σαγγιλέας σήμερα, πήγαμε το μεσημέρι με τον κ. Πρόεδρο, ελπίζω να μπορέσει να μας βοηθήσει. Δεύτερον, με απόφαση του περιφερειάρχη, ενημερώνω το σώμα, του περιφερειάρχη κ. Χρήστου Μέτιου, χρηματοδοτείται από το ΠΕΠΕΣΠΑ, μελέτη του Δήμου Καβάλλας για τις καπναποθήκες. Η μελέτη έχει προλογισμό 74.000 ευρώ. Πρόκειται για την εκπόνηση ενός Master Plan που θα περιλαμβάνει την αποτύπωση όλων των καπναποθήκων ιδιωτικών και δημόσιων στην πόλη της Καβάλλας, την παραμετροπίηση των κτιρίων αυτών με βάση τα χαρακτηριστικά τους και την αναζήτηση σεναρίων επανάχρησης και προτάσεων χρήσεων γης που θα μπορούσαν αυτές να φιλοξενήσουν. Είναι ένα από τα θέματα με τα οποία συζήτησα προχθές με την Υφυπουργό Βορήου Ελλάδος. Το έργο είναι μέρος του ΒΑΑ και το οποίο θυμίζω είναι ένα συνεκτικό σχέδιο 13 διαφορετικών έργων. Ο Καπνεργάτης, το Οικόπεδο Κρέι, το 12ο Δημοτικό, ο Προσύννεμος Μόλος, το Ασύρματο Δίκτυο Δεδομένων, City Marketing, Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας, περνάει σήμερα από το Δημοτικό Συμβούλιο και άλλα, για τα οποία η Καβάλλα κέρδισε χρηματοδότηση 8.600.000 ευρώ μετά από ανταγωνιστική διαδικασία. Μεταξύ των Μητροπολιτικών Δήμων της Περιφέρειας, Αλεξανδρούπολη και Δράμα, οι άλλες δύο που θα χρηματοδοτηθούν, θα χρηματοδοτήσουν ανάλογα για αντίστοιχα ολοκληρωμένα σχέδια. Στόχος είναι η έβρεση τρόπων αξιοποίησης και εκμετάλλευσης στα πλαίσια του ελληνικού νομικού καθεστότος. Προτάσεις για τροποποιήσεις νόμων που θα μπορέσουν να ενισχύσουν το εγχείρημα και εν τέλει η ανάδειξη και προβολή του τεράστιου αυτού πλούτου της πόλης προς κάθε ενδιαφερόμενο επενδυτή. Το δεύτερο και το οποίο θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό, δεύτερη ανακοίνωση, αφορά την κρατική χρηματοδότηση για το έτος 2018. Εάν διαβάζετε τα εξειδικευμένα blogs της αυτοδιοίκησης, θα είδατε ότι για το 2018 η χρηματοδότηση της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι περιορισμένη κατά 300 εκατομμύρια ευρώ περίπου. Ενώ σύμφωνα με το προσχέδιο προϋπολογισμού για το έτος 2019, η περικοπή αυτή αγγίζει το ποσό των 900 εκατομμυρίων ευρώ. Και εδώ συμβαίνει το εξής τραγελαφικό. Την ώρα που η Γενική Κυβέρνηση μας φορτώνει με δικές της υποκρόσεις, την ίδια στιγμή μας αφαιρεί τεράστιους πόρους και παράλληλα επιδιώκει συνειδητά να μας ταιρίσει και σημαντική ακίνητη περιουσία, η οποία είτε νομικά είτε ηθικά και ιστορικά ανήκει στους καβαλιώτας. Εδώ είναι το επόμενο θέμα για το οποίο θέλω να σας ενημερώσω. Κύριε Πρόεδρε και αγαπητοί συνάδελφοι, θα ήθελα να κάνω μια σύντομη ενημέρωση σχετικά με το ζήτημα που ανέκυψε ως προς τα ακίνητα, τα οποία έχουν ή πρόκειται να περιέλθουν στο λεγόμενο υπερταμείο. Με την υπαρήθμου 86 του 18 έκτου του 18 απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 23-17 του 18, εξουσιοδοτείται ο Υπουργός Οικονομικών να εκδώσει τις σχετικές πράξεις και να προβεί σε κάθε αναγκαία πράξη προς μεταβίβαση στην ΕΤΑΔΑΕ 10.119 ακυνήτων κυριότητας ελληνικού δημοσίου και παρατήθεται η λίστα των ΚΑΕΚ των παραχωρούμενων ακυνήτων. Ακολούθως με την υπαρήθμη Υπουργείου Οικονομικών 00004586 του 18, η οποία δημοσιεύθηκε πάλι στο ΦΕΚ 23-20 του 18, μεταβιβάζονται στην ΕΤΑΔΑΕ τα οσάνω ακυνητά και τίφενται οι δικότεροι όροι και προϋποθέσεις για τη μεταβίβαση. Εκ των ακυνήτων που μεταβιβάζονται, περιλαμβάνονται 244 ακύνητα κείμενα στο Δήμο Καβάλλας. Προσοχή! Δεν υπάρχει κανένα ακύνητο ιδιοκτησίας του Δήμου σε αυτόν τον κατάλογο. Ακόμα και το παλιό νοσοκομείο του οποίου την ιδιοκτησία αμφισβητούσε το Δημόσιο, δεν υπάρχει σε αυτόν τον κατάλογο, διότι το ΚΑΕΚ στο κτηματολόγιο είναι Δήμος Καβάλλας. Μέχρι στιγμής η μεταβίβαση δεν έχει ολοκληρωθεί, με καταχώρηση των εγγραπτέων πράξεων στο κτηματολογικό γραφείο Καβάλλας και τα 244 ακίνητα εξακολουθούν, εμφανίζονται ως κυριότητα του ελληνικού δημοσίου. Εδώ και καιρό η Παράγοντες του Δήμου Καβάλλας, σε συνεργασία με τη νομική υπηρεσία και τους συνεργάτες μου, διερευνούν εξονυχιστικά όλα τα ακίνητα τα οποία έχουν έντονο ενδιαφέρον για τον δήμο και τους δημότες. Θα σας δώσω ενδεικτικά ορισμένα από αυτά. Πρώτον, παλιά δικαστήρια. Δεύτερον, το κτίριο σώματος στρατού, δηλαδή παλιά μεραρχία. Τρίτον, το ανοιχτό κολυμβητήριο μαζί με το Luna Park. Τέταρτον, Δημοτικό Μουσείο στην οδό Φιλίππον, εκεί που είναι το Διπεθέ. Πέμπτον, Μέγαρο Τόκου, δίπλα στη Μεγάλη Λέσχη. Έκτον, Άλσος των Πεντακοσίων. Έβδομον, κτίριο λιμεναρχείου και λιμενικού ταμείου. Όγδο, κτίριο της αστυνομίας. Ένατο, Χερσαία Ζώνη Λιμένος. Όλο το πεζοδρόμιο από το πάρκινγκ του Νοκ έως την Κυκλική Πλατεία μαζί με το παλιό πορθμίο. Φεριμπότ και στη Γωνία. Δέκατον, Τελονίο και κτίριο παλαιού ανταπεντομοτηρίου. Ενδέκατον, το σπίτι του στρατηγού στην Παναγία. Δωδέκατον, Παλαιό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Παναγία, ένα οικόπεδο που βρίσκεται κάτω από τον Μπρίκκι. Δέκατον, Τρίτο, πρώην παιδικό σταθμός Ρούσβελτ. Αυτά έχουν διασταυρωθεί όλα με την τεχνική υπηρεσία. Συνεχίζουμε το ψάξιμο. Ο έλεγχος αυτός θα ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα και ως εκ τούτου, κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα να σας παρακαλέσω, όπως και τους συναδέλφους, να προχωρήσουμε σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με μόνο θέμα αυτό, ώστε αφενός μεν να έχουν πλήρη εικόνα όλοι οι συνάδελφοι και οι δημότες, να κλειθούν οι βουλευτές του νομού μας, ώστε να εκθέσουν τις απόψεις τους και φυσικά να αποφασίσουμε από κοινού, εάν είναι δυνατόν, να αποφασίσουμε για τα επόμενα βήματά μας. Είναι αυτονόητο πως η Διοίκηση θα εκθέσει τότε τη συνολική δική της πρόταση για το εν λόγω θέμα. Αυτά είχα να ανακοινώσω, κύριε Πρόεδρε, για τα υπόλοιπα, ό,τι χρειαστεί θα απαντήσω. Για τον κύριο Τριανταφυλίδη, επίσης, δημιουργείται ένα θέμα. Κύριοι συνάδελφοι, δεν ξέρω αν είναι παρόν. Θα καλέσω το Δημοτικό Συμβούλιο, με συγχωρείτε, κύριε Πρόεδρε, να δείξει τη στήριξή του σε ένας συνάδελφός μας. Ο κύριος Τριανταφυλίδης οδηγείται σε επιθαρχική διαδικασία στο νοσοκομείο, διότι σε κάποια ημερομηνία, που δεν τη θυμάμαι απ' έξω, του Μαρτίου, νομίζω έχετε ένα χαρτί εσείς, παρέστη στο Δημοτικό Συμβούλιο, που ήταν καλεσμένος, σαν Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου και σε ώρα ηφημερίας του νοσοκομείου. Σαν γιατρός πρέπει να σας πω ότι όταν εφημερεύουμε δεν είμαστε μόνοι μας, σε καμία ειδικότητα. Έχουμε ειδικευόμενους, έχουμε συναδέρφους, έχουμε πολλά και διάφορα. Και βέβαια έχουμε και κινητά. Γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι οι πολλοί συναδερφοί μου παίρνουν μέρος σε περιφερειακά συμβούλια, σε δημοτικά συμβούλια, πάντοτε σε επιφυλακή και με το τηλέφωνο τους πάντοτε ανοιχτό. Εγώ, κύριε Πρόεδρε, θα σας καλέσω, επειδή σας έδωσα στα χέρια τι ακριβώς λέει ο νόμος για την δεδομένη περίπτωση, θα καλέσω τους συναδέλφους να εκδώσουν μια στήριξη στον συναδερφο, ο οποίος δεν είναι δυνατόν να διασύρεται κατά αυτόν τον τρόπο. Λοιπόν, συναδέλφοι, για να κλείσουμε αυτό το θέμα. Επειδή η δίωξη κατά το συναδέλφου έστω και σε επιθαρχικό, όχι έστω, σε επιθαρχικό επίπεδο είναι άκρως απαράδεκτη και επικίνδυνη για τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών, την ώρα που ο 3852 στο άρθρο 93 λέει ξεκάθαρα ότι οι δημοτικοί συμβούλοι, οι οποίοι είναι υπάλληλοι του δημοσίου, έχουν δικαίωμα να αποσιάσουν από την εργασία τους την ημέρα της συνεδρίας του δημοτικού συμβουλίου ή των επιτροπών του δήμου, στις οποίες είναι μέλη, εφόσον διεξάγονται σε εργάσιμες ώρες και ημέρες. Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και λοιπά χωρηγεί στους δημοτικούς συμβούλους που εμπίπτουν στις ανωτέρο κατηγορίες, βεβαίως, στη συμμετοχή της συνεδρίας για την υπηρεσία ή τον εργοδότη. Ασφαλώς και η εφημερία... Η εφημερία είναι βεβαίως εργάσιμη η μέρα και η ώρα. Συμμετείχε σε συνεδρία συγκατόπιν προς κλήσεως. Συνεπώς, νομίζω ότι θα είμαστε ενακόλουθοι προς το πνεύμα και το γράμμα του νόμου, αν δεν εκδίδαμε ένα ψήφισμα από κάτι, μια ανακοίνωση, μια ανακοίνωση συμπαράστασης στον συνάδελφο ο οποίος διώκεται πειθαρχικά. Θέλει, επί του θέματος, να τοποθετηθούν... Θα τοποθετηθούν επί του θέματος. Ναι, κύριε Παπά, παρακαλώ. Κύριε Πρόεδρε, κοιτάξτε να δείτε, όλοι εργαζόμενοι είμαστε, και μάλιστα οι περισσότεροι που είμαστε στον ιδιωτικό τομέα, πιθανόν να μην έχουμε, εμείς που είμαστε στα Πέτρα Λιλά δεν έχουμε τέτοιου είδους θέματα, αλλά άλλοι που είμαστε στον ιδιωτικό τομέα, πιθανόν να μην έχουμε, εμείς που είμαστε στα Πέτρα Λιλά δεν έχουμε τέτοιου είδους θέματα, αλλά άλλοι που είμαστε στον ιδιωτικό τομέα, πιθανόν να μην έχουμε, εμείς που είμαστε στα Πέτρα Λιλά δεν έχουμε τέτοιου είδους θέματα, αλλά άλλοι που είμαστε στον ιδιωτικό τομέα, πιθανόν να μην έχουμε τέτοιου είδους θέματα, αλλά άλλοι που είμαστε στον ιδιωτικό τομέα, πιθανόν να μην έχουμε τέτοιου είδους θέματα, αλλά άλλοι που είμαστε στον ιδιωτικό τομέα, πιθανόν να μην έχουμε τέτοιου είδους θέματα, αλλά άλλοι που είμαστε στον ιδιωτικό τομέα, πιθανόν να μην έχουμε τέτοιου είδους θέματα, αλλά άλλοι που είμαστε στον ιδιωτικό τομέα, πιθανόν να μην έχουμε τέτοιου είδους θέματα, αλλά άλλοι που είμαστε στον ιδιωτικό τομέα, πιθανόν να μην έχουμε τέτοιου είδους θέματα, αλλά άλλοι που είμαστε στον ιδιωτικό τομέα, πιθανόν να μην έχουμε τέτοιου είδους θέματα, αλλά άλλοι που είμαστε στον ιδιωτικό τομέα, πιθανόν να μην έχουμε τέτοιου είδους θέματα, αλλά άλλοι που είμαστε στον ιδιωτικό τομέα, πιθανόν να μην έχουμε τέτοιου είδους θέματα, αλλά άλλοι που είμαστε στον ιδιωτικό τομέα, πιθανόν να μην έχουμε τέτοιου είδους θέματα, αλλά άλλοι που είμαστε στον ιδιωτικό τομέα, πιθανόν να μην έχουμε τέτοιου είδους θέματα, αλλά άλλοι που είμαστε στον ιδιωτικό τομέα, πιθανόν να μην έχουμε τέτοιου είδους θέματα, αλλά άλλοι που είμαστε στον ιδιωτικό τομέα, πιθανόν να μην έχουμε τέτοιου είδους θέματα, αλλά άλλοι που είμαστε στον ιδιωτικό τομέα, πιθανόν να μην έχουμε τέτοιου είδους θέματα, αλλά άλλοι που είμαστε στον ιδιωτικό τομέα, πιθανόν να μην έχουμε τέτοιου είδους θέματα, αλλά άλλοι που είμαστε στον ιδιωτικό τομέα, πιθανόν να μην έχουμε τέτοιου είδους θέματα, αλλά άλλοι που είμαστε στον ιδιωτικό τομέα, πιθανόν να μην έχουμε τέτοιου είδους θέματα, αλλά άλλοι που είμαστε στον ιδιωτικό τομέα, πιθανόν να μην έχουμε τέτοιου είδους θέματα, αλλά άλλοι που είμαστε στον ιδιωτικό τομέα, πιθανόν να μην έχουμε τέτοιου είδους θέματα, αλλά άλλοι που είμαστε στον ιδιωτικό τομέα, πιθανόν να μην έχουμε τέτοιου είδους θέματα, αλλά άλλοι που είμαστε στον ιδιωτικό τομέα, πιθανόν να μην έχουμε τέτοιου είδους θέματα, αλλά άλλοι που είμαστε στον ιδιωτικό τομέα, πιθανόν να μην έχουμε τέτοιου είδους θέματα, αλλά άλλοι που είμαστε στον ιδιωτικό τομέα, πιθανόν να μην έχουμε τέτοιου είδους θέματα, αλλά άλλοι που είμαστε στον ιδιωτικό τομέα, πιθανόν να μην έχουμε τέτοιου είδους θέματα, αλλά άλλοι που είμαστε στον ιδιωτικό τομέα, πιθανόν να μην έχουμε τέτοιου είδους θέματα, αλλά άλλοι που είμαστε στον ιδιωτικό τομέα, πιθανόν να μην έχουμε τέτοιου είδους θέματα, αλλά άλλοι που είμαστε στον ιδιωτικό τομέα, πιθανόν να μην έχουμε τέτοιου είδους θέματα, αλλά άλλοι που είμαστε στον ιδιωτικό τομέα, πιθανόν να μην έχουμε τέτοιου είδους θέματα, αλλά άλλοι που είμαστε στον ιδιωτικό τομέα, πιθανόν να μην έχουμε τέτοιου είδους θέματα, αλλά άλλοι που είμαστε στον ιδιωτικό τομέα, πιθανόν να μην έχουμε τέτοιου είδους θέματα, αλλά άλλοι που είμαστε στον ιδιωτικό τομέα, πιθανόν να μην έχουμε τέτοιου είδους θέματα, αλλά άλλοι που είμαστε στον ιδιωτικό τομέα, πιθανόν να μην έχουμε τέτοιου είδους θέματα, αλλά άλλοι που είμαστε στον ιδιωτικό τομέα, πιθανόν να μην έχουμε τέτοιου είδους θέματα, αλλά άλλοι που είμαστε στον ιδιωτικό τομέα, πιθανόν να μην έχουμε τέτοιου είδους θέματα, αλλά άλλοι που είμαστε στον ιδιωτικό τομέα, πιθανόν να μην έχουμε τέτοιου είδους θέματα, αλλά άλλοι που είμαστε στον ιδιωτικό τομέα, πιθανόν να μην έχουμε τέτοιου είδους θέματα, αλλά άλλοι που είμαστε στον ιδιωτικό τομέα, πιθανόν να μην έχουμε τέτοιου είδους θέματα, αλλά άλλοι που είμαστε στον ιδιωτικό τομέα, πιθανόν να μην έχουμε τέτοιου είδους θέματα, αλλά άλλοι που είμαστε στον ιδιωτικό τομέα, πιθανόν να μην έχουμε τέτοιου είδους θέματα, αλλά άλλοι που είμαστε στον ιδιωτικό τομέα, πιθανόν να μην έχουμε τέτοιου είδους θέματα, αλλά άλλοι που είμαστε στον ιδιωτικό τομέα, πιθανόν να μην έχουμε τέτοιου είδους θέματα, αλλά άλλοι που είμαστε στον ιδιωτικό τομέα, πιθανόν να μην έχουμε τέτοιου είδους θέματα, αλλά άλλοι που είμαστε στον ιδιωτικό τομέα, πιθανόν να μην έχουμε τέτοιου είδους θέματα, αλλά άλλοι που είμαστε στον ιδιωτικό τομέα, πιθανόν να μην έχουμε τέτοιου είδους θέματα, αλλά άλλοι που είμαστε στον ιδιωτικό τομέα, πιθανόν να μην έχουμε τέτοιου είδους θέματα, αλλά άλλοι που είμαστε στον ιδιωτικό τομέα, πιθανόν να μην έχουμε τέτοιου είδους θέματα, αλλά άλλοι που είμαστε στον ιδιωτικό τομέα, πιθανόν να μην έχουμε τέτοιου είδους θέματα, αλλά άλλοι που είμαστε στον ιδιωτικό τομέα, πιθανόν να μην έχουμε τέτοιου είδους θέματα, αλλά άλλοι που είμαστε στον ιδιωτικό τομέα, πιθανόν να μην έχουμε τέτοιου είδους θέματα, αλλά άλλοι που είμαστε στον ιδιωτικό τομέα, πιθανόν να μην έχουμε τέτοιου είδους θέματα, αλλά άλλοι που είμαστε στον ιδιωτικό τομέα, πιθανόν να μην έχουμε τέτοιου είδους θέματα, αλλά άλλοι που είμαστε στον ιδιωτικό τομέα, πιθανόν να μην έχουμε τέτοιου είδους θέματα, αλλά άλλοι που είμαστε στον ιδιωτικό τομέα, πιθανόν να μην έχουμε τέτοιου είδους θέματα, αλλά άλλοι που είμαστε στον ιδιωτικό τομέα, πιθανόν να μην έχουμε τέτοιου είδους θέματα, αλλά άλλοι που είμαστε στον ιδιωτικό τομέα, πιθανόν να μην έχουμε τέτοιου είδους θέματα, αλλά άλλοι που είμαστε στον ιδιωτικό τομέα, πιθανόν να μην έχουμε τέτοιου είδους θέματα, αλλά άλλοι που είμαστε στον ιδιωτικό τομέα, πιθανόν να μην έχουμε τέτοιου είδους θέματα, αλλά άλλοι που είμαστε στον ιδιωτικό τομέα, πιθανόν να μην έχουμε τέτοιου είδους θέματα, αλλά άλλοι που είμαστε στον ιδιωτικό τομέα, πιθανόν να μην έχουμε τέτοιου είδους θέματα, αλλά άλλοι που είμαστε στον ιδιωτικό τομέα, πιθανόν να μην έχουμε τέτοιου είδους θέματα, αλλά άλλοι που είμαστε στον ιδιωτικό τομέα, πιθανόν να μην έχουμε τέτοιου είδους θέματα, αλλά άλλοι που είμαστε στον ιδιωτικό τομέα, πιθανόν να μην έχουμε τέτοιου είδους θέματα, αλλά άλλοι που είμαστε στον ιδιωτικό τομέα, πιθανόν να μην έχουμε τέτοιου είδους θέματα, αλλά άλλοι που είμαστε στον ιδιωτικό τομέα, πιθανόν να μην έχουμε τέτοιου είδους θέματα, αλλά άλλοι που είμαστε στον ιδιωτικό τομέα, πιθανόν να μην έχουμε τέτοιου είδους θέματα, αλλά άλλοι που είμαστε στον ιδιωτικό τομέα, πιθανόν να μην έχουμε τέτοιου είδους θέματα, αλλά άλλοι που είμαστε στον ιδιωτικό τομέα, πιθανόν να μην έχουμε τέτοιου είδους θέματα, αλλά άλλοι που είμαστε στον ιδιωτικό τομέα, πιθανόν να μην έχουμε τέτοιου είδους θέματα, αλλά άλλοι που είμαστε στον ιδιωτικό τομέα, πιθανόν να μην έχουμε τέτοιου είδους θέματα, αλλά άλλοι που είμαστε στον ιδιωτικό τομέα, πιθανόν να μην έχουμε τέτοιου είδους θέματα, αλλά άλλοι που είμαστε στον ιδιωτικό τομέα, πιθανόν να μην έχουμε τέτοιου είδους θέματα, αλλά άλλοι που είμαστε στον ιδιωτικό τομέα, πιθανόν να μην έχουμε τέτοιου είδους θέματα, αλλά άλλοι που είμαστε στον ιδιωτικό τομέα, πιθανόν να μην έχουμε τέτοιου είδους θέματα, αλλά άλλοι που είμαστε στον ιδιωτικό τομέα, πιθανόν να μην έχουμε τέτοιου είδους θέματα, αλλά άλλοι που είμαστε στον ιδιωτικό τομέα, πιθανόν να μην έχουμε τέτοιου είδους θέματα, αλλά άλλοι που είμαστε στον ιδιωτικό τομέα, πιθανόν να μην έχουμε τέτοιου είδους θέματα, αλλά άλλοι που είμαστε στον ιδιωτικό τομέα, πιθανόν να μην έχουμε τέτοιου είδους θέματα, αλλά άλλοι που είμαστε στον ιδιωτικό τομέα, πιθανόν να μην έχουμε τέτοιου είδους θέματα, αλλά άλλοι που είμαστε στον ιδιωτικό τομέα, πιθανόν να μην έχουμε τέτοιου είδους θέματα, αλλά άλλοι που είμαστε στον ιδιωτικό τομέα, πιθανόν να μην έχουμε τέτοιου είδους θέματα, Οι οικονομικά δεδομένα παρουσιάζει κάθε μία. Σε ό,τι έχει να κάνει με τη Νέα Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή, σας ενημερώνω ότι η μία, το ένα κενό, το οποίο υπήρξε και προσλήφθηκε μία κυρία από το Διηγητικό Σύμβουλο και από κανέναν άλλον, έγινε με βάση τα οικονομικά στοιχεία και τα οικονομικά δεδομένα, τα οποία παρουσίαζε σε επίπεδο εισοδηματικών κριτηριών. Και η συγκεκριμένη καθαρίστρα, επιτρέψτε μου να σας πω, παρουσίαζε τα πιο χαμηλά εισοδηματικά κριτηρία. Εάν σας συνημέρωσαν κάποιοι άλλοι συναδελφοί μας ή συναδελφοί σας ότι συνέβη κάτι άλλο πέραν αυτού που σας διαβεβαιώνω, ελάτε να το πούμε την άλλη φορά. Εντάξει, ευχαριστούμε πολύ, κύριε Καλανταρίδη, για την ελεγχόμενη ιδιολόγια, παρακαλώ. Λοιπόν, αυτή τη στιγμή η οικονομική υπηρεσία βρίσκεται για διαδικασία προμήθειας των γνωστών καρτών που ξέρουμε όλοι, τόσο για αυτούς οι οποίοι θα κάνουν χρήση της μονόωρης ή της δύοωρης τάθμευσης, καθώς επίσης και των αντίστοιχων καρτών με τις οποίες θα εφοδιαστούν οι μόνιμοι κάτοικοι. Ίσως μάλλον στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, και όχι αργότερα, θα έρθει και η σχετική εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα λέει ακριβώς ποιο είναι το αντίτιμο. Δεν υπάρχουν διαφορές σχέσεις με το παρελθόν, είναι ακριβώς το ίδιο, απλώς πρέπει να γίνει μια επικαιροποίηση αυτής της απόφασης. Και όσον αφορά τώρα τα θέματα γύρω από τη δημοτική αγορά που ανέφερε ο κ. Παπάς, σχεδόν σε καθημερινή βάση θα έλεγα ότι βεβαιώνονται παραβάσεις σε αυτούς τους χώρους, όντως υπάρχει πρόβλημα, γίνονται και καταγγελίες αρκετές στη συγκεκριμένη περιοχή. Πηγαίνει, ανταποκρίμεται να το πω έτσι, η δημοτική αστυνομία, βεβαιώνει την παράβαση που πρέπει να βεβαιώσει. Αυτό μπορούμε να κάνουμε, δεν μπορούμε να κάνουμε πραγματικά κάτι άλλο. Υπάρχει μια συνεργασία και με την τροχεία σε αυτά τα θέματα. Έχουμε τακτικές συναντήσεις έτσι ώστε να μπορέσουμε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Αυτά. Ευχαριστώ. Κύριε Παπαδόπουλος. Κύριε Παπαδόπουλος, παρακαλώ. Καλησπέρα, ευχαριστώ. Κύριε Δήμαρχε, μιλήσατε για την ενημέρωση. Έχετε την πολιτέλεια και το προνόμιο να βγαίνετε κάθε μέρα, είτε στα ράδια, είτε στιλειωράσεις, να ενημερώνετε στους ακροτές και τους τηλεθαντές σας. Το Δημοτικό Συμβούλιο, κύριε Δήμαρχε, συγγνώμη, επιτρέψτε μου, δεν το ενημερώνετε όπως πρέπει και δικά για μεγάλα θέματα. Δεύτερον, μιλάτε για την περιουσία που χάνονται από το ΤΑΙΠΕΔ. Καλά το θέτετε, αλλά τέσσερα χρόνια, κύριε Δήμαρχε, είστε Δήμαρχος. Όσο δεν αξιοποιείτε, όσο δεν δουλεύετε, όσο δεν σχεδιάζετε για το Δήμο, θα χάνουμε περιουσία. Τα άλλα όλα που λέτε θα τα κάνουμε. Τώρα θα κάνουμε ειδική συνεδρίαση, θα πουλήσετε τώρα κάποια πράγματα πολιτικά, αλλά η ουσία είναι μία. Κάποια χρόνια δεν έχετε αξιοποιήσει καμία αντιεκδίκηση. Μιλήσατε για το ΒΑΑ, μιλήσατε για τις 750.000, μιλήσατε για τα 8 εκατομμύρια. Μην ξεχνάτε ότι είναι δουλειά ετών. Καταφέραμε και μπήκε και εντάχθηκε στο πρόγραμμα. Να είναι καλά και ο Αντιβραίτης Καβάλας, ο κύριος Μαρκόπουλος, που συνεργαστήκατε και το πετύχατε. Μακάρι να υλοποιηθεί. Έχουμε μια ανησυχία από την απένταξη της πλατείας Καπνεργάτη, ότι μήπως κινδυνεύσουν και τα 8 εκατομμύρια και τα υπόλοιπα. Μακάρι, μακάρι, το προσπαθείτε, το μαθαίνω, το προσπαθείτε. Μακάρι να το πετύχουμε και να έρθουν, γιατί είναι λεφτά που θα έρθουν στην Καβάλα, θα πέσουν στην Καβάλα, θα ομορφύνει η πόλη μας και είμαστε θετικοί. Όμως, μιλήσατε εκεί, διαβάσατε για τη λέξη επανάχρηση. Κυρία Δήμαρχε, δεν έχετε ενημερωθεί ότι εδώ και δύο χρόνια τρέχει πρόγραμμα για την επανάχρηση κτίριων. Δεν κάνατε τίποτα. Λέτε για τα μεν αλλά δεν λέτε για τα δε. Δεν λέτε αυτά που ξεχάσατε, αφήσατε και δεν δουλέψατε. Όλοι οι δήμοι, σχεδόν όλοι οι δήμοι της Ελλάδος πήραν χρήματα για την επανάχρηση, αξιοποίηση δημοτικών ακινήτων και η Καβάλα είναι και σε αυτό το πρόγραμμα απόξε. Τρίτον, εδώ έχω στα χέρια μου τώρα το Αθλητικό Σύλλογο ΑΜΕΑ. Πράγματι τα παιδιά αυτά το ξέρετε όλοι, κάνουν μια σοβαρή δουλειά. Για να έρθει ένα έτοιμα εδώ, πρέπει να δείξουμε μια ευαισθησία. Προτείνω κύριε Δήμαρχε, μη πούμε τα τετριμένα, δεν προβλέπετε από το νόμο, γιατί δεν μας πιστεύει κανείς εδώ μέσα. Αφού δεν επιτρέπετε από το νόμο και το επικαλείστε, λέω το εξής, κάνω μια πρόταση. Όλοι να βάλουμε από κάτι, η Δημοτική Σύβουλη, από ένα καφέ να στείλουμε ένα μήνυμα. Όχι ότι θα σώσουμε τους ανθρώπους, αλλά σήμερα, με αυτή την έθιση, από αυτή την ειδική ομάδα, με αυτή την προσπάθεια που κάνουν, θεωρώ να δείξουμε μια ευαισθησία, να πούμε ότι όλοι από ένα καφέ θα βάλουμε, θα είναι κάτι να τους βοηθήσουμε. Δύο καροτσιά να πάρουν δύο, τρία-τρία. Από τον ευβολό μας, κύριε Δήμαρχε, αυτό προτείνω σαν πρόταση, να μην το προσπεράσουμε δηλαδή το θέμα. Το προτείνω και το εξετάζει ο Πρόεδρος και το Δημοτικό Συβούλιο. Κρινίδες, επισκέφτηκα την Κριακή της Κρινίδες, αλλάζουμε εκεί, κάνουμε ένα έργο χαλασσοδρόμος, η ανάπλαση καινούργια, δεν ξέρω αν είναι προβληματική, αλλά βλέπω ότι σε χρήματα που δόθηκαν από ΕΣΠΑ, το έργο σύντομα, τριών χρονών ένα έργο, δεν ξέρω ακριβώς να το προσδιορίσω, μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά φρέσκο έργο. Τώρα, ποιος δίνει χρήματα για να ξαναφτιάξει το έργο του ΕΣΠΑ σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Πάλι, καβαλί τους πληρώνουν, γιατί, τι έχει συμβεί, τι έχει γίνει. Δεύτερον, το σχολείο, ενημερώσετε μας, τι γίνεται στις Κρινίδες, το σχολείο των Κρινίδων. Δεν είναι δυνατόν, βρήκα τελήση, κάνατε κάτι, τέσσερα χρόνια μιλάτε, δώσατε υποσχέσεις, τι έγινε, θέλω να ενημερωθώ. Τι κάνατε με το παζάρι, κύριε Δημαρχέ, ήρθαν εδώ οι παζαρτζίδες, οι παραγωγοί, μιλήσατε εδώ, δεν ενημερωθήκαμε, τα ράδια ενημερωθήκαν και τα καναλιά, εμείς δεν ενημερωθήκαμε. Στις Κρινίδες, τελικά, θα το μεταφέρετε το παζάρι, θα μπει μέσα στο νηστό, θα μείνει εκεί που είναι. Γιατί άλλα λένε οι άνθρωποι στο παζάρι, άλλο δελτίο τί που βγάλατε εσείς. Θέλω μια ξεκάθαρη απάντηση. Θα μετακινηθεί το παζάρι, ναι ή όχι, ποια είναι η πολιτική βουλησή σας. Πεζόδρομοι, κάποτε εδώ άκουγα απόλυτα πράγματα που μπορεί να ήταν και σωστά, δεν αντιλαίω. Είπατε ότι έγινε μια ανάπλαση από την προηγούμενη διοίκηση, εμείς θέλουμε αυτό, είναι ποιότητα ζωής, θέλουμε να δοτηρήσουμε, άρα δεν επιτρέπουμε να γίνει αυτοκινητόδρομος ο πεζόδρομος. Την κυριακή που πήγα, κύριε Δήμαρχε, παρατήρησα ότι η είσοδη και έξοδη του πεζόδρομου είναι ορθάνυχτη, ενώ ήταν εμπαρωμένη μισό λεπτό. Θα ολοκληρώσω και θα μου απαντήσετε. Στις κρυνίδες του πεζόδρομου, στην ανάπλαση και τα αυτοκίνητα, κανονικότερα σαν να μη συμβαίνει κάτι. Τι έχει αλλάξει, κύριε Δήμαρχε, έρχονται εκλογές και αφήσαμε ελευθεράς. Θέλω να με ενημερώσετε. Και το πιο σοβαρό. Θέλω να μου πείτε τι συμβαίνει με αυτό το έργο της ανάπλασης, ξεκάθαρα μια και έξω, κύριε Δήμαρχε, γιατί θα καταλήξουμε στα δικαστήρια ο Δήμος. Και δεν ξέρω το γιατί. Αυτή την ενημέρωση έχω, θέλω να μου πείτε ακριβώς τι συμβαίνει. Ειδικό Γυμνάσιο και Λύκειο. Ένα είναι της Καβάλλας, το επισχεύτηκα πρόσφατα. Δεν θέλω να κάνω πολιτική με αυτό. Εκείνο που θέλω να πω, κύριε Δήμαρχε, το αφήνω στην Ευεσσέας, μόνο μια εικόνα θέλω να δείτε. Τα καλοριφέρ που δεν λειτουργούν. Είναι στην γωνία της αίθουσας και δεν λειτουργούν, δεν είναι στη θέση τους τα καλοριφέρ. Δεν θέλω να επεκταθώ και να πω παραπάνω κουβέντες. Εκείνο που θέλω να πω είναι ντροπή, λείστε το. Τώρα είναι ευθυνόπωρο πλέον. Παιδιά με ειδικές ανάγκες. Πρέπει να δείξουμε την ευαισία, εγώ την δείχνω, γιατί και είμαι ευαίσθητος και θέλω να τολμήσετε κι εσείς να σκύψετε πάνω από το κεφάλι. Βγάλατε δελτίο, μας ενημερώσατε για τα σχολεία, για τις σχολικές παρεμβάσεις. Αλλάξατε κλειδαριές, βάψατε πόρτες, αλλά δεν μας ενημερώσατε και θέλω να μας ενημερώσετε. Στα τέσσερα χρόνια, ποια είναι τα αιτήματα των σχολείων, οι πόρτες, οι κλειδαριές, για τις μούχλες ας πούμε δεν είχατε αιτήματα, για τη συντηρήση των σχολείων δεν είχατε αιτήματα. Πόσα ήταν τα αιτήματα και πόσα κάνατε, θέλω να ξέρω, θέλω να ξέρω, θέλω να ξέρω, θέλω να γνωρίζουμε, να γνωρίζουν και οι καβαλιότες. Θα πω και δυο κουβέντες για το κλειστό κολυβητήριο, γιατί έχει αφορμήσει σήμερα ένα θέμα για το κλειστό κολυβητήριο, προεκλογικά θέλετε να βάλετε 40 χιλιάρικα. Κύριε Δήμαρχε, είναι ένα πρόβλημα τεράστιο το κλειστό κολυβητήριο, υπάρχουν θέματα και προβλήματα. Ακόμα πέντε τρύπες, πέντε χρόνια δεν μπορέσατε να τις κλείσετε. Πότε θα τις κλείσετε αυτές τις τρύπες. Θέλει μια ενιαία αντιμετώπιση, γιατί υπάρχει μια προβληματική στέγη, πρέπει να δείτε σωστά το ενεργειακό και ακριβώς τι χρειάζεται το κολυβητήριο. Σταματήστε να κάνετε και να παίζετε με προκλαικά παιχνίδια και μελέτες τνηματικά. Δεν γίνεται έτσι. Περισσότερο κόστος και δεν λύνεται και το πρόβλημα. Κόστος για τους δημότητες των Καβαλιτούν και για τον Δήμο. Σας ευχαριστώ. Ευχαριστούμε τον κ. Παπαδόπουλο. Μισό λεπτο κ. Δήμαρκε πιο μπροστά. Σήμερα παραβρίσκεται στο Δημοτικό Συμβούλιο και να τον καλωσορίσουμε. Να του ευχηθούμε καλή στο όσο διάστημα που μένει καλή δύναμη στα καθέκοντά του. Ο νέος Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας της Λυδίας, ο κ. Χαραλαμπίδης ο Κώστας. Πρόεδρε καλή επιτυχία, καλή δύναμη. Μετά την παρέτηση του κ. Βοήδη ανέλαβε και ορκίστηκε ως νέος Πρόεδρος του Τοπικού της Λυδίας. Κυρία Δήμαρκε, παρακαλώ. Κύριε Πρόεδρε, δέκα προτάσεις είπε ο κ. Παπαδόπουλος και στις δέκα ανέφερε ότι κάνω έργα για προεκλογικούς λόγους. Δεν σταματάει ο Δήμος, αγαπητέ κ. Παπαδόπουλε, επειδή σε ένα χρόνο έχουμε εκλογές. Σε οχτώ μήνες. Ο Δήμος θα δουλεύει, αποφάσεις και δουλειά γίνεται τόσο καιρό και υπάρχουν διαδικασίες τις οποίες δυστυχώς δεν μπορούμε να παρακάμψουμε. Μέχρι και την τελευταία στιγμή θα γίνονται δημοτικά έργα και μετά τις εκλογές θα γίνονται δημοτικά έργα διότι πολύ καλά γνωρίζετε ότι η καινούργια διοίκηση όποια και να είναι αυτή, εγώ είμαι σίγουρη ότι θα είμαι εγώ, δεν θέλω να το λέω για μη σας κόβω τα φτερά. Λοιπόν, και η καινούργια διοίκηση ξέρετε πολύ καλά ότι αναλαμβάνει πρώτοι πρώτο. Μέχρι τότε δεν θα κάνουμε τίποτε, θα καθόμαστε. Πρώτοι ενάτο, αλλά κατουσίαν πρώτοι πρώτοι το έχουμε ζήσει από εμάς κ. Πρόεδρε. Ενημέρωση λέει στα ραδιόφωνα. Εγώ δεν έχω πάρει μόνη μου ποτέ ραδιόφωνο. Με παίρνουν απαντώ. Εσάς δεν σας βρίσκουν να πω τι ακούω, το καταλαβαίνετε. Εκείνη την ώρα, όπως λέτε κι εσείς, θέλετε και να ξεκουραστείτε. Λοιπόν, για τον οβολό που λέτε, εγώ θεωρώ ότι 40 άτομα που είμαστε εδώ να μαζέψουμε, επί 2 ευρώ, 80 ευρώ, μόνο χορηδεύουμε αυτούς τους ανθρώπους. Άλλο τρόπο, πιο σοβαρό τρόπο, μπορούμε να βρούμε χορηγούς. Παράδειγματος χάρη, ο Μπάτης, που είναι ιδιωτική επιχείρηση και δεν υπόκειται σε δημοσιονομικούς ελέγχους, μπορεί να χορηγήσει ένα τέτοιο αμαξίδιο. Παράδειγματος χάρη. Ήδη ότι... Καλά, εντάξει. Φαίνεται ότι θα μας πούν τότε οι άνθρωποι που θα έρθείτε εδώ, εφόσον του κάνει τόσα χρόνια ο Μπάτης, να σας δώσουμε και ένα βραβείο από το Δήμο. Παρακαλώ, παρακαλώ τώρα, παρακαλώ. Μην διακόπτετε. Είπε, θα καλέσουμε τους ανθρώπους εδώ, το είπε. Θα καλέσουμε τους ανθρώπους εδώ. Ρωτάτε για να ρωτάτε ή θέλετε απαντήσεις. Λοιπόν, στις κρινίδες, κύριε, που μας βάλατε... Μην το μιλάς, κύριε Πρόεδρε, γιατί το μιλάς. Έχει πρόβλημα άνθρωπος, δεν βλέπεις. Στις κρινίδες, κύριε Παπαδόπουλε, ποιος δίνει τα χρήματα για τον περιβόητο δρόμο. Ο ίδιος εργολάδος. Για να γίνει παραλαβή, πρέπει όλα να είναι εντάξει. Για το σχολείο των κρινίδων θα σας πει ο κύριος Γαλανταρίδης, που τα ξέρε απ' έξω και ανακατώτα. Το παζάρι και οι παζαρτζίδες σε διαβούλευση είμαστε, κύριε Παπαδόπουλε. Παντού προεκλογικά τα βλέπετε εσείς. Έχετε πρόβλημα, δεν πειράζει. Απ' έξω πολλά λέει κανείς, έξω απ' το χορό. Για το ειδικό Γυμνάσιο Κελί και ο κύριος Πετρόπουλε θα μας ενημερώσετε. Και ακούμε τον κύριο Καλανταρίδη, κύριε Πρόεδρε. Ναι, κύριε Καλανταρίδη. Λοιπόν, όσον αφορά κατ' αρχήν το Γυμνάσιο κρινίδων, αν και το ξέρετε, είμαι σίγουρος, παρά ταυτά, το ρωτάτε. Έχουν αποκατασταθεί πλήρως όλες οι φθορές και οι ζημίες, οι οποίες είχαν αναφερθεί και ζητήθηκαν να αποκατασταθούν, ακριβώς όπως ενημερώθηκε και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδαιμόνων και οι διευθύνσεις του Γυμνασίου και του Λικίου από την πρώτη στιγμή. Ότι ο δήμος με την εργολαβία που έχει για την αποκατάσταση των σχολικών κτιρίων θα αποκαταστήσει όλες τις ζημίες που έχουν αναφερθεί. Και έχει γίνει αυτό και με το παραπάνω και με καινούργιες φθορές, οι οποίες αναφέρθηκαν την τελευταία στιγμή, και όταν λέω την τελευταία στιγμή, αναφέρθηκαν όταν ήδη ήταν σε εξέλιξη η εργολαβία για την αποκατάσταση τόσο ό,τι αφορούσε τις πόρτες, ό,τι αφορούσε το δώμα το οποίο είχε προβλήματα, ό,τι αφορούσε τις αίθουσες των λιωμένων που ήταν εδώ και 10 με 15 χρόνια κατεστραμένα τα πατώματα, όλα λοιπόν έχουν αποκατασταθεί, συν το δώμα της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων το οποίο ζητήθηκε μέσα στο καλοκαίρι και ενώ έτρεχε ήδη η εργολαβία αποκατάστασης όλων των λοιπόν λοιπόν. Άρα έχει γίνει ακριβώς ό,τι έχει ζητηθεί. Όσον αφορά τώρα τη λαϊκή των κρινίδων. Δεν γίνεται κύριε Παπαδόπουλη τέσσερα χρόνια η διαβούλευση. Η διαβούλευση ξεκίνησε να το πούμε έτσι πριν την ψήφιση του καινούργιου νόμου ο οποίος δημοσιεύτηκε τον Νοέμβριο. Περιμέναμε παρότι ήμασταν έτοιμοι και είχαμε διαμορφωθεί ήδη έτοιμο τον κανονισμό. Περιμέναμε τη δημοσιεύση του νόμου, δημοσιεύτηκε τον Νοέμβριο. Ενσωματώθηκαν οι αλλαγές που έφερε ο καινούργιος νόμος όσον αφορά τη νομοθεσία στον καινούργιο κανονισμό και από τη στιγμή που υπήρξε αυτή η αλλαγή θεωρήσαμε φρόνημο να ξανασυζητήσουμε με όλους. Τώρα αν αυτό είναι κακό, πραγματικά εγώ προσωπικά τουλάχιστον δεν το βρίσκω κακό. Κάθε άλλο θα έλεγα. Ο Δήμος έχει διάφορες σκέψεις, προσπαθεί να βρει την χρυσή τομή θα λέγαμε γιατί υπάρχουν εκδιαμέτουρο αντίθετες απόψεις όποιον ρωτάς έχει και μία άποψη. Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν για όλους έτσι ώστε να μην υπάρξουν να το πούμε έτσι προβλήματα. Κάτι άλλο Δήμαρχε είπατε να απαντήσω, δεν ξέρω. Ο κύριος Παπαδόπουλος παρακαλώ. Ο κύριος Παπαδόπουλος συνεχίζοντας την αντικατασκοπική του τακτική παραθένει ότι είτε με την άδεια είτε χωρίς την άδεια επισκέπτεται το τελευταίο χρονικό διάστημα της κτιριακής εγκαταστάσης γυμνασίων και ηλικίων είτε εντός προβλεπόμενου χρόνου είτε και εκτός. Και μάλιστα σε ρόλοφο το ρεπόρτερ καταγράφει στο κινητό του τηλέφωνο ενδεχόμενες ατέλειες οι οποίες παρατηρούνται και λογικό είναι να παρατηρούνται. Σε ό,τι έχει να κάνει με το ειδικό γυμνάσιο το οποίο στεγάζεται στις κτιριακές εγκαταστάσεις του τετάρτου γυμνασίου θα ήθελα να ενημερώσω ότι ήδη οι συντηρητές με τους οποίους έχει σύμβαση η εννέα δευτεροβάθημα σχολική επιτροπή έχουν μεταβεί στο συγκεκριμένο κτίριο έχουν δει τις βλάβες οι οποίες υπάρχουν και έχουν αποκαταστήσει μέρος αυτών. Αυτό κ. Παπαδόπουλο έχει γίνει στο 90% όλων των κτιριακών συγκροτημάτων γυμνασίων και ηλικίων του Δ. Καβάλλας. Τι σημαίνει αυτό, ότι έχουμε αποκαταστήσει όλες τις βλάβες εκεί που χρειάστηκε όπως για παράδειγμα στο μουσικό σχολείο να γίνει πλήρη ή τουλάχιστον κατά 80% η αποκατάσταση των καυστήρων λόγω βλαβών που υπήρχαν και αντιμετωπίζαμε ένα πρόβλημα εδώ και αρκετά χρόνια το προχωρήσαμε. Σήμερα διαπιστώθηκε ότι ανάλογο πρόβλημα αντιμετωπίζουν κτιριακές εγκαταστάσεις του γυμνασίου και ηλικίου στις Κνήδες. Μια δαπάνη της τάξης των 10.000 ευρώ. Και σε αυτή την περίπτωση η ενιαία δευτεροβάθμια σχολική επιτροπή θα προχωρήσει στην αποκατάσταση. Και κλείνοντας σας λέω τούτο, ότι από τη μια μέρα στην άλλη δεν μπορούν να λυθούν προβλήματα τα οποία έχουν προκληθεί κυρίως λόγω φθορών τα τελευταία 5 και 10 χρόνια. Ευχαριστώ πολύ αν θέλετε κάτι στη διάθεσή σας. Ευχαριστούμε τον κύριο Πετρόπουλα. Ναι, κύριε Φιλόσοβουλου, παρακαλώ. Μόνο εκτός οραρίου, μην τα ξαναλέμε. Πάλι συνεχί. Ναι, κύριε Φιλόσοβουλου. Κύριε Παπαδόπουλα, νομίζω ότι προφανώς το θέμα του κολυμβητηρίου είναι ένα θέμα το οποίο μας απασχολεί και είναι σοβαρό, αλλά νομίζω ότι αδικείται όχι μόνο τη διοίκηση με αυτά τα οποία είπατε, αλλά νομίζω και τον ίδιο τον εαυτό σας. Διότι ξέρετε, έχουν έρθει αυτά τα θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Οι προσπάθειες για το συγκεκριμένο θέμα δεν ξεκινάν τώρα. Έχουν ξεκινήσει ήδη από το 2014-2015, με μια μεγάλη προσπάθεια που έκανε ο κύριος Φιλιππίδη σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο ώστε να εντοπιστούν όλα τα προβλήματα με τον πλέον επιστημονικό τρόπο για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα. Ο ίδιος ο κύριος Σιμητζής, ο οποίος έχει δίκιο, είχε πει εδώ ότι είναι ένα πραγματικά δυσεπίλητο τεχνικά θέμα, το θέμα της αποκατάστασης της στέγης. Φτάσαμε κάποια στιγμή να είμαστε έτοιμοι για την μελέτη. Κάναμε διαγωνισμό και ανάθεση. Πλιν όμως, εμφυλοχώρησε ο νόμος 4412 του 2016, ο οποίος τα γύρισε όλα πίσω, ακύρωσε όλες τις διαδικασίες πέρα από το γεγονός ότι είχαμε ενστάσεις. Ο συγκεκριμένος νόμος, να θυμίσω στο σώμα και νομίζω ότι επειδή είστε επιμελής το ξέρετε, άσχετα αν δεν το λέτε, είχε καμιά 20 ερμηνευτικές εγκυκλίους και καταλήξαμε στο συμπέρασμα όλοι οι δημιούργοι, όχι μόνο ο Δημοσκαβάλλας, ήδη από τα μέσα του 2017 να καταλαβαίνουμε τι ακριβώς θέλουν τελικά από το Υπουργείο. Παρ' όλα αυτά δεν το αφήσαμε. Σας διαφεύγει ότι ήδη κάναμε τη διαδικασία και αναμένεται υπογραφή σύμβασης της μελέτης για αντιστατική αποκατάσταση και ενεργειακή αναβάθμιση της στέγης τις επόμενες ημέρες, θα υπογραφεί η μελέτη. Είναι ένα θέμα που το ψηφίσαμε εδώ. Και το θέμα το οποίο έρχεται σήμερα για τη γεωθερμία είναι ένα άλλο κομμάτι συμπληρωματικό και ενισχυτικό για την ενεργειακή αναβάθμιση και κατά συνέπεια την εξοικονόμηση και ηλεκτρικής ενέργειας και πετρελεό. Αυτή είναι η πραγματική αλήθεια. Όσο και αν μας αρέσει ή δεν μας αρέσει πρέπει να την λέμε. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστούμε πολύ ο κ. Παπάς ο Άγγελης έχει το λόγο. Κύριε Δήμαρχε μπορεί να μην το θέλουμε αλλά τελικά του Ασημακοπούλου γίνεται ένα μεγάλο κέντρο μετανάστασης και μάλιστα σταθερό. 120 μετανάστατες από τη Βόλβη θα έρθουν στην Καβάλα. Οι κάτοικοι του Περυγιαλίου διαμαρτύρονται. Υπάρχουν κρούσματα, υπάρχουν συμπεριφορές στις περιουσίες τους που μπορεί να μην έχουν πάρει αυτή τη μεγάλη έκταση που μπορεί να εξελιχθεί η όλη ιστορία. Αλλά θεωρώ πλέον ότι αυτά που λέγαμε ότι είναι ένα προσωρινό κέντρο, ότι εδώ πέρα εξυπηρετούνται κάποιες ανάγκες των νησιών για να αποφορτιστούν, δεν ισχύουν πλέον. Ξέρετε όταν έρχονται αυτούς που επιστρέφει η Γερμανία και η Βουλγαρία πίσω, καταλαβαίνετε ας πούμε για τι ακριβώς πράγμα μιλάνε. Δεν θέλω να επεκταθώ ούτε να σας πω κάτι, να σας προσάψω εσάς ειδικά κάτι, αλλά θέλω να βάλω το ερώτημα. Θα αντισταθούμε, θα αντιδράσουμε. Δεν νομίζω ότι μπορούμε να έχουμε τουριστική προοπτική με τέτοιες ενέργειες και με τους ρωμά που τους λέτε εσείς, τους γύφτους που λέω εγώ στην πλατεία. Σας είχα πει και πάω στο δεύτερο μου ερώτημα, σας είχα πει από τότε και μου είπατε ότι θα βάλετε ταξιθέντες. Θέλω λοιπόν όσο είναι νωρίς και με αυτό το απίθανο χρούσμα που έχει ξεχειλίσει πλέον το ποτήρι για την πλατεία, να βάλουμε τέσσες ανθρώπους, θα δώσουμε εσείς διαλέξτε τέσσες ανθρώπους εκεί, εκ περιτροπής να δουλεύουν για την τάξη της πλατείας, ταξιθέντες, όπως έχουμε μέσα στα θέατρα για να μπορούν οι παππούδες με τα παιδιά να αισθάνονται μια ασφάλεια και να μπορούν να απολαμβάνουν την πλατεία. Δηλαδή δεν μπορεί η αστυνομία να μας λέει άλλα, να ρίχνει ευθύνες ότι εσείς δεν έχετε κάνει κάτι, εσείς να μου δείχνετε ότι εγώ, ναι, έχω κάνει το χράμα και το είδα αυτό, σας το λέω. Και στην ουσία δηλαδή να αφήνουμε αυτή την κατάσταση. Ιδιαίτερα με αυτή σας σήμερα την επίσκεψη στον Ισαγγελέα, σας ξαναφέρω την πρόταση, διαλέξτε κάποιους εργαζόμενους εκ περιτροπής, πεντάμινα, εξάμινα, βάλτε ταξιθέντες στην πλατεία για να μπορούμε να απολαύσουν οι παππούδες με τα εγγόνια την πλατεία. Στον Αμυγδαλαιώνα τώρα, καλύτερα φύγανε από το Ισόγειο. Οι παππούδες εκεί έχουν ένα θέμα να ανεβαίνουν τα σκαλόπατη. Γιατί δεν προχωράμε, δεν προχωρά η διοικησία στο να βάλει τις υπηρεσίες της, αυτές τις κοινές υπηρεσίες που προσφέρει το δημοτικό κατάστημα του Αμυγδαλαιώνα στο Ισόγειο για να φύγουμε από αυτή την ταλαιπωρία. Τα σχολεία, θέλω μια ξεκάθαρη απάντηση. Τι έγινε τελικά με τα σχολεία, εν ώρα μαθήματος έγινε προσιλητισμός ή δεν έγινε. Στα ραδιόφωνα ακούω ότι έγινε προσιλητισμός από ο εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης. Ο εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης λέει ότι ήταν εκτός ωραρίου. Θέλω μια ξεκάθαρη απάντηση. Με τη ΔΕΙΑΚ, τι έγινε τελικά στο δρόμο του Χαλκιερού. Ο ΤΑΠ λέει ότι φταίει η ΔΕΙΑΚ. Άκουσε τον πρόεδρο της ΔΕΙΑΚ να λέει ότι φταίει ο ΤΑΠ. Ή τουλάχιστον ότι δεν φταίει η ΔΕΙΑΚ. Γιατί εγώ μπορώ να μιλάω έτσι κάθετα, ο πρόεδρος μπορεί να μη θέλει να μιλήσει έτσι κάθετα απέναντι στον ΤΑΠ. Τι έγινε τελικά. Πάμε τώρα σε ένα άλλο του ΤΑΠ. Στα λασπόλουτρα. Θέλω μια ξεκάθαρη απάντηση εδώ. Υπεύθυνη απάντηση να καταγραφείς στα πρακτικά. Κυνδυνεύουν ή δεν κυνδυνεύουν τα λασπόλουτρα κρινίδων από τον ΤΑΠ. Και εννοώ για τη λάσπη των λασπολούτρων. Για το περιβόητο έργο ίδρευσης και αποχέδρευσης ΤΑΦΑΚΙ. Εγώ, εμείς διαφωνούμε στην αντιπολίτευση. Εσείς είπατε ότι είσαστε και με τον χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα. Θα θέλετε και τα δύο. Ωραία. Ας πάμε σε αυτό που θέλετε εσείς και εμείς δεν ψηφίσαμε. Ο Λάκης δήλωσε προχθές ότι δεν τον ικανοποιεί η μελέτη Μαυρίδη. Για απευθείας δηλαδή τροφοδότηση νερού στα χωριά. Και έστειλε να γίνουν καινούργιες μελέτες. Το ξέρετε αυτό. Το ξέρετε. Ψάξτε το. Καμία σχέση δεν έχουμε. Ψάξτε το. Θα σας πω. Ψάξτε το γιατί έστειλε μελετητή για να μελετήσει αυτή την ιστορία. Για αυτό σε ρωτάω αλλά θέλω ξεκάθαρα και να γράφονται αυτά. Και πάμε και στο τελευταίο. Σας άκουσα σήμερα σε ένα ραδιόφωνο αυτό που λέω εγώ δημοτικό η κορίνα δεν το καταλαβαίνει. Και λέει είπατε στο δημοτικό αυτό ραδιόφωνο το εξής. Ότι με την κυρία Ανατοπούλου είναι γυναίκα και πιστεύω ότι μπορούμε να συνονιηθούμε. Δηλαδή βάζετε θέμα αφήλου με την προηγούμενη με την προκάτοχο της την κυρία Κόλια ότι δεν ήταν γυναίκα αυτή. Πώς το λέτε τώρα. Ευχαριστούμε τον κύριο Παππά. Λοιπόν. Δεν έχω απολύτως κανένα πρόβλημα με την κυρία Κόλια. Το δηλώνω ανοιχτά και κατηγορηματικά είναι εξαιρετική στη δουλειά της. Εξαιρετική στη δουλειά της. Λοιπόν από πού να αρχίσω. Ας αρχίσω από το έργο Σταθάκη. Όταν έγινε η ομάδα εργασίας στην ομάδα εργασίας συμμετείχε. Θέλετε να ακούσετε ή πάλι θα ρωτάμε μόνο για να ρωτάμε κύριε Παπαδόπουλε. Στην ομάδα εργασίας κύριε Παππά συμμετείχε η τεχνική υπηρεσία του Δήμου, η τεχνική υπηρεσία της ΔΕΙΑΚ, η τεχνική υπηρεσία της αντιπεριφέρειας, το ΤΕΙ, το ΓΕΟΤΕΕ και μηχανικός από το Υπουργείο και βέβαια μηχανικός από τον ΤΑΠ. Μηχανικός. Ήταν καθαρά τεχνική ομάδα, ομάδα εργασίας. Όταν βρεθήκαν, έδωσαν σε κάθε μέλος, αποφασίσαν για κάθε μέλος τι πρέπει να κάνει μέχρι να ξαναβρεθούν τέλη Σεπτεμβρίου και να αποφασίσουν για τα περιτέρω. Και βέβαια είναι εξαιρετική η μελέτη. Σιγά να μη μπορεί τώρα ο Σταθάκης να κρίνει τις μελέτες έτσι όπως τις βλέπει. Θα μου επιτρέψετε να σας πω δεν καταλάβατε τι ακριβώς γίνεται. Η ΜΕΝ μελέτη της αντιπεριφέρειας θέλει επικαιροποίηση γιατί είναι παλιά. Η ΔΕ μελέτη η δικιά μας χρειάζεται τις αδειοδοτήσεις, την ορίμανση δηλαδή. Αυτό που λένε οι μηχανικοί, να οριμάσει. Και της ΔΕΙΑΚ χρειάζεται αδειοδοτήσεις και από τις εταιρείες, εξειδικευμένες αδειοδοτήσεις. Η ΔΕΙΑΚ και εξειδικευμένες αδειοδοτήσεις από την τεχνική υπηρεσία. Η συνάντηση θα γινόταν τρεις του μηνός αλλά η μηχανικός από το Υπουργείο δεν μπόρεσε να έρθει. Ανεβλήθηκε νομίζω ότι είναι για την επόμενη βδομάδα. Την επόμενη βδομάδα λοιπόν θα βρεθούν πάλι εδώ να δουν σε ποιο σημείο βρίσκονται, πόσο έχουν προχωρήσει οι μελέτες. Διότι από τη στιγμή που παραλαμβάνει η τεχνική υπηρεσία μια μελέτη μέχρι να είναι έτοιμο το έργο να γίνει, υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που πρέπει να συμπληρωθούν. Θυμάμαι ένα, κύριε Καλανταρίδη, η γεωφυσιολογική μελέτη μας ζητήσαν εμάς. Δηλαδή της γεωφυσικής μελέτης, δηλαδή την ποιότητα του εδάφους που πρέπει να σκαφτεί. Αδειοδοτήσεις λοιπόν. Ένα είναι αυτό. Σ' ό,τι αφορά το δρόμο του Χαλκερού θα σας πει ο κύριος Κουφαντζής που έχει νεότερα. Για την κοινότητα του αμυγδαλαιώνα ευχαρίστως να το εξετάσουμε. Νομίζω ότι έπιασε το μάτι μου τον κύριο Πουρσαϊτίδη εδώ. Νάτος ο κύριος Δημήτρης. Στην Πλατεία Ελευθερίας η δικιά μου η σκέψη είναι ότι για να φύγουν αυτοί που βρίσκονται εκεί τώρα πρέπει να μπούμε εμείς. Να μπούμε εμείς και να διεκδοκίσουμε αυτό το ζωτικό χώρο που μας ανήκει. Θεωρώ επιπλέον ότι εάν μπούν ιδιώτες δεν πρόκειται να αφήσουν κανέναν εκεί. Την προηγούμενη φορά σας είπε η κυρία Δρακωνάκη για αρχιτεκτονικό διαγωνισμό πανελλήνιο γιατί δεν γίνεται έτσι μια πλατεία, δεν σχεδιάζεται στο γόνατος ένα μήνα στην τεχνική υπηρεσία. Εκείνο που σχεδιάζουμε από πέρυσι είναι αυτό το λεγόμενο lifting που λέμε. Το οποίο ξεκίνησε από το Σύλλογο των Αρχιτεκτών. Από εκεί ήρθε στην τεχνική υπηρεσία και η τεχνική υπηρεσία αφού έκανε και ορισμένες αλλαγές διότι έπρεπε να συμβουλευθεί τα συνεργεία ηλεκτροφωτισμού της πλατείας για να μην πάμε να τα γκρεμίσουμε όλα και μετά δεν έχουμε και φως και δεν έχουμε και καλώδια και τίποτε. Φρίσκεται στο Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, πέρασε από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής και πάμε για δημοπράτηση των έργων μέσα στην κεντρική πλατεία. Εάν πρέπει κύριε Παπά να σκάψω όλη την κεντρική πλατεία για να μην υπάρχει χώρος για κανέναν εκεί πέρα θα το κάνω διότι ο σκοπός είναι να γίνει ένας χώρος ο οποίος θα απευθύνεται στους καβαλιώτες στον παππού και στον εγγονό του όπως λέτε. Για το ασημακοπούλου μόνο μια κουβέντα θα πω. Εάν δεν κάνω λάθος είχαμε ψηφίσει το 2016 και ξαναψηφίσαμε, επικαιροποιήσαμε το ψήφισμα πριν από δύο βδομάδες για να μεταφερθούν οι κάτοικοι του που βρίσκονται μέσα στο κάτοικοι τους λέω σε εισαγωγικά, αυτοί που βρίσκονται μέσα στο ασημακοπούλου να μεταφερθούν σε ενοικιαζόμενες δομές γύρω γύρω στην πόλη. Ζήτησα ραντεβού από τον κ. Βίτζ από την προηγούμενη βδομάδα. Δεν μπόρεσε να μου δώσουν ραντεβού για τις επόμενες 10 μέρες. Από την Υπουργό πληροφορήθηκα ότι ο λόγος είναι σοβαρός και προσωπικός, δεν επιτρέπεται να το πω, υπάρχουν και προσωπικά δεδομένα, αλλά δεν έχουμε αυτοί φύση αυτό το θέμα και όπως σας είπα το συζήτησα και με την κ. Ανανωπούλου και με τον διευθυντή του πολιτικού της γραφείου. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι αυτό το στρατόπεδο δεν είναι εκτός αστικού ιστού. Είναι εντός αστικού ιστού. Αν τα 15 στρατόπεδα που παρεχώρησε ο στρατός για να μετακομίσει τη Μόρια, η κυβέρνηση σε αυτά, αν είναι 15 τα στρατόπεδα, το μοναδικό που βρίσκεται εντός αστικού ιστού είναι το ασημακοπούλου. Πρέπει να βρουν έναν άλλον τρόπο. Αυτά μπορώ να πω, αυτά λέω. Ο κ. Κουφατσής έχει το λόγο. Η καθίζηση στον δρόμο τον επαρχαιακό που περνάει έξω από τον Χαλκιερό είναι ακριβώς το σημείο από όπου διέρχεται ο γωγός σταπ. Η υπηρεσία πήγε εκεί πέρα, έκανε αποκατάσταση του κομματιού του δικτύου ίδρυσης το οποίο υπέστη βλάβη, κοστολογήθηκε. Περιμένουμε το πόρισμα από την αρμόδια κρατική υπηρεσία καθώς και από την τεχνική υπηρεσία της ΔΕΙΑΚ από την οποία ζητήθηκε να κάνει πραγματογνωμοσύνη και αν οφείλοντας τον ΤΑΠ, φυσικά και θα ζητηθεί η κοστολόγηση που έγινε να πληρωθεί από τον ΤΑΠ. Το κομμάτι του αδροστρόματος που υπέστη καθίζηση αποκαταστάθηκε και προχωράει αποκατάσταση από την εταιρεία που έχει αναλάβει τον αγωγό ΤΑΠ. Ευχαριστούμε τον κ. Κουφατζή. Ο κ. Πετρόπουλος θέλετε κάτι. Ναι, θέλω να απαντήσω τον κ. Παπά για το ερώτημα το οποίο έθεσε. Εάν υπήρχε είσοδος Δημοτικού Συμβούλου της Αντιπολίτευσης εν ώρα μαθήματος ή όχι, σε σχολεία. Υπήρχε κ. Παπά. Σας διαβεβαιώνω εγώ ότι υπήρχε χωρίς να ληφθεί άδεια. Χωρίς άδεια. Μου διαβεβαιώθηκε από τους δύο διευθυντές ηλικίων της Καβάλα, στους οποίους επισκέφτηκε ο συγκεκριμένος Δημοτικός Σύμβουλος της Αντιπολίτευσης. Και εκείνο το οποίο πρέπει να διαβεβαιώσω και εσάς και στο σώμα είναι ότι ο συγκεκριμένος Δημοτικός Σύμβουλος πέραν της επίσκεψης της οποίας επιχείρησε και της φωτογράφησης κάποιων ατελειών ενδεχόμενα που κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο εισήρθε και σε τάξη του συγκεκριμένου λυκείου και δεν ξέρω αν έκανε μάθημα ή αγόρευε στα παιδιά. Αυτά ευχαριστώ. Θα είμαστε κύριος Μάικς Παπαδόπουλος. Και αναφέρομαι για το τρίτο λύκειο και τέταρτο ΕΠΑΛ, στο οποίο θα πρέπει να είμαι και απόλυτα ειλικρινής, ότι υπήρξε η παρόντρεση να μην επισκεφθεί, αλλά αυτός ενώ ήταν το ραντεβού στις δύο παραδέκα που τελείωναν οι μαθητικές ώρες, επισκέφτηκε το συγκεκριμένο σχολείο στη μία και τέταρτο. Εδώ είναι ο κύριος Παπαδόπουλος να διαψέψει αυτές τις μαρτυρίες που με κατέθεσαν ή οτιδήποτε άλλο. Και επίσης, κι όταν πριν θέλω να το πω, γιατί προσθέρωσε καμία περίπτωση, δεν θέλουμε να δείχνουμε πρόσωπα ενδεχόμενα διευθυντών, είναι ότι υπήρξε αντικείμενο εκμετάλλευσης της καλωσύνης των διευθυντών κατά την είσοδος στο σχολείο. Ευχαριστώ πολύ. Είμαι στην διάθεσή σας για ό,τι άλλο χρειάζεστε. Ευχαριστούμε τον κύριο Πετρόπουλο. Ο κύριος Βέρος Αιχτωλό. Α, επί προσωπικού, ο κύριος Παπαδόπουλος. Μου αρέσει, κύριε Πρόεδρε, αλλά αυτό το παιχνίδι το ξέρω. Έχουμε εκλογές. Όνομα συναχωριέμαι για τον κύριο Παπά που παίζει αυτό το παιχνίδι, συμμετέχει στο παιχνίδι. Λάθος σας, κύριε Παπά, αυτό. Πέρα από αυτό. Χαίρομαι, χαίρομαι, χαίρομαι, χαίρομαι, χαίρομαι, χαίρομαι, χαίρομαι, χαίρομαι, χαίρομαι. Τώρα, ξεκάθαρα, βγήκε, κύριε Πρόεδρε, και εσείς μην αφήνετε τώρα την ουρά σας από έξω. Εγώ χαίρομαι να κάνετε τέτοια παιχνιδάκια. Μην ανησυχείτε, εγώ θα σας προσέχω όλους, μην ανησυχείτε. Μην ανησυχείτε. Την επόμενη διοίκηση, καλό όποιος είναι ψηλά χτυπάνε, δεν πειράζει, έτσι είναι το παιχνίδι. Θέλω να πω, κύριε Πρόεδρε, ξεκάθαρα στο σώμα, σε όλους τους συναδέλφους μου. Με εκτίμηση, σοβασμό και σοβαρότητα. Βγήκε το πρωί, ο προϊστάμενος τότε της Δευτεροβάθμιας και απάντησε. Αλλά επαναλαμβάνω την απάντηση. Έστειλα έγγραφο, κάνω την νόμιμη διαδικασία στην Πρωτοβάθμια. Το είπε ξεκάθαρα στη δήλωσή του ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας. Αυτά όλα που λέτε είναι ψευδεί. Δυστυχώς έτσι μάθατε να λέτε πράγματα ψέματα και αναλήθειες. Και κατηγορηματικά, λόγω στους συναδέλφους μου, όπου βρίσκομαι έχω πάει σχεδόν σε όλα τα σχολικά κτήρια. Σας πειράζει, κύριε Δήμαρχε, που ενημερώνω την Καβάλα. Δεν πειράζει. Πειράζει πολλούς. Έχω πάει σχεδόν σε όλα τα σχολικά κτήρια, πάντα μαζί με τους διευθυντές συνοδευόμενος. Θα απαντήσω, κύριε Πρόεδρε, ή δεν θα απαντήσω. Παρακαλώ, τελειώνουμε. Τώρα θα ανοίξουμε ένα θέμα, γιατί λέτε ψέματα τώρα. Διευκρινίζω ότι όλα που υπόδεικαν είναι ψευδή. Ευχαριστώ πολύ για την προβοκάσια, για ακόμα μια φορά, από τον κύριο Παπά, το συνεργαζόμενο της κυρίας της Ανάκα. Αλλά λέω το εξής. Σας παρακαλώ πολύ, οτι είναι αυτά, είναι επί προσωπικού. Κατηγορηματικά, δεν πειράζει, δεν πειράζει, δεν πειράζει. Λέω το εξής όμως, γιατί μπορεί ο κύριος Παπά, σαν ειδελωτής, να με ρωτήσει, ή να ακούσει την ειδήλωση, αλλά όφειλε να με ρωτήσει. Έτσι κάνουν οι συνεργασίες. Ρωτούν, για να είναι ξεκάθαρο το σημείο. Και λέω το εξής, όποτε βρέθηκα στο σχολείο, κύριε Παπά, σε σας το λέω, είμαι ένας συνοδευόμενος με τους διευθυντές, δεν μπορώ και δεν έχω δικαίωμα να κάνω τίποτα μέσα στο πλαίσιο και στον κανονισμό που κάνουν οι ίδιοι κουμάντο. Όλα τα άλλα, κύριε Ευαγγέλιο Παπά και κύριοι συνάδελφοι, κοιτώντας τα μάτια, σας ενημερώνω, ότι δεν μπήκα πουθενά μόνος μου και δεν έκανα συνομιλίες και δεν δέχομαι όλα αυτά τα ψέματα και τις χαριόδουλειες που θέλετε να αναδείξετε. Σας ευχαριστώ. Παρακαλώ, παρακαλώ, μισό λεπτό κύριε Παπά, πριν σας δώσω τον λόγο. Επειδή διάβασα στην αρχή στο σώμα μία επιστολή του προισταμένου της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Λέτε ότι αυτή η επιστολή ήρθε τυχαία στο σώμα ή ξαφνικά του ήρθε επιφίτιση του κυρίου προισταμένου για να ενημερώσει στο σώμα ο κύριος Βαγενάς Απόστολος σε προσωπική συνάντηση που είχα μαζί του. Ήταν έξαλος για τη συμπεριφορά του κυρίου Παπαδόπουλου, έτσι, ο οποίος παρά τις αντιρίσεις και... Εγώ λέω ψέματα, εγώ λέω ψέματα, εσείς λέτε ψέματα κύριε Παπαδόπουλε, εγώ δεν λέω κανένα ψέμα, εγώ σας λέω τι είπε ο κύριος Βαγενάς. Βλέπετε δεν το θύξαμε το θέμα, μην προκαλείτε όμως, δεν θύξαμε εμείς κανένα θέμα, μην υποτιμάτε τον κύριο Παπά έτσι, σας παρακαλώ. Σας παρακαλώ πολύ, μην το προσβάλετε κατ' αυτόν τον τρόπο, σας παρακαλώ, παρακαλώ, παρακαλώ, έτσι, παρακαλώ, παρακαλώ πολύ. Λοιπόν, θύξαμε, θύξαμε το θέμα, έτσι, και αφού λοιπόν του προκαλείτε και λέτε στο σώμα ότι είναι ψέματα, σας λέω, λέω εγώ στο σώμα, ότι εσείς λέτε ψέματα στο σώμα, ότι η αλήθεια είναι αυτή και λέω και κάτι επιπλέον, εάν σας στεναχωρεί και αυτό, ότι φεύγοντας από τη διδασκαλία, καλέσετε και τα παιδιά για ενημέρωση, όποτε μπορούν να έρθουν και στην εταιρεία σας στο μπάτι για να πιούνε κάποια ποτό. Λοιπόν, αφήστε, έχουν διαρέψει όλα όσα λέχτηκα, μην επιμένετε, σας παρακαλώ πολύ, σας παρακαλώ πολύ, παρακαλώ πολύ, παρακαλώ πολύ. Λοιπόν, λέτε λοιπόν ψέματα, λέτε ψέματα προς το σώμα, λέτε ψέματα προς το σώμα, παρακαλώ πολύ, παρακαλώ πολύ. Παρακαλώ πολύ, για το ποτό, για το ποτό, λοιπόν, εντάξει, δεν τους καλέσατε για ποτό, για ενημέρωση, για ενημέρωση. Δεν μπήκατε στο διάλειμμα μέσα σε τάξη, δεν μπήκατε στο διάλειμμα μέσα σε τάξη, στο τρίτο λίγιο, τι λέτε τώρα. Λοιπόν, παρακαλώ, παρακαλώ, δεν είπα τίποτε, έτσι, αλλά προκαλείτε το σώμα όταν λέτε ότι λένε ψέματα. Παρακαλώ θερμά, έτσι, δεν λένε ψέματα, έγινε ένα λάθος, παραδειχτείτε το, τελείωσε, τέλος, εντάξει. Γιατί μας έστειλε έγγραφο σήμερα ο κύριος Βαγενάς. Καλά, εντάξει, θα το ζητήσουμε να μας στείλει έγγραφο να λέει για εσάς. Εντάξει. Κύριε Παπά, θέλετε κάτι από προσωπικό. Ναι, το προσωπικό συνίσταται στο ότι καμία προβοκάτσια δεν έκανα, παρακολούθησα μια, ας το πω, μια ψημαχία μεταξύ του Μάκη και της Δημοτικής, ναι, ότι και άκουγα, άκουγα, άκουγα τελικά, άκουγα τελικά τον κύριο Παπαδόκουλο διαμαρτυρική, ήθελα να ξεκαθαριστεί. Όσα αναφορά τις συνεργασίες, όσα αναφορά, βεβαίως σας πιστεύω, όσο, όσο, ακούστε, όσο, μη γυρίσαι μπουμπούνας τώρα, εντάξει. Γιατί θα αρχίσουμε να, θα αρχίσουμε να, θα αρχίσουμε να τρελενόμαστε τώρα εδώ πέρα, εντάξει. Ίσως, κοίταξε να δεις, να προσέχεις τι λες, γιατί ξέρουμε και εμείς ότι οι δεκαεφτάριδες θα ψηφίσουνε φέτος, δεν το ξέρει ο καπέντης μόνο, εντάξει. Μην έχεις άγχος, μην έχεις άγχος. Αυτές οι εκλογές θα κριθούν με συνεννοήσεις 2 και 3 ανθρώπων. Όσο και να βιάζεσαι, το μόνο που θα κάνεις, είσαι να ξεφτυλίζεσαι. Γιατί σου λέω, ούτε την εμπειρία έχεις, ούτε τη γνώση, ούτε την καθαρότητα. Στο λέω επισήμως. Σας ευχαριστώ. Λοιπόν, ευχαριστούμε πολύ, κύριε Πατρόπουλε, παρακαλώ να τελειώνω, να το κλείσουμε αυτό. Να το κλείσουμε, αλλά θα παρακαλούσω τον κύριο Παπαδόπουλο να είναι, με πολύ σεβασμό το λέω, γιατί ξέρει το πόσο τον εκτιμώ, να είναι λίγο πιο προσεκτικός και στους χαρακτηρισμούς και κυρίως να αποφεύγει να χαρακτηρίσει τα λεγόμενά μου ότι είναι ψεύδιοι. Λοιπόν, πήγε, επισκέφτηκε το τρίτο ΓΕΛ και το τέταρτο ΕΠΑΛ. Αφήστε με να τελειώσω, κύριε. Παρακαλώ, παρακαλώ τώρα, σας παρακαλώ. Λοιπόν, ναι μεν συνοδεύονταν από τους διευθυντές κακώς από εγώ, αλλά έγινε εν ώρα μαθήματος και πήγε μέσα στα σχολεία που δεν έχει καμία δουλειά, να μπει μέσα στις αίθουσες στο διάλειμμα και την ώρα που γίνανε και σας λέω και κάτι άλλο κύριε Πρόεδρε και κύριε Στάδη. Ήρθε η καθηγήτρα και του είπε, βγείτε επιτέλους να κάνουμε μάθημα και ο κύριος Παπαντόπουλος συνέχισε να είναι μέσα και να πουλάει. Ευχαριστούμε κύριε Πετρόπουλ, είναι γνωστά τα γεγονότα, ας μην επεκτινόμαστε τώρα και οι χαρακτηρισμοί παρακαλώ. Ο κύριος Βέρος έχει το λόγο, παρακαλώ κύριε Βέρο. Κύριε Πρόεδρε, δεν νομίζω ότι θα πρέπει να νιώθουμε ευχάριστα για όλη αυτήν την κατάσταση. Εγώ προσωπικά και η παράταξή μας, η Δημοτική, αισθανόμαστε άσχημα και δεν σας το κρύβω ότι μας προσβάλλει αυτή η επίστολή. Και θα σας εξηγήσω γιατί. Δεκαέξι χρόνια συνεχόμενα δημοτικός σύμβουλος. Εγώ πρέπει να πω ότι δεν υπάρχει τίποτα. Δεκαέξι χρόνια συνεχόμενα δημοτικός σύμβουλος. Εγώ πρώτη φορά θυμάμαι να έρχεται τέτοια επίστολή από οποιοδήποτε προηστάμενο, δευτεροβάθμιας, πρωτοβάθμιας, που ουσιαστικά να μας λέει το αυτονόητο. Δηλαδή ότι κατά την ώρα εκπαίδευσης των παιδιών μας, των μαθητών μας, δεν θα πρέπει να έχουμε παρουσία για οποιοδήποτε λόγο. Και εγώ θα ήθελα να ρωτήσω στην επίστολή ο κύριος Βαγγενάς, προστάμενος στις δευτεροβάθμες, αναφέρεται για ποιο λόγο έστειλε αυτή την επίστολή και τα γεγονότα. Αναφέρεται ποιοι δημιουργήσαν αυτό το θέμα, διότι αν δεν αναφέρεται κακώς δεν αναφέρεται. Και θα σας το πω ευθαίως, αρχές σχολικής χρονιάς. Μου ζητήθηκε από σύλλογο γονέων από την πρώτη σχολικής μονάδος να επισκεφθώ πρωινή ώρα τον χώρο της σχολικής μονάδος για να κάνω μια συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και αφοράν τον δήμοκα, βάλλα, έτσι, όχι την εκπαίδευση των μαθητών. Σας πληροφορώ ότι επικοινώνησα με τον κύριο Βαγγενά και του ζήτησα άδεια. Μου την έδωσε την άδεια και την μέρα που είχαμε τη συνάντηση, μία ώρα πριν από τη συνάντηση, επικοινώνησε μαζί μου ο κύριος Βαγγενάς και με παρακάλεσε να μην κάνω αυτή τη συνάντηση, να αποδεχτώ δηλαδή το έτοιμά του διότι μου είπε ότι θα έστελνε κάποιο έγγραφο σε όλες τις σχολικές μονάδες ώστε οι όποιες επισκέψεις να γίνονται μετά το μεσημέρι. Αυτό μας προσβάλλει διότι δεν μπορεί να λες έτσι και να αφήνει πονούμενα για όλους τους αιρετούς. Εάν έχει κάτι να πει ο κύριος Βαγγενάς πρέπει να το πει ακριβώς και να πει για ποιους. Κοιτάξτε και το σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη δεν γίνεται. Ή δεν θα πρέπει να στείλει την επιστολή πρέπει να πει τα πράγματα με το όνομά του διότι εγώ ακούω τώρα τον συνάδελφο των αγαπητών τον κύριο Παπαντόπουλο ακούω και τους άλλους συναδέρφους και τελικά τι γίνεται. Συγγνώμη δηλαδή. Και νομίζω αγαπητέ Προέδρε παίρνουμε σε αυτή την επιστολή. Θα πρέπει να πείτε στον κύριο Βαγγενά. Εγώ για να ανακοινώσω δημόσια αυτή την επιστολή πρέπει και οφείλεται να γράψει τα γεγονότα και δεν μπορεί να προσβάλλουμε όλο το σώμα ένα ολόκληρο δημοτικό συμβούλιο όλους τους αιρετούς. Αυτό κλείνω εδώ. Και μάλιστα θα σας κρύβω ότι το ερώτημα αν δεν γινόταν επί προσωπικού αυτές τις συζητήσεις θα ήθελα να ρωτήσω και ποιος είναι αυτός ο συνάδελφος γιατί και εσείς κάνετε το ίδιο λάθος κάνατε στην αρχή. Δεν είπατε ποιος είναι αυτός ο συνάδελφος άρα και εσείς δεν ήσασταν σίγουρους προφανώς για τα λεγόμενα. Το κλείνω αυτό όσα αφορά για άλλη ανακοίνωση. Αγαπητέ Πρόεδρε, κοιτάξτε να δείτε αν είναι να πάμε έτσι στις εκλογές, κοιτάξτε. Κάποιοι θα βγουν, κάποιοι θα εκλεγούν, κάποιοι θα ψηφιστούν αλλά να ξέρετε κάτι το ότι δεν συμμετέχουν οι πολίτες το ότι μας γυρνάνε τις πλάτες οι πολίτες εάν σκεφτούμε κάποια στιγμή αν έχουμε κι εμείς ευθύνη με τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούμε. Εντάξει, καλή η ψήφη, καλή η διοίκηση να κάνουμε τα πάντα, ένα παιχνίδι επικοινωνιακό τα πάντα αύριο, να αυτό το πράγμα θα παίζει. Εντάξει, θα παίζει αυτό το πράγμα. Θα λέει ο Μάκης ότι... Εσείς θα λέτε να ποιον δήμαρχο θέλετε να κάνετε και αν νομίζετε ότι τον ενδιαφέρει τον καβαλιώτη και την καβαλιώτησα όλα αυτά κάνετε μεγάλο λάθος όλοι σας. Πάμε τώρα παρακάτω. Επειδή έγιναν κι άλλες ανακοινώσεις. Πραγματικά όταν αναφέρθηκε η κυρία δήμαρχος για ένα θέμα και για ένα πρόβλημα ή για ένα ζήτημα θα έλεγα που αφορά συναδελφο τον κ. Τρανταφυλίδη βλέπετε σιώπισε και χαμογελούσε. Το πρώτο που με έκανε είναι η εντύπωση ότι ο κ. Τρανταφυλίδης είναι εδώ. Άργησε ενδιαχωμένως. Κάποια θέματα που αντιμετωπίζουν οι συναδελφοί ερετή όταν αντιμετωπίζουν κάποια θέματα οι ίδιοι έρχονται στο Δημοτικό Συμβούλιο και τα θέτουν. Δεν τ' αλάνισε τη δήμαρχο να τα βάλει η δήμαρχος. Δεύτερο, αναφέρθηκε η κυρία δήμαρχος εν απουσία του κ. Τρανταφυλίδη. Αδιανόητο, αδιανόητο, έπρεπε να περιμένει. Ή αφού είδε ότι δεν ήταν εδώ και δεν ήταν παρόν ο κ. Τρανταφυλίδης έπρεπε να δει την επόμενη φορά. Γιατί προφανώς μπορεί να τη ζητήθηκε από τον κ. Τρανταφυλίδη. Κακός, όμως, θα έπρεπε να το θέσει ο κ. Τρανταφυλίδης στο θέμα αυτό. Τρίτο, όλα αυτά τα χρόνια και δεν σας μιλάω για αυτά τα χρόνια που είμαι επικεφαλής αλλά και για τα προηγούμενα που ήμουν Δημοτικός Σύμβουλος πολλές φορές χρειάστηκε σε ώρα εργασίας είτε γιατί είχε Δημοτικό Συμβούλιο είτε γιατί ήμουν σε επιτροπές είτε γιατί έπρεπε να είμαι σε παραλαβές ή οτιδήποτε να απουσιάζω από την εργασία μου. Ναι, ο νόμος το δίνει, το δικαίωμα αυτό και δεν μπορεί να το αρνηθεί κανένας. Όμως, θα σας πω τι έκανα εγώ και νομίζω ότι έτσι οφείλεται καθένας να λειτουργεί. Το πρώτο που έκανα ήταν να ενημερώσω στους αδερφούς μου και να ζητήσω να με καλύψω το χρονικό διάστημα αυτό διότι κάποιος όταν φεύγει επιβαρύνται την εργασία μου. Από τη στιγμή που είχα τη συνέναιση από τους συναδέλφους μου έπαιρνα άδεια από τους πλησιακούς παράγοντες. Ενημέρωνα ότι ξέρετε, εγώ πρέπει να λείψω γιατί έχω αυτήν την υποχρέωση. Και βέβαια, την επόμενη μέρα όσες φορές χρειάστηκε και ήταν Δημοτικό Συμβούλιο και το ξέρετε πολύ καλά, αγαπητέ Πρόεδρε ότι πολλές φορές ο Γραμματέας σας ζήτησε να με υπογράψετε αυτήν την βεβαίωση ότι συμμετείχασα στο Δημοτικό Συμβούλιο εν ώρα εργασίας, για να την πάω την άλλη μέρα στην υπηρεσία μου. Δεν θέλω να αναφερθωδώνει ο κ. Στρανταφυλίδης μπορεί να πει αυτά που θέλει να πει. Όμως εκτίθεσταν επανόρθουτα. Και η Δήμαρχος, αλλά αφήνεται εκτεθειμένο και ένα συνάδελφο. Εγώ ξέρω τι έγινε. Καπητό συνάδελφες με νημέρωσε εδώ και πολύ καιρό. Όμως έκανα τον Κούπου να ερωτήσω κάποια πράγματα. Καλά είναι, πριν να λέτε κάποια πράγματα, διασταυρώστε κάποια πράγματα και να τα λέτε. Δεν θέλω να πω τίποτα. Δεν το συνεχίσαμε το θέμα, όμως. Δεν το... Για να ξεκαθαρίζει αυτή η ιστορία είναι αδιανόητο. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει διοίκηση, ότι υπάρχει αφεντικό, να το πω έτσι, που θα γυρίσει τις πλάτες και θα αρνηθεί σε ρετό της αυτοδιοίκησης. Αυτό που ορίζω, όμως. Όμως, όμως, όμως... Θα σας δώσω τον λόγο, κύριε Τραταφυλίδη, παρακαλώ. Κύριε Τραταφυλίδη, δεν είμαι ούτε δικαστής, ούτε είμαι μέλος του διοικητικού συμβουλιού. Όμως, ο τρόπος με τον οποίο θέτετε αυτό το θέμα με κάνει εντύπωση. Εντάξει. Και γιατί εγώ περίμενα από εσάς να έρθετε φθέως εσείς να το θέσετε το θέμα. Και όχι να βάλετε την κυρία δήμαρχου. Εάν δεν βάλατε τότε, η κυρία δήμαρχος κακώς έβαλε όλο αυτό το θέμα. Λοιπόν, το κλείνω αυτό το θέμα. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι υπάρχει διοίκηση, ότι υπάρχει μέλος διοικητικού συμβουλιού, ότι υπάρχει αθεντικό που να αρνείται να υλοποιήσει το νόμο. Από εκεί και πέρα δυο ερωτήματα. Συντομεύεται όμως, είμαστε στα εννιά λεπτά. Ε, αλλά εντάξει τώρα. Τι να κάνουμε. Ναι, αλλά μιλάτε για θέματα... Όσον αφορά με το αίτημα του Αθλητικού Συλλόγου Καλαθοσφαίρη Σαμαία Ήρης Καβάλας. Επειδή άκουσα τον ακαπητό αντιδήμαρχο να λέει ότι, ξέρτε υπάρχει το νομικό πλαίσιο και ο νόμος που μας απαγορεύει και δεν μας δίνει τη δυνατότητα για τέτοιου είδους επιχορηγήσεις. Εδώ πολύ γρήγορα να θυμίσω, ότι γι' αυτό πριν από πολλά πολλά χρόνια δημιουργήσαμε τη Δημοφέλεια, σημερινή Δημοφέλεια, όπου έχει τον τρόπο να επιχορηγήσει και αυτόν τον Σύλλογο, όπως μέσα από το τμήμα το αθλητικό της συγκεκριμένης δημοτικής επιχείρησης, επιχορηγούνται για πάρα πολλές εκδηλώσεις και άλλου είδους δράσεις, πάρα πολλοί συλλούγοι, απλά πράγματα. Δεν ανάγκει ο ίδιος ο Δήμος. Είπαμε, ευελιξία σε κάποια θέματα μέσα από τη Δημοφέλεια. Και δυο ερωτήματα πολύ γρήγορα. Το ένα έχει σχέση με το έργο και τη συγκεκριμένη όδευση μέσα από τα Τενάγια Φιλίππον του ΤΑΠ. Πριν από δύο-τρεις μέρες, πηγαίνοντας για το δημοτικό διαμέρισμα του Ζιγού, διαπίστωσα ότι το έργο κανονικά προχωράει, δεν είναι απλώς αρχαιολογικές έρευνες, έχουν μεταφερθεί σωλήνες και πάει και πολύ γρήγορα. Εγώ θέλω να ρωτήσω τη Διοίκηση και την Κυρία Δήμαρκο το συμφωνητικό που αποδεχτήκατε και υπογράψατε, δηλαδή της επιχωρήγησης των έξι εκατομμυρίων από τη μεριά της Εταιρείας για την κατασκευή του έργου Ίδρυσης και Άρτευσης, το έργο αυτό θα γίνεται παράλληλα με τις εργασίες της εγκεκριμένης Εταιρείας στη συγκεκριμένη περιοχή. Τώρα άκουσα τη Δήμαρκο βέβαια σε ερώτημα περίπου παραπλήσιου που έβαλε ο κ. Παπάς, ότι υπάρχουν οι αδειοδοτήσεις από τη μεριά του έργου και όλα τα υπόλοιπα. Ωραία, το έργο να μην ξεκινήσει. Αυτό δεν υπογράψατε, ότι παράλληλα θα πρέπει να γίνονται οι εργασίες. Σε δύο μήνες το έργο αυτό θα έχει τελειώσει. Πέστε μου, σε δύο μήνες θα γίνονται εργασίες για την Ίδρυση και Άρτευση της περιοχής του πρώην Δήμου Φιλίππον. Και το τελευταίο ερώτημα, δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση με τα δέσποτα. Και μη μου πείτε τώρα τι ζητάτε κύριε Βέροντα, να τα μαζέψουμε, να τα κάνουμε. Κοιτάξτε, πρέπει να έχετε μαζέψει έξω από το νοσοκομείο, στην περιοχή του Αγίου Σύλλα, πάνω από 15 δέσποτα. Ξέρετε πολύ καλά ότι όταν είναι πάνω από 2, 3, 4 δέσποτα, λειτουργούν όσα γέλει. Εγώ σας το λέω, θα έχουμε πρόβλημα, θα έχουμε ατύχημα, και όχι ατύχημα μόνο με την σωματική ακαιριότητα κάποιων πολιτών, δύο φορές εγώ πέσα μπροστά στο αυτοκίνητό μου. Εάν εγώ δεν είμαι έμπειρος οδηγός και υπάρχει ατύχημα να δω για την ευθύνη του Δήμου. Δεν μπορεί να τα αφήνετε έτσι. Δεν μπορεί να τα μαζεύτε εκεί πάνω. Βρήκαμε τώρα, τα μαζέψαμε εκεί πάνω. Δεν γίνεται. Πρέπει να βρείτε λύση. Και σας έχω πει χίλιος φορές, ποιες είναι οι λύσεις. Δυό είναι οι λύσεις. Που δεν κάνατε τίποτα τέσσερα χρόνια. Και μη μου πείτε ότι κάνατε 80 στη Ρώση και 50 στη Ρώση. Ξέρετε πολύ καλά ότι θα πρέπει πάνω απ' όλα να έχετε επιλέξει την υιοθεσία. Που δεν έχετε κάνει τίποτα σε αυτό. Και να περάσετε το μήνυμα στους δημότες μας ότι θα πρέπει να υιοθετήσουν και αυτοί. Και να συμμετέχετε σε αιτήματα και να κάνετε δεχτά αιτήματα χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μας ζητάνε να υιοθετήσουν. Εγώ φταίω. Εγώ φταίω. Φυσικά εγώ φταίω. Δεκατέσταρα λεπτά. Ωραία. Εντάξει. Λοιπόν, κύριε Μπόνια. Πάλι καλά που φύγαν οι κάμερες. Μισό λεπτό. Κύριε Τριαταφυλή θα σας δώσω τον λόγο. Έχουν ζητήσει άλλη τον λόγο. Ο κύριος Μπόνιας δυο λόγια για τα δέσποτα μόνο γιατί δεν έχουμε κάτι άλλο. Λοιπόν, παρακαλώ, κύριε Μπόνια. Δεν έχετε μικρόφωνο γιατί. Να τα δω κι εγώ. Για τα δέσποτα που ρωτάει ο κύριος... Για τα δέσποτα που ρωτάει ο κύριος Βέρος. Σας παρακαλώ, θα σας δώσω τον λόγο. Η υπηρεσία του Δήμου δεν μαζεύει σκυλιά πουθενά. Αυτά τα σκυλιά, ίσως κάποιοι φιλώζουν να τα ταΐζουν, είναι υποχούμενα. Τη μια μέρα είναι, την άλλη μέρα δεν είναι. Κατ' επανάληψη έχουμε πάει με το συνεργείο. Έχουμε κάλπες συλλογές από την περιοχή. Τώρα, αν μαζεύτηκαν πάλι, να το δούμε. Ναι, κύριε Μπόνια, εσείς θα πηγαίνετε τα σκυλιά κι έξω. Δεν τα πηγαίνουμε εμείς τα σκυλιά εκεί πάνω. Τα σκυλιά μπορεί να πηγαίνουν κάποιοι φιλώζουν να τα ταΐζουν πάνω. Δίπλα στο βουνό μαζεύονται τα σκυλιά. Δεν είναι δεμένο το σκυλί, πάει όπου θέλει. Δημιουργούνται αυτοί. Αλλά από κει και ύστερα, δεν μπορούμε να τα μαζέψουμε έτσι ξεκάλφωτα. Μας ήρθε η επιφότηση, τα μαζεύουμε, στηρώσεις γίνονται. Πείτε τέσσερα χρόνια τι κάνατε τέσσερα χρόνια. Τα τέσσερα χρόνια που είμαστε κύριε βέρο διοίκηση έχουμε κάνει πάνω από πεντακόσεις στηρώσεις. Είμαστε στη συνεργασία με τους φιλώζους και μάλιστα το Σαββατοκύριακο που πέρασε πάλι στηρώσεις γινότανε. Και το προηγούμενο Σαββατοκύριακο πάλι στηρώσεις γινότανε ομαδικές. Στις Κρινίδες ολόκληρο κτήμα, πόσα στρέματα είναι εκεί πέρα. Ήταν και χθες αυτά, αλλά τίποτα δεν έγινε τέσσερα χρόνια. Άντε εγώ θα τα λέω. Ο κ. Ποτόλιας θα έχει το λόγο να πω. Μετά θα δώσω τον λόγο στον κ. Τριανταφυλίδη να πει το θέμα του. Τώρα δεν μπορώ να το κάνω. Πρόεδρε, ξεκινώντας τη συνειδρίαση, είπα, παρακάλεσα, επειδή έχουμε πολλά θέματα, να μην απαντάτε ένας προς έναν για να προχωρήσει η διαδικασία. Πετάχθηκε, κ. Δήμαρχος, και λέει, τι μας λες, θα φύγουν οι τηλεοράσεις κλπ. Τελικά, κάθε φορά αυτό συμβαίνει. Γίνεται μια αντιπαράθεση, κατά την άποψή μας, κούφια, που δεν έχει στην ουσία να μοιράσουμε τίποτα. Και όταν έρχεται η σειρά μας να τοποθετηθούμε, επειδή έχουν φύγει τα Κανάρια, δεν μας απαντάτε καν. Και συμβαίνει το εξής. Ενώ άλλοι συνάδελφοι μετά από εμένα βάζουν ζητήματα και δεν παίρνουν απαντήσεις δευτερολογούν, εγώ προσεβασμό για το σώμα, δεν δευτερολογώ. Αλλά από σήμερα θα το κάνω, να μείνω εδώ μέχρι το πρωί. Αν δεν πάρω απαντήσεις στα ζητήματα που θα βάλω. Επισκέπτεις στα σχολεία. Κάνατε μια αντιπαράθεση εδώ πέρα, αλλά ξεκάσατε συνάδελφοι και θέλω απαντήσεις περί αυτού. Στα σχολεία. Από τη μια πλευρά έχουμε εκπαιδευτική διαδικασία, καθηγητές οι οποίοι διδάσκουν και εκεί δεν πρέπει να επεμβαίνει κανείς, αλλά όμως έχουμε και εργαζόμενους μέσα στα σχολεία. Το συνδικαλιστικό κίνημα για χρόνια αγωνίστηκε προκειμένου να μπορεί τους εργαζόμενους στο χώρο εργασίας, κατά τα διαλήματα να μπορεί να πάει να τους συζητάει. Αυτό δεν μπορεί να το απαγορέψει κανείς, το να πας σε ώρα διαλήματος να μιλήσεις με τους εργαζόμενους, γιατί οι καθηγητές είναι και εργαζόμενοι και εργαζόμενοι με πάρα πολλά προβλήματα και φυσικά η επαφή συνδικαλιστική που θα κάνει ένας δημοτικός σύμβουλος είναι επιτρεπτή, επιβάλλεται και κανείς δεν μπορεί να το απαγορέψει αυτό, ούτε ο προϊστάμνος διεύθυνσης, ούτε η κυβέρνηση, ούτε και κανένας άλλος. Εμείς θα το κάνουμε σε κάθε περίπτωση να αρτούμε σε επαφή με τους εργαζόμενους. Σε ό,τι αφορά την επαφή με τον διευθυντή για τα προβλήματα του σχολείου, φυσικά εκεί πρέπει να γίνει σε συνενόηση και να γίνει, όπως λέτε, μετά το πέραστο οραρίου ή με τον διευθυντή μόνο στο γραφείο του χωρίς να υπάρχει πρόβλημα στην εκπαιδευτική διαδικασία. Συμφωνώ, κύριε Δήμαρχε, με την πρότασή σας που κάνετε, να κάνουμε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για τα ζητήματα του υπερταμίου, όπου εκεί να συζητήσουμε ακριβώς, φυσικά όχι με τους βουλευτές, αλίμονο αν οι βουλευτές έχουν διαφορετική άποψη περί αυτού, τα ψηφίζουν σούμπιτο τα πάντα. Σχετικά με το έτοιμα της ομάδας Basket Iris, εγώ θα θεωρήσω, κύριε Πρόεδρε, και συμφωνώ μαζί σας, ότι δεν ακούσαμε αυτά που είπε ο κύριος Φιλόσογλου, απόψε, ούτε αυτά που είπε ο κύριος Παποδόπουλος. Αλλά να κάνουμε αυτό που είπατε κι εσείς, σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο, να τους καλέσουμε για να συζητηθεί αυτό το πολύ σοβαρό θέμα και ο καθένας εκεί πέρα να πει τις θέσεις του και να δούμε πώς μπορεί να λυθεί το πρόβλημα. Γιατί ξέρετε πολύ καλά, αγαπητοί συνάδρεφοι, όταν έρχονται μετάλια, και το ξέρετε όλοι σας, μετάλια και πρωτιές, στις φωτογραφίες και στα φώτα είναι όλοι πρώτοι, από τους πρωθυπουργούς μέχρι προέδρους δημοκρατίας, δημάρχους κλπ. Όταν σβήνουν τα φώτα, για επιχορηγήσεις και πέρα τα παγορεύει ο νόμος. Στις εργασίες του ΤΑΠ έχουν βρεθεί, στις ανασκαφές, πλακόστρωτο. Έχει βρεθεί πλακόστρωτο. Το ερώτημα που θέτουν οι αρχαιολόγοι είναι αν αυτό το πλακόστρωτο είναι σε αυλί, μικρής σημασίας έβρημα, ή είναι η Εγνατία οδός. Για να διαπιστωθεί αυτό όμως, αν είναι αυλί ή Εγνατία οδός, πρέπει η ανασκαφή να γίνει πέρα της τάφρου που επιτρέπει στους αρχαιολόγους, η σύμβαση που έχει κάνει ο ΤΑΠ με την ελληνική κυβέρνηση, να κάνουν το σκάμα για να μπορούν να σκάμπουν. Πρέπει δηλαδή να πάνε και πιο μακριά, να φαρδίνουν την τάφρο της ανασκαφής. Κάτι το οποίο απαγορεύεται. Ρωτάω αν το ξέρετε και τι μέτρα θα πάρετε, ώστε αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, να μπορούν οι αρχαιολόγοι να πάνε και έξω από τα όρια της τάφρου, που τους δίνει το δικαίωμα να κάνουν την ανασκαφή. Είπατε, κυρία Δήμαρχη, ότι 300 εκατομμύρια για το 2018, μίον είναι η επιχορήγηση τοπικής διοίκησης, και 900 θα είναι για το 2019. Και ξέρετε πώς αντιμετωπίζεται αυτό το θέμα την κέδε. Και φαντάζομαι να συμφωνείτε. Να πάρουν οι δήμοι τη δυνατότητα να βάλουν φορολογίες, να βάλουν νέους φόρους, παράδειγμα τον έμφια, λοιπόν, που θα το καταργούσανε. Αυτή είναι η πρόταση που κάνει η κέδε και φαντάζομαι να συμφωνείτε και εσείς γιατί. Φυσικά θα δώσουν λιγότερα χρήματα στους δήμους. Γιατί θα δώσουν λιγότερα χρήματα στους δήμους? Γιατί πρέπει να περισσέψει χρήμα για να δώσουν στα κινητρά. Αλλιώς ανάπτυξη δεν γίνεται, αλλιώς επενδύσεις δεν γίνονται. Χρήμα δηλαδή ζεστό στις επιχειρηματικούς ομίλους που παίρνουν από τους δήμους, που παίρνουν από τους εργαζόμενους, που παίρνουν από τους συνταξιούχους για να μπορούν να γίνουν υπερήφημες επενδύσεις. Και αντί να αντισταθείς αυτή την πολιτική σε αυτές τις μειώσεις, τι κάνεις? Θα βάλω λες φόρους επιπλέον. Για το ζήτημα που προέκυψε του κ. Τρίτη Ναφελή, θέλω να πω το εξής. Έτσι πως έχετε κάνει τα ζητήματα της αντιπροσώπευσης των εργαζομένων και σε επίπεδο εθνικό και σε τοπικό και περιφέρα και λοιπά, είναι μονάχα συνταξιούχοι. Αυτοί που έχουν λεφτά μπορούν να ασχοληθούν με αυτά τα θέματα. Οι υπόλοιποι, οι εργαζόμενοι δηλαδή, πρέπει να είναι μακριά. Να είναι μονάχα αυτοί οι οποίοι θα δίνουν εντολές σε αυτούς. Εκεί είναι το κυρίαρχο ζήτημα, για το γεγονός δηλαδή, ότι δεν μπορεί ο απλός εργαζόμενος να συμμετέχει σε αυτά τα όργανα. Και δεύτερον, επειδή μιλάμε για γιατρό, οι ελλείψεις, οι τεράστιες στα νοσοκομεία, είναι γιατί έχουν να διοριστούν γιατροί στα νοσοκομεία και νοσηλευτικό προσωπικό, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, και δεν είναι γιατί κάποιος λείπει από το πόστο του. Και φυσικά, αν είναι εντεταλμένος να έχει ένα συγκεκριμένο πόστο, δεν πρέπει να λείπει. Αλλά όμως, η έλλειψη του προσωπικού από τα νοσοκομεία, είναι γιατί ακριβώς υπάρχει αυτή η πολιτική των περιγκοπών. Και, εν συντομία, τώρα να βάλω ορισμένα ζητήματα που περιμένω και σε αυτά τα απαντήσεις. Βιολογικός δάτο. Πότε θα αντικατασταθούν τα σκουριασμένα και σάπκια προσθευτικά και κλειδόματα, που είναι κίνδυνος στάνατος για τους εργαζόμενους, που βρίσκονται περιμετρικά των τετράγων λοιματοδεξαμενών. Δεύτερον, πότε και από πότε δεν λειτουργεί και πότε θα λειτουργήσει ο ναδευτήρας στην κεντρική δεξαμενή, μια κυλιντρική δεξαμενή, που βρίσκεται λίγο πριν από την δεξαμενή χλωρίωσης. Και πότε θα φωτιστεί το σύνολο του γηπέδου που βρίσκεται εκεί ο βιολογικός καθαρισμός, γιατί τη νύχτα είναι μαύρα σκοτάδια. Πάντα για το δάτο μιλάμε. Για το δάτο, ναι. Στον παλιό δρόμο Καβάλλας Δράμας, μετά το πρατήριο εκεί πέρα της διασταύρωσης του Μεταξά, για να πάμε στη δράμα από τον παλιό τον δρόμο, εκεί υπάρχουν πάρα πολλά γεφύρια. Τα οποία πριν από πολλά χρόνια είχαν οριοθετηθεί από όγγους λύθων, οι οποίοι, μάλιστα, σερισμένους περιπτώσεις ήταν και σκαλισμένοι και τώρα, λόγω του ότι πολλές φορές πήγαν εκεί πέρα μηχανήματα για να καθαρίσουν τα χόρτα, γκρεμίσανε τους λύθους και πέσανε μέσα στο ρέμα. Με αποτέλεσμα και να βουλώνει το ρέμα, κυρίως όμως, να είναι κίνδυνος θάνατος για τα αυτοκίνητα, γιατί εκεί που προχωράει το αυτοκίνητο, αν τύχει και βρεθεί λίγο πιο δεξιά πάνω στη γέφερα, θα πέσει μέσα στη γέφερα και θα γίνει το μεγάλο το κακό. Και τέλος, να πω για το κανάλι, το οποίο υπάρχει από τις αποθήκες καυσίμου, που βρίσκονται κάτω από το δάτο, μέχρι την βιοτεχνία Pink Woman. Εκεί λοιπόν υπάρχει ένα κανάλι, το οποίο κάτω από την βιοτεχνία Pink Woman, είναι κανάλι κανονικό, βέβαια με πολλά χόρτα, αλλά ανάμεσα στη βιοτεχνία αυτή και της αποθήκης του ΣΑΜΕΡΚΑ, εκεί πέρα είναι χωράφι. Και εκεί κάτω και διαμαρτύονται ότι πολλές φορές είναι και πλημμύρις, ακριβώς εκεί κανάλι δεν υπάρχει, δηλαδή ξεκινάει από ένα σημείο και μετά. Τι μέτρα θα πάρετε λοιπόν για την αποκατάσταση αυτού του καναλιού. Αυτά και ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστούμε τον κύριο Ποτόλια. Κυρία Δήμαρχη, έχετε σημείωσει κάτι. Επειδή με κατηγορήσατε κύριε Ποτόλιο ότι δεν σας απαντώ, πάντα σας απαντώ, πάντα. Απλώς τα μισά από αυτά που λέτε είναι κατουσίαν επισυμάνσεις και παρατηρήσεις εναντίον της διοίκησης του Δήμου. Τι να απαντήσω σε αυτό. Σας έχετε κάθε δικαίωμα να το κάνετε και σας αφήνω να το κάνετε φυσικά. Λοιπόν, εδώ έθελα να το φλούμαι μερικές φορές. Μιλάτε για τους εργαζόμενους στα σχολεία ότι έχουμε δικαίωμα στους χώρους δουλειάς από το συνδικαλιστικό κίνημα να πάμε να τους βρούμε και να μιλήσουμε μαζί. Ποιος μίλησε για τους εργαζόμενους? Εκτός αν δεν καταλάβατε ότι όλη η φασαρία έγινε για τους δεκαεφτάριδες, για τους μαθητές της τρίτης λυκείου οι οποίοι φέτος ψηφίζουν. Όλη η φασαρία γι' αυτό έγινε και είστε πολύ εξυπνότερος από ό,τι θέλετε να δείχνετε. Εγώ το γνωρίζω καλά αυτό. Άλλο οι εργαζόμενοι και άλλο οι επισκέψεις σε μαθητές μέσα στις τάξεις. Δεύτερον, για το υπερταμείο, είπατε για το υπερταμείο, συμφωνήσαμε εδώ πέρα έκτακτο συμβούλιο. Τρίτον, είπαμε για την Ήρης, είπατε να τους καλέσουμε και είπατε συμφωνήσαμε. Όλα τα θέματα που βάζετε ένα-ένα τα παίρνω. Τέταρτον, εργασίες του ΤΑΠ. Πήρα κατευθείαν την κυρία Δαδάκη, την προησταμένη αρχαιοτήτων, μόλις διάβασα ότι βρέθηκε η πλακόστρωτο, να ρωτήσω τι θα κάνει. Και μου είπε ότι οι πλάκες συσκευάζονται με προσοχή, μεταφέρονται στο μουσείο για έρευνα. Αυτή είναι η απάντηση που έχω. Δεν έχω καμία απάντηση που να φορά σκάψιμο δεξιά ένθεν και ένθεν από εκεί που βρεθήκαν οι πλάκες. Τέταρτον, οι δήμοι είπατε. Αποφάσισε, είπατε, η ΚΕΔΕ και εγώ βεβαίως μαζί με την ΚΕΔΕ να βάλω νέους φόρους. Έλεος, κύριε Ποτόλια. Πού το είδατε αυτό το πράγμα? Έλεος, σας παρακαλώ. Η ΚΕΔΕ είπε, και μην κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε, χαιρέτησε τον έμφια να τον παίρνουν οι δήμοι, αυτό όχι να μπούν νέοι φόροι, γιατί έναν φόρο που παγκοσμίως ανήκει στους δήμους, στο ελληνικό κουβέρνο τον εισπράττει η κυβέρνηση και ρίχνει κανακοκαλάκι στους δήμους. Ο έμφια είναι δημοτικός φόρος κανονικά. Κανονικά. Ποιοι είναι οι νέοι φόροι, ποιοι είναι? Μπακάρι να καταργηθεί και εγώ μαζί σας. Και εγώ μαζί σας, και εγώ μαζί σας, κύριε Πορτώνη. Και εγώ μαζί σας. Για ποιον λόγο να μην είμαι μαζί σας. Για τον κύριο Τριανταφυλίδη θα μιλήσει ο ίδιος. Για τους λήθους στα γεφύρια θα γνωρίζετε βέβαια γιατί αυτοί οι δρόμοι δεν είναι στην αρμοδιότητα του δήμου αλλά επειδή οι δημότες του δήμου Καβάλαση είναι αυτοί που περνούν από αυτούς τους δρόμους, θα παρακαλέσω τον κύριο Τσουρουκίδη και την κυρία Μπαλτζίδου αν δείτε οτιδήποτε δείτε σε αυτά τα γεφύρια και παρακαλώ πάρτε και πληροφορίες και από τον κύριο Ποτόλια σε ποια σημεία τα είδε, ούτως ώστε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποφεθούν δυστυχήματα. Ότι μπορεί η αρμοδιότητα να μην είναι δικιά μας αλλά οι δημότες είναι δικοί μας. Για το κανάλι στο Pink Woman, τα κανάλια αγαπητέ κύριε Ποτόλια δεν είναι αρμοδιότητα του δήμου. Είναι αρμοδιότητα της περιφέρειας ή του το ΕΔ. Καμία σχέση δεν έχουμε εμείς. Η φοιτία σας φαίνεται στο νομαρχιακό συμβούλιο, σας παρασύρει να ασχολείτε με πράγματα που έχουν να κάνουν και με αυτά. Καλά κάνετε και τα επισημένετε αλλά δεν ανοίξει σε εμάς η αρμοδιότητα. Και θα παρακαλέσω τον κύριο Σιμητσή να μας ενημερώσει για το βιολογικό του δάτου τα τρία ερωτήματα. Ο αναδευτήρας, ο φωτισμός και δεν θυμάμαι τι άλλο ζήτησα. Επομένως δεν άφησα ούτε ένα θέμα. Ναι κύριε Κοφαντζή, παρακαλώ σύντομα. Κάθε φορά σας απαντώ, αλλά τι να απαντήσω εκεί που με επιπλήξετε. Σας αφήνω να με επιπλήξετε. Συμφωνώ. Μπορούμε να ζητήσουμε από τις πρωτοβάθμες και τις δευτεροβάθμες να επισκεφτούν και λοιπά. Εντάξει, κατανοητό αυτό που λέει ο κύριος Πατωλίας. Ο κύριος Κουφαντζής, παρακαλώ σύντομα να κλείσουμε το θέμα του βιολογικού. Στο βιολογικό σταθμό του ΔΑΤΟ, την τελευταία περίοδο έχουν γίνει αντικαταστάσεις ηλεκτρομιχανολογικού εξοπλισμού στις τάξεις των 50.000 ευρώ. Ζήτησα από την υπηρεσία και δεσμεύσα με ποσό 150.000 ευρώ για να γίνουν περιτέρων αντικαταστάσεων στο επόμενο διάστημα. Εκτός από αυτό και επιπλέον, προχωράει μελέτη συνολικά για το βιολογικό σταθμό Καβάλα και του ΔΑΤΟ για να γίνουν αντικαταστάσεις του προβληματικού εξοπλισμού. Τάξιος του 1 εκατομμυρίου ευρώ είναι για το βιολογικό σταθμό του ΔΑΤΟ. Όταν θα είναι έτοιμες οι μελέτες, θα κάνουμε την αίτησή μας στο αντίστοιχο χρηματοδοτικό εργαλείο ώστε να προχωρήσουν απόλυτε αντικαταστάσεις. Για το φωτισμό θα το κοιτάξω προσωπικά τις επόμενες μέρες, αν είναι ελληματικός, να αντικατασταθεί ή να συμπληρωθεί. Ευχαριστούμε τον κ. Κουφαντζή. Ο κ. Ξανθόπουλος έχει τη λόγω. Κύριε Πρόεδρε, μια και η κυρία Δρακονάκη λείπει, δεν θα θέσω κανένα ρώτημα σχετικό με τεχνική υπηρεσία. Θα ξεκινήσω με τον κ. Κουφαντζή, τον πρώτο της δαγιάς σήμερα. Κύριε Κουφαντζή, στις 2 Μαρτίου το 18 Παρασκευή, προετοιμαζόμενος να παραδώσω σε σας, στις 5 Μαρτίου το 18, επισκεφθέκαμε από κοινού τον Μετρογενικό Διφύγιο της Επιχείρησης, το Ταμείο της Δημοτικής Αγοράς, για να κάνουμε τον σχετικό έλεγχο και να προετοιμαστώ να παραδώσω σε σας και προέκυψε πως υπήρχε ένα έλλειμμα στο Κεντρικό Ταμείο της τάξης των 2.500 ευρώ. Τη Δευτέρα, 5 Μαρτίου, οι προσταμένοι του Γραφείου Καναλωτών, σε επιστολή της, το οποία πήφαινε προς εμένα και στον Γενικό Διφυγδί, αναφερόταν και επιμέριζε αυτό το έλλειμμα των 2.500 ευρώ. Αντίγραφο αυτού έχετε και εσείς, παραδώσα και εσάς, όπως έχω και εγώ, όπως έχουν και οι Γενικούς Διφυγδείς. Θα θέλα να μου πείτε, 7 μήνες μετά, νομίζω ότι ο καιρός είναι αρκετός για να έχετε γνώση πλέον και αντίληψη για τα θέματα αυτά, τι έχετε κάνει, αν έχετε κάνει κάτι. 5 Μαρτίου 2018, παραδίδοντας, να προσθέσω εδώ, ότι για το έλλειμμα των 2.500 ευρώ, την Παρασκευή, ενημέρωσα και την κυρία Δήμαρχο. 5 Μαρτίου 2018, παραδίδοντας σας μεταξύ άλλων, σας παραδώσα σε εξέλιξη σε τέσσερις περιοχές του Δήμου Καβάλλας, αυτές τις ραψάνες της Παναγίας, της Χωράφας και του Χαλκερού, όπου τέσσερα συνεργεία της ΔΑΓΙΑ και επιχειρούσαν ιδιωτικές παροχές. Αυτές οι ιδιωτικές παροχές που οι προηγούμενες διοικήσεις και διευτεί αυτή η πετυχημένη του κ. Σιμητσή, 8 χρόνια δεν πρόκαμε να κάνει, να ολοκληρώσει. Παρά τη λησόδη αντίδραση του σωματιού εργαζομένων για αυτή την επιλογή του να προχωρήσουν αυτές οι συνδέσεις, το προσωπικό τέσσερα συνεργεία της ΔΑΓΙΑ επιχειρούσαν εκεί αυτές τις παροχές με όχι αρκετά γρήγορους ρυθμούς, με όχι ιδιαίτερο ζήλο, οφείλω να πω. Δεδομένου ότι στο προσωπικό της ΔΑΓΙΑ προσθέθηκαν δύο μόνιμοι τεχνίτες υδραυλικοί και επίσης από το προσωπικό των οχταμήνων άλλοι δύο τεχνίτες δραυλικοί. Κάνω αυτή τη διευκλήση γιατί θα περίμενα να ακούσω από σας ότι το προσωπικό της ΔΑΓΙΑ δεν επαρκεί. Θα ήθελα να ρωτήσω σε ποιο στάδιο βρίσκεται αυτή η διαδικασία 7 μήνες μετά. Εάν έχει σταματήσει αυτή η πρωτοβουλία, πού βρίσκονται οι παροχές, περίπου 200 παροχές του καλκαιρού έχουν ολοκληρωθεί. Στην Παναγία είχαμε φτάσει στο 85%. Απέμειναν 10, ίσως 15 παροχές. Απέμειναν 10, 15 παροχές για να ολοκληρωθεί όλο το έργο της Παναγίας και να ολοκληρωθούν και εκεί οι συνδέσεις. Πού βρίσκετε εάν τυχόν έχετε κάνει την επιλογή να σταματήσατε αυτές τις 4 εργασίες, αναρωτιέμαι εάν εσείς αντιλαμβάνεστε την σημαντικότητα αυτής και τους κινδύνους αυτής της επιλογής που επισχύει και για τον Διακαβάλλας και για τον Δημοκαβάλλας. Προέκυψε ότι από τη διαδικασία των 8 μήνων συμβάσεων, 3 εργαζόμενη διδαγιά χάθηκαν. Και χάθηκαν γιατί, γιατί όσοι ενδιαφέρονται για αυτές τις θέσεις που είχαμε προκηρήξει την περίπτω εκείνη, σύμφωνα με την προκήρυξη, η οποία ανέφερε τα σχετικά δικαιολογητικά, υπέβαλαν τα δικαιολογικά στο γραφείο προσωπικού. Το γραφείο προσωπικού έκανε τη σχετική πρώτη επιλογή αυτών των δικαιολογητικών. Η Επιτροπή, η οποία ανέλαβε αυτήν την υπόθεση, έκανε μια εισήγηση και σχετικά με την εισήγηση πήραμε το προσωπικό αυτό που πήραμε. Οι πλείς, όμως, εργαζόμενοι από αυτούς, χαθήκανε, δεν τους είχαμε, δεν τους έχετε στην ΔΕΙΑΚ. Κάνατε κάτι, έρευνησέ το θέμα, διαπιστώσατε ότι είναι δεχομένως στο γραφείο προσωπικού δεν έκανε τη δουλειά το όπως τα έπρεπε με ιδιαίτερη προσοχή, υπάρχουν κάποιες ευθύνες, προκύψαν κάποιες ευθύνες. Και τελειώνω σε ό,τι αφορά εσάς κύριε Κουφατζή, λέγοντας ότι στις συμπληρώνες 23 Μαΐ του 2018 δηλώσατε σε τοπικό ραδιόφωνο πως η διοίκηση Ξανθόπουλου ανέθεσε τις παροχές της Παναγίας σε ιδιότητες. Δεν το έχω κάνει εγώ αυτό κύριε Κουφατζή, θα σας παρακαλέσω πολύ να μιλάτε τέτοια πράγματα στα ραδιόφωνο, όπως επίσης θα σας παρακαλέσω επειδή αναφερθεί και σε θέματα εχαιμήθειας, νομίζω πως και δεν αναφέρομαι στις δασμές σας και στις υποσχέσεις σας, το τι κάνατε με αυτά που προσχεθήκατε στο Νομιλούντα, είναι δικαίωμά σας, έτσι επιλέξετε και έτσι κάνατε, δικαίωμά σας. Αλλά νομίζω ότι εσείς και κύριε Δήμαρχος σε θέματα εχαιμήθειας δεν πρέπει να είστε τόσο, θα έλεγα, να τολσάνεστε μαντοφύλαιγες, διότι χειριστήκατε το θέμα της διαρροής των εγγράφων από την υπηρεσία με τρόπο που μάλλον δεν σας δίνει το δικαίωμα αυτό. Προς τον κύριο Πρόεδρο μια ερώτηση. Κύριε Πρόεδρε, τελειώνω. Στις 3 Αυγούστου το 18 Παρασκευή βρέθηκα στην τοπική κοινότητα Μυγδαλαιώνα. Βοήθηκα στο πλαίσιο επισκέψεων που κάνω, χωρίς να παίρνω άδεια από τη δεύτερη βάθμια πάντα. Ένα από τα θέματα τα οποία συζητούσαν ήταν η έκδοση σύμφων της γνώμης της τοπικής κοινότητας για το έργο ιδρύψη ιστορικά δίκτυα Μυγδαλαιώνα, κατασκευή δεξαμινή ιδρύψης Μυγδαλαιώνα. Σας θυμίζω ότι το θέμα αυτό είχε περάσει το Δημοτικό Συμβούλιο πριν να γίνει αυτή η συνεδρία, δηλαδή στην προηγούμενη από τη συγκεκριμένη ημερομηνία συνεδρίας Δημοτικού Συμβούλου, καθώς αυτό πέρασε το Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς να υπάρχει αυτή η συμφωνή γνώμη, το ψήφισμα αυτό από την τοπική κοινότητα όπως νομίζω ότι επαιτείται. Δεν ξέρω αν το έχετε υπόψη, απλά σας το θέτω και δεν ξέρω αν αυτό είναι πιθανό να δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα στον έλεγχο και στη σχετική απόφαση από την αποκεντρωμένη. Ποια συνεδρία είπατε? Στις 3 Αυγούστου βρέθηκα στον Αμυγδαλέωνα, η προηγούμενη συνεδρίας, κύριε Πρόεδρε Δημοτικού Συμβουλίου, πέρασε το θέμα αυτό χωρίς να υπάρχει η συμφωνή γνώμη της τοπικής κοινότητας Αμυγδαλέωνα. Θα το ελέγξω άμεσα, κύριε Καμφώκου. Προς την κυρία Δήμαρχο. Κυρία Δήμαρχε, 4 Αυγούστου 18 Σάββατο το ΓΟΤΕ εξέδωσα ένα δελτίο τύπου. Αυτό το δελτίο τύπου αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του ΓΟΤΕ σε θέματα που αφορούν την πρότασή σας μετά την συνάντηση που είχατε με τους ανθρώπους της κοινοπραξίας στο Δημαρχείο, στα αποτελέσματα αυτής της συνάντησης και στο γεγονός ότι καλούσατε το ΓΟΤΕ, καλούσατε πολίτες, κολλούσατε την τεχνική υπηρεσία του Δήμου, προφανώς και κάποιους από τους συμβούλους, αδεχομένως σε μια μικτή επιτροπή, όπου η επιτροπή αυτή θα είχε μεταξύ άλλων το έργο να επιβλέπει τις εργασίες. Δεν θα σχολιάσω του με ποιες τεχνικές γνώσεις όλοι αυτοί, εκτός της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου και Βρεγιάκ θα το κάνανε, αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Αυτό όμως το οποίο το δελτίο τύπου του ΓΟΤΕ ανέφερε, είναι ότι επεσήμανε αυτό το κάλεσμα που κάνατε, το κάνατε γιατί αναζητούσατε η έκφραση που χρησιμοποιούσε συνενόχος, χαρακτήριζε την απόφαση, δηλαδή αυτήν και την πρόταση σας, ως προσπάθεια αναζήτησης συνενόχων. Στο γεγονός της ώδευσης, το δελτίο τύπου του ΓΟΤΕ είναι στην ιδιάθεσή σας, μην το αφησβητείτε. Αναφέρει ακριβώς αυτό. Μιστακίδης, αποδέχεστε αυτήν την αναφορά του ΓΟΤΕ, του Γεωτεχνικού Αμπελτηρίου, εξακολουθείτε... Είστε εισαγγελέας, είστε τώρα για να καταλάβουμε. Εγώ αν είμαι εισαγγελέας... Ε, βέβαια, αποδέχεστε αυτήν την αναφορά του ΓΟΤΕ, τι είναι αυτά που μιλάμε, είναι δυνατό. Θεωρείτε ότι δεν πρέπει να το καλέω. Δηλαδή αναζητείτε συνενόχους με την πρόταση σας, κύριε Δήμαρχε. Αυτό είναι το ερώτημα μου. Εγώ σας παρακαλώ. Εντάξει, εντάξει. Κύριε Δήμαρχε, εγώ σας παρακαλώ, με συγχωρείτε πολύ. Αν δεν θέλετε να απαντήσετε, πείτε, δεν θέλω να απαντήσω, δικαίωμα σας είναι. Κλείνω την ερώτησή μου προς την Δήμαρχο με το θέμα της πολιτικής προστασίας. Και ξέρετε, θέμα αυτό δεν το ανέφερα στο Μητικό Συμβούλιο τότε, η περίοδος του καλοκαιριού ήταν σε ένταση. Τώρα είναι η χειμωνιά, σιγά-σιγά πάμε για το χειμώνα, δεν υπάρχουν θέματα. Ερωτώ, κύριε Δήμαρχε, αυτή η περίφημη, κρουνή, ορθή, υδροστόμια, της περίοδου Αριάβνη, έχουν επιτέλους αποκατεσταθεί, έρχεται χειμώνας. Είναι δύο χρόνια μετά. Θα ήθελα να ξέρω αν έχουν γίνει αυτές τις εργασίες. Πριν, κύριε Δήμαρχε, με όλο τον σεβασμό στους συμβούλους, έκανα μεγάλη παράβαση του κανονισμού αυτή τη στιγμή. Ξέρετε καλά ότι από τον κανονισμό οι σύμβουλοι δεν μπορούν να υπερβένουν το χρόνο των τριών λεπτών και οι επικεφαλείς των εφτά. Σας παρακαλώ πολύ, εντάξει, επειδή ο κ. Ξαθόπουλος δεν έχει κάνει κατά χρήση του χρόνου καμιά φορά μέχρι τώρα, έχετε το όμως υπόψιν, σας παρακαλώ πολύ, γιατί έτσι δημιουργούνται οι καθυστερείς. Λοιπόν, κ. Δήμαρχη, παρακαλώ. Σε ό,τι με αφορά τα ερωτήματα του κ. Ξαθόπουλου, θα απαντήσω στο τελευταίο μόνο για τους χρουνούς. Θα ήθελα να είναι η κ. Δρακωνάκη εδώ να σας πει. Ξέρω να σας πω ότι στη συνεδρίαση της πολιτικής προστασίας ζητήσαμε από τον διοικητή της Πυροσβαστικής να επιλέξει ποιους από τους χρουνούς θεωρεί απαραίτητοι, κ. Τζαντζάριδη, ορθώστε με αν δεν θυμάμαι κάτι καλά, γιατί το ποσό της αντικατάστασης των χρουνών από τον παγετό της Αριάδνης ήταν πάρα πολύ μεγάλο, πολύ ψηλό, να επιλέξει αυτούς που είναι απαραίτητοι και σε αυτή τη φάση βρισκόμαστε, ότι η τεχνική υπηρεσία, γιατί έργο χρειάζεται και προμήθεια υλικών χρειάζεται για αυτή τη δουλειά, βρίσκεται στο στάδιο μελέτης για να αντικαταστήσει συγκεκριμένους χρουνούς που υπέδειξε η Πυροσβαστική Υπηρεσία. Κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα αρχικά να σας διετήσω να επενθυμίσετε στο σώμα ότι οι ερωτήσεις πρέπει να επευθύνονται προς το πρόσωπό σας και εσείς ανάλογα να κατευθύνετε τη συζήτηση και να δίνετε τον λόγο για να απαντήσει κάποιος και όχι σε προσωπικό επίπεδο. Τώρα, λοιπόν, να απαντήσω ως προς τις ερωτήσεις. Όσον αφορά το ταμιακό έλλειμμα που βρέθηκε από έλεγχο που έγινε επειδικήσειος του πρώην Προέδρου της ΔΙΑΚ, έχω ζητήσει από την Υπηρεσία να βεβαιωθεί το ποσό και να καταλογιστεί στους υπαλλήλους και προχωράει η διαδικασία καταλογισμού στον κάθε υπάλληλο που είχε το αντίστοιχο έλλειμμα. Όντως, έως καθυστέρησε λίγο, αλλά έχει δοθεί εντολή να βεβαιωθεί το ποσό. Όσον αφορά τις συνδέσεις, όντως είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα. Τα έργα τα οποία γίνονται πρέπει να προχωράνε και οι αντίστοιχες συνδέσεις ώστε να γίνονται λειτουργικά. Υπήρξε μια περίοδος η οποία οι συνδέσεις σταματήσανε, γιατί υπήρξε μεγάλα προβλήματα στο δίκτυο Ίδρευσης, τα οποία προσπαθούσαμε με τα συνεργεία να αποκαταστήσουμε. Οι ανάγια προχωράνε από συνεργείο της ΔΙΑΚ, όπως επίσης έχει ανατεθεί και σε συνεργείο της ΔΙΑΚ να προχωρήσει τις συνδέσεις του Χαλκερό, και ξεκινάει τις επόμενες ημέρες. Όσον αφορά τις συνδέσεις του Βύρωνα, η πρώτης υπηρεσίας είναι να προχωρήσουμε σε διαγωνισμό ώστε να αναλάβει ιδιότητες τις συνδέσεις, για να προχωρήσουν γρήγορα ταυτόχρονα με τις υπόλοιπες. Στο υπόλοιπο δίκτυο οι συνδέσεις προχωράνε σε συνεργασία με εργολάβους, οι οποίοι τους έχουν γίνει πολλές επισημάνσεις ότι πρέπει να προχωρήσουν γρήγορα το θέμα των συνδέσεων. Αν δούμε ότι είναι προβληματικό το κομμάτι με τον εργολάβο που έχει να λάβει τα έργα στις συνδέσεις, θα προχωρήσουμε και εκεί πέρα σε συνεργασία με ιδιότητες. Όσον αναφορά στο ραδιόφωνο που είπε ο κ. Ξανθόπουλος για το «έχει αναθέσει την Παναγία σε ιδιότητες τις παροχές και τις συνδέσεις», αν το είπα έκανα λάθος πραγματικά, μάλλον θα είχα λαθασμένη ενημέρωση από την υπηρεσία, το ανακαλώ, σε κάθε περίπτωση, ναι, μην είχαν προβλεφθεί χρήματα για να προχωρήσουν συνδέσεις από ιδιότητες, μάλλον δεν είχε προχωρήσει ακόμα η εργολαβία. Και ένα τρίτο θέμα, τώρα το ξεχνάω λίγο κ. Ξανθόπουλος, το «ΕΣΠΑ» για ποιο θέμα? Για τους «ΤΡΙΣΗ ΠΑΛΙΟΣ»! Α, ναι, οι «ΤΡΙΣΗ ΠΑΛΙΟΣ», όταν… «ΑΣΕΠ»! «ΤΡΙΣΗ ΠΑΛΙΟΣ»! Ακριβώς, για το «ΑΣΕΠ». Όταν έλαβα τη δίκηση, ο διαγωνισμός είχε ήδη ολοκληρωθεί και είχαν επιλεγεί και τα άτομα. Εκ των ιστέρων, διαπιστώσαμε ότι έγινε λάθος την προκήρυξη, η οποία έπρεπε να έχει εντοπιστεί από την προηγούμενη δίκηση, προφανώς. Εμείς δεν το εντοπίσαμε. Και ζητήσαμε στους τρεις, σε συνεργασία με τον «ΑΣΕΠ» και μετά από απάντηση του «ΑΣΕΠ» από τους τρεις εργαζόμενους, είτε να μας προσκομίσουν τα στοιχεία τους, είτε θα έπρεπε να απολυθούν. Προχώρησε η διαδικασία και προχωρήσαμε στις απολύσεις όπως προέβλεπε ο νόμος. Φυσικά και μετά από δικαστική απόφαση πληρώσαμε την εργασία τους για την περίοδο που παρήχαν την εργασία τους στη «ΔΕΙΑΚ». Η υπηρεσία δεν είχε απώλεια χρημάτων ή δεν πλήρωσε περαιτέρω για να αποδοθούν άλογες ευθύνες για το αν κάποιος πλήρωσε κάποιον εσφαλμένα ή όχι. Και από τον ΑΣΕΠΝ δεν μας ζητήθηκε να προχωρήσουμε σε διαδικασίες πειθαρχικής δίωξης. Αναγνώρισε η υπηρεσία ότι έκανε λάθος. Όσον αφορά τους πυροσβεστικούς κρουνούς, αυτό που αφορά το κομμάτι της «ΔΕΙΑΚ», ζητήσαμε και δόθηκε εντολή να ελεγχθούν όλες οι παροχές ύδρευσης σε πυροσβεστικούς κρουνούς, ώστε η «ΔΕΙΑΚ» να είναι σε ετοιμότητα να υδροδοτήσει όλους τους πυροσβεστικούς κρουνούς σε όποια σημεία κι αν αυτή παρόν. Ευχαριστώ. Ευχαριστώ, κύριο Κουφαντζέ, ο κύριος Μαυρίδης εκ των λόγων. Φτάσαμε δηλαδή και στους δύο Μαυρίδης, θυμάστε. Κύριε Δήμαρχε, ακούγοντας την κατάσταση που μας διαβάσατε για τα ακίνητα που διεκδικεί, μάλλον που παρακολουθούνται στον ΤΑΙΠΕΔ, το μόνο που δεν ζητάνε είναι να πάρουν και αυτό το κτίριο. Ό,τι πρέπει να βγούμε στον δρόμο να συνειδρυάσουμε εκεί πέρα. Και ούτε το παλιό νοσοκομείο. Μου κάνει εντύπωση αυτό το πράγμα. Τώρα, έγινε πολύ συζήτηση για μια επίσκεψη κάποιου δημοτικού συμβούλου, εγώ δεν θα τον ονομάτιζα ποτέ. Ξεφύγαμε σε αυτό. Και αν ακόμα προκαλείται καμιά οφαρά, κύριε Πρόεδρε, συμβουλευτικά μπορεί να μ' ακούσετε η διοίκηση να αποφεύγει την ονομαστικοποίηση. Πήγε στο σχολείο, ό,τι έγινε έγινε, προσωπικά θα κοίταζα να το καλύψω τον δημοτικό συμβούλο. Όχι επειδή είναι στην αντιπολίτευση να το κάνουμε ολόκληρο θέμα και τι δεν ελέγχτησαν εδώ πέρα. Το ίδιο ισχύει και να τον συναλέθω τον κύριο Τριανταφυλίδη. Όπως θα καλύψω με εκείνο χωρίς να ξέρω με λεπτομέρειες, θα μας τα πει ο άνθρωπος σήμερα, το ίδιο θα περίμενα να καλύψω και τον κύριο Τάδε. Τον κύριο Μαυρίδη παραδείγματι. Δεν το κάναμε αυτό. Προχωρήσαμε, προχωρήσαμε εμπροστά, φτάσαμε στις εκλογές, κυρία δήμαρχα ανακρίθηκα τη δήμαρχος εσείς και πολύ καλά κάνετε και λέτε θα είμαι η δήμαρχος, το ίδιο και η άλλη και τα λοιπά. Αυτά τα θέματα που αφορούν τους συναδεύους πρέπει να κλείνονται χωρίς να γίνεται συζήτηση. Δεν ήταν όμορφη η σημερινή σύζηση στο πρόσωπο του συναδεύου αλλά και οποιουδήποτε συναδεύου. Λοιπόν, δεν εννοώ αυτό το πράγμα. Εάν είσαστε πρόεδρος και θέλετε να με σχολιάσετε, κύριε Ξανθόμου, δίπλα μου είσαστε, μπορεί να το κάνετε. Κύριε Πρόεδρο, θα πάω κι εγώ αύριο στο σχολείο. Αυτό είναι θέμα δικό σας. Εγώ δεν έχω πάει στο σχολείο και όταν πήγαινε ήξερα εδώ πώς θα πάω. Επαναλαμβάνω, και αν παρεκτράπει ο συναδεύος, όποιος κι αν είναι αυτός, δεν θα έπρεπε να πάρει αυτήν την έκταση συζήτηση μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Απόψη μου είναι αυτή. Εάν θέλετε να μην την έχω, πολύ σωστά. Είχα ακούσει ότι κάποιος συναδεύος είχε διαδώσει με αυτό, με την ίδρυση και τα λοιπά των κνήδων, να προχωρήσει το θέμα και αφήστε τα συμφωνητικά και μάλιστα το μισό έργο θα τελείωνε μέσα σε 10 μήνες. Αυτό βέβαια ελέγχεται προφανώς με το σκεπτικό ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώμερο και τα λοιπά. Τώρα βλέπω εδώ πέρα αδειοδοτήσεις, κύριε Πρόεδρε, επικαιροποίηση. Όλα αυτά καταλαβαίνετε πόσο πίσω θα μας πάνε. Και φοβάμαι μήπως ακόμα και αυτά που μας τάξανε δεν μας τα δώσουνε στο τέλος. Άρα σε έχω επιθυλάξει. Έχω με χορτάσει από υποσχέσεις. Τώρα βέβαια, κύριε Δήμαρχε, είπατε για την πλατεία ότι πρέπει να μπει μια τάξη και πολύ καλά το είπατε. Καλά είναι να εισοπεδωθεί, να φύγουν όλα εκείνα. Δύο επίπεδα όπως ήταν παλιά η πλατεία, όμορφα και ωραία. Το λέω αυτό γιατί μου μεταφέρουν συνεχώς παράπονο για το συντριβάνι. Και το ξέρετε κι εσείς και δεν είναι καθόλου καλή η εικόνα. Και όταν λειτουργούσε δεν ήταν καλή η εικόνα και έχει δίκιο ο κύριος Παπάς. Οι Ρωμά μεταξύ των άλλων κάναν και μια βουτιά μέσα στο συντριβάνι, στη ζέση του καλοκαίου για να δροσιστούν. Αλλά διάβασα ένα κόστος υψηλό για να αποκατασταθεί η βλάβη. 150 χιλιάδες, ένα τέτοιο ποσό είναι πάνω, δεν είναι 70 και 80 χιλιάδες. Ξέρω ότι κοστίζει πολύ. Ξέρω ότι εάν κάνω λάθος μπορεί να με διορθώσει ο οποίος είναι υπεύθυνος, ότι αυτός ο οποίος μπορεί να την αποκαταστήσει έρχεται από την Πάτρα γιατί αυτός ήταν, μου φαίνεται, ο εγκαταστής σας. Ο συντριβανολόγος. Έτσι είναι, όπως τα λέω, περίπου. Δεν ξέρω. Από την Πάτρα και το κόστος ήταν μεγάλο. Το ξέρω, εγώ από παλαιά, γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που παθαίνει βλάβη το συντριβάνι μας. Εν πάση περίπτωση, όμως, κάτι πρέπει να γίνει. Να τον παζώσουμε, όπως το κάναμε και στο Φάλυρο και στο Πάρπο, παρά να είναι αυτή η εικόνα καθώς. Είναι, βέβαια, και ένα τέτοιο κόστος, αν είναι δυνατό. Το μόνο θέμα που θα έτυθα σήμερα, αλλά ξεφύγαμε λίγο, κύριε Πρόεδρε, και τελειώνω, τι γίνεται με το Ναυτικό Μουσείο. Έχουμε κάποιο πρόβλημα αδειοδότησης, μήπως υπάρχει πρόβλημα με το κτίριο. Μιλάω για το Ναυτικό Μουσείο, καταλαβαίνετε. Γιατί, αφού τελείωσαν όλες οι εργασίες, όπως βλέπω τώρα έχουν τώρα δύο-τρεις μήνες, δεν προχωρούμε. Δεν έχουν γίνει τα εσωτερικά, μας ελληγουένθεται όλα. Η δικαίδη μου είναι ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα αδειοδότησης. Μπορεί να το... Δεν έχω τίποτα να πω. Και αυτό, κύριε Πρόεδρε, που το είπα από την αρχή, καλά είναι ότι αφορούν θέματα συναδέλφων, είτε από την πλειοψηφία, είτε από την πλειοψηφία, είτε από την πλειοψηφία, να κλείνονται με τον τρόπο που εσείς ξέρετε να τα χρησιμοποιείτε και αντιλαμβάνεστε τι εννοώ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σε όλο αυτό, κύριε Δήμαρχε, όσον αφορά αυτό το θέμα, είδατε ότι με πολλή επιμέλεια, απέφυγα στην εισήγηση και στην επιστολή, να θύξω το οτιδήποτε, έτσι. Το αν στην πορεία και στη συζήτηση εξελίχτηκε όπως εξελίχτηκε, σίγουρα δεν είναι δική μου ευθύνη. Λοιπόν, παρακαλώ, εντάξει, εγώ. Εγώ πήρα θέση όταν είπατε ότι λέτε ψέματα, μόνο τότε πήρα θέση. Λοιπόν, τις ανακαλέσαμε εκείνες. Πάμε λοιπόν παρακάτω τώρα, κυρία Δήμαρχη. Δεν το έθιξα, όμως, εγώ το θέμα εξ αρχής. Σας παρακαλώ πολύ, εντάξει, δεν τα χρεώνομαι όλα εγώ. Ε, όχι έτσι, είναι αυτή η διαδικασία. Ο κύριος παπάς είναι εκτελεστικό όργανο, εντάξει. Σας παρακαλώ τώρα, τέλος, τέλος, μην, μην, θα το χαράσουν ο παλιάς. Λοιπόν, κύριε Μαυρίδη, κύριε Μαυρίδη, ακούσατε αυτόν που υποστηρίζεται. Εκτελεστικό όργανο. Εκτελεστικό όργανο. Εκτελεστικό όργανο είσαι. Να πεις του παπά ότι μπορείς και να το μανιπουλάρεις και εύκολα. Όχι για εσένα, δεν είπα για εσένα. Κύριε Μαυρίδη θέλει να φάνεσαι σ' αυτά που ρωτήσατε. Αυτός είναι ο συνεργαγής των δυο οργανών. Λοιπόν, σ' ό,τι αφορά το συντριβάν. Τι θες, να σε αφήσουμε στα σχολεία να μιλάς στους δεκαετά χρονών, θα πάνε. Δώσ' του και άδεια να πάει να τελειώσει. Ε, εντάξει, εντάξει. Ότι μας δουλεύεις, με πειράζει. Μας δουλεύεις. Μας δουλεύεις, λες. Ρώτησα άνια ισχύ και μου είπες ότι δεν ισχύ. Συνεργασία δεν μπορώ να κάνεις. Όταν θα παίξει ομαδικό παιχνίδι δεν θα έχεις μαζί μου. Εσύ πες ανθοπικό παιχνίδι. Λοιπόν, εντάξει, αρχιστούμε. Φτάνει το σ... Τώρα, σας παρακαλώ, βλέπεις. Είναι πρώτα και καλό. Πρώτα να μάθεις να μιλήσεις. Τώρα δεν είναι διαδικασία αυτή, παιδιά. Σας παρακαλώ. Τι να σου πάρω τηλέφωνο. Να σε ρωτήσω αν πηγαίνεις να μιλήσεις με τους δεκαεττάμερους. Σας παρακαλώ τώρα. Να μιλάμε από μαζί. Παρακαλώ, μη συνεχίζετε. Μη συνεχίζετε. Όταν θα παίξεις ομαδικό παιχνίδι θα είμαστε μαζί. Η αλήθεια σημαίνει με το παιχνιδάριμο. Λοιπόν, νομίζω ότι ξεφύγαμε λίγο, αλλά τώρα να χαλαρώσουμε λίγο. Κύριε Μαυρίδη, δεν γίνεται έτσι. Σας παρακαλώ τώρα, εντάξει. Δεν γίνεται έτσι. Εγώ σας είπα την άλλη φορά θα έρθει στο επόμενο συμβούλιο ο κ. Βαγενάς εδώ, παρουσία του Δημοτικού Συμβουλίου και θα ικανοποιήσω και το έτοιμα του κ. Βέρο για να ξεκαθαρίσει, όχι για να ρθει. Αυτό που ζήτησε και είχε δίκιο ο κ. Βέρος δεν μπορεί να γενικεύεται για όλους. Θα μας πει ο κ. Βαγενάς για ποιο λόγο έστειλε το έγγραφο αυτό στο Δημοτικό Συμβούλιο. Κ. Δήμαρχε, παρακαλώ. Λοιπόν, κ. Μαυρίδη, έχετε πάρα πολύ δίκιο και εμείς το είπαμε εδώ, 150.000 είναι πάρα πολλά λεφτά. Δεν αξίζει τον κόπο τόσα πολλά. Βρήκαμε μια εταιρεία σε συνενόηση με τους ηλεκτρολόγους του Δήμου να μπορούμε να κάνουμε το ένα μόνο κομμάτι και με απλό τρόπο, δηλαδή συντριβάνει και ένα φως. Ούτε φωτοριθμικά, ούτε τίποτε γιατί αυτά είναι τα ευαίσθητα τα οποία όταν χαλάσουν θέλουν μετά πολλά λεφτά. Ένα κομμάτι από το συντριβάνι είναι μέσα στην ανάπλαση της πλατείας, το υπόλοιπο θα φυτευτεί λουλουδάκια. Δεν είναι δυνατόν σε εποχές κρίσης οικονομικής να ξοδεύουμε τόσα λεφτά για ένα συντριβάνι το οποίο ξέρετε όλοι πώς θα καταλήξει. Σε ό,τι αφορά το Ναυτικό Μουσείο, εγγένεια του Ναυτικού Μουσείου τα οποία δεν έχουν γίνει, όπως και τα εγγένεια του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού που ακόμη δεν έχουν γίνει, θα γίνουν αυτόν ή τον επόμενο μήνα στα πλαίσια του εορτασμού των 100 χρόνων από τις Λιδρύσεους του Δήμου Καβάλλας. Δεν υπάρχει θέμα αδειοδότησης, δεν υπάρχει θέμα τίποτα άλλο, απλώς με τους καινούργιους νόμους της πολοδομίας δεν μπορούμε να τον κιάσουμε σε κάποιον άλλον, μπορούμε όμως να το μεταχειριστούμε εμείς. Αυτά κύριε Παφιλίδη. Κάνα δυο κουρτίνες τέτοια και κάνα δυο κλιματιστικά, αυτή είναι η δουλειά. Λοιπόν, ο κύριος ο Χαταρίδης για ένα λεπτό και κλείνουμε, θα κλείσουμε με το θέμα του κ. Τριαταφυλίδη. Κύριε Δήμαρχε, δεν ξέρω σε ποιον άρχισε το ερώτημα, γι' αυτό το απευθύνω σε εσάς, μάλλον στον κ. Τζουρουκίδη. Ένα ερώτημα το οποίο το έχω βάλει εδώ και πριν τρία χρόνια με αφορμή τη συζήτηση των κημητηρίων, του κανονισμού λειτουργίας των κημητηρίων που είχαμε. Πότε σκεπτόμαστε να εγκαταστήσουμε ως φυλάκια στα δημοτικά κημητήρια των δημοτικών διαμερισμάτων. Ένα έτημα το οποίο της κοινωνίας, ένα ερώτημα το οποίο το βάλαμε εμείς και ένα έτημα, αν θυμάστε, ο ιερωμένος του Ζιγού, ο οποίος είχε έρθει εδώ και το είχε βάλει. Η κατάσταση είναι στο απροχώρητο στα δημοτικά κημητήρια. Ένα περισσότερο και στον αμυγδαλαιόνα θέλω να σας πω ότι υπάρχει ακόμα το παλιό κημητήριο και πρέπει κάποτε να μεταφερθούν αυτά εδώ. Το ερώτημα δηλαδή είναι και ενόψει η σύνταξη του τεχνικού προγράμματος. Σκέφτεστε να βάλετε μέσα ένα κουδίλι για την ίδρυση αυτών των φυλακίων για να λειτουργήσει και ο κανονισμός, όπως λειτουργεί στα κημητήρια Καβάλας. Ευχαριστώ. Ευχαριστώ πολύ κ. Τσοχαταρίδη. Κ. Τσοχαταρίδη, με επιτρέπετε κ. Πρόεδρε, πολύ γρήγορα, το θέμα των κημητήριων είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για τον καθένα από εμάς. Εάν δεν κάνω λάθος όμως, στον πρώην Δήμο Φιλίππον είναι εξαιρετικά δύσκολο να κάνεις εκταφή τους νεκρούς σου. Εάν δεν κάνω λάθος πάρα πολύ εξ' αυτόν έχουν αγοράσει τους τάφους τους οικογενειακούς. Όχι. Τότε λοιπόν εγώ σταματώ και θα αφήσω τον κ. Καλανταρίδη σαν πιο ειδικότητη περιοχή να μιλήσει. Λοιπόν, όντως το πρόβλημα είναι πάρα πολύ μεγάλο. Και ελεύθερα. Ναι. Ξεκινήσαμε με το τεχνικό πρόγραμμα του έτους που διανύουμε. Το ποσό το οποίο υπήρχε για παρεμβάση στα νεκροταφεία ξεκίνησε σιγά σιγά να το πούμε έτσι να πηγαίνει η κατάσταση προς αυτό το οποίο λέτε. Και συγκεκριμένα με το έργο του 18 δημιουργήθηκε χωνευτήρι σε ένα από αυτά τα νεκροταφεία. Συγκεκριμένα στις κρυνίδες όπου είχε ευρεθεί και ο κατάλληλος χώρος. Ο σχεδιασμός είναι βεβαίως να δημιουργηθούν πρώτα χωνευτήρια γιατί από εκεί θα ξεκινήσουμε. Ο στόχος είναι πρώτα ουσιαστικά να φύγουν από τη μέση τα εγκατελημένα. Έτσι γιατί διαπιστώνεται ότι σε κοινότητες και θα ξεκινήσουμε βέβαια από τις μεγάλες κοινότητες. Υπάρχουν θέσεις οι οποίες θα μπορούσαν να απελευθερωθούν. Λόγω του ότι κάποιοι τάφοι πλέον έχουν εγκαταλειφθεί, δεν υπάρχει συνέχεια, δεν υπάρχουν συγγενείς, έτσι διαπιστώθηκε αυτό. Ξεκίνησε από τις κρυνίδες. Ακολουθούν βέβαια οι μεγάλες κοινότητες. Ζηγώ αμυγδαλεώνα ήδη για το τεχνικό πρόγραμμα του 19. Υπάρχει ξανά έργο με παρεβάσεις τα νεκροταφεία. Αλλά πραγματικά, κύριε Τσοχανταρίδη, επειδή επιστώνετε ότι είναι πάμπολα τα προβλήματα με τα νεκροταφεία, αρκεί να σας πω ότι ενώ μπήκε ένα πολύ μεγάλο ποσό στο έργο του 18, αυτό ουσιαστικά πήγε για άλλους είδους παρεβάσεις στα νεκροταφεία, όπως ήταν για παράδειγμα το να δημιουργηθούν θέσεις, γιατί δεν υπήρχε τίποτε. Ήμασταν στο μηδέν. Δημιουργήθηκαν δεκάδες, λοιπόν, καινούργιες θέσεις. Αμισαθαλιώνα, Λιδία, Ζιγό, Κρυονέρη, ενδεικτικά αναφέρω κάποια χωριά που ξέρω, έτσι. Γιατί έπρεπε να γίνει αυτή η υποδομή έτσι ώστε να συνεχίζεται ο τόφος, ο κόσμος, έτσι, να υπάρχουν θέσεις καινούργιες και να ταφεί ο κόσμος. Έγινε, λοιπόν, το χωνευτήριο των Κρίνιδων, θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα, έτσι, αλλά δεν μπορούν να γίνουν δυστυχώς όλα μαζί. Αυτό. Ο κόσμος δεν θέλει να πηγαίνει στο χωνευτήριο, θέλει να πηγαίνει στο στιοφυλάκιο, λοιπόν, ο κόσμος. Λοιπόν, και τελειώνουμε τώρα με τον κ. Τριαταφυλίδη για το ζήτημα, το οποίο εξ' αρχής η κ. Δήμαρχος έθεσε υπόψεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Σας ακούμε, κ. Τριαταφυλίδη. Πρώτα απ' όλα, θέλω να απολογηθώ για την καθυστέρησή μου, η οποία οφείλεται σε προσωπικό λόγο που δεν μου επέτρεψε να είμαι συνεπής στο ωράριό μου και μάλιστα από ότι πληροφορήθηκα από τον συναδέλφου σου δευτερόλεπτα πριν μπω στην αίθουσα, τέθηκε το θέμα, το οποίο ο ίδιος εγώ είχα ζητήσει και από την κ. Δήμαρχο και από τον κ. Πρόεδρο να τεθεί. Οπότε, λοιπόν, κάθε άλλη επίκληση περιπλαγίων μεθόδων, ή δεν ξέρω με ποιον τρόπο παρουσιάζεται, δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Φυσικά, ο κάθε ένας μέσα στην πορεία των τεσσάρων χρόνων έτσι αφήνει το στίγμα του. Προσωπικά δεν νομίζω ότι έδωσα ποτέ την αφορμή για να συζητηθεί το οτιδήποτε. Η παιδεία, το ήθος μου και οι προσωπικές μου αντιλήψεις μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο τα 4,5 αυτά χρόνια, νομίζω έχουν γίνει αντιληπτές από όλους. Δεν έχω ανταλλάξει την παραμικρή κουβέντα με κανένα από τους υπόλοιπους Δημοτικούς Συμβουλούς. Και εδώ είμαστε, αν έχει κάποιος να προσάψει κάτι να μου το πει αυτή τη στιγμή. Η δική μου προσωπική αντιλήψη είναι ότι το Δημοτικό Συμβούλιο δεν αποτελεί αντικείμενο μικροπολιτικής ούτε μικροσυμφερόντων και φυσικά για να φτάσω σε αυτό το σημείο να ζητήσω την προστασία του Δημοτικού Συμβουλίου σημαίνει υπάρχει σοβαρός λόγος. Και ξεκινάω λοιπόν από το γεγονός ότι κάποια στιγμή πριν από ενάμιση χρόνο ήταν ανήμερος και ο Άρης Σοβέρος, σαν εργαζόμενος επίσης του νοσοκομείου και σαν προηστάμενος και γνώστης των αυτοδιοικητικών και όλων των υποθέσεων του Δήμου, ο οποίος ενημερώθηκε από μένα προσωπικά και με επίδειξη εγγράφων για το γεγονός ότι με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του νοσοκομείου, η οποία είναι άκρως παράνομη, δεν μου χορηγεί το η άδεια των 60 ημερών, η οποία χορηγείται στους Προέδρους των Ομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου. Και εδώ σας διαβάζω τηλεόνόμως. Αυτά μιλάμε τώρα για το καλοκαίρι του 2017 μήνα Ιούνιο. Ενώ έχω αναλάβει Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής από το μήνα Μάρτιο, τρεις μήνες μετά δηλαδή, ζήτησα την αυτοδιοικητική άδεια, η οποία δεν μου χορηγούνταν και θα σας πω τι ακολούθησε μετά. Λέω λοιπόν ότι σύμφωνα με τον νόμο 38-52-2010, άρθρο 93, παράγραφος 5, όπως αυτός τροποποιήθηκε με τον νόμο 40-71-2012, άρθρο 7, παράγραφος 1 και με ισχύει από μία πρώτου 2013, στους Προέδρους των Δημοτικών Συμβουλίων, που δεν ανήπτουν στην περίπτωση της πρώτης παραγράφου του παρόντος άρθρου, στους Προέδρους των Δημοτικών Νομικών Προσώπων και στους Προέδρους των Συνδέσμων Δήμων, που είναι δημόσιοι υπάλληλοι ή υπάλληλοι νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, ή υπάλληλοι κρατικών νήπι δέλτα δέλτα, ή δημόσιων επιχειρήσεων ή άλλων επιχειρήσεων, τη διοίκηση των οποίων ορίζει άμεσα ή έμεσα το δημόσιο με διοικητική πράξη ή ως μέτωχος, καθώς και σε εκείνους που είναι υπάλληλοι λοιπόν νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου, χορηγείται από την υπηρεσία της οργανικής τους θέσης η δική άδεια 60 ημερών. Μιλάμε και για Προέδρους Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου. Όπως επίσης ο ορίζει ο νόμος 3852-2010, άρθρο 93, παράγραφος 5, η καταλέξη σας διαβάζω, η δική άδεια των 60 ημερών χορηγείται, μπορεί να χορηγείται και τμηματικά σε εργάσιμες ημέρες και ώρες μετά από σχετική αίτηση του ερετού. Η άδεια αυτή χορηγείται υποχρεωτικά από την υπηρεσία του ερετού και το χρονικό διάστημα χρήσης της άδειας αυτής θεωρείται πραγματικός χρόνος υπηρεσίας για όλα τα υπαλληλικά εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα που απορρεύουν. Πάσαμε λοιπόν 3,5 μήνες μετά να βγαίνουν κάποιες περίεργες αποφάσεις από το Δικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου ότι οι άδειες αυτές θα πρέπει να περνάνε μετά από 5 ή 6 εγκρίσεις, θα πρέπει να ζητούνται 3,5 μήνες πιο πριν, λες και γνωρίζω εγώ 3,5 μήνες πιο πριν ή 3 μήνες ποια θα είναι τα ζητήματα που θα προκύψουν σε ένα νομικό πρόσωπο με ένα προϋπολογισμό γύρω στις 600.000 ευρώ. Έθεσα το θέμα αυτό και στον συνάδελφο τον Άριο Τοβέρο ως γνώστης του αντικειμένου και φυσικά και στη Δήμαρχο. Με παρέμβαζε τη Σύρια στη Δημάρχου, δόθηκε μια λύση η οποία ήταν λειτουργική και απετράπη η ιεραρχική προσφυγή και προσφυγή στην Κέδε την οποία είχε ετοιμάσει ο νομικός σύμβουλος του Δήμου ο κυρίος Απόστολος Αγελεράκης. Αν θέλετε να σας προσκομίσω τα έγγραφα, αν θέλετε μιλήστε και με τον ίδιο. Είναι ενήμερος ο Μπάβης Οκουφάτσης σαν δικός μου νομικός σύμβουλος και η διαδικασία με παρέμβαση προσωπική της Δημάρχου και επειδή δεν ήθελα και εγώ να δώσω παραπέρα έκταση έμεινε εκεί. Φτάσαμε λοιπόν με μία μεσοβέζικη λύση και με κάποιες προφορικές συνενοήσεις να δίνεται μία τέλος πάντων στοιχειώδης θα έλεγα έτσι αντιμετώπιση του ζητήματος. Το θέμα είναι όμως ότι από κάποιο σημείο και μετά επειδή η κατάσταση αυτή έγινε ακόμα ακόμα πιο έντονη όταν τελείωσα και παρέδωσα την Προεδρία του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου θεώρησαν κάποιοι ότι με δεχομένως η παρουσία μου στο Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να γίνει αντικείμενο είτε διωγμού είτε πολύ μα πολύ περισσότερο τιμωρίας. Εγώ βρέθηκα εδώ όχι επειδή το επέλεξε κάποιος τρίτος επειδή το επέλεξα εγώ και επειδή με ψήφισαν κάποιοι συμπολίτες μου. Έρχομαι εδώ όχι για να περάσω την ώρα μου με το σκεπτικό το οποίο παρουσίασαν κάποιοι και πολύ σωστά είπε ο συνάδελφος ο κ. Ποτόλιας οι γιατροί θα έπρεπε να αποκλειστούν από τα Δημοτικά Συμβούλια. Ο νόμος είναι σαφής όμως και θα στο διαβάσω καταλέξει τι λέει σύμφωνο με το νόμο 3852 2010 άρθρο 93 παράγραφος 8 όπως αυτός τροποποιήθηκε με το νόμο 4071 2012 άρθρο 7 παράγραφος 2 και λέει καταλέξει ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι είναι οι πάλελοι του δημόσιο ή του ιδιωτικού τομέα έχουν δικαίωμα να αποσιάσουν από την εργασία τους την ημέρα της συνεδρίας του Δημοτικού Συμβουλίου ή των επιτροπών του δήμου στις οποίες είναι μέλη εφόσον διεξάγονται σε εργάσιμες ώρες και ημέρες. Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ή της αντίστοιχης επιτροπής χορηγεί στους δημοτικούς συμβούλους που εμπίπνουν στις ανωτέρω κατηγορίες βεβαίως η συμμετοχή στη συνεδρίαση για την υπηρεσία του εργοδότη. Τελείως. Οπότε, λοιπόν, εδώ έχουμε το εξής πολύ απλό. Εγώ δικαιούμαι να παραβρεθώ στα δημοτικά συμβουλία, ζητώ να εξερεθώ τις δευτέρες που ήθεσταν να κάνω με δημοτικό συμβούλιο και έφτασα σε σημείο να προσπαθώ να προβλέψω και ποια είναι αυτές οι δευτέρες. Κάθε δεύτερη δευτέρα υπολογίζοντας δύο δευτέρες θεωρητικά το μήνα. Επειδή όμως, όπως ξέρει και ο συνάδελφος στο νοσοκομείο, ο κ. Βερός, οι εφημερίες των γιατρών γίνουν τουλάχιστον ένα μήνα πιο πριν, άρα λοιπόν εγώ πρέπει να προβλέψω πότε θα είναι τα δημοτικά συμβούλια, ζητώ να εξερεθώ, αλλά για κάποιους λόγους που νομίζω ότι γνωρίζει, οι εφημερίες μου τίθενται ακριβώς τις ημέρες που έχω δημοτικά συμβούλια. Αν θέλει μπορώ να σας τα παρουσιάσω, γιατί είπες ότι γνωρίζεις άλλα πράγματα και επειδή εδώ είμαστε και νομίζω σας τα έχω πει και όλες αυτά Άρη και σου έχω παρουσιάσει και έγγραφα. Σου έχω παρουσιάσει και έγγραφα Άρη μου. Σου έχω παρουσιάσει κάτω στο γραφείο σου, σου έχω φέρει και σου έχω παρουσιάσει έγγραφα. Πάμε όλες. Μισό λεπτό κ. Τρεταφυλίδη, μιλάτε σαν ο κ. Βερός είναι ένας συνήγορος της δίκησης στο νοσοκομείο. Συγγνώμη, άσχετα από τη στηρίζη της δίκησης. Αλλά επειδή είπαμε κάποια πράγματα πιο πριν. Λοιπόν, από εκεί και μετά λοιπόν, φτάσαμε σε σημείο μέχρι το να αλλάζουν οι εφημερίες μου όταν αλλάζουν τα δημοτικά συμβούλια. Για παράδειγμα, σε ένα έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, το οποίο έγινε για το θέμα του ΤΑΠ και ήταν η ημέρα 5η, τέλη Ιουλίου αν θυμάμαι καλά, βρέθηκα εγώ εκ των ιστέρων να έχει αλλάξει η εφημερία μου και να φαίνεται ότι εφημερεύω εκείνη την ημέρα και φυσικά επειδή ήταν ένα θέμα το οποίο ήταν αρκετά σοβαρό και φυσικά ήθελα σαν μέλος μιας ομάδας να ψηφίσω και να ψηφίσω αυτό το οποίο η ομάδα μου θεωρούσε σωστό, κατέβηκα λοιπόν να ψηφίσω όντας εφημερ δύο διαφορετικές χρονικές στιγμές, και διευθυντή και αυτούς που έπρεπε να ενημερώσω και άφησα αντικαταστάτη ο οποίος δεν ήταν απλά ιδικευόμενος, ήταν ιδικευόμενος ο οποίος βρίσκεται σε παράταση, ξέρει ο κύριος Βέρος τι σημαίνει αυτό, δηλαδή γιατρός ο οποίος έχει τελειώσει την ειδικότητα και έχει πάρει τον τίτλο του ειδικού και αμέσως λοιπόν μετά την ψηφοφορία έφυγα πάνω στο νοσοκομείο, βρέθηκα όμως να είμαι και σε αυτή την περίπτωση όπως και σε μία ακριβώς αντίστοιχη με το θέμα του φουγάρου της εργοστάσεου λιπασμάτων και την επίθανή μόλις υποστηρίτουσαμε πάλι σε ένα δημοτικό συμβούλιο, το μήνα Μάρτιο, με δύο αναφορές για εγκατάλαψη θέσεις και απουσία από ενεργή εφημερία και συγκεκριμένα απουσία από ενεργή εφημερία, είχαμε συμμετοχή σε δημοτικό συμβούλιο. Διατάχτηκε λοιπόν εδώ, από την εδώ αυτή η οποία διενεργήθηκε, δεν θέλω να πω το όνομα της συναδελφού που διενέργησε, δεν προκύπτει επί της ουσίας τίποτα, αλλά η απόφαση και η πεποίθηση του διοικητή του νοσοκομείου είναι ότι θα πρέπει να κληθώ σε απολογία και να οδηγηθώ στο πειθαρχικό συμβούλιο. Άρα λοιπόν, εδώ έχουμε το εξής πολύ απλό. Εγώ διώκομαι πειθαρχικά επειδή προσήλθα για να ψηφίσω σε ένα θέμα το οποίο η διοίκηση, μέλος της οποίας είμαι και εγώ, θεώρησε σημαντικό, ζωτικό για την πόλη και επί της ουσίας ήρθε να εκτελέσω το καθήκον μου. Αυτό το οποίο ο νόμος μου επιβάλλει. Και αυτή τη στιγμή, αυτό το οποίο ο νόμος επιβάλλει, θεωρείται συζητήσιμο. Από πού προκύπτει αυτό. Θέλω κάποιος να μου αναφέρει από πού προκύπτει αυτό. Γι' αυτό λοιπόν ζητώ την προστασία, ζητώ να βγει ψήφισμα. Όποιος θέλει ας διαφωνήσει, θα καταγραφεί όμως αυτό και θα το γνωρίζουμε από εδώ και πέρα ποιοι είναι αυτοί που διαφωνούν και ποιοι μιλάνε για εργαζόμενους, ποιοι μιλούν για δικαιώματα και ποιοι είναι αυτοί που βγαίνουν στα κάγγελα κάθε φορά που δημιουργείται κάτι αλλά ποιοι είναι αυτοί που ξεχνούν ότι και ο γιατρός είναι επίσης εργαζόμενος και δικαιούτος εργαζόμενος είναι μέλος του δημοτικού συμβουλ ή για παράδειγμα ξερούνται από το δημοτικό συμβουλείο να είναι μόνο συνταξιούχοι σ' όλους, σ' όλους. Δεν ήδη δεν ανέφερα όνομα, πείτε μας λοιπόν λέω τότε σε αυτή την περίπτωση ότι οι γιατροί ξερούνται να μην μπορούμε να θέσουμε υποψηφιότητα έτσι ώστε να είναι όπως είπε ο κ. Ποτόλιας πολύ εύστοχα μόνο συνταξιούχοι ή να πω τυχαία άνεργοι, ανεπάνγγελοι ή οτιδήποτε άλλο. Στην τελική, αν υπήρχε, στην περίπτωση που υπήρχε πρόβλημα που δεν υπήρχε κανένα μα κανένα πρόβλημα, τις δεδομένες χρονικές στιγμές σε ό,τι έχει να κάνει με την δική μου ιατρική υπόσταση και αντικείμενο της συγκεκριμένη ημέρα αλλά ακόμη και αν υπήρχε θα έπρεπε να φροντίσει η ίδια υπηρεσία να με αντικαταστήσει. Παρ' όλα αυτά δεν ζήτησα αυτό, βρήκα ο ίδιος τη λύση. Αντιθέτως διώκομαι και αυτό. Προσωπικά θεωρώ ότι είναι παράσιμό μου και ας κλειθώ για απολογία και ας φτάσω και στο Πιθαρχικό Συμβούλιο θα γελάει ο κόσμος και αυτό φυσικά δεν θα μείνει εδώ, υπάρχει και η κέδε και υπάρχουν και άλλα αρμόδια όργανα και θα πάει το πράγμα παραπέρα. Πολύ μα πολύ απλά, όπως αναφέραμε και προηγουμένως, είναι κάποια ζητήματα τα οποία νομίζω δεν τίθεται υπό διαπραγμάτευση. Όπως δικαιούται η δική άδεια ο κάθε εργαζόμενος, είτε αυτός είναι θυρορός, είτε είναι τελονιακός, είτε είναι εύφορος, είτε οτιδήποτε άλλο, εργαζόμενος είναι και ο γιατρός, δημόσιο υπάλλοντος και δικαιούται αυτά τα οποία ο νόμος ορίζει χωρίς καμία διαπραγμάτευση. Εδώ λοιπόν ζητώ ξεκάθαρα αυτό το οποίο ορίζει ο νόμος, τελεία και παύλα. Ήταν η συνεδρία του Ιουλίου για τον ΤΑΠ και του Μαρτίου για το θέμα της πιθανής εισαγωγικά μόλινσης από το εργοστάσιο λιπασμάτων που είχε τεθεί θέμα σε ονομαστική ψυχοφοβωρία. Ευχαριστούμε τον κ. Τριανταφυλίδη, έγινε κατανοητό το ιστορικό, κ. Δήμαρχε. Συγγνώμη κ. Πρόεδρε απλά δεν είναι θέμα ιστορικού, ζητώ πραγματικά όπως το είπα να τεθεί θέμα σε ψήφισμα, όποιος θέλει ας διαφωνήσει, θέλετε εκμυριωμένα όμως να εμφανίζεται η διαφωνία και ονομαστικά και αυτό να φαίνεται και να καταγραφεί στα πρακτικά και μελλοντικά. Κ. Τριανταφυλίδη, θα μου επιτρέψετε μόνο κάτι. Εγώ συμφωνώ με αυτά που λέτε. Κάτι άλλα πράγματα κρύβονται βέβαια από πίσω, τα οποία δεν χρειάζεται να μας τα αναλύσετε ούτε με τα υποθέσου. Εγώ θέλω το χαρτί με το οποίο παραπέμπεστε να δω την αιτία. Εγώ θέλω το χαρτί. Εάν υπάρχει να το δούμε. Καλούμαστε να ψηφίσουμε. Αορίστος. Σας παρακαλώ το χαρτί, φέρτε το στο Δημοτικό Συγβούλιο. Ζήτησε τον λόγο ο κ. Παπαδόπουλος και μετά ο κ. Ποτόλιας. Μια ερώτηση, κ. Μαυρίδη, παρακαλώ. Ναι, ναι. Δεν μπορώ να καταλάβω εδώ. Κάτι δεν πάει καλά. Κύριε Τριάνταφυλλή, όταν έχετε συνεδρία, το ρωτώ απλά γιατί κάπου τα απλά τα κάνουμε δύσκολα. Πήρατε μια πρόσκληση που λέει μια τουμενός ήμου συνεδρίαση. Δεν ζητάτε άδεια από εκεί πέρα. Δεν ξέρω πώς δουλεύει, πώς λειτουργεί. Κάντε έγγραφο και σας λένε όχι. Ιεραρχικά, διευθυντής, διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας, διοικητής. Τρεις αρχές είναι οι οποίες είναι υπέροχοι. Περνάει από το διευθυντικάνο προς το διοικητή, διαμέσου διευθυντή και διευθυντή όλοι. Πρώτος την απορρίπτει ο διευθυντής. Και φυσικά ακολουθούν οι άλλοι δύο. Την απορρίπτει επειδή την απέρριψε ο πρώτος. Και ο τρίτος την απορρίψε επειδή την απέρριψαν οι άλλοι δύο. Το αποτέλεσμα είναι αίρεση. Προχωράω και μία άλλη ερώτηση, κύριε Πρόεδρε. Βοηθήστε κι εσείς ό,τι από τα άλλα. Το άλλο, όταν λένε, όπως μας διαβάσατε, τη σχετική νομοθεσία με όλες τις διαρτάξεις και τις τροποποιήσεις, λίγο έχω αμφιβολία σε αυτό το υποχρεωτικό σου. Το δύναται, τουλάχιστον στη δική μου την υπηρεσία, το λέω. Συνάδελφη, για να μην πλατιάσουμε την κουβέντα, ναι. Στη δική μου την υπηρεσία, ήτανε τα πάντα δινητικά. Ναι, σύμφωνοι, δεν μπορούμε να λέμε υποχρεωτικά θα μου δώσεις. Και αν δεν υπήρχε ο ιδικευόνολος γιατρός και ήταν ένας άνθρωπος, τι θα γινότανε. Εντάξει, εδώ πολλές συμπτώσεις συμβαίνουν. Συμπίπτουν οι εφημερίες με τα συμβούλια, δεν αλλάζουν οι εφημερίες. Είναι, εντάξει, τώρα. Αν ένας διευθυντής παρανομεί και αρνείται να δώσει την άδεια, να υπογράψει μάλλον την άδεια, γιατί αυτή η άδεια δεν υφίσταται στη σύζήτηση, θεωρείται δεδομένη. Δεν μπορεί να γνωμοδοτήσει κάποιος επ' αυτής. Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να χορηγηθεί. Αν, λοιπόν, κάποιος παρανομεί και λέει, εγώ δεν τη χορηγώ, γι' αυτό το λόγο υπάρχει ο διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας και ο διοικητής, και να πει, εδώ γίνεται κάτι παράνομο, αναλαμβάνουμε την ευθύμη να διορθώσουμε την παράνομη δράση κάποιου και να δώσουμε αυτό το οποίο ο νόμος ορίζει. Τέλος. Λοιπόν, συνάδελφοι, στην επόμενη συναιδρίαση θα τεθεί το θέμα του κυρίου Τριανταφυλίδη, εφόσον έχουμε στα χέρια μας και την επίσημη κλήση του σε απολογία από το Πυθαρχικό, σύμφωνα με την απόφαση την οποία έχει πάρει το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου. Ναι, δικαστήριο εμείς δεν μπορούμε να είμαστε. Να σταθούμε τώρα ανάμεσα σε μια αντιδικία, την οποία έζησα εγώ στο πετσί μου, ακριβώς γιατί ο προϊστάμενός μου ήταν πολιτικά αντίθετος και με κυνηγούσε όταν ήμουν στην περιφέρεια. Αυτό όμως που μπορούμε να πούμε σήμερα είναι, και γενικά για κάθε περίπτωση, ότι είναι απαράδεκτο οι υπηρεσίες και οι εργοδότες να μην διευκολύνουν τους αιρετούς να συμμετέχουν στη διαδικασία. Αυτό θα το πούμε σήμερα. Από εκεί και πέρα, εγώ και την επόμενη φορά δεν θα πάρω θέση, δεν θα μπορώ να πάρω θέση, μιας αντιδικίας μεταξύ δυο ανθρώπων που ξέρουμε τι είναι. Αλλά αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι είναι απαράδεκτο να μην διευκολύνουν στο να επηρετήσουν τα καθή κοντά τους οι αιρετοί. Είναι όντως απαράδεκτο, είναι τραγικό. Εντάξει, αυτό είναι η βάση, αλλά πρέπει να δούμε την κλήση, γιατί 1% λέω εγώ, να υπάρχει κάτι άλλο σε μια κλήση για κάποιον άλλο λόγο, να μην μπαίνουμε σε μια τέτοια διαδικασία. Λοιπόν, θα μας έρθει η κλήση... Εδώ τώρα βέβαια υπάρχει το ενδεχόμενο να αλλάξουν όλα αυτά όσο αυτό το συζητάμε. Βέβαια το Διηγητικό Συμβούλιο συνεδρίασε και ουσιαστικά αποφάσισε την περασμένη Τρίτη. Την περασμένη Τρίτη, πριν από 6 μέρες, αύριο μια εβδομάδα. Εγώ περιμένω ακόμα την κλήση προφορικά, ξέρω το τι συζητήθηκε, ξέρω τι θέση έχει πάρει ο καθένας, ξέρω τη θέση του εκπροσώπου των γιατρών, ξέρω τη θέση της εκπροσώπου των εργαζομένων. Αυτό θέλω να πιστεύω, επειδή ξέρουμε όλοι ότι πολλά αλλάζουν, όμως... Όχι αν υπάρχουν εκπρόσωποι των εργαζομένων, έστρεπε πολύ να αλλάξει, γι' αυτό υπάρχουν εκπρόσωποι των εργαζομένων. Ελπίζω, Νίκο μου, ότι δεν θα εξευτεί λοιπόν, αλλά κρατάω λίγο λίγο τα μάτια. Συνάδελφοι, ωραία, έγινε κατανοητό. Πάμε στην ημερέςια διάταξη, συνάδελφοι, παρακαλώ. Το πρώτο θέμα είναι η 23η αναμόρφωση... Όχι, δεν έχουμε... Το πρώτο θέμα είναι η 23η αναμόρφωση προϋπολογισμού του Δήμου Καβάλλας οικονομικού έτους 2018. Έχετε να υποβάλλετε ρωτήσεις στον κ. Καλλανταρίδη. Κυρίως Παπαδόπουλος, κύριε Παπά, εσείς. Παρακαλώ. Λοιπόν, θα ήθελα να ρωτήσω... Είναι προς το τέλος. Και επειδή απ' ό,τι βλέπω πρέπει να είναι και θέμα αυτό μετέπειτα, τακτικό, όσα αφορά με την αναμόρφωση του τεχνικού προγράμματος. Και έχει σχέση με τον κωδικό που αναφέρετε στην ανόρρηξη ερευνητικής γεωθερμικής γεώτρησης στην περιοχή του κλωστικού λιβιτήριου Καβάλλας. Θέλω να ρωτήσω τι ακριβώς θέλετε να κάνετε και με ποιον τρόπο θα γίνει αυτή η διαδικασία. Και επίσης, να ρωτήσω το εξής. Μεταφέρετε κάποια χρήματα από τα ανταποδοτικά για να ενισχύσεις ένα συγκεκριμένο κωδικό με 60.000, όπου τα χρήματα αυτά προοριζόταν είτε για την αγορά για καλαθάκια πεζοδρομίων, είτε για βυθιζόμενους κάδους, 115.000 βυθιζόμενοι κάδοι, 25.000 καλαθάκια πεζοδρομίων και για τη συντήρηση του ρομποτικού κάδου. Άρα, αν καταλαβαίνουμε καλά, δεν θα κάνει τη συντήρηση του ρομποτικού κάδου, άρα το να χρηστεύετε. Καλαθάκια δεν θα αγοράσετε άλλα που δεν είναι μόνο το κέντρο της πόλης. Καλαθάκια δεν χρειάζονται μόνο στο κέντρο της πόλης, για μόστρα. Τα καλαθάκια δεν είναι για μόστρα. Πρέπει να μπουν και στις συνοικίες. Έτσι περνάς και το πνεύμα της παιδείας με την καθαριότητα, διότι κάποιοι θα ισχυριστούν ότι όταν δεν υπάρχουν καλαθάκια, δεν έχουμε που να απορρίψουμε τα μικρά αντικείμενα. Και όσο αφορά και με τους κάδους τους βυθιζόμενους, δεν ξέρω αν αυτό το ποσό αφορά για τους κάδους της νέας τεχνολογίας αυτούς που βάλατε στην Παναγία, ή αφορά τους άλλους, οι οποίοι βεβαίως είναι και αποδείχτηκαν ότι είναι και σημαντικοί και αισθητικά, αλλά και λειτουργικά. Θέλω λίγο να μου πείτε γιατί παίρνετε αυτά τα χρήματα από εκεί. Άρα, προφανώς, αυτό εμείς ως δημοτική παράταξη υποψιαζόμαστε, ότι δεν έχετε σκοπό να τα χρησιμοποιήσετε για αυτούς τους λόγους που είχαν πει σε αυτούς τους κωδικούς. Και μια διευκρίνηση για αυτήν την ερευνητική υγειοθερμική υγειότρεση. Κύριε Καλανταρίδη, παρακαλώ. Αν το γνωρίζω καλά, τουλάχιστον όσον αφορά αρχικά το κομμάτι με την υγειότρεση, αυτό το οποίο γνωρίζω είναι ότι πρέπει να γίνει η συγκεκριμένη υγειότρεση έτσι ώστε να παρθούν κάποια στοιχεία, να δουν δηλαδή τι ακριβώς θα δώσει αυτή η υγειότρεση έτσι ώστε να χρησιμοποιηθεί στο συνολικό έργο της ενεργειακής αναβάθμισης, η οποία προορίζεται να γίνει για το κλειστό κολυμβητήριο. Άρα χρειάζεται η υγειότρεση απαραίτητος για να χρησιμοποιηθούν τα δεδομένα της προκειμένου να ολοκληρωθεί η μελέτη όπου έχουμε πλέον ανάδοχο μετά από διαγωνιστική διαδικασία. Αυτό σε σχέση και με αυτά που σας είπε προηγουμένως ο κύριος Φιλόσοχλου, ο οποίος έχει αναλάβει να ετοιμάσει ό,τι απαιτείται έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε πρόταση χρηματοδότησης συνολικά για την ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού κολυμβητήριου. Εννοείται ότι από το... Δεν μάθει να σε διακόπτω, αλλά για να υπάρξει η δεδομένα για τη δεσμετρική κατασταριανότητα, μια απεσχή από τη μελέτη ή μια απεσχή από τη δεδομένα όπου θα υπάρξει η δεδομένα. Το χρηματικό που σ' αυτό δεν έχει να κάνει μια μελέτη, έχει να κάνει με τη συγκεκριμένη εργασία. Θα γίνει ηγεότερηση. Και εννοείται ότι από το ποσό και μόνο ότι είναι διαγωνισμός, είναι πρόχειρος διαγωνισμός. Διαγωνιστική διαδικασία θα γίνει. Δεν ξέρω τι να σας πω, η δουλειά η δική μου κύριε Βέρο, δεν είναι εδώ να σας πω αυτό στο οποίο αναφέρεστε. Θα το ρωτήσετε. Νομίζω γύρω στο 90 η τεχνική υπηρεσία πιθανόν να μπορούν να σας δώσουν αυτά τα στοιχεία. Έτσι, να έλεγε η Βαγγελία, 90% δεν έλεγε. Δεν το γνωρίζω αυτό. Πάμε παρακάτω. Και όσον αφορά τα χρηματικά ποσά τα οποία λέτε ότι μεταφέρονται, είναι ευνόητο ότι υπάρχουν κάποιες προτεραιότητες, οι οποίες ανάλογα το χρονικό σημείο στο οποίο βρισκόμαστε, ανάλογα με το τι έχει γίνει, τι αμάνξεις έχουν υπάρξει, γίνεται πάντοτε μεταφορά κάποιων ποσών. Οι 60.000 είναι γνωστό τι έχουν να κάνουν με την απομάκρυση, όπως περιγράφεται ακριβώς εδώ, στερεών αποβλήτων. Από εκεί και πέρα, αυτό το οποίο γνωρίζω τουλάχιστον για τους βυθιζόμενους σκάδους, αυτή τη στιγμή έχει χρηματοδοτηθεί από το Πράσινο Ταμείο, έχει υπάρξει μια χρηματοδότηση για κάποιους βυθιζόμενους σκάδους, άρα κάποιοι θα χρηματοδοτηθούν από εκεί, ήδη έχει εγκριστεί το συγκεκριμένο ποσό. Τώρα, για τα χρηματικά ποσά τα υπόλοιπα τα οποία μεταφέρονται, τουλάχιστον όσον αφορά τα καλαθάκια, αυτό που γνωρίζω είναι ότι υπάρχουν καλαθάκια όσον αφορά προμήθεια που είχε γίνει και νομίζω μπορεί να το βεβαιώσει και ο κ. Τσουρουκίδης που βρίσκεται εδώ, άρα δεν χρειάζεται από όσον γνωρίζω να γίνουν καινούργια προμήθεια. Και όσον αφορά τώρα των κάδλων που βρίσκεται στην Κεντρική Πλατεία, από όσον γνωρίζω έχει αποφασιστεί να μην γίνει συντήρησή του γιατί θα απομακρυθεί και στη θέση του ακριβώς θα τοποθετηθούν βυθιζόμενοι κάδοι. Αυτά, ευχαριστώ. Κύριε Παπαδόπουλο, παρακαλώ. Παρ' όνειρο, κύριε Παπαδόπουλο. Κύριε Παπά. Ναι, κύριε Βέρο. Θα παρακαλώ πολύ να γραφίσω στα πρακτικά ότι το παρόν το δικό μας οφείλει στο εξής. Έχετε δίκιο ότι ως διοίκησης βάζετε εσείς τις προτεραιότητες, εμείς διαφωνούμε με αυτές τις προτεραιότητες και για να μην αδικήσουμε γιατί έρχεται συνολικά, θα μπορούσαμε να πούμε όχι, αλλά επειδή έρχεται συνολικά η αναμόρφωση και αφορά και άλλου είδους ζητήματα και προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος και σε αυτά συμφωνούμε, λέμε παρών. Ευχαριστούμε, κύριος Ποτόλιας. Η δαπάνια αυτή των 31.000 ευρώ είναι για την ανόρεξη της ερευνητικής γεωθερμικής γεώτρησης και όχι για την εκμετάλλευσή της. Και λέει πολύ λογικά η πρότασή σας ότι αδερφέ θα βρούμε ζεστό νερό και συμφωνώ και εγώ να δώσουμε και 100.000 να ψάξουμε αν υπάρχει ζεστό νερό. Το ζήτημα είναι τι ενδείξεις έχουμε ότι μπορεί να βρεθεί νερό πρώτον, γιατί εγώ θα σας πω να ψάξουμε να βρούμε και αέριο. Μέχρι να βρούμε και αέριο, να βρούμε και διαμάνια, να κάνουμε γεώτρηση για διαμάνια. Άρα λοιπόν δεν ξέρω βάσει ποιάς μελέτης καταλήξετε να κάνετε αυτή την ερευνητική γεώτηση και δεν κάνετε να βρούμε διαμάνια που έχουν ακόμη μεγαλύτερη αίσθηση. Εγώ είμαι αρνητικός. Κύριε Ξανθόπουλος παρακαλώ. Ναι. Κύριε Μαυρίδης. Να ρωτήσω κάτι θαλά για αυτό. Πώς έτσι δηλαδή θα αυτή η σκέψη από κάπου θα μας δώθηκε κάποια όθηση φαίνεται, γιατί είναι λιγάκι αυτό που λέει ο κύριος Ποτόλιας. Έχει μια λογική, δηλαδή να σκάψουμε και κάπου αλλού. Να πάμε πιο πέρα στους λαχανόκυπους της αυτής. Είναι ένα ερώτημα δηλαδή πώς μας ήρθε εφνιδίως να σκάψουμε κάτω εκεί πέρα στο κλειστό και κάποιος θα μας έκανε την υπόδεξη. Έχω μια απορία. Λύστε μας το, τίποτε άλλο. Ναι, κύριε Παπά, παρακαλώ. Όταν γινόταν η πρώτη ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου, επί ειδικής του CPG, δεν είναι κανείς εδώ και αυτό το λέω, είχα να αναφερθεί σε μια σύνθετη ενέργεια που θα περιλάμβανε ατλείες θερμότητες και γιοθερμία. Αυτό το έχω ακούσει από την προηγούμενη διοίκηση. Αυτό το λέω ενημερωτικά, ότι δεν ήρθε από ουρανοκατέβατο. Ήταν ο σχεδιασμός της προηγούμενης διοίκησης για την ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου και περιλάμβανε, σας λέω, και γιοθερμία και ατλείες θερμότητες. Καθώς πήγε μια σύνθετη διαδικασία. Αυτό προς ενημέρωση του κ. Μαυρέδη που απουσίαζε από την προηγούμενη διοίκηση. Κύριε Πρόεδρε, αν επιτρέπεται, έχει δίκιο ο κ. Παπάς. Εγώ δε ρώτησα αυτό, κ. Παπά. Λέω κάποιος θα μας έρθει. Το να λέμε ότι να κάνουμε, εννοείται και κάποιος ειδικός θα μας το προτείνει. Επ' αυτό ο κ. Φιλόσοβλος θέλει να απαντήσει. Έχουμε πετρέλαιο, όπως είπα στο περιγειάλι, αλλά δεν γίνεται έτσι. Θα μου το υποδείξει κάποιος από την εταιρεία. Ο κ. Φιλόσοβλος θα απαντήσει από αυτό. Στη συνέχεια αυτό που υπόθηκε, θέλω να πω το ίσως ότι αν θυμάμαι καλά, περίπου 500.000 ευρώ ήταν μια μελέτη που είχε ξεκινήσει η προηγούμενη διοίκηση. Περίπου 500.000 ευρώ συνολική και συμπεριλάμβανε και αυτό μέσα που είπε ο κ. Παπάς. 440 ευρώ, ναι περίπου. Αυτή η μελέτη τι έχει γίνει, τη σταματήσαμε, αν τη σταματήσαμε, γιατί τη σταματήσαμε. Δεύτερον, ο κ. Τουλκίδης τώρα μου έρχεται στη μνήμη, νομίζω κάποια στιγμή έφερε εδώ από την Ιραιβέργη, κάποιο μοντέλο καινούριο διαχείρισης ενεργειακής και ήταν να γίνει μια μελέτη, δεν θυμάμαι ακριβώς τι έχει γίνει με αυτή τη μελέτη. Δώθηκε, πληρώθηκε, δεν πλέω πού κατέληξε και σήμερα ερχόμαστε σε αυτό το σημείο. Για απαντήστε συνολικά, ευχαριστώ. Όρθα και κοφτά, για να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα και να γίνουν κατανοητά. Πρώτον, από την προηγούμενη διοίκηση είχε καταδεθεί ένας φάκελος, προκειμένου το έργο αυτό να χρηματοδοτηθεί από το επιχειρησιακό πρόγραμμα, το λεγόμενο ΕΣΠΑ. Ο φάκελος αυτός κόπηκε από την Αθήνα, ήταν τότε όταν οναλάβαμε εμείς και ενημερώθηκε ο κύριος Φιλιπίεθηδης και ο οποίος είχε ενημερωθεί για τους λόγους για τους οποίους κόπηκε. Δεν θυμάμαι ακριβώς, προφανώς ήταν ελπίσει ή είχε κάποιες ατέλειες, δεν μπορώ να πω. Πάντως κόπηκε, ένα το κρατούμε. Δεύτερον, είναι υποχρεωτικό, το επαναλαμβάνω για να γίνει κατανοητό. Στα πλαίσια της ενεργειακής αναβάθμισης του κολυμβητηρίου μου και εφόσον αυτή συνδέεται με χρηματοδότηση, να διερευνήσουμε τα γεωθερμικά πεδία που υπάρχουν εκεί. Είναι υποχρεωτικό. Άρα λοιπόν ως εκ τούτου και επειδή, όπως έχουμε πει, θα υπογραφεί τις επόμενες ημέρες η άλλη σύμβαση της μελέτης δηλαδή, να γίνει και αυτό ως υπλήρωμα, προκειμένου να υπάρχει ένας πλήρης φάκελος για να χρηματοδοτηθεί το έργο. Επαναλαμβάνω την υποχρεωτικότητα της διερεύνησης των τυχών γεωθερμικών πεδίων που υπάρχουν εκεί και οι πιθανότητες είναι αρκετά αυξημένες. Και αυτό στην ουσία αν θα επιτευχθεί τι θα κάνει, θα στέλνει κατά κάποιο τρόπο ένα ζεστό νερό μέσα από κάποιες ονειλώσεις, το οποίο θα ζεσταίνει το νερό του κολυμβητηρίου και ως εκ τούτου θα υπάρχει μίωση στην κατανάλωση πετρελαίου και ηλεκτικού ρεύματος. Επαναλαμβάνω όμως την υπεχρεωτικότητα της διερεύνησης των γεωθερμικών πεδίων. Νομίζω έγινα κατανοητός και οι απορίες λύθηκαν. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ, κύριε Φιλόσο. Ευλογηπωμένος, κύριε Μαυρίδη. Το υπαριθμό 2, θέμα υποχρωτική αναμόρφωση ολοκληρωμένου πλαισίου δράσης, Δήμου Καβάλας, οικονομικά τους 2018. Δεν έχω να πω πολλά συνέδελφια εδώ. Το ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης κατατήθηται κάθε χρόνο μαζί με το προϋπολογισμό. Αυτό ουσιαστικά το οποίο βλέπουμε είναι το αναμορφωμένο, σύμφωνα με οδηγίες που ήρθανε στο μέσο του έτους από το Υπουργείο, το οποίο ζήτησα από τους δήμους βάσει καινούργιων κατευθύνσεων να κάνουν μια επικαιροποίηση, βάσει και των στοιχείων των οικονομικών τα οποία υπήρχαν μέχρι τότε. Αρχικά ζητήθηκε να γίνει μέχρι τέλειου Ιουνίου-Ιουλίου, αν θυμάμαι καλά. Συνέχεια, ήρθε καινούργιο έγγραφο από το Υπουργείο, το οποίο έλεγε μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου. Αυτό λοιπόν είναι σύμφωνα με τις οδηγίες που δόθηκαν, έχει γίνει μια επικαιροποίηση, όπου τα στοιχεία τα γνωστά, τα είχαμε μέχρι και τον έκτο μήνα, τη στιγμή που ζητήθηκε, βάσει τον κατευθύνσιο λοιπόν, έγινε αυτό που βλέπετε, βγαίνει αυτοματοποιημένα από την οικονομική διαχείριση. Δεν είναι δηλαδή κάτι το οποίο το κάνουμε με υπολογισμούς, έρχεται έτοιμο από το λογισμικό το οποίο χρησιμοποιείτε. Δεν έχουμε κανένα καλή ασθήμα, παρακαλώ, με το παρατηρτήριο, αλλά σύμφωνα με οδηγίες που ήρθανε από την υπολογία. Δεν ξέρω αν υπλέγγει από το παρατηρτήριο, κύριε Βέρο, μια μικρή επιβλακτική. Κύριε Παπά, παρακαλώ. Ναι. Ναι ο κύριος Βέρος. Εντάξει, εμείς διαφωνούμε με αυτήν την λογική, διότι δεν υπάρχει αυτονομία, δηλαδή δεν αποφασίζουμε εμείς για το πώς θα φτιάξουμε το προϋπολογισμό μας, έτσι, και πώς θα διαμορφώσουμε έσοδα-έξοδα και πώς θα χρησιμοποιήσουμε και τα χρήματα. Διότι τώρα μη γελιόμαστε, από το Υπουργείο δεν στέλνουν έτσι, πήγε κάτω ο προϋπολογισμός, διαφοροποιήθηκαν, έγινε η τροποποίηση, είμαστε υποχρεωμένοι από τον νόμο, λέω, είμαστε υποχρεωμένοι ως δήμος, είναι ο υποχρεωμένος να αποδεχτεί λόγω αυτού του νόμου που υπάρχει και του παρατηρητήριου. Ευχόμαστε εμείς να γίνει αποδεχτό, μια και προβλέπετε στον Κλισθένη ότι τουλάχιστον φαίνεται ότι έτσι λένε και έτσι έχει αποφασθεί ότι θα υπάρχει κατάργηση του παρατηρητήριου, σε αναμονή να το δούμε. Παρ' όλα αυτά και εμείς θα πούμε ναι, τυπικό είναι το ναι, έτσι με αυτήν την έννοια. Ουσιαστικά όμως διαφωνούμε και να καταγραφεί η διαφωνία μας. Ο κ. Ποτόλιας παρακαλώ. Εγώ θα πω όχι κ. Πρόεδρε και μάλιστα ένα πολύ μεγάλο όχι και κεφαλαίο, αλλά δεν θα σας πω όλα όσα έχω να πω για αυτό το θέμα, τα έχω γραμμένα και θα τα στείλω να τα περάσεις τα πρακτικά. Απλώς αυτό που θέλω να πω είναι ότι καταργείται το οικονομικό παρατηρητήριο, αλλά αντικαθίσταται από ένα πιο σφιχτό όργανο ελέγχου της τοπικής διοίκησης και αυτή είναι η ουσία αυτών των αλλαγών. Έρχονται δηλαδή τα προεόρτια ώστε να μην μπορούν οι δήμοι να κάνουν τίποτε, να μην μπορούν να κάνουν βήμα ανεξαρτησίας, να είναι δεμένοι χεροπόδωρα από την κεντρική εξουσία, προκειμένου η πολιτική της κεντρικής εξουσίας να μπορεί να υλοποιείται με πιο αποτελεσματικό τρόπο και στη συνεργασία με τους δήμους. Να αλλάξουμε λίγο τη σειρά για να μην ταλαιπωρούμε τους ανθρώπους γιατί τέτοια μαθήματα τον παίρνουμε. Πάμε στο νούμερο 7. Έγκριση της υπαρεθμών 189 του 2018 Απόφασης Δικητικού Συμβουλίου Νομικού Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Πάμε στο νούμερο 7. Έγκριση της υπαρεθμών 192 του 2018 Απόφασης Δικητικού Συμβουλίου Νομικού Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018 Συμβουλίου Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Ελεγγύη περί 10.04.2018