Ειδική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας. (ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, 2022)
: Καλημέρα σε όλους, χρόνια πολλά, καλή χρονιά, υγεία και αισιοδοξία, θέλω να σας ευχαριστώ. Πριν δώσω τον λόγο στον Περιφερειάρχη Στεράς Ελλάδος τον κ. Σπανό, θα ήθλα πριν την ειδική συνεδρίαση να βραβεύσουμε τον γενικό μας Διευθυντή ο οποίος φεύγει σε σύνταξη τον κ. Γιάννη Καρνάβα και μας θυμά σήμερα με την παρουσία του. Νομίζω ότι όλοι συμφωνείτε. Δίνω τον λόγο για χρόνια πολλά στον Περιφερειάρχη. Καλημέρα σας, καλή χρονιά και στους περισσότερους όλους που έχουμε πει και απελπίες. Έχουμε και εγωργία, δυνάμια, εισιοδοξία και χρειαζόμαστε όλα αυτά για τη νέα χρονιά. Και να είμαστε και ατορμικά και στους γενιές μας όλοι καλά αλλά και πως το Περιφερειάρχο Συμβούλιο να έχουμε όλα αυτά που χρειάζει αν το θέλουμε θα το πούμε στους συμπολίτες μας. Να εξηγήσουμε περαστικά την άνθρωπο δικαιοπαντή της πατρίδας μας της ΤΡΑ, η Δικατερία της Ματζελίκ. Παρακαλούμε τους άνθρωπους να διερβάσουν τις ευχές όλων μας. Όπως, επίσης, κύριε Νοδοτόκη, παρακαλούμε να διερβάστε και τις ευχές μας των συνάδελφων που παρασκευά μπροστο επίσης για ταχία ανάρρωση. Δυστίκως, πριν το απόγευμα είχαμε μια δυσάρρυση της τελευταίας βράδας. Ένας τέλεφος της υπηρεσίας μας, ο Κόρτος Περώνης, μηχανικός, σε 27 ετών έφυγε από την Ευρώπη. Θα ήθελα και από αυτό, δήμα, να μεταφέρω προς την οικογένειά του, να θερμάσουμε την πυρή όλων μας, να έχουμε δύναμη, να τον θυμούνται με αγάπη, γιατί πραγματικά ήταν ένας πολύ σηκωριστός και σημαντικός άνθρωπος. Επίσης, όλα μας τα πετυχεία του συμβουλίου. Και εμένα να περάσουμε και εγώ με τις επίες προς τον μέχρι πριν εννέα μέρες γενικό μας διπλή, για σοβερική συμπτουργία και ακολούτος αγροτικής δυνάμησης που πηγαίνουν στο νέα, τον Γιάννη του Καρνάβα. Ο κ. Καρνάβας υπηρέτησε επί δεκαετήρες όκειστα και ψηλή όλες τις πήρες που πέρασε, με κατάληξη, μέσα από την κανοικρατική διαδικασία, την Περιφέρεια Στεράς Ελλάδας. Κ. Καρνάβα, γενικέ μας, αγαπητέ Γιάννη, σε ευχαριστούμε πάρα πολύ για όλα όσα προσέφερας. Σου ευχόμαστε με αγάπη να έχεις καλή πορεία στη νέα σου ζωή και να μην ξυπνάς την Περιφέρεια Στεράς Ελλάδας, να σε βλέπουμε όλοι όσοι συνεργαστικά με μαζί σου και εκτιμήσαμε την προσωπικότητά σου και το ήθο σου. Κ. Καρνάβα, γενικέ μας, αγαπητέ Γιάννη, σε ευχαριστούμε πάρα πολύ για όλα όσα προσέφερας. Κ. Καρνάβα, γενικέ μας, αγαπητέ Γιάννη, σε ευχαριστούμε πάρα πολύ για όλα όσα προσέφερας. Κ. Καρνάβα, γενικέ μας, αγαπητέ Γιάννη, σε ευχαριστούμε πάρα πολύ για όλα όσα προσέφερας. Κ. Καρνάβα, γενικέ μας, αγαπητέ Γιάννη, σε ευχαριστούμε πάρα πολύ για όλα όσα προσέφερας. Κ. Καρνάβα, γενικέ μας, αγαπητέ Γιάννη, σε ευχαριστούμε πάρα πολύ για όλα όσα προσέφερας. Να πω σε όλους σας καλή χρονιά, να τελειώνουμε με αυτό το κακό, αλλά πρέπει να βοηθήσουμε και εμείς να τελειώσει αυτό το κακό, να τελειώσουμε με τη μικροψυχία μας, να τελειώσουν κάποιοι που πιστεύουν ότι μπορεί μια κοινωνία το 2021, να λειτουργεί μια κοινωνία οι πολλοί να υποφέρουν και να δουλεύουν ακατάπαυστα, αδικαιολόγητα και άδικα για τα συμφέροντα των ολίγων, να καταλάβουν κάποιοι άλλοι ότι δεν μπορεί να είναι ούτε αναγκαία, αλλά ούτε με τίποτα δεν μπορεί να είναι η κανή συνθήκη, ότι έχω μπάρμπα στην κορώνη για να πληρώνω κάποια θέση, για να καταλαμβάνω κάποια θέση ευθύνης και να παίρνω στο λαιμό μου ανθρώπους το 2021, να εξευτελίζομαι και να παίρνω, επαναλαμβάνω ανθρώπους, εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στο λαιμό μου. Δεν θα φύγει έτσι μόνο αυτό το κακό λοιπόν, πρέπει ο καθένας να κάνει την αυτοκριτική του, να αυτοπεριοριστεί για να μπορέσουμε να πάμε παρακάτω, αλλιώς η πανδημία δεν θα φύγει και αν φύγει θα έρθει άλλη. Σας ευχαριστούμε, κύριε Αναγνωτάκη. Θα μου επιτρέψει ο κύριος αγαπητός κύριος Καρνάδας να ξεκινήσω λίγο ανάποδα, να εκφράσουμε και εμείς ως παράταξη τα τερμάσα λυπητήρια στην οικογένεια του μέλης της περιφερειακής μας κοινότητας και οικογένειας και να εκφράσουμε την συμπαράστασή μας ως οικείου στην οικογένεια στη Σεζυγόλιο. Να πούμε περαστικά σε όλους τους συναδέλφους που ονωσούν και δεν μπορέσαν να παραερθούν στην σημερινή πανηγυρική διαδικασία μας με την εκλογή του Προεδρύου και των μελών των υπόλοιπων επιτροπών. Να ευχηθώ από καρδιά σε όλους τους βασίλειδες, βασιλικές χρόνια πολλά. Να ευχηθούμε στον περιφερειάρχη μας να είναι καιρός δυνατός και αποτελεσματικός για το καλό της περιφέρειας και βέβαια και στους Γιάννηδες που μπορεί να μην είναι 45, αλλά είναι πολύ χτινή έδωση και ειλικρινά τους εύχομαι ότι καλύτερο. Αγαπητέ φίλια Γιάννη με τη διπλή πλέον ευκαιρία και της ονομαστικής εορτίας αλλά και της αποχώρησης. Ειλικρινά ήμουν τυχερός που σε γνώρισα και δεν χαϊδεύω τα αυτιά. Κι αν δεν έχω την ανάγκη να πω υπερβολές λέω μια δικημενική αλήθεια. Ήσουν πάντα εκεί και να εξυπηρετήσεις όχι μόνο τα μέλη της οικονομικής επιτροπής αλλά όποιον ήθελε την συμβουλή σου ή την άποψή σου. Όπως σου είπα και κάτω κατηδύαν ένα νέο κυφάλαιο ανοίγεται μπροστά σου. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι ένα πολύ όμορφο επόμενο διάστημα ζωής. Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι θα είναι δημιουργικό. Και να το πω έτσι σε προσωπικό τον οποία η πρόσκληση για χαρτοκύδα θα είναι πάντα ανοιχτή και διαρκής. Καλή συνέχεια. Να εκφράσουμε και εμείς ως παράταξη τη συντριβή μας και τα συλλυπητήρια ταυτόχρονα στην οικογένεια του ΑΕΜΙΣ του Περώνη του Κώστα. Εχθές που το πληροφορήθηκα, πραγματικά είμαι από χθες που το πληροφορήθηκα, είμαι πραγματικά συμπλογισμένος, γνωρίζω και αυτόν και την οικογένειά του από πολλά χρόνια, από το 2002. Ας είναι λοιπόν αυτό το χώμα που θα τον σκεπάσει. Να επιθυμθούμε τώρα στον κύριο Καρνάβα. Γιάννη δεν γνώριζα ότι θα έχεις αποχωρήσει. Να πω ότι τα χρόνια που σε γνωρίζω και είναι αρκετά. Ίσον υπάλληλος και προηστάμενος με μεγάλη ευσυνηδεσία, με πολλή γνώση και να βοηθήσεις πάντα τον καθέναν, είτε αυτός ήταν υπάλληλος, είτε ήταν ερετός, είτε οτιδήποτε άλλο. Να σου ευχηθούμε να έχεις πολλά χρόνια συντάξημα και να τα χαρείς έτσι όπως αρμόζει. Να ευχηθούμε αγαπητοί συνάδελφοι χρόνια πολλά, καλή χρονιά και αναδημιουργικό 2022. Υγεία είναι μια λέξη η οποία είναι στο στόμα όλων, καθώς και ατομική και οικογενειακή προκοπή. Στην πατρίδα μας εγχειριστούμε για την ανθρωπότητα, να ευχηθούμε αυτή η υγειονομική κρίση να τελειώσει μέσα στο 2022. Στο περιφερειακό συμβούλιο να ευχηθούμε να έχει καλές εργασίες και οι αποφάσεις οι οποίες θα ληφθούν να είναι αυτές οι οποίες θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας. Καλή χρονιά σε όλους. Να είστε καλά. Πρωτίστως μεταβιβάστε εκ μέρους της λαϊκής εισπήρωσης σε μας οι λοιπητήρια, στην οικογένεια, το κλιπόντος, οι παλήλου της περιφέρειας και πραγματικά σε τέτοιες συνθήκες είναι λίγο δύσκολο και οι ευχές και οι προσίγουρες κουβέντες. Νομίζω ότι η νέα χρονιά θα πρέπει να τη χαρακτηρίζει πέρα από τη φυγή του κονοϊού μιας ασθένειας, η οποία έχει δημιουργήσει σοβαρότητα προβλήματα σε όλο το λαό, αλλά και η αγωνιστική διάθεση για καλύτερες συνθήκες ζωής, καλύτερες συνθήκες υγείας, εργασίας συνολικότερα στο λαό μας, που δεν μπορεί να προκύψει παρά μόνο μέσα από την αγωνιστική διάθεση και την ανάταση του λαού σε αυτές τις συνθήκες που θα καταλάβει ότι η δύναμη του μπορεί να αλλάξει τα πράγματα. Αυτό είναι το δικό μας μήνυμα από την πλευρά μας ως μέλη του περιφερειακού συμβουλίου προς το λαό. Χρόνια πολλά σε όλους, καλή χρονιά σε όλους, στους εορτάζοντες και εμείς και επειδή βλέπω το συνάδελφο ως γιο πόνο, το Γιάννη του Καρνάβα, τον οποίο έχω ζήσει και ως υφιστάμενός του, προϊστάμενος ήταν στην υπηρεσία της αγροτικής ανάπτυξης εδώ στη Θεότητα, νομίζω ότι τα λόγια που είπαν και οι προηγούμενοι τον χαρακτηρίζουν απόλυτα, όμως εγώ θα ξεχωρίσω μια ιδιότητά του, η οποία είναι η βασική ιδιότητα και τα χαρακτηρίζει σε όλες τις εκφάνσεις και τις πράξεις της ζωής του, η τιμιότητα. Τιμιότητα, καθαρότητα, μεγάλη ευσυνηδησία, υψηλό επίπεδο ευσυνηδησίας στη δουλειά του και επειδή νομίζω ότι αυτό κυριαρχεί στην κοινωνία της φθιότητας και της τεράστα έλεγα σε μια ευρύτερη, ότι χέρι εκτίμησης πολλών ανθρώπων με τους οποίους εγώ τουλάχιστον σχετίζομαι και αναφέρομαι στο όνομά του με την ιδιότητα ενός ανθρώπου ο οποίος βοηθάει πάντα και παντού. Γιάννη, νομίζω ότι η ώρα της συνταξιοδότησης έφτασε. Πιστεύω ότι δημιουργικά θα περάσεις το συνταξιουχικό σου χρόνο, γιατί τέτοιος είναι ο χαρακτήρας σου. Να είσαι καλά. Να καλημέρισο κι εγώ. Να ξεκινήσω κι εγώ από τη θλίψη που υπάρχει από την απώλεια του στελέγου της περιφέρειας και θα μεταφέρετε και από τη δική μας παράταξη τα θερμά μας λιπιτήρια. Ήταν μια δύσκολη χρονιά αυτή που πέρασε και αυτή που έρχεται δεν φαίνεται να είναι προς το παρόν πολύ καλύτερη. Δε θα πω πολλά. Θα ευχηθώ σε όλους να κάθε φορά με την ευκαιρία αυτής της κρίσης και της πανδημίας που δεν ξέρουμε πότε θα τελειώσει, να σκεφτόμαστε πρωταρχικά από την αρχή τα πράγματα και σαν άνθρωποι και σαν μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου και σαν διοίκηση της Περιφέρειας Τερεάς να αναστοχαζόμαστε και να βλέπουμε ποια είναι τα σημαντικά και ποια είναι τα λιγότερα σημαντικά ζητήματα. Πολλές ευχές για υγεία σε όλους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους υπαλλήλους της Περιφέρειας Τερεάς Ελλάδας και με αυτούς που απευθύνθηκα και όλοι με τον καλύτερο τρόπο ανταποκρίθηκαν σε ό,τι ζήτησα και με όποιο τρόπο έχουμε συνεργαστεί είτε στα Περιφερειακά Συμβούλια είτε τους ενοχλούσα για διάφορα θέματα. Αλλά είμαι σίγουρος ότι και αυτοί με τους οποίους δεν συνεργάστηκα είναι μέλη μιας ομάδας, συνειδητοί, εργαζόμενοι που παλεύουν και αυτοί για το καλό της Περιφέρειας και για τη δική τους ατομική άνοδο. Τον κ. Καρνάβα λίγο τον γνώρισα, εσείς τον ξέρετε πολύ περισσότερο. Εγώ θα πω ότι όλα όσα ακούστηκαν είναι και δική μου γνώμη, όλα όσα υπόθηκαν. Και θα μείνω σε κάτι άλλο, σε αυτό το χαμόγελο που από την ώρα που ήρθαμε σήμερα και πάντα τον χαρακτήριζε και το χαμόγελο σε έναν άνθρωπο δείχνει την καλωσύνη, την τιμιότητα και τις καλές προθέσεις. Σας ευχαριστώ για το λίγο που έχουμε συνεργαστεί. Δεν υπάρχει άλλος επικεφαλής να μιλήσει. Κύριε Καρνάβα, να σας ευχαριστήσουμε όλοι. Να είστε καλά. Καληδύναμη και με υγεία. Αγγεμερώσα το σώμα ότι λόγω απ' ουσίας του γραμματέ μας του Παρασκευάτου Δρώσου θα εκτελεί χρεή γραμματέ σήμερα ο κ. Σκούρας, ορισμένος από το συνδυασμό του κ. Ναγνωστάκη. Σας καλωσορίζουμε λοιπόν στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδος, όπου απ' το νόμο ορίζεται ότι πρέπει να γίνει διαζώσης. Είναι χαρά μεγάλη που σας ξαναβλέπουμε όλους, σχεδόν όλους, μετά από πολύ καιρό και ευελπιστώ ότι ο κορονοϊός μετά από δύο μήνες θα μας αφήσει να συναντιόμαστε στην αίσθηση του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπως στις αρχές της θητείας μας. Περνώ λοιπόν στην εκλογή των μελών του Προεδρίου του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδος. Εφόσον μου επιτρέψετε για μισό λεπτό, ρωτήσω να σας ζητήσω συγγνώμη. Εάν σε όλη αυτή τη διάρκεια της θητείας σας στεναχώρησα ή από το προσωπικό μου άγχος το να βγει η συνέδρεια σε ουμαλά έπαιρνα τον λόγο ή σας διάκριπτο. Και να σας ευχαριστήσω γιατί όλοι μαζί αντιμετωπίσαμε πολύ σημαντικά θέματα για την Περιφερειακή Στερεάς Ελλάδος και θεωρώ ότι παρά τις ιδεολογικοπολιτικές διαφορές τις αντιδράσεις και πολλές φορές τις εντάσεις τα καταφέραμε πάρα πολύ καλά. Με όλα αυτά προχωρώ στην εκλογή των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου προβλέπεται ξεχωριστή διαδικασία εκλογής του Προέδρου, του Αντιπροέδρου και του Γραμματέα και παρακαλώ το συνδυασμό του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος να προτείνει τον υποψήφιο Πρόεδρο. Ποιο να πούμε τώρα. Προτείνουμε για Πρόεδρο του Σώματος για το Δεύτερο Ιούνιση της Περιφερειακής Μαστητίας τον Περιφερειακού Σύμβουλιο κ. Ιλιάς Ανίδα. Σας ευχαριστώ για την τιμή κ. Περιφερειάρχα και να προχωρήσουμε στην ψηφοφορία. Η ψηφοφορία όπως γνωρίζετε είναι φανερή. Θα ρωτώ τους επικεφαλείες των παρατάξεων και αν κάποιος Περιφερειακός Σύμβουλος θέλει να διαφοροποιηθεί σηκώνει το χέρι. Η ψηφοφορία λοιπόν για τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου. Ξεκινώ με το συνδυασμό του κ. Σπανού. Ως παράταξη θα ψηφίσουμε τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου με δύο επισημάσεις από την προηγούμενη κοιτία. Κύριε Πρόεδρε, ένα θέμα που θέλουμε να σας θέσουμε είναι τα θέματα των ψηφισμάτων, τα οποία τίθνετε πολλές φορές στο Περιφερειακό Συμβούλιο και αφόσον αυτά εγκριθούν αποτελούν αποφάση του Περιφερειακού Συμβουλίου και οφείλεται ως Πρόεδρος, εφεξής τουλάχιστον να το κάνετε σε μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι το κάνετε ως τώρα, πέραν τις αποστογίσεις τους, π.χ. αφορούν φορείς, να παρακολουθείτε και να επιέζετε προς υλοποίησή τους. Και το δεύτερο, αν επίσης αφορούν θέματα εσωτερικά της Περιφέρειας, να ελέγχετε αν έχουν υλοποιηθεί. Και το δεύτερο που θέλουμε να παρατηρήσουμε είναι σχετικά με τις ερωτήσεις. Πολλές από τις ερωτήσεις, οι οποίες κατατίθενται από Περιφερειακού Συμβούλους, δεν έχουν απαντηθεί. Πρέπει να μη ρημίσετε, έτσι ώστε να ελέγχετε τους αντιπεριφερειακείς ή τους υπηρεσιακούς παράγοντες, έτσι ώστε οι ερωτήσεις να απαντώνται. Με αυτές τις δύο σκέψεις, να σου ευχηθούμε καλή επιτυχία. Στα κατηγορά σου. Κύριε Παρτάκης. Βοσλαική συσπήρωση εμείς τοποθετούμαστε αρνητικά με την έννοια, το ότι διαφωνούμε συνολικότερα με το πλαίσιο που διέπει τη διαδικασία του Προεδρύου του Περιφερειακού Συμβουλίου. Αφορά τον νόμο, αφορά τον κανονισμό διαδικασίας λειτουργίας, δεν αφορά τα πρόσωπα. Με βάση αυτό, εμείς και για τη θέση του Προέδρου, και για τη θέση του Αντιπροέδρου, και για τη θέση του Γραμματέα, ανεξάρτητα από πρόσωπα, δεν θα συμμετέχουμε στην ψηφοφορία, θα απέχουμε της ψηφοφορίας. Ωστόσο, θεωρούμε απαραίτητο να πούμε το εξής, ότι για το Προεδρύο και για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε το προηγούμενο χρονικό διάστημα, έχουμε παρατηρήσεις. Και σοβαρές παρατηρήσεις, μάλιστα. Μία εξ' αυτών την ανέφερε προηγούμενο ο κύριος Μπέτσιος, σε σχέση με τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις που δίνονται στο σχετικό ζήτημα που αφορά τις επίκαιρες και τις απλές ερωτήσεις που καταδίδιζε. Ωστόσο, όμως, θα πρέπει να επισημάνω ότι το Προεδρύο, παρόλα αυτά, παρότι έχει αυτές τις συγκεκριμένες αρμοδιότητες, έκανε προσπάθεια να διεξακθεί ουσιαστική συζήτηση, σε ένα βαθμό, στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Δεν θα πω ότι έχουμε σοβαρά παράπονα σ' αυτό το κομμάτι της διαδικασίας, ιδιαίτερα της διαδικασίας που ακολουθήθηκε. Ωστόσο, όμως, χρειάζονται, και θα παραθέσουμε και βελτιωτικές προτάσεις, κατά τη διάρκεια της θητείας της επόμενης, όποια και είναι το κοινωνικό το Προεδρύο, και φυσικά θα θελήσουμε οι διαδικασίες στο Περιφερειακό Συμβούλιο να είναι ακόμα πιο ουσιαστικές, όσον αφορά τη συζήτηση και όσον αφορά τη διαδικασία αυτή καθευτή του ελέγχου της περιφερειακής αρχής, που αυτό αφορά ερωτήσεις, επερωτήσεις και ότι οι υπόλοιποι ακολουθούν. Έτσι, λοιπόν, εμείς με αυτά τα ολίγα κλείνουμε και λέμε για όλες τις περιπτώσεις και για τους αντιπροεδοσιαίοι και τους γραμματείς ότι θα απέχουμε από τη διαδικασία. Σας ευχαριστώ, τον λόγο έχει ο κ. Βούλγαρης, Διευθύνης Συμφοφορίας και έχουμε και τους ανεξτάτους, ο κ. Διώτης και η κ. Πολυζόλη, κ. Καρύκα, ο κ. Δρένιος, ο κ. Βελισαρίου. Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς. Οι παρατηρήσεις σας νομίζω ότι είναι προσθεθητική κατεύθυνση. Το επόμενο διάσκευμα, με τη νέα θητεία, θα προσπαθώ για το καλύτερο και για όλα αυτά που έχουν τεθεί σήμερα. Και πάλι σας ευχαριστώ. Και κλείνοντας να ευχαριστήσω τον κ. Βουλγαρης. Καλή θητεία και πρέπει να γνωρίζουμε ότι ενωμένοι μπορούμε για το καλό των πολιτών της τεράς Ελλάδας. Ευχαριστώ και πάλι. Προχωρούμε τη διαδικασία για την εκλογή αντιπροέδου. Συνδυασμός του κ. Σπανού. Α, συγγνώμη, δεν έγινε πρώτα σχέση κ. Γκλέτσου. Προτείνετε την κ. Γγελοπούλου. Ωραία, σας ευχαριστούμε. Περνώ στη ψηφοφορία. Συνδυασμός του κ. Σπανού. Συνδυασμός του κ. Γκλέτσου, ναι. Του κ. Ανευνουστάκη. Του κ. Μπέτσιου. Κ. Βουλγαρη. Κ. Βαζέκη, συγγνώμη. Ναι, αλλά πρέπει να ακούγεται για τα πρακτικά. Λευκό. Κ. Καρίκα. Κ. Μηλισσαρίου. Ναι. Καλή θητεία. Να ευχαριστήσω καταρχάς τον Επικεφαλής και τα μέλη της παράταξής μου και όλους εσάς για την εμπιστοσύ μου. Ευχαριστώ πολύ τον Πρόεδρο για την όψωγη συνεργασία που είχαμε μέχρι τώρα. Καλή χρονιά σε όλους. Προτείνω στην πρόταση για τον Γραμματέα, ο οποίος θα είναι από το συνδυασμό του κ. Αναγνωστάκη. Κ. Αναγνωστάκη. Η πρόταση είναι για τον κ. Παρασκευάδρος. Περνώ στην ψηφοφορία του εν λόγου θέματος. Ο κ. Ψπανός. Υπέρ στην πρόταση του κ. Παρασκευάδρος. Κ. Κλέτσο. Συμφώνουμε. Υπέρ. Υπέρ. Κ. Μπέτσιου. Κ. Μπαζέκη για τα πρακτικά. Υπέρ. Κ. Καρύκα. Υπέρ. Κ. Βελισσάριου. Υπέρ. Του Προεδρού λοιπόν του Περιφοριακού Συμβουλίου είναι το ίδιο την προηγούμενη θητεία. Σας ευγραδεστούμε για την εμπιστοσύνη. Και ο κ. Αναγνωστάκης σε ευχαριστούμε. Κύριε Πρόεδρε, αγαπητή για την Πρόεδρε, αγαπητέ Γραμματέα, από καρδιά σας ευχόμαστε τα μέλη της παράταξής μας καλή θητεία. Είναι αλήθεια ότι η όλη διαδικασία έκαικε της αποδοχής. Και μάλιστα σε αυτό τον απόλυτο βαθμό, γιατί τα πρόσωπα είναι αυτά που αρκετές φορές, αν όχι τις περισσότερες, κατοχυρώνουν την λειτουργία του θεσμού. Προφανώς υπάρχουν παρατηρήσεις. Προφανώς υπάρχει περιθώριο βριτίωσης. Αλλά η προηγούμενη θητεία, η προηγούμενη διαιτεία, έδειξε ότι τα πρόσωπα ήθελαν να έχουν μια δημοκρατική και αποτελεσματική λειτουργία του Περιφερειακού Συμβούλου. Βεβαίως δεν ευθύνεστε εσείς. Ευθύνεται το λογικό πλαίσιο της κυβέρνησης, που έχει ευγνουχήσει τον Περιφερειακό Συμβούλιο. Εσείς πρέπει να κρατάτε το αντίβαρο, έτσι ώστε να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε θεσμικά, υπρετώντας καλύτερα το σύνολο των συμπολιτών μας. Τέλος, μπορώ να πω καλή χρονιά, γιατί ξεχάστηκα προηγούμενα, σε όλους και σε όλους. Να είστε καλά κύριε Αναγνωστάκη, σας ευχαριστούμε. Κύριε Περιφεράρχα. Να σας ρωτώ νέο εκλεγέν προεδρύου, να ευχηθώ... Να σας ρωτώ λοιπόν τον νέο εκλεγέν προεδρύου. Δεν αναφέρθηκα νωρίτερα στην πρώτη του στιτία, γιατί έστω και τυπικά ή ουσιαστικά είχαν τη διαδικασία της εκλογής. Όμως πραγματικά θεωρώ ότι αυτή η πολύ πλατιά επανεκλογή και των τριών μελών του σηματοδοτεί αυτά που πώθηκαν και νωρίτερα, ότι δονικά υπήρχε μια ξεκάθαρη βούληση υγιούς, δημοκρατικής και αποτελεσματικής λειτουργίας και πολύ καλά αποτελέσματα. Επομένως, καλή νέα θητεία, προς όφελος του περιφερειοκομμάτου συμβουλίου και όλης περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Σας ευχαριστούμε κ. Περιφερειάρχα. Και περνούμε στο θέμα 2, Εκλογή Μελών της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, σύμφωνα με το άρθρο 175 του νόμου 3852 του 10. Σας έχει διαβιβαστεί η διαδικασία. Εδώ υπάρχει το μέτρο όπου οι 8 Σύμβουλοι, οι 51 Περιφερειακοί Σύμβουλοι διαιρούνται 28 μέλη της Επιτροπής και προσκύπτει για την κάθε παράταξη τα πόσα μέλη. Παρακαλώ, πρέπει να οριστεί Εφορευτική Επιτροπή για να διεξάγω τις καλπές και θα ήκλα από τον συνδυασμό του κ. Γκλέτσου έναν για την Εφορευτική Επιτροπή, από τον συνδυασμό του κ. Ναγνωστά και έναν για Εφορευτική Επιτροπή και αν θέλει και ο κ. Μπέτθες να ορίσει έναν για Εφορευτική Επιτροπή προκειμένου να γίνει αυτό. Ο κ. Φάκος. Ο κ. Λάβ. Αποστάλη μου. Εφορευτική αντιπρόεδος. Κάποιος άλλος. Ο κ. Σταλμάτζα, ναι. Έχει κάποιος άλλο. Κύριε Σαλμά, θα μπαίνατε φορευτική να κάνουμε τη καλβέση οικονομική. Τα θέλατε. Κύριε Πατζούδα. Κύριε Κοντού. Ωραία. Υπονομική Επιτροπή. Όχι, εφορευτική ορίσαμε. Τα μέλη τα οποία θα θέσουμε στη Φιλοφορία. Λέω και τα αναπληγματικά. Μισό, μισό, μισό. Είναι μυστική. Κατατήθουν στη Γραμματεία. Έχουμε δώσει λόγους. Έγραψε τα αποτελέσματα. Σε ευχαριστώ. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Παρακαλώ να προσέχετε στην έδουσα, ξεκινάει ψηφοφορία. Παρακαλώ τους περιφερειακούς συμβούλους να προσέχουν. Ξεκινάει ψηφοφορία. Αναγνώ στη χαρία. Κάθε φορά που θα ακούει το όνομά του... Αναγνώ στη Μαρία. Μισό, μισό, μισό. Συγγνώμη. Όχι, συγγνώμη. Πριν μπούμε στη ψηφοφορία ο κ. Γκλέτσος, και είναι παράληψη δικαιημού, είχε ζητήσει να κάνει μια πολύ σύντομη τοποθέτηση, την οποία πρέπει να ακούσουμε. Κύριε Γκλέτσο έχει το λόγο. Παρακαλώ ξεκινάει διαδικασία ψηφοφορίας οικονομικής επιτροπής. Περάστε μέσα. Παρακαλώ. Καθίστε. Περάστε μέσα, σας παρακαλώ. Περάστε να ξεκινήσουμε τη ψηφοφορία της οικονομικής. Θα σε ευχαριστώ. Κύριε Γκλέτσο έχει το λόγο. Ανοιγείτε στο μικρόφωνο, σας παρακαλώ. Περάστε, σας παρακαλώ, μέσα. Λόγω, λοιπόν, της επικαιρότητας του θέματος και μιας και συζητάμε για τις επιτροπές και κυρίως θα έλεγα περισσότερο για αυτή την οικονομική επιτροπή. Μιας έχει να κάνει. Παρακαλώ. Παρακαλώ. Παρακαλώ. Και έχει να κάνει με εκπαίδευση, αυτοδιοικητική εκπαίδευση. Σκεφτήκαμε στην παράταξή μας και λέμε, να κάνουμε μια παρατήρηση, ότι θα θέλαμε μια και πληρώνουμε δύο θέσεις σαν παράταξη. Θα θέλαμε αυτές οι θέσεις, να μην πούμε από τώρα ποιοι θα είναι αυτοί οι δύο και να μπορούμε κάθε φορά να είναι δύο από την παράταξή μας. Δύο όποιοι από την παράταξή μας και κυκλικά να μπαίνουμε. Για να μπορούμε να εκπαιδεύονται, να μπορούμε για περισσότερη δημοκρατία λοιπόν και για ακόμη πιο πολύ την απόλυτη διάβοια. Δεν υπενίσουμε απολύτως τίποτα. Θα θέλαμε να είναι έτσι και θα το φέρουμε και θέμα ως στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Με αυτήν την παρατήρηση λοιπόν θα το κάνουμε όπως προβλέπετε όμως. Σας ευχαριστώ για την παρατήρηση. Θα το ξαναδούμε αυτό το θέμα. Δεν προβλέπετε επειδή η δικασία ως είπατε. Και προχωρώ στην έναρξη της Συμφοφορίας. Η κυρία Κοντούζα καλεί τα ονόματα για να ψηφίζει. Σας ευχαριστώ. Αναγνώστε Μαρία. Πόπι, θέλεις και να ετοιμάζεται ο Αποστολόκουλος Κωνσταντήλος να ετοιμάζεται. Τι, τι, τι. Να μοιραστούν τα κυρία Μπακαρά. Παρακαλώ μοιράστε τα ψηφούδια της. Να μοιραστούν τα ψηφούδια της. Παρακαλώ μοιράστε τα ψηφούδια της. Παρακαλώ μοιράστε τα ψηφούδια της. Παρακαλώ μοιράστε τα ψηφούδια της. Παρακαλώ μοιράστε τα ψηφούδια της. Παρακαλώ μοιράστε τα ψηφούδια της. Παρακαλώ μοιράστε τα ψηφούδια της. Παρακαλώ μοιράστε τα ψηφούδια της. Παρακαλώ μοιράστε τα ψηφούδια της. Παρακαλώ μοιράστε τα ψηφούδια της. Παρακαλώ μοιράστε τα ψηφούδια της. Παρακαλώ μοιράστε τα ψηφούδια της. Παρακαλώ μοιράστε τα ψηφούδια της. Παρακαλώ μοιράστε τα ψηφούδια της. Παρακαλώ μοιράστε τα ψηφούδια της. Παρακαλώ μοιράστε τα ψηφούδια της. Παρακαλώ μοιράστε τα ψηφούδια της. Παρακαλώ μοιράστε τα ψηφούδια της. Παρακαλώ μοιράστε τα ψηφούδια της. Παρακαλώ μοιράστε τα ψηφούδια της. Παρακαλώ μοιράστε τα ψηφούδια της. Παρακαλώ μοιράστε τα ψηφούδια της. Παρακαλώ μοιράστε τα ψηφούδια της. Παρακαλώ μοιράστε τα ψηφούδια της. Παρακαλώ μοιράστε τα ψηφούδια της. Παρακαλώ μοιράστε τα ψηφούδια της. Παρακαλώ μοιράστε τα ψηφούδια της. Παρακαλώ μοιράστε τα ψηφούδια της. Παρακαλώ μοιράστε τα ψηφούδια της. Παρακαλώ μοιράστε τα ψηφούδια της. Παρακαλώ μοιράστε τα ψηφούδια της. Παρακαλώ μοιράστε τα ψηφούδια της. Παρακαλώ μοιράστε τα ψηφούδια της. Παρακαλώ μοιράστε τα ψηφούδια της. Παρακαλώ μοιράστε τα ψηφούδια της. Παρακαλώ μοιράστε τα ψηφούδια της. Παρακαλώ μοιράστε τα ψηφούδια της. Παρακαλώ μοιράστε τα ψηφούδια της. Παρακαλώ μοιράστε τα ψηφούδια της. Παρακαλώ μοιράστε τα ψηφούδια της. Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Καθίστε σας chewy Καθίστε σας Being Agreement με να αλλάξουμεета αποτελεσματα τα αποτελεσματα της Psal huria elastic Mobile Η Περιφερειακή Σύμβουλη, παρακαλώ να καθίσω. Η κυρία Κοντού ανακοινώνει τα αποτελέσματα της οικονομικής. Ψήφισαν 43, έκυρα 22. 42. Ψήφισαν 43, απόγευστος 8. 42 λάθος. Μελάκαιρο, παιδιά. Με ένα άκυρο, παιδιά. Ναι, ένα άκυρο. Λοιπόν, τα αποτελέσματα για κάθε παράταξη. Λοιπόν, από την παράταξη επιμένουμε στην καρδιά της Ελλάδας. Τακτικά μέρη. Βουρδάνης Δημήτριος, Καραγιάνης Κωνσταντίνος, Μικολάου Σπυρίδων. Αναμυρωματικά, Βαρνακώστας Κωνσταντίνος, Μπουρμάς Ιλίας, Τοουλιάς Ανδρέας. Ενωτική περιφερειακή κίνηση. Τακτικά μέλη. Δούρος Φρύστος, Σαλμάνς Βασίλειος. Αναμυρωματικά, Κοροπούλου Βασιλική, Πατσιούρας Γεώργιος. Στερεά Υπεροχής. Τακτικό μέλος, Αναγμουστάκης Δημήτριος. Αναμυρωματικό, Σκούρας Γεώργιος. Πατρίδα μας στη Στερεά. Τακτικό μέλος, Μπατζελί Καθελίδα. Αναμυρωματικό, Μπέτσιος Μκόλος. Και από την Λαϊκή Συσπήρος της Στερεάς Ελλάδας, τακτικό μέλος, Χρωμάς Αναστάσιος, Αναγμουαλικό, Καραβασική Τουρία. Να ευχαριστήσω την Εφορευτική Επιτροπή. Θα συνεχίσετε στη δεύτερη συνεδρίαση. Περιμένουμε λίγο το συμβασμιόντατο για να κόψουμε την πρωτοκρονιάτικη πίτα. Σας ευχαριστώ. Να συγχαρούμε τη νέα σύνθεση κοιταμένη της Οικονομικής Επιτροπής. Να σοκηθούμε επίσης να έχουμε μία εβδότημη υπηρεσία, όπως και είχε με τις συζήτησες από την Οικονομική Επιτροπή, στη μέση πρώτη νοσοίρεση της σύνθεσης. Και να αποτελέσει, όπως ειδικά, ένα πολύ οικονομικό παραδοκτικό κομμάτι για τις ανάγκες μυθοπερότερες της περιφέρειας Τερασσάδας. Σε ευχαριστώ. Ευχαριστώ. Ευχαριστώ. Ευχαριστώ. Ευχαριστώ. Ευχαριστώ. Ευχαριστώ. Ευχαριστώ. Ευχαριστώ. Ευχαριστώ. Ευχαριστώ. Ευχαριστώ. Ευχαριστώ. Ευχαριστώ. Ευχαριστώ. Ευχαριστώ. Ευχαριστώ. Αμήν. Αμήν. Αμήν. Αμήν. Αμήν. Αμήν. Αμήν. Αμήν. Αμήν. Αμήν. Αμήν. Αμήν. Αμήν. Αμήν. Αμήν. Αμήν. Αμήν. Κύριε Θεός ημών, ο καιρούς και χρόνος, εν τη δία εξουσία θεαίμενος, στη ζωή μόνης χειρός των διακρατών, επάγκουσον ημών δεωμένος, εν τη ευσύμω ημέρα ταύτη, επί τη εισόδο ημών εις τον αίωνα, εν ηγεαυτόν της ληστοδυτός σου, και ευλόγησον τα δόρα ταύτα. Τα προσφερόμενα εις δόξας και τιμήν του Ενεείς Πατρόσιμων, εις δίου του Μεγάλου Αρχιεπισκόπου Ιεσαρίας Καπαδοκίας. Επίλαιος ο Μεγαλόδραξ ουρανού Αγίου σου, την κατάλουσαν θυμάς, τούσα τα δόρα ταύτα εκτρεπίσανας, τους εξεθώ μεταλαμβάνοντας, τας ουρανείως δουρεάς, ότι επισυρπήκαμε το ζωντι θεό εις τους αιώνας. Ευλόγησον τας εισόδους και εξόδους ημών. Πλήθινον αγαθή στη ζωή μοιμών, την κατέχουν τα διαβήματα ημών, προσεγασία των θείων σεντονών, οτι ού και πάντων μόνον ζήσετε άνθρωπος. Ρευβίες Παναχράντος σου Μητρός του έναν Αγίες Πατρός ημών Πασιδίου του Μεγάλου και πάντος σου τον Αγίον. Δι' ευτών των Αγίων Πατέρων ημών, Κυρία Ιησού Χριστέ ο Θεός ελέησον και σώσον ημά. Δι' ευτών των Αγίων Δεσπόδου ημών, Κυρία Ιησού Χριστέ ο Θεός ελέησον και σώσον ημά. Σας μιλάω τον Μητροπολίτα Θεότητος, κύριε και κύριε Σερόν. Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμάκιν να σας καλωσορίσουμε στην πρώτη Παριγυρική Συνεδρία της Εκκλημπτήριακού μας συμβουλίου, τόσο εσάς, όσοι και τους συνεργάτες σας. Θα ήμουν πρώτος συμπερίπτους σ' αυτούς τους ειχατέρες. Στη περιφέρας της Ελλάδας, στην έδρα της σήμερα, στην Αδριάζη για τις αχαιρεσίες της, για την ανάδειξη Προεδρύου, όπου μόλις αναδείχθηκε ως Πρόεδρος Βουλιάς Ψουσαννίδας, είναι Πρόεδρος κυρία Γελοπούλου και Γανατέας, ο οποίος παρασκευάς δρόμος, ο οποίος ασθενεί και δεν είναι σήμερα κοντά μας. Δεν βρείτε την πλειοψηφία. Και ομοίως τα μέλη της οικονομικής Επιτροπής. Όμως, είναι και η μέρα που κόβουμε και την πρωτοχρονιά την κοιπίτα μας, την οποία θα θέλαμε πάρα πολύ, ναι, ευλογήσετε, όπως ευλογείται όλη τη φιλότητα. Και με την ευκαιρία να σας ευχαριστήσουμε και συνολικά για το έργο σας, το κοινωνικό, το κομματικό, αλλά και γιατί σε κάθε σημείο και σε κάθε ανάγκη και σε κάθε προτεραιότητα αυτής της κοινωνίας, βρίσκεστε υποστηρικτικά στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας. Εκ μέρους όλων μας, λοιπόν, θα σας ευχηθούμε καλή χρονιά, με υγεία. Να ευχηθώ, παρότι το κάνουμε και στην αρχή της συνευρίας εσείς, σε όλο το Περιφερικοσυμβούλιο και σε όλη την περιφέρεια της Ελλάδας, εκ μέρους μας, καλή χρονιά, με υγεία και δύναμη που θα χρειαστούμε. Και θα σας παρακαλέσουμε να ξεκινήσετε με την κοπή της πίτας, αφού φυσικά μας απευθύνεται το χαιρετισμό σας. Κύριε Περιφεριάρχα, κύριε Πρόεδρε, σεβαστώ, νέο Εκκληγιάν Προεδρύου, εκλεκτή επικεφαλής των περιφερειακών παραδάξεων, κύριε Περιφεριάρχες, χορητή και θεματική, αξιότιμη, αξιότιμες, έρητιμες και λοιμώτα την Κυρία στην Κύρη, θέλω πριν απ' όλα να ευχηθώ, καταρχάς προσωπικά σε όλους σας, να έχετε υγεία. Και σε αυτούς τους συναδεύτες σας που ασθενούν αυτή τη στιγμή, ελπίζω ότι φαντάζουμε ελαφρά από τον κορολογιό, και σε όλους που ομουσιάζουν για τίποτε άλλο λόγο, αλλά και σε εσάς, εύχομαι να έχετε κρυστάλλινη, αδιάκτοτη, ακληνή υγεία, κατάμφω, όπως λέμε εμείς στην Εκκλησία, ψυχική και σωματική. Ταυτό έχουμε για όλο το λαό μας, για όλο το λαό της Συνέδρας της Ελλάδος. Δεύτερον, θέλω να σας ευχαριστήσω για αυτή την υπέροχη, μέσα στη δυσκολία, διαιτία, συνοδηπορίας, με όλους σας ανεξαιρέτες. Παρακολουθώ και ως πολίτης, αλλά και ως μήτρο πολίτης, παρακολουθώ τις αστηριότητές σας, τον λόγο σας, τις προτάσεις σας, την κριτική σας, το ενδιαφέρον σας για το ανθρώπινο της περιφέρειας. Όλων εξαιρέτους, από τον περιφερειάρχη μέχρι τον τελευταίο περιφερειακό σύμβολο. Η συμβολή ολών όλων σας είναι πολύτιμη. Πράγει το πολιτικό πολιτισμό, τη δημοκρατία στην πράξη, και φυσικά το καλό τόπο μας. Και όσο περισσότερες φωνές ακούγονται, τόσο δυναμώνει η δημοκρατία και η αντιπροσώπευση. Γιατί η δημοκρατία μας είναι συμμετοχική και αντιπροσωπευτική. Με λίγα λόγια, είναι μια εκκλησιαστική δημοκρατία. Αυτό σημαίνει εκκλησία. Και γι' αυτό σας ευχαριστώ. Τρίτον, θέλω να σας πω ότι ως τοπική εκκλησία της θεότητας, και προσωπικά ως επίστοπος και μητροπολίτης, είμαι στη διάθεση όμως σας. Για διάλογο, για συζήτηση, για αντίληση, για συμπόρευση, για την παράθυση. Για όλα. Διότι όλα είναι εγγόνιμα. Κάνουν καλό και σε εμένα και σε εσάς. Και γι' αυτό είναι πολύ σημαντικό και όταν διαφωνούμε, να διαφωνούμε με τα επιγνώσεως. Και όχι γιατί έτσι πρέπει να κάνουμε. Όπως και όταν συμφωνούμε, να συμφωνούμε με τα επιγνώσεως. Αλλά για να το κάνουμε αυτό, σημαίνει ότι είμαστε ανοιχτοί στη γνώση. Να γνωρίσουμε ο ένας τον άλλο, του τι κάνει, του τι πιστεύει, το πώς πορεύεται, και τότε είναι και πιο αποτελεσματική και η όποια διαφωνία μας. Και τέταρτον, ευρισκόμενος εδώ, θα ήθελα, θα ζητήσω να υποβάλλω ένα έτημα. Ή να ζητήσω μια χάρη. Όχι σε προσωπικό επίπεδο, αλλά σε κοινωνικό επίπεδο. Ή η τοπική μας ηγκλησία. Και ο προσωπικά. Και μπορώ να το τεκμηριώσω και να το αποδείξω, με ένα πλήθος παρεμβάσεων, αφενός μέσα σε παραγγαλικό επίπεδο, αφεντέρωσε τοπικό επίπεδο, και με ένα πλήθος δράσεων, θέλω να ζητήσω τη συμπαράσταση όλων σας, στον αγώνα που κάνει η τοπική μας ηγκλησία, για τον εμβολιασμό του πληθυσμού μας, για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων, και προκειμένου να αποδεχτούν το φως της επιστήμης, και όχι το σκοτάδι του φόβου και της συνομωσίας. Γι' αυτό θα ήθελα να σας προτείνω να κάνετε ένα κάλλησμα. Και όσοι έχετε εμφανίσει τον παρατάξιο, εν υπόγραφο και υπεύθυνο. Όπως είναι εν υπόγραφο στους δικούς μου λόγους. Σήμερα στην ηγκλησία, και χθες στην τηλεόραση, και κάθε μέρα. Να προσκαλέσετε τον κόσμο να προσέχεται, να εμβολιαστεί, για να μην φοβάται την αλήθεια της επιστήμης, και την αλήθεια η οποία οδηγεί στο φως. Άλλωστε και οι πολιτικές παρατάξεις, τις οποίες ενδεχομένως οι προσωπίτες, οι οποίες εμφενέται, έχουν αποδείξει στο όλο το κοινοβούλιο, έχουν σύμπλωση, σύμπνοια, και δεν διακατέχονται από κανόν είδους αρνητισμό και ανορφωλισμό. Μην αφήνετε την ηγκλησία μόνη της να κάνει αυτόν τον αγώνα για τον εμβολιασμό. Σας θέλουμε κοντά σας. Με τη θετικότητα και όχι με τον αρνητισμό. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά. Τρώγεται αυτό? Καλητήρια και καλή χρονιά. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Καληχρονιά, υγεία και φτυχία σε όλους σας. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Καλησπέρα.