Ολοκληρώθηκαν οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών σε όλο το εύρος του Δήμου Αρταίων (ARTA WebTV, 2022)
: Ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες κατά πολέμισης οικονοπιών σε όλο το πλάτος του Δήμου μας. Συγκεκριμένα γίνεται κατά πολέμιση οικονοπιών στο παραποτάμιο, παρκοπέριξ της πόλης του Ιστού, στα χωριά της Αγίας Αναργύρου, Σλιμίνη, Βλαχέρνα και φυσικά ένας δεύτερος εργολάβος ο ίδιος εργολάβος που έχει πάρει την περιοχή των αμβρατικών κόλπων, τα χωριά κάτω εκεί στον αμβρατικό κόλπο, εδώ που είμαστε δηλαδή. Η κύκλωση που είναι να κάνουμε είναι έξε τον αριθμό, οπότε περίπου στο 20 ημέρο θα γίνεται ψεκασμός σε όλα αυτά τα σημεία και ό,τι άλλο παρεμφερεί ή κάποιος πρόεδρος από κάποιο άλλο χωριό έχει υπόψεντο ότι δεν έχει περάσει, Είμαστε έτοιμοι να πάμε να το κάνουμε και εκεί. Ολοκληρώθηκαν οι απεντομώσεις, γίνανε τρεις στο χωριό μας, αναμένουμε άλλη μία. Λόγω ότι υπάρχει μεγάλο φορτίο από κουνούπια, χνίπες και μύγες, λόγω ότι στο χωριό μας υπάρχουν πολλές μονάδες αγροκτηνοτροφικές, δίνουμε λίγο μεγαλύτερη σημασία, ώστε να βελτιωθεί το πρόβλημα. Είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο. Έχουμε αρμοδιότητα από το Δήμο να κάνουμε τις εφαρμογές ώστε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για τους κατοίκους στο κομμάτι της κουνουποκτονίας. Σε διάφορα σημεία τα οποία επιτρέπεται με σκευάσματα εγκεκριμένα και φιλικά προς το περιβάλλον και προσπαθούμε ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο κομμάτι της καταπολέμησης των κουνουπιών στην περιοχή της Σάρτα σε όλο το δήμος σε 8 μεγάλες περιοχές, όπως και στην περιοχή της Φιλοθέης σε άλλες έξι περιοχές.