Δημοτικό Συμβούλιο 16-3-2017 (Cityofathens, 2017)
: Λοιπόν, ξέρω. Εντάξει, είναι Πανελλήνια Ομοσπονδία, ΕΜΔΙΔΑΣ. Είναι οι διπλωματοί. ΕΜΔΙΔΑΣ. Την ξέρω εγώ. Την ξέρω. ΕΜΔΙΔΑΣ. Την ξέρω εγώ. Την ξέρω εγώ. Για δώσε το... τι είναι αυτά. Αφού το έχουμε στείλει αυτό. Ο κύριος Βαφιάδες είναι εδώ. Δεν είναι, ναι. Συνάδερφοι. Συνάδερφοι. Η Αντιδήμαρχη από εδώ στις τέσσερις. Η Αντιδήμαρχη μαγιανικός. Δεν είπα για... Δεν είπα για τον Παρελά. Προσέχοντες γυναίκες. Λοιπόν, αρχίζω να παίρνω παρουσίες. Συνάδερφοι. Συνάδερφοι, αρχίζουμε να παίρνουμε παρουσίες. Νίκη, πες τους έξω ότι παίρνουμε παρουσίες. Λοιπόν, να πούμε... Ήρθε ο Γραμματέα. Ήρθε. Γραμματέα, γεια. Πέρασε από πάνω. Συνάδερφοι. Συνάδερφοι. Συνάδερφοι. Συνάδερφοι. Θα τα στέλνουν όλα εδώ. Γραμματέα, γεια να πάρουμε παρουσίες. Συνάδερφοι, κυρία την πρόεδρε, θα με βοηθήσατε και λίγο κυρία την πρόεδρε, να με βοηθήσατε. Λαμπακάκι σε Παμινώνα σπαρών, Αξελός Ρίγας σπαρών, Πατειάντης Νικόλαος σπαρών, Αβραμίδης Νικόλαος σπαρών, Αγγελόπουλος Βασίληος σπαρών. Τον είδα τον Αγγελόπουλο εδώ. Όχι, όχι, όχι. Αγγελοπούλου Αθηνά, απούσα. Τι κάνεις, καλά είσαι. Πάμε. Αλεξίου Κωνσταντίνος. Είναι απόν, διγελογημένος, κύριε Βαφιά. Απόν, διγελογημένος. Χαπουσιάζει στο εξωτερικό. Αποστολόπουλος Γεώργιος του Παναγιώτη. Παναγιώτη, απόν. Ο κύριος Αλεξίου να πούμε ότι έχει στην σχετικό ενημερωτικό απουσιάστο εξωτερικό για προσωπικούς λόγους. Πάμε. Αποστολόπουλος Γεώργιος του Χριστού, παρών. Ανδρέας Βαρελάς, παρών. Συνάδραφη. Συνάδραφη δεν γίνεται έτσι η συναδρίαση. Βασιλείο Χριστίνα, παρούσα. Βελέτζα Δήμητρα, απούσα. Βερέμις Αθανάσιος, απόν. Απόν. Βλαχάκης Ηλίας, παρών. Γιανοπούλου Καλιόπη. Γιανοπούλου Καλιόπη αποσιάζει, με έχει ενημερώσει. Όπως ξέρετε όλοι, έχει σε δύσκολη κατάσταση το σύζυγό της. Της ευχόμαστε ότι το καλύτερο. Γεννηματάς Ανδρέας, παρών. Γούμα Πινελόπη, παρούσα. Γούδης Χρήστος, απόν. Δασκαλάκι Μελπομένη, παρούσα. Διαμαντάκου Καλιόπη, παρούσα. Δραγούμις Φίλιππος, παρών. Να παρακαλέσω πολύ. Να παρακαλέσω και την Πόπη και την κυρία Σπυροπούλου να παρακαλέσω όλους να παρακαλέσω να καθίσουν κάτω, μην αρχίσω έναν. Και την κυρία Δασκαλάκι να παρακαλέσω όλη η ραμμία. Ζαφυροπούλου Αθηνά, παρούσα. Ζαχαροπούλου Ελένη Σπυριδούλα, παρούσα. Ζέπου Αμαλία, παρούσα. Ζέπου Αμαλία, παρούσα. Ναι, την είδα, μπράβο. Άλλαξε στήση, τι να κάνουμε τώρα. Ιλιοπούλου Μαρία, παρούσα. Κακλαμάνης Νικήτας, απόν. Στήλει ο κ. Κακλαμάνης, ενημερωτικός, συνεργασιάζει η Κοινοβουλωτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Καπερνάρος Βασίλιος, απόν. Κασιδιάδης Ιλίας, απόν. Κατσούλη Ελένη, παρούσα. Κοντοσταθάκου Ευαγγελία, παρούσα. Κωνσταντάρας Δημήτριος, παρών. Κωνσταντίνου Πέτρος, παρών. Λάμπρος Τιτυλιανός, παρών. Μηχανολιάκου Ουρανία, απόν. Μπουτιάνο Αλέξανδρος, απόν. Μπέις Παναγιώτης, παρών. Μπρούλας Γεώργιος, παρών. Μυριβίλη Ελένη, απόν. Παπαγιαννάκης Ελευθέριος, απόν. Παπαχελά Νέλη, παρούσα. Πλεύρης Αθανάσιος, απόν. Προβατάς Φώτιος, παρών. Πρωτονοταρείο Ανδρυοπούλου Στυλιαννή, παρούσα. Σοφιανός Νικόλαος, παρών. Σπηλαιτόπολος Αράρις, απόν. Σπυροπούλου Σουτάννα, παρούσα. Στρατηγάκη Μαρία, παρούσα. Και Τεντώμας Χρήστος, απόν. Έχουμε απαρτήρια, κύριε Πρόεδρε. Οι προέδρες των κοινοτήτων, παρακαλώ. Έχουμε απαρτήρια, κύριε Πρόεδρε. Ήρθε η κυρία Μυριβίλη, παρούσα. Κυρία Μυριβίλη, παρούσα. Λοιπόν, οι προέδροι Αναστασίου Ελένη, απόν. Μελά Χριστίνα, απόν. Μοραϊτάκης Γεώργιος, παρών. Μανολυδάκη Χαρίκλια, απόν. Αδαμόπουρος Διονύσιος, παρών. Ζοντήρου Ελένη, παρούσα. Κυρία Αυρίλη Δαύνη, παρούσα. Στην άρρωφη υπάρχει απαρτία. Μπορούμε να αρχίσουμε να ενημερώσω ότι ο κύριος Δήμαρχος έχει ένα προγραμματισμένο ραντιβού με τον κύριο Πρωθυπουργό και γι' αυτό θα παραμείνει για λίγο μαζί μας, θα τα πει και ο ίδιος. Και θα παρακαλέσω και τα εκτός ημερίσια σας όσο γίνεται να τα έχουμε να είμαστε λιγότερο συνοπτικοί, ή αν μπορέσει ο κύριος Δήμαρχος κάτι να ακούσει από αυτά. Κύριε Πρόεδρε, σας ευχαριστώ. Πράγματι είναι μια σημαντική συνάντηση που γίνεται με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού. Θα συζητήσουμε σημαντικά πράγματα για την Αθήνα και γι' αυτό θα σας παρακαλούσα, αν μπορούμε, τα πρωιμερισίες όσο το δυνατόν, να είμαστε συντομότεροι. Από τη πλευρά μου να σας πω ότι έχουν έλθει αιτήματα να συζητήσουμε το θέμα του κτιρίου στην Αμερική Σοκτώ και την διένεξη που έχει αναφυεί με το επαγγελματικό βιομηχανικό επιμελητήριο της Αθήνας. Σας παρακαλέσω, επειδή με τους εκπροσώπους του επιμελητηρίου κάναμε χθες μια συνάντηση, επίκειται κι άλλη συνάντηση αύριο. Άς μπορέσουμε να συνενοηθούμε και να μην τελικά χρειαστεί ένας δικαστικός αγώνας μεταξύ μας. Θα σας παρακαλέσω, επειδή είμαστε εν μέσο έτσι συζητήσεων, να μην συζητηθεί σήμερα αυτό το θέμα. Θα σας παρακαλέσω να μην συζητηθεί σήμερα, γιατί εγώ δεν θα μπορώ να συμμετάσχω στη συζήτηση, γιατί αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στις κάποιες συζητήσεις μεταξύ μας. Το δεύτερο είναι ότι μου ήρθαν έτσι και από την Νέα Υόρκη αιτήματα να παραστεί ο Δήμος τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Τώρα, αφόσον νομίζουμε ότι πρέπει να παραστεί ο Δήμος, εγώ τουλάχιστον από την πλευρά μου, θα πρότεινα να εκπροσωπηθεί το Δημοτικό Συμβούλιο από τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα. Έτσι, να πάνε στη Νέα Υόρκη τρεις μέρες να συμμετάσχουν στον εορτασμό και να συζητήσουμε την ομογένεια κτλ. Το αφήνω αυτό στη κρίση σας, νομίζω ότι είναι κάτι που μπορούμε να το κάνουμε. Και εγώ θα έκανα μια θετική εισήγηση. Κατά τα λοιπά, δεν έχω να θέσω άλλα ζητήματα προς το παρόν, κύριε Πρόεδρο. Κυρίως Καπερνάδος, πώς ήρθε. Ευχαριστώ πολύ. Ο κύριος Αξελός έχει το λόγο. Λοιπόν, να σεβαστούμε το... εμείς θα προσπαθήσουμε να σεβαστούμε το... λάμπει ο κύριος Δήμαρχος σήμερα, δεν ξέρω γιατί. Λοιπόν, εγώ ευχαριστώ πολύ για την πρόταση του Προεδρίου στη Νέα Υόρκη. Νομίζω θα είναι πάρα πολύ καλό αυτό. Εγώ δυστυχώς για λόγους προσωπικούς, όποιους έχω ενημερώσει τον κύριο Πρόεδρο, γι' αυτό δεν δίναμε. Κατά συνέπεια μπορεί να πάει ωραιότητα ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας. Πάρα πολύ καλά, δεν θα μου λείψει άλλο. Λοιπόν, θέλω να πω... λοιπόν, το δεύτερο θέμα, για να μπούμε στο θέμα. Εμείς θεωρούμε να μη συζητήσουμε σήμερα για το ΕΒΑ, πραγματικά, αλλά παραξανευτήκαμε που δεν μπήκε ως θέμα στην ημερήσια διάταξη. Δεν με αντιλαμβανόμεθα γιατί δεν μπήκε και να αναβαλλόταν. Μέχρι τώρα αυτό είναι ένα θέμα που δεν συζητείται προ ημερήσια διάταξη. Επιμέλως, εφόσον πρέπει να συζητηθεί, να μπει στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο ως θέμα στην ημερήσια διάταξη, όμως. Ορίστε. Να μιλήσουμε και επί της ουσίας γιατί σήμερα σκεφτά, αν και εμείς δεν ήμασταν τότε. Το τρίτο θέμα είναι το εξής. Κύριε Πρόεδρε, είναι ένα δύσκολο θέμα και κύριοι συνάδελφοι και κυρίες είναι πάρα πολύ ευαίσθητο, αλλά εμείς θα παρακαλούσαμε να το ξαναδούμε και θα επιμένουμε. Νομίζουμε ότι ενώ έδινε ένα πολύ καλό βήμα, έχει προχωρήσει το ζήτημα σε μια κατάσταση, η οποία τουλάχιστον μας πείθει ότι μπορεί και να αλλάξει. Ξέρουμε πάρα πολύ καλά τις δυσκολίες που έχουν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι που ανέλαβαν αυτό το δύσκολο έργο να επιτελέσουν και βέβαια με την προσπάθεια που έγινε από την Δημοτική Αρχή, θεωρούμε ότι δεν έχει ολοκληρωθεί τουλάχιστον ένα μέρος, ας πούμε, από τον οικονομικό έλεγχο από από από. Θεωρούμε ότι η διοίκηση, η προσωρινή διοίκηση του Γυροκομείου θα πρέπει να πάρει μια παράταση. Ξέρω τις αντιδράσεις, ξέρω τις αντιστάσεις, ξέρω τις αρνήσεις, ξέρω όλο το background, αλλά από την άλλη μεριά ξέρω και τη βαθιά πε... έχω μάλλον τη βαθιά πεποίθηση ότι όλοι μαζί αυτό θα μπορούσαμε να το φέρουμε σπέρας για να μην επανέλθει η προηγούμενη αμαρτωλή κατάσταση. Γνωρίζω επίσης και την υποβολή της μίμησης που υπευλήθη χθες, όλα αυτά δεν υπευλήθη όμως μόνο στους μισούς, μιλήθη στο σύνολο και μέσα στο σύνολο μιλώ και εξ ονόματος τριών ανθρώπων με τους οποίους... οι οποίοι με έχουν εξοδοτήσει να μιλώ εκ μέρους τους και αυτοί δηλαδή στη μίμηση περιλαμβάνονται. Κατά αυτή τη λογική λοιπόν δεν είναι μονομερείς ή κίνδυνοι ή δεν αφορούν συγκεκριμένους μόνο, αφορούν 11 καμικάζοι που πήγαν εκεί πραγματικά, δικοί καμικάζοι, να λύσουν ένα πολύ μεγάλο ζήτημα που ταλανίζει την αθηναϊκή κοινωνία, για την αθηναϊκή πολιτεία ταλανίζει όλο αυτό το ζήτημα, δεν ταλανίζει 5 ανθρώπους και 10. Κατά επέκταση εμείς επαναφέρουμε το αίτημά μας, πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνει, να το σκεφτείτε, πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρξει παράταση, γνωρίζουμε τι έχουν περάσει αυτοί οι άνθρωποι σε αυτή τη διάρκεια. Είναι εδώ και η κυρία Φιλίνη μέλος του διοικητικού συμβουλίου, η οποία και από εσάς και από εμάς είχαν προταθεί, θα μπορούσε λοιπόν να ομιλήσει, αν θέλατε κύριε Πρόεδρε, να πάρει το λόγο, με αυτή τη λογική λοιπόν εμείς επαναφέρουμε αυτό το ζήτημα. Το επόμενο ζήτημα είναι ένα ζήτημα που αφορά το θέμα των... Επειδή έχει γίνει πάρα πολύ συζήτηση για την εκκένωση των καταλήψεων, εμείς έχουμε εκφράσει την άποψή μας, δεν συνάβει κατά την άποψή μας όλο αυτό το ζήτημα με το θόρυβο που γίνεται, άλλα οι καταλήψεις για άλλους λόγους, άλλα οι καταλήψεις για φιλοξενία ανθρώπων που υποφέρουν, άλλα οι καταλήψεις που περιθάλπτουν στην ουσία πρόσφυγες, έχουμε αποδείξει πια ότι μετά την εκκένωση της κατάληψης, τη μεταφορά τους για διακρύβωση στοιχείων, επανήλθαν αυτοί οι δυστυχοί σαν άνθρωποι έρμεοι στο δρόμο και επανήλθαν δεκριβώς. Αν αυτό μας αρέσει και προτιμούμε αυτούς τους ανθρώπους να περιφέρονται στην ομώνια και δεν μας αρέσει να είναι έστω σε μία άτυπη κατάληψη, σε μία δοκιμαζόμενη κατάληψη, να είναι κάπως προστατευμένη, εντάξει, έχουμε εκφράσει τις απόψεις μας γι' αυτό, θεωρούμε ότι οι θόρυδοι που υπάρχουν είμαστε σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από την χαρά που έχει εκφραστεί, α, αδιάσαμε την κατάληψη, δεν θα συμφωνήσουμε με τίποτα σε αυτές τις λογικές. Σας ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ κύριε Αξιλέ. Ο κύριος Πηλιατόπουλος που σιάζει, ο κύριος Κασιδιάρης, δεν υπάρχει κανείς, ο κύριος Σοφιανός, του λαϊκής υπηρούς. Ένα σχολείο για τη σημερινή συνάντηση, κύριε Δήμαρχε. Και επειδή η καιρή είναι πονηρή, θεωρούμε ότι η σημερινή συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Δήμαρχο της Αθήνας, σε συνδυασμό με δημοσίευμα για τη νέα Αθήνα που γεννιέται με αναπλάσεις και μεγάλα έργα, είναι ένα ακόμα σειριάλ σε αυτό το κακουπεγμένο θέατρο από την πλευρά της κυβέρνησης. Τη μια μέρα δωρεάν όλα τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς, την άλλη μέρα διαψεύδει το Υπουργείο. Σήμερα η ίδια εφημερίδα που διαφημίζει τη νέα Αθήνα μιλά και για ιατρεία σ' όλες τις γειτονιές. Λοιπόν, είναι μια προσπάθεια και σε αυτήν, παρά το θεσμικό του ρόλο, ο Δήμαρχος παίρνει μέρος εντυπωσιασμού την ώρα που ετοιμάζουν, έχουν συμφωνήσει, σε νέα σφαγή συντάξεων αφορολόγητου εργασιακών. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν ζούμε σε άλλο πλανήτη, στην Ελλάδα και στην Αθήνα ζούμε. Ακούμε ξανά για τον Ελεώνα, για το ιστορικό κέντρο, για την Αλεξάνδρας, για τον Κουδή τώρα πήγε το γήπεδο του Παραθυναϊκού. Ταυτόχρονα τρέχει από την ΠΑΕ πρόγραμμα, θα έχουμε κι άλλα εκεί, σε δουλειά να βρισκόμαστε, κουβέντα να γίνεται και να περνάνε μέτρα ή επειδή μπορεί και να ζωρίζονται να πετάνε και τις εκλογές μπροστά. Δεν χρειάζεται κατά τη γνώμη μας άλλους σχολιασμούς. Ένας δεύτερος σχολιασμός, στον οποίο δεν αναφέρθηκε ο δήμαρχος, δείχνει τις τεράστιες ευθύνες που έχει αυτή η κυβέρνηση στο προσφυγικό. Το είπε πριν ο κ. Γρίγας. Αδειά σαν κατάληψη και αντί να πάντως τους ανθρώπους σε δομές, γιατί δεν έχουν, με δομές με ευθύνη του κράτους, με κονδύλια συγκεκριμένα, ξαναγυρνάνε αυτός ο κόσμος για δεν έχει που να πάει σε άλλες καταλήψεις. Αυτό είναι απόδειξη, όχι ανεπάρκεια, σε κλιματικής ευθύνης που υπάρχει από την πλευρά της κυβέρνησης. Και αυτό δεν νομιμοποιεί τις καταλήψεις κατά τη γνώμη μας. Ίσα ίσα πρέπει να απαιτηθεί σήμερα και με αφορμή αυτή τη συνάντηση, για να συζητάμε στο διατάφτα, στο πραγματικό πρόβλημα, το τι θα γίνει με τη φιλοξενία, με ανθρώπινους όρους και με ευθύνη κρατικών δομών και των δήμων, αυτού του κόσμου ο οποίος βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, σε καμιά εικοσπενταριά καταλήψεις. Και επειδή είναι γνωστές οι ευαισθησίες του Πρωθυπουργού για τις καθαρίστριες, θα έλεγα να απαιτηθεί, είναι σοβαρό κοιτάξτε, το ΕΝΔ, ζητάει να επιστρέψουν 48 καθαρίστριες 100.000 ευρώ. Δηλαδή έχουνε ξεφύγει οι άνθρωποι. Γιατί λέει, γιατί οι συμβάσεις οι οποίες έχουν φτιαχτεί δεν ήταν για τις περισσότερες αίθουσες που καθαρίζουν αυτές οι γυναίκες, αλλά για λιγότερες. Δεν αμφισβητούν ότι καθαρίζουν περισσότερες αίθουσες και τους ζητάνε από 48 καθαρίστριες 100.000 ευρώ πίσω. Εδώ είναι η λίστα, εδώ είναι ο πίνακας τι ζητάνε από την κάθε μία με όνομα. Λοιπόν, θεωρούμε ότι το Δημοτικό Συμβουλείο, οι υπηρεσίες του Δήμου, δεν μπορούν να δεχτούν αυτήν την εξέλιξη, η οποία πιθανόν να συνδυαστεί με μειωμένες εισφορές του Υπουργείου στις σχολικές επιτροπές. Και πάρτε τα από τις καθαρίστριες ενωλίγης. Ας πάμε λίγο στα δικά μας δικά μας. Καινούριος πληστηριασμός για 500 ευρώ, για 500 ευρώ με το Δήμο επισπεύδων. Με το Δήμο επισπεύδων. Επισπευδοντάς. Διορθώνομαι, σωστά με διορθώσατε. Το ακίνητο αυθενού του ανθρώπου το βγάζουν στο σφυρί για 18.000 ευρώ, γιατί χρωστάει 500 ευρώ στο Δήμο. Θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτο αυτό το γεγονός. Συμφωνώ μαζί σας, δεν πρόκειται να γίνει αυτό το πράγμα. Ευχαριστώ κύριε Δήμαρχε για τη θέση σας, τη σαφέστατη και θεωρούμε ότι αυτή είναι ο λόγος του Δημάρχου αρκεί. Τώρα, ένα άλλο επίσης θέμα που μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε. Με ευθύνη των υπηρεσιών, έχει καθυστερήσει η απόδοση των αδειών στον κόσμο που έχει κάνει έτηση για τραπεζοκαθίσματα. Με ευθύνη δική μας. Και τους ανθρώπους αυτούς τους γράφει η Δημοτική Αστυνομία και πάνε δικάσιμοι. Πλατεία Βαρνάβα, Θησίο, Καναδιό περίπτερα στην Αθηνάς. Έχουν κάνει έτηση οι άνθρωποι, έχουν αργήσει εμείς οι υπηρεσίες του Δήμου να απαντήσουν και είναι χωρίς άδεια. Τουλάχιστον επισπεύστε την απάντηση. Δεν έχεις άδεια, έχεις άδεια. Αλλά δεν μπορεί με ευθύνη δική σου να καθυστερήσεις και να τρέχει ο κόσμος στα δικαστήρια. Το επόμενο θέμα. Υπάρχει ένα έτοιμα από την Ένωση επαγγελματιών σταθμών αυτοκινήτων σε όλες τις παρατάξεις και στο Δήμο για αναπροσαρμογή των τελών. Έχει βάση. Προτείνουν οι άνθρωποι να φτιαχτεί μια διαπαραταξιακή, να πάει να δει τους χώρους και να εισηγηθεί αλλαγές. Εγώ δεν λέω να υιοθετήσουμε αυτά που προτείνουν, αλλά είναι υπαρκτό το πρόβλημα και με αφορμή αυτό θα έρθουμε μοιράζοντας φάκελος σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους για την κατάσταση που υπάρχει με τον Καράς την Κλαθμόνος. Τη γνωστή κατάσταση. Αυτό το έσχος που εδώ και 30 χρόνια συνεχίζει να υπάρχει. Θεωρούμε ότι βεβαίως δεν είναι αποκλειστική ευθύνη της σημερινής διοίκησης, αλλά συνεχίζει μια κατάσταση να υπάρχει από τη Χούντα μέχρι σήμερα. Στο κέντρο της Αθήνας έναν καράσχο χωρίς καμία άδεια, χωρίς προϋποθέσεις, χωρίς να πληρώνει τίποτα, να συνεχίζει να λειτουργεί. Από αυτή την πλευρά θα επανέλθουμε, δεν το ανοίγουμε, το θύγουμε μόνο το θέμα, γιατί θεωρούμε ότι είναι πολύ σοβαρό και στερεί πόρους από το Δήμο. Και τέλος, είναι θετική ανακοίνωση για την υπογιοποιήσει από τις τρεις γέφυρες στην Αθήνα, από την πλευρά του ΩΣΕ, είναι έτοιμα χρόνων των κατοίκων και απόφαση, αλλά μη μείνουμε στην θετική πρόθεση, θεωρούμε ότι ο Δήμος πρέπει να παρακολουθήσει και να πιέσει σε αυτή την κατεύθυνση για υπογιοποίηση και ουσιαστικά απόδοση στην Αθήνα σημαντικών τμήματων της πόλης που έχουν δεσμευτεί. Κύριε Πρόεδρε, επειδή τυπικά πρέπει να απευθυνόμαστε σε σας για να ακούει ο κύριος Δήμαρχος, έχω να υποβάλλω μια ρητορική ερώτηση, εάν θέλει να πάρει θέση και να απαντήσει κατά πόσο θεωρείτε το ΤΜΑΙ ή αν θέλετε και με έψινον πώς το θεωρείτε εσείς, να πάει ο Δήμαρχος ως θεσμός να μιλήσει με τον Πρωθυπουργό, χωρίς να είναι ενημερωμένη η σύμβουλή του. Εμείς δεν είμαστε. Δηλαδή, τι θα πας να συζητήσετε, η ατζέντα που θα πας να συζητήσετε σήμερα για λογαριασμό του Δήμου, ποια είναι? Πρώτον, δεν ξέρω αν έχετε ενημερώσει τους συμβουλούς σας, εμείς είμαστε ανενημερώτοι, ως επικεφαλής παρατάξεων, η υπόλοιπη Δημοτική Σύμβουλη. Και δεύτερον, νομίζω ότι θα έπρεπε να πάρετε και από εμάς τις θέσεις, έτσι ώστε να έχουμε και εμείς την υπευθυνότητα των προτάσεων. Να πούμε και εμείς ότι συμμετέχουμε στις προτάσεις ως Δημοτική Σύμβουλη, έχουμε μία α παραγωγικότητα δια των προτάσεών μας και με τις προτάσεις μας κρινόμαστε και εμείς. Και αν είναι κάποιες χρήσιμες, όπως είπατε την άλλη φορά, να λαμβάνονται υπόψη και από τον Δήμαρχο και από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου. Εάν δεν είναι, ας μην λαμβάνονται υπόψη. Τέτοια θέση δεν θα έπρεπε να έχετε, τουλάχιστον επιδεικνύοντας στοιχειώδη σεβασμό στο σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου. Και να ξέρουμε ότι περίπου βασικός, στοιχειωδός, θεμελιωδός θα πάτε να συζητήσετε σήμερα με τον Πρωθυπουργό, θύγοντας αυτά τα θέματα που απασχολούν τους δημότες του Δήμαρχου Αθηνίου. Δεν το κάνατε. Θα πάτε να συζητήσετε σήμερα και κανείς δεν γνωρίζει τι θα πείτε. Και πολλά δε μάλλον τι θα σας πει, αφού δεν γνωρίζουμε επί που θέματος θα συζητήσετε. Αυτό το θεωρείτε τιμητικό για εμάς. Δεύτερον, λέει ο καλός Δημοτικός Σύμβουλος και Συνάλεφος κ. Σοφιανός, ότι οι άνθρωποι έχουν ξεφύγει. Και εμείς τι κάνουμε, τι θέση παίρνουμε κ. Σοφιανέ. Σας πληροφορώ ότι δεν έχουν ξεφύγει άνθρωποι, απλά εκτελούν εντολές. Σε όλες τις υπηρεσίες που έχουν κριθεί από τους ετέρους δανειστές μας, έχουν τεθεί τοποτηρητές. Έχετε την εντύπωση ότι οι κυβερνόντες, όποιοι κι αν είναι, θέλουν να κάνουν τέτοιες πράξεις, τους διατάζουν και είναι υποχρωμένοι σύμφωνα με αυτά που έχουν υπογράψει να τα πραγματώσουν. Αυτό είναι. Απορείτε γιατί κάνουν τέτοιες ενέργειες, μα γιατί είναι υποχρωμένοι. Γιατί έχουν υπογράψει μνημόνια. Γιατί έχουν εντεχθεί θέσεις. Γιατί έχουν εντεχθεί να εκτελούν μεταφρασμένες προτάσεις. Για να μην λέμε τα ίδια και χάνουμε χρόνο και κουραζόμαστε. Και κάτι άλλο για να τελειώνουμε το Γυρωκομείο. Το Γυρωκομείο, κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου και ως εκτιστές σε όσα θεσμικά, έχετε υπεύθυνη θέση ελέγχου και ενημέρωσής μας, διότι υποπτεύεται, πιθανό λογό θα το δω και στο νόμο, υποπτεύεται ακόμα και των υποπτικών οργάνων. Σας λέω ότι στο Γυρωκομείο από τη Δευτέρα θα καταθέσω σειρά ετήσεων και θα την κοινοποιήσω σε όλους τους συναδέλφους Δημοτικού Συμβούλους, αφού προηγουμένως πάρω τα email τους. Θα κοινοποιώ σε όλους τις ετήσεις που θα κάνω και θα γνωστοποιώ σε όλους τις ενέργειές μου, διότι εκεί έχουν γραφεί γύρω στα χίλια τόσα μέλη παρανόμως και πέρα από την εντολή που τους δώσατε εσείς, όσοι τους δώσατε, να κάνουν αυτά που κάνουν, αριθμητικά που θα έπρεπε να κάνουν και άλλα κάνουν. Και βεβαίως δεν τα γνωρίζετε, διότι μέχρι σήμερα δεν έχει έρθει ένα έγγραφο γνωστοποιητικό των όσων γίνονται. Αυτό για το Γυροκομείο και ένα άλλο ρητορικό ρώτημα, αλλά σας το απευθύνω διότι το έτημα μπορεί να αντεθεί και προφορικά. Είπα από Δευτέρα εγγράφος και κοινοποιούμενο και συγκινοποιούμενο. Σας λέω το εξής, κύριε Πρόεδρε, έχετε ενημερωθεί εσείς θεσμικά από αυτά που γίνονται μέχρι σήμερα από την ημέρα που παρέλαβε το διοικητικό συμβούλιο του Γυροκομείου μέχρι σήμερα. Έχετε ενημερωθεί για τις πράξεις και τις παραλείψεις του. Δηλαδή για αυτά που έκαναν και για αυτά που έπρεπε να κάνουν και δεν έκαναν. Για αυτούς που απολύουν και προσλαμβάνουν χωρίς διαγωνισμούς. Για αυτά όλα έχετε εσείς τυπικά πληροφορηθεί. Επειδή από τη Δευτέρα θα σας τα γνωστοποιήσω αυτά και εγγράφως, μέχρι τότε φροντίστε γιατί έκανα μια έτηση προ άλλες και επειδή η δυνατότητα που παρέχετε είναι 50 σύντεκα μέρες 60, μου απάντησε μια υπηρεσία του Δήμου, η ΔΑΕΜ, σε 55 μέρες. Αν θεωρείτε αυτό λειτουργία του Δήμου, τότε χαλάλησαν. Προς το παράδειγμα δεν έχω άλλα, ευχαριστώ. Κύριε Σεβραμίδης. Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε. Σεβόμενος και εγώ, με τη σειρά μου την υποχρέωση του κύριου Δημάρχου να παρασθεί στη συνάντηση με τον κύριο Πρωθυπουργό, θα είμαι πολύ σύντομος. Ξεκινώντας από το θέμα του ΕΒΑ που έθεξε και ο κύριος Δήμαρχος, κύριε Δήμαρχε, επειδή το θέμα έρθηκε στην Οικονομική Επιτροπή, όπου αποφασίσαμε την υποβολή της μήνης επιπλωράς του Δήμου, καλό θα ήταν το θέμα να μπει στην ημερήσια του Δημοτικού Συμβουλίου στην επόμενη συνενδρίαση, επειδή τη χάνει και εγώ. Το 2013 δεν ήμουν δημοτικός σύμβουλος. Έχω ακούσει διάφορα, έχω διαβάσει το φάκελο που έχει στείλει το ΕΒΑ, περιμένω εκ τη θέση του Δήμου, αλλά θεωρώ ότι είναι ένα σημαντικό θέμα. Καλό θα ήταν να μπει στην ημερήσια και να συστηθεί με κάθε λεπτομέρεια. Στο δεύτερο θέμα και η Δήμαρχε είναι το εξής. Σε ό,τι αφορά το σημερινό σας ραντεβού, προφανώς έχει δημερωθεί από το Γραφείο Τύπου αλλά και από συναδέλφους, που παρουσιάζει το Έθνος ως ρεπορτάζ της συνάντησης και μπαίνουμε στο γεύμα του Παναθαναϊκού. Όλα τα site. Προφανώς και δεν έχω την απέτηση να είμαστε ενημερωμένοι για την ατζέντα και για τις θέσεις της δημοτικής αρχής. Εξάλλου συμβαίνουν τόσα και γίνονται τόσα και τόσα αποφάσεις παίρνονται χωρίς να είμαστε νήμεροι. Κάποιος στιγμός, κύριε Δήμαρχε, δεν πρέπει να βάλουμε το θέμα του κοιπέδου. Θυμάστε προεκλογικά και για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ότι υπήρχε μια διαφωνία, μια διαφορετική θέση τουλάχιστον σ' ό,τι αφορά τη δημοτική αρχή και εμάς, σ' ό,τι αφορά το θέμα του κοιπέδου. Έχουμε περάσει πάνω από δυόμιση χρόνια. Είναι ένα θέμα το οποίο δεν αφορά μόνο τον Παναθαναϊκό, αφορά το σύνολο της πόλης. Σ' αυτό δεν διαφωνεί κανένας. Και κάποια στιγμή θα πρέπει να γνωρίζουμε και οι Αθηναίοι τη θέση σας. Λίγο πριν, μια εβδομάδα αν θυμάμαι καλά σε μια συνεδευκή σας πριν τις εκλογές, ότι απ' τα πρώτα θέματα που θα ενημερώσετε τους Αθηναίους, αν λαμβάνοντας τη δεύτερη θητεία σας, θα είναι το θέμα του κοιπέδου. Θέλω να πω λοιπόν, κύριε Δήμαρχη, επειδή όπως είδατε και στον τύπο, είναι σημαντικότατο θέμα το κοιπέδο και όχι σ' ό,τι αφορά το κομμάτι, αλλά κοινικότερα η ανάπλαση, τα προσφυγικά, το κέντρο της Αθήνας, το βοτάνικο, η διπλή ανάπλαση, ο Λεώνας κτλ. κτλ., ότι κάποια στιγμή θα παρακαλώσουν να μπει αυτό το θέμα και να συζητήσουμε και να ακούσουμε και τις απόψεις και των υπολοίπων συναδέλφων. Κλείνοντας, θα ήθελα να αναφερθώ λίγο στο θέμα των συμβασιούχων. Κατά πώς γνωρίζετε, κύριε Δήμαρχη, η Οικονομική Επιτροπή, στην οποία συζητήθηκε το θέμα μετά από τις υπογραφές του κ. Αξελού, του κ. Βαφιάδη, του κ. Λάμπρου και τη δική μου, ανεβλήθη το θέμα με το ότι λογικό ότι υπήρχε μια συνάντηση του κ. Γενικού με τον δικηγόρα των συμβασιούχων κτλ. Αν θέλετε προσωπικά να πείτε κακώς ανεβλήθη, διότι το θέμα έχει μπει σε μια σειρά, αλλά δεν έχει σημασία. Ήθελα να ρωτήσω κατά πόσο θα είναι στην ημερήσια, η πρώτης δημοτικής αρχής, θα κατά πώς θα είναι στην επόμενη ημερήσια της Οικονομικής Επιτροπής, από πόσο γνωρίζω, είναι στις 23, αν θυμάμαι καλά, Ανδρέα. Στις 21. Στις 21 του μήνα. Ευχαριστώ πολύ. Σχέση με τη συνάντηση του κ. Καμίνη με τον πρωθυπουργό. Νομίζω ότι δεν είναι ζήτημα να πούμε εμείς τι θα είναι η ατζέντα. Η ατζέντα είναι γνωστή. Ωστόσο, νομίζω ότι είναι και μια ευκαιρία και από την ειδική μας τημεριά, σαν δημοτικό συμβούλιο, να αναδείξουμε κάποια ζητήματα. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν υπηρεσίες που καταραίουν και διαλύονται από έλλειψη προσωπικού και να υπάρχει μια νομοθεσία που κυριαρχικά τις κατακρυουργεί. Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει επαρκής χρηματοδότηση. Αναφέρω δύο πολύ κέντρικα και νομίζω ότι μια τέτοιου τύπου συνάντηση θα έπρεπε να πάμε με αυτού του τύπου της εγδικήσεις. Όσο αυτά τα οποία κυκλοφορούν στις εφημερίδες δημιουργούν ανησυχία και για τα διαβόητα σχέδια ανάπλασης που κάθε φορά που ακούμε σχέδια ανάπλασης μυρίζει σφαγή ελεύθερων χώρων. Προκειμένου μιλάμε για την περιοχή όπου έχουν γίνει τεράστιοι αγώνεις για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή και πολλούς κόσμος έχει μιλήσει για το συγκεκριμένο χώρο και τον έχει εντάξει σε σχεδιασμούς και αρχιτέκτονες και τα κινήματα. Άρα νομίζω ότι δεν είναι μια εύκολη ιστορία για να πει κανείς ότι είναι κάτι έτοιμο να το συμφωνήσουμε και να προχωρήσει. Ωστόσο, όμως, υπάρχει ένα θέμα πολιτικής συγκυρίας μέσα στην οποία γίνεται αυτή η συνάντηση. Ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ετοιμάζονται να υπογράψουν το τέταρτο μνημόνιο. Μνημόνιο σφαγείο, μνημόνιο που αρπάζει ένα μηνιάτικο από τους εργαζόμενους και αναζητούν συνομιλητές λίγο πολύ να παραστήσουν ότι δεν είναι απομονωμένοι μέσα στην κοινωνία και διασχολούνται με τις κοινωνικές ανάγκες των απλών ανθρώπων και ιδιαίτερα της Αρθήνας. Νομίζω ότι έχει ένα τέτοιου τύπου σχεδιασμού και ελπίζω να μην επιθυμεί ο κ. Καμίνης να παίξει αυτά τα πολιτικά παιχνίδια που θέλει να παίξει ο Πρωθυπουργός. Δεύτερον, έχω δώσει και στον κ. Λαμπρακάκη και ελπίζω να το έχει δώσει και στους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους την πρόταση για να υιοθετήσουμε, ελπίζω ομόφωνα, την απόφαση της ΚΕΔΕ που αφορά τα γεγονότα στην Νέα Φιλαδέλφεια. Θεωρούμε απαράδεκτο ότι μπορεί μια ομάδα μπράβων της συγκεκριμένης ΠΑΕ να επεμβαίνει και να διαλύει ένα δημοτικό συμβούλιο, να ξυλοφορτώνει τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, να παρεμποδίζει οποιαδήποτε εκδήλωση στην πόλη. Σε αυτήν την άποψη, εμείς κάνουμε έκκληση σήμερα να υπάξει μια τέτοιου τύπου απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο, δεν ξέρω αν την έχει δώσει και στους υπόλοιπους σας ο κ. Λαμπρακάκης, ελπίζω να έχει γίνει. Τρίτον, το ζήτημα της ανακατάληψης του Δρακοπούλιου από την αστυνομία. Κοιτάξτε, μερικά γεγονότα. Έτρεξε ο κ. Δήμαρχος να χαιρετήσει την ενέργεια Τόσκα, εμπελπιστώντας να προχωρήσει και στην εκκένωση των άλλων καταλήψεων. Τι έγινε λοιπόν εκείνη τη μέρα? Προσήχθησαν 130 πρόσφυγες, κατά κύριο λόγο με οικογένειες και με αντήλικα παιδιά. Κρατήθηκα μέχρι τις 12 η ώρα με αρκετές παρεμβάσεις και από την κερφά και από τη δικιά μας την κίνηση. Κάποια στιγμή έγινε το εξής και εγώ θέλω να το αναφέρω για να καταλάβουμε το μέγεθος της υποκρισίας. Οι αλληλέγγοι προτείναν στην αστυνομία ότι αυτές οι οικογένειες, μην τις άφησε να πάνε στη μέση του πουθενά, υπάρχουν σπίτια που μπορούν να τις φιλοξενήσουν. Μία οικογένεια λοιπόν αποδέχθηκε η αστυνομία και την έδωσε στους αλληλέγγιους και οι οποίοι πράγματι την πήγαν σε ένα σπίτι εκείνο το βράδυ. Στις 12 η ώρα όλοι οι υπόλοιποι καταλήξαν στην ομώνια και τρέξαν οι αλληλέγγοι για να τους μαζεύουν μέχρι τις 1 η ώρα για να βρουν και να λύσουν για το που θα πάνε. Αυτό είναι το τι συνέβηκε εκείνη τη μέρα. Αν θεωρεί κανείς ότι αυτή είναι η υπεύθυνη και σοβαρή στάση της κυβέρνησης που αξίζει χαιρετισμό, όπως έκανε ο κύριος δήμαρχος, ας το πει και δημόσιο. Και δεύτερο, να ενημερώσω ότι για αυτούς τους συγκεκριμένους ανθρώπους δεν θεωρήσανε καν ότι θα έπρεπε στη χειοδόση να τους δώσουν τη δυνατότητα να πάρουν τα πράγματά τους, τα οποία τα πετάξανε όλα στα σκουπίδια κανονικότατα. Τα βγάλαν δηλαδή ότι είχαν ως προσωπικά αντικείμενα, ρούχα, τα ελάχιστα πράγματα τα οποία είχαν και τα πετάξανε. Αυτή είναι η διαχείριση του προσφυγικού σε μια πόλη όπου υπάρχουν τρεις χιλιάδες πρόσφυγες μέσα σε χώρους καταλήψεων. Μια τέτοιου τύπου ενέργεια είναι απρόθυμη η κυβέρνηση να την κάνει. Αυτοί οι άνθρωποι έρχονται διαρκώς από τα νησιά για όσους δεν το γνωρίζουν και δεν υπάρχει η παραμικρή πρόβλεψη για το τι θα γίνουν. Η ενέργεια του αστυνομικού που έδωσε την οικογένεια στους αλληλεγγιούς δεν μας ξενίζει, γιατί να σας ενημερώσω ότι πάρα πολλές φορές πολλές μηκιό από αυτές που χρηματοδοτούνται, έχουν δώσει σημειώματα στους πρόσφυγες να πάνε στις καταλήψεις, διότι δεν υπάρχει καμία άλλη δυνατότητα για αυτούς. Άρα το ζήτημα του τι θα γίνει με τους πρόσφυγες και τι χώροι πρέπει να κλείσουνε. Για μας πρέπει να κλείσουνε αυτά τα πάνθρωπα κάμπ, πρέπει να εξασφαλιστούν δομές μέσα στην πόλη, με χρηματοδότηση από το κράτος, με υπαλλήλους από τους δήμους, και όχι να φτάσουμε σε μια κατάσταση όπου ο Ελεώνας μέσα σε 25 μέρες δεν θα έχει προσωπικό. Ο Ελεώνας δεν θα έχει προσωπικό, θα φύγουν οι 185 πρώτοι και μέχρι τον Αύγουστο θα φύγουν οι 117. Δεν προβλέπεται ότι θα αντικάτασταθούν οι συγκεκριμένοι. Άρα ή θα μιλήσουμε στα σοβαρά ότι θα υπάρχουν δομές αλληλεγγύης με προσωπικό ή έχουμε αναθέσει στους αλληλεγγύους να το λύσουνε και όταν το λύνουνε έχουμε την αστυνομία να κάνει αυτού του τύπου της μεθοδεύσης που προφανώς δεν τις αξίζουνε συγχαρητήρια και κανένας δεν θα τις τα δώσει εξάλλου. Πιστεύω από εδώ μέσα. Τεπόμενο στιγμό που θέλω να βάλω, η Κίνηση Μηθενική Ανοχή έχει στείλει μία πιστολή ανοιχτή στον κ. Καμίνη για τις δράσεις για την αναπηρία... Αν χρειάζεται η σφήνα Κωνσταντίνου λίγο... Τίτλοι είναι, δεν έχω πολλά... Όλοι βοηθήσανε σε αυτό. Αναπηρία αυτό το μήνα. Υπάρχει κάθετη αντίθεση. Να θυμίσω ότι αυτού του τύπου η μεθοδολογία καθίστε στο αμαξίδιο για να βιώσετε την αναπηρία ως μέθοδος εκπαίδευσης, την έχουμε συζητήσει από αφρομεί της αστυνομίας του κ. Καφεντζόπουλου. Όμως είναι πολύ αντιχαία στο ότι επανέρχεται μια τέτοιου τύπου μεθοδολογία. Ψητάμε στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να μπει θέμα για την συνολική αντιμετώπιση που έχει ο Δήμος για τα θέματα αναπηρίας. Αντί να κάνουμε και μάλιστα λάθος συμβολικές κινήσεις, ας κάνουμε μια ουσιαστική συζήτηση ποιες είναι οι προτεραιότητες για να καλύψουμε στα ζητήματα αυτά. Και άρα, πραγματικά, νομίζω ότι αξίζει να μπει το ζήτημα. Και το Γυροκομίου της Αθήνας, έχουμε μιλήσει, το ότι πρέπει να το πάρει, το Υπουργείο Υγείας, τελεία. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Ευχαριστώ πολύ. Ο κ. Σαξελώση Ποιρομαδιά κάτι ξέχασε να μπει και μετά θα πάρει τον Λομοδήμαρχος. Κύριε Πρόεδρε, γιατί με το λάχα-λάχα ξέχασα ένα θέμα. Μόνο ο κ. Σοφιανός και εγώ βέβαια κρατήσαμε την έκκληση, μάλλον υιοθετήσαμε την έκκληση. Υπάρχει ένα ζήτημα κ. Πρόεδρε και κ. Σινάνδη με το θέμα του σύντησης των μουσικών σχολείων. Επειδή λείπει η κυρία Γιαννοπούλου και μπήκε και τώρα η κυρία Ηλιοπούλου, αν θα μπορούσε να απαντήσει. Οι άνθρωποι εκεί στα μουσικά σχολεία έχουν πολύ μεγάλο ζήτημα σύντησης των μαχαιτών. Το ένα, το μουσικό σχολείο στην Αθήνα. Βεβαίως ένα, για το ένα μιλάμε. Δεν μιλάω για το Γέρακα, είναι άλλος δήμος. Το ζήτημα είναι ότι το Βρεφοκομείο δέχθηκε να μη στέλνει ατομικοποιημένες τις μερίδες, γιατί δεν μπορεί, αλλά δεν υπάρχουν εκεί και τροπεζοκόμοι για να μπορέσουν να κάνουν τη σχετική διανομή. Υπάρχει μια, από το Υπουριό, υπάρχει μια κατανομή χρημάτων για τα μουσικά σχολεία της χώρας. Ορίστε, γιατί πέρσι τα πήρατε. Η σχολική περίοδος του 15-16, που υπήρχε η κατανομή, τα πήρανε οι δήμοι τα χρήματα. Εντάξει, εμείς δεν είχαμε σχολείο, αλλά οι δήμοι τα πήρανε όσοι είχαν σχολεία. Τώρα λοιπόν, γιατί δεν τα πάρετε εσείς. Με αυτή τη λογική λοιπόν, θα παρακαλούσαμε εμείς να δοθεί μια άμεση λύση, γιατί αυτά τα παιδιά δεν σητίζονται αυτή τη στιγμή, διότι υπάρχει πρόβλημα, ή τραπεζοκόμους να πάμε, ή μεριδοποίηση να κάνουμε, ένα από τα δύο να γίνει, οπωσδήποτε. Και τελειώνω λέγοντας ότι ο δήμαρχος, κύριε Πρόεδρε, κατά την άποψή μας, μπορεί να πηγαίνει όπου θέλει και να πηγαίνει να κάνει οποιαδήποτε συνάντηση θέλει. Δεν μπορεί να υπογράφει συμβάσεις, να κλείνει συμφωνίες χωρίς τη γνώση του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά στην αντίστοιση όπου θέλει πάει. Δήμαρχος, εσύ να... Θα μιλήσω, κύριε Δήμαρχος, γιατί έγινε να φύγει. Να πούμε ότι για το ταξίδι στην Ιόρκια θα υπάρξει κανονική διαδικασία. Θα απαντήσω, κύριε Δήμαρχος, για τα υπόλοιπα. Και για το ψήφιμα της Ταραβέρθειας, για μια απόφαση, είμαστε σύμφωνιοι. Το είχα υπόψιμα, το είπα κι εγώ. Μήπως να δώσουμε και τον λόγο που θέλει η κυρία Φιλίνη να μιλήσει για το γυροκομείο και να απαντήσει. Ναι, κύριε Φιλίνη, ελάτε. Θα απαντήσει ο δήμαρχος γιατί θέλει να φύγει. Να απαντήσει η κυρία Παπαδίδη. Κύριε Φιλίνη. Εντάξει, ευχαριστώ. Κύριε Δήμαρχε, κυρίες και κύριοι δημοτικοί συμβούλοι, μίλησε πριν και ο κύριος Ρήγας. Και θέλω να επαναλάβω και εγώ το αίτημα για να βρεθεί μια περιτέρω παράταση στη θητεία μας στο γυροκομείο. Η παράταση αυτή θεωρώ και εγώ ότι είναι απαραίτητη για το γυροκομείο το ίδιο. Δηλαδή φοβάμαι πολύ πως θα μπούμε σε μια επικίνδυνη φάση, ούτως ή άλλως. Πρέπει να σας πω ότι κάθε μέρα που διανοούμε περισσότερο σε αυτό το γυροκομείο, ανακαλύπτονται και καινούργια ζητήματα εναντίον της διοίκησης, η οποία είναι έκπτωτη. Το τελευταίο που μας έκανε τρομερή εντύπωση, ήταν όταν ανακαλύψαμε ένα κείμενο του 2008, όπου μια εταιρεία απαντούσε θετικά σε εκπρόσωπο του γυροκομού, ότι ναι ενδιαφερόμαστε προκειμένου να γίνει το γυροκομείο εμπορικό κέντρο. Αυτό το έχω καταθέσει ήδη στο διοικητικό συμβούλιο, στην προσωρινή διοικητική επιτροπή. Δεν έχει βγει ακόμα το πόρισμα των ορκωτών λογιστών, που ήταν απαραίτητο προκειμένου να περάσουμε στην ερχόμενη φάση. Και γενικά το γυροκομείο ενώ βρίσκεται σε μια ανάκαμψη, όπως είναι μια κατάσταση επισφαλής. Πιστεύω ότι όσο κι αν τα καθήκοντα και οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι, θα έπρεπε ο Δήμος, όπως αγκάλιασε αυτή την πρωτοβουλία από την αρχή, να δώσει ακόμα μια παράταση, για να μπορέσουμε κάπως να διασφαλίσουμε περισσότερο το μέλλον του γυροκομείου, που ξαναλέω διαφορετικά, θεωρώ ότι είναι πολύ επισφαλές. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ, ευχαριστώ και εγώ. Κύριε Πρόεδρε, ευχαριστώ. Καταρχάς να πω ότι η πρόσκληση να επισκεφτώ τον Πρωθυπουργό, μου απευθύνθηκε από τον ίδιο οχτές, οντρικά με αυτά τα ζητήματα τα οποία έχουν αναφερθεί και στον Τύπο. Είναι για το κέντρο της πόλεως, είναι για τον Παναθηναϊκό και φυσικά ναύτεται και το ζήτημα του Βοτανικού όλο μαζί. Εδώ γίνεται μια συζήτηση. Εγώ δεν θα ήθελα καθόλου να την προκαταλάβω. Επομένως δεν θεωρώ κομψόγια από την πλευρά μου να έρθω αυτή τη στιγμή να διατυπώνω θέσεις, στις οποίες πρέπει να ακούσω πλέον και την άποψη του Πρωθυπουργού, ο οποίος για να με καλεί προφανώς, έτσι έχει μελετήσει πάρα πολύ σοβαρά, αυτά τα οποία σκέφτεται να μου εκθέσει, να μου προτείνει. Τίποτα δεν πρόκειται να παραμείνει κρυφό. Τα προβλήματα της πόλης είναι γνωστά. Οι θέσεις των παρατάξεων είναι γνωστές. Βρισκόμαστε εδώ δύο χρόνια ουσιαστικά. Δεν προκειται οδύσης να ευνηδιαστεί σε σχέση με τίποτα. Το δεύτερο είναι το Γυροκομείο. Στο Γυροκομείο, στην αρχή θυμίζω, είχαμε διορίσει Επίτροπο. Ο Επίτροπος αυτός παραμποδιζόταν με χίλιους τρόπους να μπορέσει να ελέγξει το τι γινόταν εκεί από την προηγούμενη διοίκηση. Κατόρθωσε η προηγούμενη διοίκηση και απόσπασχε ορισμένες δικαστικές αποφάσεις. Όταν κρίναμε πλέον με βάση το σύνολο των νομικών δεδομένων, και το λέω αυτό για να μην υπάρχει φιλολογία ότι καθυστερήσαμε, ότι αμελήσαμε και τα λοιπά, μας απασχολούσε πάρα πολύ καλά το τι θα κάνουμε, πάρα πολύ έντονο μας απασχολούσε, γιατί εδώ πέρα είχαμε και εκ μέρους της προηγούμενης διοίκησης μια δικομανία. Και έπρεπε να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί, γιατί από τη στιγμή που θα χάναμε κάποιες δίκες, αυτό μπορεί να έχει επιτός και σε άλλες δίκες, γιατί έχει πολλά σκέλη υπόθεση, ποινικό, σκέλος, χαστικό, σκέλος και διοικητικό. Και η μια δίκη επηρεάζει την άλλη. Όταν λοιπόν κρίναμε ότι ήταν όριμες οι συνθήκες και σταθερό το έδαφος στο νομικό να προχωρήσουμε στον λιορισμό προσωρινής διοίκησης και πάση της προηγούμενης, το κάναμε. Και η θέση μας αυτή δικαιώθηκε και από το νομικό συμβούλιο του κράτους. Την ενίσχυσε το γεγονός ότι είχαμε συλλαβείς πια και κάποιες ποινικές αποφάσεις. Φυσικά και ανακαλύπτονται διαρκώς πράγματα στο γειροκομείο. Γιατί πρόκειται περί μίας προηγούμενης διοίκησης, η οποία δεν θέλω να είμαι ούτε επίεικης ούτε άδικος, αλλά ενέχεται για χίλια δυο πράγματα. Εξούν τουλάχιστον και οι δικές μας αποφάσεις και οι αποφάσεις της ποινικής δικαιοσύνης. Αλλά θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι όταν διορίσαμε την προσωρνή διοίκηση, τη διορίσαμε με μία συγκεκριμένη εντολή, πυρήνιος της οποίας είναι να προετοιμάσει εκλογές, προκειμένου να υπάρχει μια δημοκρατικά εκλεγμένη, άρα και νομιμοποιημένη νέα διοίκηση, η οποία θα αναράβει πέφτεινα πλέον και έχοντας το σύνολο έτσι των εξουσιών που αρμόζει, προκειμένου να ξεκαθαρίσει πια το έδαφος και να οδηγήσει στο γειροκομείο έτσι με ασφάλεια στον δρόμο που του αξίζει. Εδώ πρέπει να ξέρουμε, και το είπε και ο κ. Σαξελός, ότι προσωνή αυτή η διοίκηση έχει υποστεί μία τρομακτική επίθεση, κυρίως από την προηγούμενη διοίκηση, αλλά βλέπω και όχι μόνο. Ενώ θα έπρεπε το Δημοτικό Συμβούλιο να στηρίζει αυτή τη διοίκηση, η οποία οι άνθρωποι με ανιδιωτέλεια και ακυνδυνεύοντας τη τιμή και την υπόλοιψή τους, γιατί είναι εκτεθειμένοι σε μηνύσεις και ξέρουμε πόσο καταχρηστικά γίνονται οι μηνύσεις σε αυτή τη χώρα, χωρίς καμία αποδοχή, θυσιάζοντας από τον ελεύθερο χρόνο τους. Σας το λέω με τα λόγου γνώσεως τώρα αυτό. Γιατί, για να πάω να ξεκαθαρίσω την κόπρο του αβιού, θέλει δουλειά πάρα πολύ. Και το ξέρουμε εδώ, ότι οι άνθρωποι αυτοί ήδη έχουν υποστεί μηνύσεις και ήδη σε κάποιους έχουν έρθει και καταλογισμός πολλών εκατομμυρίων για χρέη προστοϊκά που είχε η προηγούμενη διοίκηση. 12 εκατομμυρίων. Φανταστείτε τώρα τη θέση ανθρώπων που τους διορίζουμε για να πάω να ξεκαθαρίσουμε μια κατάσταση, θυσιάζουν τον ελεύθερο χρόνο τους, μπαίνουν με ενθουσιασμό σε αυτή την ιστορία γιατί εμφορούνται έτσι από την πρόθεση έτσι να αποδοθεί δικαιοσύνη και να προστατεύσουν έτσι τους ανθρώπους που υπάρχουν εκεί πέρα. Ο δήμος δίνει τα συσσήτια. Δεν μπορούν να απαιτήσουμε από αυτούς τους ανθρώπους τώρα από τη μια μέρα στην άλλη να πάμε να τους παρατείνουμε αυτή τη στιγμή την εξουσία αυτή. Πολλοί σας ομολογώ ότι αυτή τη στιγμή πλέον έχουν εξαντληθεί και πρέπει να αντικατασταθούν πλέον από ανθρώπους οι οποίοι θα είναι δημοκρατικά εκλεγμένοι και θα έχουν έτσι πλήρη ευθύνη και εξουσίες για να πάνε να ξεκαθαρίσουν το τοπίο. Μην το ξεχνάμε βασικός πυρήνας εντολής είναι νέα διοίκηση. Να διαξαγάγουν εκλογές αφού πρώτα απ' όλα έχουν ξεκαθαρίσει κάπου στο τοπίο. Αλλά το ακούσαμε από την κυρία Φιλίνη εδώ υπάρχει βάθος αμέτρητο. Με πότε θα απαιτούμε από αυτούς τους ανθρώπους κάτω από αυτές τις συνθήκες να πάνε να κάνουν αυτή τη δουλειά. Με τα λόγου γνώσεως λοιπόν. Έτσι προχωράμε σε αυτή τη κίνηση τώρα να διαξαχθούν εκλογές μέσα στο εξάμινο που είχαμε αρχικά προβλέψει. Αν έχει η κυρία Δασκαλάκη να προσθέσει κάτι σε αυτά τα πράγματα που είναι μέλος του δημοτικού συμβουλίου και συμμετέχει στη διοίκηση του γεωργομείου εγώ δεν θα είχα καμία αντίρρηση να ακουστεί. Ας ακούσουμε και την κυρία Δασκαλάκη. Κύριε Δημαρκή είναι σωστά αυτά που είπατε για το γεωργομείο. Για αυτούς ακριβώς τους λόγους και για αυτό τον ενθουσιασμό αυτών των ανθρώπων και τους κινδύνους που μπήκανε δεν πρέπει να τους λείψει λοιπόν ενθουσιασμός. Δεν μπορούν να φύγουν αυτοί οι άνθρωποι με την αποβοήτευση ότι δεν πέτυχαν τίποτα. Αυτό θέλω να πω. Υπάρχουν άνθρωποι αυτή τη στιγμή που περιμένουν πια να φύγουν, να παλαγούν από αυτή την ευθύνη. Το καταλαβαίνετε. Δεν θέλα να το πω, αλλά είναι ανθρωπίνως αντίνατο πλέον να τους κρατήσουμε εκεί. Κύριε Πρόεδρε, κύριε Δημαρχή και κύριε Συμβουλή. Τα μόνος λόγω που παίρνω το λόγο είναι γιατί έχω την υποχρέωση απέναντι στο σώμα, και την είχα και την προηγούμενη φορά, να ενημερώσω τον Σύμβουλο κύριο Καπερνάρω. Θα πω εδώ ότι ο κύριος Καπερνάρως απουσίαζε στην προηγούμενη συνεδρίαση, στην οποία ήμουν επίσης έτοιμη να τον ενημερώσω και όχι στις 50 ή 60 μέρες. Πλύνω όμως, όπως γνωρίζει πολύ καλά ο δικηγόρος ο ίδιος, πλέον κολλείομαι να το κάνω από το νόμο, διότι είμαι κατηγορουμένη. Οπότε, και επειδή η μήνυση, σας ευχαριστώ πάρα πολύ, εύχομαι και εσάς όσοι ευπαρέσθητε. Για αυτό το λόγο δεν μπορώ να αναφερθώ στην υπόθεση του νότος. Μπορώ να αναφερθώ ως δημοτικής σύμβουλος και μέλος της προσωρινής δικού σας επιτροπής, μέχρι και αυτό να αποτελέσει ζήτημα κάποιας άλλης ποινικής αντιδικίας, γιατί στισαστικές μπορούμε να αναφερθούμε μια χαρά. Μπορώ να αναφερθώ στο έτοιμα του κυρίου Καπερνάρου για λήψη πρακτικών από όλες τις συνενδριάσεις και να πω ως δικηγόρος, και το ξέρει ο κύριος Καπερνάρος, αλλά φαντάζομαι ότι εδώ δεν λειτούργησε ως δικηγόρος τόσο με άλλη ιδιότητα, την οποία εγώ συνδυάζω, αλλά μπας προτός εκείνος μπορεί να μην θέλει να συνδυάσει. Πρακτικά είναι πολύ γνωστό σε εμάς ο δικηγόρος ότι δεν είναι στοιχείο της ενημέρωσης, δεν μπορεί ο πρόεδρος ούτε ο δήμαρχος ούτε κανένας από εμάς να δώσει πρακτικά ενός νομικού προσώπου στο οποίο δεν συμμετέχει κανείς, μπορεί βεβαίως να πάει δικαστικά να τα ζητήσει και αν τα πάρει φυσικά και δεν θα μπορέσει να τα πάρει, απλώς προβλέπω ως δικηγόρος. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ευχές που μας δίνετε να ξεπεράσουμε και αυτήν την φρικτή διαδικασία και να πω ότι θα ήθελα κι εγώ να παρακαλέσω όλους τους συμβούλους να μην υιοθετούν ή να μην βοηθούν με τη στάση τους την γραμμή της έκπτω της δίκησης, για την οποία σας διαβεβαιώ και προσωπικά, καμία φαντασία που είχα δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην πραγματικότητα της ποιότητός της. Καταρχήν, κυρία Δασκαλάκη, να ξέρετε ότι ενεργώ πάντοτε ως δικηγόρος, ως δημοτικός σύμβουλος και ως κλησικό πρόσωπο. Λυκτικά υπονοούμενα σε εσάς την παράταξή σας, εγώ δεν ζητιανεύω θέσεις πολιτικές, δεν εκκληπαρώ και δεν νικαιτεύω και δεν σας επιτρέπω για υπενυκτικά υπονοούμενα ιδιότητες ειδικές σας, αναφέρετε τις δικές σας ιδιότητες που λίγο πολύ είναι γνωστές. Σαν δικηγόρος δεν σας έκανα μήνυση γιατί περιμένω στοιχεία. Δεύτερον, δεν έχετε κρυπτό όταν παίρνετε άδεια από τον δημοτικό συμβούλιο και εκτίθενται δημοτική συμβουλή, εσείς πρέπει να μάθετε ότι ο δικηγόρος από τον κώδικά του είναι υπογρομμένος θεσμικός υποστριχτής των δικαιωμάτων του Έλληνα πολίτη και του δημοτικού συμβούλου ο οποίος δεν επαγγέλεται τον δικηγόρο και δεν έχει νομικές γνώσεις, να προστατεύετε τότε με αΓ από δικηγόρους λέγοντας ότι όταν παίρνετε εγκρίσεις από τους δημοτικού συμβούλους και οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν θέση υπαλλήλων που είναι αντικείμενα μοινήσεων και μπορούν να γίνουν κατηγορούμενοι, έχουμε υποχρέωση εμείς οι δικηγόροι να τους προστατεύουμε. Ζητάμε λοιπόν τα πρακτικά για να δούμε τι γίνεται εκεί, όχι διότι συμφωνούμε με κανένα Μπούμπα ή με Μπούμπες. Εγώ έκανα για την κυρία Πραστάκου που εσείς πιθανόν να προστατεύετε, έκανα ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων, υιοθετώντας αυτά που είχε πει η κυρία Πραστάκου, εναντίον του Μπούμπα, για να είμαστε και σαφείς, μης λέμε και ονόματα, λέμε και πραγματικά γεγονότα, δεν υπονοούμε ούτε υπενησόμαστε όπως εσείς. Σας θέλω λοιπόν ότι θέλω με τα πρακτικά, διότι δεν μπορείτε να έχετε στο Δημοτικό Συμβούλιο να ζητάτε εγκρίσεις και να είναι υπεύθυνη η Δημοτική Συμβουλή και μετά να ζητάνε στοιχεία και να πρέπει να πάνε στα δικαστήρια και στα ασφαλιστικά μέτρα για να ζητάνε αντίγραφα χορήγηση αντιγράφων ιδίες εξόδης, μιας και τα ξέρετε εσείς που είστε δικηγόρος. Και σας λέω λοιπόν το εξής, ότι δεν έχουμε καμία άλλη ιδιότητα από το Δημοτικό Συμβούλιο, αν αισθάνεστε κατηγορημένοι τυπικά για μένα δεν είστε δεν σας έκανα μήνυση, αν έχω στοιχεία θα σας κάνω και μηνύσεις και μάλιστα όχι μηνύσεις, μηνυτήρια αναφορά, διότι εκπρόσωπος της δημόσιας τάξης που ελέγχει είναι ο ισαγγελέας. Και να τελειώνουμε, εδώ κύριε Πρόεδρε δεν θα παίζουμε τα γυρωκομεία, δεν θα παίζουμε με τους θεσμούς και δεν θα παίζουμε με τις υποχρέωσεις που έχουμε ως Δημοτικό Συμβούλιο. Εδώ το τι κάνει ο καθένας θα είναι θέμα διάβοιας και διαφάνειας. Μυστικά δεν σας δίνουμε, διότι κάνουμε και είναι ένα νομικό πρόσωπο που δεν μαθαίνουν οι Δημοτικοί Συμβουλοί, τότε γιατί ο νόμος λέει ότι το Δημοτικό Συμβούλιο έχει την υποπτεία. Τι σωή η υποπτεία είναι αυτή, μακάρι θα συνδράμουμε όλοι στο Δημοτικό Συμβούλιο να κάνει σωστά τη δουλειά του. Και αν ζητά τη συμβολή μας, με οποιονδήποτε τρόπο, είμαστε υποχρεωμένοι να του τη δώσουμε, διότι πράγματι επιτελεί ένα ιερό σκοπό. Ευχαριστώ πολύ κυρία Καραδότη. Το θέμα είναι, το ξαναβάζω, το έχω βάλει σε εσάς, κοιτάξτε μη μου κάνετε και για τον άρχοντα των κουμπιών όπως στην Βουλή. Όχι, δεν κάνω τον άρχοντα των κουμπιών, αλλά κάνω εφαρμογή του κανονισμού όπως έχω υποχρέωση να κάνω. Με συγχωρείτε πάρα πολύ, αυτό είναι η υποχρεωσή μου. Εσείς με εμένα δεν είναι η υποχρέωση αυτά που προηγουμένως ρωτήσατε να κάνω, αλλά να εφαρμόζω τον κανονισμό και το σχετικό νόμο. Μια μοναερώτηση ρητορική, με συγχωρείται, απευθύνομαι σε εσάς. Υπομονή. Υπομονή. Κύριε Αξελέ, μισό λεπτό. Μισό λεπτό, κύριε Πρόεδρε, απλώς για να τα λέμε τα πράγματα ανοιχτά, γιατί έχει υποβληθεί, επειδή δεν μπορεί να το πει η κυρία Δασκαλάκη, έχει υποβληθεί μήνυση εναντίον και των 11 μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και ζητείται ιδιοξή τους σε βαθμό κακουργήματος, κατά συνέπεια από την προηγούμενη διοίκηση. Να ξέρουμε δηλαδή τι περασπιζόμαστε. Ευχαριστούμε πολύ. Να κλείσουμε το θέμα. Και καταλαβαίνω τη θέση των ανθρώπων. Κύριε Αξελέ, να κλείσουμε το θέμα του κυροκομείου επειδή θα φύγει ο δήμαρχος. Νομίζω ότι μετά την υποθέτηση του δημαρχού, δεν υπάρχει δυνατότητα να πάμε σε μια παράταση. Το λέω επειδή θα φύγει ο δήμαρχος. Να συνεχίσουμε να ενημερώσουμε το Δημοτικό Συμβούλιο ότι έχει βγει σχετική απόφαση για την Κύπρου και απαντησίον, η οποία σήμερα μου επενδόθη εμένα και δεστάρθηκε σήμερα το μεσημέρι στις παρατάξεις για ενημέρωσή τους. Κερδίσαμε το δικαστήριο αυτό και η κυρία Παπαχελά μετά μπορεί να μας πει περισσότερα. Μόνο που, κύριε Πρόεδρε, πριν το κερδίσουμε, το είχαν κερδίσει οι κάτοικοι με τη στεναρή τους αντίσταση και με τις ενέργειες τους. Κύριε Πρόεδρε, πρωτού αποσυρθώ μπορώ να ζητήσω την αναβολή των θεμάτων 8 και 36, σας παρακαλώ. Να πω ότι προσήλθε ο κύριος Πλεύρης, που είπε ότι πρέπει να μιλήσει και να μιλήσει και να μιλήσει και να μιλήσει. Να πω ότι προσήλθε ο κύριος Πλεύρης, προσήλθε ο κύριος Πηλεντόπουλος και προσήλθε και ο κύριος Αποστολόπουλος Γιώργιας του Παναγιώτη. Λοιπόν, προχωράμε. Μια διευκρίνηση θέλει ο νομικός σύμβουρος. Ήθελα να ενημερώσω το σώμα ότι αυτή η αγωγή που είχε γερθεί ήταν αξίας 2.700.000 ευρώ. Μιλάω για την Κύπρου και Πατισίον. Ο λόγος, λοιπόν, που απορρίφθηκε είναι η κρίση του Δικαστηρίου ότι ο ανάδοχος είχε ήδη εγκατασταθεί στο χώρο και ήταν η δική του ευθύνη η συνέχιση του έργου, η λήψη όλων των απαραίτων αυδιών και ολοκλήρωσή του. Ήθελα, λοιπόν, να ευχαριστήσω τους τρεις δικηγόρους χειριστές νομικής διεύθεσης, την κυρία ΣΥΜ, την κυρία Μίχου και τον κύριο Γαλάνη, και επίσης να ευχαριστήσω την εξωτερική δικηγόρο μας είχε συνδράμει την κυρία Τιγώνη Μαυρομάτι στα πρώτα βήματα της αντιδικίας που καθορίσανε εν πολλής και το τελικό αποτέλεσμα. Ευχαριστώ. Λοιπόν, προχωράμε στα έκτος. Κύριε Πρόεδρε, 10 δευτερόλεπτα μπλε. 10 δευτερόλεπτα. Καταρχήν η κυρία Μαυρομάτι πρόκειται περί φαινομένου νομικού. Λοιπόν. Το δεύτερο, ναι. Αυτό είναι αστραπία. Είδατε πόσο γρήγορα μιλάω. Λοιπόν, θέλω να πω το εξής. Ότι επαληθεύεται για άλλη μια φορά και δικαιώνεται η άποψη ενίων συμβούλων που επιμένουν στη μη συμφωνία με τη συγκεκριμένη εταιρεία. Ευχαριστώ πάρα πολύ. Η κυρία Πρωθοναταρίου, άλλος ποιος άλλος, θα πατήστε εσείς. Για το θέμα. Για το θέμα η κυρία αντιδήμαρχος, η κυρία Παπαχελάθ. Και το συζητάμε, δηλαδή, μου επιτρέψτε και με ένα δυο το πέντε. Προφανώς και δικαιώνονται, δεν ξέρω, ή κάτοικοι αυτή τη στιγμή, διότι έχει αποδοθεί στη γειτονιά ο χώρος. Και ελπίζω αν καταφέρουμε να το κάνουμε και κάτι καλύτερο, γιατί έχουμε τις δυσκολίες με την κήρυξή του ως αναδασσωτέου και λοιπά και λοιπά. Αλλά εγώ θα έλεγα ότι δικαιώνεται μια νομική γραμμή που επιλέγει από την πλειοψηφία. Όταν μας κουνάγανε το δάχτυλο και μας λέγανε ότι είναι πολλά, ήτανε αυτά κάποιοι. Όταν η προηγούμενη παράταξη που διοικούσε το Δήμο, που έκοψε όλα αυτά τα δέντρα, μας έλεγε, κάντε πάρκινγκ και πληρώσετε εκατομμύρια κλπ. Για σας μιλάω, για όλους μιλάω. Λέω ότι δικαιώθηκε. Εσείς λέγατε να μην πάμε καθόλου στο πόρισμα της Επιτροπής, γιατί θα είχαμε πρόβλημα. Είναι τέλεια, αποδεικνύεται ότι είχαμε δίκιο, που το πήγαμε έτσι και δεν βγάζει φράγκο και αισθάνομαι ειλικρινά και προσωπικά δικαιωμένη. Ευχαριστώ. Ευχαριστώ κυρία Παπαχαιλά. Ποιοι δημοτικοί σύμβουλοι θέλουν να μιλήσουν. Το έχω γράψει αυτό. Υπάρχει άλλος να κάνουμε κατάλογο από την αρχή, να ξέρουμε. Αν δεν υπάρχει, να ξέρουμε ότι πάμε μετά, απαντήσεις. Να μεγράψετε κάθε κράτος κατάλογο, γιατί θέλω να έχω το λόγο. Εντάξει κύριε Ρεφέρη. Ωραία, για τη Δήμαρχη είναι στο τέλος. Για τη Δήμαρχη είναι στο τέλος. Λοιπόν, η κυρία Πρωτονοταρίου έχει το λόγο. Θέλω να πω για ένα θέμα που αφορά στη μετακίνηση του 20ου Γυμνασίου Αθηνών στο κτήριο που στεγάζεται το 48ο Γυμνάσιο. Για την ακρίβεια, το 20ο Γυμνάσιο Αθηνών συστεγάζεται με το 20ο Λύκιο αυτή τη στιγμή. Το 48ο Γυμνάσιο Αθηνών συστεγαζόταν με το 31ο Δημοτικό, που όπως ξέρω πήγε σε δικό του κτήριο. Εδώ λοιπόν και καιρό συζητεί τη μετακίνηση του 20ου Γυμνασίου και η συστέγαση του με το 48ο Γυμνάσιο. Όπως ενημερωθήκαμε πρόσφατα από τον Πρόεδρο του Συλλόγονων και Κηδαιμόνων του 20ου Γυμνασίου, τους κάλεσε και τους ενημέρωσε η Διευθύντρια του σχολείου ότι το σχολείο δε θα μετακινηθεί γιατί υπάρχει πρόβλημα στατικότητας στο 48ο Γυμνάσιο. Έχει ενημερωθεί γι' αυτό το θέμα και διδήμαρχος με έγγραφο της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Υπάρχουν πλωμόρφωμες αποφάσεις του Συλλόγονων και τον εκπαιδευτικό για τη μετακίνηση. Δεν ξέρω τους λόγους, δεν ξέρω. Πρόσφατα για τη μετακίνηση αυτή κάλεσε η Διευθύντρια του σχολείου το Σύλλογο Γονέων και μάθω από τον Πρόεδρε ότι τους είπε ότι δεν μπορεί να μετακινηθεί το 20ο στο χώρο του 48ο γιατί η Διευθύντρια του 20ου Γυμνασίου και δεν μπορεί να μετακινηθεί το σχολείο στο χώρο του 48ο γιατί υπάρχει πρόγραμμα στατικότητας στο 48ο σχολείο. Επειδή λοιπόν το θέμα καταλαβαίνει ότι δεν είναι εξαιρετικά σούβαρο αφού μπορεί να θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και τη ζωή των παιδιών και των εκπαιδευτικών του σχολείου θέλουμε να δημιουργηθούμε αν όντως υπάρχει κάποιο έγγραφο από το έγγραφο προκύπτει ότι υπάρχει πρόγραμμα στατικότητας στο 48ο και αν πράγμα του συμβαίνει υπάρχει ενημέρωση σχολική κοινότητα έχουν λήφθει μέτρα. Αναλυτικά κύριε Λιωπούλου θέλαμε πληροφορίες για το θέμα αυτό γιατί είναι εξαιρετικά σοβαρό. Ευχαριστώ. Παρακαλώ. Ο κύριος Μπέις. Αυτό που άκουσα είναι σοβαρό. Εάν τυχόν υπάρχει πρόβλημα στατικότητας σε ένα κτίριο και το λαμβάνουμε υπόψη μας και δεν αντιδρούμε θα να πει είμαστε υπεύθυνοι για ό,τι συμβεί. Δεν σημαίνει απλώς. Δεν ασκολούμε, ανήκει σε άλλους. Λάβουμε γνώση αν είναι έγκυρο αυτό το πράγμα και επίσημο έγγραφο όπως κατάλαβα πρέπει να λάβουν τα μέτρα μας. Όχι απλώς. Δεν είμαστε αρχιτέκτονες, δεν είμαστε πολεοδόμια αλλά δεν ανακατεβόμαστε. Είμαστε το δήμος. Η κυρία Λιωπούλου έχει να απαντήσει κάτι με τον Αντιδήμαρχο Τεχνηκών Εκκλησών. Ο κ. Αποστολόπουλος, γιος του Χρυσκού. Ποιος εκφράζει την ανησυχία ότι έχει πρόβλημα στατικότητας. Ενημερώθηκε ο Σύλλογος Βονέων από ό,τι μάθαμε από τη Διευθύντρια του Σχολείου ότι δεν μπορεί να μετακινηθεί το 20 γιατί υπάρχει πρόβλημα στατικότητας 48. Είναι τελείως τρελό. Ήξερε για τη στατικότητα του 48. Και ότι είναι ενημερωμένη από τη Διευθύντρια του Σχολείου. Αυτές οι πληροφορίες έχουμε και επίσης πάρα πολύ σοβαρό. Πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε το θέμα. Δηλαδή, μια διευθύνη αγνομοδότησε... Για ένα άλλο σχολείο. Ό,τι ενημερώθηκε γι' αυτό. Δηλαδή, η στατικότητα ή μη, η στατική επάρκεια ενός του ίδιου δεν είναι κάτι το οποίο περνάμε και λέμε, α, είναι διευθυντής, καλό το βλέπω, ή πέφτει. Κάπως πρέπει να έχει γίνει αυτή η δουλειά. Η Διευθύντρια έτσι είπε ότι ένα γενντωνικό σχολείο, δεχομένως, έχει θεμαστατικότητες. Ας ζητήσει το σχολείο από την ανομόδια υπηρεσία, είναι ένα λόγο. Ναι, κύριε Αλλιοπούλου. Κυρίε Αλλιοπούλου, συγγνώμη. Κι εμείς, από τις πληροφορίες αυτές, είμαστε υποχρωμένοι να δούμε τι γίνεται. Υπάρχει ανησυχία. Πρέπει να είναι καθαρό το δήμο. Θα σταματήσει κλειά, κύριε Αλλιοπούλου, ασχοληματικά. Κύριε Αλλιοπούλου, έχετε τον λόγο. Λοιπόν, σε ό,τι αφορά το 48ο Γυμνάσιο, το οποίο μέχρι πέρυσις ειστεγαζόταν με το 31ο Δημοτικό. Το 31ο Δημοτικό έφυγε από το χώρο και πήγε σε διπλανό κτίριο ΣΔΙΤ και λειτουργεί ήδη εκεί. Στος Δήμος, λοιπόν, έχουμε ένα μισό άδειο κτίριο που στέγαζε ένα ολόκληρο σχολείο. Ακριβώς ένα δρόμο παραπάνω είναι το 20ο Γυμνάσιο Λύκειο, για το οποίο έχουμε επανειλημμένες κρούσεις, τόσο από το υγειονομικό όσο και από τις υπηρεσίες μας, ότι έχει πολύ περισσότερα παιδιά από όσα μπορεί να χωρέσει, χρησιμοποιεί έθουσες υπόγειες ή μη υπόγειες, αβλέες και τα λοιπά, τα πάντα όλα, για να φιλοξενεί τα παιδιά. Η σκέψη, λοιπόν, ήταν ότι θα μπορούσε ενδεχομένως μία από τις δύο σχολικές μονάδες, είτε το Γυμνάσιο είτε το Λύκειο, να μεταφερθεί στο χώρο που αδιάζει. Ο οποίος, επαναλαμβάνω, μέχρι πριν από λίγο καιρό, μόνο δεν είχε δαιμαστατικότητας, φιλοξενούσε σχολείο. Συμμιλήσαμε εγώ, προσωπικά, αλλά και ο κ. Αποστολόπουλος, τόσο με τη Δευτεροβάθμια, με την κ. Ψίνα, όσο και με τον κ. Λόντο. Διερευνούμε εδώ και πάρα πολύ καιρό τις συνθήκες, τις δυνατότητες των χώρων και, αφού πέρασε όλο αυτό το διάστημα με επανειλημμένες συναντήσεις και με τους εμπλεκόμενους και με την κ. Ψίνα, δεχτήκαμε χαρτί από τη Δευτεροβάθμια, η οποία μας ζητά να πάμε το 20ο γυμνάσιο στο χώρο τον οποίο άφησε το 31ο Δημοτικό. Το χαρτί, λοιπόν, της Δευτεροβάθμιας είναι ακριβώς αντίθετο από αυτό που σας περιγράφουν. Δεν θέτει κανένα θεμαστατικότητας, γιατί δεν μπορεί κιόλας να θέσει η γυναίκα θεμαστατικότητας, δεν είναι αρμοδιωτικά της, δηλαδή. Σε ό,τι δε αφορά το χώρο, αυτή τη στιγμή βρίσκεται μέσα με χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το πολιτεχνείο της Κρήτης, το οποίο κάνει ανακένιση του χώρου, προκειμένου να μπορέσει να φιλοξενήσει. Τώρα, σε ό,τι αφορά την τελική απόφαση του αν θα πάει ή όχι το 20ο γυμνάσιο εκεί, αυτό είναι ένα θέμα στη ΒΕΠ που έχει αρμοδιώτητα, η οποία θα μας στείλει την απόφασή της για επικύρωση στο δημοτικό συμβούλιο. Να απαντήσω και για το υπόλοιπο, γιατί έχω και άλλο. Αλλά δεν βλέπω τον κ. Αξελώθ, θα ήθελα να είναι εδώ. Σε ό,τι αφορά, λοιπόν, το μουσικό γυμνάσιο, θέλω να υπενθυμίσω, νομίζω ότι έχω ξαναενημέρωσει το σώμα, για όλα αυτά, να υπενθυμίσω ότι το μουσικό γυμνάσιο ξεκίνησε να λειτουργεί στο δήμο της Αθήνας τη φετινή σχολική χρονιά. Ήρθε και παρότι ήταν να φιλοξενηθεί στο χώρο που χτίστηκε γι' αυτό, δεν μπορούσε να γίνει αυτό, εξ' αρχής, γιατί δεν ήταν έτοιμος χώρος σχολή, οπότε εν κτύπ που θα μας τον παρέδει. Φιλοξενήθηκε, λοιπόν, προσωρινά στο πρώτο ΕΠΑΛ. Αυτή τη στιγμή έχει μετακομίσει στο χώρο του, πρέπει να πω, θέλω να πω ότι ο χώρος είναι ένας εξαιρετικός χώρος, πλέον όμως, λόγω της αδυναμίας του πρωινού σκνιν κτύπ να εξοπλήσει το χώρο, λοιπόν, βασικά στοιχεία για την καινούργιο σχολείο, όπως, για παράδειγμα, μια τραπεζαρία στην οποία θα μπορούσε τα παιδιά να τρώνε. Παρ' όλα αυτά, τώρα εμείς, ως δαιημός, έχουμε κάνει τις εξής κινήσεις. Πρώτα απ' όλα, απ' την αρχή, φροντίσαμε να πάρουμε μια απόφαση στο δημοτικό βρεφοκομείο, προκειμένου να μπορούν να ασυτίζονται τα λίγα παιδάκια που φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή, 48 παιδιά, 49, δεν χωρίς να πληρώνει κανείς τίποτα, από το βρεφοκομείο. Πλήνει, όμως, ο Σύλλογος Γονέων αντέδρασε σε αυτό, λέγοντας ότι δεν θέλουν να πηγαίνει κατσαρόλα, όπως πάει σε άλλα σχολεία, θέλουν να είναι μεριδοποιημένα. Το βρεφοκομείο δεν μπορεί να το κάνει αυτό, όμως, συμφωνήσαμε με τη διεύθυνση προσωπικού του δήμου και έχουμε ζητήσει να έρθει τραπεζοκόμος μέσα απ' τα προγράμματα του ΑΕΒ, που μπορεί να έρθει και να δουλέψει στο σχολείο. Το πρόβλημά μας τώρα, και χαίρομαι που μου δίνετε ευκαιρία να το πω, είναι το εξής. Σε ό,τι αφορά τα χρήματα του Υπουργείου, τα οποία βεβαίως υπάρχουν, υπάρχει το κομβίλι, η διαδικασία που απαιτείται είναι η εξής. Πρέπει να γίνει διεθνής διαγωνισμός για κέτεριν, διότι αν κάνουμε προγραμματική με το βρεφοκομείο δεν πληρώνει το Υπουργείο, πρέπει να γίνει διεθνής διαγωνισμός για κέτεριν, ο οποίος για να ξεκινήσει να κατοχυρωθεί και μετά να μπουν τα χρήματα, που θα πει ότι εμείς πρέπει να κάνουμε αναμόρφωση προϋπολογισμού, να βρούμε χρήματα να βάλουμε για να γίνει ο διαγωνισμός οδιεθνής και μετά να μπορέσουμε να έχουμε τα χρήματα απ' το Υπουργείο. Η υπηρεσία το τρέχει με πάρα πολύ μεγάλη ζέση, ελπίζω από Σεπτέμβρη να μπορούμε να είμαστε συνεπείς, τώρα μόλις έρθει τραπεζοκόμος θα πάρουν το φαγητό από το βρεφοκομείο. Ναι, τον Απρίζ. Για τις καθαρίστρες που είπε ο κ. Σοφιανός... Ευχαριστούμε κυρία... Δεν με αφορά το θέμα, αφορά το Υπουργείο. Κυρία Λειοπούλου ευχαριστούμε για τις δύο ευκρινήσεις. Κυρία Παπαχελά έχει τον λόγο. Ευχαριστώ κ. Πρόεδρε για τα τέλη των σταθμών αυτοκινήτων που ρώτησε ο κ. Σοφιανός. Υπάρχει μια μικρή κατσταίριση γιατί η υπηρεσία έστειλε ερώτημα στη νομική υπηρεσία. Προφανώς λόγω φόρτου εργασίας δεν έχουν απαντήσει ακόμα. Παρ' όλα αυτά, μετά από συνενόηση και με τον Διευθυντή, ετοιμάστηκε η συγγειτικό, θα έρθει στην Οικονομική Επιτροπή και φαντάζομαι ότι θα συζητήσει εκεί και θα έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να συμβαδίζουμε και με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατίας. Κύριε Πρόεδρε, έχω και ένα κατεπίγον. Να το πω τώρα ή αργότερα. Να το πείτε τώρα, για να τα βάλω στη ψυχοβουρία μετά. Κατεπίγον, εκτός συνερισίας υπάρχει ένα έτοιμα για Πασχαλινό Παζάρι Αλληλεγγύης στην πλατεία Κανελοπούλου στην 7η Δημοτική Κοινότητα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άννο Αμπελοκύπων και την KINSEP Δίκτυο Αλληλεγγύης 7ης Δημοτικής Κοινότητας για την Κυριακή 2 Απρίλη του 2017. Σύμφωνα με την ομοθεσία, απλώς γνώμη δίνουμε εμείς και εκδίδεται η σχετική άδεια από την Περιφέρεια. Θα πρότεινα, μιας και δεν το έχει συζητήσει η Δημοτική Κοινότητα, να παράσχουμε τη σύμφωνη γνώμη, υπό τον όρο δεν θα έχει αντίρρηση η 7η Δημοτική Κοινότητα η οποία συνεδριάζει αύριο αν δεν κάνω λάθος. Κλείσανε τα θέματα. Έχει μπει, για εκτός ημιδίας σας, λήψη απόφασης η πρόταση του Δημάρχου για την παρουσία της προσωπίας στη Νέα Υόρκη κατά τις ημέρες τις εορταστικές, 25 Δημαρτίου κλπ. Δεν μπορώ να σοβαθήσω ακόμα. Καταρχήν βάζουμε σε ψηφοφορία το κατεπίγον του θέματος. Ποιοι ψηφίζουν για το κατεπίγον ομόφωνα, νομίζω. Ποιοι ψηφίζουν πάμε στη λήψη απόφασης, ποιοι ψηφίζουν υπέρ της απόφασης για να παραστεί η αντιπροσωπία, ομόφωνα. Έχουμε ένα θέμα... Δεν είναι ομόφωνα. Νομίζω ότι είστε όλοι ομόφωνα. Δεν σας έπιασε το εθνικό σας... Παρακαλώ, ποιοι ψηφίζουν κατά, ποιοι λευκό, ποιοι απέχουν... Με μία αποχή ψηφίζεται το θέμα της μετάωμες αντιπροσωπίας στη Νέα Υόρκη κατά την 25 Δημαρτίου. Πάμε στο επόμενο θέμα. Ακούσατε και από τον κ. Κωνσταντίνου. Σας είπα και εγώ ότι ήταν πρόεδρος του Προεδρύου και του Δημάρχου. Συμφωνούντος να μπει το θέμα για τη συμπαράσταση στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και γενικότερα στους ερετήσεις της Φιλαδέλφιας. Να διαβάσω ένα κείμενο, συμπαράστασης, που πρέπει να βγει εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμαρχου Αθηνέων καταδικάζει απερίφραστα τα έκτροπα στον Δημοτικό Συμβούλιο της Φιλαδέλφιας, Χαγκιδόνας, από ομάδες οπαδών που απρόκλητα επιτέθηκαν, προπηλάκισαν και τραβμάθησαν δημοτικούς συμβούλους και απαριστάμενους πολίτες. Καλούμε όλους τους πολιτιακούς παράγοντες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να διαφεράξουν το αυτονόητο δικαίωμα των Δημοτικών Συμβούλων, να συνεδριάζουν και να διαβουλεύονται ελεύθερα και όχι από το καθεστώς βίας και τρομοκρατίας. Οι ανοιχτοί πόλοι ψηφίζει πέρα, όπως ακούσατε, όλοι ομόφωνα. Υπόσχεσαι, κύριε Πρόεδρε. Υπό την προϋπόνηση, βέβαια, ότι η δημοτική κοινότητα στην αυριανή της συνεδρίας θα συμφωνήσει. Ομόφωνα. Στο θέμα αποχεί έχει ο κ. Βαρελάς, ο κ. Αξελός, όχι, όχι. Κανείς άλλος. Κανείς άλλος. Δεν άκουσες, κ. Κωνσταντίνο, να το πω, αφορά το θέμα που έβαλε η κ. Παπαχελά για τον Πασχαϊνό. Ναι, κ. Λάμπρου, εμείς είμαστε υπέρ της παραχώρησης στο Σύλλογο. Κύριε Πρόεδρε, είμαστε υπέρ της παραχώρησης στο Σύλλογο μόνο. Άμα με Βελοκύμπον, όχι, έχει και Κινσέπτου. Ποινίζει ο κ. Λάμπρου πώς ψηφίζει. Είναι υπέρ της παραχώρησης στο Σύλλογο. Κι ο κ. Σοφιανός. Πάμε στην εμήνυση της αδιάδαξης. Το πρώτο θέμα, όπως είπαμε, αναβάλλεται. Πάμε στο δεύτερο θέμα, που είναι η έγκριση της λειτουργίας των παιδικών εξοχών. Η κ. Βασιλίου έχει ποιον λόγο. Στην Επιτροπή Ποιάτων Ζωής συζητήθηκε το θέμα σχετικά με την έγκριση της... Για ένα λεπτό κ. Βασιλίου. Όποιοι θέλουν να σχολιάσουν, να μιλήσουν, δεν ξέρω τι, ας βγουν έξω. Παρακαλώ όσοι είμαστε μέσα να παρακολουθούμε τους ομιλητές και να μην δημιουργούμε φασαρία. Στα 28 Δευταρού με την 70 πράξη της Επιτροπή Ποιάτων Ζωής εγκρίθηκε η λειτουργία των παιδικών εξοχών, των φινέων, επί της αρχής, εφόσον εκατόπιν συζητήσουμε... Κύριε Μαφιάδη, κύριε Μαφιάδη, σε παρακαλώ πάρα πολύ. Όχι, δημιουργήσεις, δεν αφήσεις τους συμβουλούς να ακούσουν, να παρακολουθήσουν. Παρακαλώ πολύ. Δημιουργήσεις όπου πας. Και παραπομπή στο Δημοτικό Συμβούλιο για πριετέραιο διευκρινήσεις, σχετικά με τις περιόδους των παιδιών. Στάλλει στο Δημοτικό Συμβούλιο, πιστεύω ότι το έχετε λάβει όλοι και όλες οι παρατάξεις, διευκρινιστικό έγγραφο, στις 13 Τριτού, με αριθμό Προτοκόλου 2497, που εξηγούμε τους λόγους... Κύριε Μαφιάδη, παρακαλώ πολύ, παρακαλώ. Βγέστε έξω με τον κύριο Προύλιαν, θέλετε να συζητήσετε ή με την κυρία Κοτοσταθάκου. Εδώ σε παρακαλώ πάρα πολύ, να σεβόμαστε τους ομιλητές. Δεν ακούνε οι άλλοι, δεν ακούνε. Λοιπόν, έχετε διακόψει τρεις φορές, με σχόνται πάρα πολύ, αλλά δεν είναι Δημοτικό Συμβούλιο αυτό. Θέλω να σας προστατεύσω κύριε Βασιλείου, να αφήσω να μιλάει καθένας εδώ μέσα και να μην σας προστατεύσω. Δεν ξέρω ποιος φταίει, όμως ο Πρόεδρος θα πρέπει να βάλει σε κάξι ό,τι μήποτε. Παρακαλώ κύριε Βασιλείο. Εδώ στέλνει διευκρινιστικό έγγραφο με τα ερωτήματα που έθηκαν στην Επιτροπή Ποιότητα Ζωής. Δεν ξέρω αν θέλετε να διαβάσω το διευκρινιστικό έγγραφο ή αν δεν ξέρω να μου απαντήσει. Το έχετε πάρει όλοι. Το έχουμε πάρει κύριε Πρόεδρο. Να πω ότι έχετε πάρει ένα διευκρινιστικό έγγραφο που έστειλε η κυρία Βασιλείου, ή αν όλοι το έχετε και συμβουλήσετε να δείτε το επαναλάδι. Πιλάμε για το έγγραφο κύριε Βασιλείου. Δεν σας διακόπτω. Απλώς ρωτώ. Αυτό που λέει διευκρινίσεις επί του εισηγητικού λειτουργίου στο Μεδικό Βασιλείο. Το έχουμε πάρει, το έχουμε μελετήσει. Να το πήραμε, θα πει ότι το μελετήσαμε. Όχι, αν έχετε κάποια απορία να το διευκρινίσουμε πάλι. Αν όχι, θέλω να παρακαλέσω μόνο ότι στη δεύτερη σελίδα κάτω κάτω εκεί που λέει. Ποιοι θέλουν να μιλήσουν. Ο κύριος Λάμπρο. Παρακαλώ να γίνει διόρθωση της καταληκτικής ημερομηνίας και να γραφτεί στα πρακτικά. Ποιοι θέλουν να μιλήσουν. Ο κύριος Λάμπρο. Άλλος. Να κάνουμε κατάλογο, δεν υπάρχει άλλος. Το ψηφίσαμε στην Επιτροπή Ποιότητα Ζωής. Δυό-τρεις παρατηρήσεις όμως που νομίζουμε ότι αξίζει να τις πούμε. Υπάρχει μία τάση μίωσης της κατασκηνοτικής περιόδου και φέτος. Δηλαδή είμαστε κάτω από τους τρεις μήνες. Έτσι είμαστε από 17 έκτου έως 9 ενάτου. Είναι αρνητικό αυτό. Οι κατασκηνώσεις λήγανε 20 και 25 Σεπτέμβρη. Υπήρχανε τρόποι να επημικυνθεί η περίοδος. Αν δεν θέλαμε να κάνουμε μια μεγαλύτερη για τους, για τα άτομα της τρίτης ηλικίας, θα μπορούσε να υπάρχει και μια άλλη διευθέτηση των περιόδων για να είναι μεγαλύτερη. Τέλος πάντων είναι έναν αρνητικό αυτό. Ένα δεύτερο είναι που βλέπουμε ότι διορθώθηκε σε σχέση με πέρσι. Ότι είναι μονοκόμματι η απασχόληση των εργαζομένων το τρίμινο. Γιατί με τα 245 ημέρα πολλοίς κόσμος αρνείται να έρθει να δουλέψει γιατί χάνει τα μόρια του από την ανεργία. Βλέπουμε ότι αυτό διορθώνεται και είναι θετικό. Και εξακολουθούμε να έχουμε μια σκέψη ότι να είναι φέτος μια ιδιαίτερη προσοχή στο θέμα της καινούργιας ηλικιακής περιόδου. Γιατί δεν έχουμε ξανά περίοδο με παιδιά 13 έως 15 ετών. Και σε σχέση με διάφορα γεγονότα που έχουν συμβεί στο παρελθόν. Επειδή είναι πρώτη φορά, θέλει ιδιαίτερη προσοχή για να δούμε πώς θα πάει αυτό το πρόγραμμα και να το βελτιώσουμε αν χρειαστεί. Ευχαριστώ. Στην άρθη, μπαίνει σε ψηφοφορία, παρακαλώ πάρα πολύ, να πούμε τους έξω να έρθουν μέσα γιατί θέλει να πω και πιο ψηφία το θέμα αυτό. Μπαίνει σε ψηφοφορία το θέμα, όπως διαμορφώνεται με το σχετικό έγγραφο που έχεις σταλεί από την κυρία Βασιλείου προς όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους. Ποιοι ψηφίζουν υπέρ. Ομόφωνα. Ευχαριστώ πολύ. Πάμε στο επόμενο θέμα, στο τρία θέμα, που είναι έκκριση μη έκδοσης βεβαίωσης περιβατότητας των οδών κυκλοφορίας του τουριστικού τεριατότητας της εταιρείας Τεριανόεπαι και λοιπά. Κυρία Σπυλοπούλου, ακτιολόγο. Έχουν μοιραστεί όλα τα ενημερωτικά. Υπάρχει η απόφαση της ομόφωνης της ποιότητας ζωής περί μη βατότητας. Γιατί υπάρχουν αρκετά θέματα σε κρεμότητα. Εμείς νομίζω ότι πρέπει να προχωρήσουμε με αυτό αν υπάρχει κάποια αντίρρηση. Υπάρχει και αποκεντρωμένη. Κύριε Ζαξελός. Κύριε Πρόεδρε, δεν είναι κύριε Παχελάγι αυτό, παίρνω το λόγο. Έγινε εκτενή συζήτηση στην επιτροπή ποιότητας ζωής, εκτενέστατη συζήτηση. Είναι ο κύριος Λαχάκης εδώ, άλλωστε. Ήρθε και ο ενδιαφερόμενος, έγινε πάρα πολύ. Ήρθαν και πρόσωποι συλλόγων της πλάκας και διαφόρων άλλων συλλόγων, έγινε μια συζήτηση περί της τρεις ώρες κράτησε, δύο ώρες τουλάχιστον. Και υπάρχει ομόφωνη απόφαση της επιτροπής ποιότητας ζωής. Ο κύριος Λάμπρο έχει το λόγο. Εντάξει, δεν θα πω για αυτό το θέμα, επειδή έχουμε συμφωνήσει την ποιότητας ζωής, ήμουνα παρόν, έχει γίνει εκτεταμένη συζήτηση. Υπάρχει το θέμα ότι ήταν δύο ιετερίες, η μία δεν κυκλοφορεί με παρέμβαση του Δήμου, η άλλη δεύτερη αυτή, η Τρένο Επέ, έχει κερδίσει το Δικαστήριο και κυκλοφοράει στην Αθήνα. Δεν ξέρω τι δυνατότητες υπάρχουν από το Δήμο να προσβληθεί και αυτή η απόφαση, διότι υπήρχαν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία αυτών των τρένων στην προηγούμενη περίοδο. Το ότι κέρδισε ένα πρωτοβάθημα το Δικαστήριο, δεν να απαλλάσει την υποχρέωση του Δήμου να εξαντλήσει όλα τα δικαστικά μέσα, ώστε να παγωρευτεί, ή να τεθεί σε νέους όρους η όλη διαδικασία, που γνωρίζουμε από πάρα πολλά χρόνια, ότι υπάσχει και υπάρχει μια ασυδοσία σε αυτά τα ζητήματα. Οπότε θα παρακαλούσα το γενικό που είναι παρόν και τη νομική υπηρεσία να εξετάσουν και αυτό το ζήτημα. Όλο το θεσμικό πλαίσιο που αφορά την κυκλοφορία αυτών των οχημάτων είναι σαφρό και προβληματικό για το Δήμο. Έχει σταλεί στο Υπουργείο υποδομών από την πλευρά του Δήμου μία νομοθετική πρόταση για αρρύθμιση του συνόλου της λειτουργίας και αναμήν με τις απαντήσεις αυτές. Αν μπορεί να το επιβεβαιώσει τώρα η νομική, ας μας δώσει μια απάντηση κάποια άλλη στιγμή. Αυτό που είπε η κυρία Μεσπυροπούλου, η απόφαση ομόφωνη... Ήρθε η κυρία Παπαχαιλά, οπότε μπορεί να θα πει. Γιατί υπάρχει και ομόφωνη απόφαση και για το άλλο τρένα. Για το θέμα τρία. Ευχαριστώ κ. Πρόεδρε, αναφέρατε νομίζω με σαφήνια και είναι απολύτως αιτιολογημένη η απόφασή μας γιατί λέμε όχι. Γιατί πρώτον υπάρχει το προεδρικό της Πλάκας, το προεδρικό διάταγμα, το οποίο δεν επιτρέπει... Θα τα πει και ο ενδιαφερόμενος, φαντάζομαι έχει άλλη άποψη... Δεν επιτρέπει τα ρημουλκούμενα οχείματα στην περιοχή επειδή είναι στενή δρόμη, επειδή για κάποιο λόγο προβλέφθηκε. Και το συγκεκριμένο είναι ρημουλκούμενο όχημα. Και το δεύτερο είναι ότι η συνογωρία από το Υπουργείο Πολιτισμού... υπόθεκε υπό την προϋπόθεση ότι είναι ηλεκτροκίνητο, το συγκεκριμένο είναι πέτρα, ελαιό ή βέντζινο κίνητο. Δεν είναι ηλεκτροκίνητο. Και θεωρούμε ότι θα επιβαρύνει υπέρμητρα μια δύσκολη περιοχή. Τέλος ζητήσαμε να ελεγχθούν και τα άλλα τρένα. Θρονούμε ότι ακόμα και αν είναι με δικαστική απόφαση θα μπορούσαμε... Ίσως επειδή δεν έχει όλες αυτές τις αδειοδοτήσεις που ζητάμε από τον συγκεκριμένο άνθρωπο... όχι είναι πραγματικά άδικο κάποιοι να δικαιώνουν ότι στα δικαστήρια... για το ίδιο θέμα και κάποιοι να μην έχουν άδεια... να ζητήσουμε ανάκληση ή τροποποίηση... της προηγούμενης απόφασης με τα νέα δεδομένα προκειμένου να αδειοδοτούν κανονικά. Θα το δει φαντάζομαι. Έχει σταλεί και στη νομική υπηρεσία, αν δεν κάνω λάθος. Αυτό δεν ξέρω αν πρέπει να προσθέσω κάτι άλλο. Προς ήρθε η πρόεδρος της δεύτερης κοινότητας, η κυρία Μελά. Ο κ. Βαφιάδης έχει το λόγο. Και να κλείωμε από τον κ. Βαφιάδη. Ναι, κ. Πρόεδρε, ευχαριστώ. Ήθελα να ρωτήσω μήπως πρέπει πρώτα να πάρει το λόγο ο ενδιαφερόμενος... και μετά να ρωτήσουμε εμείς. Γιατί αυτό που είπε ο κ. Σαξελός έχει δίκιο. Πρέπει να πάρει απόφαση ομόφωνη. Και να ξέρουμε δηλαδή τι ακριβώς. Δηλαδή υποστηρίζουμε τον ένα, δεν υποστηρίζουμε τον άλλο. Έχει δίκιο ένας, έχει δίκιο ο άλλος. Ποιος έχει δίκιο τέλος πάνω σε αυτήν την ιστορία. Διότι εμείς δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι συμβαίνει. Τι σημαίνει τουριστικό τρένο, ρημουρκούμενο. Εγώ δεν είμαι τεχνικός και έχω μια έσταση πάνω σε αυτό. Να ακούσουμε πρώτα τον ενδιαφερόμενο να κάνει την εισήγηση του. Να μας πει ακριβώς για να καταλάβει και το δημοτικό συμβούλιο. Εγώ δεν έχω καταλάβει ακόμη. Ο κ. Αποστελόμπλος Γεώργιος του Παναγιώτη. Όχι συμπληρωματικά σε αυτά που λέγει ο κ. Βαφιάδης. Απλά θέλω να πω ότι έχω δει την εισήγηση και εγώ. Αλλά καλό είναι να ακούσουμε και τους ενδιαφερόμενους. Πιστεύω ότι είναι και ο Σύλλογος των Πλακιοτών εδώ πέρα. Καλησπέρα στο σώμα. Ονομάζομαι Παντελάκος Παναγιώτης. Είμαι νόμιμος εκπρόσωπος της αίτουσις εταιρείας Τρένα Επέ. Καταρχήν, πριν πως στην ουσία του θέματος, επειδή το εν λόγω έτοιμα αποτελεί μίζον θέμα για τη δική μου επιχείρηση, η οποία εδώ και αρκετό καιρό δεν εργάζεται, δεν δραστηριοποιείται. Η αιτούμενη βεβαίως βατώτητας είναι στα πλαίσια της επανέγκρισης των διαδρομών, εφόσον ανακλήθηκαν παλαιότερες, οι οποίες περιείχαν κάποιους πεζόδομους και τα λοιπά, αυτές φύγαν στην καινούργια διοδότηση από το προσκύλιο. Είπα ότι πριν να εφερθώ στην ουσία, ζητάω από τον κ. Πρόεδρο και τους κ. Δημοτικούς Σύμβουλους να δώσουμε μια παράταση, μια αναβολή στο θέμα, διότι έχει προκύψει ένα θέμα, το οποίο ουσιαστικά αποφασίστηκε από την ποιότητα ζωής, αλλά όμως είναι αδιευκρινιστό σχετικά με το τουριστικό τρένο ως είδος και με τον κανονισμό λειτουργίας οδών και πεζοδρόμων της Πλάκας του 1979, διότι είμαι σε επαφή με το Υπουργείο Τουρισμού και το Υπουργείο Μεταφορών να δούμε κατά πόσον ισχύει αυτή η απαγόρευση για τα τουριστικά τρένα. Διότι μπορούμε να αναλογιστούμε ότι τα τουριστικά τρένα εισήλθαν στην ένωμη τάξη το 1998, ενώ η σχετική απαγόρευση για τα ρημιουκούμενα στην Πλάκα είναι του 1979. Οπότε, επειδή θέλω μια αναβολή για να μην κριθεί αυτή τη στιγμή ένα νίζο μου θέμα της επιχείρησης μου, η οποία σας λέω πάλι ότι δεν εργάζεται, άρα δεν ζητάω παράταση για να κυκλοφορώ, απλά ζητάω μια αναβολή για τη λιευθέτηση του σχετικού ζητήματος. Επί της αναβολής, κύριε Πρόεδρε, αν και δεν θα είχα αντίρρηση, γιατί ο επισπεύδων είναι ο ενδιαφερόμενος κάθε φορά, να ενημερώσω το σώμα ότι σήμερα μας ήρθε έγγραφο από την ασκούσα χρέη γενικής γραμματέως της αποκεντρωμένης διοίκησης, η οποία κατόπιν καταγγελίας του ενδιαφερομένου ότι καθυστερούμε και δεν του απαντάμε, μας κουνάει το δάχτυλο γιατί δεν απαντάει ο δήμος. Όταν η ίδια η αποκεντρωμένη έκανε πάνω από ένα μήνα να διαβάσει και εν τω μεταξύ είχε προχωρήσει η διαδικασία. Εάν δεν έχουμε άλλα θέματα, εγώ δεν έχω κάτι άλλο να πω. Κύριε Πρόεδρε, τώρα δεν είναι απασχολό το σώμα, είμαστε κατά της αναβολής. Ποιοι ψηφίζουν υπέρ της εισήγησης? Κάτω τα χέρια, ποιοι ψηφίζουν κατά, ποιοι λευκό, ποιοι απαίχουν, όμως απέχεται ο κ. Τεντώμας και ο κ. Κωνσταντάρας. Πάμε στο επόμενο θέμα και ο κ. Βαφιάδης απέχει, δεν είδα χέρι. Πάμε στο τέσσερα θέμα, η κ. Σπυροπούλου έχει τον λόγο. Αφορά τον επανακαθορισμό των ορίων μεταξύ του Δήμου Αθηναίων και Φιλαδέλφιας Χαλκιδόνος. Και έχει σχέση με ένα έργο που κατασκευάστηκε κατά τη διευθέτηση του ρεύματος Ποδωνίφτη, όπου μετά από αυτή τη διευθέτηση κάποια έκταση μικρή αποδίδεται στο Δήμο της Αθήνας με σύμφωνη γνώμη και του Δήμου Φιλαδέλφιας και απλώς επικυρώνουμε αυτή τη τακτοποίηση στα όρια των δύο δήμων. Υπάρχει κανείς που θέλει, ο κ. Κωνσταντίνου. Μια λέξη, δεν θέλω να πω πολλά. Με αυτή τη διεθέτηση πρέπει να διευθετήσουμε και ποιος ασχολείται με τη συγκεκριμένη περιοχή και όταν λέμε να ασχοληθεί, αυτή τη στιγμή είναι ένας σκουμπιδότοπος που καλύστα μπορεί να γίνει ένα παραποτάμιο άλσος, αλσύλιο και πάλι λίγο. Άρα, αν περνάει σε εμάς, να το κοιτάξουμε και αυτό. Να πω συμπληρωματικά ότι τα ρέματα δεν είναι των δήμων. Δεν μπορούμε παρέμβυση. Τα ρέματα δεν των δήμων. Είναι της κεντρικής κυβέρνησης. Δεν βοηθάει κανένας. Νομίζω δεν γίνεται τώρα να βάλουμε βούρδουλα. Λοιπόν, επειδή σκάσατε τον κύριο Πρόεδρο, δεν θα σκάσετε και εμένα. Λοιπόν, ποιος άλλος επί του θέματος τέσσερα. Ο κύριος Βαρελάς και κλείσαμε. Έχει δίκιο ο κύριος Κωνσταντίνου. Εκεί πεζόταν ένα μπαλάκι που και εμείς, και η κυβέρνηση, και ο κύριος Βαρελάς, και ο κύριος Κωνσταντίνου, και ο κύριος Βαρελάς, και ο κύριος Κωνσταντίνου, και ο κύριος Βαρελάς, και ο κύριος Βαρελάς, που και ο ένας και εμείς, και δεν μιλάμε φυσικά για το ρέμα, για τη διέλευση του ποδονύφτη, μιλάμε για το κομμάτι, το οποίο είναι υπερκείμενο του ρέματος. Εκεί γινόταν λοιπόν μία μπαλά, όχι είναι δικό μου, όχι δεν είναι δικό μου, κατωσύ δεν το κάνω εγώ. Και με βάση αυτό, το οποίο ήρθε σήμερα να λύσει την πάνω μοριά, ουσιαστικά, της περίοδας της υπόθεσης, υπάρχει και το κάτω σημείο, ο κύριος Αποστολόβουλος το ξέρει και καλά εκεί πέρα το κάτω σημείο, γιατί μένει πλησίον, που και εκεί πρέπει να γίνει η οριοθέτηση των ορίων ανάμεσα στους δύο δήμους, και με ευκαιρία αυτό να προχωρήσουμε και στο επόμενο βήμα, ώστε να σταματήσει αυτή η εικόνα η οποία υπάρχει. Ευχαριστούμε κύριε Βαρελά. Κύριε Βαφιάδη, καθίστε στη θέση σας. Κυρία Διαμαντάκου, καθίστε στη θέση σας. Μη μιλάτε, σας παρακαλώ πολύ, για να τελειώνουμε. Ο κύριος Μπέης. Ωσιαστικά, γιατί πάμε να λύσουμε ποιο πρόβλημα, σε ποιον ανήκουν τα σκουπίδια, σε ποιον δήμο ανήκουν τα σκουπίδια, για να αποφασίσουμε... Όχι, η Κύτη του ποταμού άλλαξε κύριε Μπέη, η Κύτη. Ποιοι είναι τα σκουπίδια, ακούω, ακούω, εδώ πέρα, πάρ' να κάνουν, ίσως, πιανούν τα σκουπίδια δικά σου ή κάνουν. Ποιοι είναι οι πέρτης εισήγησης. Ποιοι είναι οι πέρτης εισήγησης. Ομοφόνος. Θέμα, προηγείται το θέμα 69. Γιατί θέλει απόλυτη πλειοψηφία κύριε Μπρούλια και δεν θα δώσει αναφορές στο Προεδρείο, παρακαλώ. Αντίρρηση για την παράταση μίστος της μίωσης μισθώματος του υπαριθμών εννέα καταστήματος που βρίσκεται στην οδό Σεβαστουπόλεως 135 της μισθότριας Κοντού Μουστάκη Φωτούλας. Κατά 20% για ακόμα ένα έτος. Μέχρι 36 του 17. Υπάρχει αντίρρηση. Εγκρίνετε ομοφόνα. Επαραιερχόμεθα στο θέμα... Το 5, 6, 7 κρατείτε, θα συζητηθεί σε λίγο, κρατείτε, για να έρθει ο κύριος Πρόεδρος. Το θέμα 8 αναβάλλεται. Το θέμα 9, δωρεάν παραχώρηση χώρου έγκριση εντός του πρώτου κοιμητηρίου για την Δοκουμέντα 14. Μάλιστα. Παρακαλώ. Παρακαλώ. Η κυρία Ζαφυροπούλου. Μάλιστα. Θέμα πρόταση συνεργασίας στην Δοκουμέντα 14 με τον Δήμο Αθηναίων για παρουσίαση του έργου Καμπάνια Ψηθήρων. Δωρεάν παραχώρηση χώρου εντός του πρώτου κοιμητηρίου... Τα είπαμε κυρία Ζαφυροπούλου, τα είπαμε αυτά. Μάλιστα. Μάλιστα. Μπράβο. Η Δοκουμέντα... Έχετε κάτι όση εισήγηση, έχετε κάτι εκτός εισήγησης. Δύο λεπτά. Ναι, αλλά αυτά τα είπαμε. Λοιπόν, ναι. Η Δοκουμέντα, καταρχή να πούμε τι είναι. Δε θέλετε να... Ξέρετε το Δημοτικό Συμβούλιο ότι η Δοκουμέντα έχει επανειλημμένος της. Λοιπόν, άρα ζητά από το Δήμο Αθηναίων τη δωρεά παραχώρηση χώρου εντός του πρώτου κοιμητηρίου για την εγκατάσταση τεχνολογικού εξοπλισμού... με σκοπό την παρουσίαση του έργου καμπάνια ψηθείρων από τον θεατρικό καλλιτέχνη Πόπερ από τις 24 του 17 έως 17 εβδόμου του 17. Ως η εισήγηση, ευχαριστούμε, κυρία Ζαφυροπούλου. Η κυρία με ζήτησε να μιλήσει. Είναι η κοινοτική Σύμβουλος. Σας ζητώ συγγνώμη. Πρόεδρος της Δεύτερης Κοινότητας. Όπως ξέρετε, εμείς ψηφίζουμε στο θέμα δύο φορά τη Δεύτερη Κοινότητα. Αλλά δυστυχώς δεν είχαμε ενημερωθεί και καιρός και δεν έχουμε απόφαση Συμβουλίου. Επομένως, θα πέχω από την ψηφοφορία. Ωραία. Ο κ. Σοφιανός. Τώρα, κοιτάξτε, πρέπει να βάζουμε κάποια όρια. Δεν μ' αφήστε. Εντάξει, μάμα συγχωρείτε, ακούσαμε και έχουμε και το συγγεντικό. Στο νεκροταφείο την ντοκουμπέντα. Να κάνουμε έργο ψηφίρων στους νεκρούς. Του κυρίου, του κυρίου με συγχωρείτε δηλαδή, γιατί εντάξει, κάποια πράγματα του κυρίου Πόπελ. Στο πρώτο νεκροταφείο, μέσα στα μνήματα, θα κάνουμε τεχνικές εγκαταστάσεις. Ναι. Διάβασα το συγγεντικό κυρία Ζαφυροπούλου, το διάβασα το συγγεντικό. Αναλυτικό είναι. Για τέσσερους μήνες, στο πρώτο νεκροταφείο, τι θα γίνεται. Κάποιες ώρες το απόγευμα, οι οποίες θα μεταδίδεται ψηφιριστά το έργο. Μα σας παρακαλώ το διάβασα κυρία Στάσισμα. Ωραία. Μπορώ να μιλήσω εγώ κυρία Ζαφυροπούλου. Ναι παρακαλώ. Εγώ δεν βάζω ερωτήματα σε εσάς. Μα δεν αφήνετε. Λέω θε βάζω. Καταρχήν, μπορώ να μιλήσω. Όχι κυρία Ζαφυροπούλου, σας παρακαλώ πολύ και όλους. Ισυχία, ησυχία, ο κύριος Σοφιανός, ο κύριος Γενικός και μετά ποιος άλλος θέλει να μιλήσει. Κύριε Σοφιανέ συνεχίστε σας αυτό συγγνώμη. Και εγώ ζητάω συγγνώμη κύριε Πρόεδρε γιατί ένα τέτοιο θέμα συζητάμε ενώ δεν έπρεπε ποτέ καν να έρχεται. Λέμε εντάξει οι ντοκουμέντα όλα αυτά αλλά το πρώτο νεκροταφείο και τα νεκροταφεία ας τα αφήσουμε έξω από την τέχνη των ψηθείων και ας αφήσουμε τους νεκρούς και τους συγγενείς την ησυχία τους. Ο κύριος Γενικός, ο κύριος Γενικός. Εγώ το μόνο που έχω να πω είναι ότι οι ντοκουμέντα είναι, γνωρίζετε όλοι, μια πολύ μεγάλη επιτυχία για το Δήμο της Αθήνας και ένα πολύ σημαντικό πολιτιστικό γεγονός. Επίσης να πω ότι νομίζω ότι ο πολιτισμός δεν κρίνεται και δεν αξιολογείται και η καλλιτεχνική έκφραση. Από εκεί πέρα είναι δεδομένο ότι η κυρία Ζαφεροπούλου και οι υπηρεσίες φρόντισαν και με ρίμνησαν να γίνει όλη η εκδήλωση με τρόπο μη ενοχλητικό προς τους περίοικους, δηλαδή τους συγγενείς των θανόντων και όχι για τους θανόντες. Συμπληρωματικά σε αυτά που είπε ο κύριος γενικός, να πούμε ότι σε όλα τα μεγάλα νεκροταφεία του κόσμου γίνονται ξεναγήσεις. Κάποιες φορές γίνονται και στο πρώτο κημητήριο το δικό μας και θα έπρεπε να είναι και πιο τακτικά, γιατί ακριβώς για να αναδεικνύουμε τα έργα τέχνης. Αυτό που προτείνεται να γίνει είναι πολύ λιγότερο επιβαρεντικό από μια ξενάγηση, που θα είναι μπροστά ο ξεναγός και θα λέει το έργο τάδε, κοιμωμένη του χαλέπα, δεν ξέρω ο γωτή. Και επειδή η τέχνη πάντα είναι υποκειμενική, εντάξει, είναι άποψη του κ. Σοφιανού, δεν νομίζω ότι σε καμία περίπτωση προσβάλλεται ο χώρος, θα ακούγονται λογοτεχνικά κείμενα, χαμηλόφωνα, που κατά την προσωπεκή μου πάλι υποκειμενική άποψη, ταιριάζουν απόλυτα με το χώρο αυτό. Απλώς προς επίρρος είναι αυτό που είπε η κυρία Παπαχελά, συνεχώς γίνονται διάφορες τέτοιες εκδηλώσεις, χωρίς δοκουμέντα ή οτιδήποτε, στο περίπτωπο Πέρλασσες, που γίνεται συνεχώς αυτό. Η κυρία πρώτον ο Ταρίου. Απλώς να συμπληρώσω σε όλα αυτά, ότι διάφορα καλλιτεχνικά δρόμενα και ελληνικά θέματα τέχνης, μπορούν να εκφράζονται παντού και στους χώρους των νεκροταφείων, δεν είναι προσβολή σε κανένα και μάλιστα είναι πάρα πολύ σημαντικό ακόμα και η ξενάγγεση που λέγαμε σε γλυπτά, όπως του χαλεπά, δεν είναι θέμα λοιπόν σεβασμού και η τέχνη μπορεί παντού να υπάρχει. Με αφορμή μόνο και μόνο τη συζήτηση, να ενημερώσω το σώμα ότι κυκλοφόρησε ένα βιβλίο εκπληκτικό σε σχέση με το πρώτο νεκροταφείο. Ένα δευτερόλεπτο είπα, πρόταση είπα, είναι μια κουβέντα κύριε Σοφιανέ, επιτρέψτε μου. Η μία από τους δύο συγγραφείς είναι η κυρία Μαρία Δανίλ, εργαζόμενη του Δήμου. Προτείνω προς τον Πρόεδρο να φροντίσει να έρθουν κάποια βιβλία από αυτά, να έχουμε μία καλύτερη εικόνα και εμείς για το πρώτο νεκροταφείο και να μην πάμε μόνο για την ντοκουμέντα. Το θέμα είναι ευρύτερο από ότι ένα πρόβλημα είναι ως νεκροταφείο. Γενικά να ξέρετε τι πιστεύω, οι νεκροί είναι κομμάτι των ζωντανών. Δεν μπορούμε να αποκόβουμε τους νεκρούς από τους ζωντανούς, γιατί όταν σαν να αποκόβουμε εμείς τους ζωντανούς από τη ζωή μας. Αλλά αυτό είναι το ευρύτερο φιλοσοφικό. Ας πάρουμε το πρακτικό μας το πρώτο νεκροταφείο. Πρώτο νεκροταφείο, δεν είναι απλώς ένα νεκροταφείο, είναι ένα μουσείο. Και πάντα σκεπτόμαστε και προβληματιζόμαστε πως να κοπεί από τη λειτουργία του νεκροταφείου και να παραμείνει μόνο ένα μουσείο της πόλης των Αθηνών. Σαν καλλιτεχνική έκφραση των Ελλήνων, της ελληνικής κοινωνίας, γιατί είναι αγάλματα εκεί πέρα έκφρασης των ικανωτήτων της ράτσας μας. Μιλάω για ράτσα, γιατί σήμερινη εποχή πέτει ρόλο να μιλάς για τη ράτσα σου, αν θέλουμε να τη σώσουμε. Και καημόνι μας είναι να το προβάλουμε παντού. Και τώρα αυτό το ντοκουμέντα, η εταιρεία έρχεται από το εξωτερικό, θα κάνει το καλλιτεχνικό της και δια μέσου αυτού, θα δουν και οι Ευρωπαίοι ότι στην Αθήνα έχει πολλά περισσότερα από μόνο ένα παρθενώνα. Γιατί αυτό που συγκάθηκα παρθένουμε, δεν έχουμε τίποτα άλλο να δείξουν παρά μόνο παρθενώνα, ό,τι είχαν χτίσει οι παλιοί προγονείς μας. Οι νεοέλληνες δεν φαίνεται πουθενά να έχουν κανένα έργο. Αυτό το πρώτο νοκοταφείο είναι έργο των νεοελλήνων και πρέπει να φαίνεται, γιατί έτσι αλλιώς είναι η ζωή μας. Ευχαριστώ πολύ. Αυτό κύριε Πέη, η κυρία Ζαφεροπούλου έχει το λόγο. Καταρχήν θα ήθελα να εξηγήσω ότι πρόκειται για ηχογραφημένα κείμενα που συνθέτουν την ψιθυριστή ιστορία της κάθε πόλης, μέσα από τις αφηγήσεις σημαντικών προσώπων και χωρών. Το έργο στοχεύει στην παρουσίαση αφηγήσεων και στην καλύτερη πληροφόρηση για ιστορικά πρόσωπα, που πέρασαν και συνδέθηκαν με την κάθε πόλη. Το ηχητικό υλικό θα επαγγέλλεται ψιθυριστά στα ελληνικά αλλά και τα αγγλικά, η μετάδοση των οποίων θα προαγματοποιηθεί από μεγάφωνα σε διάφορους χώρους της Αθήνας στο πρώτο κοιμητήριο. Ζητά από τον δήμο, λοιπόν, την παραχώρηση. Θα γίνεται ορισμένες ώρες, πιθανώς θα είναι τις καθημερινές μέρες από 17 μέχρι και 20, το Σάββατο από 15 έως 8 και την Κυριακή από τις 14 έως τις 20. Οι μεταδόσεις του ηχητικού υλικού αρχείου δεν θα πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια λημοσύνων τελετών. Λοιπόν, πού είναι το άσχημο για την πόλη μας και είναι η πρώτη φορά που βγαίνει από τη Γερμανία και μετά είμαστε εμείς η Ελλάδα. Κυρίε Δραγουμένο, είτε κλείσαμε, έκλεισε η κυρία Ζαφεροπούλου, μια λέξη όμως, ναι, να πείτε. Κοιτάξτε, ρώτησα ποια θέλουν να μιλήσουν, μίλησε η κυρία Ζαφεροπούλου να κλείσει το θέμα. Να το ανοίξουμε πάλι. Ναι, κυρία Δραγουμένη, για μισό ώρα αυτό όμως. Είχα την εντύπωση ότι εσείς ήσασταν άθεοι και ότι η θρησκεία είναι το όπιο του λαού και πώς ξαφνικά υπερασπίζεται τη μεταθάνατο ζωή και τη θεία λειτουργία. Μου κάνει εντύπωση. Κύριε Βαφιάδη, τι θέλετε εσείς τώρα. Με συγχωρείτε κύριε Προεδρεγόδη, με δημοτικό σύμφωνος δεν μπορώ να μιλήσω. Με συγχωρείτε πάρα πολύ, αλλά κάναμε κατάλογο, μιλήσαμε, έκλεισε η συγχείρηση, τελείωσατε. Μα ζήτησα να μιλήσω και δεν μου απευθύνατε. Κύριε Βαφιάδη, νομίζω ότι θα το κλείσουμε τώρα. Ένα λεπτό, μισό λεπτό, παρακαλώ, παρακαλώ. Ήταν ενδιαφέροντα πράγματα αυτά που άκουσα από τους συναδέλφους, όλες οι προτάσεις, η περιήγηση που πρέπει να γίνει στο πρώτο νεκροταφείο. Έχουμε και το δεύτερο, έχουμε και το τρίτο. Το πρόβλημα στα νεκροταφεία γραπτής, δεν ξέρετε ποιο είναι, ότι πηγαίνει κόσμος, χιλιάδες κάθε μέρα, και από τα τρία νεκροταφείας. Άλλο θέμα βάζετε κύριε. Η πράταση είναι αυτή που κάνω και δεν μπορεί να μετακινηθεί. Άνθρωποι ηλικιωμένοι δεν μπορούν να μετακινηθούν. Καλό είναι λοιπόν, πρώτα στην δικιά μας είναι, να υπάρξουν ορισμένα οχήματα μέσα στα νεκροταφεία, να μπορούν να μετακινούνται οι άνθρωποι και αυτό είναι το βασικότερο. Λοιπόν, δεν είστε ψηφοφορία συν άρβοι, ποιοι ψηφίζουν υπέρ συνάδελφοι. Νομίζω ο ΜΟΦΟ να εκκρίνεται. Όχι. Ποιοι ψηφίζουν υπέρ. Πάλι να ψηφίσουμε, να μετρήσουμε. Μετρήστε. Μετρήσατε. Ποιοι ψηφίζουν κατά. Δύο κατά, από τη λαϊκή συσπήρωση. Από εχεί λέει η δεύτερη κοινότητα. Η δεύτερη κοινότητα. Με έχει παρακαλέσει η κυρία Τζαφυροπούλου, επειδή έχει ένα πρόβλημα και πρέπει να πάει στο νοσοκομείο, μήπως μπορούσαμε να δούμε γρήγορα τα θεματά της και μετά να επανεύθουμε στη σειρά. Δεν θα μας κρατήσει πολύ. Θα είναι γρήγορο αυτό. Λοιπόν. Πρόκειται για παρατάσεις. Από το 73 έως και το 80, 73 έως και 80, 74, 75, 76, 77, 78 είναι όλα θέματα να φορούν παρατάσεις. Πρόκειται για το πρώτο κοιμητήριο, υπάρχουν τάφοι. Κυρία Τζαφυροπούλου να μην κουράζουμε, επειδή θέλεις να φύγεις κι εσύ. Όσοι σηγήσεις είναι να δοθούν οι παρατάσεις στον κόσμο. Και οι ψηφίζουν στο 73 όσοι η σήγηση. Μάλιστα. Ψηφίζουν το 74. Όσοι σήγηση. Κύριε Πρόεδρε. Δεν ξέρεις ότι είναι ανοιχτή πόλη. Εμείς είμαστε αποθύ για όλα. Έχουμε κάνει δήλωση ότι δεν θα ψηφίσουμε τίποτα, αν δεν προηγηθεί ηλεκτρονική καταγραφή και λειτουργία αυτού του ζητήματος. Ευχαριστώ. Τα ψηφίζουμε μόνο που θέλουμε να ρωτήσουμε για το 79. Ενώ σε όλα λέει με την καταβολή των αναλογούντων τελών, στο 79 δεν περιγράφεται αυτό. Τι συμβαίνει? Γιατί δεν το έχετε γράψει. Εντάξει. Και η δευκρινήση από την κυρία Ζαφυροπούλου. Ψηφίζουν υπέρ όλοι εκτός από την ανοιχτή πόλη που απέχει. Εντάξει. Λοιπόν, κυρία Ζαφυροπούλου μπορείς να φύγεις. Επανερχόμαστε στην άρθρη στο 5, 6 και 7 που είχαμε αφήσει. Το 5 θέμα είναι η έγκριση, πρώτον, για τον ορισμό τακτικών και αναπληρωματικών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δημοαθηναίων, δεύτερο, εκλογή προέδρου και αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και τρίτον, ορισμό θετίας του Συμβουλίου. Από τη μεριά του δημάρχου προτείνονται τα εξής μέλη, τακτικά μέλη. Κωνσταντίνος Μπιτζάνης, ο οποίος προτείνε και για πρόεδρος. Άβα Χαλκιαδάκη, η οποία προτείνεται και για την πρόεδρος. Αθανάσιο Τσιούρας, Ηλίας Βλαχάκης, Βασίλης Μηνούδης, Φιλίμων Βαφιάδης, Ηλεάννα Τούντα, Ελένη Ζαχαροπούλου, Κώστας Τσαούσης. Αυτή είναι η τακτική, οι αναπληρωματικά μέλη, αυτή η μεριά της δημοδικής αρχής. Ηλίας Λιμπερόπουλος, Περικλής Ιακοβάκης, Δημοσθένης Ταμπάκος, Εριφύλη Μαγονίτη, Μαρία Φλόρου, Κώστας Κοντογιάννης, Ιωάννης Ποντοψάλτης, Λαρίσα Βέργου, Γιώργος Φούτας, Μάρθα Φλωράτο. Εννοείται στους εννιά τακτικούς θα προσθεθεί και το ένα μέλος που είναι εκπρόσωπος των εργαζομένων. 10. Απομένουν 5 θέσεις, οι οποίες θα καλυφθούν ανάλλαξη από την αντιπολίτευση. Όχι, ανάλλαξη, όταν λέω θα κάνετε από μία πρόταση, νομίζω... Κύριε Πρόεδρε, εμείς θα περιοριστούμε στον 1, στη μία πρόταση. Στον 1, εντάξει, κάθε παράταξη θα καλυφθεί. Για να έχουμε ένα πλουραλισμό. Απλώς θέλω να πω ότι και ως παράταξη ανοιχτή πόλη και προσωπικά, θέλω να ευχαριστήσουμε τον Στάθη τον Βρογόσι που δίνει σε αυτό το διάστημα ως εκπρόσωπος της παράταξής μας στον Οπανδά για τη στάση του, για το ήθος του, για τη στεναρότητα που αντιμετώπισε τα ζητήματα. Γνωρίζει πάρα πολύ καλά τους λόγους για τους οποίους δεν μπορούμε να τον προτείνουμε και δεν έχουμε καμία σχέση με αυτά τα ζητήματα. Η προσωπική μας εκτίμηση παραμένει, είναι θέμα πολιτικής της παράταξής μας και προτείνουμε για τακτικό μέλος τον κ. Βασίλη Δασκαλόπουλο και αντιπρόεδο και αναπνευματικό τον κ. Κώστα Βαγγελίδη. Βασίλης Δασκαλόπουλος και Κώστα Βαγγελίδης. Είναι πάρα πολύ γνωστή και η δύο, τους ξέρει και η κ. Παπαχελά. Από την πλευρά του Αθήνα Μπορίς προτείνουμε τον κ. Κωνσταντίνο Τσόλο. Ως τακτικό μέλος. Προχωράμε η λαϊκή συσπήρωση. Το κ. Στρατή Δουνιά. Από την παράδαξη του κ. Κακλαμάνη. Προτείνουμε για τακτικό μέλος τον κ. Μοσχονά Άγγελο και αναπληρωματικό μέλος την Ψαθά Εκατερίνη. Και καλά είναι να το λέγατε από την Αρχινέ. Θα το πούμε όμως. Και υπάρχει και η πέμπτη θέση. Εδώ δεν είναι ο κ. Σαβραμίδης και δεν είναι ο κ. Καπανάρος. Να συμπληρωθεί. Θα μας στέλνουν τα ονόματα. Εξοδοθείτε το Προεδρείο. Να επικοινωνήσει με τις παρατάξεις. Να δοθεί ένα όνομα. Το πέμπτο. Και αν έχετε αναπληρωματικούς να μας πείτε και τους αναπληρωματικούς. Ο κ. Σαξαλός το είπε. Καρά Μαρούλ. Κύριε Πρόεδρε, η πρόταση του κ. Λάμπρου, που αφορά την αναπληρωματική, επειδή πρόκειται περί μιας εξαιρέτου κυρίας, δικηγόρου, πολύ συγκροτημένης, ίσως θα μπορούσε να αντιστραφεί και να γίνει τακτική και αναπληρωματική κάποιος άλλος. Πρόκειται περί ενός εξαιρετικού ανθρώπου πραγματικά, δικηγόρου. Πρόταση καλό. Δεν μπορώ να μιλάω. Ναι, μπορείτε κ. Ξελεύε. Αλλά μιλάτε για την πρόταση. Δεν αντιλέγω. Δεν συγκρούω με. Δεν λέω κάτι κακό. Νομίζω ο κ. Λάμπρου εμέγει στην πρότασή του. Ο κ. Μέισεκ το λόγο. Κύριε Πρόεδρε, κάνω μια πρόταση. Πρόεδρο, να εκλέξουμε ερετό να ορίσουμε, γιατί είναι ανεπίτρεπτο, πρώτη φορά στο Δήμο Αθηνέων, ένα δημοτικό οργανισμό, στο οποίο είναι υπηρεσία του Δήμου Αθηνέων, παλάθυμα είναι, δεν είναι αυτονομια εταιρεία, να μην ορίζεται ένας ερετός δημοτικός Σύμβουλος Πρόεδρος. Δεν ξέρω αν είναι και νόμιμο. Αυτό είναι θέμα αρχής πλέον και νομιμότητος. Και υπάρχει και ένας άγραφος νόμος, ποτέ στο Δήμο Αθηνέων δεν ορίσει καν άνθρωπε μη εκλεγμένοι, μη ερετή. Είναι άγραφος νόμος στις έννοιες της τοπικής αυτοδιοίκησης και του Δήμου Αθηνέων στην ιστορία. Δε θέλω επίσης σοβαρό. Αποφασίζουμε να απαλλάξουμε το προηγούμενο μέχρι τώρα δικαιητικό Συμβούλιο από τις εφήνες του. Αφού εκλέγουμε πάλι το ίδιο, σημαίνει το απαλάθμι. Όχι, δεν είναι το ίδιο κύριε Παϊόλο. Οι περισσότεροι είναι το ίδιο. Μερικές εξαιρέσεις υπάρχουν. Άρα ή δεν το απαλάσσουμε, οπότε αυτοί που υπήρχαν, δεν μπορούμε να τους εκλέξουμε, αποφασίζουμε και τους απαλάσσουμε, για να μην λέμε ότι μόνο ο Πρόεδρος έφταγε για τη Ρόδα. Εντάξει, για να μιλάμε σταράτα. Ευχαριστώ κύριε Παϊ, να πω ότι νομικά δεν υπάρχει πρόβλημα ορισμού Προέδρου μη Ερετού. Αυτή η δυνατότητα υπάρχει. Συνεχίζουμε τη διαδικασία η οποία λέει ότι, καταρχήν αποδεχόμαστε, όπως ακούσαμε, υπάρχουν προτάσεις για τακτικά και αναπληρωματικά μέλη. Ποιοι ψηφίζουν υπέρ. Νομίζω είναι ομόφωνα. Όχι, όχι. Ποιοι ψηφίζουν κατά. Ποιοι ψηφίζουν λευκό. Λευκό. Κύριε Μπέι. Κατά κύριε Μπέι. Πάμε να... Κύριε Πρόεδρε Παστούπη. Ναι. Μια αποχείο κύριος Κωνσταντίνου. Κύριε Πρόεδρε, θέλω να πω ότι έχω την εντύπωση, εγώ μιλώ πάντως μερικές φορές που δεν κάνει, αλλά γιατί υπάρχουν πρακτικά και μένουν τα πρακτικά και μετά υπάρχουν φυσιοδύφες που λένε έως τα πρακτικά. Υπάρχει ένα ζήτημα. Τα συμβούλια απαλλάσσονται με τον ισολογισμό. Εντάξει, δεν απαλλάσσονται. Γιατί κάθε χρόνο... Ναι, πολιτικά βέβαια. Πολιτική απαράγη. Έχετε δίκιο. Πολιτικά και ηθικά έχετε δίκιο. Να ξεκαθαρίσουμε όμως γιατί τα πρακτικά είναι αμήλικτα. Συνεχίζουμε τη διαδικασία γιατί η θέση του Προέδρου προτείνεται, όπως σας είπα, από τη Μεργά της Δημοτικής Αρχής ο κύριος Μπιτζάλις. Και οι ψηφίζουν υπέρ. Κάτω τα χέρια. Μετρήσαμε έτσι. Ποιοι ψηφίζουν κατά? Ο κύριος Μπέις και ο κύριος Βαθιάδης. Ποιοι ψηφίζουν λευκό? Λευκό. Η ανοιχτή πόλη. Και απόχει? Μία απόχει ο κύριος Κουστοντίνου. Πάμε για τη θέση του Προέδρου. Ποιοι ψηφίζουν υπέρ, προτείνεται η κυρία Χαλκανδάκη ή άλλα? Χαλκανδάκη. Άννα. Κάτω τα χέρια. Και οι ψηφίζουν κατά. Ένα ο κύριος Μπέις. Λευκό. Αποχές. Μία απόχει ο κύριος Κουστοντίνου. Άρα τελειώσαμε με το θέμα πέντε. Ο κύριος Σαξελός. Προέδρε, εμείς ψηφίσαμε λευκό, διότι με πολύ μεγάλη δυσπιστία βλέπουμε ότι το ίδιο πρόσωπο συγκεντρώνει μία εξουσία στον Οπανδά και συγχρόνως είναι και διευθύρων σύμβουλος στην Τεχνόπολη. Αυτό επειδή δεν έχει ξανασυμβεί, δεν γνωρίζουμε αν μπορεί να ευδοκιμήσει ο σχήμα, αν μπορεί να λειτουργήσει. Αυτό θα το δείξει η πράξη. Γι' αυτό και ψηφίσαμε λευκό. Δεν ψηφίσαμε ούτε κατά, ούτε αποχεί. Ψηφίσαμε λευκό να αποδείξει η πράξη αν αυτά τα σχήματα μπορούν να ευδοκιμήσουν. Ευχαριστώ πολύ. Να διευκρινίσουμε ότι ο πρόεδρος και το αντιπρόεδρος εκλέχτηκαν, όπως είπα εισηγετικά. Πάμε στο επόμενο θέμα. Η θητεία τους μέχρι τη λήξη της δημοτικής αρχής. Ομόφωνα, νομίζω, δεν έχει κανείς εντήρηση. Η οποία αλλήγει τέλος Δεκεμβρίου ή 31 Δεκεμβρίου. Γιατί ακούστε και κάτι τέτοιο. Πάμε στο έξι θέμα. Εξαρτάται πότε θα γίνουν οι εκλογές. Συνάδελφοι, συνάδελφοι. Να βοηθήσουμε εδώ γιατί έχει ονόματα, μπλεκόμαστε. Τι εκλογές να γίνουν το 18. Τι είναι Φαβιάρδη. Μέχρι τέλους είπαμε, μέχρι τη λήξη της θητείας της δημοτικής αρχής, που προσδιορίζεται εκ του νόμου, δεν έχουμε. 31 Ογδόου του 19. Πάμε στο έξι θέμα. Έκριση για την εκλογή μέρων του Διοικητικού Συμβουλίου του Υδρύματος Δημοτικόγραφοκομίου Αθηνών και δεύτερον τον ορισμό της θητείας αυτού και του Προέδρου. Προχωράμε. Από την εργά της δημοτικής αρχής προτείνεται για τον Δημοτικόγραφοκομίο η κυρία Γιαννοπούλου και ως Πρόεδρος. Η κυρία Γιαννοπούλου Καλλιόκη. Η κυρία Βασιλίου Χριστίνα και ως Αντιπρόεδρος. Η κυρία Μαρία Γιωπούλος μέλος, η κυρία Σιδερή Δήμητρα Ζώα, η κυρία Γιωπούλος μέλος, η κυρία Σιδερή Δήμητρα ως μέλος, η κυρία Αγνή Ζακοπούλος μέλος, η κυρία Μητροπούλου Κατσίκη-Γερασιμούλα Μίνα ως μέλος και ο κύριος Μπάκας Βασίλιος ως μέλος. Δηλαδή ένα, δύο, τρία, τέσσερα, πέντε, έξι, εφτά. Μένουν δυο θέσεις σκενές, οι οποίες θα συμπληρωθούν από την εργά της αντιπολίδευσης. Εδώ δεν έχουμε ανάπτυροματικούς, έτσι, να το δευκρινίσω. Ναι, κύριε Αξιλώα, έχετε το λόγο. Εμείς, κύριε Πρόεδρε, ήταν στην πρόταση της πρώτης θητείας από τον κύριο δήμαρχο, η κυρία Πρωτονοταρίου. Δεν, βεβαίως, τώρα που έγινε δημοτικής σύμβουλος, δεν μπορεί να είναι μες στην πρόταση. Κατά συνέπεια, θα παραμείνουμε στην πρόταση της κυρίας Αθηνάς Φωθιαδάκη, πυρηνικής ιατρού, η οποία ήταν και στην προηγούμενη θητεία και ζητούμε να είναι και στην επόμενη. Παραμένουμε, εμείς παραμένουμε στην πρόταση του κυρίου Σπυράκου, που ήταν και στην προηγούμενη διοίκηση. Άλλη πρόταση υπάρχει από τη λαϊκή Σπύρος. Κύριος Πρόεδρε, εμείς δεν θα προκαλέσουμε ψηφοφορία μεταξύ της μοιοψηφίας, αλλά θεωρούμε απαράδεκτη την πρόταση του δημάρκου. Δεν μπορεί, στην προηγούμενη θητεία, οι αντιπολίτευστοι είχε περισσότερες θέσεις σύμμενα τον εργαζόμενο. Ήταν 7-4 αν θυμάμαι καλά, ήταν 3 από τη μοιοψηφία, τώρα πάει 2. Αυτό ο Καλλικράτης λέει, τουλάχιστον 2. Δεν μπορώ να καταλάβω στους 11, γιατί θέλει να έχει τους 7 ο δήμαρχος και τους 8 και καταστρατηγεί και το 3-5, που είναι της εκλογής, πώς, στους πόσους. Στους 9 είναι. 9 μελές είναι. 1 λεπτό, δεν ξέρω αν είναι 9. Δεν έχει εκπρόσωπο των εργαζομένων. Έχει, ναι. 10, 10 και ένα 11, ναι. Τότε είναι 3 για την Αντιπολίτευση, κύριε Πρόεδρε. 7. Όχι, είναι ένας. Κάτσε να διευκρινήσουμε. Πόσοι είναι οι προτάσεις του κυβουλίου? Είναι 1 λεπτό. Στην άλλη, ο δήμαρχος μετάφεσε και εμένα. 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7. Είναι 3 λεπτό. Είναι επομένως, ναι. Θα προτείνουμε και εμείς. Θα προτείνουμε και εμείς την κυρία Μπενάτου που ήταν στο προηγούμενο συμβούλιο. Λοιπόν, πάμε στη ψηφοφορία. Ποιοι ψηφίζουμε για την εκλογή του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημοτικού Βρεφοκομείου, όπως διαμορφώθηκε από την πρόταση δημάρχου και τις προτάσεις των παρατάξεων. Ομόφωνα να το πω. Με μία αποχή. Το κ. Κωνσταντίνου, μία αποχή. Και ορίζεται εδώ ως πρόεδρος και αντιπρόεδρος. Ως πρόεδρος μεν η κυρία Γιαννοπούλου Καλιόπη και ως αντιπρόεδρος η κυρία Βασιλίου Χριστίνα. Εκκρίνονται και αυτά. Κι αν και ορίζονται από τον δήμαρχο. Πάμε στο εφτά θέμα. Έκριση για την εκλογή μερών του Δημοτικού Συμβουλίου του Ιδρύματος με την υπονομία Κέντρο Υποδοχής Αστέγων και Αλληλεγγύης, Δήμο Αθηνέων και δεύτερον ορισμός θητείας του Δημοτικού Συμβουλίου. Συγγνώμη, στο προηγούμενο θέμα, στο έξι δεν ορίσαμε θητεία. Η θητεία είναι όπως και στο προηγούμενο θέμα με τη λήξη της δημοτικής αρχής, της θητείας της δημοτικής αρχής. Επομένως πάμε στο έβδομο θέμα. Στο έβδομο θέμα για τον Κυαδά ο κύριος δήμαρχος προτείνει. Κύριε Πρόεδρε, κύριε Πρόεδρε, ένα λεπτό, ένα λεπτό στο προηγούμενο, μια στιγμή, πάμε στο προηγούμενο να κλείσουμε τα μικρόφωνα μόνο. Άρα ορίζεται ο Πρόεδρος και ότι ο Πρόεδρος θα εκλεγεί από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δημοτικού Ρεφορκομείου. Πάμε στο έβδομο θέμα. Από τη μεριά του δημάρχου για το Δημοτικό Συμβούλιο το Κυαδά προτείνεται η κυρία Ελένη Κατσούλη ως Πρόεδρος. Ορίζεται και Πρόεδρος. Η κυρία Φούτζουλα Μίνα, μέλος. Ο κυρίος Παναγιωτόπουλος Τάκης, μέλος. Ο κύριος Κουμεντάκος Γεώργιος, μέλος. Ο κύριος Μιλωνάς Νίκος, μέλος. Η κυρία Μπάρκα Βασιλική ως μέλος. Η κυρία Γαζή Ευαγγελία, μέλος. Και η κυρία Ματζαβίνου Ελένη, μέλος. Δηλαδή έχουμε εδώ 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8. Λοιπόν, νομίζω ότι μένουν 2. Πόσο είναι Ελένη? Ένα λεπτό. Είναι δύο τα μέλη της αντιπολίτευσης. Ωχτώ είναι εδώ. Συγγνώμη, ένα λεπτό να το δούμε λίγο. Είναι δύο τα μέλη της αντιπολίτευσης. Είναι δύο τα μέλη της αντιπολίτευσης. Είναι δύο τα μέλη της αντιπολίτευσης. Είναι δύο τα μέλη της αντιπολίτευσης. Είναι δύο τα μέλη της αντιπολίτευσης. Όenting στην Αλφη. Τώρα υπάρχει ένα θεμό. Υπάρχει ένα πρόβλημα εδώ. Όντως, να το κρατήσουμε λίγο να συννοηθούμε. Να το κρατήσουμε να συνοηθούμε στην άλφη. Παρακαλώ πάρα πολύ, μέχρι να έρθει ο κ. Πρόεδρος. Κρατείτε το θέμα 10. Και κρατείτε, σας ζητώ συγγνώμη, αλλά θέλω να κρατηθεί εγώ, διότι θέλω να ομιλήσω επ' αυτού. Και επειδή η κ. Δασκαλάκη μου έχει απαγορεύσει να ομιλώ από άμβονος, ορίστε, πέντε λεπτά να κατέβει έναν ανέβειο πρόεδρος. Θα το κάνουμε αμέσως. Κ. Κωνσταντίνο, αμέσως θα το κάνουμε. Κ. Πρόεδρο, μην αργήσετε. Το θέμα 11. Έγκριση για τα μετάβαση του δημάρχου στο Κέμπριτ της Μασαχουσέτης προκειμένου να συμμετέχει στο συνέδριο του Πανεπιστημίου του Χάρβατ και διάθεση σχετικής πίστοσης. Παρακαλώ, ποιοι είναι υπέρ. 10 έως 12 Απριλίου κ. Μπέι. Ποιοι είναι υπέρ. Υπέρ 20. Ποιοι είναι κατά. 1, 2, 3, 4, 5 και εγώ 6. 6 κατά. Ποιοι είναι από χ, ποιοι είναι λευκά, προχωρούμε. Θέμα 12. Έγκριση για τη μετάβαση του κυρίου δημάρχου και ενός ακόμη εκπροσώπου του Δήμου Αθηναίων στις Βρυξέλλες από 21 έως 24 Μαρτίου του 17 προκειμένου να συμμετέχουν στην 122η Ολομέλεια της Επιτροπής των Περιφεριών και τη διάθεση σχετικής πίστοσης. Παρακαλώ μη μιλάτε. Ποιοι είναι υπέρ. Θα μετρήσω. Σηκώ στα χέρια. 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, το έχω πει τρεις φορές κύριε Βαφιάδη. 18, 19, ορίστε. Το 12 αποσύρεται. Ποιος το είπε. Παιδιά δεν έχουν. Δεν μου είπε κανείς τίποτα εμένα. Τέλος πάντων ας ψηφίσουμε και άμα αποσυρθεί να μην πάει. Ποια να σας πω τώρα. Δεν μας είπε κανείς τίποτα. Κύριε Πρόεδρε συγνώμη λίγο για να καταλάβω. Θέμα εδώ κύριε Βαφιάδη. Μισό λεπτό κύριε Πρόεδρε. Οι προτάσεις που έγιναν για τον Κιάδα. Εμείς δεν μας διήθηκε πρόταση από τον Πρόεδρο. Κύριε Βαφιάδη συγνώμη. Θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι δεν παρακολουθείτε τη συνεδρία. Ναι πράγματι. Να σας ενημερώσω, κλείστε το μικροφωνό σας. Κατέβηκε ακριβώς, υπήρχε ένα μπέρδεμα με τα ονόματα. Κατέβηκε ο κύριος Πρόεδρος να συνεδοηθεί και επανέρχεται να συστηθεί το θέμα. Ευχαριστώ πάρα πολύ. Και έχουμε φύγει από αυτό το θέμα. Θέμα 12. Παρακαλώ η κυρία Στρατηγάκη να προσθέσετε επί του θέματος 12. Στο 12 είμαστε κυρία Στρατηγάκη. Στο θέμα 12 ποιοι είναι υπέρ. Κύριε Αποστολόπουλε τα χέρια σας. 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18,19,20,21 21 υπέρ. Ποιοι είναι κατά. 1,2,3,4 και εγώ 5. Ποιοι είναι λευκά ο κύριος Μπέης. Ποιοι είναι αποχές κανείς. Θέμα 13. Η κυρία Στρατηγάκη έχει το λόγο. Ναι παρακαλώ θα ήθελα να προσθέσω κάτι. Γιατί από τη στιγμή που κάναμε αυτό το ισχυγητικό έχει προσκληθεί με κάλυψη των εξόδων μετάβασης και διαμονής για να παρουσιάσει τα θέματα της κοινωνικής πολιτικής και τα θέματα της φτώχειας στο συνέδριο αυτό που μαζεύεται όλοι που αφορά την κοινωνική πολιτική στην Ευρώπη. Η Θεοδόρα Παπαδημητρίου. Και γι' αυτό το λόγο θα πρέπει να προσθεθεί θα πληρωθούν όπως είπα προηγουμένως τα έξοδα μετάβασης και διαμονής από τους οργανωτές. Αλλά για να περάσει κανονικά πρέπει να προσθεθεί ένα νούμερο 4 στην εισήγηση, συμπλήρωση εισήγησης να τη διαβάσω είναι τρεις γραμμές. Την έγκριση και διάθεση δαπάνισης ποσού 1800 ευρώ που θα καταλογιστεί σε βάρος του ΚΑ και τα λοιπά οδηγορικά έξοδα και αποζημίως τρίτων του υπολογισμού εξόδων του Δήμου Αθηνέων έτους του 2017 για την κάλυψη των εξόδων κίνησης διαμονής και ημερής αποζημίωσης της κυρίας Θεοδόρας Παπαδημητρίου όπου τα έξοδα μετάβασης και διαμονής θα κατατεθούν από τους οργανωτές της κυρίας Παπαδημητρίου. Υπάρχει μια διόρθωση το 2014. Η διόρθωση λέει, σας ενημερώνουμε ότι ο κ. Διακουλάκης, ειδικός σύμβουλος του Δημάρκου, σε θέματα αυτά θα μεταβήσει στις Βρυξέλλες από 27 έως 31 προκειμένου να συμμετέχει στην ημερίδα για την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση καθώς και τις συνάντησεις των μελών που συνετέχουν στη συνεργασία για τη μετανάστευση και τους πρόσφυγες. Δεν έχει καμία διαφορά με αυτό. Διαβάσα. Ποιοι είναι υπέρ. 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19. Σας μέτησα κ. Βαφιάρτη. 19 υπέρ. Ποιοι είναι κατά. 1, 2, 3, 4, 5 και εγώ. Ποιοι είναι αποχές. Ποιοι είναι λευκά. Προχωρούμε. Θέμα 15. Έγκριση για τη μετάβαση στη Βαρκελώνη ενός εκπροσώπου ή ενός υπαλλήλου ή ενός υπαλλήλου προσκυμμένου να συμμετέχει στην αιτήσια έρευνα και προγραμματοποιεί ο ΑΣΑ για το ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ποιοι είναι υπέρ. Απορία. Λέει η πρόταση, η εισήγηση λέει ενός εκπροσώπου και ενός υπαλλήλου του δήμου. Έχετε δίκιο να το ξαναδιαβάσω. Και όταν λέμε εκπρόσωπος τι εννοούμε. Δεν έχω κάνει εγώ το λάθος πάντως. Λέει μετάβαση στη Βαρκελώνη ενός εκπροσώπου ή ενός υπαλλήλου του δήμου Αθηναίων από τις 2 στις 6 Απριλίου. Προκειμένου αυτά. Ο κ. Μπέις βάζει το εύλογον ερώτημα. Ο εκπρόσωπος δεν είναι εκπρόσωπος και ο υπάλληλος δεν είναι εκπρόσωπος. Επομένως γιατί αυτό είναι διαζευκτικό και όχι προσθετικό. Ή τουλάχιστον ενός. Πολιτικές απολίες των παρατάξων, όχι ενός δημοτικού συμβούλου. Συγνώμη κ. Πρόεδρε. Μάλιστα. Παρακαλώ κ. Μπέι. Υπάρχει κανείς που μπορεί να απαντήσει από αυτού του θέματος. Εγώ δεν γνωρίζω για να σας απαντήσω. Λοιπόν, όσοι σάγεται ποιοι είναι υπέρ. Τα χεράκια σας όμως. 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20. Ποιοι είναι κατά. 1, 2, 3, 4, 5, 6 με εμένα. Ποιοι είναι αποχές. Ποιοι είναι λευκά. Δεν έχουμε. Έχουμε φτάσει αισίως στο 16. Έγκριση του Συμφώνου Σύμπραξης του ύψους 28, 3, 35, μεταξύ ευρώ του Δήμου Αθηναίων και του Τεχνικού Πανεπιστημίου του Δαμσταντ για την υλοποίηση του προγράμματος προωθώντας την εκπαίδευση και την απασχόληση μέσω της ενίσχυσης της κρίσης των μπλε και πράσινων υποδομών. Χώρο για την υγεία και την καλή φυσική κατάσταση. Εξοδότηση του κυρίου Μοντιάνο του αντιδημάρχου για την υπογραφή του Συμφώνου. Εισηγητής Δήμαρχος. Θέλει κανείς να κάνει ερωτήσεις. Μην κάνετε σε μένα. Ερωτήσω να κάνω ερωτήσεις. Αν θέλει κάποιος συνάστατος να μας ενημερώσει πλήρων... Ωραία. Κύριε Μπέι, ορίστε. Άλλο στερικά, μη να πει, θα παρουσιάσει η κυρία Στρατηγάκη. Παρακαλώ, κύριε Στρατηγάκη. Αυτά τα προγράμματα είναι εράσμους. Είναι στο πλαίσιο του προγράμματος εράσμους, το οποίο ο Δήμος Αθηναίων είναι εταίρος στο πρόγραμμα και ως εταίρος θα αποφεληθεί αυτού του ποσού από το πρόγραμμα για να κάνει κάποιες δράσεις, οι οποίες αφορούν την βελτίωση της υγείας και της καλής φυσικής κατάστασης σε συνδυασμό με την αξιοποίηση των μπράσινων χώρων του Δήμου. Είναι δράσης ευαιξίας. Είναι δράσης ευαισθητοποίησης, soft δηλαδή δράσης, ευαισθητοποίησης συναντήσεων και τα λοιπά για αυτό το ζήτημα. Ο Δήμος... Πολλές φορές συμμετέχει σε πρόγραμμα τεράσους. Ένα από αυτό είναι το συγκεκριμένο. Ευχαριστούμε, κυρία Στρατηγάκη. Υπάρχει κάποια άλλη απορία, κάποια ερώτηση, ο κύριος Μπέης. Κύριε Πρόεδρε, από ό,τι έχω καταλάβει, είναι ένα πρόγραμμα ευρωπαϊκό όπου το πανεπιστήμιο Danzat είναι ο κυρίαφος διακυριστής και συνεργάζεται και με άλλους πυθοί Δήμους Αθηναίων, όπου εμείς θα έχουμε όφελος περίπου... Το πρόγραμμα είναι κάποτε 250.000, εμείς περίπου θα έχουμε 25.000, νομίζω, περίπου. Το ερώτημα είναι το εξής, γιατί χρειάζονται συνεργασία οι φορείς για να γίνει αποδεχτό το πρόγραμμα από την Ευρώπη. Γι' αυτό παίρνουν σαν εμάς, σαν τον Δήμο ή κάποιους άλλους Δήμους συνεργάτες. Εμείς, από τα 24.000, τι όφελος έχουμε σαν Δήμος. Γιατί είναι το θέμα, αν πρότει να μας δώσει 25.000 για να ταξιδεύσουμε σε ταξίδια. Δεν καταλαβαίνουν τι νόημα έχει. Και αυτό χειροπιαστά τι ωφελείται ο Αθηναίος, η πόλη μας, από αυτό το πρόγραμμα. Χειροπιαστά όμως. Θέλει κάποιος να απαντήσει, κυρία Στρατιάκη, θα απαντήσετε και σε αυτό. Δεν αφορά ταξίδια, αφορά αυτό το ποσό, αφορά δράσεις μέσα στην Αθήνα. Δεν αφορά δράσεις ταξιδίων, δεν είναι τα ταξίδια. Όλα τα προγράμματα έχουν ένα λίντερ και έχουν πολλούς εταίρους. Ο Δήμος Αθηνών είναι εταίρος, προφανώς παίρνει αντίστοιχα κάποια χρήματα για να κάνει δράσεις μέσα στην πόλη. Δεν έχει καμία σχέση με... Δώθησαν οι εξηγήσεις ποιοι είναι υπέρ. 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 και εγώ 23. Ποιοι είναι κατά? Τρεις. Ποιοι είναι αποχές? Ποιοι είναι λευκά? Προχωρούμε. Θέμα 17. Έγκριση για την υπογραφή από τον Δήμαρκο Αθηναιών του Πρωτοκόλου Συναντήληψης και Συνεργασίας για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων 12.10.1944, η Αθήνα Ελεύθερη. Ως η εξήγηση, ποιοι είναι υπέρ. Παρακαλώ κύριε Μπέις. Ο Δήμος Αθηναιών, αν θυμάμαι καλά, δεν είναι και ο κ. Προβατάς εδώ, από παλιά, είχε κάνει τελετές και είχε ονομάσει την πλατεία αυτή, επισήμως, 12.10.2014. Εποχές, την 30 χρόνια περίπου. Έχει μια ιστορία η ονομασία της πλατείας. Μέχρι τότε, ενώ ο Δήμος ονόμασε την πλατεία, το κράτος κεντρική διοίκηση, δεν αποδέχτηκε, δεν εσφράγησε αυτή την απόφαση. Και έμεινε με θέωρη αυτή η έγκριση. Και το ερώτημα τώρα, αφού προχωράμε, ξανά να επαναλάβουμε, ή να συνεχίσουμε αυτή τη σκέψη μας, την συναντήληψη, όπως το λέει, πολύ ωραία. Θα πάρουμε απόφαση να ονομαστεί αυτή από το κράτος. Εμείς έχουμε πάρει απόφαση. Και έπρεπε να μας παρουσιάσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, που έχει αυτή την απόφαση. Κύριε Περί, αντιλαμβάνομαι πολύ... Ωραία, αντιλαμβάνομαι πολύ καλά τι λέτε. Στο εισηγητικό δεν περιλαμβάνεται αυτό. Τώρα η εισηγήση αφορά άλλο ζήτημα. Ποιοι είναι οι πέρ της εισήγησης, ως εισάγεται. Ορίστε. Α, παρακαλώ με συγχωρείτε, ο κ. Σαφιανός. Να εξηγήσουμε την αρνητική ψήφο. Δεν έχουμε συναντήληψη. Και για το γιορτασμό και για τις ερμηνίες και για το γράψιμο της ιστορίας, που αποτελούν περιεχόμενο αυτών των εκδηλώσεων. Από αυτή την πλευρά ψηφίζουμε κατά, για να κατανοείτε το κατά δηλαδή. Ο κ. Βαρελάς. Α, ο κ. Κωνσταντίνου. Τι σηκώνεται το χέρι σας. Έχουμε προτείνει πριν από αρκετά χρόνια, τρία ή τέσσερα, το ότι θα έπρεπε να υπήρχε μια μέρα για την απελεφέρωση της Αθήνας και να είναι ο κεντρικός εορτασμός, όσον αφορά την πάλη ενάντια στον Ναζισμό και τη Ναζική κατοχή. Θεωρούμε ότι αυτό δεν υλοποιείται με αυτήν την πρόταση την οποία κάνετε. Για μας είναι μια μέρα ιστορική. Είναι μια μέρα που ολοκληρώθηκε η εξέγερση ενός ολόκληρου λαού κατά της Ναζικής κατοχής. Και από αυτήν την άποψη, για μας παραμένει ανοιχτό το έτοιμα, το ότι θέλουμε να είναι μια τέτοια μέρα. Και προφανώς ούτε συναντήληψη έχουμε με το τι συνέβηκε. Εμένα θα μου επιτρέψετε μόνο να πω μία φράση, ότι εμείς θα ψηφίσουμε ακριβώς την εξέγερση αυτής της μέρας. Δεν έχουμε σε καμιά περίπτωση βέβαια ούτε συναντήληψη, ούτε μια συνεργασία. Θεωρούμε ότι αυτή η μέρα είναι μια μέρα ιωρική, ιστορική και τα θύματα και από πού προέρχονται αποδεικνύουν περίτρανα ότι δεν υπάρχει συναντήληψη πάνω σε αυτό το ζήτημα. Παρ' όλα αυτά, εμείς θα το ψηφίσουμε σε αυτή τη λογική. Ποιοι είναι υπέρ? 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 και εγώ 22. Ποιοι είναι υπέρα? 4. Ποιοι είναι λευκά, ποιοι είναι αποχές? 18. Έγκριση ή μη αποζημίωσης ρημοτομούμενης ιδιοκτησίας της Εταιρείας με την επωνυμία Ανώνυμη Εταιρεία Ειλών Οικοδομής ΩΑΤΛΑΣ επί της οδού Κωνσταντινου Πόλεως στο τμήμα της οδού Δανβέργη. Θέλω να υπενθυμίσω στο σώμα ότι αυτό το θέμα συζητείτο στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο μέχρι την ώρα που κατέθεσε η κυρία Αλέκα Μπενάτου μια συμβολιογραφική πράξη αγοράς η οποία επισυνάπτεται μέσα στα πρακτικά, έχει δοθεί στα πρακτικά και ζητήθηκε η διακοπή να εξετάσουν όλες οι παρατάξεις αυτήν την συμβολιογραφική πράξη. Ποιος θέλει το λόγο από αυτού? Είναι η ιδιωτική διευθύνση εδώ, μάλιστα. Ορίστε. Θέλω να υπενθυμίσω λοιπόν ως πρόεδρος τώρα, ως προεδρεύον μάλλον, ότι η συμβολιογραφική πράξη, το αντίγραφο που προσκόμισε η κυρία Μπενάτου, ορίζει σαφώς το 1911 ότι η συγκεκριμένη εταιρεία είχε παρετηθεί κάθε περαιτέρω απέτησης ανεξάρτητα εάν το συγκεκριμένο οικόπεδο έμπαινε ή όχι στο σχέδιο πόλεως ή ήταν εκμεταλλεύσιμο ή όχι, εν πάση περίπτωση για κάθε πιθανή μεταβολή των όρων γης ή δόμησης, η εταιρεία αυτή παρετεί το. Αυτό προσκομίστηκε και αυτό βέβαια οφείλεται να το έχετε διαβάσει. Ο κ. Βαρελάς επί του θέματος. Επειδή είχε κοινοποιηθεί και σε εμένα. Σε όλους. Όχι προγενέστερα, πριν την ημερομηνία συνεδρίας στο Δημοτικό Συμβουλείο και κάθισα και το έψαξα, νομίζω ότι και ο κ. Γιώργος Κακαράχος, δεν ξέρω, είναι εδώ. Ναι, νομίζω ότι η παρέτηση της εταιρείας Atlas πρέπει να ήταν από τα χτίσματα τα οποία υπήρχαν στο χώρο το συγκεκριμένο. Δηλαδή ότι η παρέτηση της αφορούσε τα χτίσματα και όχι το οικόπεδο το οποίο της ανήκε. Αν ισχύει αυτό, νομίζω ότι θα πρέπει να προχωρήσουμε στην καταβολή ώστε το κομμάτι αυτό το οποίο είναι απαραίτητο για την περιοχή να προχωρήσει και να αποδοθεί στο Δήμο. Ο πρωιστάμενος νομικής υπηρεσίας ο κ. Γιώργος Κακαράχος και μετά ο κ. Λάμπρου. Κύριε Πρόεδρε, έχουμε δώσει ήδη στον κ. Λαμπρακάκη. Έχουμε δώσει ήδη προημερών ένα ενημερωτικό σημείωμα ακριβώς για αυτή την υπόθεση στον Πρόεδρε και προφανώς έχει μοιραστεί και σε όλες τις παρατάξεις. Εκεί εξηγούμε όλα τα θέματα που έχουν προκύψει κατά τη συζήτηση την προηγούμενη στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αν είναι κάποια ειδικότητα η ερώτηση είμαι στη διάθεσή σας, όπως είναι και ο χειριζόμενος στην υπόθεση δικηγόρος ο κ. Αθανίτης, ο οποίος παρευρίσκεται. Ο κ. Λαμπρο. Καταρχήν, το ότι δεν ήταν σε προηγούμενα πρακτικά είναι ένα θέμα. Όλο το υλικό που υπήρχε για την υπόθεση αυτή, η οποία είναι σοβαρή. Το δεύτερο είναι ότι στο έγγραφο αυτό που είναι του 1911, δεν γίνεται διευκρίνηση περιχτυρίου ή οικοπέδου. Βέβαιος τώρα να μου πείτε, εδώ έχει περάσει τώρα και ο Δήμος δεν έκανε παρέμβαση στο δικαστήριο, ενώ υπήρχε πρωτοδική απόφαση υπέρ μας. Είναι ένα θέμα αυτό. Εμείς δεν θα το ψηφίσουμε με την έννοια ότι η όλη διαδικασία διαχρονικά του Δήμου, όχι της σημερινής Δημοτικής Αρχής για να το ξεκαθαρίσουμε, γιατί αυτό συζητείται στο Δημοτικό Συμβούλιο από το 1986. Η όλη διαδικασία και οι ανεπάρκειες και οι αναβολές και όλα αυτά τα ζητήματα ήταν σαν να δώσαμε σε τελική φάση ένα 200 στην Εταιρεία. Και το λέω αυτό για την προηγούμενη φορά. Όσον αφορά το θέμα του εργοστασίου και της απαλλοτρίωσης του Καζή που συζητάγαμε, υπόθεκε ότι δεν υπάρχουν τα λεφτά σε μια υπόθεση που εκκρεμεί για να γίνει απαλλοτρίωση και με μέρος των χρημάτων αυτών θα έπαιρναν οι εργαζόμενοι για να αποζημιωθούν από την απόλυσή τους που δεν έχουν αποζημιωθεί. Δηλαδή, βλέπουμε τις προτεραιότητες που υπάρχουν πολλές φορές και από τις Δημοτικές Αρχές. Με αυτή την έννοια, λοιπόν, δεν θα ψηφίσουμε. Ευχαριστώ. Εγώ θα ήθελα να υπενθυμίσω... Ένα λεπτό, κύριε Μπέι, μου επιτρέπετε? Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι τα χρήματα τα οποία ζητούνται είναι της τάξης των 797.000 συν 310.000, συν 20.000, αυτά ζητά η εταιρεία και θέλω να ρωτήσω εάν η νομική υπηρεσία ή το εγγνώση αυτού του εγγράφου κατά τη διάρκεια των διαφόρων δικαστικών διαδικασιών οι οποίες επισυνάπτονται διότι υπάρχουν και αποφάσεις δικαστηρίων και οι οποίες φέρνουν προτετελεσμένου βέβαια κάπως το θέμα και θα ήθελα να ρωτήσω εάν αυτό που η κυρία Μπενάτου προσεκόμησε αν ήταν σε γνώση της νομικής υπηρεσίας ή κατατέθηκε στο δικαστήριο ή σε οποιαδήποτε φάση της δικαστικής διαδικασίας. Αυτό, κύριε Πρόεδρε, το θέμα, είχε απασχολήσει τη νομική διεύθεση ήδη από το 1987. Λέω ότι το θέμα αυτό, τις δηλώσεις, είχε απασχολήσει τη νομική διεύθεση του Δήμου από το 1987. Υπάρχει λοιπόν και σας έχει διανεμηθεί γνωμοδότηση τότε του νομικού συμβούλου που αποφαίνεται υπέρ του γεγονότος ότι αυτή η παρέτηση είναι ισχυρή, είναι όμως μερική παρέτηση και αφορά το κτίσμα. Αυτή η παρέτηση, εξάλλου, είχε τεθεί υπόψιν τις αρμόδιες τότε για την πράξη αναλογισμού διευθύσεως σχεδίου πόλεως και είχε ληφθεί υπόψιν κατά την πράξη αναλογισμού από την οποία προήλθε η ένδικη απαροτρίωση. Έχει ζητήσει το λόγο η κυρία Μπενάτου. Θα παρακαλούσα να δεχθούμε να πει κάτι που θέλει γιατί αυτό που προσκόμψε το έγγραφο έχει πολύ μεγάλη σημασία. Απλώς θα θέλω να θυμίσω στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι το έγγραφο λέει «Εν η περιπτώση δημοτομηθεί οπωσδήποτε μέρος του εργοστασίου ένεκα της επεκτάσεως του σχεδίου πόλεως ή την Προσεπιτροπή Ακολογηθούς και όλα αυτά, θέλει πράξη τούτο η Ελλόγου Εταιρεία, ό,τι και να κάνει δηλαδή, άνευ ουδεμίας προς αποζημίωσιν αυτής εκ μέρους του δημοσίου ή του δήμου απέτησης». Δ. Μπενάτου, έχετε το λόγο. Εκ μέρους του Συλλόγου Αναγέννησης του Εξωτερικού Συλλόγου Αναγέννησης Επολίων, εκείνο που θα ήθελα να πω ότι στο προηγούμενο Συμβούλιο είχα προσκομίσει το έγγραφο, όπου αναφέρεται από την αστυνομική διεύθυνση. Την ίδια τη συμβουλιογραφική πράξη που εμείς την αναζητήσαμε στο Σύλλογο των Συμβουλιογράφων, την έχουμε προσκομίσει από 30.07.2015 με το 256.680 πρωτόκολλο, 31.07.2015. Αυτό ήταν δεύτερο έγγραφο που βάλαμε επιπλέον. Μας υπάρχει μια απάντηση από το κοινοποίηση, μια απάντηση από μια υπηρεσία του Δήμου, όμως εμείς θέλουμε να πούμε ότι μας λυπεί η εξέλιξη της όλης η κατάστασης. Ελπίζαμε σε αξιοποίηση των εγγράφων, δεν ξέραμε όλο το ιστορικό. Φυσικά και τώρα δεν αλλάζουμε γνώμη όσον αφορά τη δυνατότητα του να μην να πληρωθεί, άσχετα βέβαια σαν απόφαση ότι είναι εκτελεστή, όμως υπάρχει δυνατότητα και περιτέρω εξέτασης του θέματος και εμείς επιφυλασσώνουμε. Θα ευχαριστούμε πολύ. Επομένως, η κυρία Μπενάτου, κύριε Μπέι, την προσοχή σας γιατί θα μιλήσετε αμέσως μετά. Η κυρία Μπενάτου ισχυρίζεται, όχι ισχυρίζεται, αποδεικνύεται ότι από τον 7 του 2015 είχαν οι υπηρεσίες του Δήμου αυτό το έγγραφο. Κατά συνέπεια τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι γιατί δεν αξιοποιήθηκε αυτό το έγγραφο και το δεύτερο είναι αν τώρα, και αυτό οι νομικοί όσοι είναι στο Συμβούλιο θα βοηθούσαν πάρα πολύ, αν τώρα υπάρχει περίπτωση στεράπευσης αυτής της διαδικασίας, είτε διανακοπής, είτε διαπροσφυγής, αυτά πρέπει κάποιος να μας τα πει. Δεν έγινε το πρώτο γνωστό το 2015 αυτό το έγγραφο, επαναλαμβάνω ότι ήταν... Δεν έγινε το πρώτο γνωστό αυτό το έγγραφο στο Δήμου το 2015. Επαναλαμβάνω ότι ήταν γνωστό στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και αρμόδιες υπηρεσίες ήταν αρμόδιες της Σχεδίου Πόλεως που είχε την ευθύνηση πράξης αναλογισμού, ήδη πριν το 1985. Λοιπόν αυτό το επαναλαμβάνω το 1987. Ξαναλέω λοιπόν ότι τότε απασχόλησε αυτό το θέμα. Πότε λοιπόν τότε όταν ο Δήμος αντιμετώπισε το πολοδομικό θέμα της περιοχής. Και τότε λοιπόν γεννήθηκε αβιβολία, επαναλαμβάνω ότι τότε και υπόψη να έγινε ερώτημα λοιπόν από τις συναρμόδιες διευθύνσεις, δεν θυμάμαι τώρα, μπορώ να σας πω ποιος προκάλεσε ακριβώς το ερώτημα, η Δημοτική Περιουσία ή τότε η Σχεδίου Πόλεως και απεφάνθηκε η Νομική Περισία τότε ότι όταν η λέξη εργοστάσιο προφανώς από ό,τι κατανοώ και εγώ, η λέξη εργοστάσιο αφορά το κτίσμα και όχι το οικόπεδο. Βάσει λοιπόν αυτό που ορεύτηκε η Διεύθυνση της Σχεδίου Πόλεως και προέβη στη σύνταξη πράξης αναλογισμού. Και να πω βέβαια ότι επακολούθησαν και αγορές κάποιων τιμήματων μετά από το Δήμο, ομόρων τιμήματων, γιατί θυμίζω εκεί υπάρχει και η Βότρης πέρα από τον Άτλαντα, αν ενθυμούμαι καλά είναι η Βότρης. Λοιπόν, ένα τεράστιο πολιτιμικό θέμα είχατε μετωπιστεί τότε και βάσει τα στοιχεία τα οποία είχαν συγκεντρωθεί, ενίργησε και η νομική διεύθυνση. Πάντως η ερώτηση της κ. Μπενάτου είναι αν αυτό το έγγραφο αξιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες ή από τη νομική υπηρεσία του Δήμου και διότι σε καμία εκ των αποφάσεων αυτών δεν γίνεται μνία αυτού του έγγραφου έστω και απορριπτικά. Αυτή είναι η ερώτηση της κ. Μπενάτου αν την ερμηνεύω σωστά. Ξαναλέω ότι το έγγραφο αυτό αξιοποιήθηκε από τη νομική υπηρεσία, εκτιμήθηκε, ερωτήθηκε η νομική υπηρεσία στο χρόνο που έπρεπε, απεμφάνθη. Η άποψη αυτή έγινε δεκτή από την τότε αρμόδια διεύθυνσης και δίου πόλιος, η οποία επαναλαμβάνω είναι η μόνη αρμόδια να κρίνει το συνολικό πολοδομικό χαρακτήρα και τις αναλογίες που προκύπτουν να την πράξει η αναλογισμού της περιοχής και βάσει αυτού λοιπόν, άρα λοιπόν αυτό επαναλαμβάνω δεν προσκομίστηκε πρώτη φορά το 2015 ώστε δεν λήφθηκε υπόψη. Έχει λήφθει υπόψη και αυτή η απαλλοτρίωση η οποία συζητάμε τώρα έγινε μετά την συνεκτήμηση και της πράξης αυτής από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Είναι κατανοητό ότι συζητάμε λίγο αναλυτικά γιατί πρόκειται για ένα εκατομμύριο ευρώ, δεν είναι έτσι για ψιλουπίδημα. Κύριε Μπεέ, είχατε τον λόγο. Κύριε Συναδάρφη, το νομικό θέμα θέλει διαρράνιση, δεν είμαστε ακριβώς νομικοί και πρέπει να δούμε όλα τα χαρτιά. Το ρώτημα είναι ότι πριν από χρόνια το δημόσιο είχε προχωρήσει στην διαδικασία απολτριώσεως του οικινήτου. Ο δήμος δεν είχε προχωρήσει στην απολτριώση. Και έρχεται τώρα το μεγαλύτερο κομμάτι του οικοπρέδρου να πρέπει να πληρώσει ο δήμος αποζημίως για την απολτριώση. Και εγώ σας ρωτάω, δεν είμαστε μπορομένοι να πληρώσουμε γιατί δεν θέλουμε να το απολτριώσουμε. Αν θέλουμε να το αγοράσουμε, μπορούμε να το αγοράσουμε αύριο σε μισή τιμή. Δεν χρειαζόμαστε καθόλου να πληρώσουμε ένα 200. Οι τιμές αυτές κάποτε ήταν παλιές, τώρα δεν συζητεί τίποτα η γη. Και μάλιστα θα μας παρακαλούν να προσθέσουν κάτι για να παλαγούν από το οικόπροδο που δεν έχει ούτε μία αξία. Άλλα, πέρα από το νομικό που θέλει η διαρρέψη, πώς κινείται ένας δήμος, προτείνω για το καλό της πόλεως τα χρήματα να αξιοποιηθούν για άλλα πιο αναγκαία. Να μην πληρώσουμε ο τεραχμή. Δεν έχουμε καμία υποχρέωση. Ευχαριστώ. Εγώ θα παρακαλούσα με την άδειά σας τον κ. Βαρελά, εκτός μικροφώνου, επειδή πρόκειται για ένα λεπτό ζήτημα διαδικασιών και αυτά, επειδή τα ξέρει διότι είναι η κινητή εγκυκλοπέδεια λειξιαρχική, να μας πει μια γνώμη, μια άποψη, μια προσέγγιση και μετά κ. Αποστολόπουλε έχετε το λόγο. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Ο κ. Αποστολόπουλος. Όχι, ήθελα απλά να ρωτήσω. Μάλλον έχω και εγώ μια έστιση ότι νομικά, ας πούμε, υπάρχει κάποιο κενό ενδεχομένος στην όλη... κενό, κενό ενημέρωσης. Μάλλον για τη νομική υπηρεσία σίγουρα έχει κάνει καλά τη δουλειά της, αλλά έχω και εγώ μια τέτοια έστιση. Κύριε Αποστολόπουλε, τελειώσατε. Κύριε Αποστολόπουλε, τελειώσατε. Ο κ. Γιώργας Καράκος θέλει κάτι να πει. Κύριε Αποστολόπουλε, τελειώσατε. OK. Επίσης, αναφέρθηκε ο κ. Λάμπρου πριν στην πρωτόδικη απόφαση, όπου πράγματι ο δήμος δεν παραστάθηκε. Γιατί όμως δεν παραστάθηκε, ας μας πει ο κ. Αθανίτης, τότε δηλαδή είχε μια διάταξη, αλλά επειδή χειρίζεται την υπόθεση, να σας προσθέσει αυτό το πράγμα… Προφανώς κάποια παραδρομή υπάρχει. Η διαδικασία προσδιορισμού της αποζημίωσης δεν με τύχει ο δήμος, γιατί προβλέπονταν τότε με τη νομοθεσία ότι το δημόσιο μπορούσε να επισπεύδει απαλλατριώσεις προσδιορίζοντας αποζημίωση στο δικαστήριο, όχι για να πληρώσει, να προσδιορίσει την αποζημίωση, κοινοποιώντας, τυχοκολώντας στο δημοκράτος την έκτιση για τον προσδιορισμό. Κάτι τέτοιο έχει γίνει το 1993 και ο δήμος δεν με τύχει στην δίκη για να προσδιοριστεί η αξία της γης. Το 2009, η εταιρία Atlas έκανε ένα εξώδικο στο δήμο που πήγε στις αρμόδες κρίσεις… Νίκο, με συγχωρείς που σε διακόπτω να εξηγήσουμε ότι η νομοθεσία τότε προέβλεπε την κλήτευση του δήμου με τυχοκόλληση. Αυτό είπα. Είχε ακολουθεί αυτή τη διαδικασία και προσδιορίστηκε χωρίς τη συμμετοχή του δήμου Αθηνών στο δικαστήριο, η αξία της αποζημίωσης. Λάβατε υπόψα σας όμως ότι μιλάμε για αξία του 1993, όπου δεν έχει καμία σχέση με τις αξίες του 2007. Ήταν υπό πολλαπλάσεις του 2007. Δεν συζητάμε του 2017 τώρα πια ότι πάνε να αγγίξουν τις παλιές αξίες. Λάβετε υπόψη ότι το 1993 οι αντικειμενικές δεν είχαν καμία σχέση, στις οποίες στηρίζεται και ο προσδιορισμός εγγένει αποζημίωσης, με τις αντικειμενικές του 2007, με βάση στις οποίες έρχεται μετά ο Άτλαντας και ζητάει να αποζημιωθεί. Ο Άτλαντας έκανε αγγογή και ζητούσε τα λεφτά που είχαν προσδιοριστεί του 1993, αποδεχόμενος την τιμή αυτή, και μη ζητώντας τόκους από το 1993, αλλά από την κοινοποίηση της αγγογής του. Και το ποσότο της τοκοφορίας, που φαίνεται μεγάλο, δεν είναι τόσο μεγάλο, διότι οι 800.000, που είναι το ύψος της αποζημίωσης για τα 2,5 χιλιάδες τετραγωνικά που πρέπει να αποζημιώσει ο Δήμος, έχουν κοινοποιηθεί αγγογή από το καλοκαίρι του 2010. Επομένως, ήδη κοντεύουμε να φτάσουμε τα 7 χρόνια και το επιτόκιο που επιδικάστηκε σε βάρος μας, είναι το προνομιακό επιτόκιο 6%, διότι αν ήταν το κοινό επιτόκιο, τότε η τόκη δεν θα ήταν 310.000, αλλά 510.000. Αυτά όλα πρέπει να λυθούν υπόψεις. Και δίνεται μια σύγχυση, αυτό το έγγραφο, η δήλειωση συμβουλογραφική, πράγματι αφορά το εργοστάσιο και η κυρία Μπενάτου την άλλη φορά πολύ σωστά διάβασε το έγγραφο του Βασιλείου της Ελλάδος, που είναι η οικία Πολοδονική Αρχή που τότε υπήρχε, όπου είχε εκδώσει άδεια και αυτό το έγγραφο έγγραφε ότι επιτρέπουμε να ανεγείρει το εργοστάσιο Atlas, αρκεί να απαρατηθεί από το δικαίωμά του να αποζημιωθεί για αυτό το εργοστάσιο άμα ρηματομηθεί η περιοχή, διότι τότε αυτά τα μέτρα και σταθμαίσια. Και είναι φανερό ότι έχει γίνει αυτό, διότι η δήλωση συμβουλογραφική είναι με δύο εβδομάδες διαφορά από την έκδοση της αδίας αυτής. Έγινε επί τούτου. Αυτή αξιολογήθηκε το 1986 από τότε που το διαμέρισμα και ο σύλλογος τοπικός θέλαμε να απαλωτριωθεί η περιοχή, πράγματι απαλωτριώθηκε. Και η παρέτηση ήταν εμερική και ελείφθη υπόψη από το Δήμο Αθνέων, ο οποίος προχώρησε το 1988 σε αγορά μέρους της ιδιοκτησίας του Άτλαντα της Γης, στην οποία περιλαμβάνονταν και τα κτίσματα, για τα οποία δεν πλήρωσε τίμημα, πλήρωσε μόνο για τη Γη. Έχει συμβεί, διότι το 1988 με δύο συμβόλια ο Δήμος Αθνέων αγόρασε την ευρύτερη περιοχή του Άτλαντα που είχε 20 τρέμματα και αγόρασε τα εννιά. Αυτό που κρίνεται σήμερα είναι η οικοπαιδική έκταση. Λοιπόν, νομίζω ολοκληρώθηκε η συζήτηση. Ένα λεπτό κύριε Πρόεδρε, έχουμε δύο προτάσεις και όσοι συγγυητικά μπαίνουν δύο προτάσεις. Η αποζημίωση ή μη λέει, ή μη κατά συνέπεια. Ναι, θα πει η πρόταση που υπάρχει από την πλειοψηφία για αποζημίωση, όπως προβλέπτει από το συγγυητικό, όπως καθορίζεται. Ένα λεπτό κύριε Πρόεδρε, να υποστηρίξει την απόψή μας. Εμείς ψηφίζουμε, δεν επισπιστήκαμε καθόλου από αυτά που ακούστηκαν, θεωρούμε ότι από το 1986, αν ισχύει αυτό, υπάρχει μια σωρία λαθών και οι οποίες ας καταλογιστούν σε όσους τους έχουν κάνει. Εμείς θα ψηφίσουμε τη μη αποζημίωση. Ποιοι ψηφίζουν υπέρ της καταβολής της αποζημίωσης, όπως προσδιορίζεται στο συγγυητικό. Μετράμε. Δεκατέσσερις. Θα ψηφίσουν ποιοι κατά και μετά την άλλη πρώτες. Ποιοι ψηφίζουν κατά. Ένα, δύο, τρία, τέσσερα, πέντε, έξι, εφτά, οχτώ. Εγώ έναν είδα από έναν, δύο, κατά. Πού είναι τα δύο. Κυρία Βασιλίου ψήφισε την κατά. Εσύ δεν το είδα, εντάξει. Να ξαναμετρήσουμε. Ένα, δύο, τρία, τέσσερα, πέντε, έξι, εφτά, οχτώ, εννιά, δέκα. Περνάει η πρόταση και ένα λευκό. Δύο λευκά. Δεκαπέντε με δώδεκα. Όχι, όχι με δώδεκα μαζί με τα λευκά. Ένα λευκό για να μην περτευτούμε. Να μην περτευτούμε. Το λόγο έχει ο κ. Σαξερός. Κύριε Πρόεδρε, είναι σαφές ότι ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, που αφορά ένα εκατομμύριο ευρώ αποζημίωση από το δήμο, καταβολή σε μια εταιρεία και με τόσο ισχυρά αντεπιχειρήματα ακόμα και έγγραφα, δεν μπορεί, είναι πολύ ισχνή η πλειοψηφία για να περάσει και νομίζουμε ότι πρέπει να επανεξεταστεί το ζήτημα. Να επανεξεταστεί από την περισσότερη. Πάντως σας λέω, ένα εκατομμύριο αποζημίωση, εντάξει, γι' αυτό νομίζουμε ότι πρέπει να επανεξεταστεί, είναι σεβαστή η πλειοψηφία, είναι σεβαστή η ψηφοφορία, δεν βάζουμε τέτοια ζητήματα, απλώς θεωρούμε ότι πρέπει να επανεξεταστεί. Πάντως να πω εγώ ότι η πλειοψηφία είναι η πλειοψηφία και αποφασίζει και βέβαια να πω ότι υπήρξε και μια επεριστατομένη παρουσίαση του θέματος από τη νομική υπερησία του Δήμου. Και την ευχαριστώ. Κύριε Πρόεδρε, να πούμε ότι εδώ η απόφαση αυτή είναι ανετάκλητη. Είναι απόφαση αυτοίου και η Οικονομική Επιτροπή έχει ήδη αποφασίσει να μην ασκήσουμε έντεκα μέσα. Τι λέμε εδώ, κορδευόμαστε τώρα. Νομίζω έχει ψηφιστεί, μην το ξεκινάμε πάλι, έχει ψηφιστεί το θέμα. Λοιπόν, προχωράμε. Προχωράμε, συνάδελφοι. Να κάνουμε μια διόρθωση. Εγώ φταίω που δεν το είπα στον κ. Ξελό. Το 12 θέμα που αφορά έναν ταξίδι του δημάρχου στην Ζβρεξέλλες αποσύρρεται γιατί δεν θα γίνει. Θα το έχουμε ψηφίσει όμως κ. Ξελό. Όχι το λέω, επισήμως το λέω αυτό ότι υπάρχει ένα... Να το είπα να το κάνουμε διόρθωση στα Παρτιγά. Όχι, να μην το κάνουμε... Ανάπτυση απόφαση. Ανάπτυση απόφαση. Ψηφίζουμε κ. Ξελό. Ωραία, ομοφόνος. Άλφα βήτα. Εκτός και λοιπά, ναι. Το θέμα έφτασε να άρθει. Λοιπόν, η νομική υπηρεσία που είναι παρακαλώ. Η νομική υπηρεσία... Όχι, να έρθουν μέσα. Ιάδες... Εγώ δεν το διάζομαι. Νομίζω πρέπει να κλείνουμε τις εκραιμότητες. Όχι, όχι, να το τελειώσουμε. Που είναι η νομική υπηρεσία? Εγώ θα σας πω το εξής και γι' αυτό θέλω τη νομική υπηρεσία. Σας διάβασα κάποια ονόματα που μου δόθηκαν από τη μεριά του Δημάρχου. Υπήρξε αυτή η διαφωνία κατά πόσον είναι τόσα τα προτινόμενα από τη μεριά της πλειοψηφίας. Η νομική υπηρεσία, με αυτά που θα σας πει, στηρίζει αυτή την άποψη και θεωρεί ότι είναι η νόμιμη πρόταση. Ο κ. Γεωργακαράκους έχει λόγο. Κύριε Πρόεδρε, έχουμε φτιάξει κάποια συγκεκριτικά τα οποία δεν ξέρω αν εφτάσανε σε εσάς. Από εκεί και πέρα, ποιον το ερώτημα συγκεκριμένο? Υπάρχει μια αμφισβήτηση αν είναι 8-1 τα μέλη ή 7-2. Κατά νόμο, όχι κατά συμφωνία. Ο κ. Γεωργακαράκους έχει λόγο και μετά οι σύμβουλοι έχουν σειρά. Υπάρχει ο νόμος, υπάρχει και το καταστατικό, θυμίζω, είναι προδικό διάταγμα του Δημοτικού Βρεφοκομείου και του Ιδρύματος, έτσι. Λοιπόν, μιλάμε για το Βρεφοκομείο τώρα ή για το... Για το Ιδρύματο του Βρεφοκομείου και τελειώσει. Να κρατηθεί κύριε Πρόεδρε λίγο παρακαλώ, βρούμε το συγκριτικό να κρατηθεί. Ο δήμαχος δεν μου έχει πει να το αναβάλω, τι να σας πω εγώ. Ναι κύριε Αξέλλαι. Κύριε Πρόεδρε, στο προηγούμενο συμβούλιο, και ξαφνικά δεν καταλαβαίνουμε γιατί γεννώνται τόσα ζητήματα, ενώ μια χαρά πηγαίναμε στον Κυαδά, ξαφνικά γιατί γεννιέται τέτοιο ζήτημα. Στο προηγούμενο συμβούλιο ήταν ο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, από ό,τι θυμούμαι εγώ, τρεις τις αντιπολίτες. Τέσσερις. Τους τρεις τους θυμάμαι. Ο κύριος Οικονομίδης από μεριά μας, η κυρία Βέρα από πλευράς της λαϊκής συσπήρωσης, θα τα πείτε μετά. Και ο κύριος Λευθέρης Κιαδάς. Και ο κύριος Γρηγόρης Λέων από μας. Και ο κύριος Γρηγόρης Λέων. Είδατε, τέσσερις γίνανε. Κατά συνέπεια, πώς από το πέντε-τέσσερα, διά της αναβαπτίσεως και μεταβαπτίσεως, γίνεται επτά-ένα αυτό. Οκτώ-ένα. Οκτώ-ένα. Συγγνώμη, ναι. Έχετε δίκιο. Οκτώ-ένα. Πραγματικά πώς γίνεται αυτό το ζήτημα. Αυτά ούτε ο κουτίγι δεν τα κάνει. Κύριε Γερό Γαράκο, έχετε τον λόγο. Είστε έτοιμος. Λοιπόν, κοιτάξτε. Όχι, δεν θα τον ακούσω. Γιατί δεν ακούμε τεροχρονισμένα. Αν υπήρχε θέμα, θα υπήρχε... Με συγχωρείτε κύριε Πρόεδρε, μιλάω. Ναι, λέω. Εάν υπήρχε θέμα, θα υπήρχε πριν από δύο χρόνια. Δεν δημιουργήθηκε κάποιο καινούργιο θέμα στα δύο χρόνια. Άρα αυτά που θα πει ο κύριος Γερό Γακαράκος, θα έπρεπε να τα είχε πει τότε, ή αν τα δεχτούμε τώρα, είναι σαν να έχουμε έκθετες όλες τις αποφάσεις, δύο χρόνια του διοικητικού συμβουλίου. Αυτό λέει απλή λογική. Εάν υπάρχει πολιτική θέση, πολιτική βούληση του δημάρχου, να πάει σε ένα οχτώ-ένα από πέντε-τέσσερα, σημαίνει ότι είναι πολιτική βούληση και σημαίνει ότι κάτι συμβαίνει, κάτι μαγειρεύεται, δεν εξηγείται αλλιώς. Δεν εξηγείται αλλιώς πως σε έναν οργανισμό που το δουσού δεν είχε κανένα πρόβλημα, είναι εδώ η κυρία, που είναι η Πρόεδρος, κυρία Κατσούλη, το δουσού δεν είχε κανένα πρόβλημα, ούτε αντιδικίες, ούτε ζητήματα που μας είχαν απασχολεί στην προηγούμενη θητεία. Πως ξαφνικά λοιπόν, κάτι άρα έχει στόχο, η Δημοτική Αρχή και ο δήμαρχος να κάνει, το οποίο θα δημιουργήσει προφανώς σοβαρές ενστάσεις. Η κυρία Παπαχελάκη του λόγου. Ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε, νομίζω ότι έχει δίκιο ο κύριος Σοφιανός, μια πολιτική απόφαση. Το κακό είναι ότι λείπει ο δήμαρχος, εάν ήταν εδώ θα έδινε λύση. Λοιπόν, παρακαλώ και εγώ, ως πλειοψηφία, θα ήθελα και εγώ να ακούσω πραγματικά αν έχει αλλάξει κάτι, αν έχουμε θέματα. Ανά, θα ήθελα και εγώ να το ξέρω, και δεν παθαίνουμε τίποτα να το αναβάλουμε για το επόμενο. Ούτως ή άλλως, όταν εγκατασταθεί το νέο πάδι, η θητεία του παλιού, δεν έχουμε κενό εξουσίας, δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα, νομίζω ότι θα ήταν το καλύτερο για όλους μας, να είναι παρόν ο δήμαρχος. Ο κύριος Βαρελάς. Το επιχείρημα που θέτει ο κύριος Σοφιανός και ο κύριος Αξελός είναι πάρα πολύ σοβαρό, και επειδή το θέμα αυτό το χειρίζεται ο δήμαρχος, από ουσία του λόγου της σημερινής συνάντησης, και επειδή δεν δημιουργείται κενό εξουσία στον Κιάδα, και επειδή δεν έγινε και καμία άλλη αλλαγή προηγουμένως, στις άλλες αναλογίες δεν πρόκειται σε κάποια διαφορετική. Άρα προτείνεται από την συμπολίτευση να αναπληθεί το θέμα για την επόμενη συνεδρίαση. Και από ό,τι βλέπω... Λοιπόν... Ορίστε κύριε. Επ' τις αναπολίες θα ψηφίσουμε. Όχι, όχι, θα ψηφίσουμε κύριε Μπέι. Ποιοι ψηφίσουμε να αναπληθεί το θέμα. Ομόφωνα. Ομόφωνα. Να αναπληθεί το θέμα. Πάμε στο 19 θέμα. Α, νόμιζα ότι το... δεν ήξερα, δεν ήξερα, εντάξει. Το 10, ορισμός αμεβίστου δικηγόρου κλπ. Ο κύριος δήμαρχος, κύριε νομικές σύμβουλες. Για το 10 θέμα που αφορά την αμεβίδικη γόρου, ειδικού νομικού συμβούλου κλπ. Για την υπόθεση Γαβριελάττου. Πώς η εισήγηση, κύριε Πρόεδρε. Πώς η εισήγηση. Ναι, κύριε Αξελέχτη, το λόγο μου. Κύριε Πρόεδρε, αυτό το ζήτημα συζητήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή. Δεν ξέρω εδώ αν είναι κάποιος εκπρόσωπος του Δημοσίου. Νομίζω ότι είναι εδώ. Θέλω να μιλήσει η εκπρόσωπος του τεχνικού επιμελητηρίου. Εκφράστηκε η απορία και υπήρσε και η αντίθεση στην ψήφο μερικών μελών της Οικονομικής Επιτροπής ότι δεν αντιλαμβανόμαστε για πολύ σοβαρά ζητήματα π.χ. το κλαθμόνος, άλλα ζητήματα. Παρακαλώ πολύ, παρακαλώ. Είμαστε σε πολύ μεγάλα γραφεία εκτός της νομικής υπηρεσίας του Δήμου να τα χειριστούν. Και είδατε συμφωνούμε όλοι. Συμφωνήσαμε για τον κύριο, για τον μέγιστο κύριο Γεωργιάδη. Συμφωνήσαμε για τον κύριο Φίλιπο Σπυρόπουλο. Εδώ υπάρχει ένα απλό ζήτημα που αφορά μια διένεξη με κάποιον εργαζόμενο στο Δήμο και δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί ο Δήμος με τους 19 δικηγόρους τους οποίους έχει θα πρέπει να πληρώσει 2,5 χιλιάδες σε κάποιον δικηγόρο ο οποίος δεν είναι κάτι ειδικό ζήτημα. Δεν είναι ούτε ο μέγιστος αστικολόγος, ούτε ο μέγιστος ποινικολόγος, ούτε ο μέγιστος διοικητικολόγος, ούτε ο μέγιστος τίποτα. Ένας δικηγόρος είναι. Δεν αντιλαμβανόμαστε λοιπόν γιατί ο Δήμος πρέπει να πληρώσει εκτός της νομικής του υπηρεσίας 2,5 χιλιάδες ευρώ για κάποιον δικηγόρο για μία υπόθεση. Πάρα πολύ απλή. Αυτό δεν μπορεί. Εμείς δεν θα το ψηφίσουμε σε καμιά περίπτωση και επιφυλασσόμεθα και για τα μελλοντικά μας. Κυρία Βαμπαρχελά, έχει το λόγο. Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε. Είναι πολύ δύσκολο, μην ξεχνάμε ότι και η νομική υπηρεσία παρά ότι είναι ειδικό το καθεστώς για τους δικηγόρους, είναι συνάδελφη του κυρίου Γαβριελάτου. Και είναι πολύ δύσκολο να ζητήσουμε από δύο συναδέλφους να έρθουν απέναντι. Νομίζω ότι το καλύτερο δυνατό και για να έχει και ο κύριος Γαβριελάτος όλη την άνεση και ο Δήμος να κάνει τη δουλειά του όπως πρέπει, να μπει ένα τρίτο άτομο ως δικηγόρος. Δεν πρόκειται για ανικανότητα, πρόκειται για μία κίνηση τάκτου. Ο κύριος Κωνσταντίνου θέλει να μιλήσει. Κύριε Πρόεδρε, είναι εύλογα αυτό που είπε η κυρία Παπαχελά. Αλλά δεν μπορεί να είναι επιλεκτικό και αλλακάρτ. Δεν αντιλαμβανόμαστε πως σε υποθέσεις που αφορούν 20 συναδέλφους, 30 συναδέλφους τους, 50 συναδέλφους τους, 200 συναδέλφους τους. Παρίσταται η νομική υπηρεσία και μάλιστα με επιχειρήματα της τάξεως, κύριε Πρόεδρε ακούστε πρωτοφανή, ότι αυτό σε περίπτωση πολιτικής αλλαγής θα φύγουνε. Και πρέπει να πει ο Ρήγος ότι αυτό είναι αντισυνταγματικό. Να ξέρω κύριος Βανελάς καλύτερα από εμένα. Ότι αυτό είναι αντισυνταγματικό και όχι πει ο Άριος Πάγος, ενώ Άριος Πάγος έχει πει επί άλλης διάταξη ότι είναι αντισυνταγματική. Αυτά πώς τα υποστηρίζει η νομική υπηρεσία, δηλαδή, και εκεί δεν έχει την ευαισθησία απέναντι τόσων συναδέλφων και την αποκτά ξαφνικά στον έναν συναδέλφο. Με συγχωρείτε πάρα πολύ δηλαδή. Ο κ. Κωνσταντίνου έχει το λόγο. Και μετά θα ακούσουμε μέρος της Εμβυδάς, τον κ. Παναγιώτη Μούζιο. Και συνεχίζουμε τη συζήτηση. Ελπίζω ότι ο λόγος που δεν μπορεί να είναι η νομική υπηρεσία είναι ότι αντιλαμβάνεται ότι έχει δικαίου εργαζόμενος και γι' αυτό δεν θέλει να παρασταθεί. Ελπίζω να είναι αυτός ο λόγος, διότι πραγματικά εδώ έχουμε να κάνουμε μια διένεξη της δημοτικής αρχής, κάποιο αντιδημάρχου με έναν εργαζόμενο, με μια μετάθεση η οποία έγινε και της υποβάθμισης του από διευθυντής τμήματάρχη, πράγμα το οποίο του στερεί τις δυνατότητες του. Άρα νομίζω ότι αν έχουμε μια τέτοιου τύπου σύγκρουση και διαφωνία πάνω σε ένα υπηρεσιακό ζήτημα, δηλαδή αν έχει διαφωνήσει ένας αντιδήμαρχος για μια εργολαβία που αφορά την ανάθεση κάποιου εργολάβου σήμερα γιατί έχουμε αυτή τη φασαρία στο Συμβουλειό, πραγματικά δεν ξαναειχνεί. κατεγάφησης ενός κτιρίου, μπορεί να διαφωνήσανε γι' αυτό. Δεν νομίζω ότι αυτός είναι λόγος για την υποβάθμιση του συγκεκριμένου υπαλλήλου, τη μετάθεσή του και πάει λέγοντας. Εδώ πρόκειται για μια εργασιακή διαφορά. Σε αυτή την εργασιακή διαφορά δεν χρειάζεται ο δήμος να ανακατεύεται, να ζητάει τη νομική υπηρεσία, να ζητάει έξτρα βοήθεια απ' έξω. Πιστεύω ότι έχει δίκιο ο εργαζόμενος και πρέπει να το αναγνωρίσουμε εμπράκτητος ο δικαίου του. Να ακούσουμε τον κύριο Μούζιο Παναγιώτη εκ μέρους της Εμβυδιδάς που ζήτησε για τρία λεφτά το λόγο. Καλησπέρα σας. Η Ομοσπονδία θα παρουσιάσει, πέστε τα στοιχεία σας. Καλησπέρα σας και ευχαριστώ και γιατί έγινε αποδεκτό το αίτημά μας να μας δωθεί ο λόγος να τοποθετηθούμε. Εκπροσωπός πρόεδρος στην Πανελλή Νομοσπονδία των Διπλωματούχων Μηχανικών του Δημοσίου, ένα συνδικαλιστικό φορέο δεύτερο βάθμιο με 10.000 μέλη μηχανικούς που εργάζονται στο σύνολο της δημόσιας διοίκησης και της αυτοδιοίκησης. Σε ό,τι αφορά τη στενή έννοια με την οποία έχει τοποθετηθεί η Συνημερή Σιαδιάταξη στο θέμα, αντιλαμβάνεστε ότι δεν μου αντιστοιχίζεται να τοποθετηθώ. Θα πω όμως, παρενθετικά μάλλον, ότι θα ήταν ευχής έργων ο δήμος να είναι τόσο γαλαντόμος και εξωτερικούς δικαιηγόρους συνεργάτες για τις δεκάδες πραγματικά υποθέσεις συναδέλφων μας μηχανικών, κυρίως της υπηρεσίας δόμησης, που λόγω των μεγάλων αντικρόμενων συμφερόντων, κατά κόρων σέρνονται στα δικαστήρια και απομύζονται περίπου από την τσέπη τους από τον πενιχρό μισθό του χιλιάρικου τη νομική τους υποστήριξη. Θα ήταν πολύ θετικό, ειλικρινά, ως παρένθεση αυτό. Σε ό,τι αφορά την ουσία του θέματος για την οποία έχει φτάσει στη δικαστική οδό αυτή η υπόθεση. Εάν πραγματικά πρόκειται για μια φιλοδοξία στενά, έβλεγε ή μη. Ενώ συναδέλφου, είναι συντεγμιακό ζήτημα, δεν θα ήμουν εδώ παρόν, είναι έξω από την κουλτούρα τη δική μου αλλά και του φορέ αποκπροσωπό, μακριά από εμάς η συντεγμία. Πριν όμως ο συγκεκμός είναι άλφος, δεν κρίθηκε από τα τυπικά θεσμικά όργανα που ορίζει ο νόμος. Κρίθηκε ότι δεν έχει την επάρκεια που απαιτείται την υπερσιακή ή τα τυπικά και ουσιαστικά προσώδα αλλά υποβαδμίστηκε με μια απόφαση, έξω από την τυπική διαδικασία και αυτό ίσως θα μπορούσε να ήταν αποδεχτό σε προσωρινή βάση, παρότι στη χώρα αυτή ουδέν μονημότερο του προσωρινού διέπονται και συνέπειας γι' αυτό, αλλά γιατί όλη αυτή η απόφαση εδράζεται σε μια διένεξη. Γι' αυτό ξέρετε θέτει, ναρκοθετεί μάλλον το θεμέλαιο και της νομιμότητας και της χρηστής διοίκησης που οφείλει να έχει η λειτουργία ενός μεγάλου δήμου του μεγαλύτερου της χώρας αλλά και της ίσης μεταχείρισης και του αίσθημα δικαίου που πρέπει να απομένει σε όλες τις πράξεις από φάση του η Δημοτική Αρχή, όπως και όλες οι αρχίες, απέναντι στους υφισταμένους τους. Επάνω σε αυτή τη βάση λοιπόν, πραγματικά καλό το Δημοτικό Συμβούλιο να αντιληφθεί ότι έχει αδικήσει τον συγκεκριμένο συνάδελφο, να τον αποκαταστήσει και από εκεί και πέρα να ομαλωποιηθεί η κατάσταση και δικαστικά δεν την λαμβάνουμε ότι ο ίδιος έφτασε σε αυτή την κατάσταση, όχι από εμπάθεια αλλά γιατί αισθάνθηκε βαθιά αδικημένος. Ευχαριστώ πολύ. Ο κ. Βαρενάσης έχει το λόγο. Δεν θα μπω στην ουσία του θέματος αλλά πάνω στην τοποθέτηση του συγκεκριμένου εκπροσώπου των μηχανικών, όσο είναι εδώ και ο αντιπρόεδρος και άλλα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής που μπορούν να με εμπεβεβαιώσουν, όσο αφορά την τοποθέτησή σας για το Δήμο Αθηναίων, ο Δήμος Αθηναίων στην υπεράσπιση των συναδέλφων σας των μηχανικών και των δικαστήρια τα οποία σέρνονται είναι υπερβολικά γαλαντόμος, έχοντας πληρώσει χιλιάδες ευρώ και σε εξωτερικούς δικηγόρους. Μπορούν να σας το επιβεβαιώσουν. Χρησιμοποιούμε την κ. Μαριμέτα Γούναρι ως εξωτερικό συνεργάτη με αρκετά χρήματα αμοιβόμενη, που έχει σε πλήθος υποθέσεων των μηχανικών μας. Επίσης, όλη η οικονομική επιτροπή όσες φορές έχει χρειαστεί, έχει ψηφίσει ομόφωνα την ανάθεση της υπεράσπισης των μηχανικών στα δικαστήρια. Δεν ξέρω αν μέσα στην αναφορά σας περιλαμβάνεται και το Δήμο Αθηναίων, αλλά τουλάχιστον για το Δήμο Αθηναίων η υπεράσπιση των εργαζομένων του, όπου και να είναι, είναι μη συζητήσιμη και μη διαπραγματεύσιμη. Τα που είπε ο κύριος Βαρελάση, θέλω να πω κύριε Πρόεδρε, και μια κουβέντα ακόμα, δεν αρμόδει ο Δημοτικός Συμβούλης ούτε για την τοποθέτηση προϊσταμένων, ούτε για την έκβαση επιθαρχικών τυχών αδικημάτων. Ποιοι ψηφίζουν υπέρ όσο έχει η εισήγηση. Μετράμε. 13, 14. Ποιοι ψηφίζουν κατά. 1, 2, 3, 4, 5, 6 κατά. Εκρίνεται κατά πλειοψηφία. Προχωράμε. Το 11 και 17 τα είπαμε και πάμε στο 19 ειπέμονους, έτσι. Έκριση για την πρόσληψη 16 ατόμων ουσκής εργασίας του δικαίου, ορισμένου χρόνου χρονικής διάρκειας ενός έτους, όπως έχει το εισήγητικό. Ποιος θέλει από αυτού να τον παρετηθεί. Κυρία Στραντηγάκη έχει το λόγο. Να ενημερώσω ότι αφορά το προσωπικό των κέντρων κοινότητας, που είναι ένα έργο ΕΣΠΑ, έχει περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο και είναι κέντρα κοινότητας, δηλαδή ομάδες επιστημόνων, οι οποίοι θα εξυπηρετούν στην κοινωνική πολιτική τους ευάλωτες ομάδες αλλά όχι μόνο, σε Αγίου Κωνσταντίνου με ζώνος και στο τέταρτο διαμέρισμα, γιατί έχει και ένα κέντρο κοινότητας σε Ρωμά, αλλά ταυτόχρονα θα πηγαίνουν ως κινητές μονάδες στις έδρες των επτά διαμερισμάτων να παρέχουν υπηρεσίες κοινωνικές στους πολίτες και στους κατοίκους της Αθήνας. Είναι έργο ΕΣΠΑ το οποίο έχει περάσει πριν από κάποιο καιρό, εγκριθεί ύψους ενός εκατομμυρίου 600.000. Αυτό είναι ένας χρόνος αλλά η χρηματοδότηση είναι για τρία χρόνια. Θα ανανεωθούν αυτές οι συμβάσεις για τα επόμενα άλλες δύο φορές. Ομόφωνα, ομόφωνα. Πάμε στο θέμα 20 για την έκκριση, η πρότυψη 20 γιατρών. Η κυρία Στρατηγάκη πάλι, νομίζω, έχει κάτι να μας πει. Συντώμως. Αφορά πολύ συντώμως, ωραία. Αυτά αφορούν 8 μήνα που λέμε, δηλαδή συμβάσεις από το Δήμο Αθηνέων για 8 μήνες και θα ήθελα να κάνω μία συμπλήρωση επειδή προσανατολιζόμαστε, όπως ξέρετε και έχουμε ήδη αρχίσει, ή σας ενημέρωσα, το πρώτο πολυδύναμο δημοτικό γιατρό στη Χανίον. Προσανατολιζόμαστε λοιπόν σε διεύρυνση των υπηρεσιών, όχι μόνο στους ιατρικές, αλλά και στις κοινωνικές, άρα προσθέτουμε 5 κοινωνικούς λειτουργούς και 3 επισκέπτες υγείας στους γιατρούς και τους επαγγελματίες υγείας, ώστε να στελεχωθούν τα νέα πολυδύναμα και δημοτικά γιατρια του Δήμου Αθηνέων για ένα οκτάμινο. Καλησπέρα. Όση εισήγηση. Όχι, συν οκτώ άτομα. Πέρα της εισήγησης. Πέρα της εισήγησης, 5 κοινωνικούς λειτουργούς και 3 επισκέπτες υγείας, ακριβώς για να διευρυνθεί στην έννοια του μοντέλου του πολυδύναμα. Η εισήγηση με τη συμπλήρωση που έκανε η κυρία στρατηγάκι, ποιοι ψηφίζουν υπέρ. Ψηφίζουμε, κύριε Στάρβη, όπως δημορφώθηκε η εισήγηση μετά τη συμπληρώση της κυρίας στρατηγάκι. Ομόφωνα. Πάμε στο θέμα 21. Έκριση νομίζω. Εκρίνεται ομόφωνα. Εκρίνεται. Ομόφωνα. Το 21. 22. Εκρίνεται ομόφωνα. Το 22. Το 23. Είναι μετά από μια νέα νομοθετική ρύθμιση που έγινε η διαμόρφωση των επιτροπών για τις φορογικές επιτροπές ως εισήγηση. Ομόφωνα. Εκρίνεται. Το 24. Υπάρχει κάτι για το 24, ο κ. Γιώργος Καράκος. Μία διόρθωση κύριε Πρόεδρε. Ναι. Η Διεύθυνση Αθροπινου Δυναμικού επειδή τελικά είναι ένας ασκούμενος διοικηγόρος παραπάνω ζητεί την αντίστοιχη της αλλαγή της αιτηθείας ασπίστοσης από 46.800 ευρώ σε 50.400 ευρώ. Αυτό συμβαίνει διότι ενώ μια ασκούμενη λόγο διπλωματικών εργασιών πίστευε ότι δεν θα μπορεί να ακολουθήσει, τελικά τα ρύθμισε και θα είναι μαζί μας. Γι' αυτό το λόγο αυξάνεται η πίστοση. Διαμορφώνεται η εισήγηση μετά την παρέμβαση του κ. Γιώργου Καράκο. Ψηφίζετε ομόφωνα. Προχωράμε. Πάμε στο επόμενο θέμα. Ορισμό τριών δημοτικών συμβούλων σε επιτροπές για την καταστροφία χρήσης των αντικειμένων. Ένας από τους τρεις πρέπει να είναι από την αντιπολίτευση, άλλα να προτείνει έναν αντιπολίτευση και δύο συμπολίτευση. Δεν υπάρχει στους συγκεκριμένους ομάδες. Ονόματα? Δεν νομίζω. Όχι, όχι. Χωρίς δική σας ευθύνη, και είναι φανερό αυτό, έχουμε 22 μέρες από το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, γιατί στις 5 του μηνός κάναμε απλώς, δεν είχε καμία σχέση. Σήμερα έχουμε ένα συμβούλιο, το ένα να διορθώσουμε λίγο, το άλλο έχει αλλάξει αυτό, το άλλο έχει φύγει η πρόταση αυτή. Ερχόμαστε εδώ πέρα, ψάχνουμε, αυτός πού είναι, πώς ήταν στην αντιπολίτευση, πώς ήταν στην συμπολίτευση, πόσους θέλουν από εδώ, πόσους θέλουν από εκεί. Συγγνώμη, τόσες μέρες οι υπηρεσίες και αυτά τα ιδρύματα του Δήμου δεν μπορούσαν να είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα. Έχουν περάσει τόσες μέρες. Εδώ δεν είναι ούτε καν 15 μέρες, είναι 30 μέρες σχεδόν. Τι γίνεται δηλαδή, έχουμε σε κάθε θέμα ακούμε, να διορθωθεί λίγο αυτό, να διορθωθεί λίγο εκείνο, να πάει εκείνο, να αλλάξει εκείνο. Συγγνώμη δηλαδή, αλλά τι κάνουμε εδώ πέρα. Δεν αλλάζουν οι εισηγήσεις σε τόσο διάστημα, προσθέτουμε άλλα τέσσερα και προσθέτουμε άλλα τρία. Συγγνώμη, δεν αλλάζει η ουσία στις ουσίες, καταλαβαίνω. Σε λέει ένα λεπτό. Καταγράφεται η παρατηρησία σας, την λαμβάνω υπόψη μου. Έχω και εγώ παρέμβα επανειλημμένους για αυτά τα πράγματα και απαιτώ τις υπηρεσίες πραγματικά να ολοκληρώνουν τις συγγενήσεις τους, έτσι ώστε να μην δημιουργούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο αυτά τα θέματα. Προχωράμε παρακάτω, πάμε στην 26. Θα δώσετε ένα μέλος από την Αντιπολίτευση για την Επιτροπή. Στην 26 η κυρία Αγιοπούλου ως εισήγηση. Εγκρίνεται. Όχι, θέλω να κάνω μια παρέμβαση. Είναι για την παραχώρηση σχολικών χώρων. Εδώ υπάρχει, παραχωρείται το 21ο ηλίκιο και το 40ο ηλίκιο της Γκράβας συγκεκριμένα, στην Argo Film Festival, αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, για μια ταινία μικρού μήκους που έχει σχέση με τον σχολικό εκφοβισμό. Είναι σοβαρό θέμα, βέβαια, ο σχολικός εκφοβισμός, αλλά δεν μπορεί να επιλέγεται το σχολικό συγκρότημα της Γκράβας, τα σχολεία αυτά είναι πολιτισμικά σχολεία, στιγματισμένες εισαγωγικά στο παρελθόν, με μεγάλο αριθμό μεταναστών και προσφύγων, και θεωρείται και υποβαθμισμένα σχολεία. Ο σχολικός εκφοβισμός στον Βουλήξ συμβαίνει και στα καλύτερα σχολεία της Αθήνας. Θα μπορούσε να επιλεγεί ένα σχολείο του Κολονακίου και όχι ένα σχολείο της Γκράβας που ήδη υπάρχει μία καχυποψία για αυτά τα σχολεία και θεωρείται ότι κυνηδεύουν τα παιδιά με σχολικό εκφοβισμό. Θεωρώ ότι δεν είναι καθόλου σωστό αυτό και θέλω να αποσυρθεί αυτή η πρόταση και να επιλεγεί άλλο σχολείο. Αδερφός, εγκρίνεται ως εισηγήση, ομοφωνά με δυα παχές. Σε ό,τι αφορά την επιλογή του σχολείου, όταν κάποιος θέλει να κάνει μια ταινία, επιλέγει αυτό που θεωρεί ότι ταιριάζει με το σενάριό του. Δεν το γνωρίζω το σενάριο. Αυτό το μόνο που έχω να πω είναι ότι είναι με τη σύμφωνη γνώμη του σχολείου, της σχολικής κοινότητας και της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής. Κατά τα άλλα δεν αποσύρθω την πρόταση. Ένα λεπτό να πω. Ναι, μπορεί την παράμετρο που έβαλα να μην την είχαν σκεφτεί γιατί θεωρώ πάρα πάρα πολύ σοβαρή. Είναι ένα θέμα πάρα πολύ ευαίσθητο και είναι πολύ σοβαρό το θέμα. Θα ξεσηκώσει το ήδη τη σχολική κοινότητα της Γκράβας. Είναι σοβαρό, γιατί δεν ξέρουμε. Ούτε μπορούμε να ελέγξουμε το φορέα, ούτε την ταινία, ούτε τι θα βγει από την ταινία. Γιατί δεν το έκαναν διακαιρευτικοί σχηματικές. Είναι σοβαρό θέμα. Θέλω να το ξαναδεί η κυρία Ηλιοπούνη με τη σχολική επιτροπή. Κύριε Πρόεδρε με τις ταινίες υπάρχει ένα ζήτημα. Μια μητέρα και ένας πατέρας έχουν ένα παιδί ανήλικο. Ακόμα και αν δώσουν την έγκριση τους, αυτό δεν αποτελεί τεκμήριο. Δεν αποτελεί τεκμήριο ότι οι έχουν πάρει άδεια. Χρειάζονται και άλλες διαδικασίες, οι οποίες να λένε ναι μπορεί. Για τα παιδιά. Λοιπόν, ένα παιδί σε ένα συγκεκριμένο χώρο, όταν γίνονται λήψεις, οποιασδήποτε μορφή, αυτό δημιουργεί ένα ζήτημα πάντα. Δεν μπορεί δηλαδή αυτό που είπε η κυρία Ηλιοπουλού είναι απολύτως λάθος ότι αυτός που κάνει την ταινία θα επιλέξει το χώρο. Δεν μπορεί ούτε τα παιδιά να επιλέξει ούτε το χώρο να επιλέξει. Το σχολείο, κυρία Ηλιοπουλού, λίγο σεβασμός σ' αυτό που μιλάει. Κάθε φορά λοιπόν τα ώρα από εδώ και πέρα που θα μιλάτε θα λέμε δεν μας δίνετε μας το λόγο να τελειώνουμε για να μην τα λέει η κυρία Ηλιοπουλού γιατί μας ζαλίζει. Ναι, επειδή αυτό είναι το στυλ, εντάξει, μην το κάνετε αυτό, αλήθεια το λέω μην το κάνετε. Είδατε, είμαστε ένα ήρεμο συμβούλιο, μην κάνετε τέτοια πράγματα. Λοιπόν, η λήψη γενικά δημιουργεί υποχρεώσεις και ζητήματα. Απλώς σας το επισημαίνω. Τώρα, από εκεί και πέρα, ό,τι μέλη γενέστε θα γίνει. Να μιλήσει και ο κύριος Μπέις και μετά. Στην αλφή το τι θα δημιουργήσει ο σκηνοθέτης, δικαιωμά του, είναι ελευθερία έχουμε. Άλλα, το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει το όνομα σκολίου Γκράβα, την ταυτότητα αυτή, την έχουμε όλο εμείς το δικαίωμα να τη δώσουμε. Αν είναι ενώνυμο το χτίριο, δεν μας ενοχλεί, δεν παίζει ρόλο ποιος, δεν φαίνεται το χτίριο. Αλλά το όνομα Γκράβα δεν πρέπει να εμφανιστεί. Αυτό δεν το επιτρέπουμε. Αυτό είναι το θέμα όλο. Δεν είναι το θέμα το χτίριο, δεν είναι να την βαριάει σκολίο μέσα. Αν το γράφει, αυτό δεν το εγκρίνουμε. Αυτό δεν το εγκρίνουμε, είναι copy right, πώς θα το πούμε, δικαίωμά μας. Κυρία Λειοπούλου. Επειδή έντιλαμβάνομαι ότι δεν έχει διαβάσει κανείς. Να πω κάτι. Λέμε στην αρχή, ποιοι θέλουν να μιλήσουν. Κάθε φορά, ένα στιγμάτι είναι κάποιος άλλος. Έκλεισε ο κατάλογος, κλείνει κυρία Λειοπούλου. Επειδή από τα σχόλια που άκουσα, φαίνεται ότι δεν έχει διαβαστεί η εισήγηση, διαβάζω την εισήγηση. 21 Λύκειο, 40 Λύκειο Αθηνών. Φορέα συλλοποίησης Argo Film Festival. Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία. Κινηματογραφική ταινία μικρού μήκους με το όνομα Hypo. Περίοδο συλλοποίησης, σχολική χρονιά 16-17. Αναλυτική περιγραφή δράσης. Διεκπερέωση γυρισμάτων της μικρού μήκους ταινίας Hypo, που απευθύνεται τόσο σε άτομα εφηδικής ηλικίας που βιώνουν έμεσα ή άμεσα το πλέον επικαιροφαινόμενο του bullying στο σχολικό περιβάλλον, όσο και σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, αφού η ταινία παραλληλαθεί για τη φθορά του πολιτικού συστήματος με την άνοδο των εκστρεμιστικών φωνών σε όλο τον κόσμο, που προάγουν φαινόμενα όπως ο φασισμός και ο ρατσισμός. Ημέρες και ώρες υλοποίησης. Τρεις ημέρες, Σάββατο 8 Απριλίου έως και τη Δευτέρα 10 Απριλίου, ημέρες διακοπών Πάσχα και ώρες εννέα με πέντε, δηλαδή ώρες και μέρες που δεν υπάρχουν παιδιά. Ζητούν να χρησιμοποιήσουν το κτίριο. Θα συμφωνήσω με τον κ. Μπέι ότι θα είναι καλό να μην φαίνονται τα χαρακτηριστικά του σχολείου, δηλαδή οι αριθμοί, τα νούμερα που παραπέμπουν σε συγκεκριμένο σχολείο και τα λοιπά. Ζητείται γενικός αύλιος χώρος, εσωτερικός χώρος δύο τάξεων, έθουσα εκδηλώσεων, διάδρομη και αθλητικές συγκαταστάσεις. Δηλαδή δεν ζητείται κάτι που να δηλώνει την ταυτότητα. Εγώ δεσμεύομαι με εκείνη την συγκρότημα. Ξανά θα το πω. Εάν με αφήσετε θα το διαβάζω. Είναι χώρο συλλοποίησης της δράσης. Προφανώς είναι το σχολικό συγκρότημα της ΓΡΑΒΑΣ, αναφέρεται παραπάνω, 21 λίκιο, 40 λίκιο. Σαφώς και είναι το συγκεκριμένο συγκρότημα. Γι' αυτό μιλάμε. Αυτό που λέω είναι ότι καταλαβαίνω την παρέμβαση του κυρίου Μπέι, πράγματι μπορεί να μπει να διατυπωθεί ότι δεν θα φαίνεται τα διακριτικά, δεν θα φαίνονται τα διακριτικά του σχολείου, δηλαδή το 21 λίκιο, 40 λίκιο. Αυτό ορίζει την ΓΡΑΒΑΣ, δεν γράφει την Αγγράβα. Γράφει αυτά που σας λέω. 21 λίκιο, 40 λίκιο. Να μη φαίνεται αυτό θα συμφωνήσω. Δεν τίθεται θέμα παιδιών γιατί είναι μέρες που το σχολείο είναι κλειστό. Δεν τίθεται θέμα άλλων χώρων παρά αυτόν που σας ανέφερα. Αυτή είναι η εισήγηση. Δεν βρίσκω λόγο να το αποσύρω κύριε Πρόεδρε. Ένα λεπτό ακόμα, ένα δευτερόλεπτο. Παρακαλώ, ένα δευτερόλεπτο. Είναι χαρακτηριστικός. Θέλω να εντάξει με τους εκπαιδευτικούς της γράβους και τους προσωπών. Πρόεδρε, είναι χαρακτηριστικός. Είναι χαρακτηριστικός ο χώρος της γράβας και των σχολείων. Είναι γνωστός ο χώρος της γράβας. Έχω μιλήσει με τους εκπαιδευτικούς της γράβας και τους λόγους γονέων. Σας λέω από τώρα, δεν είναι σωστό πράγμα να πάνε στο πειραματικό σχολείο. Να πάνε σε ένα σχολείο στο Κολωνάκι και όχι στην γράβα. Ευχαριστώ. Ποιοι ψηφίζουν υπέρ. Τι ψηφίζουμε, μετράμε, ψηφίζουμε, μετράμε. Ποιοι ψηφίζουν κατά. Κατά στη συγκεκριμένη δράση, στα υπόλοιπα υπέρ. Τρία κατά. Όσα είναι οι δράσεις των Συλλόγων Γονέων και Κυδαιμόνων, Βυζαντινό Μουσείο και λοιπά, ο δύο μόνο στο Argo Festival μόνο κατά. Στα υπόλοιπα είμαστε υπέρ. Και η ανοιχτή πόλη το ίδιο. 27 έγκριση δράσεων στον κυρία Ηλιοπούλου, το 27 για τα ανοιχτά σχολεία. Όση εισήγηση. Και εδώ μια παρέμβαση, μικρή. Και εδώ μια ανοιχτή πόλη, παρακαλώ. Κύριε Πρόεδρε, ένα λεπτό, ένα λεπτό. Είναι θέμα, εγώ δεν μιλάω, μιλάει η παράταξη και έχει δικαίωμα η παράταξη να ανατήξει τις απόψεις της. Ναι, να ξεκαθαρίσουμε. Τα ίδια δικαίωματα, λοιπόν. Σε κάθε άλλα πράγματα. Λοιπόν, μιλάω για την 25 και την 26η δράση, για τα υπόλοιπα είμαστε εντάξει. Είναι ένα παιδέ ένας κόσμος και μιλάει για ενισχυτική διδασκαλία, στην τρίτη, δετάρτη, πέμπτη και έκτη, σε κάποια συγκεκριμένα σχολεία. Θέλω να πω ότι ενισχυτική διδασκαλία είναι θέμα του Συλλόγου Διδασκόντων και Φυσικάκη του Υπουργείου Παιδείας. Είναι θέμα ενδοσχολικό δηλαδή και πρέπει να γίνεται στο χώρο του σχολείου από τους εκπαιδευτικούς, με την όποια μεθοδολογία και τις όποιες τεχνικές αυτοί προτιμούν. Και όχι αποφορείς εκτός του χώρου της σχολής, γιατί είναι καθαρά διδακτικό και παιδαγωγικό θέμα η ενδοσχολική δρασκαλία. Αν θέλει κάτι να μου πει η κυρία Αλιοπούλου σε σχέση με αυτό, μπορώ να ακούσουμε. Θέλω να πω απλώς ότι σαφώς συμφωνώ με την κυρία πρωτονοταριώτηση, έχουν τα πράγματα, όμως πρόκειται για μια αρκετά ειδική περίπτωση. Είναι ένα σχολείο το οποίο είναι σε αρκετά δύσκολες συνθήκες. Είναι με έτοιμα του συλλόγου των εκπαιδευτικών και του συλλόγου γονέων να γίνει η δράση, προκειμένου με τρόπους που να είναι κοντά στην ψυχολογία του παιδιού και την παιδαγωγική προσέγγιση, τα παιδιά να μπορέσουν και μέσα από ψυχαγωγικές δράσεις να δεχτούν μια βοήθεια, που είναι αυτή που κρίνει ο Σύλλογος των Εκπαιδευτικών και ο Σύλλογος Γονέων ότι χρειάζονται. Γενικά αν βρείτες τις δράσεις στα ανοιχτά σχολεία, δεν έχουμε ενισχυτική δρασκαλία. Είναι μία μοναδική περίπτωση με λόγο συγκεκριμένο. Ήθελα όμως, επί τη ευκαιρία, γιατί... Σύντομα όμως, κυρία Γιωκούρη. Ακούστε με λίγο. Γιατί έχουμε ακόμα πολλά θέματα. Απλώς θέλω να φέρω μια δράση που προσθέθηκε τελευταία στιγμή και να παρακαλέσω να προσθεθεί, γιατί μετά θα χάνουμε την περίοδο, έρχεται και το Πάσχα. Είναι η INTERALIA, μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Εισηγείται μία δράση θεάτρου, στο πλαίσιο της οποίας θα διεξαχθούν δύο πρόβες και μία θεατρική παράσταση, απόσπασμα της Αντιγώνης, σε ανοιχτό σχολείο της πλατείας Βάθης, το 51 Δημοτικό. Η θεατρική παράσταση θα υλοποιηθεί μία φορά, απευθύνεται σε όλους, έχει διάρκεια δύο ώρες και είναι δωρεάν. Εισηγείται η ομάδα του προγράμματος ΝΕ και συμφωνεί το σχολείο. Κυριανική Πολύ το ψηφίζει με την επιφύλαξη των όσων είπε η κυρία του 21 και του 27, ότι το ζήτησε ο ίδιος ο Σύλλογος Διδασκόντος, σε συνεργασία με την ομάδα. Ποιοι ψηφίζουν υπέρ, ομόφωνα, εμένα... Εμείς είμαστε κατά και υπέρ στο 28. Στο 28 θα δούμε τώρα. Συγγνώμη. Το θέμα εδώ όλες, το 28 θέμα. Α το σημείο, ναι, εντάξει, ωραία, εντάξει. Το επόμενο θέμα είναι το 28. Λοιπόν, η κυρία Κοδοσταθάκου για το 28 θέμα. Το 28 αποσύρεται. Αποσύρεται το 28 θέμα. Λοιπόν, το 29 έκλεισε την ενέργεια σε νέο διαγωνισμό ανάδειξης χορηγητών κλπ. Η κυρία Κοδοσταθάκου. Το 29 έβα. Όση η σήγηση. Όση η σήγηση. Θέλει κανείς να μιλήσει. Είναι διαγωνισμοί που προβλέπονται, τις ξεκινάμε στην ώρα του. Ομόφωνα. Ομόφωνα νομίζω. Το 30. Το 30. Η κυρία Κοδοσταθάκου. Όση η σήγηση. Όση η σήγηση. Ομόφωνα. Το 32. Όχι, το 31. Το 31. Η κυρία Ζέπου δεν είναι εδώ να απαντήσει, δυστυχώς. Κάνε, στέλιο να καταγραφεί τουλάχιστον. Πώς έχει επιλεγεί αυτή η συγκεκριμένη πλατφόρμα, αν υπάρχουν άλλες πλατφόρμες. Αυτό είναι το θέμα. Δεν μπορώ να απαντήσω. Ναι, καταλαβαίνω, εντάξει. Λοιπόν, μπαίνει το θέμα όση η σήγηση. Όση η σήγηση. Ποιοι ψηφίζουν υπέρ. Μετρήστε. Μετρήστε. Δεν αποθαλείς. Ο κύριος Λάμπρου τι ψηφίζει. Με μια αποχή ψηφίζεται, κατά ποιοψηφία. Πάμε στο 32. Τι είναι παιδιά. Αποχή ο κύριος Λάμπρου, πέστε το. Ο κύριος Μπέις και ο κύριος Αποστολόπουλος του Παναγιώτη. Πάμε στο 32. Ο κύριος Μοτιάνο όση η σήγηση λείψει το εξωτερικό και μου είπε όση η σήγηση. Εκρίνεται? Εκρίνεται ομόφωνο. Το 33 ο Μοτιάνο όση η σήγηση. Εκρίνεται? Εκρίνεται. Εκρίνεται ομόφωνο. Αποχή. Κι εμείς αποχή κύριε Πρόεδρε. Αποχή στο α, ναι στο β. Στο 32. Ναι. Στο 33. Στο 33. Εμείς είμαστε αποχήκης σε όλο. Σε όλο. Ο κύριος Λάμπρου είναι αποχή στο α, ναι στο β. Ναι στο β. Τρέ, σέμπλ. Οι άλλοι όλοι είμαστε υπέρ. Καλώς η κυρία Γιαννοπούλου, προσήλθε η κυρία Γιαννοπούλου. Πόπιμου έχεις τη συμπαράστασή μας και τη στηρίξή μας. Πάμε στο 34 κύριε Μπρούλια. Όσοι εισήγησαν. Όσοι εισήγησαν στο 34. Ομόφωνα. Ομόφωνα. Το 34 αποχή εμείς κύριε Πρόεδρε. Αποχή ανοιχτή πόλη στο 34 κατά πλειοψηφία. 35. Κυρία Στοπαγιαννάκης. Πλήπιου. Κυρία Στοπαγιαννάκης. Πλήπιου. Όσοι εισήγησαν. Ομόφωνα. Ομόφωνα. Ποιο κύριε Λάμπρου. Μόλις την έκανα ο κύριος Λάμπρου ομόφωνος. Ομόφωνος. Το 37. Το 36 ανοίγει. Το 37. Το 37. Η κυρία Παπαχελά έχει τον λόγο. Η κυρία Παπαχελά παρακαλώ μπορεί να έρθει μέσα. Η κυρία Παπαχελά στα τρία τέταρτα του συμβουλίου. Έρχεται η κυρία Παπαχελά. Η κυρία Παπαχελά στο 37 όσοι εισήγησαν έχεις να πεις κάτι. Παντάζεσαι. Εντάξει τα έχω ζεκάρε μην να εισήχεσαι. Λοιπόν, έχεις κυρία Παπαχελά κάτι. Κάτι. Όση εισήγηση. Όση εισήγηση. Λοιπόν, εγκρέται ομόφωνα. Ομόφωνα. Το 38. Η κυρία Παπαχελά. Κύριε Πρόεδρε. Κύριε Πρόεδρε να διευκολύνω την κυρία Παπαχελά γιατί έχει άλλες ανάγκες και βγαίνει έξω συνέχεια. Από το 38. Να τα πούμε ένα από το 38. Να τα πω λίγο. Το 38 ψηφίζει ομόφωνα. Το 39 έως το 46 είναι φορολογικές επιστροφές. Ψηφίζετε ομόφωνα. Το 47 έως το 57 ψηφίζεται, είναι επιστροφές ομόφωνα. Ομόφωνα. Το 58 έως το 63 ομόφωνα, όχι. Κύριε Πρόεδρε για το 58. Αυτό δεν είναι. Όχι, όχι, συγγνώμη. Αυτό είναι που είχαμε αναβάλει. Είναι από αναβολή κυρία Παπαχελά το 58, ναι. Λοιπόν, να πω ότι το αναβάλαμε για να συζητήσουμε τις υπηρεσίες, αν μπορούμε να το κρατήσουμε εμείς. Πρώτον, δεν μπορούμε, είναι σαφής και οι υπηρεσίες θα έχουν ποινική ευθύνη αν δεν το εξηγηθούν. Το δεύτερο που οφείλω να ενημερώσω είναι ότι προχτές, μετά από συνάντηση που είχαμε με τη ΓΕΣΕΔΕ, ενημερώθηκαν ότι προωθείται ρύθμιση για αυτά τα χρέη και μπορούν να ρυθμιστούν μόνο αν έχουν πάει στις αρμόδιες δόει. Ονεικά, έπρεπε να το τρέξουμε ώστε να διευκολυνθούν οι άνθρωποι να ρυθμίσουν τις οφειλές τους. Και άρα, παρακαλώ να ψεφιστεί κύριε Πρόεδρε. Γιατί βγάζεις ολοκρολόγο. Λοιπόν, κυρία Μπαπαχελά, ο κύριος σας, έχει καλής να μιλήσει από αυτού, όχι. Άρα, εγκρίνεται με μία αποχή, κατά πλειοψηφία. Πάμε στο άλλο θέμα, τα 59 έως 63, είναι διαγραφές, εγκρίνεται. Το 59 η κυρία Γκούμα ζητάει την αναβολή. Κυρία Παπαχελά. Για ποιον λόγο? Υπάρχει έτηση του καταστηματάρχη, η οποία λέει προσβάλλει το πρόστιμο που του έχουμε βάλει, διότι υπάρχει λόγο πλαστότητος και λόγο μη ουσιαστικής τήρησης της στεραιοκόλησης. Νομίζω, κατά την άποψη του εσωτερικού ελέγχου, ότι πρέπει να το ψάξουμε λίγο. Και γι' αυτό ζητώ την αναβολή. Κύριε Πρόεδρε, ακριβώς γι' αυτό το λόγο και φαίνεται και από το επιδοτήριο, αναφέρεται απλώς φαίνεται να έχει επιδοθεί στην μιλιόνι έξι και λέει ότι αρνήθηκε υπάλληλος να παραλάβει. Κατ' αρχήν εδώ έχουμε μια πλημέλεια, έπρεπε να υπάρχει το όνομα της υπαλλήλου και αν αρνιόταν να υπάρχει συνδρομή αστυνομικού οργάνου για να πάρει το όνομα της υπαλλήλου. Το δεύτερο είναι ότι μετά από αυτό έρχεται ο υπάλληλος, ο οποίος θυροκόλησε και είναι μέσα στα σχετικά και με έτηση δική του μας δηλώνει ότι πήγε και το ξανακοίταξε μετά την έτηση του ενδιαφερομένου που λέει αυτά που λέει περιπλαστότητας και όντως είχε δώσει στο διπλανό κατάστημα. Προσκομίζονται τα ζήτα τα οποία είναι μηδενικά αρκετές μέρες πριν και αρκετές μέρες μετά. Έχει πάει έλεγχος, δυο λεπτάκια, είχε πάει 18 Δευτέρωτου 2016 και βρέθηκε κλειστό το κατάστημα επειδή είχε θέσει και προηγουμένως η κυρία Γκούμα το θέμα έστειλα και χθες στη Δημοτική Αστυνομία παραμένει κλειστό το κατάστημα, μου έφεραν και φωτογραφία στη Μιλιόνι έξι, που λέγεται Μπριτσιόλε, έχει και γιώτα Μπριτσιόλε, Μιλιόνι έξι. Λοιπόν, να επανελάβω λίγο. Μπρίτσιολε, σημαίνει κάτι, μιλάει ιταλικά. Ο καταστηματάρχης είχε υποβάλει έτοιμα για παραχώρηση κοινόχρησης του χώρου τον Οκτώβριο του 2014, να θυμίσω ότι τότε είχαμε πάρει μια απόφαση επειδή ήταν τα 3,5 μέτρα του Νόμου Μπιρμπίλη να γίνει νέο ρειοθέτηση, στην ουσία φωτογραφίζαμε τους πεζόδρομους Μιλιόνι, Σκουφά και λοιπά. Γι' αυτό και υπήρξε η καθυστέρηση και πήγαν τον Ιούλιο, 9 Ιουλίου να του, αν δεν κάνω λάθος, 10 είναι η θυροκόληση, να του επιδοθεί η πρόσκληση από την υπηρεσία. Όπως είπε ο υπάλληλος που φέρεται να θυροκόλησε μας λέει ότι εκ παραδρομής συμφωνεί με αυτό που λέει ο ενδιαφερόμενος, το κατάστημα παραμένει κλειστό, δεν ξέρω τι άλλο θα βρίσκαμε αν το αναβάλαμε, δεν έχω αντίρρηση αλλά αυτό. Ο κ. Σαξαλός έχει το λόγο. Κύριε Προεδρε, εμείς δεν θα την ψηφίσουμε την καγραφή, καταρχήν το κατάστημα δεν παραμένει κλειστό και μπορούμε... Δεύτερον, εφόσον πρόκειται για τόσο μεγάλο πρόστιμο, γιατί δεν δίνουμε άλλα 40 ευρώ να τα επιβίδει ο δικαστικός επιμελητής. Όταν πρόκειται δεν μπορεί να είναι 200 ευρώ, 300 ευρώ, προκειται για 10.000. Όταν έχεις τόσο μεγάλο πρόστιμο ο δικαστικός επιμελητής ο οποίος δεν κάνει λάθη που κολλάει και που διεπιδίδει. Καλά τώρα. Λοιπόν, δεν κάνει λάθη. Δεύτερον, δεν απαιτείται όταν είναι ο δικαστικός επιμελητής το όνομα του υπαλλήλου που αρνείται γιατί κολλάει και πάει μετά και το παραδίδει στο αστυνομικό τμήμα. Επομένως δεν απαιτείται καθόλου. Κανένας υπαλλήλου το όνομα δεν μας νοιάζει όταν πρόκειται λοιπόν για τόσο σοβαρό ζήτημα και δεν καταλαβαίνουμε πραγματικά πώς είναι δυνατόν να διαγράφουμε αυτό το ζήτημα. Τι κάνει εγώ εσείς. Να διαφτρινήσω μόνο ότι δεν κοινοποιήθηκε το πρόστιμο με το έγγραφο 8.7 που δυο λεπτάκια καλούσαμε τον καταστηματάρχε να καταβάλει τα δημοτικά τέλη για το έτος για τα τραπεζοκαθίσματα που ήταν τα 5.649. Σίγουρα δεν έχει ευθύνη για την καθστέρηση οπότε τουλάχιστον το πρόστιμο θα πρέπει να διαγραφεί. Από εκεί πέρα είναι ένα κατάστημα το οποίο καταθέτω και στα πρακτικά για του λόγου το αληθές χτες ξανά στείλα τη δημοτική αστυνομία και μας λέει ότι βρέθηκε κλειστό. Προσωπική γνώση δεν έχω. Κύριε Πρωεδρέ ένα λεπτό. Εδώ μπαίνει ένα θέμα που λέει έγκριση για τη διαγραφή της εγγραφής ποσού 10.485 ευρώ. Αυτό που εμείς συζητάμε. Ούτε 5.000 λέει, ούτε 3.000 λέει, ούτε ένα νυχτό. Κυρία Παπαχελά η διαγραφή είναι 10.000 ή αλλάζει κάτι. Το σύνολο είναι η διαγραφή. Άρα μπαίνει σε ψηφοφορία, κλείστε το μικροφωνό σας, μπαίνει σε ψηφοφορία όσο το εισηγητικό με τις δευκρινίες που έδωσε η κυρία Παπαχελά. Ποιοι ψηφίζουν υπέρ. Ψηφίζουμε. Δεν ψηφίζεις. Καλά. Μετρήστε. Και η Λεοπούλου ψηφίζει. Ποιοι ψηφίζουν κατά. Ένα, δύο, τρία, τέσσερα, πέντε κατά. Λευκά. Τρία λευκά. Τρία βλέπω. Ένα, δύο, τρία. Το είδα, τρεις δεν είναι. Λευκό είσαι κι εσύ. Ωραία, εντάξει. Όχι, δεν το ανέβασε εκεί να δω. Λοιπόν, αποχές δεν έχουμε. Νομίζω όλοι ψηφίσαμε. Το αποτέλεσμα είναι... Δεν περνάει. Λοιπόν, δεν έκρινετε το θέμα. Επανέρχεται κι ας το εξετάσει η υπηρεσία και να επανέρχεται. Λέω, λοιπόν, το θέμα της δικαιολόγησης των απουσιών. Λέω πρέπει λίγο και με τις ασενόες μας, τις παρατάκες, να το δούμε λίγο πιο... πιο υπηρεστατωμένα. Δεν λέω για αυτούς, δεν αναφέρομαι σ' αυτούς. Όχι, δεν αναφέρομαι σ' αυτούς, αναφέρομαι στο γενικό θέμα. 73 έως 80 περάσανε... Υπάρχει, στάθηκε στις παρατάκες, στάθηκε στους δημοτικούς συμβούλους. Είναι ένα θέμα τώρα αυτό, μην το ανοίξουμε πολύ. Εγώ όταν είπα να δούμε κάποιες περιπτώσεις... Το είπα, δεν αναφέρομαι σ' συγκεκριμένους. Γενικώς το έβαλα επειδή το θυμήθηκα τώρα. Τα 73 έως 80 τα ψηφίσαμε, 81 έως 84 είναι παράταση στάθνευσης, εγκρίνεται ομόφωνα, 85 έως 94 είναι κατάρχηση θέσης στάθνευσης και 95 αλλαγή αριθμού στάθνευσης. Εγκρίνεται ομόφωνα. Πάμε παρακάτω. 97 έως 98 το περάσαμε έτσι. 96 έγραφε έγκριση πρώτα, σύναψεις και λοιπά, Αποστολόπουλος, Γεώργιος, του Χρήστου... Κύριε Πρόεδρε, σε ποιο είστε? Στο 96. Στο 96. Μάλιστα, ωραία. Να ακούσουμε τον συγγεντή αν έγινε επικάντη. Ναι, αλλά θέλω τον λόγο. Ναι, βεβαίως. Αφορά ΕΣΠΑ, πρώην ΕΣΠΑ μάλλον, αποχαιτευτικά, τα οποία δεν προχωρήσαν με το ΕΣΠΑ και έχουμε συνοηθεί με την περιφέρεια, αν θυμάμαι καλά είναι γύρω στα 5 εκατομμύρια αυτά, να προχωρήσουν με σύμπραξη δικά μας με την περιφέρεια και αποτελεί την σύναψη των όρων της πραγματικής σύμβασης. Προχωράει κανονικά δηλαδή. Κύριε Προεδρέ, ορίστε, εφόσον ξέρετε τι θα πω, κύριε Βαρελά. Κύριε Ψέλε, ναι. Λοιπόν, κύριε Προεδρέ, όσοι εισάγεται είναι λάθος. Οφείλει να προηγηθεί το 98 του 96, διότι, όταν, τι υπάρχει παραβολή, ποια είναι η προσωρινή παραλαβή που λέει το 98 εφόσον το 96 λέει σύναψη όρων προγραμματικής σύμβασης. Πώς παραλαμβάνεις κάτι, έστω και οι μητελές, εφόσον η προγραμματική σύμβαση δεν υπάρχει και τώρα θα αποφασίσουν να υπάρχει η προγραμματική σύμβαση. Είδατε, κύριε Βαρελά, που συνελούμαστε στον αέρα. Λοιπόν, υπάρχει ένα ζήτημα εδώ. Ότι δεν μπορεί να βάζεις ένα θέμα, άμα δεν έχεις λύσει την παραλαβή. Άμα δεν έχεις λύσει το προηγούμενο θέμα, πώς πας εκεί πέρα. Η προγραμματική σύμβαση. Εφόσον δεν υπάρχει προγραμματική σύμβαση, τι προσωρινή παραλαβή, τι παραλαμβάνουμε. Και επίσης τι έγινε με την εταιρεία I-CUT, θα θέλαμε να μάθουμε. Αποστολόπουλος. Αφορά την παραλαβή ενός τμήματος που είχε γίνει. Είχε γίνει ένα τμήμα, παραλαμβάνουμε, και μετά προγραμματική για τη συνέχεια το έργο του υπόλοιπο δηλαδή. Αυτό σου λέει, το 98 προηγείται. Συγγνώμη, τι μας εμποδίζει να υπογράψουμε την προγραμματική και να συνεχίσει από ένα σημείο... Δεν είναι, κύριε Αξελέ, να πάρουμε απόφαση πρώτα στο 98, να αλλάξουμε τη 4 και μετά το 97. Ωραία, να το κάνουμε. Δεν είναι, νομίζω, κάτι. Δεν έχει να κάνει και με τον κύριο Αποστολόπουλος. Λοιπόν, πάμε στο 98. Όλες οι αποφάσεις δεν παίρνουν με την ώρα. Δεν έχει δίκιο. Λοιπόν, ωραία, τότε για να το λύσουμε το θέμα, να βάλω πρώτα το 98 σε ψηφοφορία. Εκρίνετε το 98 ομόφωνα. Οκρίνετε. Εκρίνετε. Εκρίνετε. Η αληθή πόλη τη ψηφίζει. Λοιπόν, πάμε, εκρίνετε ομόφωνα. Το 96. Όπως η ισήγηση, εκρίνεται ομόφωνα. Ομόφωνα, νομίζω. Έτσι, ομόφωνα. Το 97 με αποχή της ανοιχτής πόλης. Το 99 εκρίνεται ομόφωνα. Το 100 ως ισήγηση. Αποχή, κύριε Πρόεδρε. Αποχή η ανοιχτή πόλη. Και η Λαϊκή Συσπήρωση και ο κ. Σεωραμίδης αποχή. Το 101. Κατά, κύριε Πρόεδρε. Κατά πλειοψηφία, κατά η ανοιχτή πόλη και κατά και η Λαϊκή Συσπήρωση. Μάλιστα. Τρία κατά, δηλαδή. Το 102 και το 103 είναι πρωτόκροο προσωρινής παραλαβής. Εκρίνονται και τα δύο αυτά. Κύριε Πρόεδρε, 102 αποχή. 102 η ανοιχτή πόλη αποχή. 103 για τους γνωστούς λόγους που έχουμε εδώ αναπτύξει, τώρα μη σας τρώμε την ώρα, είναι το Μουσείο. Κατά είμαστε στο 103. Εκρίνεται το 102 με αποχή της ανοιχτής πόλης και αποχή η Λαϊκή Συσπήρωση. Και το 103 είμαστε κατά. Και το 103 εκρίνεται κατά πλειοψηφία. Κύριε Πρόεδρε, θέλω να σας πω ότι πραγματικά προσπαθεί η Διευθύντρια της Δημοτικής Περιουσίας να βρει άκρη. Εμείς μάλιστα, επειδή τις φιλότιμες προσπάθειες της εκτιμούμε, θα την φέρω σε επαφή και με ανθρώπους που έχουν ασχοληθεί πάρα πολύ με αυτά τα δύο θέματα διαφορετικούς, δηλαδή είναι του Φιλοπάπου και η Ικονίστρα. Και να δούμε αναλυτικά πράγματα, έχουμε και εμείς στοιχεία, υπάρχουν άλλα στοιχεία, να τα προχωρήσουμε. Σας συμφωνήσω πάντα με τις υπηρεσίες που προσπαθούμε. Προσπαθούμε να ανταποκρίνονται και οι υπηρεσίες και να σας ενημερώνουν πάνω στα ερωτήματα που παίρετε. Ευχαριστώ πολύ.