Εκπαιδευτική δράση για όλους τους μαθητές των Δημοτικών σχολείων από τον Δήμο Αρταίων (ARTA WebTV, 2022)
: Αυτή τη στιγμή καλωσορίζω στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου τους εκπροσώπους ή τους διευθυντές των σχολικών μονάδων που συμμετείχαν στην δράση «Ευχή σου για το 2022». Ήταν μια ιδέα της κυρίας Βασιλείου, την οποία ξεκινήσαμε να την υλοποιούμε από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Ξεκινήσαμε να την υλοποιούμε από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Η αλήθεια είναι ότι βρήκαμε κάποια διαδικαστικά εμπόδια όσον αφορά την αδειοδότηση και πράγματα τα οποία, εντάξει, έπρεπε να γίνουν τάχιστα. Οι διαδικασίες του Υπουργείου ήταν λίγο χρονοβόρες, όμως, όταν υπάρχει θέληση, υπάρχει και ο τρόπος να γίνονται κάποια πράγματα. Και αυτό δεν το λέω εγώ, το είπε πρώτος ο Αλβέρτου Σαϊνστάιν. Άρα, αυτή τη στιγμή βρίσκονται 15 σχολικές μονάδες εδώ, μας έστειλαν πάνω από 200 ζωγραφιές σε ένα διάστημα 10 ημερών. Αυτό το διάστημα δώσαμε για να είμαστε σε θέση περίπου στις αρχές Ιωνίου, γιατί δεν θέλουμε να ξεφεύγουμε από τα χρονοδιαγράμματα. Δεν είχε ουσία αυτή η βράβευση των ζωγραφιών να γίνει τον προσεχή Σεπτέμβριο, όταν ξεκινάει η σχολική χρονιά, γιατί για τη νέα σχολική χρονιά, κυρία Βασιλείου, έχουμε πράγματα και έχουμε ιδέες τις οποίες θα υλοποιήσουμε με το καλό. Να μεταφέρω το μήνυμα του Δημάρχου Αρτέων, του κυρίου Τσυρογιάννη, που σας καλωσορίζει και αυτός με τη Σεράτο στην Έθωσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Έχουμε την αμέριστη συμπαράσταση όσον αφορά τέτοιες δράσεις και εμείς ζητήσαμε από τις σχολικές μονάδες να συμμετέχουν στη δράση «Ευχήσου για το 2022», γιατί θέλαμε τα παιδιά μας, γιατί πραγματικά τα νιώθουμε παιδιά μας, και τα παιδιά του Δημοτικού και τα παιδιά του Γυμνασίου και Ελληνικίου, θέλαμε τα παιδιά μας να εκφραστούν μέσα από τη ζωγραφιά, μέσα από το κείμενο, μέσα από όποιον τρόπο αυτά επιθυμούσαν. Και πραγματικά τα παιδιά μας έδειξαν τον δρόμο. Συνεργαζόμαστε με τον Δήμο Αρτέων σε πάρα πολλά πράγματα που έχουμε ξεκινήσει, σε επιμορφώσεις των εκπαιδευτικών, σε διαγωνισμούς, σε προσκλήσεις, σε συνεργασία με άλλους φορείς. Το αποτέλεσμα είναι πάρα πολύ σημαντικό για τα παιδιά μας και χαίρομαι πάρα πολύ σήμερα, που βλέπουμε, βλέπω εδώ πέρα, πάρα πολλά σχολεία να συμμετέχουν σε ένα διαγωνισμό που αφορά την τέχνη. Γιατί η ζωγραφική, όπως είπε και ο κύριος αντιδήμαρχος, η Επιτροπή δυσκολεύτηκε πάρα πολύ να αποφασίσει ποια είναι, αν υπάρχουν καλύτερα. Δεν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε ένα έργος καλύτερο. Απλά θα πρέπει να αποφανθεί σε ποιον θα πάει το βραβείο, ας πούμε. Από την άλλη πλευρά χαίρομαι ιδιαιτέρος που ο κύριος Αντιδημαχούς έλαβε υπόψεν του ότι όλα τα σχολεία συνεργάστηκαν και όλα τα σχολεία θα λάβουν ένα δώρο που τιμή μας και καμάρι μας, που θα βραβευτούν όλα τα σχολεία που συμμετείχαν γιατί είναι πάρα πολύ σημαντικό να λαμβάνουμε υπόψη μας ότι το κάθε σχολείο είχε μια συμμετοχή η οποία επιβραβεύεται από τους μαθητές. Το σημαντικότερο λοιπόν είναι η συνεργασία όλων μας και εκεί θα σταθώ γιατί η συνεργασία μεταξύ των φορέων έχει ανοίξει δρόμους, οι οποίοι φαίνονται περίτρανα στην εκπαιδευτική κοινότητα μέχρι σήμερα. Ευχαριστώ πάρα πολύ. Συγχαρητήρα στα παιδιά, σε όλα τα παιδιά, και σε όσα είναι εδώ και σε όσα θα λάβουν τα βραβεία στην επόμενη μέρα. Στους διευθυντές των σχολείων που προωθούν τέτοιες δράσεις, γιατί είναι πάρα πολύ σημαντικό ένας διευθυντής να αιγηθεί σε τέτοιες περιστάσεις και να δώσει κατέθενση στο σχολείο του να συμμετέχει σε διαγωνισμούς ή σε επιμορφώσεις, επιμένω σε αυτό γιατί ένα μεγάλο κομμάτι των επιμορφώσεων των δημοτικών σχολείων σήμερα θα πρέπει να το πούμε ανήκει στο Δήμο Αρτέων. Οπότε, ως εκπρόσωπος της πρωτοβάθμιμης εκπαίδευσης ευχαριστώ πάρα πολύ το Δήμο που μας προσέφερε τη δυνατότητα να συνεργαστούμε με περίπτωνα αποτυλέσματα στους μαθητές. Πολύ χαρούμενη. Επίσης ευχαριστούμε που ήσασταν μαζί μας και που ήσασταν μαζί μας και που ήσασταν μαζί μας και που ήσασταν μαζί μας και που ήσασταν μαζί μας και που ήσασταν μαζί μας και που ήσασταν μαζί μας και που Πώς εμπνεύστηκες από αυτή τη ζωγραφία? Εμπνεύστηκα επειδή θέλω να τελειώσω κορονοϊός και να σταματήσει ο πόλεμος γιατί δεν υπάρχει λόγος να γίνεται. Ε, είναι αυτό. Ζωγραφίζεις πολλές ώρες την ημέρα, ε? Ε, η αλήθεια είναι όχι. Όχι, ε. Αλλά μ' αρέσει γενικά να ζωγραφίζω. Είναι ταλέντο. Σ' αρέσει η ξεκίνηση. Εσύ το κάνεις πολλές φορές μέσα στην ημέρα σου. Ε, η αλήθεια είναι ότι δεν το κάνω πάρα πολύ, αλλά είναι πάρα πολύ ωραία να ζωγραφίζεις, βγάζεις τα συναισθήματά σου και... Αυτό είναι το πιο ωραίο, ε? Ναι. Όταν το ζωγράφησες αυτό, ή ξέρεις, προφανώς δεν ξέρεις ότι θα βραβεύτηκε κάτι τέτοιο, πώς το ένιωθες? Η αλήθεια είναι ότι δεν πίστευα ότι θα βγω πρώτη. Θα χάρηκες όμως, ε. Ναι, πάρα πολύ. Και η σμήνη μας. Η σμήνη μας τι έχεις φτιάξει αυτά στα πίνακά σου, που βραβεύτηκες και εσύ σήμερα. Τηγί και κάτι για μία νοσοκόμα να κάνει το εμβόλιο σε μία κοπελίτσα που είχε κορονοϊό αλλά ήθελα να προστατευθεί. Και εδώ είναι κάτι γιατροί που διαλύουν τον κορονοϊό. Σε φόβησαν αυτό το διάστημα με τον κορονοϊό? Μήπως πάθω καμιά φορά γιατί σχεδόν όλο το σχολείο μου έχει κολλήσει κορονοϊό, εκτός από τρία παιδιά, εμένα, τον αδερφό μου και ένα άλλο κοριτσάκι. Το πέρασαν δύσκολο, το φοβήθηκες όλο αυτό το διάστημα. Τι σου στερίσε περισσότερο όλο αυτό το διάστημα, να φανταστώ, το σχολείο σου έλειψε όλο αυτό. Πολύ. Μου έλειψαν περισσότερο οι φίλοι μου. Οι φίλοι σου. Ναι.