37η - 38η Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας 2019 (Δήμος Καβάλας - Μunicipality of Κavala, 2019)
: Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Γιוταν disturbance του Δήμου Καβάλλας για το 2020. Εισήγηση θα κάνει ο Διευθυντής των Οικονομικών του Δήμου, κ. Χατζικοσταντίνου. Προτού ξεκινήσω, κ. Χατζικοσταντίνε. Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, καλησπέρα. Είναι η τελευταία συνεδρίαση, η προτελευταία, ας πούμε, διότι έχουμε και την μετέπειτα συνεδρίαση του χρόνου, όπου θα κλειθούμε να ψηφίσουμε τον προϋπολογισμό του Δήμου. Ένα προϋπολογισμό επάνω στον οποίο σε γενικές γραμμές θα κινηθεί ο Δήμος. Και εννοώ σε γενικές γραμμές, διότι τα δεδομένα αλλάζουν, οι επιδιώξεις για το ΕΣΠΑ ούτως ή άλλως είναι συνεχείς και ευελπιστούμε ότι τα χρήματα αυτά θα αλλάξουν. Όπως επίσης και τα έσοδα του Δήμου. Επίσης ευελπιστούμε ότι κυνηγώντας κάποια πράγματα, εις να μου επιτρέψετε η λέξη, θα μπορέσουμε να αυξήσουμε τα έσοδα, ούτως ώστε να μπορέσουμε και αναμορφώσεις να κάνουμε, αλλά και να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερα πράγματα. Πριν όμως πω, θα αφήσω μάλλον για το τέλος, ποιες είναι οι επιδιώξεις μας ούτως ώστε και ο τρόπος που θα κινηθούμε, ούτως ώστε να αυξήσουμε τα έσοδα. Πριν όμως πω αυτές τις θέσεις, ο κ. Χατζικωνσταντίνου θα μας κάνει μία ανάλυση, τεχνική ανάλυση του φετινού προϋπολογισμού. Καλησπέρα, χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους σας, και τις οικογένειές σας. Ο προϋπολογισμός του οικονομικού έτους 2020 διακρίνεται σε δύο μεγάλες κατηγορίες στα έσοδα και τα έξοδα. Στην κατηγορία των εσόδων. Τα έσοδα διακρίνονται σε τακτικά έσοδα, τα οποία ανέρχονται σε 28.361.153,56 ευρώ, 1% 47,75% στα συνολικά έσοδα του δήμου. Είναι ο λεγόμενος δίκτης αυτονομίας. Στα έκτακτα έσοδα, τα οποία ανέρχονται στα 23.521.194,76 ευρώ, ποσοστό 39,61% επί των συνολικών εσόδων. Είναι τα δάνεια, 868.000. Θέλω να πω εδώ ότι αφορά έργο του Φιλόδημου, 868.000, όπου πλέον σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου, λόγω ότι συνάβηται δάνειος, το οποίο όμως δεν πληρώνει ο δήμος, ούτε τόκους, ούτε κεφάλαιο. Θα πρέπει να εγγράφεται ως δάνειος στον προϋπολογισμό, γι' αυτό και φέτος έχουμε συμπεριλάβει αυτό το ποσό στην κατηγορία των δανείων. Είναι η σπράξη υπέρ δημοσίου και τρίτων. Πρόκειται για τις κρατήσεις και τις συσφορές που αποδίδουμε στο δημόσιο. 6.634.437 ευρώ, ποσοστό 11,17% επί των συνολικών εσόδων και το χρηματικό υπόλοιπο 31,12, το οποίο ανέρχεται στο ποσό των 7.512.207,37 ευρώ, 12,65% επί των συνολικών εσόδων. Δύο λόγια για τη δομή του προϋπολογισμού των εσόδων. Τα ίδια έσοδα, δηλαδή τα έσοδα που προκύπτουν από την παραγωγική λειτουργία του δήμου, αφαιρούμε από τα τακτικά έσοδα της επιχορηγήσεις. Ανέρχονται στο ποσό των 18.470.291 ευρώ, ποσοστό 31,10% επί των συνολικών εσόδων είναι ο λεγόμενος δείκτης ανεξαρτησίας. Οι επιχορηγήσεις που λαμβάνουμε από την κεντρική διοίκηση είναι 25.895.755,97 ευρώ, ένα ποσοστό 43,60% επί των συνολικών εσόδων. Οι τακτικές επιχορηγήσεις, οι CAP δηλαδή, ανέρχονται στο ποσό των 9.606.455,88 ευρώ και είναι ένα ποσοστό 16,17% επί των συνολικών εσόδων. Οι έκτακτες επιχορηγήσεις, αυτές δηλαδή που έχουν την κεντρική διοίκηση για την εκτέλεση έργων και διαφόρων επενδύσεων, 16.289.300 ευρώ, 27,43% επί των συνολικών εσόδων. Τα πρωτοβεβαιωμένα έσοδα είναι τα έσοδα τα οποία αφορούν το 2019, αλλά βεβαιώνονται στο 2020, όπως είναι η άρδευση, 196.848 ευρώ και τα ισπρακτέα υπόλοιπα, ο λεγόμενος καθεστηρηματικός κατάλογος, τα ΠΟΕ, τα έσοδα που έρχονται από τα παρελθόντα οικονομικά έτη, 6.363.854 ευρώ, αποτελούν ένα ποσοστό 10,71% επί των συνολικών εσόδων. Συμπεράσματα, ο δήμος διαθέτει σταθερούς οικονομικούς πόρους για την εκπείρρωση των σκοπών του, αυτοί αποτελούν το 47,75%, είναι ο λεγόμενος δείκτης αυτονομίας, ως ποσοστό είναι μικρό, είναι κάτω από 50% και δεν βοηθάει ως προς την άσκηση των πολιτικών του. Συγγνώμη κύριε Χατζούσταν, κύριοι συνάδελφοι, παρακαλώ να δώσουμε λίγο τη δέωσα προσοχή. Η μεγάλη συμμετοχή των εκτάκτων εσόδων, 39,61%, δείχνει μικρότερη δυνατότητα αυτόνομις δράσης, αφού στηρίζεται σε μη ελεγχόμενες πηγές εσόδων από το Δήμο. Ο Δήμος δεν μπορεί να επιτύχει μία πραγματικά ανεξάρρετη δράση, όπως δείχνουν τα ίδια έσοδα, 31,10%, αφού δεν στηρίζεται σε έσοδα που παράγει ο ίδιος, αλλά στις επιχορηγήσεις, οι οποίες αποτελούν και το μεγαλύτερο έσοδο του Δήμου, 43,60% επί των συνολικών εσόδων. Απητείται, λοιπόν, η αύξηση των εσόδων μέσα από την παραγωγική λειτουργία του Δήμου. Αυτό μπορεί να το επιτύχουμε μέσα από τη διέυρεση της φορολογικής βάσης, του πληθυσμού δηλαδή, να αναδείξουμε καινούργια έσοδα και να προχωρήσουμε στη σύλληψη κάποιων εσόδων τα οποία αυτή τη στιγμή μας διαφεύγουν. Άρα θα πρέπει να αυξήσουμε τους ελέγχους μας από τα ελεγκτικά όργανα του Δήμου με κύριο ρόλο σε αυτή την προσπάθεια να το παίζει η Δημοτική Αστυνομία, αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας. Εδώ δεν εννοώ μόνο την μίστοση των δημοτικών ακινήτων, που μας φέρνουν γύρω στις 600-700.000 έσοδα κάθε χρόνο, εννοώ ουσιαστικές μισθώσεις. Υπάρχει αυτή τη στιγμή μεγάλη ακίνητη περιουσία του Δήμου, την έχουμε καταγράψει και άρα θα πρέπει να δούμε τις πολιτικές εκείνες, οι οποίες χρησιμοποιώνουν αυτή την ακίνητη περιουσία να μας φέρουν έσοδα. Για παράδειγμα, ο δήμος Λάρισσας είχε στα χέρια του το ξενοδοχείο Ξενία. Προχώρησε σε μια σύμβαση με την GrecoTel και έγινε ένα τεράστιο ξενοδοχείο με τεράστιες συνειδριακές έδροσεις στη Λάρισα, με αποτέλεσμα ο δήμος Λάρισσας να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο αυτή τη στιγμή στο συνειδριακό τουρισμό, με τεράστιες εισδροές ανθρώπων, πόρων και κεφαλαίων. Το μίστο μας είναι 23.000 το μήνα. Σκεφτείτε όμως ότι αυτή η επένδυση, αυτή η αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας, έτσι τι άλλα πρόσθετα έσοδα έχει φέρει στον δήμο Λάρισσας. Η βελτίωση της εισπραξιμότητας του δήμου. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνίας, τη χρήση των τραπεζικών υπηρεσιών, άρα να δούμε και κάποιες άλλες πολιτικές όπως είναι οι προκαταβολές. Ήταν κάτι που το συναντήσαμε στον δήμο Νιρεβέργιες όπως στην αρχή της χρονιάς με βάση τα τέλη που πληρώνανε οι δημότες από τις προηγούμενες χρονιάς τα τέλη, οι δημότες, ο δήμος από την αρχή της χρονιάς έστελνε ειδοποιητήρια με προκαταβολές αυτών των εσόδων. Και όταν γινόταν και στην πορεία του έτος γινόταν οι συμψιβισμοί. Αυτό έγινε στο αποτέλεσμα να έχει μια συνεχή ταμιακή ρευστότητα. Επενδύσεις. Όπως ανέφερα και φαίνονται και από τους δείκτες, ο δήμος για να προχωρήσει σε επενδύσεις πρέπει να προσφύγει σε κάποιες άλλες πολιτικές. Και όταν μιλάμε για επενδύσεις είναι αυτή η τάση η οποία επικρατεί σε όλο τον κόσμο η ωραιοποίηση των πόλεων. Δηλαδή θα πρέπει να φτιάξουμε πόλεις λειτουργικές, όμορφες, με μεγάλες επενδύσεις κεφαλαίων, ανθρώπων, γνώσης, τεχνών και πολιτισμού. Έτσι ώστε να έχουμε μεγάλες συνδροές τουριστών αλλά ακόμη και ξένων επενδύσεων. Τα εργαλεία για να προχωρήσουμε σε τέτοιες επενδύσεις είναι πάρα πολλά. Καταρχήν τα ευρωπαϊκά προγράμματα. Είναι διάφορα τραπεζικά επενδυτικά εργαλεία. Πρόσφατα είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω ένα συμπόσιο τέτοιου που έγινε από επιχειρήσεις και τράπεζες όπου εκεί μας είχαν παρουσιάσει διάφορα τέτοια επενδυτικά εργαλεία και νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να στραφούμε προς αυτές τις πηγές εσόδων. Σε όλα αυτά βέβαια πρέπει να βοηθήσει και το θεσμικό πλαίσιο. Και τι εννοώ. Εάν έχετε στα χέρια σας το προϋπολογισμό εσόδων. Εάν κάποιος το ξεφυλίσει θα δει ότι εδώ μέσα υπάρχουν διάσπαρτα έσοδα. Τα οποία λογικό είναι ότι αυτή τη στιγμή οι δήμοι να μην έχουν την ικανότητα να μπορούν να τα παρακολουθήσουν και να μπορούν να τα εισπράττουν σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό. Άρα απαιτεί τη αλλαγή του θεσμικού πλαισίου. Είναι μια πρόταση την οποία έχει κάνει και η ΕΕΤΑ. Αλλά είναι και μια ευρωπαϊκή πρόταση στις περισσότερες χώρες, στους περισσότερους ευρωπαϊκούς δήμους. Θα δείτε ότι υπάρχουν 4-5 έσοδα. Όλα αυτά τα έσοδα κάποια στιγμή κατηγορίες εσόδων θα πρέπει να συγχωνευθούν. Δηλαδή να υπάρχει ένας φόρος επιχειρήσεων. Επό εκεί θα έχουμε σωματώσει και τα τραπεζοκαθίσματα και το παρικμούνιο και οτιδήποτε άλλο αφορά. Θα μπορούμε να έχουμε έναν φόρο περιουσίας. Να τελειώνουμε με το ΤΑΠ και τους δημοτικούς φόρους και όλα αυτά τα πράγματα. Να έχουμε 3-4 φόρους τους οποίους θα μπορεί πιο εύκολα η κάθε οικονομική υπηρεσία του δήμου να εισπράττει. Και βέβαια για όλα αυτά απαιτείται και η συνεργασία όλων των τοπικών φορέων, δήμου, επιμελητηρίου, περιφέρειας, συλλόγων, οικονομικών επιμελητηρίων, τεχνικών επιμελητηρίων. Έτσι ώστε να διαμορφωθεί μια στρατηγική η οποία θα κάνει τι, θα φέρει κόσμο σε αυτή την πόλη έτσι ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μέσα από την ανάπτυξη περισσότερα έσοδας στο δήμο αλλά και καλύτερες υπηρεσίες προς τους δημότες. Αν φέρουμε παράδειγμα τον δήμο Τρικάλλων αυτή τη στιγμή, ο οποίος είναι θα έλεγα καθημερινά στην ημερήσια πολιτική συζήτηση αυτής της χώρας, θα δούμε τι έκανε ο δήμος Τρικάλλων. Έχει τρεις, τέσσερις ανθρώπους, μια ομάδα ανθρώπων στις Βρυξέλλες και ό,τι καινούριο βγει έτσι το αρπάζουν και το κάνουν πράξεις στο δήμο τους. Δεν είναι μόνο η παραμυθούπολη, όπως λέγεται, ο πύργος των ξωτικών. Ο πύργος των ξωτικών συνοδεύεται από άλλα πράγματα. Ο μύρος των ξωτικών συνοδεύεται από άλλα πράγματα. Και είναι αυτές οι ψηφιακές υπηρεσίες πλέον που όλοι τρέχουν στα Τρίκαλα για να δουν τι συμβαίνει εκεί. Να δουν το λεωφορείο, ας πούμε, που προχωράει στους δρόμους χωρίς τον οδηγό. Άρα θεωρώ, και θα μου επιτρέψετε εδώ, ότι θα πρέπει εδώ να συζητάτε πλέον για αυτά τα πράγματα. Έτσι, να συζητάτε εδώ να είναι παρόντες άνθρωποι, επιχειρηματίες, τράπεζες, ευρωπαϊκοί, σύμβουλοι. Και δόξα τον Θεό, μέχρι τις 12.00 η ώρα έχετε τον χρόνο και τον κουράγιο να συνεντριάζετε. Αλλά συνεντριάζετε για αυτά τα πράγματα. Με τα στολίδια και τις κουρτίνες ασχολούνται οι υπηρεσίες, ο επίτροπος, οι αποκεντρωμένοι, το οικονομικό παρατηρητήριο, η ίδια οικονομική επιτροπή. Συνολικά έξοδα. Τα συνολικά έξοδα ανέρχονται στα 59.186.764 ευρώ. Αυτά διακρίνονται στα έξοδα χρήσεις, που είναι τα λειτουργικά έξοδα, 26.363.255,99 ευρώ, ποσοστό 44,54% στο σύνολο των εξόδων. Οι επενδύσεις 19.211.447,6 ευρώ, 32,46% στο σύνολο των εξόδων. Οι προβλέψεις, με κυριότερο έξοδο εδώ, της απλήρωτης υποχρεώσεως που θα μεταβλητούν από το 2019 στο 2020, 13.612.060.68,23% στο σύνολο των εξόδων και υπάρχει και ένα αποθεματικό, 198.021.59. Ο δείκτης υποχρεώσεων, υποχρεώσεως δηλαδή, που θα μεταφερθούν στο επόμενο έτος, ανέρχεται στο 5,30% των συνολικών εξόδων. Το ποσό είναι 2.828.500 ευρώ, έτσι όπως διαμορφώθηκε μετά από πρόταση του οικονομικού παρατηρητηρίου. Η πρόβλεψη που είχαμε εμείς στον προϋπολογισμό ήταν γύρω στο 1.800. Δηλαδή, ήρθε το οικονομικό παρατηρητήριο και μας είπε να βάλουμε άλλο ένα εκατομμύριο. Θεωρούμε ότι είναι πάρα πολύ και τα οικονομικά αποτελέσματα, ήδη έτσι όπως τα έχουμε μετρήσει σήμερα, είναι λιγότερα τα χρήματα. Το κόστος απασχόλησης, η μισθοδοσία, ανέρχεται στα 9.969.809 ευρώ και αποτελεί το 16,85% του προϋπολογισμού των εξόδων. Και το κόστος οι επιχορηγήσεις, λίγο θα δούμε, δύο δίκτες θέλω να εξετάσουμε, εσόδων και εξόδων. Ο Δήμος καλύπτει σημαντικό μέρος των εξόδων με τις επιχορηγήσεις, πράγμα που σημαίνει ότι σε περίπτωση απώλειας των επιχορηγήσεων, θα έχει σοβαρό πρόβλημα κάλυψης εξόδων, και οι επιχορηγήσεις αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων του. Το ποσοστό κάλυψης των δαπανών από τις επιχορηγήσεις είναι 43,75%. Επίσης διαπιστώνουμε ότι τα τακτικά έσοδα του Δήμου καλύπτουν τα έξοδα χρήσης. Αυτό σημαίνει ότι αν ο Δήμος απολέσει τα έκτακτα έσοδα, θα μπορεί να καλύψει τις δαπάνες λειτουργίας του. Όμως η κάλυψη είναι πάρα πολύ μεγάλη, μιλάμε για το 93% των τακτικών εσόδων ως προς τα έξοδα χρήσης. Μένει δηλαδή ένα 7% για άλλες λειτουργικές δαπάνες. Οι αμοιβές προσωπικού προς τα τακτικά έσοδα είναι στο 35,15%. 100% δηλαδή από τα τακτικά έσοδα καλύπτουμε το 35% περίπου των αμοιβών του προσωπικού. Είναι ο λεγόμενος δείκτης κάλυψης κόστους μισοδοσίας. Και η σχέση των ΚΑΠ με τις λειτουργικές δαπάνες είναι στο 36,43%. Οι ΚΑΠ αποτελούν σημαντικό έξοδο για την εξυπηρέτηση της λειτουργίας του Δήμου. Συμπεράσματα, ο Δήμος πρέπει να μειώσει τα λειτουργικά του έξοδα, όταν κινδυνεύει να μην μπορεί να τα καλύψει από τα τακτικά του έσοδα. Το υψηλό λειτουργικό κόστος στερεί τον Δήμο από πόρους που θα μπορούσαν να διοχαιτευτούν στο τεχνικό του πρόγραμμα. Προτάσεις, αύξηση των εσόδων από τα νομικά πρόσωπα του Δήμου έτσι ώστε να μειωθούν οι έκτακτες επιχορηγίες προς αυτά. Κάλυψη του κόστους λειτουργίας ορισμένων υπηρεσιών του Δήμου με ανταποδοτικά έσοδα. Για παράδειγμα, αυτή τη στιγμή το κόστος στο κονιβητήριο είναι 561.000 ευρώ, 491.000 είναι μόνο σε νερό, κάψιμα και δεή και έχουμε έσοδα 65.000. Θεωρώ ότι εκεί θα πρέπει να αυξήσουμε τα έσοδα από το κονιβητήριο. Είναι λίγα. Πρέπει να δώσουμε προσοχή. Πρατηρείται μια μεγάλη κινητικότητα εδώ και χρόνια στο κονιβητήριο, αλλά βλέπουμε ότι τα έσοδα είναι πάρα πολύ λίγα. Αθλητικές εγκαταστάσεις. Στο νερό 138.500 ευρώ, ρεύμα 125.000, κάψιμα 84. Συνολικό κόστος 347.500 ευρώ. Τουλάχιστον ας πάρουμε τις διαφημίσεις από τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Χρήση τεχνολογιών. Κάποιες ενεργειακές παρεμβάσεις στις εγκαταστάσεις. Να χρησιμοποιήσουμε τα πληροφοριακά μας συστήματα. Και το τελευταίο, ανασχεδιασμός του τρόπου προμηθειών. Θα πρέπει πλέον να δούμε πολύ σοβαρά τις διακηρύξεις και τους διαγωνισμούς μας. Να στραφούμε σε προϊόντα ποιότητας, τα οποία παράγουν μεγάλη κοινωνική αξία. Να επιβάλλουμε κοινωνικά και περιβαλλοντολογικά κριτήρια και να συμπεριλάβουμε στους διαγωνισμούς μας αντισταθμιστικά ωφέλη. Είναι κάτι που το επιτρέπει το θεσμικό πλαίσιο, έτσι ώστε να έχουμε ένα κέρδος μέσα από τις προμήθειες. Εγώ αυτά ήθελα να πω. Είμαι στη διάθεσή σας για οποιοσδήποτε ερωτήσεις. Παρακαλώ, ποιοι θέλω να θέσουν ερωτήσεις. Ο κ. Ξανθόπουλος. Και κατόπινο ο κ. Σμουτιάς. Θα ξεκινήσω ευχαριστώ τον Οικομικό Διευθυντή για τις παρατηρήσεις του και τις παραινές του και τις οδηγίες προς ναυτιλωμένους. Αυτό σήμερα ήταν κάτι πρωτόγνωρο για μένα, πρώτη φορά το συναντώ. Τον ευχαριστώ λοιπόν ιδιαίτερα γι' αυτό. Θα θέλα παράλληλα να ρωτήσω. Στην προηγούμενη συναιδρία εσύ τέθηκε, αναφιβόλω, η ύσπραξη ενός ποσού 6,5 εκατομμυρίων ευρώ, νομίζω είναι από επισφάλειες, κατά τη συζήτηση των Οικονομικών Πρεβλημάτων του 2018. Στο σχέδιο προϋπολογισμού, κύριε Διευθυντά, αναφέρετε το ποσό αυτό. Θέλετε λίγο να μου πείτε πώς εσείς έχετε κατανοούν να επιτύχετε την ύσπραξη αυτού που τη βρασμένη φορά θεωρεί το 100% επισφαλές. Πράγματι υπάρχει αυτό το ποσό το που έρχεται από τα παρελθόντα οικονομικά έτη, γύρω στα 6,5 εκατομμύρια. Υπάρχει αντίστοιχη πρόβλεψη, κύριε Ξανθόπουλε, της επισφάλειας στον προϋπολογισμό των εξόδων στο 85, προβλέψεις μη ύσπραξης πρακτών υπολύπων βεβαιωμένα κατά τα ΠΟΕ, 5.758.610 ευρώ, στην ουσία δηλαδή αυτό που έχουμε προϋπολογήσει να εισπράξουμε γύρω στις 600.000. Η Ταμιακή Πυρησία του Δήμου, η οποία είναι αρμόδια για την ύσπραξη των οφυλών, εξαντλεί όλα τα μέτρα τα οποία επιβάλλει ο νόμος για την ύσπραξη αφού δεν υπάρχει πρόβλεψη. Τα μέτρα τα οποία επιβάλλει ο νόμος για την ύσπραξη αυτού του μεγάλου ποσού, που είναι πια η δέσμευση του αφημί των οφυλετών, η δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών, οι συνεχείς οχλήσεις με δικαστικούς επιμελητές, ανατακτά χρονικά διαστήματα ειδοποιητήρια προς τους οφυλέτες να έρθουν να πληρώσουν και η αναζήτηση της περιουσίας του κάθε οφυλέτη. Αν βρούμε περιουσία, υπάρχει δέσμευση στη μερίδα του Δήμου στο υποθυκοφυλάκιο. Το μόνο που δεν έχουμε κάνει μέχρι τώρα είναι να προχωρήσουμε στις εμπληστηριασμούς. Καταλαβαίνετε ότι αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο και ειδικά για έναν Δήμο, ο οποίος έτσι δεν πρέπει να τον λαμβάνουμε, τον παίρνουμε υπόψημα σαν μια ανώνυμη εταιρεία, αλλά σαν ένα κοινοφελές ίδρυμα. Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Κύριε Δεφθεντά σας, άκουσα με προσοχή και συγκράτησα από την εισήγηση σας δύο στοιχεία. Θα ήθελα να μου κάνετε δύο διευκρινήσεις. Το πρώτο αφορά είπατε ότι θα πρέπει να υπάρξει μίωση των λειτουργικών δαπανών. Το ερώτημά μου είναι εάν στο προτεινόμενο σχέδιο προϋπολογισμού έχει ξεκινήσει αυτή η μίωση των λειτουργικών δαπανών και σε τι ποσοστό ανέρχεται αυτή. Και το δεύτερο είπατε ότι θα πρέπει να υπάρξει αύξηση στα έσοδα των νομικών προσώπων. Υπάρχει σε αυτό το πλαίσιο που είπατε εσείς μέχρι σήμερα κάποιο σχεδιασμός ώστε να αυξηθούν τα έσοδα των νομικών προσώπων. Τα έσοδα των νομικών προσώπων και γενικά η οικονομική πολιτική των νομικών προσώπων αφορά τα διοικητικά συμβούλια έτσι και τις οικονομικές υπηρεσίες των νομικών προσώπων. Όσον αφορά το δεύτερο ερώτημά σας... Ναι, δεν μπορώ να το γνωρίζω αυτό το τι υπάρχει στα νομικά πρόσωπα. Όσον αφορά το δεύτερο ερώτημά σας, ως προς την μείωση των λειτουργικών εξόδων του δήμου σε αυτών των προϋπολογισμών, θα παρατηρήσετε ότι υπάρχει μια μείωση όσον αφορά της επιχορηγής προς τα νομικά πρόσωπα και υπάρχουν και κάποιες άλλες έτσι μικρότερα ποσά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, σε κάποιους κωδικούς, αλλά είναι πάρα πολύ μικρά τα ποσά. Για παράδειγμα, ας πούμε, έχει μειωθεί το κόστος του χαρτιού, του φωτοτυπικού χαρτιού, λόγω του γεγονότος ότι ο δήμος πλέον έχει προχωρήσει την ηλεκτρονική διακίνηση των εγγράφων και δεν χρειαζόμαστε τόσο πολύ χαρτί. Αλλά είναι και κάποιους άλλους κωδικούς, τώρα δεν θυμάμαι, αλλά τα ποσά είναι πάρα πολύ μικρά. Καλησπέρα, χρόνια πολλά και από μένα. Μια ερώτηση και από μένα, συμπληρωματικά σ' αυτές που έκαναν οι συνάδελφοι. Είπατε στην εισήγηση σας, το όφελος που μπορεί να έχει πραγματικά και έτσι είναι ένας δήμος από την επένδυση και την ανέγρυση μιας ξενοδοχιακής μονάδος που όπως το θέσετε πάρα πολύ ωραία. Η ερώτησή μου είναι, υπάρχει κάτι συγκεκριμένο, δηλαδή έτσι, η εμφάνιση, υπάρχει κάτι συγκεκριμένο, δηλαδή έτσι γενικά το θέσατε στην εισήγηση σας σε θεωρητικό επίπεδο. Υπάρχει δηλαδή στα σκαριά, στον προϋπολογισμό το συγκεκριμένο που έχουμε μπροστά μας, ένα συγκεκριμένο σχέδιο για την επένδυση μιας ξενοδοχιακής μονάδας, διότι αυτό το είχαμε ξεκινήσει εμείς από τη δική μας διοίγηση. Φέραμε και συγκεκριμένο πρόγραμμα, απλά αν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο από εσάς. Και μια δεύτερη ερώτηση, επειδή την προηγούμενη βδομάδα είχαμε εδώ στο Δημοτικό Συμβούλιο της Καθαρίστριες, με το γνωστό θέμα που δεν πληρώθηκαν εμπρόθεσμα, στον προϋπολογισμό φαίνεται μηδενικές επιχορηγήσεις από τον Δήμο στα συγκεκριμένα νομικά πρόσωπα. Αλλάζει κάτι πάνω σε αυτό, εξακολουθούμε και δίνουμε μηδέν στα συγκεκριμένα νομικά πρόσωπα. Το παράδειγμα, κυρία Σιφίδε, ήταν τυχαίο, έτσι ήρθα να πω πώς μπορείς να αξιοποιείς την δημοτική περιουσία. Και λόγω ότι πρόσφατα είχα μια συνάντηση με τον πρώην δήμαρχο Λάρισας, τον κύριο Τζανακούλη, και εκεί πάνω στη συζήτηση, ας πούμε, το είχε φέρει σαν παράδειγμα. Δεν υπάρχει κάτι δηλαδή, δεν γνωρίζω κάτι για πέντες ξενοδογιακής μονάδας. Το δεύτερο, θέλω να σας πω, είναι ότι οι αμοιβές των σχολικών καθαριστριών έρχονται από το κράτος. Όσον αφορά τις επιχορηγήσεις προς τις σχολικές επιτροπές, αυτή τη στιγμή είναι μηδενικές. Υπάρχει ένας ανασχεδιασμός από τη διοίκηση, έτσι όπως μας έχει προταθεί κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, όπου σκοπεύει με κάποιες άλλες πολιτικές να καλύψει τις δημιουργικές δαπάνες των σχολικών επιτροπών. Βέβαια, αν χρειαστεί κάτι, θεωρώ ότι μη αναμόρφωση, μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε τις σχολικές επιτροπές. Αλλά αυτό ειναι αφορά πολιτικές της διοίκησης, έτσι μπορείτε να το συζητήσετε. Υπάρχει κάποια άλλη ερώτηση στον κ. Χατζικοστατίνωνε. Χρόνια πολλά και καλά σε όλους μας. Πρόεδρε, θα θέλαμε να κάνουμε δύο ερωτήσεις. Βέβαια, δεν απαραίτητο να απαντήσει ο διευθυντής ο κ. Χατζικοστατίνων, γιατί ενδεχομένως θα πρέπει να απαντήσει η διοίκηση σε αυτές δύο ερωτήσεις. Η μία ερώτηση έχει να κάνει με τον χρόνο κατάθεσης και συζήτησης του προϋπολογισμού. Δεν θυμάμαι στα 17 χρόνια αυτά που είμαι δημοτικός σύμβουλος, 30 Δεκεμβρίου να συζητάμε τον προϋπολογισμό για την επόμενη χρονιά. Το δεύτερο. Άρα περιμένω να μου πείτε πού οφείλεται αυτή η καθυστέρηση. Στο παραένα ουσιαστικά να συζητάμε τον προϋπολογισμό. Δεύτερη η ερώτηση. Θα περιμέναμε από την μεριά της διοίκησης μια στοιχειώδη έκθεση εισηγητική και αιτιολογική για την κατάθεση αυτού του προϋπολογισμού. Ακούσαμε βέβαια από την μεριά μας τον υπηρεσιακό παράγοντα, τον διευθυντή τον κ. Κατσίκων Κωνσταντίνου. Από την μεριά του ήταν λογικό κυρίως να αναφερθεί σε νούμερα και κυρίως θα έλεγα τεχνοκρατικά. Αλλά εμείς είμαστε ένα πολιτικό όργανο και περιμένουμε να ακούσουμε το πολιτικό σκεπτικό της διοίκησης για την επόμενη χρονιά. Τι στοχεύει με αυτόν τον προϋπολογισμό. Ποιο είναι το οραμά της ουσιαστικά, διότι είναι και ο πρώτος προϋπολογισμός που καταθέτει, τι επιδιώκει και τι αναμένουμε ως πολίτες, αυτού του δήμου, για την χρονιά που μας έρχεται. Ευχαριστώ πολύ. Να συμπληρώσει μια ερώτηση ο κ. Δράκος και ο κ. Καλπακίδης και να κλείσουμε τις ερωτήσεις, παρακαλώ. Ναι, στην πρώτη μου ερώτηση με κάλυψε ο Αρίς, γιατί νομίζω ότι πρώτη φορά δεν έχουμε ισχύει της διοίκησης τα τελευταία 15-20 χρόνια. Πάντοτε υπάρχει μια ισχύιση της διοίκησης, όσον αφορά τον προϋπολογισμό. Και η δεύτερη αφορά τον Γιάννη του Χατζικοσταντίνου. Γιάννη, έχουμε στα έξοδα, έχουμε τη στήλη του προϋπολογισμού, έχουμε τα ενταλματοποιηθέντα, έχουμε και τις εκτιμήσεις των πυροθέντων. Ήθελα να ξέρω, τα ενταλθέντα τα έχουμε, τα μη ενταλθέντα και λογιστικοποιημένα γιατί δεν μας τα δίνετε και γιατί μας δίνετε ενταλθέντα με 31 εβδόμου, όταν στη σύγχρονη εποχή, με ένα πάτημα του κομπιό, μπορούμε να πάρουμε 30-12, σήμερα το πρωί, ποια είναι τα ενταλθέντα. Και επαναλαμβάνω τα λογιστικοποιημένα, αλλά μη ενταλθέντα ακόμα. Πού βρίσκονται, τι νούμερο υπάρχει. Τα ενταλθέντα αναφέρονται σε 31-7-2019, γιατί είναι το σημείο αναφοράς του προϋπολογισμού. Όσον αφορά τα τιμολογηθέντα, αυτά αναφέρονται στον κωδικό 81, ήταν 1-800, είπαμε Μαστάκη, είναι το παρατηρητήριο 2-828, και είναι με στοιχεία 31-12, σαν πρόβλεψη, και κάποια ακόμη τα οποία προβλέπουμε, ότι θα έχουμε μέχρι τις 15-20 Γενάρια, που είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε τις καταχωρήσεις ό,τι κυκλοφορεί. Δεν μπορούμε να είμαστε ακριβείς σε αυτό το νούμερο. Τώρα, όσον αφορά τον χρόνο κατάθεσης του προϋπολογισμού, σύμφωνα με την Εγκύκλιο, θα έπρεπε να ψηφιστεί μέχρι τα μέσα Νοέμβρη, 20 Νοέμβρη, αν θυμάμαι καλά. Αργήσαμε λίγο, υπάρχει μια νέα διοίκηση, θα έπρεπε να δούμε κάποια πράγματα, απαιτούνταν λίγο περισσότερος χρόνος. Αλλά αυτό που θέλω να σας πω είναι ότι πέρσι είχαμε ψηφίσει προϋπολογισμό 24 Δεκέμβρη. Ο κ. Καλπακίδης. Καλησπέρα, χρόνια πολλά. Ήθελα να ρωτήσω γιατί υπάρχουν για τα ίδια έργα ξεχωριστή κωδική. Παραδείγματος χάρη είναι τις ασφαλτοστρώσεις, τις μετοστρώσεις τους Φιλίππους, 189.000 αλλά δεν έχει γίνει τίποτα και δεν προβλέπεται σε ένα κωδικό φέτος για το 2020 τίποτα. Αλλά λίγο πιο πάνω προβλέπονται, ενώ πέρσι δεν προβλεπόταν τίποτα, φέτος για το 2020-2021 προβλέπονται 300.000. Μήπως όλα αυτά τα νομικά που είχαμε, είναι για να γεμίζει ο προϋπολογισμός και τα χρήματα εξοδεύονται κάπου αλλού, γιατί βλέπω ότι στο τέλος τελειώνουν τα χρήματα. Και η δεύτερη ερώτηση γιατί σε κάποιους κωδικούς υπάρχουν πάρα πολλά χρήματα για το 2019 και σχεδόν τίποτα όπως και τώρα εδώ για το 2020. Θα πρέπει δηλαδή να κάνουμε μια ανάλυση και τις 53 σελίδες γιατί το ένα και γιατί το άλλο, για να καταλήξουμε στο ότι αν θα πρέπει να ψηφίσουμε ή όχι το προϋπολογισμό, καταλήξουμε στο ότι αν θα πρέπει να ψηφίσουμε ή όχι το προϋπολογισμό. Όσον αφορά τα έργα είναι τα χρήματα, είναι τα έργα ας πούμε με τα αντίστοιχα ποσά, τα οποία έχουν εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Καντικατάδες του Τεχνικού Προγράμματος. Το δεύτερο, ο προϋπολογισμός είναι προϋπολογισμός του 2020. Το 2019 υπήρχαν κάποιες άλλες ανάγκες έτσι όπως είχαν υραρχηθεί με συγκεκριμένα ποσά. Είναι λογικό το 2020 να έχουν υραρχηθεί κάπως διαφορετικά και να υπάρχουν διαφορετικά ποσά. Είπατε ότι τα ποσά είναι αυτά που έχουν εγκριθεί στον τεχνικό πρόγραμμα. Αυτό σημαίνει δηλαδή ότι από τις 189 χιλιάδες του 2019, στο δημοτικό διαμέσμα των Φιλίπων δεν έχει γίνει τίποτα σύμφωνα με το τεχνικό πρόγραμμα. Καταλαβαίνω καλά ή λάθος. Αυτά τα του τεχνικού προγράμματος από τον κ. Αντιδήμαρχο, εγώ σαν υπηρεσία. Γράφω αυτό που έχει το τεχνικό πρόγραμμα. 189 χιλιάδες το τεχνικό πρόγραμμα και δεν έχει γίνει τίποτα. Απλή ερώτηση αυτό. Λοιπόν, με ενημερώνουν ότι είναι συνεχιζόμενο το έργο και θα προκύψει στη συνέχεια το έργο που αφορά αυτά τα χρήματα. Μπορεί και το άλλο είναι ανεξάρτητο από το προηγούμενο που συζητάμε. Ωραία, αυτό νομίζω κατηδύ αν μπορείτε να το διευκρινήσετε. Εγώ αυτό που θέλω να πω είναι ότι αυτό που κατάλαβα είναι ότι στο τεχνικό πρόγραμμα υπήρχαν 189 χιλιάδες του 2019 και μέχρι σήμερα δεν έχει λοποιηθεί τίποτα από το προγραμματισμό του τεχνικού προγράμματος. Απλά μας λέει ο Αντιδήμαρχος ότι είναι σε συνέχεια. Τι είναι σε συνέχεια? Κυρία Δρακονάκη, διευκρινήσεις παρακαλώ μια που το γνωρίζετε καλύτερα. Καλησπέρα κι από μένα, χρόνια πολλά και καλή χρονιά να έχουμε. Το τεχνικό πρόγραμμα που είχε συνταχτεί από το 2018 είχε προϋπολογιστεί, δημοπρατήθηκε και άρχισε η εκτέλεση στα μέσα του 2019 των ασφαλτοστρώσεων, της μετοστρώσεων σε δρόμους σε χωριά της Δημοτικής Ενώτας Φιλίππον. Μέσα από αυτή την εργολαβία έγινε ένας δρόμος στο Νέο Ζηγό, έγινε στο Δάτο πέριξ της πλατείας και είναι σε εξέλιξη όλη αυτή η εργολαβία και το ποσό το οποίο ο συνάδερφε διαβάζει στον προϋπολογισμό είναι κομμάτι του τεχνικού προγράμματος, το οποίο μεταφέρεται για να εκτελεστεί ή να πληρωθεί ό,τι θα τιμολογηθεί και ό,τι θα υπογραφεί από τη τεχνική υπηρεσία και τον επιβλέποντα για να γίνει ένταλλομα και κατεπέκταση τιμολόγου για να πληρωθεί. Δηλαδή αυτό το ποσό είναι δεσμευμένο ούτως ή άλλως είτε για να πληρωθούν εργασίες που έχουνε γίνει ήδη ή για εργασίες που πρόκειται να γίνουν μέχρι το πέρας της σύμβασης του εργολαβού που αφορά τη δημοτική νότα Φιλίπων. Από και πέρας το τεχνικό πρόγραμμα του 2020 υπάρχουν άλλες επανεβάσεις που αφορούν τη δημοτική νότα Φιλίπων, που φαίνονται… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί, έχει πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε πληρωθεί… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει… Υπάρχει… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει… Υπάρχει… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε… Υπάρχει, έχουνε…