1ο Ιστορικό Rally | Τζιούμης: «Στόχος να διοργανώνουμε εκδηλώσεις που αυξάνουν την επισκεψιμότητα» (Δήμος Τρίπολης Official, 2022)
: Την εκκίνηση θα τη δώσει ο κύριος δήμαρχος και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ. 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1, πάμε! Καλό τρόπο! Καλό τρόπο, παιδιά! Το επόμενο θέρωμα, το νούμερο 34, είναι από ο κύριος Κωτήρ Βασίλιος και ο κύριος μπαίνει τώρα μέσα, είναι ο δήμαρχος Τριπολίτ. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ, πάλι, για τη θήριξη που μας έκαναν. Καλημέρα σας από τη πλατεία Άραιος, όπου σήμερα και χθες, φιλοξενείο, όπως βλέπετε, 70 περίπου πολύ όμορφα παλαιά αυτοκίνητα στα πλαίσια του πρώτου ράλι ιστορικούν αυτοκίνητων Τρίπολης, που διοργανώνει ο δήμος Τρίπολης σε συναργασία με τον όμυλο ιστορικών αυτοκίνητων Άρδους. Σε λίγο θα ξεκινήσει και η σημερινή διαδρομή στα ορεινά χωριά του δήμου μας, Χρυσοβίτση, Πιάννα και λοιπά, και θα επιστρέψουν εδώ στην Τρίπολη τα ορκήματα το μεσημέρι, όπου θα γίνουν και οι απονομένες. Είναι μια πρωτοβουλία που πήραμε στο δήμο Τρίπολης να διοργανώσουμε αυτό τον αγώνα, γιατί όπως έχουμε πει, από την αρχή της στιγμίας μας ο στόχος οδικών μας ήταν συνέχεια να διοργανώνουμε εκδηλώσεις, ώστε να έρχονται ξένοι πολίτες στην πόλη μας, για να γνωρίζουν την περιοχή μας, να γίνουν οι πρεσβευτές μας σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, και βέβαια το διήμερο ή τα τριήμερα που θα είναι εδώ να υπάρχει μια αύξηση της εμπορικότητας και της κινήσης γενικώς της αγώνας. Δυστυχώς ο κορονοϊός και ένα πολύ μεγάλο διάστημα αυτά τα δύο χρόνια μας εμπότισε τις διοργάνες στο έδιον εκβηλώσουν, έχουμε ξεκινήσει όμως. Στα πλαίσια αυτά είναι και η σημερινή και χθεςινή διοργάνωση. 70, όπως είπαμε, ιστορικά αυτοκίνητα με τους οδηγούς και τους συνοδηγούς τους, οι οποίοι από χθες είναι στη πόλη μας, έμειναν εδώ στη πόλη μας, ξόδεψαν εδώ στη πόλη μας, έφαγαν εδώ στη πόλη μας και όλη αυτή η κίνηση, όπως καταλαβαίνουμε, αυξάνει την επισκεψιμότητα. Επιπλέον το κυριότερο ότι οι ίδιοι γνωρίζοντας τις ομορφιές της πόλης μας, γιατί πάρα πολύ από πού δεν έχουν επισκεφθεί την περιοχή μας, γνωρίζοντας τις ομορφιές της πόλης μας αλλά και της περιοχής μας γενικότερα σήμερα που θα κάνουν τη διαδρομή, θα γίνουν, όπως είπα και πριν, οι πρεσβευτές μας, έτσι ώστε ο στόχος της άφησης επισκεψιμότητας να συνεχιστεί. Εμείς, εφόσον μας το επιτρέπουν οι υγειονομικές συνθήκες και δεν είναι το μεγάλο πρόβλημα, θα συνεχίσουμε, ήδη έχουμε ξεκινήσει και κάνουμε τέτοιες εκδηλώσεις, διαφόρων ειδών εκδηλώσεων και δράσεων, όπως είπα στόχο έχουν αυτή την επισκεψιμότητα στην περιοχή.