Μουσική βραδιά με καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Άρτας, υπό τους ήχους του νέου πιάνου με ουρά (ARTA WebTV, 2022)
: ΤΙΚΟΣΕΝΤΗ ΒΑΕΡΩΚΕΝΤΕ ΥΚΟΣΕΝΤΕ ΣΥΡΟΝΟΝΤΑ ΚΕΙΛΕΥΣΤΗΝΗΣΗΣΤΗΣΗΣΗΣΗΣΙΚΩΝΤΟΙΑΝ'ΤΕΝ ΕΛΕΝΤΡΩΣΗΣΗΣΗΣΗΣΗΣΗΣΣΗΣΗΣΗΣΗΣΗΣΗΣΗΣΗΣΗΣΗΣΗ Καταρχήν, ήταν ένα έτοιμα του Δημοτικού Ωδείου, των καθηγητών και των μαθητών, να υπάρξει ένα πιάνο στην πόλη για να μπορέσουν να γίνονται εκδηλώσεις και να έχουν ένα πυροδρομικό στόμα. Και αυτό δεν ήταν πράγμα. Αυτό ήταν ένα πρόβλημα και κάποια είδη ή δημιουργία, στην πόλη για να μπορέσουν να γίνονται εκδηλώσεις τόσο για το Δημοτικό Δίο, που είναι απαραίτητο, αλλά και για τους φοιτητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών αλλά και για τους μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου και Λυκείου. Εμείς με χαρά, αν και ξέρετε, δεν είναι ότι μας περισσεύουν οι πόροι αλλά θεωρούσαμε ότι είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό να υπάρχει εδώ στη Διώνη μόνιμα αυτό το πιάνο με ουρά και νομίζω ότι αυτό θα συμβάλει και στο να γίνεται καλύτερο το μάθημα και να παίρνουν γνώσεις και οι μαθητές όλες αυτών των βαθμίδων, αλλά και να γίνονται και πολύ καλές εκδηλώσεις, γιατί αυτό το πιάνο θα ανήκει στη διάθεση των πολιτιστικών σωλόγων και άλλων φορέων που έχει η περιοχή μας. Εγώ να πω ότι εμείς δεν σταματάμε τις πολιτιστικές δράσεις, συνεχίζουμε προς αυτήν την κατεύθυνση και σε δράσεις αλλά και σε υποδομές και γι' αυτό το επόμενο διάστημα είμαστε στην τελική φάση να δημοπρατήσουμε το μεγάλο έργο, το Ξενία, όπου εκεί ο χώρος αυτός, θυμίζω ότι πέρα από το καφέ-εστιατόριο που θα υπάρχει, θα είναι ένας χώρος πολιτιστικός, που θα είναι και για το Δημοτικό 2, γιατί πλέον εκεί θα είναι η καταστάση του Δημοτικού 2, αλλά επειδή θα έχει και άλλες αίθουσες, θα είναι ένας χώρος ο οποίος θα ανήκει σε όλους τους Αρτινούς. Δηλαδή, θα είναι ένας χώρος ο οποίος θα διατίθεται σε όλους τους πολιτιστικούς φορείς του τόπου μας, όλους τους ανθρώπους που ασχολούνται με τη μουσική εκπαίδευση και νομίζω ότι θα βοηθήσει και πάρα πολύ αυτό το ζήτημα αυτό. Θέλω να πω και δίνω μια απάντηση σε αυτά που ακούγονται και γράφονται ότι εμείς έχουμε σταματήσει τη διαδικασία που ακούστηκε πρόσφατα το να μην δημοπρατήσουμε το Ξενία. Θυμίζω ότι ενώ είχε ενταχθεί με 2,5 εκατομμύρια ευρώ αυτή η πρόταση από την προηγούμενη κυβέρνηση, Αυτή τη στιγμή θυμίζω ότι έχει ενταχθεί με 12 εκατομμύρια από την παρούσα κυβέρνηση το έργο αυτό και είμαστε στην τελική φάση για να δημοκρατητήσουμε για να μπορέσουμε να το αποδώσουμε στην κοινωνία μετά από 30 χρόνια. Σήμερα είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, γιατί είναι η πρώτη εκδήλωση που γίνεται από το Δημοτικό Δίο με το νέο πιάνο που πήραμε. Ένα πιάνο που το ζητούσανε και από το Δημοτικό Δίο και από το Πανεπιστήμιο Τετμαμουσικών Σπουδών και είχαμε υποσχεθεί και ο δήμαρχος ότι θα πάρουμε για να βοηθάει και να έχουμε πολύ ωραίες εκδηλώσεις και να αυξηθούν και η συχνότητά τους. Οπότε είμαστε χαρούμενοι που καταφέραμε και έγινε πραγματικότητα αυτή η υπόσχεση και θέλω να πιστεύω ότι θα γίνονται εκδηλώσεις υψηλό επίπεδο που έτσι και λίγο στην πόλη μας γίνονται και γίνονταν και από το Πανεπιστήμιο το Τμήμα Μουσικών Σποντών και από το Μουσικό Σχολείο και από το Δημοτικό Δειό και οποιοδήποτε άλλο, εννοείται, θα το χρειαστεί να κάνει μια εκδήλωση. Εδώ και τρία χρόνια λοιπόν που είμαι στο Δημοτικό Δειάρτες, προσπαθούμε να εμπλωτίσουμε το Δημοτικό Δειάρτες με δυναμικό προσωπικό, τόσο σε μαθητές όσο και σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Ευχαριστούμε πολύ, καταρχήν, το Δήμο Αρτέων, για αυτή την ανταπόκριση στην προσπάθειά μας για τον πολιτισμό της πόλης, για την απόκτηση αυτού του νέου πιάνου με ωρά, το οποίο αυτό αυτομάτως προσδίδει στον πολιτισμό και στην κουλτούρα γενικότερα ένα πιο υψηλό επίπεδο απαιτήσεων στον πολιτισμό και θα βοηθήσει και πολλές έλξεις για πολλούς άλλους καλλιτέχνες να θέλουν να έρχονται στην πόλη μας για να δώσουνε κάποιες συναυλίες και κάποιες παραστάσεις. Ευχαριστούμε πολύ και τον κ. Πανέτα που ανταποκρίθηκε και τον κ. Δήμαρχο. Η απόκτηση αυτού του νέου πιάνου, λοιπόν, προσδοκεί ότι τα μικρά παιδιά έχουν αυτομάτως ξεκινάνε από το απλό πιάνο πόλι ξέρουμε που έχουμε στα σπίτια μας και όταν ένας μουσικός θέλει να εξηλυχθεί, στην αναζήτησή του για να παίξει δυσκολότερα και πιο κομμάτια όλων των εποχών, χρειάζεται ένα πιάνο μεγαλύτερης δυνατότητας. Για αυτό το πιάνο είναι πιάνο μεγαλύτερης δυνατότητας. Έτσι ώστε, όπως και κάθε μουσικός, για να αποδώσει αυτό που αισθάνεται, χρειάζεται και το απαραίτητο το εργαλείο. Μένως, ένα πιάνο μοιωρά, λοιπόν, προσδίδει όλο αυτό την εμβέλεια της μουσικής επέκτασης να μπορέσει, σε ένα χώρο, να επιβληθεί η μουσική του. Επιπέμαινως, το μάθημα το πιάνο και τις σχολές που έχουμε στο Δημοτικό 2, πάντοτε υπάρχει το πιάνο, ως κλασικό πιάνο, αλλά υπάρχει πλέον και μια σχολή, μοντέρνο πιάνο, η οποία πλέον τα παιδιά ακούνε μοντέρνα μουσική, αλλά θέλουν να μάθουν όχι μόνο τις κλασικές σπουδές, να επεκτείνουν και λίγο αυτό που ακούνε οι πιο νέοι. Έχουμε βιολί, κιθάρα, ακορντεόν, φλάουτο, βιολοντσέλο, βιόλα. Έχουμε μονοδία, τραγούδι, κλασικό, παραδοσιακό. Έχουμε νέους συνεργάτες εξαιρετικούς στην Βυζαντινή Μουσική, που άνοιξε καινούργιο τμήμα. Εξαιρετικούς συνεργάτες πάλι παραδοσιακά κρουστά. Φέτος πήραμε την έγκριση για σχολή παραδοσιακών τμήματων, η οποία θέλει ειδική έγκριση από το Υπουργείο, που αυτό σημαίνει ότι πλέον τα παραδοσιακά και αυτό θα αναφέρω και σήμερα, έχουν μεγάλη ανάπτυξη και προώθηση από το Υπουργείο Πολιτισμού, να πάρουν και αυτοί έναν δρόμο βεωστά για πτυχία και αναγνωρίσεις και πιστωπίσεις.