Δήλωση κ. ΥΝΑΝΠ για την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών νοτιοανατολικά ν. Λέρου (HellenicCoastguard, 2023)
: Τα στελέχη του λιμενικού σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής για άλλη μία φορά επέδειξαν ότι πρώτιστο μέλημά τους είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής διασώνοντας κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες καιρικές συνθήκες 41 συνανθρώπους μας που τα εγκληματικά κυκλώματα διαγκινητών που εκκινούν από την Τουρκία με την άνοχη των τουρκικών αρχών εγκατέλειψαν να βοηθούν ανοιχτά της Λέρον. Θέλω να συγχαρώ επίσης τα στελέχη της πολεμικής αεροπορίας και της ελληνικής αστυνομίας καθώς και τους ιδιόντες που έφθεσαν στο σημείο για να συνδράμουν τα στελέχη του λιμενικού σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη και απεντητική επικίνηση διάσημος. Δυστυχώς για άλλη μία φορά έχουμε αθώα θύματα που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της εγκληματικής τάσης των διακυνητών.