Διάλεξη 4 / Διάλεξη 4 / Διάλεξη 4 - Χατζόπουλος Δημήτριος (ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, 2014)
Διάλεξη 4: Οι κάθε κοινωνία θεωρεί ότι έχει κάποιους κανόνες και ότι αυτοί οι κανόνες είναι σημαντικοί για την επιβίωσή της. Έχουμε κάποιες συμπεριφορές που πρέπει να κάνουμε για να διατηρηθεί αυτή η κοινωνία. Άρα λέει εγώ θα κάνω σχολεία και αυτές τις συμπεριφορές θα τις διδάξω στους μαθητές μου. Οι κοινωνίες οι οποίες θεωρούν ότι οι κανόνες τους είναι τέλειοι. Είναι οι λεγόμενες συντηρητικές κοινωνίες. Αυτές οι κοινωνίες θεωρούν ότι αυτοί είναι οι κανόνες και κανένας δεν επιτρέπεται να τους αγγίξει. Από την άλλη την πλευρά όμως υπάρχουν κοινωνίες οι οποίες πιστεύουν ότι από τη στιγμή που αλλάζουν τα δεδομένα. Για παράδειγμα πλέον υπάρχει το ίντερνετ ή κάποιες άλλες αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο ζούμε πλέον οι άνθρωποι σε σχέση πριν από χίλια χρόνια, σε σχέση με τους αρχαίους Έλληνες. Αυτές οι κοινωνίες θεωρούν ότι οι κανόνες θα πρέπει να προσαρμόζονται στις τορινές ανάγκες των ανθρώπων. Εάν λοιπόν το δούμε συνολικά αυτό θα μπορέσουμε να κατατάξουμε όλα τα εκπαιδευτικά συστήματα ανάμεσα σε αυτούς εδώ τους δύο πόλους. Είναι αγωγή ως διαδικασία μεταβίβασης γνώσεων, αυτή είναι η παράδοσή μας, αυτά θα πρέπει να τα μάθετε. Και πολλοί λένε ότι τέλειωσε, αν δεν ξέρεις αυτά δεν περνάς. Υπάρχει όμως και η άλλη άποψη η οποία θεωρεί την αγωγή ως διαδικασία προσωπικής ανάπτυξης. Άλλες ανάλογα με το τι πιστεύει μια κοινωνία, για παράδειγμα μια στρατοκρατική ή μια κοινωνία όπου υπάρχει ένα καθεστώς που θεωρεί ότι αυτοί ξέρουν μόνο την μόνη αλήθεια και δεν υπάρχει καμία άλλη τότε αυτή η κοινωνία δίνει βαρύτητα στο να περάσει την κουλτούρα της στους μαθητές της. Υπάρχουν όμως και άλλες κοινωνίες που λένε ότι εντάξει θα πρέπει να δώσουμε και στους μαθητές μας τη δυνατότητα να αναπτύξουν την προσωπικότητά τους. Το ερώτημά μου εδώ πέρα είναι, εάν αυτά εδώ, η μία πλευρά είναι αυτή εδώ, προσπαθεί να καθοδηγήσει το μαθητή και να τον βάλει σε καλούπια. Έτσι θα φέρεσαι. Η άλλη πλευρά είναι αυτή εδώ, προσπαθεί να του δώσει τη δυνατότητα να αποκτήσει αυτονομία και να σκέφτεται αυτός ποιες είναι οι επιθυμίες του και τι θέλει να κάνει με τι θέλει να ασχοληθεί, όπως είπε εδώ πέρα η Όλγα. Γνωρίζετε εσείς κάποια μορφή εκπαίδευσης στην οποία, αν και έχουν περάσει χίλια χρόνια τουλάχιστον, παραμένει ακριβώς η ίδια και δεν αλλάζει τις αρχές της. Ποια είναι? Είναι πολύ γνωστή. Σίγουρα την ξέρετε. Είναι μία μορφή εκπαίδευσης την οποία περνάμε όλοι μας. Όλοι μας. Και δεν αλλάζει εδώ και τουλάχιστον χίλια χρόνια και παραπάνω. Ποια είναι αυτή η εκπαίδευση? Στρατιωτική θητεία είναι και αυτό. Αλλά εκτός από τη στρατιωτική εκπαίδευση, όπου στη στρατιωτική εκπαίδευση δεν διδάσκεται αυτονομία στους στρατιώτες, έτσι και κάποιος σου δώσει μία διαταγή, ή στην αστυνομία ή στο στρατό, θα πρέπει οπωσδήποτε να την υπακούσεις. Αλλά ποια είναι εκείνη η εκπαίδευση η οποία δεν έχει αλλάξει καθόλου μα καθόλου εδώ και χιλιάδες χρόνια. Πώς? Κάτι άκουσα. Δεν πειράζει. Πράβο. Παράδειγμα, να σας ρωτήσω κάτι. Τη θεωρία όλοι γνωρίζουμε με βάση σύμφωνα με αυτά που λέει η θρησκεία μας, πώς έγινε ο άνθρωπος. Ότι την πρώτη μέρα έκανε αυτό, την τελευταία μέρα έκανε για παράδειγμα τον ήλιο. Γνωρίζουμε όμως ότι επιστημονικά αυτό δεν μπορεί να ισχύει. Ότι πρώτα να γίνουν κάποια πράγματα και μετά να γίνει το φως. Γνωρίζουμε επίσης την εξελικτική θεωρία. Όμως όλοι μαθαίνουμε ότι ο Θεός έκανε Αδάμ και Εύα και στη συνέχεια αυτοί φύγανε από τον παράδεισο. Με βάση στην εξελικτική θεωρία κάτι τέτοιο μάλλον ίσως να μην ισχύει. Πότε διδάσκεται η εξελικτική θεωρία σε εσάς στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Πότε διδαχθήκατε ποιες είναι οι βασικές αρχές της εξελικτικής θεωρίας του Δαρβίνου, του Δάρβεντ. Πότε το διδαχθήκατε, θυμάστε ή υπάρχουν άτομα που δεν τη διδαχθήκανε καν. Βλέπετε λοιπόν τρίτη ηλικίου και μάλιστα προς το τέλος. Αυτό λέει πάρα πολλά πράγματα. Άρα λοιπόν μην ξεχνάτε ότι ο Πάπας τελευταία είπε κάποια πράγματα για τους ομοφυλόφιλους. Ότι ποιος είμαι εγώ που θα τους κρίνω. Μην ξεχνάτε επίσης τη στάση της εκκλησίας για προγαμιαίες σχέσεις. Ότι τότε οι άνθρωποι παντρεύονταν πολύ νωρίτερα και τώρα οι συνθήκες έχουν αλλάξει, πρέπει να σπουδάσουν. Όμως παρόλα αυτά, αλλαγές δεν τολμά να γίνουν. Υπάρχουν κάποιες φωνές πάντοτε, αλλά οι αλλαγές δεν γίνονται. Βλέπετε λοιπόν ότι υπάρχει αυτή η συντηρητική κοινωνία και η οποία όμως μας επηρεάζει όλους μας. Πώς μας επηρεάζει αυτό θα το δείτε με αυτόν εδώ τον τρόπο που σκέφτηκα. Περνάει υποσυνείδητα αυτού του είδους η εκπαίδευση και μάλιστα είναι για πάρα πολλούς ανθρώπους. Το θέλουνε κιόλας να έχουνε αυτό πρέπει να κάνεις και αυτό πρέπει να ακολουθήσεις. Εάν κάποιος διδάξει με τον άλλον τον τρόπο, ότι ξέρεις ναι μεν αυτό εδώ συμβαίνει, αλλά με το πέρασμα των χρόνων και ανάλογα και με τις ανάγκες των ανθρώπων, θα πρέπει κάποιοι κανόνες να αλλάχθουνε, τότε εκεί θα πρέπει να είσαι έτοιμος να δεχτείς και τον αντίλογο των μαθητών σου και των φοιτητών σου. Και αυτό το αποφεύγουμε γιατί είναι πολύ δύσκολο. Πρόσεξα ότι ο υπολογιστής είναι λίγο αργός. Το καλότο κορίτσι υπακούει στις εντολές της μαμάς της. Είναι ένα σημαντικό προσόν. Προσέξτε τον Μπρίνγκυπα τώρα τη συζήτηση. Είναι η ηλικία του γάμου. Προσέξτε τον Μπρίνγκυπα τώρα τη συζήτηση. Στη συνέχεια μοιράζονται οι προσκλήσεις και όλες θέλουν να γνωρίσουν τον πρίγκιπα γιατί είναι ο πρίγκιπας. Όχι γιατί έχει τον φοβερό τον χαρακτήρα ούτε καν τον έχουνε δει και όμως. Και τώρα θα πρέπει να έξω με τη τουαλέτα και το κουροβού. Δεν θα πρωταθώ το χρόνο. Αχ πόσο θέλεις να πάω στο χρόνο και να γνωρίσεις τον πρίγκιπα. Θα πάρεις τα χαμόνα. Σημαντικό προσόν για να μπορέσεις να γνωρίσεις τον πρίγκιπα είναι να είσαι όμορφη, να φτιάξεις την τουαλέτα σου και γνωρίζετε σαν κοριτσάκια πόσο η βαρύτητα δίνεται από τη μικρή ηλικία να μάθεις ποια χρώματα ταιριάζουν με ποια, ποια είναι η κατάλληλη συμπεριφορά. Θα ήτανε βέβαια πολύ ωραίο εδώ αυτό να το βλέπουμε και με αγόρια. Ταυτόχρονα θα βλέπατε ότι έχουν τελείως διαφορετικές αντιδράσεις και αυτό οφείλεται στη διαφορετική εκπαίδευση των παιδιών. Κόλλησε αυτό. Το καλό το κορίτσι βοηθάει στις δουλές του σπιτιού χωρίς να λέει όχι είναι αντιδρά. Και όλα περνάνε με χιούμορ έτσι με ένα πολύ ωραίο τρόπο. Προσέξτε ότι στην πορεία εμφανίζεται η νονά της και δεν της δίνει κάποια εκπαίδευση, κάποιες γνώσεις, κάποιες δεξιότητες, αλλά της δίνει κάποια εμφάνιση. Στην πορεία εμφανίζεται η νονά της και δεν της δίνει κάποια εκπαίδευση, κάποιες γνώσεις, κάποιες δεξιότητες, αλλά της δίνει ωραία φορέματα για να μπορέσει να εντυπωσιάσει τον πρίγκιπα. Εκεί που δίνεται βαρύτητα λοιπόν στην εκπαίδευση των γυναικών είναι η εξωτερική εμφάνιση. Εκεί που δίνεται βαρύτητα λοιπόν στην εκπαίδευση των γυναικών είναι η εξωτερική εμφάνιση. Εκεί που δίνεται βαρύτητα λοιπόν στην εκπαίδευση των γυναικών είναι η εξωτερική εμφάνιση. Εκεί που δίνεται βαρύτητα λοιπόν στην εκπαίδευση των γυναικών είναι η εξωτερική εμφάνιση. Εκεί που δίνεται βαρύτητα λοιπόν στην εκπαίδευση των γυναικών είναι η εξωτερική εμφάνιση. Εκεί που δίνεται βαρύτητα λοιπόν στην εκπαίδευση των γυναικών είναι η εξωτερική εμφάνιση. Εκεί που δίνεται βαρύτητα λοιπόν στην εκπαίδευση των γυναικών είναι η εξωτερική εμφάνιση. Στην πορεία θα δείτε ότι η γυναίκα δεν επιτρέπεται στον χορό να κάνει στροφή στον άντρα και να κατευθύνει. Δεν επιτρέπεται να αφήσει τον άντρα και να χορέψει ελεύθερα όπως αυτή θέλει. Είναι βασικές συμπεριφορές που αν θέλεις θα τυλίξεις έναν άντρα δεν ισχύουν. Αυτό εδώ και βέβαια δεν επιτρέπεται να διεκδικείς αυτόν που θέλεις. Οι κακές είναι άσχημες, οι καλές είναι όμορφες. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της. Αυτή η γυναίκα θα μπώνεται από την ομορφιά της και όχι από το χαρακτήρα της.