Ομιλία 3 - ΙΜΧΑ / Ομιλία 3 - ΙΜΧΑ - Δεληκάρη Αγγελική (ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, 2015)
Ομιλία 3 - ΙΜΧΑ: Καλωσήρθατε στη βιβλιοθήκη του Δήμου που δεν ξέρω αν έχει έρθει άλλος πιο μπροστά έχει επισκεφτεί τη βιβλιοθήκη μας και ξέρει τι είναι αυτή βιβλιοθήκη υπάρχει κανείς που έχει έρθει όχι λοιπόν οι βιβλιοθήκες του δήμου Χανίων είναι πλήρως μηχανογραφημένες όλο και στο υλικό από βιβλία περιοδικά ανάπτυξη πρακτικά συνεδρίων όλα αυτά αφορούν το χώρο της Βαλκανικής ιδιαίτερα σε θέματα που άπτονται στους γάμους και στην ιστορία των λαών μιας βαλκανικής ιδιαίτερα βέβαια και όλης της ιστορίας και δυτικοευρωπαϊκών κρατών αλλά έχει ένα αργή ειδίκευση στα Βαλκάνια είναι γνωστές όπου είναι τα βιβλία είναι τα πιο πολλές είναι οι βαλκανικές Χαράλαμπο ζητούνται άτομα που γνωρίζουν είναι κάποια εκ των Βαλκανικών γλωσσών με την άποψη ότι θα βρουν περισσότερο υλικό και υλικό που δε θα το κάνεις άλλος δηλαδή για εργασίες που γίνονται μεταπτυχιακά διπλωματικές που θέλουνε πάρα πολύ εξειδίκευση η βιβλιοθήκη μας είναι μια νομίζω καλύτερη που υπάρχει δεν υπάρχει πρώτον αλλά στην Ελλάδα είναι μοναδική στην Ελλάδα ο αριθμός των βιβλίων είναι περίπου το πρέπει να ήταν γύρω στις 28 29000 βιβλία επτά πόσους κέδρος περιοδικών εκ των οποίων οι τρεις πόσοι τρέχουν και μιλάμε τώρα για τον κύκλο των περιοδικών που αφορούν τα Βαλκάνια αυτό το λέω γιατί από πέρσι έχει έρθει στην κατοχή του ήμουν χάλια και βιβλιοθήκη του ιδρύματος διεθνούς δημόσιου δικαίου και διεθνών σχέσεων όπου μας έδωσαν έναν όγκο βιβλίων γύρω στις 10000 και άλλος σκύλος 100 τίτλους περιοδικών αυτά είναι extra αλλά αυτά δεν έχουν εκδώσει ειδίκευση με τα Βαλκάνια και την πιο πολύ νομικής συνδρομής έχει εθνική βιβλιοθήκη του ΟΗΕ αυτό ενημερωτικά για να το ξέρετε έχει γίνει πλέον ήλεγχαν είναι πως το Library of the United Nations δηλαδή έχουμε ένα αποθετήριο ψηφιακού Hawk οργανισμού ηνωμένων εθνών Ε.Ε. είμαστε στη φάση καταγραφής κέρδισε τις εκλογές παράλληλα με τη συλλογή τη δικιά μας που αυξάνεται για σας τώρα για να γνωρίζετε αν έρχεστε να επισκέπτεστε τη βιβλιοθήκη και ότι δουλειά θα κάνουμε εδώ πέρα με τη βοήθεια τη δικιά μου και τον να κοριτσιών εδώ πέρα που βοηθάνε τους αναγνώστες είναι ένα όταν σας δίνουν μια βιβλιογραφία οι καθηγητές σας και μόνοι σας γιατί πιστεύω ότι το σύστημα είναι αρκετά εύκολο αλλά και νέα βοήθεια που μας μπορούμε να βρούμε την ακριβώς την βιογραφία που θέλετε μπορείτε να ψάξετε να βρείτε βιβλία αναλόγως συγγραφέα άρθρο εκδότη απαντά είναι περασμένα ένα καλό που υπάρχει εδώ πέρα είναι ότι κάνουμε ευρετήριο των περιοδικών ευρετήριο περιοδικών σημαίνει όταν τα παίρνουμε ένα περιοδικό δεν ενημερώνουν απλός στη λίστα των περιοδικών οτι έχουμε και αυτήν τη χρονιά αλλά ευρετήρια ζεται κάθε άρθρο του περιοδικού αυτό σημαίνει ότι αν γράψετε σε φοιτήτριες ένα άρθρο σε ένα περιοδικό αν πατήσει κάποιος το όνομά σας θα σας βγάλει ακριβώς το άρθρο σας δηλαδή από δελτίων σαν ένα βιβλίο με θέματα αυτό είναι καλό γιατί είναι σε σύγχρονα και τρέχοντα θέματα όπως είναι το σπουδαιότερο επάρατο μικραίνουν και γερμανικά περιοδικά όπου μιλάνε για πράγματα που οι σύγχρονες για εκλογές και την οικονομική κρίση που άλλα περιοδικά αργούν δηλαδή μέχρι να το βγάλουν και βιβλία να πάρουν τα στοιχεία είχε πολύ αυτά είναι γίνονται εκλογές πηγαίνει άρθρο για τις εκλογές υπάρχει άμεση σύνδεση των περιοδικών με το εθνικό κέντρο Τεκμηρίωσης όπου γίνονται οι παραγγελίες π.χ. καθηγητές για κάποια άρθρα τα οποία εμείς οι Έλληνες κάναμε και στέλνουμε έχουμε διάφορες συλλογές συν τοις άλλοις ψηφιοποιημένα ας τέσσερις συλλογές είναι ειδική συλλογή που είναι πολύ παλιά βιβλία είναι τα Καραμανλή ειδικά χάρτες και το αρχείο μακεδονίας αυτά έχουν ψηφιοποιηθεί μισή με το πρόγραμμα της κοινωνίας της πληροφορίας Ε.Ε. αυτά μπορείτε να τα Δείτε όλα από το site φαίνονται και έχουν κατα γραφή υπάρχουν εδώ πέρα μέσα τους υπολογιστές μπορείτε να τα Δείτε και να κατεβάσετε τα παλιά βιβλία γιατί δεν τα δίνουμε είτε τα βγάζουμε τα ψηφιοποιημένα είναι κλειδωμένα μπορείτε όμως να τα διαβάσετε δωρεάν μέσω του υπολογιστή στον πρώτο και δεύτερο όροφο γίνονται υπάρχει σχολή Βαλκανικών γλωσσών για κάποιους που ενδιαφέρονται να εξειδικευτούν να μαθουν μάλλον ένα γλώσσα που ίσως τους βοήθησε αργότερα για κάποια περαιτέρω πορεία έχουμε τη Σχολή Βαλκανικών γλωσσών στην οποία διδάσκονται όλες οι βαλκανικές σερβικά βουλγαρικά τουρκικά ρουμανικά ρωσικά βρέθηκαν ρουμανικά ελληνικά για ξένους διδάσκονται από το πρώτο επίπεδο μέχρι και Γ2 δηλαδή υπάρχουν όλα τα επίπεδα Α1 Α2 Β1 Β2 και μπορεί να φτάσει μέχρι τα χαμένα Γ2 απόντων δίνεται και το π.Χ. όταν τελειώσετε ίσως σας ιδρύματος αλλά ταυτόχρονα μπορείτε να δώσετε και εξετάσεις πιστοποίησης το αντίστοιχο πανεπιστήμιο της γλώσσας που θέλετε ώστε να πάρετε πιστοποίηση γιατί παράλληλα είμαστε και κέντρο πιστοποίησης ρώσος εδώ γίνονται οι εξετάσεις έρχονται οι καθηγητές από τα αντίστοιχα πανεπιστήμια και γίνονται οι εξετάσεις κάθε χρόνο τώρα τέλος My market Senior παίζουν εξέταση αυτά για όποιον ενδιαφέρεται να μάθει κάποια γλώσσα σχετικά με την πιλοτική το ωράριο της δεν είναι δανειστής και πρώτα απ'όλα διαβάζετε εδώ πέρα μπορείτε να βγάλετε φωτογραφίες δωρεάν αν θέλετε κάποιες φωτοτυπίες υπάρχει φωτοτυπικό άλλες φωτοτυπίες χρεώνονται άρα μπορεί και να βγάζετε μόνο φωτογραφίες οι ώρες λειτουργίας της είναι δευτέρα έως Παρασκευή 9 το πρωί με δύο το μεσημέρι δεν επιτρέπεται η πρόσβαση μέσα στο βιβλίο Τάσιο όλη η δουλειά γίνεται μέσω του υπολογιστή που γράφετε ότι θέλετε και τα δίνετε αναλόγως στις κυρίες που είναι τα περασμένα και ότι βοήθεια χρειαστεί τα παλιά το προσωπικό της βιβλιοθήκης αυτό έγινε κανένα λόγο απλώς για να μη χαθούν βιβλία αν πάρετε κάποιο βιβλίο φωτογραφήθηκε το μπαλέτο κάπου αλλού αυτό το βιβλίο πιθανότατα να χαθεί οπότε γι αυτό και δεν επιτρέπουν την πρόσβαση μέσα ώστε να βάζουν και να βγάζουν βιβλία οι φοιτητές αυτά είχα να σας πω για την ένα ενημε μια πρώτη ενημέρωση για την τιμιότητα και σας περιμένουμε μετά αναδύεται ένα Χρησιμοποιήστε κιόλας αν υπάρχει κάποια ερώτηση αν θέλετε ταυτόχρονα αυτήν την έρευνα που θα κάνουμε εδώ πέρα είπαμε μπορείτε να την κάνετε από το σπίτι σας έτσι είναι υπάρχει κατάλογος μας ακριβώς το ίδιο περιβάλλον που ψάχνετε το τώρα στο ίδιο περιβάλλον ακριβώς ψάχνετε από τους φοιτητές καλό